Article Image

Mennyibe kerül egy falban futó tolóajtó?

Fedezd fel a falban futó tolóajtók előnyeit és költségeit, hogy okos döntést hozhass otthonod kialakításában!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Tartalomjegyzék

Milyen típusú falban futó tolóajtókat találunk ma Magyarországon?

Magyarországon a falban futó tolóajtók egyre népszerűbbek az otthonokban, irodákban és kereskedelmi helyiségekben egyaránt, köszönhetően a praktikumuknak és az esztétikai értéküknek. Sokféle típusú és stílusú tolóajtó érhető el a piacon, amelyek különböző igényeket és ízléseket szolgálnak ki. Nézzük meg, milyen típusokkal találkozhatunk.

Fa tolóajtók

A klasszikus és természetes megjelenésű fa tolóajtók továbbra is nagyon népszerűek. Különböző fafajtákból készülhetnek, mint például tölgy, bükk vagy cseresznye, és számos befejezési lehetőség áll rendelkezésre, hogy illeszkedjenek a helyiség dizájnjához.

Egyszerre modern és rusztikus fa tolóajtó.

Egyszerre modern és rusztikus fa tolóajtó.

Üveg tolóajtók

Az üveg tolóajtók ideálisak a természetes fény maximalizálására és a tér vizuális bővítésére. Lehetnek teljesen átlátszóak vagy mintás üveggel ellátottak, biztosítva ezzel a privátságot, miközben továbbra is beengedik a fényt.

Alumínium tolóajtók

Az alumínium tolóajtók különösen a modern és minimál stílusú otthonokban és irodákban népszerűek. Ezek az ajtók kiemelkednek tartósságukkal, könnyű karbantarthatóságukkal és modern megjelenésükkel.

Üvegszálas tolóajtók

Az üvegszálas tolóajtók egy viszonylag új alternatíva, amelyek ellenállnak a repedésnek, hajlításnak és torzulásnak. Nagyszerű választások lehetnek azok számára, akik egy tartós, de mégis esztétikailag vonzó ajtót keresnek.

Tükör tolóajtók

A tükörrel ellátott tolóajtók tökéletesek kisebb helyiségekben, mivel optikailag megnövelik a teret. Emellett praktikus megoldást kínálnak, mivel az ajtó egyben tükröt is biztosít.

Egyedi tervezésű tolóajtók

Az egyedi tervezésű tolóajtók lehetővé teszik, hogy teljes mértékben személyre szabott ajtót készíttessünk, amely tökéletesen illeszkedik otthonunk stílusához és funkcionális igényeihez. Akár egyedi méret, anyag, vagy akár különleges üvegmunkák is választhatók.

Mindezek a tolóajtók lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonunkat vagy munkahelyünket praktikus és stílusos módon alakíthassuk ki. A választás során érdemes figyelembe venni a tér igényeit, a fenntarthatóságot és a költségvetést is, hogy a legjobb döntést hozhassuk.

Mennyibe kerül a falban futó tolóajtó?

Ha éppen felújítás alatt áll otthonod, vagy csak szeretnéd frissíteni a belső teret valami újszerű és praktikus megoldással, akkor a falban futó tolóajtók érdemesek a figyelmedre. Ez a cikk segít áttekinteni az alapoktól kezdve mindent, amit tudni érdemes róluk: kezdve az áraktól, a különböző típusokon és stílusokon át, egészen odáig, hogyan változtathatják meg otthonod funkcionalitását és kinézetét. Függetlenül attól, hogy a modern design kedvelője vagy vagy a helykihasználás javítása a célod, itt megtalálod a szükséges információkat a döntés meghozatalához.

A falban futó tolóajtó árak átlagosan

Amikor otthonunkba szeretnénk falban futó tolóajtót telepíteni, fontos, hogy tisztában legyünk az árakkal. Az árak széles skálán mozoghatnak, attól függően, hogy milyen típusú és anyagú ajtót választunk. Egy átlagos fa tolóajtó ára lehet 150.000 forint körül, míg egy prémium alumínium vagy üveg tolóajtó esetében akár 300.000 forintot is elkérhetnek tőlünk. Ez az ár azonban csupán az anyagköltséget fedezheti, a teljes költséghez hozzá kell adnunk a munkadíjat is.

Árak típus szerint

A falban futó tolóajtó árak és fajták nagyon különbözőek lehetnek. Ez függ attól, hogy milyen anyagból készültek, mekkorák, és hogy a gyártó milyen különleges szolgáltatásokat nyújt hozzájuk.

A fa tolóajtók esetében, amelyek a természetes megjelenésükkel és hőszigetelési tulajdonságaikkal kedveltek, az árak 120.000 és 180.000 forint között mozognak. Az üveg tolóajtók, amelyek világosságot és tágasságot kölcsönöznek a térnek, általában 200.000 forinttól kezdődnek, azonban az egyedi méretek és design megoldások esetén az árak akár a 400.000 forintot is meghaladhatják.

Az alumínium tolóajtók - melyeket tartósságuk és modern kinézetük miatt választanak gyakran - hasonló árkategóriában mozognak.

Az első táblázat a különböző anyagokból készült falban futó tolóajtók árait mutatja be, figyelembe véve a méretet és az átlagos piaci árakat Magyarországon. 

Falban futó tolóajtók árai anyag és méret szerint

Anyag

Méret

Átlagos Ár

Fa

200x80 cm

150.000 Ft

Üveg

210x90 cm

250.000 Ft

Alumínium

200x80 cm

200.000 Ft

Üvegszálas

210x90 cm

220.000 Ft

Tükör

200x80 cm

180.000 Ft

Egyedi design

Változó

300.000 Ft

Hogyan befolyásolja a munkadíj a költségeket?

A munkadíj jelentősen befolyásolhatja a falban futó tolóajtók telepítésének költségeit. Az egyszerű telepítések esetén a munkadíj alacsonyabb, körülbelül 50.000 forinttól kezdődik, míg a bonyolultabb projektek, mint például fal szerkezetének átalakítása vagy speciális beépítési igények, a munkadíjat akár 150.000 forintig is emelhetik. A projekt összetettsége és az ahhoz szükséges munkaórák száma határozzák meg a végleges összeget.

A munkavégzés minősége és sebessége szempontjából fontos egy tapasztalt szakember kiválasztása, mivel ők képesek hatékonyabban, így költséghatékonyabban dolgozni. Bár a magasabb munkadíj kezdetben többnek tűnhet, hosszú távon megéri a befektetést a minőségi munka által biztosított alacsonyabb karbantartási költségek és hosszabb élettartam miatt.

A falban futó tolóajtók költségösszetevői:

Anyagköltségek

Ez magában foglalja az ajtók anyagát, a szerelvényeket és minden egyéb, a telepítéshez szükséges elemet. A fa ajtók esetében az árak 120.000 forinttól indulnak, az üveg és az alumínium ajtók pedig drágábbak, az egyedi igények még tovább emelhetik az árakat.

Munkadíj elemzése

  • Tervezési díjak: Egy projekt tervezési szakasza külön díjat jelent, amely 20.000 forinttól indulhat és akár 50.000 forintig is emelkedhet, attól függően, hogy mennyire bonyolult a tervezési folyamat.
  • Telepítési költségek: Az egyszerűbb telepítések 50.000 forinttól kezdődnek, míg a bonyolultabbak esetén akár 150.000 forintot is elérhetnek, a szükséges munkaóráktól függően.
  • Egyéb szükséges munkák: Ide tartozik minden további munka, mint az elektromos vezetékek áthelyezése vagy a falak megerősítése, amelyek szintén növelik a végső költségeket.

A falban futó tolóajtó telepítésének költségeit tehát több tényező is befolyásolja, beleértve az anyagköltségeket és a különböző munkadíjakat. Fontos előre tervezni és több ajánlatot is kérni, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Szolgáltatások és áraik

Szolgáltatás

Leírás

Átlagos ár

Tervezési díjak

Az ajtó tervezésének költségei

20.000 Ft

Telepítési költségek

Az ajtó telepítésének munkadíja

50.000 Ft

Egyedi gyártás

Egyedi méretek és design megvalósítása

100.000 Ft+

Szerelvények cseréje

Az ajtóhoz szükséges új szerelvények beszerzése és cseréje

30.000 Ft

Bontási és előkészítési munkák

Falnyitás és előkészítés a tolóajtó telepítéséhez

40.000 Ft

Utólagos befejezés

Festés, gipszkartonozás a telepítés után

25.000 Ft

A táblázat részletezi a tolóajtó telepítésével és egyedi gyártásával kapcsolatos különböző szolgáltatásokat, beleértve a tervezéstől kezdve a bontási munkálatokon át a befejezésig terjedő költségeket. Ez a táblázat hasznos útmutatóként szolgálhat azok számára, akik szeretnék tudni, milyen további költségekkel kell számolniuk a tolóajtó telepítése során.

Tippek a falban futó tolóajtó választáshoz/vásárláshoz/egyedi gyártáshoz

A falban futó tolóajtó kiválasztása alapos megfontolást igényel, hogy biztosíthassuk a funkcionalitást, az esztétikumot, és az összhangot otthonunkkal.

Íme néhány konkrét tipp és ötlet, amely segíthet a tökéletes ajtó kiválasztásában:

  • Funkcionalitás meghatározása: Döntsd el, hogy mi a legfontosabb szempont az ajtónál. Például, ha egy hálószobába szeretnél ajtót, fontolóra veheted a hangszigetelést prioritásként.
  • Anyagválasztás: Míg a fa ajtók hőszigetelést és meleg megjelenést biztosítanak, az üvegajtók növelik a természetes fény beáramlását, így ideálisak lehetnek nappalikba vagy sötétebb helyiségekbe. Az alumínium ajtók pedig modern, minimál stílust képviselnek. Fontold meg az anyagok fenntarthatóságát is; például a FSC minősítésű fa anyagok támogatják a fenntartható erdőgazdálkodást.
  • Méretek precíz felvétele: Egy pontos felmérés kulcsfontosságú a tökéletes illeszkedés érdekében. Fontos, hogy a falnyílás méreteit a tervezési fázisban rögzítsd, különösen egyedi gyártás esetén.
  • Árajánlatok kérése: Ne habozz több gyártótól vagy kivitelezőtől is árajánlatot kérni. Ez nemcsak az ár-érték arány megítélésében segíthet, hanem különböző design ötleteket és megoldásokat is kaphatsz​​.
  • Referenciák és mintaajtók megtekintése: Ha lehetséges, látogass el showroomokba, vagy kérj fotókat korábbi munkákról. Ez segít abban, hogy jobban elképzelhesd, hogyan fog az ajtó kinézni a valós térben. Az ECLISSE például széles körben ismert a minőségi falban futó tolóajtók gyártásáról, így érdemes lehet őket is megfontolni mint opciót​​.
  • Garancia és utószerviz: A garancia hossza és a szerviz elérhetősége fontos szempontok lehetnek, különösen a magasabb árkategóriájú ajtók esetén. Egy hosszú távú garancia biztosítéka lehet annak, hogy az ajtó hosszú ideig megőrzi funkcionális és esztétikai tulajdonságait.
  • Környezettudatos választás: Fontoljuk meg az anyagok és gyártási folyamatok környezeti hatását. Válasszunk olyan gyártót, amely fenntartható anyagokat használ, és környezetbarát gyártási folyamatokat alkalmaz. Ez nem csak otthonunkra, hanem a bolygóra is pozitív hatással van.
  • Összehasonlítás és döntés: Mérlegeld a különböző ajtók előnyeit és hátrányait, beleértve az anyagot, a stílust, a funkcionalitást, az árat és a garanciát. Ne feledkezz meg a személyes preferenciáidról sem; végül is az ajtónak illeszkednie kell otthonod stílusához és hangulatához.

Ha figyelembe veszed ezeket a javaslatokat, akkor megtalálhatod azt a falban futó tolóajtót, amely nem csak azonnal, de hosszú távon is tökéletesen kiegészíti otthonodat.

A falban futó tolóajtók jelentősen növelik a szoba méretét.

Ha kicsi a szobánk, akkor a falban futó tolóajtó szuper megoldás! 

Hol keressünk szakembert az egyedi kivitelezéshez?

Amikor egyedi kivitelezésű falban futó tolóajtót szeretnél az otthonodba vagy irodádba, alapos kutatás szükséges a megfelelő szakember vagy vállalkozás megtalálásához. Íme egy részletes útmutató, hogy hol és hogyan kezdd a keresést:

Online

Qjob.hu egy kiváló hely, ahol gyorsan találhatsz szakembereket egyedi projektekhez. A platform lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározd az igényeidet, és kapcsolatba lépj azokkal a szakértőkkel, akik a leginkább megfelelnek a kritériumaidnak. Az internetes keresés során figyelj a szakemberek és vállalkozások online értékeléseire és vásárlói véleményeire. Az ilyen információk segíthetnek abban, hogy jobban megismerd a szakember korábbi munkáit és az ügyfelek elégedettségét.

Személyes ajánlások

Beszélgess ismerőseiddel, családtagjaiddal, akik hasonló projekteken már dolgoztak szakemberekkel. A személyes ajánlások gyakran a legmegbízhatóbbak, mivel közvetlen tapasztalatokon alapulnak.

Konzultáció és tervezés

Mielőtt döntést hoznál, konzultálj több szakemberrel is. Beszélj meg velük minden részletet, kérj referenciákat, és nézd meg korábbi munkáikat. Ez segít abban, hogy jobban megértsd, melyik szakember vagy cég felel meg leginkább az elképzeléseidnek.
A megfelelő szakember kiválasztása kulcsfontosságú egy sikeres projekt megvalósításához. 

Mire figyeljünk a szakember kiválasztáskor? 

Amikor szakembert választunk az egyedi kivitelezésű falban futó tolóajtóhoz, több szempontot is érdemes figyelembe vennünk a döntésünknél.

Először is, fontos, hogy a szakember rendelkezzen releváns tapasztalattal és referenciákkal, amelyek bizonyítják képességeit az adott területen. A korábbi munkái által nyújtott képek vagy esetleges ügyfélvélemények segíthetnek abban, hogy jobban megértsük stílusát és munkájának minőségét.

A kommunikáció is kulcsfontosságú tényező. Győződjünk meg róla, hogy a választott szakember könnyen elérhető, nyitott a kérdéseinkre és képes világosan kommunikálni a projekt minden aspektusáról. Egy jó szakember hajlandó lesz megvitatni velünk az anyagokat, a design lehetőségeket, a munka menetét és a várható költségeket, valamint figyelembe veszi az egyéni igényeinket és elképzeléseinket.

Fontos, hogy a szakember rendelkezzen a szükséges engedélyekkel. Ellenőrizzük le, hogy a választott szakember megfelel-e a helyi építési előírásoknak és szabályozásoknak, különösen, ha a tolóajtó telepítése bármilyen strukturális módosítást igényel az otthonunkban.

Ne feledkezzünk meg a költségvetésről sem. Egy jó szakember átlátható árajánlatot készít, amely részletezi a munka minden költségét, beleértve az anyagokat, a munkaerőt és az egyéb kiadásokat. Fontos, hogy legyen egyeztetés a költségekről és a fizetési feltételekről, hogy elkerüljük a későbbi félreértéseket.

Végül, de nem utolsósorban, bízzunk a megérzéseinkben a szakember kiválasztásakor. Ha kellemes a kommunikáció, és úgy érezzük, hogy a szakember megérti és tiszteletben tartja az elképzeléseinket, valószínűleg jó döntést hozunk. A megfelelő szakember kiválasztása kulcsfontosságú lépés az egyedi kivitelezésű falban futó tolóajtó projekt sikeréhez.

Gyakran Ismételt Kérdések 

Mennyibe kerül általában egy falban futó tolóajtó Magyarországon?

A falban futó tolóajtók ára nagyban függ az ajtó anyagától, méretétől és a kivitelezés bonyolultságától. Általában az árak 150.000 forinttól kezdődnek az egyszerűbb modellekért, és akár 300.000 forintot vagy annál többet is elérhetnek a prémium kategóriás, egyedi gyártású tolóajtók esetében.

Mik a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják a falban futó tolóajtó árát?

A falban futó tolóajtó árát számos tényező befolyásolja, beleértve az ajtó anyagát (fa, üveg, alumínium), a méretét, a szerelvények típusát, valamint a telepítési és egyéb munkadíjakat. A tervezési és egyedi gyártási költségek szintén jelentősen hozzáadódnak a végső árhoz.

Hol találhatok szakembert a falban futó tolóajtó telepítéséhez?

A szakember kereséshez érdemes a Qjob.hu weboldalt felkeresni, ahol könnyen kereshetünk cégeket és magán szakembereket, akik specializálódtak a falban futó tolóajtók tervezésére és telepítésére. Az oldal lehetővé teszi, hogy összehasonlíthassuk a szakembereket, kérjük ajánlatokat és végül találjunk megfelelő szakembert.

Hogyan spórolhatok a falban futó tolóajtó telepítésén?

A költségek csökkentésére több stratégia is létezik, például az anyagköltségek optimalizálása, több szakember árajánlatának összehasonlítása, vagy a projekt egyszerűsítése az egyedi igények mérséklésével. Ezenkívül érdemes figyelmet fordítani a garancia és a karbantartási költségekre is, mivel egy hosszú távú garancia jelentős megtakarítást jelenthet a későbbiekben.

Milyen stílusú falban futó tolóajtót válasszak?

A falban futó tolóajtó stílusának kiválasztásakor fontos figyelembe venni a meglévő belsőépítészeti stílust és személyes ízlésedet. A modern és minimál stílusú otthonokhoz jól illenek az üveg vagy alumínium ajtók, míg a klasszikusabb, melegebb hangulatú terekbe a fa ajtók ideális választások lehetnek. Továbbá, ha a térérzet növelése a cél, az üveg tolóajtók segíthetnek ebben a hatásban.

Milyen karbantartást igényel a falban futó tolóajtó?

A falban futó tolóajtók karbantartása viszonylag egyszerű. Rendszeres tisztításra és pormentesítésre van szükség, különösen a sínek és a görgők esetében, hogy biztosítani tudjuk az ajtó sima és zajmentes működését. Fa ajtók esetében időnként faápoló szerekkel történő kezelés javasolt a megjelenés megőrzése érdekében. Üvegajtóknál rendszeres üvegtisztító használata szükséges a tiszta és csillogó megjelenés fenntartásához.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a falban futó tolóajtó című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést