Article Image

Mennyibe kerül egy tetoválás?

A tetoválás átlagos óradíja 10-15.000 Ft között alakul, egy közepes méretű tetoválás átlagosan 45.000 Ft-ba kerül, de nagyban befolyásolja a minta bonyolultsága.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Átlagos tetoválási költség 2024-ben

A kis tetoválások, például egy szív vagy virág tetoválás átlagos költsége 10.000 Ft és 15.000 Ft közé esik. Egy közepes portré vagy 3D tetoválás már 40-45.000 Ft-ba is kerülhet. A tetoválóművészek átlagosan 10-20.000 Ft közötti áron dolgoznak óránként, és a költségek attól függenek, hogy mennyi ideig tart az adott tetoválás elkészítése.

Tetoválás ár statisztika

Tetoválást szeretnél?

Kérj ajánlatot vagy rendeld meg most! 

INGYENES ajánlatkérés

Tartalomjegyzék

Tetoválás átlagos óradíja

Országos átlagköltség

12.000 Ft

Minimális költség

8.000 Ft

Maximális költség

35.000 Ft

Átlagos tartomány

10-15.000 Ft

Tetoválás árak

A tetoválás átlagos óradíját a szalon elhelyezkedése, a tetoválóművész tapasztalati szintje, az általa használt eszközök minősége és a felhasznált tinta mennyisége, illetve a tetoválás mérete és bonyolultsága is befolyásolja.

Méret szerint

A tetoválás grafikájának mérete lehet apró, kicsi, közepes vagy nagy:

  • Apró tetoválások – ujjlenyomat méretű pici tetkók, pédául a csuklón egy apró csillag vagy egy jegygyűrű tetoválás
  • Kicsi tetoválások – egy 5 cm széles 8 cm magas kereszt tetoválás.
  • Közepes tetoválások – az oldalbordánál lévő vízesésben úszó koi hal kisebb tenyérnyi méretben vagy a mellkas egyik oldalán elhelyezkedő portrétetoválás.
  • Nagy tetoválások – a vállától induló, a derék aljáig érő angyalszárny vagy egy hosszú szöveges tetoválás, ami a teljes felsőtestet elfedi.

Ha megvan az elképzelésünk, mekkora tetoválást szeretnénk, a lenti ábra segít meghatározni, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni.

Tetoválás árak méret szerint

Óránként

A legtöbb tetováló egy alapdíjjal dolgozik, azaz van egy minimum ár, amit akkor is ki kell fizetnünk, ha a tetoválás elkészítése kevesebb, mint egy órát vesz igénybe (pl. mini tetkók esetében). Efölött pedig óradíjjal számolnak. A tetoválóművészek jellemzően 10.000 Ft és 15.000 Ft közötti összeget kérnek óránként. Ez az ár nagyban növekedhet, ha népszerű és nagyon tapasztalt tetoválóművészről van szó.

Betűnként

A tetoválóművészek leggyakrabban nem betűnként szabják a tetoválás árát, hanem óradíjjal kalkulálnak. A kisméretű feliratok tetoválása a betűtípus bonyolultságától függően általában egy órát vagy kevesebbet vesznek igénybe. A felirat tetoválás árak 8-10.000 Ft-os összeg közé esnek.

Van egy elképzelt betű típus és méret?

Kérj pontos ajánlatot az általad kiválasztott betűtípus, méret és elképzelés részletes megadásával!

Ajánlatokat kérek

Tetoválás költség kalkulátor

Az interneten fellelhető árkalkulátorok legjobb esetben is csak egy iránymutatást adhatnak a kívánt tetoválás áráról. Ahhoz, hogy pontosabb árakat kapjunk, érdemes a lentebb leírt információk alapján kalkulálni, vagy közvetlenül a környékünkön található tetováló szakembertől ajánlatot kérni, feltüntetve, hogy pontosan mi az elképzelésünk.

Tetoválás költségbecslő

Bár igazán pontos árat csak akkor kapunk, ha közvetlenül a tetováló szakemberrel egyeztetünk, az alábbi információk nagy segítséget nyújthatnak a költségek előzetes kalkulálásában.

Félkaros vagy teljes karos tetoválás

Az alkar tetoválás (csukótól könyékig) vagy felkar tetoválás (könyéktől vállig) ára átlagosan 40.000 Ft-nál kezdődik, amennyiben a teljes felületet tetováltatni szeretnénk. A csuklótól vállig terjedő egész karos tetoválás minták többnapos munkák, így átlagosan 80-120.000 Ft közötti összegbe kerülnek. Ezeket csak tapasztaltabb tetoválók vállalják.

Félkaros vagy teljes karos tetoválás

Kar tetoválásá

Szemöldök és szemhéj

A kozmetikai szemöldök tetoválás ára átlagosan 20-40.000 Ft között alakul, a kifejezetten sminktetoválásra szakosodott szakembernél viszont akár 60-90.000 Ft közötti összeget is fizethetünk. A szemhéj tetoválás, vagy más néven sminktetoválás 20-30.000 Ft közötti összegbe kerül átlagosan.

Csukló és boka

A kisméretű, egyszerű tetoválások csuklóra és bokára – mint például betű tetoválás, rövidebb szavak, egyszerűbb szimbólumok tetoválása – nagyon népszerűek. A boka és csukló tetoválás árak 15-25.000 Ft között mozognak.

Ajak és belső ajak

Az ajak tetoválása átlagosan 40-80.000 Ft közötti összegbe kerül, attól függően, hogy csak szájkontúrt kérünk, vagy a teljes száj satírozását. A belső ajkak tetoválása 15-30.000 Ft között alakul.

Alkar és tricepsz

Az alkarra kerülő – de nem teljes félkaros – tetoválások ára 25-55.000 Ft közé esnek átlagosan, attól függően, hogy egyszínű körvonalas tetoválást, vagy bonyolultabb, színes tetoválást kérünk. A tricepsz tetoválások átlagára 45.000 Ft körül alakul, de egy bonyolultabb, árnyékolással teli mintáért fizethetünk jóval többet is.

Ujj és gyűrű

A szavakat vagy szimbólumokat tartalmazó ujj tetoválások költsége általában 10-15.000 Ft között mozog. A gyűrűtetoválásokért pedig 10-30.000 Ft közötti összeget fizethetünk.

Teljes hát

Az egész hátas tetoválások sok részletmunkával és árnyékolással járnak, és akár 40 órányi munkát is igényelhetnek. Éppen ezért 350-500.000 Ft közötti összeget is fizethetünk érte.

Mellkas, szegycsont és oldal

A teljes mellkas tetoválása körülbelül 6 óra munkát igényel így 60-80.000 Ft közötti költséggel számolhatunk. A szegycsont, illetve mell alatti tetoválások a részletezettségtől függően 35-65.000 Ft között alakulnak, és kb. 4-6 óra alatt készülnek el. Az oldal tetoválások hosszabb ideig készülnek, mivel ez kényesebb terület. Várhatóan 40-60.000 Ft közötti összeget fogunk fizetni érte.

Csípő és láb

A teljes csípőt elfedő, illetve az alsó lábszár elülső oldalára kerülő tetoválások átlagára 35.000 Ft és 70.000 Ft közé esik. A sok színt igénylő, bonyolultabb minták ennél is többe kerülhetnek.

Egyéb

Tetoválást a fent felsoroltakon kívül is számos helyre kérhetünk. Például kerülhet a tetoválás kézfejre, a kar hátsó oldalára, lábfejre, vállra, de bevállalósaknál szóba jöhet a comb tetoválás, tarkó tetoválás vagy akár az arc tetoválás is. Általánosságban elmondható, hogy a kicsi tetoválás árak alacsonyabbak, mint a nagy méretűek. Az érzékeny területekre tetoválni hosszabb ideig tart, ezért drágábbak. Illetve a színes, bonyolult, árnyékolással teli minták is növelik az árat.

A tetoválás költségtényezői

Fontos, hogy járjunk utána, hogy hol kaphatunk valóban minőségi tetoválást, korrekt áron. Íme a leggyakoribb tényezők, amelyek befolyásolhatják a tetoválás árát.

Művészi készség, tapasztalat és népszerűség

A tehetséges, magas színvonalat képviselő és népszerű tetoválóművészek értelemszerűen magasabb áron dolgoznak. Náluk már egy kisméretű tetoválás is 35.000 Ft-nál kezdődhet. A legnépszerűbb tetoválók óradíja akár sokszorosa is lehet a kezdő tetoválókéhoz képest. 

Tetoválás árai óradíjban

A tetoválószalon elhelyezkedése és népszerűsége

Ha a szalon egy nagyvárosban, vagy a városon belül frekventált helyen található, magasabb költségekkel kell számolnunk. Az alábbi táblázatban néhány nagyváros átlagárait gyűjtöttük össze.

Átlagos óradíj

Tetoválás Tatabányán

12.000 Ft

Tetoválás Budapesten

15.000 Ft

Tetoválás Egerben

10.000 Ft

Tetoválás Szegeden

12.000 Ft

Tetoválás Győrben

14.000 Ft

Kedvezmények és ajánlatok

Ha spórolni szeretnénk érdemes a különböző akciókat vadászni. Amikor egy új tetoválószalon nyílik, gyakran hirdet nyitási akciót. Illetve vannak tetoválók, akik például a hirtelen felszabadult időpontjaikra hirdetnek villámakciót. De találkozhatsz pároskedvezménnyel, diákkedvezménnyel vagy törzsvendégeknek szóló akciókkal is.

Mi alapján szabják meg a tetoválás árát?

Tetoválás helye és tervezése

Az érzékenyebb területekre kerülő tetoválásoknál várhatóan magasabb árat kell fizetnünk, hiszen a sok idegvégződéssel rendelkező, érzékeny területek (pl. fejbőr), magasabb szakértelmet és több időt igényelnek.

Tetoválás helye

Tetoválás különleges helyen

Tetoválás mérete és részletei

A legolcsóbb típus a fekete, egyszerű, körvonalas minimál tetoválás. Ezek általában a tetoválószalon alapdíjas árkategóriájába esnek. A nagyméretű, sok színből álló, bonyolult minták a legdrágábbak, mivel ezek elkészítéséhez sok időre és tapasztalt szakemberre van szükség.

Tetoválás színe

A tetováló festék színe nagyon minimális mértékben befolyásolja az árat. Például a piros tintás tetoválás majdnem ugyanannyiba kerül, mint a fekete tetoválás.

Tetováláshoz használt anyagok és technika

A legjobb tetoválóművészek speciális, különösen magas minőségű eszközökkel dolgoznak, ami nagyban megemelheti az árat.

Színes tetoválás vs. szürke és fekete tetoválások költsége

Egy színes tetoválásért általában kétszeres árat is fizethetünk, azonban fontos tudni, hogy ez az árkülönbség nem konkrétan a tinta színéből, hanem sokkal inkább a felhasznált tinta mennyiségéből adódik

Kérj ingyenes ajánlatot a Qjob-on a közeledben található tetoválóművészektől!

Női tetoválás  Ideiglenes tetoválás  3D tetoválás

Tetoválás eltüntetése árak

Megunt vagy félresikerült tetoválásainkat gyakran csak részleges vagy teljes takarással lehet kijavítani. Óránként átlagosan 15.000 Ft-ot fizethetünk egy fedőtetoválásért, hiszen a tetoválás takarás minták extra kreatív és professzionális tervezési munkát igényelnek.

Tetoválás javítás árak

Körülbelül egy hónappal a tetoválásunk elkészülte után érdemes azt korrigálni. Néhány tetoválószalonban az már az egyszeri korrekciót is tartalmazza az új tetoválások esetében. Ha tetoválás régebben készült, vagy más valaki munkáját kell korrigálni, akkor általában a szokásos óradíjat számítják fel.

Példák a tetoválás költségére

Az alábbiakban néhány népszerű tetoválástípus árait gyűjtöttük össze. Ezek hozzávetőleges tetkó árak, amik segítséget nyújtanak, de minden tetoválóművésznek saját árlistája van.

Szeretnél minél pontosabban tudni mindent arról a tetkoról, amit elképzelted magadnak?

Érdeklődj most a tetoválóktól!

Érdeklődők

Szó- vagy név tetoválás ára

Ezek a tetoválásokért átlagosan 8-12.000 Ft közötti összeget fizethetünk, hiszen ezek rendszerint kevesebb mint egy órán belül elkészülnek.

Script tetoválás vagy derűs ima tetoválás ára

A derűs ima tetoválás átlagára 15.000 Ft-nál kezdődik, de akár 50.000 Ft-ig is felmehet, ha az egész oldalunkat, vagy a teljes hátunk felét elfoglalja. Az ima szövege:

Istenem, adj nekem derűt, hogy elfogadjam azokat a dolgokat, amelyeken nem tudok változtatni, bátorság változtatni azon a dolgon, amit tudok, és bölcsesség a különbség megismerésére.

Portré tetoválás ára

Az arckép tetoválás árak magasabbak lehetnek. Különösen nagy szakértelmet igényel: csak professzionális munkával lehet élethű tetoválást készíteni. Egy kisebb méretű portrétetoválásért akár 40.000 Ft-ot is fizethetünk.

Törzsi tetoválás ára

A törzsi tetoválások a maori, kelta, azték vagy egyéb őslakos kultúráktól származnak. Ezek a szimbólumok általában egyszínűek, és ujjnyi vagy kisebb tenyérnyi méretűek, így várhatóan 10-15.000 Ft közötti összeget fizethetünk érte.

3D tetoválás ára

A 3D tetoválások a portré tetoválásokhoz hasonlóan magas minőségű szakértelmet igényelnek. A precíz árnyékolás időigényes, így egy kisebb tetoválás akár 3 órát is igénybe vehet, amiért átlagosan 45.000 Ft-ot fizethetünk.

3D tetoválás

3d lepke tetoválás

Akvarell tetoválás ára

Ez egy nagyon egyedi tetoválás típus. Egy 10 x 10 centis akvarell tetoválás átlagára 40-50.000 Ft közé esik. A különleges hatás elérése érdekében - az ecsetvonások utánzása miatt - precíz színezést igényel, ami több időbe telik.

Álomfogó tetoválás ára

Az álomfogó tetoválások manapság nagyon népszerűek. Egy tenyérnyi méretű álomfogó tetoválás ára általában 20-30.000 Ft közé esik.

Pontosvesszős tetoválás ára

Egy bélyegkép méretű, egyszerű fekete tintával készített pontosvessző tetoválás a csuklón várhatóan kevesebb mint egy óra alatt készül el, így a minimális díjat kell megfizetnünk érte, ami általában 8-10.000 Ft közötti összeget jelent.

Hanghullám tetoválás ára

Magyarországon még kevésbé terjedt el ez a technika. A lényege, hogy egy hanghullám rajzát tetováltatjuk magunkra. Egy applikáció segítségével „beolvasva” a tetoválást lejátszhatjuk az eredeti hangot.

Amennyiben hanghullámot szeretnénk tetováltatni magunkra annak várható költsége az egyszerűsége és kis mérete  miatt várhatóan 10-15.000 Ft közé esik.

Idézet tetoválás férfi

Amennyiben csak 1-2 mondatos idézetet szeretnénk magunkra varratni, egyszerű fekete tintával, akkor ez várhatóan kevesebb, mint egy órás munka lesz. Így a kiválasztott tetoválószalon alapdíjával kell kalkulálnunk, ami átlagosan 8-10.000 Ft közötti összeget jelent.

Szeplő tetoválás költsége

A szeplő hatású tetoválás egyszerű és gyors munka, így várhatóan ennél a típusú tetoválásnál sem kell többet fizetnünk az adott tetoválószalon alapdíjánál, azaz 8-10.000 Ft közötti összeggel kalkulálhatunk.

Blackout tetoválás költsége

A blackout tetoválások lényegében az inverzei a megszokott tetoválásoknak. Ez a technika a nagy méretű fekete alapra világos festékkel varrt mintákat foglalja magában. A drámaian sötét hatás érdekébsn sok tintára van szükség, ezért egy közepes méretű blackout tetoválás ára átlagosan 45-60.000 Ft közé esik.

Fa alkar és erdő tetoválás ára

Férfiaknál nagyon népszerű az erőt ábrázoló alkar tetoválás, melynek elkészítése várhatóan legalább 55.000 Ft-ba kerül. Ez az ár növekedhet, ha sok színt szeretnénk a tetoválásra.

Az alkartetoválások esetében nagyon népszerű az erdő motívum.

Az alkartetoválások esetében nagyon népszerű az erdő motívum

Oroszlán tetoválás ára

A tetoválások jelentése nagyban befolyásolja a népszerűségüket. Az oroszlán erőt és bátorságot szimbolizál, így nem véletlen tetováltatják magukra ilyen sokan. Amennyiben egy tenyérnyi méretű valósághű oroszlánportrét szeretnénk, várhatóan 40-55.000 Ft közötti összegbe kerül.

Szív tetoválás ára

A szív tetoválás a legkedveltebb női tetkók közé sorolható. Egy kis méretű, vékony körvonalú szív tetoválás a csuklóra, az egyszerűségéből fakadóan várhatóan 8-10.000 Ft közötti összegbe kerül.

Kereszt tetoválás ára

Egy minimális dizájnnal készült, kevés színt tartalmazó, közepes méretű kereszt tetoválása várhatóan 10-12.000 Ft közé esik.

Rózsa tetoválás ára

Egy részletgazdag, tenyérnyi méretű rózsa tetoválás elkészítése akár 6 órába is telhet, így körülbelül 55.000 Ft-nyi összeggel kalkulálhatunk. Az ár jóval kevesebb lehet, egy vázlatos, körvonalas, kicsi rózsa tetoválás esetében.

Koi hal tetoválás ára

A koi hal szintén egy népszerű minta. A szimpla fekete, körvonalas rajz tetoválását akár már 20.000 Ft-ból megúszhatjuk, de a legnépszerűbb, nagyobb méretű, színes koi hal mintákért akár 35-40.000 Ft közötti összeget is fizethetünk.

Sas tetoválás ára

A lengyel sas tetoválás külföldön népszerű címer szimbólum, a magyar tetoválás kultúrában kevésbé elterjedt. Átlagára 10-35.000 Ft között alakulhat.

Ironman tetoválás ára

A tiratlon megünneplésére szolgáló Ironman tetoválás általában csak piros és fekete színek felhasználásával készül, és körülbelül 10-25.000 Ft-ba kerül.

Az Ironman sportolói tetoválással ünneplik a fárasztó teljesítményeket

Az Ironman sportolói tetoválással ünneplik a fárasztó teljesítményeket

Fekete karszalag tetoválás ára

A karszalag tetoválás egy tökéletesen egyenes vonalú fekete sávot jelent a kar körül. Attól függően, hogy mennyi és milyen vastag sávot szeretnénk tetováltatni 15-45.000 Ft közötti összeget fizethetünk.

Már tudod, hogy milyen mintát, formát szeretnél, csak nincs meg a tetováló?

Részletezz az elképzeléseid, és válogass perceken belül több jelentkező között!

Tetoválót keresek

Gyakran Ismételt Kérdések

Lássuk, milyen kérdések foglalkoztatnak bennünket tetoválás témakörben!

Mennyibe kerül egy tetoválás fehér tintával?

A fehér tetováló tinta ára nem különbözik nagyban a többi színétől. A fehér tinta megköveteli, hogy a tetoválóművész mélyebb rétegekbe tetováljon, hogy stabilizálja a színt, ami több időt és ügyességet igényel. Emiatt lehet drágább az ára. Egy fehér tetoválás ár – pl. csuklótetoválás  esetében - átlagosan 15-20.000 Ft között alakul.

Mennyibe kerül egy világító tetoválás?

Az  UV fényben világító tetoválások, speciális festékkel készülnek, amivel nehezebb dolgozni. Kb. kétszer annyi időbe telik az elkészítése, ezért az ára is kétszerese az átlagos tetoválási költségeknek, óránként 15-20.000 Ft-ot is fizethetünk érte.

Mennyibe kerül a szemgolyó tetoválás?

A szemgolyó tetoválás során egy színező anyagot fecskendeznek a szemfehérjébe. Ez az eljárás nagyon kockázatos, súlyos fertőzést, maradandó szemkárosodást, de akár látásvesztést is okozhat, ezért Magyarországon nem jellemző ez a tetoválás típus.

Mennyibe kerül egy teljes test tetoválás?

Egy teljes test tetoválás 600.000 Ft-tól akár 1.000.000 Ft-ig is terjedhet. Nyaktól bokáig az összes bőrfelület tetoválása alapból is nagyon időigényes, amit a minta bonyolultsága tovább fokozhat.

Mekkora tetoválást szeretnénk
Teljes test tetoválás

A tetoválás elkészítése akár 1-2 évbe is telhet: Egy alkalommal maximum 4-6 órát töltünk a szalonban, és a tetoválási alkalmak között akár 2-3 hét időre is szüksége lehet, a teljes tetoválás gyógyulás érdekében.

Mennyibe kerül a henna tetoválás?

A hennafestés a hagyományos tetoválással szemben nem örök életre szól, tartóssága körülbelül 2-3 hét. A henna tetoválás fájdalommentes. Az eredeti, természetes festék barna színű, de vannak módok a festésére. A teljes kézfejes henna tetoválás árak 3.500 Ft és 5.000 Ft közé esnek átlagosan, a minta bonyolultságától függően.

A hennatetoválás fájdalommentes, de tartóssága csak 2-3 hét

A hennatetoválás fájdalommentes, de tartóssága csak 2-3 hét

Mennyibe kerül a tetoválás eltávolítása?

A Picosur lézeres tetoválás eltávolító gép nem hőenergiát, hanem fotoakusztikus energiát használ fel, amellyel a tetováló pigment részecskéket apróbb darabokra bontja. Különösen hatékony sötét tintájú tetoválásoknál. Ezzel a tecnikával a szükséges kezelések száma csökkenhet, az hagyományos lézeres eltávolításhoz képest.

A technikával egy 5x5 cm méretű tetoválás eltávolítása átlagosan 18-20.000 Ft-ba kerül.

Mennyibe kerül a tetoválás lézeres eltávolítása?

A tetoválás hagyományos lézeres technikával történő eltávolítása során egy speciális műszer segítségével a bőrbejuttatott tetováló tintát lebontják, amely így idővel felszívódik. A tetoválás eltávolításához szükséges kezelések számát, és azok időtartamát befolyásolja a tetoválás mérete és kora, és a felhasznált festékek színe is. A tetoválás eltávolítás ár a szükséges kezelések függvényében alakul, általában 3 és 10 közötti alkalomra van szükség.

Tetoválás méret szerinti árak

Tetoválás mérete

Kezelés álagára alkalmanként

3 x 3 cm, vagy annál kisebb

9.000 Ft

5 x 5 cm

15.000 Ft

8 x 8 cm

25.000 Ft

10 x 10 cm

40.000 Ft

Tippek tetováltatás előtt

  1. Tájékozódj alaposan: mivel a tetoválás örök életre szól, ne sajnáld az időd arra, hogy információt gyűjts róla!
  2. Nézd meg a szimpatikus tetoválók referenciáit! Ez segíthet, hogy meghatározd, kinek a stílusa és tetoválási módja áll hozzád legközelebb, ki az, akinek a munkáját szívesen látnád magadon.
  3. Szánj időt a tervezésre! Hagyd, hogy megérjen benned a gondolat, hogy pontosan milyen mintát szeretnél magadra varratni, mert később korrigálni már nehezebb!
  4. Szabd meg a költségkereted! Ha elveszel az információk rengetegében, ez is egy fontos szempont lehet, ami meghatározhatja végül milyen tetoválás mellett döntesz!

    A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

    Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Vilmos, cikk szerzője
Hobbi tetováló
Hobbiból 7 éve tetoválok. De rájöttem, hogy a tetoválást bármilyen más munkával kombinálni nem a helyes megközelítés. Nem engedte, hogy tetoválóművészként fejlődjek és fejlődjek.

Hagyj megjegyzést