Article Image

Mennyibe kerül egy fotó retusálása?

Átlagosan egy fotó retusálása 1.000-2.500 Ft/kép között mozog. Ha azonban más szolgáltatásokkal együtt vesszük igénybe, akkor akár 8.000 Ft-os darabáron lehet!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Milyen fázisokat, típusokat különböztethetünk meg egy fényképkidolgozás, retusálás során?

Sokak fejében él még az a kép, hogy a fényképész csak megnyom egy gombot és elkészült a kép, ő pedig ezért kér el 40.000-60.000 Ft-okat. Ez azonban nem ennyire egyszerű. Azon túl, hogy megnyom egy gombot, neki gondoskodnia kell arról, hogy a lehető legjobb fényviszonyok mellett, megfelelő beállításokkal készüljenek ezek a képet. Valamint a munka sem ér véget annyival, hogy lenyomja az exponáló gombot a kamerán.

Retusálás, szerkesztés ár statisztika

Fotószerkesztésre, retusálásra van szükséged? 

Rendeld meg most a Qjob-on! Beszéld meg a részleteket írásban vagy telefonon. 

Fotószerkesztés érdekel

Tartalomjegyzék

Fotó retusálás árak átlagosan

 

Árak

Átlagos ár

2.500 Ft

Minimum ár

1.000 Ft

Maximum ár

10.000 Ft

Ahhoz ugyanis, hogy a végleges képek a felhasználókhoz kerüljenek, egy szerkesztési folyamaton is át kell esniük a legtöbb esetben. Ez nem azt jelenti, hogy lefaragják rólunk azt a felesleges 20 kg-ot vagy George Clooney lesz a férjünkből.

Igazítanak a színhőmérsékleten, eltüntetik a feltűnő bőrhibákat vagy éppen eltüntetik a fogszabályzót egy ballagási képről. Ahhoz, hogy a későbbiekben könnyebben megérthessük, miért kerül többe egy-egy fénykép retusálása, fontos tisztáznunk, hogy milyen típusokat különböztethetünk meg.

Most megpróbáltuk 3 kategóriába sorolni, hogy milyen módon szerkesztgetik a képeinket a fotósok. Sok esetben azonban ezek vagy egyáltalán nem különítődnek így el vagy egy mixet alkalmaz a fotós a kép szerkesztése során.

Egyszerű szerkesztési feladatok

Az egyszerűbb képszerkesztési feladatok közé tartozik például a színhőmérséklet beállítása, a háttér elhomályosítása a fotószerkesztő használatával.

Ezek tehát nem olyan pontok, amik a fotó alanyait változtatná meg, pusztán élénkebbé, világosabbá teszik a képet. Sokszor a természetben készült fotó retusálása kezdődik ezzel, hiszen ott nem tudjuk beállítani a lámpákat. Ezért lehet, hogy utólagos módosításra lesz szükség.

Fotó retusálása

A tényleges retusálás során már olyan dolgokat is csinálnak, mint egy-egy tükröződés eltávolítása vagy a kép hátterének kiterjesztése. Ugyanakkor ide lehet venni még azt is, ha plusz bárányfelhőket helyezünk el egy-egy tájképen.

Ezek már tehát a kép erősebb „manipulálásai”, ugyanakkor azt is mondhatjuk, hogy a művészi én megjelenési formái. mert ezek is harmonikusabbá teszik a végeredményt, de a fotó alanyáról nem „hazudnak”.

Speciális képszerkesztés

A speciális képszerkesztéshez tartozik a bőrhibák eltüntetése, a régi fénykép retusálása, javítása, de a szeplő eltüntetése vagy a ráncok kisebb kisimítása. Ezek a munkálatok a 10 perctől egészen a 7-8 órás időtartamot is elérhetik. Egy régi, családi fénykép szerkesztésének és helyreállításának munkálatai akár 7-8 órát is igénybe vehetnek.

Egy régi, családi fénykép szerkesztése és helyreállítása

Egy régi, családi fénykép szerkesztése és helyreállítása

Régi kép helyreállítása fekete fehér színben

Fotóretusálás költségei 2024-ben

Most, hogy látjuk, hogy milyen típusokat különböztethetünk meg, lássuk, hogy ezek esetében milyen költségekkel számolhatunk! Ennek szemléltetése érdekében egy diagramot hoztunk:

Retusálás árak 2022-ben

A fotó retusálás árak attól is függnek, hogy mennyire bonyolult vagy mennyire időigényes a végeredmény elkészítése. Ha tehát csak a nyaralás alatt készült családi képeket szeretnénk kicsit színesebbé, harmonikusabbá tenni, akár 8.000-10.000 Ft-tól meg is tehetjük. Cserébe pedig 8-10 olyan képet kapunk, amit büszkén mutogathatunk a családi albumban.

Egy régi családi fénykép helyreállítását szeretnél?

Írd le a részleteket és találj rá szakembert perceken belül!

Retusőrt keresek

Képszerkesztési szint – Segítünk, hogy kiválaszthasd, melyik a számodra legtökéletesebbopció!

Amikor elkezdünk barangolni az interneten, sokszor azzal találjuk szembe magunkat, hogy nagyon különböző áron, még változatosabb szolgáltatásokat kínálnak nekünk. Ez a fotóretusáló szolgáltatáskörrel is így van. Éppen ezért készítettünk egy kis összefoglalót, hogy milyen szinteket különböztethetünk meg, ezeket nagyságrendileg milyen összegért tudjuk igénybe venni. Így pedig hátha könnyebben ki tudjuk választani a számtalan ajánlat közül azt, ami a számunkra a legideálisabb!

Alap retusálási csomag

Az alap csomagban leginkább azok a pontok találhatók meg, amik az egyszerű szerkesztésnél is. Így pedig a következők:

Világos arc korrekciója

  • Vörösszemhatás eltávolítása
  • Foltok, árnyékok korrekciója, eltávolítása
  • Hegek, pattanások eltüntetése
  • Arcbőr simítása
  • Minimális fogfehérítés
  • Színkorrekció
  • Kép méretre vágása

Ahogy látjuk, kicsit azért bővebb ez a csomag, mint az első meghatározás, ugyanakkor még mindig egy alap szerkesztési blokk. Ennek a költsége Magyarországon nagyjából 1.000-2.200 Ft/kép. Az alap retusálási csomagban akár egy ilyen, életlen képet is fel tudnak javítani a szakemberek!

Életlen kép retusálása - előtte és utána

Kép élesítése

Pro retusálási csomag

A Pro csomagban megtalálhatjuk az alapcsomag elemeit, valamint ezeken felül a következő pontokat:

  • Testjavítás, alak retusálása (súly csökkentése, növelése)
  • Háttér módosítása, erőteljesebb megváltoztatása
  • Kósza tincsek eltüntetése
  • Arcon lévő ráncok aprólékosabb eltávolítása

Ezeket a pontokat mi lehet, hogy nem is feltétlenül tudjuk felmérni, hogy mire lesz szükség a kép szerkesztése során. Éppen ezért szeretnénk kicsit máshogy is megfogalmazni. A Pro csomagba általában a portré és az újszülött képek tartoznak bele. Ezeknek a képeknek a retusálása átlagosa 2.000-4.500 Ft/kép közé esik.

Felsőkategóriás retusálási csomag

Ebbe a kategóriába is beleesik minden, ami a fentebbi, alap és pro csomagban már megismerésre került. Ezen felül pedig a következő pontokat emelhetjük ki:

  • Egyedi igények alapján történő fotó szerkesztés
  • Egyedi, speciális haj és arc retusálás

Ide sorolható az aktképek szerkesztése. Hiszen ezeknél a képeknél kiemelkedően fontos nem csak a fény-játék viszony vagy a mélységélesség beállítása, de az apró dolgok is. Ilyenkor olyan mértékben történik a képek szerkesztése, hogy a tágabb pórusok, nagyobb szőrtüszők eltávolítása is a feladat része. Ebben az esetben egy-egy kép módosításának költségei általában 3.500-5.000 Ft közé esnek. Dúsabb hajkoronára vágysz? Az is megoldhat! Nézd meg az alábbi képet!

Haj retusálása

Fotó szerkesztése, haj dusítása a képen 

Extra csomag

Az extra csomag esetében már nem egy-egy fényképként tekint a retusőr a képekre, hanem egységként. Így pedig az lesz a célja, hogy hangulatban, színekben is egységes legyen a kezéből kiadott 8-15 kép.

Így a legfőbb feladatok közé a következők tartoznak:

  • Képek egységesítése
  • Egyes elemek eltávolítása, hozzáadása
  • Legapróbb tükröződések eltávolítása
  • Tárgyak, eszközök, kiegészítők színének megváltoztatása
  • Testrészek cseréje
  • Ráncok, ruhagyűrődések simítása
  • Teljesen más háttér használata

Ez a csomag vagy egy-egy fotósorozat tökéletesítése lehet vagy egy régi, családi kép helyreállítása. Ugyanakkor ide sorolhatjuk azokat a portrékat is, ahol „szellem személyekkel” szeretnének a családok szerepelni (akár elhunyt házastárs, akár gyermek, szülő). Ennek a költsége gyakran 5.500-6.500 Ft/kép közé is esik már, így egy jóval drágább kategória.

Kreatív, retro női fotó

Kreatív fotó retusálása - utána

Egy ilyen, kreatív retusálás már a különleges csomagajánlatok közé tartozik

Különleges csomag

Külön említhetünk egy még különlegesebb, érdekesebb csomagot, ahol kifejezetten vicces portrék, kreatív képek elkészülése válik lehetővé. Legyen szó akár egy képregényről vagy egy bohókás családi portréról, ez az opció tökéletes választás lehet. Ennek költsége átlagosan 7-8.000 Ft/kép között van.

Ezt a csomagot általában ritkábban, különlegesebb alkalmakra szokták kérni az emberek. Egy 50. születésnap vagy házassági ajándék, esetleg házassági évforduló. A leírások és a táblázat talán segítség lehet, hogy könnyebben kiválaszthassuk, milyen csomagot is szeretnénk igénybe venni!

Képszerkesztési csomagok, retusálás csomagok

Úgy érzed, hogy túlzottan laikus vagy a témában, de szeretnél szebbé varázsolni a képeid?

Kérdezz bátran egy ajánlatkérésben!

Ajánlatot kérék!

Esküvői képek szerkesztése és azok költségei

Ahogy említettük, különbséget kell tennünk képszerkesztés és retusálás között. Első körben szeretnénk néhány gondolatban összefoglalni az esküvői képszerkesztéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Az alapvető szerkesztési árakat általában tartalmazzák a különböző csomagajánlatok. Ezek a csomagok többfélék lehetnek, más-más árakkal. Most összegyűjtöttük néhány hazai szolgáltató különböző csomagjait és azoknak költségeit, hogy láthassuk, mit is kapunk, ha esküvői képeket és azok általános szerkesztését is szeretnénk.

Csomagok tartlalma + árak

Csomag és annak tartalma

Csomag ára

Jegyesfotózás

(1 óra fotózás esküvő előtt, 15 db szerkesztett fotóval átadva)

24.000-50.000 Ft

Esküvői standard csomag

(1 órás jegyesfotózás, szertartás fotózása, csoportképek készítése, 120-150 szerkesztett kép, 30-50 db nyomtatott fotó)

90.000-150.000 Ft

Esküvői teljes csomag

(2 órás jegyesfotózás, készülődés és szertartás fotózása, csoportképek készítése, lakodalom fotózása maximum hajnali 1-ig, kb 600-800 fotó)

200.000-250.000 Ft

Esküvői prémium csomag

(2 órás jegyesfotózás, készülődés és mindkét szertartás fotózása, csoportképek készítése, lakodalom fotózása maximum hajnali 3-ig, kb 600-800 fotó, 3 db 25 oldalas fotókönyv)

350.000-500.000 Ft

Ezek a költségek tehát nem csak magát a szerkesztési munka díját tartalmazzák, hanem a teljes fotós csomagot. Ha ezen felül még további fotó javítása lenne szükséges, azt külön is tudjuk még kérni. Ebben az esetben a fentebb is említett árakra számíthatunk.

A legtöbb esetben, ha ugyanaz a fotós szerkeszti a képet, aki készítette is őket, akár kedvezményekre is számíthatunk. Ebben az esetben akár 1.000-1.500 Ft/kép áron is elkészülhetnek a plusz képeink.

Ha azonban másik szakemberhez visszük a nyers képeket, a retusálás árak kicsit magasabbak lehetnek. Így 1.200-1.500 Ft-al számolhatunk. Ha ilyen jellegű változtatást szeretnénk a képen, azt már gyakran nem minden szerkesztő vállalja, hiszen ez már retusőri feladat.

Arc kifejezés változtatása a képen

Arc kifejezés változtatása a képen

Esküvői képek szerkesztése előtte és utána

Esküvői képek retusálásának költségei

Ahogy említettük, a szerkesztési és retusálási feladatok kicsit eltérnek egymástól. Szerkesztés során leginkább a színhőmérséklettel, fényérnyék erősségekkel játszanak a szakemberek. Valamint ami még jellemző szokott lenni, az a képek ugyanolyan hangulatúra való szerkesztése.

Esküvői fénykép retusálásának ára

Sokszor annak megfelelően alakítják ki az árakat a szakemberek, hogy milyen feladatuk van az adott fényképpel. Nézzük, mik az alapvető tevékenységek, amiket kérhetünk egy fotó retusáló szakembertől és azok mennyibe kerülnek! Természetesen, ha szeretnénk, megállhatunk egyik vagy másik fokozatnál is.

Retusálás típus szerinti árak

Retusálási tevékenység

Mit foglal magába?

Költsége

Válogatás, vágás

  • Megfelelő képek kiválasztása
  • Duplikált képek törlése
  • Bizonyos képek méretre vágása

500 Ft/kép

Színkorrekció elvégzése

  • Képek alapszínének javítása
  • Adott képekre fekete-fehér retusálás

900 Ft/kép

Egyszerű szerkesztés

  • Színek, fények javítása
  • Jegyes párhoz kapcsolódó szépséghibák eltüntetése

990 Ft/kép

Pro szerkesztés

  • Kreatív képjavítás
  • Képek stilizálása
  • Képekhez felhőn keresztül való hozzáférés

1.500 Ft/kép

Speciális szerkesztés

  • Szükség esetén háttér javítása
  • Násznépre kiterjedő szépséghibák javítása
  • Színegyensúly beállítása

2.000 Ft/kép

Ezek a költségek azonban annak függvényében még változhatnak, hogy hány képet szeretnénk kidolgoztatni az adott szakemberrel. Ha ugyanis a folyamat elejétől, tehát a válogatástól kezdve ő dolgozik a képeken, a fenti árak lehetnek irányadóak. Azonban az sem ritka, hogy ha csak 1-2 képet szeretnénk képretusáló szakemberrel tökéletesíteni, akkor 1.200-1.700 Ft/ kép költséggel is számolhatunk. Egy retusőr azonban akár a volt párokat is könnyedén eltávolíthatja a képről, ha azok negatív érzéseket keltenek a párban.

Speciális szerkesztést vagy egyszerűen csak tökéletesíteni szeretnél a képeken?

Simán megoldható! Írd le mi lenne a feladat, és kapj egyszerre több ajánlatot a jelentkezőktől!

Képek szerkesztése

Ember eltüntetése a képről - képszerkesztés

Ember eltüntetése a képről - képszerkesztés

Ember kívágása egy esküvői képről

Csomagajánlatok retusáláshoz

Számos szakember természetesen nem szedi ennyire külön az egyes szerkesztési pontokat, mint ahogy a fenti táblázatban láthattuk. Sokuknál csomagokat láthatunk és azokból választhatunk.

Csomag típus szerinti költség táblázat

Csomag típusa

Csomag tartalma

Költsége

Light csomag

  • Szelektálás maximum 300 képig
  • Színkorrekció
  • További alap képszerkesztés: 150 Ft/kép

30.000 Ft

Normál csomag

  • Szelektálás maximum 500 képig
  • 7 kép általános szerkesztés
  • 5 kép retusálása
  • További képek szerkesztése: 150 Ft/kép

50.000 Ft

Pro csomag

  • Szelektálás maximum 800 képig
  • 20 kép általános szerkesztés
  • 5 kép retusálása
  • További képek szerkesztése: 150 Ft/kép

80.000 Ft

Exkluzív csomag

  • Szelektálás maximum 1000 képig
  • 30 kép általános szerkesztés
  • 10 kép retusálása
  • Egyedi, 25 képes fényképalbum
  • További képek szerkesztése: 150 Ft/kép

170.000 Ft

Ahogy látható tehát, számos opció közül válogathatunk, ha esküvői képeinket szeretnénk retusáltatni. Legyen szó magáról a fotósról vagy külön retusőrről, lehetőségeik hada áll előttünk.

Nem tudod, kihez fordulj, hol keress egy retusőrt? 

A Qjob-on! Itt könnyen találsz olyan fotósokat, akik profi szinten foglalkoznak a retusálással.

Retusőr keresés

Milyen módon határozzák meg az áraikat a különböző szakemberek?

Ahány ház, annyi szokás. Ennek megfelelően az ármeghatározással is így van. Vannak, akik már-már egy komplett matematikai képletet készítenek, hogy a számukra legideálisabb legyen az árazás. Azonban a 3 legelterjedtem módszer a következő: óradíj, projekt vagy csomagajánlat és kép alapján való elszámolás. Valljuk csak be, az ilyen végeredményért megéri retusőrhöz vinni a fényképeket!

Portré szerkesztése, retusálása

Portré szerkesztése, retusálása

Színkorrekció előtti és utáni kép

Óradíjas elszámolás 

Az óradíjas elszámolás a legegyszerűbb, azonban nem feltétlen a legjobb módja a képretusálás során felmerülő költségek összesítésére. Azonban számos konfliktushoz vezethet, ha az ügyfélnek teljesen más elképzelése van arról, hogy meddig tarthat egy-egy kép szerkesztése.

Könnyen előfordulhat, hogy az első óra munka után még csak 4 képpel végeztük. Ebben az esetben érdemes lehet beszélni az ügyféllel, aki összesen 50 retusált képet szeretne.
A másik opció az, hogy annyira gyorsan végez a retusőr a feladatokkal, hogy nem is kifejezetten éri meg neki az óradíjas elszámolás. Hiszen ha nincs következő ügyfél, akire tovább léphet, bevétele sincs. Márpedig nem csak az ügyfél, de a szakember is pénzből él.
Mennyi ideig tart egy kép szerkesztése? Az 5-10 perctől kezdve akár 1 órán át is eltarthat. Hiszen ha csak a színhőmérsékletet kell beállítani vagy csak az egyedi arculatot kell létrehozni, az nem tart sokáig. Amennyiben azonban a jegyespár képeinek alapos retusálása történik, sokkal tovább is eltarthat.

De mennyi is az annyi? Egészen olcsó, 3.000-4.000 Ft/óra díjtól kezdődően egészen a 10.000-12.000 Ft/óra költségig találhatunk retusőröket. Míg az alacsonyabb áron általában az általános szerkesztési és egyszerűbb retusálási munkálatokkal foglalkoznak, addig a magasabb költségek mellett magasabb minőséget is kaphatunk. Ilyen lehet egy régi, fekete-fehér fénykép retusálása, mondhatni restaurálása, de a teljes arculatváltás is egy-egy kép esetében. Óradíjas elszámolásban ennek a fényképnek a szerkesztése nagyjából 1,5-2 órás munkával számolva 8.000-10.000 Ft között valósulhat meg.

Régi kép retusálása

Régi kép retusálása

Régi fénykép retusálása, felfrissítése

Csomagáras elszámolás, projektek szerinti árképzés

Ez az egyik leginkább kiszámítható módszer. Hiszen a fentebb is látható leírásokban jól láthatjuk, hogy megadott paraméterek vannak. X db fénykép összesen, amiből általános szerkesztés egy bizonyos mennyiségre történik, retusálás pedig egy másik mennyiségre. Így mindenki tudja, hogy mit is kap a pénzéért és milyen minőségben.

Kép szerinti elszámolás

Ez a módszer is végtelenül egyszerű. Hiszen, ha 1 fénykép retusálása 1.200 Ft-ba kerül, akkor, ha 10 fényképet kérünk, az 12.000 Ft lesz végül. A kép szerinti elszámolás során is szoktak kedvezményeket adni az egyes szolgáltatók. Lássunk erre egy példát az alábbi táblázatban. 

Képek mennyisége szerinti árak

Képek mennyisége

Képek retusálásának ára

0-10 db kép

1.700 Ft/kép

11-30 db kép

1.500 Ft/kép

31-50 db kép

1.200 Ft/kép

51-100 db kép

1.000 Ft/kép

101-130 db kép

800 Ft/kép

Érdemes lehet összevárni, összegyűjteni a retusálandó képeket, hogy mennyiségi kedvezményt vehessünk igénybe!

Régi kép retusálása, szerkesztése

Régi kép retusálása, szerkesztése

Tönkrement kép újraélesztése

Hogyan alakítják ki a retusálás során az árakat?

Mivel rengeteg tényezőt figyelembe lehet venni, így alapvetően minden szakember kicsit máshogy számol. Ami azonban minden esetben egyezik, az az, hogy a paramétereket, feltételeket világosan tisztázni szokták az ügyfelekkel. Pont azért, hogy az esetleges kellemetlenségeket el tudják kerülni.

Először egy egyeztetés keretében megbeszélik, milyen típusú szerkesztést is igényel a megrendelő, hány képet, milyen formán szeretne megkapni. Azt is szokták tisztázni, hogy van-e lehetőség az árban egyszeri javításra, ha valamelyik kép mégsem tetszene. 

Valamint az ár és az elkészítési idő esetében is vannak, akik 24 órás képszerkesztést is vállalnak, de olyanok is, ahol minimum 1-2 hetes várakozási idővel számolhatunk.
Ennek megfelelően, ha sürgősségi képkidolgozást szeretnénk, felárral számolhatunk. Ugyanígy plusz költségvonzata lehet annak is, ha 2-3 módosítást kérünk a képre.

Egyszerre több különböző kép retusálásra, szerkesztésre van szükséged?

Kérj egyedi ajánlatot a kérésedre!

Egyedi ajánlatkérés

Hogy keresnek a retusálással a szakemberek?

Első olvasatra azt mondhatjuk, hogy nagyon jól! Hiszen láttuk, mennyibe kerül egy-egy csomag retusálása. Azonban azzal is számolniuk kell, hogy ezek sokszor csak időszakos munkák. Az esküvőszezon lezárultával sokaknak várniuk kell a következő szezon kezdetéig.

Ha azonban nem csak esküvői képekben gondolkodik az ember, hanem karácsonyi, szülinapi, évfordulós portrékon is, jó eséllyel egész évre le tudja fedni a szabad kapacitását a szakember. Ezt figyelembe véve pedig csak az egy-egy személy kedvétől, idejétől függ, hogy 40.000 Ft-ot vagy 300.000 Ft-ot keres-e egy hónapban.

Egy szakember, minél valósághűbben tud átdolgozni egy régi, megfakult képet, annál több megrendelésre tehet szert a piacon!

Régi, fekete fehér kép szerkesztése

Régi fekete fehér kép színesbe való szerkesztése

Fekete fehér kép színezése

Gyakori kérdések fotóretusálás témakörben

Lássuk, melyek azok a kérdések, amik leginkább foglalkoztatnak minket a képszerkesztéssel kapcsolatban!

Van valami szabályozás, hogy hány kép retusálását kérhetjük?

A legtöbb fényképész csomagáron dolgozik, amiben benne lehet a terem bérlése, a fényképezés és bizonyos mennyiségű fénykép retusálása is. Ezen felül pedig adott, hogy mennyibe kerül 1-1 fénykép retusálása, szerkesztése. Így pedig annyit választunk, amennyit a pénztárcánk enged.

Van arra lehetőség, hogy 24 órán belül megkapjam az elkészült képet?

Nem minden retusőrnél, de sokaknál van lehetőség felár ellenében arra, hogy extra gyorsan megkapjuk a képeket. Ilyenkor gyakran 2-szeres felárat fizethetünk. Ez egy családi portré esetében a fotó retusálás árak nagyjából 3-5.000 Ft között mozognak.

Mi a teendő, ha nem szeretném, hogy megosztásra kerüljön bármilyen felületen a rólam készült kép?

Alapvetően maga a megosztás is engedélyköteles, így ha rólunk bármit közzé szeretnének tenni, legalább szóban ebbe bele kell egyeznünk. Ha azonban biztosra szeretnénk menni, érdemes lehet külön kiemelni, hogy mi kifejezetten kérjük a retusőrt, hogy ne ossza meg a saját felületein a mi képeinket.

A megrendelőnek van beleszólása a retusálásba?

Természetesen van, hiszen a legfontosabb a megrendelő elégedettsége. Érdemes azonban még az elején tisztázni, hogy milyen jellegű módosítások férnek bele.

Esetleg egy portfóliót vagy referencia munkát is kérhetünk a szakembertől, hogy lássuk, milyen stílusban dolgozik. Így pedig számunkra is egyértelmű lehet, hogy milyen típusú módosításra számíthatunk.

Mi történik akkor, ha nem tetszik a kapott végeredmény?

Amennyiben nem vagyunk elégedettek az elkészült képekkel, érdemes mondanunk a retusőrnek. Előny, ha pontosan meg tudjuk fogalmazni, hogy mi az, ami nem tetszik.

Ilyen lehet a kép melegsége, vagy, hogy túlzottan vagy éppen nem eléggé lettek retusálva a bőrhibák, ráncok. Mondjuk el, mi nem tetszik, akkor fog rajta tudni módosítani a szakember!


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Kismama fotózás árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést