Article Image

Mennyibe kerül az ajakfeltöltés?

Átlagosan 80-100.000 Ft-ot hagyunk az ajakfeltöltés során a kezelőorvosunknál. Egy esztétikai feltöltés sokszor nem haladja meg a 100.000 Ft-ot sem!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az ajakfeltöltés átlagos költségei 2024-ben

Az általános, szépészeti beavatkozásokról sokan azt gondolják, hogy megfizethetetlenek, így nem is gondolkodnak rajta. Ha a lenti  diagramot megnézzük, látható, hogy a költségek elég széles skálán mozognak ajakfeltöltés tekintetében 50.000 és 600.000 Ft között. Az átlag azonban jól kirajzolódik.

Ajakfeltöltés ár statisztikák

Dúsabb ajkakat szeretnél?

Nézd meg, milyen klinikák és ajakfeltöltési szakemberek vannak a közeledben!

Ajakfeltöltés érdekel

Egy átlagos kezelési költség 90.000 Ft körül mozog, ha csak esztétikai korrekciót szeretnénk és nem teljes kinézetváltozást. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ebben azok is benne vannak, akik 50-70.000 Ft-ot költenek erre a beavatkozásra és azok is, akik komplexen megváltoztatják a kinézetüket és 5-600.000 Ft-ot is ott hagynak a plasztikai sebészet kasszájában. Így elmondható, hogy az általában, egy kezelés alkalmával olyan 60-90.000 Ft-ot költünk ajakfeltöltésre.

Tartalomjegyzék

Ajakfeltöltési költségek

 

Árak

Átlagos ár

90.000 Ft

Minimum ár

50.000 Ft

Maximum ár

500.000 Ft

Ajakfeltöltési anyagok – avagy mit fecskendezhetnek az ajkainkba?

Manapság az ajakfeltöltés már nem számít olyan megosztó szépészeti beavatkozásnak, mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt. Ennek egyik oka, hogy amennyiben szakember végzi, viszonylag kevés kockázatot rejt. Másik oka pedig, hogy egyre többen élnek ezen lehetőséggel, így nem számít kuriózumnak, elszigetelt esetnek. Már-már meg sem lepődünk rajta. Ez pedig igaz az árakra is. Ha mostani viszonylatban nézzük a költségeket, egy ajakfeltöltés 15 évvel ezelőtt nem 60-90.000 Ft-ba, hanem 90-100.000 Ft-ba került volt.

Manapság kétféle csoportba tudjuk sorolni az ajakfeltöltéshez használt anyagokat. Az egyik a felszívódó, a másik pedig a nem felszívódó vagy „végleges” készítmény. Nézzük, mik a leggyakrabban használt készítmények és melyek a legfontosabb tudnivalók róluk!

Ajakfeltöltés árak

Szilikonos szájfeltöltés

A szilikonos szájfeltöltés volt a legelső opció, amivel dúsabb ajkakat érhettünk el. Ezek közül alapvetően a szilikonolajat és a szilikon implantátumot különböztethettük meg. Mára azonban ez a feltöltési módszer nem csak a szájfeltöltés, de a ránctalanítás területén is háttérbe szorult. Ez annak köszönhető, hogy magasabb kockázatokat rejt, mint modernebb (felszívódó) társai és sokkal nagyobb az esély a különböző mellékhatások kialakulására is.

Permalip ajakfeltöltés

Ahogy említettük, a szilikonos injekciók használata a szépészeti beavatkozások esetében drasztikusan lecsökkent, már-már el is tűnt. Mégis, szilikonos implantátumokkal még a mai napig találkozhatunk. Ilyen a permalip is. Nem csak, hogy magasabb kockázatokkal jár, mint a később említésre kerülő hyaluron vagy kollagén, még a borsos ára is segít a döntésben, hogy inkább más megoldást válasszunk. Ez a módszer ugyanis több százezer Ft-unkba is kerülhet, ha mind a két ajkunkat szeretnénk megcsináltatni. Ez az a feltöltés, ami esetében ajkanként 150.000 Ft-tól kiindulva egészen 200-280.000 Ft-ig is terjedhet a költsége. Így lehet az, hogy mindkét ajak plasztikázása esetén az 5-600.000 Ft-ot is elérhetik a költségek.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltés az egyik leginkább ismert és elfogadott módszer. Ennek oka, hogy lényegében több előnyünk származhat belőle, mint amennyi kockázatot magában rejt. Nézzük, milyen előnyöket emelhetünk ki:

  • Hatékonyan szabályozhatók az ajkak teltsége.
  • Kis eséllyel várható bármilyen véraláfutás, duzzanat a kezelést követően.
  • Habár nem állandó, mégis tartós eredményre számíthatunk.
  • Kicsi az allergiás reakció esélye. Ennek oka, hogy a hyaluronsav egy természetes anyag, ami a szervezetben is megtalálható, így a felszívódása semmilyen komplikációval nem jár.
  • Megfizethető és gyors eljárás.

Látható tehát, hogy nem csak, hogy a költségek minimálisra csökkenthetők ezzel a módszerrel, hiszen egy általános esztétikai kezelés 70.000  - 130.000 Ft között mozog. Valamint nagyon kevés kockázattal is jár. Ezek mellett pedig még gyors és viszonylag fájdalommentes is. (Ezt természetesen befolyásolják az egyéni fájdalomküszöbük).

Ajakfeltöltés saját zsírral

Ahogy már fentebb említettük, azok a kezelések járnak a legkevesebb kockázattal, ahol olyan anyagokat alkalmazunk, ami amúgy is megtalálható a szervezetünkben. Pontosan ilyen a saját zsírral való feltöltés is.

Nézzük, milyen extra előnyöket emelhetünk még ki ezesetben:

  • Lassabban szívódik fel, mint a már említett hyaluronsav vagy a kollagén. Így ritkábban kell megismételni a kezelést.
  • Ilyenkor sem kell tartani allergiás reakciótól.

Azt azonban fontos megemlítenünk, hogy ez a módszer költségesebb, mint a fent említett társa. Éppen ezért ez a feltöltési módszer már százezres tételnél kezdődik. 100-120.000 Ft alatt nemigen találkozhatunk saját zsíros feltöltéssel. Ezt az okozza, hogy magát feltöltést egy zsírleszívás előzi meg, majd a leszívott zsírsejteket meg kell tisztítani és beültetésre alkalmas állapotba kell előkészíteni. Ez azért kiemelkedően fontos, mert ha nem maradnak épek a zsírsejtek, akkor nem is fognak olyan hatékonyan kötődni. Így pedig nem lesz olyan tartós az eredmény.

Kollagén injekciós feltöltés

A szilikonhoz hasonlóan a kollagén injekciók is egyre kisebb szerepet játszanak a szépészeti beavatkozásokban. Hiszen a már megismert hyaluron sokkal kevesebb kockázattal, szövődménnyel, mellékhatással jár.

Ajakfeltöltés ára – mennyi is az annyi?

Ahogy a természet megalkotott minket, nem találkozhatunk két ugyanolyan ajakkal. Vannak vékonyabbak, vastagabbak, formára, színre és teltségre is teljesen különbözhetnek egymástól. A mai kor szépészeti beavatkozásainak köszönhetően azonban számos lehetőség áll előttünk, hogy számunkra tökéletes ajakformánk lehessen!

Nemtudod mennyibe kerül az ajakfeltöltés a közeledben?

Találj egy megbízható kozmetikust jó áron a Qjob-on! 

Kozmetikust keresek

Joggal merülhet tehát fel a kérdés, hogy mennyibe is kerül egy-egy ilyen beavatkozás? Az ár alapvetően a feltöltőanyag minőségétől és a kívánt végeredménytől függ. A következő táblázatban összegyűjtöttünk néhány információt a különböző típusok áraival kapcsolatban:

Feltöltő anyag típusa

Feltöltés ára

hyaluron pen ajakfeltöltés 1 ml hyaluronsav használatával

60-90.000 Ft/ml

ajakfeltöltés saját zsírral

200-700.000 Ft

permalip ajakfeltöltés

180-280.000 Ft/ajak

ajakfeltöltés led lámpával

5-6.000 Ft/alkalom

hideglézeres ajakfeltöltés

5-6.000 Ft/alkalom

kiss pulp ajakfeltöltés

2-5.000 Ft/alkalom

mezoterápiás ajakfeltöltés

5-6.000 Ft/alkalom

kollagén injekció ára

70-90.000 Ft/ml

Fontos kiemelni azonban, hogy a fenti táblázatban feltüntetett szolgáltatásoknak csak egy része olyan, amit szakorvosi személy végezhet el. Vannak közöttük olyanok, mint az ajakfeltöltés hideg fényű lámpával vagy éppen az ajakfeltöltés hyaluronsavval, amikkel akár már kozmetikákban, szépészeti centrumokban is találkozhatunk.

Melyik típust használjam ajakfeltöltés esetén?

Nem véletlenül választhatunk többféle variáció közül. Más-más szolgáltatások más-más célt szolgálnak. Az árakat az is befolyásolhatja, hogy plasztikai sebészeten, magán klinikán vagy valamilyen szépségcentrumban végeztetjük el az adott feltöltést.

Szeretnél ajakfeltöltést, de nemtudod, hogy melyik ajakfeltöltési típus neked való?

Bízz meg a Qjob-on található kozmetikusokat és kérj időpontot konzultációra!

Rendelj most!

Nézzük, melyek a leginkább kiemelendő pontok az egyes fajták esetében:

  • A Permalip implantátum egy hosszútávú megoldás, ami esetében nincs szükség arra, hogy pár havonta, évente újra megismételjük a folyamatot. Hátránya azonban, hogy mivel idegen anyag kerül a szervezetbe, magasabb a kockázati tényező és sokkal magasabb, akár 3-szoros áron vehetők igénybe.
  • A hyaluronsavval való feltöltés az egyik leggyakrabba használt módszer. Hiszen a mellékhatások csekélyek, gyors és viszonylag olcsó folyamat is (a többi megoldáshoz képest).
  • Saját zsírral való feltöltés esetén szinte elhanyagolható a kockázat, hiszen a szervezet számára ismerős anyag kerül az ajkainkba. Azonban az eljárás bonyolultsága miatt (a zsírszövet megfelelő leszívása, tisztítása) drágább megoldás. Viszont sokkal tartósabb, mint a hyaluronsavas feltöltés.

Ha ezek alapján is kérdéseid, kétségeid lennének, érthető, hiszen mi, akik nem dolgozunk ezen a területen, nem képezzük magunkat, laikusok vagyunk. Ebben az esetben azt tudjuk javasolni, hogy keress egy megbízható klinikát, szakorvost és kérj konzultációs időpontot! Legyél felelősségteljes, tudj meg a lehető legtöbbet az ajakfeltöltésről, mielőtt belevágsz!

Hogyan zajlik a beavatkozás?

Annak érdekében, hogy sokkal hatékonyabban lásd, hogyan is zajlik a folyamat, készítettünk neked egy infografikát, amin végigkövetheted ezt. Most a leggyakrabban igényb vett szolgáltatásnak, a hyaluronsavas feltöltésnek az állomásait mutatjuk meg neked.

Hogyan zajlik a hyaluronsavas ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés folyamata diagramon szemléltetve

Szeretnénk kiemelni, hogy habár a hyaluronsavas ajakfeltöltést sokan azért választják, mert viszonylag olcsó, gyors és komplikációmentes, a tartós eredmény elérése érdekében, ismétlésre lehet szükség. Egyéntől függ, hogy 8-15 havonta szükséges-e az ismétlés, de az egészen biztos, hogy kell! Éppen ezért, a fent bemutatott lépések lényegében évente ismétlésre szorulnak!

Mikor érzékelhető az ajakfeltöltés végeredménye?

Ahogy az a fenti folyamatábrából is leolvasható, a kezelést követő 1-2 nap még viszonylag sok mindentől kell óvni az ajkakat (erős nyomás, ütés, erős rágás, dörzsölés, közvetlen és erős napfény). Viszont a ezekben a napokban már azt a formát láthatjuk, ahogy „állandósult” az ajkunk. Az injekció után hirtelen meglepődhetünk, mert akár 30-40%-al is nagyobbak lehetnek az ajkaink, mint terveztük. Ez egy teljesen természetes folyamat és a fentebb említett 1-2 nap elteltével ez a duzzadás el is fog tűnni!

Mi történik az ajakfeltöltés után?

Az 1-2 napos duzzadás után még 2-3 hétig óvni érdemes az ajkakat az erőteljes napsugárzástól és a szoláriumtól. Ezen felül még azoktól a mozgásoktól is érdemes tartózkodni, amik erősen igénybe veszik az arcizmokat.

De igazából azzal, hogy elhagytuk a rendelőintézetet, nem szükséges további orvosi beavatkozás addig, ameddig újra töltetni nem szeretnénk az ajkainkat.

Az ajakfeltöltés után 2-3 nappal (fotó is előtte-utána)Az ajakfeltöltés után 2-3 nappal (fotó is előtte-utána)

Mennyire tartós az ajakfeltöltés?

Egy átlagos feltöltés végeredménye átlagosan 8-14 hónapig látványos. Ezt követően a szervezet szépen lassan elkezdi lebontani a feltöltött hyaluronsavat. Tettünk már arról említést, hogy a saját zsírral való feltöltés tovább nyújt látványos megoldást.

Mi befolyásolhatja az injekciók hatékonyságát?

Elsődlegesen az egyén. Ilyen befolyásoló tényezők például az életmód, táplálkozás, anyagcsere gyorsasága. Viszont a töltőanyag minősége is szintén kiemelendő, hiszen amennyiben egy amúgy vastagabb ajkat szeretnénk igazítani, akkor kissé lágyabb anyagot fognak alkalmazni. Ez pedig sokkal hamarabb elkezd lebomlani.

Hogyan találj jó szakembert az ajakfeltöltés elvégzésére?

Senki sem szeret az egészségével, a testével játszani, így amennyiben csak lehetséges, profi szakembernél érdemes végezni az ilyen jellegű szépészeti beavatkozásokat! Rengeteg magánklinika, szépségcentrum található az országban, ahol segítségünkre lehetnek ebben!

Budapesten, annak főváros mivoltának köszönhetően, jóval több lehetőséggel találkozhatunk. Miskolc ajakfeltöltés szempontjából kevesebb opcióval rendelkezik, ha szakemberválasztásról van szó. Viszont nem csak a választható lehetőségek számában, de a költségekben is megmutatkozik a különbség a főváros és egy vidéki nagyváros esetében. Ennek megfelelően az ajakfeltöltés árak Nyíregyháza esetében valamivel lentebb vannak, mint Budapesten.

Olyan helyet keresel, ahol biztonságosan elvégzik az ajakfeltöltést? 

Nézd meg, milyen szakszerű klinikák és kozmetikák vannak a közeledben!

Megbízható kozmetikát keresek

Gyakori kérdések

Van pár kérdés, amivel rendszeresen találkozhatunk, ha szájfeltöltés témában kutakodunk. Igyekeztünk megválaszolni a legtöbbet:

Ajakfeltöltés vagy szájfeltöltés?

Ajakfeltöltés vagy szájfeltöltés, melyik a helyes kifejezés? Egyértelműen az "ajakfeltöltés" a helyes, mivel nem a szájat töltjük fel, hanem csak is az ajkakat.

Ijesztő-e az ajak injekció beadása?

Ez attól függ! Félsz magától az injekciótól? Ha igen, akkor neked valószínűleg jelent majd némi stresszt. Ha nem igazán zavar és megbirkózol vele, akkor semmi gondod nem lesz.

Ajakfeltöltés injekció beadásaAz injekció beadása egy nagyon vékony tűvel történik és maga az érzéstelenítés folyamata jobban fáj, mint a procedúra.

Fájdalmas az ajakfeltöltés? Milyen érzés a folyamat?

Akik átéltél már, a legtöbben azt mondják, hogy maga az érzéstelenítés a legrosszabb. Az járt a legtöbb kellemetlenséggel, utána azonban ennek köszönhetően semmi fájdalmat nem lehet érezni. A rákövetkező napokban egy picit érzékenyebbek lehetnek az ajkak, így érdemes vigyázni még velük.

Az ajakfeltöltés otthon is elvégezhető? Én magam végrehajthatom?

Erre egy határozott NEM a válaszunk! Ennek oka, hogy azért végzi szakember, hogy semmilyen komplikáció, mellékhatás ne lépjen fel. Ez nem olyan dolog, amit otthon a reklám közben megcsinál az ember.

Ha azonban mégis szeretnénk dúsabb ajkakat elérni, egyéb, otthoni praktikákat bevethetünk! Ezek tartós eredményt ugyan nem nyújtanak, de 1-2 óráig hatásosak lehetnek.

Hol végzik el az ajakfeltöltést jó áron?

Az első és legfontosabb kérdés: kinek mi a „jó” ár?  Hasonlítsuk össze országos szinten az elérhető kezelések költségeit és nézzük meg, hogy az általunk kiválasztott klinikán milyen költségeket vonz maga után ugyanaz a feltöltés. Így könnyen el tudjuk dönteni, hogy a kínált szolgáltatás alacsony, magas vagy éppen átlagos árkategóriába esik-e. Ezek után pedig már csak azt kell megnéznünk, hogy nekünk belefér-e a büdzsébe.

Vannak kockázatai, mellékhatásai az ajakfeltöltésnek?

Bizonyos feltöltéseknek vannak, másoknak szinte egyáltalán. A kollagén, a permalip ajakfeltöltés hordoz magával némi kockázatot. Ezzel szemben a hyaluron és a saját zsírral történő feltöltés jóval kevesebb gondot tud okozni. Azt tudjuk még kiemelni, hogy akinek az életében volt már herpesze, az tegyen említést az orvosánál erről, hiszen az injekciók hatására esetleg ismét belobbanhat és előjöhet.

Mennyi idő múlva kell megismételni a hyaluronsavas feltöltést?

Átlagosan 8-14 hónap az az idő, ameddig ténylegesen látszik a feltöltés eredménye hyaluronsavas feltöltés esetén. Amennyiben tehát szeretnénk megőrizni a beavatkozás utáni állapotot, nagyjából évente szükség lesz az ismétlő injekciókra.

Honnan tudja a szakorvos, milyen legyen a végeredmény?

Onnan, hogy megbeszéljük vele. A konzultáció során felvázoljuk, miért szeretnénk élni az ajakfeltöltés lehetőségével és elmondjuk, milyen változásokat szeretnénk elérni. Ezek után a szakorvosi véleményt is meghallgathatjuk róla, esetleg mutat nekünk egy látványtervet is. Ha van konkrét elképzelésünk, esetleg fényképet is vihetünk, ami jól reprezentálja a vágyunkat.

Miért érdemes a Qjob szakemberkereső portált használni?

A Qjob-ot hónapról hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megbizonyosodhatsz arról, hogy olyan szakemberrel van dolgod, aki tényleg ért a dolgához. Megnézheted az ajánlásait, referencia munkáit vagy éppen a készségeiről, tudásáról tájékozódhatsz a felületünkön!


Ha olyan szakembert, helyet keresel, ahol szakszerű és biztonságos ajakfeltöltést csinálhatsz, méghozzá remek áron, akkor rendeld meg a Qjob-on regisztrált kozmetikus szakemberek szolgáltatásait!
Ingyenes és csak 2 perc a megrendelése!

Létrehozok feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, és tájékozott szövegíró, aki a "Ajakfeltöltés árak" címmel írt cikket. Szakértelmével Bettina alaposan elemzi az ajakfeltöltési eljárások különböző aspektusait, beleértve a kezelések típusait, azok előnyeit, valamint az árképzési faktorokat. Cikkében nem csak a költségeket tárgyalja, hanem értékes tanácsokat is ad az olvasóknak arról, hogyan válasszanak minőségi és megbízható szolgáltatót.

Hagyj megjegyzést