Article Image

Mennyi a költsége a képkeretezésnek?

Képkeretezés árak – megtalálod a legjobb ajánlatot ebben a cikkben. Olvass tovább!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk képeinket megfelelően kiemelni, érdemes tisztában lenni a képkeretezés áraival és a legjobb választási lehetőségekkel. De vajon mennyibe is kerül a képkeretezés?

Képkeretezés árak összehasonlítása 2021-2024

Árkategória

2021

2022 

2024

Minimum

3.000 Ft

3.800 Ft

5.000 Ft

Átlagos

7.000 Ft

8.500 Ft

11.000 Ft

Maximum

15.000 Ft

18.000 Ft

25.000 Ft

Ez a táblázat a képkeretezés árakat hasonlítja össze az elmúlt három évben. Figyelembe véve a 2024-es infláció mértékét (30-40%), látható, hogy az árak jelentősen emelkedtek az évek során. Az adatok alapján mind a minimális, mind az átlagos, mind a maximális árak növekedtek, ami azt jelenti, hogy a fogyasztóknak többet kell fizetniük a képkeretezésért ebben az évben, mint korábban.

Szeretnél profi segítséget a tökéletes képkeret kiválasztásához?

Lépj kapcsolatba szakértőnkkel, és garantáltan megtalálod az ideális megoldást!

Kapcsolat a szakértővel

Tartalomjegyzék

Miért fontos a megfelelő képkeret kiválasztása?

A megfelelő képkeret választás több okból is fontos:

Esztétika

A képkeret kiemeli a kép vagy festmény szépségét és harmonizál a lakás vagy iroda stílusával. Egy jól választott képkeret hangsúlyozza a művészeti alkotás részleteit és segít a környezetbe illeszkedni.

Védelem

A megfelelő képkeret védi a képet a külső környezeti hatásoktól, mint például a nedvesség, a por és a fény. A képkeret megőrzi a kép épségét és hosszabb távon is megóvja annak értékét.

Kontraszt

A keret színe és anyaga kontrasztot teremthet a kép és a környező fal között, ami elősegíti a kép vizuális hatásának növelését. Egy jól megválasztott keret fokozza a kép által közvetített érzelmeket és üzenetet.

Személyes stílus

A képkeret választásával kifejezhetjük saját ízlésünket és egyediségünket. Egyedi és személyre szabott képkeretek segíthetnek abban, hogy otthonunk vagy munkahelyünk dekorációja tükrözze személyiségünket.

Értékállóság

A minőségi képkeret hosszú távon is megőrzi a kép értékét, és biztosítja, hogy az alkotás generációkon át tovább öröklődhessen. A képkeret minősége és anyaga közvetlenül befolyásolja a kép értékét és tartósságát.

Összefoglalva: a megfelelő képkeret kiválasztása esztétikai, védelmi, kontrasztot teremtő, személyes stílus és értékállóság szempontjából is fontos. A képkeret befolyásolja a kép megjelenését és értékét és elősegíti a harmonikus környezet kialakítását.

Ne hagyd a véletlenre a képkeret választást!

Fordulj hozzánk bizalommal és szakértők segítenek.

Ajánlatkérés

Különböző képkeret-típusok és árkategóriák

A képkeretek különböző anyagokból készülhetnek, és az anyag határozza meg a keret árát. Átlagosan a képkeretezés ára 3.000 és 15.000 forint között mozog, de persze ez csak egy tájékoztató érték.

Különböző anyagú képkeretek árai

Anyag

Méret (cm)

Ár (Ft)

Fa

21x30

6.000

Fa

30x40

10.000

Műanyag

21x30

3.000

Műanyag

30x40

5.000

Fém

21x30

4.500

Fém

30x40

8.000

A táblázat különböző anyagú képkereteket mutat be, szintén eltérő méretekben és árakon. A táblázat segít abban, hogy összehasonlítsuk az anyagok közötti árkülönbségeket, és megtaláljuk a legmegfelelőbb keretet otthonunkba.

Fa képkeretek

A fa képkeretek természetes és meleg hatást keltenek, és áruk 4.000 és 20.000 forint között változik. Ezek a keretek tökéletesek a klasszikus és rusztikus stílusú otthonokhoz.

Előnyök és hátrányok

A fa képkeretek előnyei közé tartozik az időtállóság és a természetes megjelenés, de hátrányként említhető a magasabb árkategória és a sérülékenység a nedvességgel szemben.

Árkategóriák és átlagos árak

A fa képkeretek árai a mérettől, a fafajtától és a felhasznált technikáktól függően változnak. A kisebb méretű keretek ára 4.000 forinttól indul, míg a nagyobbak akár 20.000 forintba is kerülhetnek.

Műanyag képkeretek

A műanyag képkeretek könnyen kezelhetők és jól tűrik a nedvességet, így áruk 1.500 és 10.000 forint között mozog. Ezek a keretek ideálisak a modern és minimalista stílusú lakásokhoz.

Előnyök és hátrányok

A műanyag képkeretek előnyei közé tartozik a könnyű súly és a kedvező ár, de hátrányként említhető a kevésbé exkluzív megjelenés és a környezetre gyakorolt negatív hatás.

Árkategóriák és átlagos árak

A műanyag képkeretek árai a mérettől, a használt anyagoktól és a kivitel minőségétől függően változnak. A kisebb méretű keretek ára 1.500 forinttól indul, míg a nagyobbak akár 10.000 forintba is kerülhetnek.

Fém képkeretek

A fém képkeretek stílusosak és tartósak, így áruk 5.000 és 25.000 forint között mozog. Ezek a keretek ideálisak az ipari stílusú és minimalista lakásokhoz.

Előnyök és hátrányok

A fém képkeretek előnyei közé tartozik a tartósság és az elegáns megjelenés, de hátrányként említhető a magasabb árkategória és a nehéz súly.

Árkategóriák és átlagos árak

A fém képkeretek árai a mérettől, a használt fémtől és a kivitelezés minőségétől függően változnak. A kisebb méretű keretek ára 5.000 forinttól indul, míg a nagyobbak akár 25.000 forintba is kerülhetnek.

Üveg képkeretek

Az üveg képkeretek letisztultak és modern hatást keltenek, így áruk 3.500 és 15.000 forint között mozog. Ezek a keretek tökéletesek a kortárs stílusú otthonokhoz.

Előnyök és hátrányok

Az üveg képkeretek előnyei közé tartozik az elegáns megjelenés és a könnyű tisztíthatóság, de hátrányként említhető a törékenység és a magasabb árkategória.

Árkategóriák és átlagos árak

Az üveg képkeretek árai a mérettől, az üveg típusától és a kivitelezés minőségétől függően változnak. A kisebb méretű keretek ára 3.500 forinttól indul, míg a nagyobbak akár 15.000 forintba is kerülhetnek.

Képkeretezési stílusok és hatásuk az árakra

A képkeretezés stílusa is befolyásolja az árat. Nézzük meg néhány népszerű stílust, és mennyibe kerülnek ezek a képkeretek.

Népszerű képkeretek típusai és árak

Képkeret típusa

Méret (cm)

Ár (Ft)

Klasszikus

21x30

8.000

Klasszikus

30x40

12.000

Modern

21x30

5.000

Modern

30x40

9.000

Minimalista

21x30

4.000

Minimalista

30x40

7.000

Ez a táblázat népszerű képkeret típusokat mutat be különböző méretekben és árakon. A választékot tekintve számos lehetőség áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő keretet.

Vintage képkeretek

A vintage képkeretek az antik és retro stílust kedvelőknek ideálisak. Általában fa vagy fém alapanyagúak, és a részletes kidolgozás miatt áruk 5.000 és 30.000 forint között mozog.

Modern képkeretek

A modern keretek egyszerű vonalvezetésűek és letisztultak. Ezek általában műanyagból, fém- vagy üvegből készülnek, és áruk 2.000 és 20.000 forint között változik.

Minimalista képkeretek

A minimalista darabok a letisztult, egyszerű megjelenést kedvelők számára tökéletesek. A keretek anyaga lehet műanyag, fém vagy üveg, áruk pedig 1.500 és 15.000 forint között mozog.

Rustikus képkeretek

A rustikus képkeretek természetes hatást keltenek, és általában fából készülnek. Az áruk 3.000 és 25.000 forint között mozog, a mérettől és a felhasznált fafajtától függően.

A tökéletes képkeret elérhető közelségben van, csak egy kattintásra!

Vegyél részt egyedi tanácsadáson szakértőnkkel, és fedezd fel a legjobb lehetőségeket!

Egyedi tanácsadás

Méret, anyag és minőség hatása a képkeretezés árára

A képkeret árát befolyásolja a méret, az anyag és a minőség is. Fontos, hogy a megfelelő képkeretet válasszuk, amely jól mutat a képen és illeszkedik az enteriőrhöz.

A képkeret méretének jelentősége

A képkeret mérete hatással van az árra, hiszen a nagyobb keretek több anyagot és gyártási időt igényelnek. A nagy méretű képkeretek ára 5.000 és 50.000 forint között változik.

Anyagminőség és tartósság

A képkeret anyaga és minősége befolyásolja a tartósságot és az árat. A magasabb minőségű anyagokból készült keretek drágábbak, de hosszú távon megtérülhetnek, mivel tartósabbak és jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak.

Hol érdemes keretet vásárolni?

A képkereteket különböző helyeken is beszerezhetjük. Érdemes összehasonlítani az árakat, hogy a legjobb ajánlatot találjuk.

Képkeret boltok és galériák

A képkeret boltokban és galériákban széles választékot találhatunk és személyes tanácsadást is kaphatunk. Az árak azonban magasabbak lehetnek, mint az online vásárlás során.

Online vásárlás

Az online vásárlás során széles választékot találhatunk és gyakran alacsonyabb árakat is. A hátránya, hogy nem kérhetünk személyes tanácsot és előfordulhat, hogy a képkeret nem felel meg az elvárásainknak.

Használt képkeretek

Használt képkereteket is vásárolhatunk, amelyek ára jelentősen alacsonyabb lehet, mint az újaké. Viszont figyelni kell az esetleges sérülésekre és kopásokra.

Sikeres képkeret választás

Múlt hónapban úgy döntöttem, hogy új képkereteket szerzek be a lakásomba. A képkeretezés árakat kutatva találtam rá a Qjob.hu weboldalra, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom.

Budapesten élek és több képet is szerettem volna új keretbe helyezni. A Qjob.hu-n találtam egy szakembert, aki személyre szabott tanácsot adott nekem a képkeretezésről. Nóra, a képkeret szakértő, nagyon segítőkész volt és rengeteg kérdésemre válaszolt.

Egyik például egy nagyméretű, 70x100 cm-es festményemhez kerestem keretet. Nóra azt javasolta, hogy válasszak egy elegáns fa képkeretet, amely jól illeszkedik a festmény stílusához és a nappalim berendezéséhez. A fa képkeret ára 30.000 forint volt, de a minőség és a megjelenés tökéletes volt a festmény számára.

Másik képemhez, egy 40x50 cm-es fotóhoz, Nóra egy minimalista műanyag képkeretet javasolt, amely csak 6.000 forintba került. A végeredmény lenyűgöző volt, és nagyon elégedett vagyok a választással.

Köszönhetően a Qjob.hu-n talált szakértőnek, Nórának, tökéletes képkereteket találtam a képeimhez, és otthonom még szebb lett. Csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást mindenkinek, aki személyre szabott tanácsot szeretne kapni a képkeretezésről.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen típusú üveggel érdemes képkeretet vásárolni?

A képkeretekhez használt üveg lehet egyszerű, matt, UV-védő vagy múzeumi minőségű. A választás függ a kép értékétől, a fényviszonyoktól és az általunk preferált megjelenéstől.

Hogyan válasszam ki a megfelelő színű és stílusú képkeretet a képemhez?

Fontos, hogy a képkeret színe és stílusa harmonizáljon a képpel és a szoba dekorációjával. Vegyük figyelembe a kép árnyalatait, a kép témáját és a lakásunk stílusát a döntés során.

Milyen anyagból készült képkeretet válasszak, ha allergiás vagyok egyes anyagokra?

Ha allergiás vagy egyes anyagokra, válassz olyan képkeretet, amely nem tartalmazza az allergiát okozó anyagot. Műanyag, üveg és fém képkeretek általában jó választásnak bizonyulnak az allergiások számára.

Hogyan tisztítsam a képkeretet?

A képkeret tisztítása függ annak anyagától. Műanyag és üveg képkereteket nedves ruhával törölhetjük, míg a fa- és fémkereteket száraz, puha ruhával. Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk erős vegyszereket, amelyek károsíthatják a keretet vagy a képet.

Ne elégedj meg a középszerűséggel!

Lépj kapcsolatba képkeret szakértőkkel és találj a legjobb megoldást!

Szakértői konzultáció

Összefoglalás

A képkeretezés ára számos tényezőtől függ, mint például az anyag, a méret és a stílus. A legjobb választás megtalálásához érdemes összehasonlítani a különböző lehetőségeket és figyelembe venni a saját ízlésünket és költségvetésünket. Ne felejtsük el, hogy a jó minőségű képkeret hosszú távon megtérül, és kiemeli otthonunk dekorációját.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a képkeretezés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést