Article Image

Mennyibe kerül hirdetni az Instagramon?

Teljes útmutató az Instagram hirdetések árával kapcsolatban. Megtudhatod, hogyan optimalizáld a költségvetésedet és hogyan kapd meg a legjobb értéket.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Instagram, a világ egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, tökéletes eszköz vállalkozások számára, hogy elérjék célközönségüket. De mennyibe kerülnek az Instagram hirdetések? Ez a kérdés sok vállalkozó fejében megfordul. Cikkünkben bemutatjuk ezen hirdetési költségeket, hogy tisztán láthass a marketing költségvetésed tervezésénél.

Bizonytalan vagy abban, hogyan használd hatékonyan az Instagramot reklámozásra?

Fordulj szakemberhez a legjobb eredményekért!

  Hozzáértőt keresek

Gyorsmenü:

Mi az Instagram hirdetés és hogyan működik?

Amikor az online marketingről beszélünk, az Instagram nem maradhat ki a felsorolásból. Ezen a platformon történő hirdetés az utóbbi évek egyik legdinamikusabban növekvő trendje. De nézzük meg közelebbről, hogyan is működik ez a rendszer!

Az Instagram hirdetési platform bemutatása

Az Instagram, amelyet 2010-ben alapított Kevin Systrom és Mike Krieger, ma már több mint egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet. 2012-ben, amikor a Facebook megvásárolta 1 milliárd dollárért, az Instagram robbanásszerűen nőtt, és a hirdetési lehetőségei is exponenciálisan bővültek. Az Instagram Ads Manager segítségével cégek és vállalkozók könnyedén hirdetéseket hozhatnak létre, amelyek a felhasználók hírfolyamában és történeteiben jelennek meg.

A hirdetések a vizuális tartalmak középpontjában állnak. Egy kép vagy video, ami Budapest egyik népszerű kávézójában készült, és azt mutatja, milyen egy kávé a Duna partján, sokkal több emberhez juthat el egy jól megtervezett hirdetési kampánnyal.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hirdetési típust?

Nem minden hirdetési típus működik minden célnál. Az Instagram különböző hirdetési formátumokat kínál, mint például:

 • Képhirdetések: Ideálisak termékek vagy szolgáltatások bemutatására. Gondoljunk csak a budapesti Szépművészeti Múzeum új kiállításának hirdetésére, amely egy lenyűgöző festmény képével csalogatja a látogatókat.
 • Videó hirdetések: A rövid, legfeljebb 60 másodperces videók remekül alkalmazhatók komplex történetek elmesélésére. Képzeljük el egy budapesti rendezvény előzetesét, ahol a résztvevők élvezik a zenét és a táncot.
 • Story hirdetések: Ezek a 15 másodperces videók vagy képek az Instagram Történetek részeként jelennek meg, és ideálisak limitált ideig tartó akciók vagy események hirdetésére.
 • Carousel hirdetések: Több képet vagy videót tartalmaznak, így a felhasználók végiglapozhatják őket. Például egy budapesti étterem bemutathatja legújabb étlapját, ahol minden dián egy-egy étel képe látható.

Az Instagram hirdetések átlagos költségei különböző kategóriákban

Hirdetés típusa

Átlagos ár (Ft)

Megjegyzések

Egy képes poszt

1.500 - 5.000

Az ár a célcsoport és az időzítés alapján változhat

Videós poszt

3.000 - 8.000

Átlagosan 30 másodperces videó

Carousel (több képes) hirdetés

2.500 - 7.500

Max. 5 kép vagy videó

Story hirdetés

2.000 - 6.000

Megjelenik a történetek között

IGTV videó hirdetés

4.000 - 10.000

Átlagosan 1 perces videó

Explore hirdetés

3.500 - 9.000

Megjelenik a Felfedezés oldalon

Collection hirdetés

3.000 - 8.500

Termékgyűjtemények hirdetése

Ez a táblázat bemutatja, mennyibe kerül az Instagram hirdetés különböző formátumokban. Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak a célcsoport, a hely és az időzítés alapján.

A legfontosabb dolog a hirdetési típus kiválasztásánál az, hogy tisztában legyünk azzal, mit akarunk elérni vele. Akarjuk-e növelni a weboldal látogatottságát, vagy inkább egy új termék bevezetésére koncentrálunk? Ha ismerjük a választ, könnyebb lesz a megfelelő formátumot kiválasztani.

Az instagram hirdetés árak megértése

Az Instagram hirdetési világában az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mennyit is kellene költeni? Miként állapítható meg, hogy a befektetett összeg megéri-e? Merüljünk el a költségvetés rejtelmeiben!

Hogyan határozzuk meg a napi és összes költségvetést?

Mielőtt elkezdenénk hirdetni az Instagramon, fontos tisztázni, mennyit vagyunk hajlandók napi szinten és összességében költeni. A napi költségvetés azt az összeget jelenti, amit naponta elköltenénk a hirdetésekre, míg az összes költségvetés a teljes kampány során tervezett kiadást foglalja magában.

Napi költségvetés

Kezdjük kicsiben! Ha egy új terméket indítunk a piacon, mondjuk egy új fajta szőlőborral, ami a Tokaj régióból származik, kezdhetjük 5.000 forintos napi költségvetéssel. Így láthatjuk, milyen fogadtatása van a hirdetésnek, mielőtt nagyobb összeggel rukkolnánk elő.

Összes költségvetés

Ha a kampány időtartama például 10 nap, és napi 5.000 forintot költünk, az összes költségvetés 50.000 forint lesz. Azonban fontos szem előtt tartani az esetleges változásokat és módosításokat.

Instagram hirdetési csomagok ártáblázata

Csomag neve

Szolgáltatások

Ár (Ft)

Alap Csomag

5 képes hirdetés, 2 stories hirdetés

10.000 Ft

Mester Csomag

10 képes hirdetés, 5 stories hirdetés, 1 videó

25.000 Ft

Profi Csomag

20 képes hirdetés, 10 stories, 3 videó, 2 carousel

50.000 Ft

Prémium Csomag

Korlátlan hirdetések, analitikai jelentés

100.000 Ft

Személyre szabott

Az ügyfél igényeinek megfelelően állítjuk össze

Egyedi árazás

Az árképzés kulcsfontosságú tényezői

Az Instagram hirdetések ára számos tényezőtől függhet. Nézzünk meg néhányat ezek közül:

 • Célközönség: Minél specifikusabb a célközönség, annál magasabb lehet a költség. Ha például csak Budapest 25-30 év közötti borrajongóit célozzuk meg, az ár magasabb lehet, mint egy általánosabb célcsoport esetében.
 • Verseny: Ha sok vállalat ugyanazt a célcsoportot próbálja elérni, az árak emelkedhetnek. Gondoljunk csak a karácsonyi időszakra, amikor számos cég próbálja elérni a vásárlókat.
 • Időzítés: Bizonyos időszakokban, például hétvégén vagy ünnepek alatt, a költségek növekedhetnek, mivel több ember használja az Instagramot.
 • Formátum: Bizonyos hirdetési formátumok, mint például a videó hirdetések, drágábbak lehetnek a képekhez képest.

A hirdetések költségvetésének megértése és az árképzés tényezőinek ismerete nélkülözhetetlen, ha maximalizálni szeretnénk a ROI-t és a hirdetési költéseket.

Hogyan optimalizáljuk a költségvetést az eredményekért?

A költségvetés beállítása csupán az első lépés. Ahhoz, hogy valóban hatékonyan használjuk fel a forrásainkat, optimalizálnunk kell a stratégiánkat. De hogyan is kezdjük el ezt? Merüljünk el a részletekben!

Célcsoport meghatározása és szegmentálása

A legfontosabb dolog, amit meg kell értenünk: nem mindenki lesz érdekelt a termékünkben vagy szolgáltatásunkban. Ezért fontos meghatározni és szegmentálni a célközönséget.

Demográfiai adatok

Melyik korosztályhoz tartoznak? Melyik nem? Melyik városban vagy régióban élnek? Például, ha kizárólag a debreceni egyetemistákat célozzuk meg, másképp alakítjuk a hirdetési stratégiánkat, mint ha az egész ország fiataljaihoz szeretnénk szólni.

Érdeklődési kör

Melyik hobbijaik vannak? Milyen márkákat kedvelnek? Egy olyan termék, ami az aktív életmódot támogatja, például egy sportcipő, nagyon népszerű lehet a futók és sportolók körében.

A hirdetési kreatívok szerepe az árakban

A hirdetési anyagok minősége közvetlenül befolyásolja a költségvetést.

Minőségi vizuális tartalom

Egy jól megkomponált kép vagy video, ami kiemeli a termék előnyeit, növelheti a kattintási arányt és csökkentheti az árat kattintásonként.

Egyértelmű üzenet

A hirdetésben szereplő szövegnek rövidnek és lényegre törőnek kell lennie. Ha egy új kávéfajtát reklámozunk, az üzenet lehet például: "Fedezd fel az új arabica ízvilágát a budapesti KávéMánia kávézóban!"

Időzítés és hirdetési gyakoriság: Mikor és mennyit költsünk?

Nem mindegy, mikor és milyen gyakran jelennek meg a hirdetéseink.

Szezonalitás

Van-e egy bizonyos időszak, amikor a termékünk iránt nagyobb az érdeklődés? Például a strandruhák nyáron keresettebbek, míg a sítúrák télen.

Hirdetési gyakoriság

Ne bombázzuk a felhasználókat ugyanazzal a hirdetéssel. Egyensúlyt kell találni a hirdetési emlékeztetők és a túlzott kitettség között.

Végül, mindig monitorozzuk és értékeljük ki a hirdetési kampányainkat. A költségvetés és stratégia finomításával elérhetjük, hogy a pénzünkért a legjobb eredményt kapjuk.

A rendszeres bejegyzésektől a bonyolult reklámkampányokig.

A profik tudják, hogyan tegyék sikeresse a te Instagramodat is.

  Kapcsolatba lépek egy szakemberrel

Gyakori hibák az Instagram hirdetési árakban

Az Instagram hirdetések nagyszerű eszközök a vállalkozások számára, hogy elérjék közönségüket és növeljék eladásaikat. De sokan esnek bele bizonyos csapdákba, amelyek pénzüket és erőfeszítéseiket pazarolják. Lássuk, milyen gyakori hibákat követnek el a vállalkozók és hogyan kerülhetjük el őket!

Túl- vagy alul költekezés - A cél: megtalálni az egyensúlyt

A költségvetési tervezés kritikus pontja a hirdetési kampányoknak. Sok vállalkozó követi el azt a hibát, hogy túl sokat vagy túl keveset költ.

 • Túlköltekezés: Ha túl sokat költsz, anélkül, hogy megfelelő visszatérést látnál, akkor gyorsan kiürítheted a marketing pénztárcádat. Például, ha Zoltán 1.000.000 Ft-ot költ egy hónap alatt egy új cipő reklámjára, de csak 10 pár cipőt ad el, akkor valószínűleg túlköltekezett.
 • Alulbefektetés: Másik végletként, ha túl keveset költsz, akkor nem éred el a kívánt közönséget, és eladásaid nem nőnek. Anna, aki gyönyörű kézműves ékszereket készít, csak 1.000 Ft-ot költött a hirdetéseire egy hónap alatt. Hiába voltak gyönyörű ékszerei, kevesen látták őket.

Rosszul célozott hirdetések költsége

Az egyik legfontosabb lépés az Instagram hirdetésben a helyes célközönség kiválasztása.

 • Túl általános célzás: Ha a hirdetés túl sok emberhez jut el, akik nem érdeklődnek a termék iránt, akkor pénzt pazarolhatunk. Például, ha Tamás hirdetését minden 18-65 év közötti magyarnak megmutatják, de csak a fiatal nők vásárolnak tőle, akkor a hirdetés rosszul van célozva.
 • Túl specifikus célzás: Ugyanakkor, ha a hirdetés túl szűkre van célozva, akkor sok lehetséges vevőtől eshetünk el. Júlia csak a budapesti egyetemistáknak mutatta meg hirdetését, de a vidéki fiatalok is érdeklődtek termékei iránt.

E két hiba elkerülésével és a folyamatos monitoringgal biztosíthatjuk, hogy a hirdetési költségvetésünk hatékonyan és eredményesen működjön az Instagramon.

Az Instagram reklámkampányok speciális megközelítést igényelnek.

Ne szalaszd el a lehetőséget – bízz a profikban!

 Ajánlatot kérek

Instagram hirdetés árak összehasonlítása más platformokkal

A digitális marketing világában sok hirdetési platform kínálkozik, és mindenkinek el kell döntenie, hogy melyiket választja. De hogyan hasonlít az Instagram az árak tekintetében más népszerű platformokhoz? Lássuk!

Facebook, Google és más hirdetési platformok

A Facebook a legnagyobb közösségi média platform, és az Instagram tulajdonosa, így sok hasonlóság van a két hirdetési rendszer között. Ám míg a Facebook hirdetései gyakran olcsóbbak, különösen a fejlődő országokban, az Instagram kisebb, de sokkal elkötelezettebb közönséget kínál.

A Google Ads egy másik óriás ezen a területen. Általában magasabb árakkal rendelkezik, de a keresőhirdetések sokkal célzottabbak, és gyakran jobb konverziós rátával rendelkeznek.

Más platformok, mint a Twitter, LinkedIn vagy Pinterest, különböző célcsoportokat és árkategóriákat kínálnak. Például, a LinkedIn kiválóan alkalmas B2B hirdetésekhez, de általában magasabb költségekkel jár.

Mi teszi az Instagramot egyedülállóvá a hirdetési költség szempontjából?

Az Instagram egy vizuálisan központú platform, ami azt jelenti, hogy a képek és videók dominálnak.

 • Vizuális elköteleződés: Mivel az emberek vizuális lények, az Instagram hirdetések gyakran nagyobb elkötelezettséget élveznek, mint a szöveg-alapú hirdetések. Gondoljunk csak Petra kézműves ékszereire, amik gyönyörű fotókon keresztül ragadják meg a közönség figyelmét.
 • Célközönség: Az Instagram fiatalabb közönséget vonz, ami ideális lehet bizonyos márkák és termékek számára. Ha László újrahasznosított skateboardjait reklámozza, az Instagramon találja meg leginkább a célközönségét.
 • Egyedülálló hirdetési formátumok: Az Instagram Stories és IGTV kiváló lehetőségeket kínálnak azoknak a márkáknak, amelyek szeretnének mélyebb, interaktív kapcsolatot létrehozni közönségükkel.

Összességében az árakat összehasonlítva más platformokkal látjuk, hogy mindegyiknek megvan a saját erőssége és gyengesége. A legfontosabb, hogy megtaláljuk a márkánk számára legmegfelelőbb platformot, és optimalizáljuk a költségvetést a legjobb eredmények elérése érdekében.

Tippek a hatékony Instagram hirdetési kampányokhoz

Az Instagram egy erőteljes platform a márkák és vállalkozások számára, de hogy a legtöbbet hozza ki belőle, fontos, hogy jól tervezett és optimalizált hirdetési kampányokat hajtson végre. Íme néhány tipp, amely segít javítani az eredményeidet és a hirdetési költségvetésedet!

A releváns tartalom kialakítása

Az Instagramon a tartalom király. A felhasználók elvárják a magas színvonalú, vizuálisan vonzó képeket és videókat.

Tartalom, ami megérint

A hirdetéseknek nem csak szépnek kell lenniük, de érzelmileg is meg kell érinteniük a közönséget. Gondolj Erzsébetre, aki gyönyörű képeket osztott meg a házi készítésű szappanjairól, amelyek a természet szépségét és frissességét tükrözik.

Autentikus hirdetések

Az emberek jobban reagálnak a valósághű tartalomra. Például, egy valós vásárló véleménye István új kávézójáról sokkal hitelesebb, mint egy szimpla stock fotó egy csésze kávéról.

Az A/B tesztelés fontossága az árak optimalizálásában

Még a legjobb marketingesek is tévednek. Ezért fontos az A/B tesztelés, amely lehetővé teszi, hogy két különböző verziót mutassunk be a hirdetésből és megnézzük, melyik teljesít jobban.

Különböző vizuális tartalmak

Próbálkozz különböző képekkel vagy videókkal, és nézd meg, melyik hozza a legtöbb konverziót. Lehet, hogy a felhasználók jobban szeretik, ha Mária a videóban bemutatja a termékét, mint egy egyszerű kép.

Különböző hirdetési szövegek

A képek mellett a hirdetési szöveg is fontos. Kipróbálhatjuk, hogy rövidebb vagy hosszabb szöveg hatékonyabb-e, vagy változtatjuk a felhívások stílusát.

A visszajelzések és elemzések használata az árak módosításához

A hirdetési kampányok elindítása után fontos, hogy figyeljünk a visszajelzésekre és az elemzésekre.

 • Elemzési eszközök használata: Az Instagram Insights remek eszköz a kampányok elemzésére. Megmutatja, melyik hirdetés a legnépszerűbb, melyik hozza a legtöbb konverziót és mennyit költöttünk el.
 • Visszajelzés kérése: Kérj véleményt a követőktől vagy az ügyfelektől. Péter megtudhatja, hogy a hirdetései túl gyakoriak-e, vagy hogy az embereknek tetszik-e az új termék bemutató videója.

A hatékony Instagram hirdetési kampányhoz sok részletre kell figyelni. De ha követed ezeket a tippeket és hajlandó vagy tanulni és alkalmazkodni, akkor javíthatod a hirdetéseid hatékonyságát és az árakat is optimalizálhatod.

Lépések a hirdetés létrehozásához és a kapcsolódó költségek

Lépések

Idő (óra)

Költség (Ft)

Célcsoport meghatározása

1 - 2

-

Hirdetési anyagok létrehozása

2 - 4

5.000 - 15.000

Hirdetési kampány beállítása

1 - 3

-

Tesztelés és optimalizálás

2 - 3

-

Monitorozás és jelentések készítése

2 - 3

-

Módosítások a visszajelzések alapján

1 - 2

2.000 - 5.000

Az Instagram hirdetés létrehozása nem csak a hirdetés költségét jelenti. Időt és erőforrást kell fordítani a kampány előkészítésére, tesztelésére és optimalizálására is. Ebben a táblázatban az egyes lépésekhez tartozó költségeket is láthatjuk.

Jövőkép: Hova tart az Instagram hirdetés?

Az Instagram folyamatosan növekszik és alakul, amint új technológiák és trendek jelennek meg a digitális hirdetési területen. De mi várható a jövőben és hogyan befolyásolhatja ez a vállalkozásodat és a hirdetési költségvetésedet?

Technológiai fejlődés és az árak változása

Az felület hirdetési platformjának evolúciója sokat tanult a felhasználói viselkedésből és az új technológiák alkalmazásából.

Kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) hirdetések

Az AR és VR technológiák robbanásszerű növekedésével elképzelhető, hogy a márkák új és interaktív módokon tudnak kapcsolódni a közönséghez. Ilyen lehet egy cipőüzlet, ahol az emberek kipróbálhatják virtuálisan a cipőket mielőtt megvásárolnák.

Dinamikus árképzési modellek

Ahogy az algoritmusok egyre intelligensebbek, elképzelhető, hogy az árak jobban reflektálják a hirdetés valódi értékét. Ez azt jelentheti, hogy a költségek növekedhetnek népszerű célcsoportok elérésekor, de csökkenhetnek kevésbé versenysűrű időszakokban.

Hogyan lehet felkészülni az új hirdetési trendekre és változásokra?

A technológia gyorsan változik, de néhány stratégia segíthet felkészülni a jövőbeli kihívásokra.

Folyamatos tanulás és képzés

Rendszeres online tanfolyamokon és szemináriumokon való részvétellel elérhetjük, hogy naprakész legyen az Instagram hirdetési trendekkel kapcsolatos tudásunk.

Adatvezérelt döntéshozatal

Az adatok megértése és elemzése segít a márkáknak felismerni, melyik stratégia működik és melyik nem. A konverziós ráták, a kattintási arányok vagy a megosztások száma kulcsfontosságú mérőszámok lehetnek.

Nyitottság az innovációra

Legyen nyitott az új ötletekre és stratégiákra. Egy webshop esetén például az új AR funkciókat használhatjuk az új termék bemutatására is.

A jövő mindig bizonytalan, de az Instagramon történő hirdetés továbbra is fontos szerepet játszik a digitális marketing stratégiában. A kulcs az, hogy informáltak maradjunk, alkalmazkodóak legyünk és készen álljunk a változásra.

Miért jobb a hirdetések beállításával egy szakembert megbízni?

A digitális marketing, különösen az Instagram hirdetés, egy összetett és dinamikusan változó terület. Bár sok vállalkozó gondolhatja, hogy saját maga is képes kezelni a hirdetési kampányokat, számos előnye van annak, ha egy szakértőre bízzuk ezt a feladatot.

 1. Szakértői tudás: Egy hirdetési szakember pontosan tudja, hogyan célozzon meg és érjen el specifikus közönséget, hogyan optimalizálja a költségvetést, és milyen hirdetési formátumokat érdemes választani.
 2. Időmegtakarítás: Miközben te a vállalkozásodra koncentrálsz, a szakértő azon dolgozik, hogy a hirdetési kampány a lehető legtöbb eredményt hozza.
 3. Analitikai mélymerülés: Egy szakértő képes értelmezni az összetett analitikai adatokat, és ennek alapján finomítani a stratégiát.
 4. Költséghatékonyság: Bár lehet, hogy költségesebb egy szakembert alkalmazni, a hatékonyabb kampányok és a magasabb ROI (visszatérés a befektetésre) hosszú távon megtérül.

Hol lehet szakembert keresni ?

Ha szakértőt keresel az Instagram hirdetési kampányokhoz, több platformon is kereshetsz. Az egyik ilyen a Qjob, egy online platform, ahol számos szabadúszó szakember hirdeti magát különböző területeken, köztük a digitális marketingben is. A Qjob lehetőséget ad arra, hogy megtekintsd a szakemberek korábbi munkáit, értékeléseket olvashatsz róluk, és közvetlenül velük is kapcsolatba léphetsz. Ezen kívül még számos más weboldal és közösségi média csoport is segíthet a megfelelő szakember megtalálásában. Azonban a Qjob egyedi előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összekapcsolja a vállalkozókat a megfelelő szakértőkkel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy Instagram hirdetés?

Az hirdetési költségek változók, függően a célcsoporttól, hirdetés típusától és az általad megadott költségvetéstől. A legjobb módja annak, hogy pontos összeget kapj, az egyedi kampánytervezés.

Hogyan befolyásolják a célzási beállítások az Instagram hirdetési költségeket?

A célzottabb hirdetés általában magasabb költséggel jár, mivel specifikusabb, értékesebb közönséget céloz meg. Azonban ez a befektetés gyakran magasabb konverziós arányt és jobb ROI-t eredményez.

Melyik hirdetési típus a legköltséghatékonyabb az Instagramon?

Az Instagramon különböző hirdetési formátumok érhetők el, mint például a képek, videók vagy stories hirdetések. A legköltséghatékonyabb választás függ a kampányod céljaitól és a célcsoportod preferenciáitól.

Érdemes-e szakembert megbízni az Instagram hirdetéseim kezelésével, például a Qjob.hu platformon?

Igen, egy tapasztalt szakember, mint amilyeneket a Qjob.hu-n találsz, segíthet optimalizálni a költségvetést, növelni a konverziókat és maximálisan kihasználni az Instagram hirdetési lehetőségeit.

Szeretnéd megtudni, hogyan takaríthatsz meg a reklámon és hogyan növelheted a konverziót?

A szakértők készen állnak, hogy segítsenek!

 Kérdezd a szakértőt

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az instagram hirdetés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést