Article Image

Mennyibe kerül a fülbelövés, és mit érdemes tudni?

Fedezze fel a fülbelövés árakat, a belövés folyamatát, a gyógyulási időt és a lehetséges költségeket!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Szeretné megtudni, mennyibe kerül a fülbelövés? Az árak sok tényezőtől függnek, mint például az ékszer minősége, a szakember díjai és a gyógyulási idő. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk ezeket a tényezőket, hogy segítsünk Önnek a legjobb döntést meghozni!

Gyors menü:

Bevezetés a fülbelövésbe és annak költségeibe

A fülbevaló egy olyan ékszer, amelyet a fül különböző részein helyeznek el. A legtöbb ember számára ez az első lépés a testékszerek világában. De mielőtt belevágna, nézzük meg, milyen költségekkel jár ez az eljárás.

Mi az a fülbelövés?

Egy olyan eljárás, amely során egy kis lyukat készítenek a fülben, majd abba a lyukba egy ékszert helyeznek. A fül számos részén lehet végezni a belövést, például a fülkagylóban, a fülcimpán, vagy akár a tráguson (a fül külső része) is. Az eljárás magában foglalja az ékszer kiválasztását, a fül előkészítését, magát a belövést és az utógondozást.

Az általános fülbelövés költségek

Ára számos tényezőtől függ, például az ékszer minőségétől, a belövő szakembertől, a helyszíntől, és attól, hogy melyik részén van a fülnek. Általában az árak 5.000 és 15.000 forint között mozognak. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy az ár csak az eljárás egy részét fedezheti. Az ékszer és a szükséges utógondozás is további költségeket jelenthetnek.

Megszeretné valósítani a tökéletes fülbelövést? 

Kérjen segítséget szakértőktől, hogy az álmai valóra váljanak!

 Fülbelövés érdekel

Fülbelövés géppel

Fülbelövés pisztollyal

Fülbelövés árak 2024

Amikor a fülbelövésről beszélünk, gyakran gondolunk arra a speciális eljárásra, amely során egy fülbelövő pisztollyal helyezik be az ékszert a fülbe. Ez a technika sokkal gyorsabb és kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos piercingelési módszerek, így külön kategóriába soroljuk.

A fülbelövés népszerű módja az egyéniség kifejezésének, és a változó technikák, anyagok és stílusok tükröződnek az árakban is. A fülbelövés árakat számos tényező befolyásolja, többek között a belövés helye, az ékszer minősége, a használt technika és a stúdió hírneve vagy helyszíne.

A Studex, mint vezető márka a fülbelövési iparban, két különböző rendszert kínál, segítségükkel a füllyukasztás biztonságos és gyors. Ezek a rendszerek kiváló minőségűek és a szakemberek által is ajánlottak. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen árkategóriákban mozoghatnak a különféle fülbelövések 2024. évben Magyarországon.

Profi fülbelövés árak

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Megjegyzések

Fülbevaló helyének kijelölése és konzultáció

5.000

Az ár magában foglalja az ékszer kiválasztását

Füllyukasztás szakemberrel

10.000 - 15.000

Az ár az ékszer árát nem tartalmazza

Ékszer ára

2.500 - 15.000

Az anyagtól és a stílustól függően

Utókezelő oldat ára

2.500 - 5.000

Otthoni használatra

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a költségek eltérhetnek a választott szolgáltatótól és a fülbevaló típusától. Mindig ajánlott több szolgáltatót is felkeresni, és összehasonlítani az áraikat!

Studex Universal

Ez a gép egy rugós mechanikával működik, ami azt jelenti, hogy egy rugó segítségével történik meg a füllyukasztás. A fülbe juttatott ékszert nikkelmentes orvosi fém alkotja, ami azt jelenti, hogy az allergiás reakció esélye minimális.

  • Ékszerrel együtt: 8.000 Ft-tól 14.000 Ft-ig.
  • Ékszer nélkül: Általában 20-30% -kal olcsóbb, de ez változó lehet.

Studex System 75

Ez a gép a Studex legmodernebb technológiáját képviseli. A füllyukasztás itt is nikkelmentes orvosi fémből készült ékszerrel történik, ami a bőrrel érintkezve biztonságos.

  • Ékszerrel együtt: 15.000 Ft-tól 21.000 Ft-ig.
  • Ékszer nélkül: Az ár ebben az esetben is általában 20-30% -kal lehet alacsonyabb, de ajánlott egyedi árat kérni a stúdiótól.

Bár az ár fontos tényező, ne feledd, hogy a higiénia és a biztonság a legfontosabb. Mindig válassz olyan stúdiót, amely megfelelő higiéniai körülmények között dolgozik és megbízható referenciákkal rendelkezik!

Baba fülbelövés árak

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Megjegyzések

Orvosi fülbelövés

8.500 - 12.000

Sterilizált környezet, szakember végez

Ékszerboltban végzett fülbelövés

2.000 - 7.000

Nem orvosi körülmények

Ékszer ára

3.000 - 9.000

Az anyagtól és a stílustól függően

Utókezelő oldat ára

2.500 - 5.000

Otthoni használatra

A táblázatban található árak csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a helyszín és a szolgáltatás minőségétől függően. Mindig érdemes több helyen is árajánlatot kérni és összehasonlítani azokat.

Tippek a fülbelövés árának csökkentésére

Mindenki szeretne spórolni, igaz? Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy lehetséges.

Keresse meg az akciókat és kedvezményeket

Az ékszerboltok és a szépségszalonok gyakran kínálnak különféle akciókat és kedvezményeket. Ezek az ajánlatok jelentős mértékben csökkenthetik a költségeket. Érdemes feliratkozni a hírlevelekre, figyelni a közösségi média oldalakat, vagy rendszeresen meglátogatni a kedvenc boltja weboldalát, hogy azonnal értesüljön a legújabb ajánlatokról. Lehet, hogy egy kis kutatással sikerül találnia egy olyan ajánlatot, amely igazán megéri.

A fülbelövés folyamata és költségei

Ez az eljárás nem csak arról szól, hogy kinéz egy ékszert és bedugja a fülbe. Az egész folyamat több lépésből áll, amelyek mindegyike hozzájárul az általános költségekhez.

Első lépések: konzultáció és tervezés

Mielőtt belekezdene a fülbelövésbe, fontos, hogy átbeszélje a terveit a szakemberrel.

A konzultáció jelentősége

A konzultáció során a szakember segít meghatározni a legjobb helyet a belövéshez, valamint az ideális ékszer típust és anyagot. Ez az első lépés nemcsak azért fontos, mert segít elkerülni az esetleges problémákat, hanem azért is, mert a tervezési és konzultációs időt általában belekalkulálják a fülbelövés árába.

Az előkészítési folyamat költségei

Az előkészítés magában foglalja a fül tisztítását, a belövés helyének jelölését és az érzéstelenítést. Mindez elengedhetetlen a biztonságos és higiénikus fülbelövés érdekében.

A belövés folyamata

Miután minden előkészítés megtörtént, jöhet maga a szúrás!

A belövés technikái és árai

A belövési technikák eltérhetnek, de általában a kézi tűvel történő belövés a legelterjedtebb. A kézi tűvel történő szúrás általában drágább, mint a pisztolyos belövés, de sokan úgy gondolják, hogy ez biztonságosabb és kevésbé fájdalmas.

Az utókezelés és a karbantartás költségei

Az utókezelés és a karbantartás is fontos szerepet játszik a folyamatban. Ez magában foglalja a tisztítást és az utógondozást.

Bizonytalan, hogy melyik ékszert válassza a fülbelövéshez? 

Szakértők segítenek megtalálni a tökéletes darabot, amely illik az egyéniségéhez és a stílusához!

  Szakértői tanácsadás

Profi fülbelövés

Nagyon fontos, hogy a fülbelövés profi szakember által történjen

A fülbelövési élmény költségei

A szakember szerepe és díjai

A fülbelövő szakember szerepe kulcsfontosságú az egész folyamat során. A szakértelmük, tapasztalatuk és a szolgáltatás minősége közvetlenül befolyásolja a költségeket. A díjai általában a konzultációt, az előkészítést, a belövést és az utógondozást is magukba foglalják.

Az ékszerek árai és minősége

Az ékszerek minősége és ára szintén jelentős tényező a kalkulációnál. 

A különböző ékszerek anyagai és árai

A fülbelövéshez használt ékszerek ára nagyban függ az anyagtól, amiből készülnek. A fémek, mint például az acél, az ezüst vagy az arany, drágábbak lehetnek, mint a műanyag vagy a gumi ékszerek. Ezenkívül az ékszer stílusa és a rajta lévő kövek is befolyásolhatják a végleges díjakat. 

Fül ékszer típusa

Ár (Ft)

Hagyományos fülcimpa

1.500 - 3.000

Gyöngyös fülcimpa

2.000 - 4.500

Köves fülbevaló

2.500 - 5.000

Ear cuff (fülkarika)

3.000 - 7.000

Barbell (rudacska)

2.500 - 6.000

Fülbőlcső

3.500 - 8.000

Industrial piercing

4.000 - 9.000

Daith piercing

3.500 - 7.500

Kérlek vedd figyelembe, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek és függnek az ékszer anyagától, minőségétől, a gyártótól és az értékesítés helyétől. A pontos árakért érdemes közvetlenül az ékszerboltokhoz vagy piercing stúdiókhoz fordulni.

Tippek az ékszerek választásához

Amikor ékszert választ a fülbelövéshez, fontos, hogy figyelembe vegye a bőrérzékenységedet és az ékszer anyagát. Az olcsóbb ékszerek gyakran olyan anyagokból készülnek, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. Érdemes beruházni egy minőségi ékszerbe, amely nem csak jobban néz ki, de hosszú távon is biztonságosabb lehet.

A fülbelövés következményei és költségei

A szúrás után, még azzal is számolnunk kell, hogy a gondozása is kiadással járhat. De ezen semmiképp se spóroljunk, hiszen a gyógyulási szakasz a legfontosabb!

A gyógyulási idő és a karbantartás költségei

A fülbelövés gyógyulási ideje függ a belövés helyétől, a használt technikától és az egyéni egészségi állapottól. Általában néhány hét és néhány hónap közötti időtartamra van szükség. Ezen idő alatt rendszeres tisztításra és gondozásra van szükség.

Lehetséges szövődmények és azok kezelési költségei

Mint minden beavatkozásnál, a fülbelövésnél is lehetnek szövődmények. Ezek közé tartozik a fertőzés, a gyulladás, az allergiás reakciók és a keloidok (túlzott hegszövet képződés). A szövődmények elkerülése érdekében fontos a megfelelő utógondozás és higiénia, de ha már fellépnek, szakemberhez kell fordulni a kezeléshez.

Gyakran ismételt kérdések a fülbelövés árakról

Mennyibe kerül átlagosan a fülbelövés?

Széles skálán mozoghatnak, attól függően, hogy hol, milyen technikával és milyen ékszerekkel végzik. Az árak 5.000 Ft-tól indulnak, de az ékszer minőségétől és a szakember szakértelmétől függően akár 20.000 Ft-ig is felmehetnek.

Hol találhatók a legjobb árak a fülbelövéshez?

Számos online platformon található információ, például a Qjob.hu oldalon, ahol összehasonlíthatja a különböző szolgáltatók ajánlatait.

Mit tartalmaznak a fülbelövés árai?

Általában magukban foglalják a konzultációt, az ékszert, a belövést és az utána következő gondozást. Ezenkívül további költségek merülhetnek fel a gyógyulási idő alatt, például az utógondozási termékek vásárlása.

Miért változik a fülbelövés ára helytől és szakembertől függően?

Befolyásolhatja a szakember szakértelme, az eljárás bonyolultsága, a használt technika és az ékszer minősége. 

Mennyire befolyásolja a fülbelövés árát az ékszer minősége?

Az ékszer minősége jelentősen befolyásolhatja a költségeket. A prémium minőségű ékszerek, mint például az orvosi acél vagy a 14 karátos arany, drágábbak, de kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciót vagy fertőzést okoznak.

Összefoglalás: Hogyan spórolhatunk a fülbelövésen?

A fülbelövés egy izgalmas, de költséges élmény lehet. Azonban van néhány stratégia, amellyel csökkenthetők a költségek anélkül, hogy a minőséget veszélyeztetnénk.

Legfontosabb tippek a költséghatékony fülbelövéshez

  • Kutatás: Mindig keressük a legjobb lehetőségeket és az árakat a szolgáltatás igénybevétele előtt. Hasonlítsuk össze őket a helyi szalonokban és online platformokon, mint például a Qjob.hu.
  • Akciók és kedvezmények: Néha a szalonok kedvezményeket kínálnak bizonyos szolgáltatásokra vagy ékszerekre.
  • Minőségi ékszerek: Bár a magas minőségű ékszerek először drágábbnak tűnhetnek, hosszú távon megtakaríthatnak a szövődményekkel kapcsolatos költségeken és a cserén.

Végső tanácsok a fülbelövéshez

A szakember szakértelme, a higiéniai feltételek és a belövés technikája ugyanolyan fontosak, mint a kiadások! Ezenkívül a megfelelő utógondozás elengedhetetlen a gyógyulási folyamat során, ami szintén költségekkel jár. Tervezzünk előre és válasszunk bölcsen, hogy a fülbelövés élményünk a lehető legjobb legyen.

Ne hagyja, hogy a fülbelövés ára meghatározza a döntését! 

Szakértők segítenek megtalálni a legjobb megoldást, amely illeszkedik a költségvetéséhez!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fülbelövés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést