Article Image

Mennyibe kerül a tökéletes fa pergola? Árak és ötletek itt!

Fa pergola árak összehasonlítása: garantált megtakarítás és minőség! Olvassa el cikkünket 🏡💚
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A fa pergolák népszerűsége töretlen, hiszen ezek a kerti szerkezetek tökéletes árnyékolást és esztétikus megjelenést biztosítanak. De mennyibe kerül egy fa pergola? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a fa pergola árakról és tippeket adunk a legjobb választáshoz.

 Tartalomjegyzék

A fa pergola előnyei

Természetes megjelenés

A fa pergolák természetes anyaguknak köszönhetően kellemes és harmonikus hangulatot teremtenek a kertben. Számos fafajta közül választhatunk, így könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelőt.

Környezetbarát

A faanyag megújuló és környezetbarát, így a fa pergolák kiváló választás azok számára, akik szeretnék környezettudatosan berendezni kertjüket. Ráadásul a fa pergolák karbonlábnyoma alacsonyabb a fém vagy műanyag pergoláknál.

Széles kínálat és stílusválaszték

Számos stílusban és méretben kaphatók, így könnyen illeszkednek a kert stílusához. A fa pergola árak 200.000-2.000.000 Ft-ig terjedhetnek, a mérettől és a felhasznált anyagtól függően.

Ne hagyja a pergola építését a véletlenre!

Forduljon szakemberhez, és élvezze a minőségi kivitelezést és a tartós végeredményt!

Szakértő segítséget kérek

 

Mire figyeljünk a fa pergola árak összehasonlításakor?

Faanyag típusa

A fa pergola árát nagyban befolyásolja a felhasznált faanyag típusa. A tömörfa pergolák általában drágábbak, de tartósabbak és időtállóbbak. A tömörfa pergola árak 800.000-2.000.000 Ft-ig terjedhetnek. A furnérlemez és rétegelt lemez pergolák olcsóbbak, de kevésbé ellenállóak az időjárási viszontagságoknak.

Szerkezeti kialakítás

A szerkezeti kialakítás is befolyásolja a pergolák árát. Az egyszerűbb oszlopok és gerendák olcsóbbak, míg a díszesebb és erősebb szerkezetek drágábbak lehetnek. A tetőkialakítás (pl. zsindely vagy nádtető) szintén befolyásolja a fa pergola árat.

Kiegészítők és extrák

Az árat tovább növelhetik a különböző kiegészítők és extrák, mint például a világítás, redőnyök, függönyök vagy a padlóburkolat beszerelése. Ezek a plusz elemek növelik a pergola funkcionalitását és komfortját, de érdemes figyelembe venni, hogy ezek a költségek összeadódnak.

A fa pergola karbantartása és védelme

Faanyag kezelése

A tartósság érdekében fontos a faanyag megfelelő kezelése. A különböző fafajták eltérő kezelést igényelnek, például impregnálást, lazúrozást vagy festést. A karbantartási költségek általában 25.000-100.000 Ft-ig terjedhetnek.

Időjárásálló festékek és lakkok

Az időjárásálló festékek és lakkok használata növeli a fa pergola élettartamát és védelmet biztosít az időjárási viszontagságokkal szemben. A festékek és lakkok ára 5.000-20.000 Ft-ig terjedhet, attól függően, hogy milyen minőségű terméket választunk.

Időszakos karbantartás

A pergolák időszakos karbantartást igényelnek, például faanyag ellenőrzése, festés vagy impregnálás. A karbantartási költségek 15.000-50.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen beavatkozásra van szükség.

Hogyan befolyásolja az árat a minőség?

Miért éri meg befektetni a minőségbe?

A minőségi fa pergola hosszú távon megtérülő befektetés lehet, hiszen tartósabb és kevesebb karbantartást igényel. Érdemes olyan fa pergolát választani, amely megfelelő ár-érték arányt képvisel, például egy közepes árkategóriájú tömörfa pergola.

Hogyan befolyásolja az árat a gyártó és a szállítás?

A fa pergola árát befolyásolhatja a gyártó és a szállítás is. A hazai gyártók termékei általában olcsóbbak, mint az importált pergolák. A szállítási költségek 25.000-150.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen távolságra kell szállítani a pergolát.

Költségtakarékos tippek a fa pergola vásárlásához

  • Válasszon helyi gyártót, hogy csökkentse a szállítási költségeket.
  • Válassza az egyszerűbb szerkezeti kialakítást, amely olcsóbb, de még mindig esztétikus.
  • Gondolja át, milyen kiegészítőkre van valóban szüksége, és csak azokat vásárolja meg.

Megtakarítani szeretne a fa pergola építésén, de nem szeretne lemondani a minőségről?

Lépjen kapcsolatba tapasztalt szakemberekkel, és tervezze meg a tökéletes pergolát!

Megtakarítás szakértő segítséggel

 

Milyen stílusú fa pergolák vannak?

Modern fa pergolák

A modern fa pergolák egyszerű és letisztult vonalvezetésűek, gyakran fekete vagy szürke színben. Az árak 650.000-1.500.000 Ft-ig terjedhetnek.

Rusztikus fa pergolák

A rusztikus fa pergolák természetes megjelenésűek, gyakran tömörfa alapanyagból készülnek, éppen ezért az áruk is magasabb, 700.000-1.850.000 Ft között mozognak.

Skandináv stílusú fa pergolák

A skandináv stílusú fa pergolák világos színűek és letisztult vonalvezetésűek. Valamivel olcsóbban hozzájuk lehet jutni, általában az ilyen típusú pergolák 550.000-1.200.000 Ft-ba kerülhetnek.

Fa pergola típusok és árak összehasonlítása

Pergola típusa

Méret (szélesség x mélység x magasság)

Ár-tartomány (Ft)

Modern pergola

3m x 3m x 2,5m

650.000-1.500.000

Rusztikus pergola

4m x 4m x 3m

700.000-1.850.000

Skandináv pergola

3,5m x 3,5m x 2,7m

550.000-1.200.000

Árnyékolós pergola

4m x 4m x 3m

900.000-2.000.000

Függönyös pergola

3m x 3m x 2,5m

700.000-1.500.000

Fényfüzéres pergola

3,5m x 3,5m x 2,7m

650.000-1.350.000

Ebben a táblázatban összehasonlítottuk a különböző pergola típusokat, méreteket és árakat. A táblázat segítségével könnyen összevetheti a különböző pergolák jellemzőit és költségeit.

Milyen extra funkciókat építtethetünk be?

Világítás

A beépített világítás kényelmes és hangulatos megvilágítást biztosít a pergola alatt. A világítótestek ára 5.000-50.000 Ft-ig terjedhet.

Redőnyök és függönyök

A redőnyök és függönyök árnyékolást és intim légkört biztosítanak. Az árak 50.000-300.000 Ft-ig terjedhetnek.

Burkolatok és padlózat

A fa pergola padlózatának kialakítása is befolyásolja az árat. A különböző burkolatok, mint például a fa, a kő vagy a műgyanta, eltérő költséggel járnak. Az árak 50.000-300.000 Ft-ig terjedhetnek.

Fa pergola kiegészítők és árak

Kiegészítő

Rövid leírás

Ár-tartomány (Ft)

Világítótestek

LED-es lámpák a pergola alatt

5.000-50.000

Redőnyök

Árnyékolást biztosító redőnyök

50.000-300.000

Függönyök

Intim légkört teremtő textil függönyök

15.000-150.000

Padlóburkolat

Fa, kő vagy műgyanta padlóburkolat

50.000-300.000

Növénytartók

Virágtartók és függesztett kosarak

3.500-30.000

Fűtőberendezés

Elektromos vagy gázüzemű kerti fűtő

30.000-150.000

A fent látható táblázat a fa pergolákhoz választható kiegészítőket és azok árait mutatja. Ezek a kiegészítők még komfortosabbá és esztétikusabbá tehetik a pergola alatti teret. A táblázat segít a különböző kiegészítők és költségek összehasonlítás

Szeretné egyedi, álmai fa pergoláját megvalósítani?

Vegye fel a kapcsolatot a helyi pergola építő szakemberekkel, és kezdje el a tervezést még ma!

Egyedi pergola építése

 

Fa pergola építése: DIY vagy szakember?

Az otthoni építés előnyei és hátrányai

Ez a megoldás olcsóbb lehet, mintha szakembert bérelnénk fel, de időigényes és szükséges a megfelelő szaktudás. Az anyagköltségek 300.000-1.000.000 Ft-ig terjedhetnek a munkaerő költsége nélkül.

A szakember bevonásának előnyei és hátrányai

A szakember által épített pergola magasabb költségekkel jár, viszont gyorsabb és a minőségi eredmény biztosítva van. A szakemberek díja erősen eltérhetnek, 50.000-500.000 Ft-ig között mozog bele nem számítva az anyagköltségeket.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen fafajtákat ajánlott a pergolák építéséhez?

A pergolák építéséhez többféle fafajta is megfelelő lehet, mint például a fenyő, tölgy, vörösfenyő, cser, vagy akár az egzotikusabb teak vagy bangkirai. A fafajták közötti választás során figyelembe kell venni az időjárásállóságot, a tartósságot és az esztétikumot is.

Milyen bevonatokat használhatok a fa pergola védelmére?

A fa védelmére használható bevonatok között szerepelnek az impregnálószerek, lazúrok, valamint az időjárásálló festékek és lakkok. Az alkalmazott bevonat függ a fafajtától, a környezeti hatásoktól és az esztétikai igényektől is.

Hogyan befolyásolja a pergola mérete az árat?

A pergola mérete közvetlenül befolyásolja az árat, hiszen a nagyobb méretű pergolák több anyagot és időt igényelnek a gyártás és a szerelés során. Emellett a nagyobb pergolák több kiegészítőt és karbantartást is igényelhetnek, amelyek szintén növelik a költségeket.

Mennyi időt vesz igénybe egy fa pergola felállítása és beüzemelése?

Felállítása és beüzemelése a szerkezet méretétől, típusától és a kivitelezőtől függően eltérő időt igényelhet. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerűbb pergola felállítása 1-3 napot vehet igénybe, míg a nagyobb és komplexebb szerkezetek esetén akár több hétig is eltarthat a munka.

Következtetés

A fa pergola árak nagyban függenek a választott anyagtól, szerkezettől, kiegészítőktől és a karbantartási igényektől. Érdemes a megfelelő ár-érték arányt képviselő pergolát választani, és figyelembe venni a karbantartási költségeket is. Az otthoni pergola építés olcsóbb lehet, de fontos a megfelelő szaktudás és az időbeosztás. A szakember által épített pergola magasabb költséggel jár, de biztosítja a minőségi kivitelezést és a tartósságot. Végül, a különböző stílusok és árkategóriák lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelő fa pergolát.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fa pergola ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést