Article Image

Mennyibe kerül egy portré fotózás?

Portréfotózás csomagokat akár 10.000-15.000 Ft-ért is találhatunk, az átlagárak 30.000-35.000 között változnak, melyet a téma, a retusált fotók száma, a helyszín és a fotós hírneve is befolyásol.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül egy portréfotózás 2024-ben?

Portréfotózás árajánlatokat akár 10.000 Ft-ért is találhatunk, az árat a téma, a retusált fotók száma, a helyszín és a fotós hírneve is befolyásolhatja.

Portré fotózás ár statisztikák

Szeretnél magadnak egy portréfotózást?

Rendeld meg most jó áron!

Portréfotózás érdekel

Tartalomjegyzék 

Portré fotózás költségei

 

Árak

Átlagos ár

70.000 Ft

Minimum ár

15.000 Ft

Maximum ár

200.000 Ft

A portréfotók fajtái

A portréfotózás lényege, hogy valamilyen különleges pillanatot megörökítsünk. A portréfotón szerepelhetsz egyedül, a pároddal, a családoddal, a barátaiddal, sőt a házi kedvenceiddel is.  Egy profi portré elkészítéséhez a fotós a megvilágítás, a háttér, a pózok és a beállítás segítségével képes a fotó alanyából kihozni a legjobbat.

A portréfotózás nem spontán, a jó fotós segít a koncepció megtervezésében, a ruha kiválasztásában, a fotózás helyszínében, de ettől nem lesznek erőltettek vagy unalmasak a képek, hanem segít abban, hogy ki tudd fejezni önmagad. A céltól függően 10.000-80.000-ban érdemes gondolkozni egy fotózás költségét illetően.

A portré tárgya

A portréfotózás árát a fentebb említett tényezőkön kívül a résztvevők száma és akár az életkora is befolyásolhatja - a kisbabák vagy gyermekek fotózása drágább, összehasonlítva a felnőttekével, mivel a gyerekek folyamatosan mocorognak - ezért nehéz őket fotózni.

Fontos a fotó célja is, nem mindegy, hogy csak egy jó profilképet szeretnénk vagy a vállakozásunk akarjuk bemutatni egy üzleti portré fotózással. Előbbit akár 10.000-12.500 Ft-ból is megúszhatjuk, az utóbbi esetén érdemes egy minimum 40.000-70.000 Ft-tal kalkulálni.

Egyéni portrék

Az egyéni portrék a legváltozatosabbak, hisz kérhetünk egy egyszerű arcközeli fotót, az üzleti portrét, de akár glamour fotózásra is lehetőségünk van. Az egyéni portré készülhet önéletrajzba, az üzletünk reklámozása céljából, közösségi médiába, de akár ajándékba is szánhatjuk családtagjainknak, barátainknak.

Szeretnél egy egyéni portrét magadnak?

A Qjob fotós szakembereitől gyorsan kapsz egy árajánlatot!

INGYENES ájánlatkérés

Az egyéni portré fotózások ára a fotózás céljától, helyszínétől, illetve ezek számától, az átöltözések számától, a nyers képek, a retusált képek, illetve az ajánlaton felül kért plusz retusált fotók mennyiségétől is függ. Ez utóbbi 2.000-8.000 Ft-ba kerülhet. A portré készíttetésének számtalan előnye van:

  • Felturbózhatjuk velük az önéletrajzunkat.
  • Használhatjuk őket a társkeresői profilunk létrehozásához, javításához.
  • Bemutathatjuk a saját üzletünket a rólunk készült fotókon keresztül.
  • Egy fontos eseményt őrizhetünk meg a fotók által.
  • Meglephetjük a párunkat pár kacérabb felvétellel.

Egy egyéni portréfotózás ára 15.000-20.000 Ft körül indul, amiben egy rövid, 20-25 perces, fotózás és egy retusált fotó van benne. Általánosságban a legkedvezőbb ára a business vagy üzleti portréfotózásnak van, amely 37.000-60.000 Forint.

Üzleti portréfotózás csomagok árajánlatai

 

Alapcsomag

Normál csomag

Mi a lényege?

Profilképnek, önéletrajzba, esetleg társkeresőbe ajánlott.

Alapcsomag + üzleti profil építéséhez ajánlott.

Fotózás hossza

30-45 perc

50-70 perc

Nyers képek száma

20-40

50-80

Retusált képek száma

1-3

4-8

Ár

15.000-30.000 Ft

37.000-60.000 Ft

Ha valakinek még ezeken is túlmutatnak az igényei, léteznek „extra” csomagok, melyek 70.000-120.000 Ft körüli árban vannak és főleg influenszereknek, énmárka építőknek ajánlottak. Ha nincs időd válogatni az árajánlatok között, próbáld ki a Qjob.hu-t és elképzelhető, hogy akár már aznapra találsz fotóst, aki elkészíti az üzleti portréd!

Női- és férfi portréfotózás

Létezik kifejezetten csak női és férfi portréfotózás, mivel egy jó női és férfi portréhoz más szempontokat és igényeket kell figyelembe venni. Egy női portréfotózáson általában szükség van sminkesre, mely vagy egy opcionális feláras szolgáltatás, vagy komplexebb csomagok esetén benne van az árban. A nőknek rengeteg különböző portréfotózás ajánlat létezik, üzleti portré ajánlatok, önbizalomnövelő fotózások, fehérneműs és aktfotózások is.

A férfiaknak ezzel szemben leginkább cv, üzleti és társkereső fotózások találhatóak az ajánlatok között. A női/férfi fotózás ára 35.000-60.000 Ft között változik átlagosan, azonban a smink egy 10.000-15.000 Ft pluszköltséget jelenthet a hölgyeknek. Természetesen nem csak fotóst, hanem sminkest is kereshetsz a fotózásodhoz!

Férfi portré

Egy profi fotóval jó benyomást tehetünk az ügyfeleinkre és a potenciális partnerekre is

Családi portré fotózás

A családi fotózás azon kívül, hogy remek szórakozás az egész családnak, az elkészült képeket kiteheted a falra vagy ajándékba adhatod szeretteidnek. Egy családi fotózást érdemes körültekintően megtervezni, főleg ha nagyon kicsik a gyerekeid. Ajánlott több fotós munkáját is megnézni, illetve azt is fontos átgondolni, hogy hova kerülnek majd az elkészült fotók és ez alapján kiválasztani a fotózás helyszínét, a színeket és a ruhákat.

A gyerekek mellett nincs időt hosszas fotós keresgélésre?

Próbáld ki a Qjob-ot, ami összeköt téged a fotósokkal és szervezd le a családi fotózásod könnyedén és egyszerűen!

Fotós keresés itt

Ha van valamilyen speciális körülmény, például mozgáskorlátozott, autista vagy egyéb speciális törődést igénylő családtag van a családban, érdemes olyan fotóssal együtt dolgozni, akinek van tapasztalata az ilyen családi fotózásokban.

A családi fotózások árait befolyásolja a családtagok száma is, egy átlagos 3-5 fő körüli család esetén 35.000-75.000 Ft között mozognak a csomag alapárak. Születésnap vagy a karácsony esetén vannak ünnepi családi fotózás csomagok, ezek átlagosan 5.000-10.000 Ft-tal drágábbak egy sima családi fotózásnál.

Csomagok leírása

 

Alapcsomag

Normál csomag

Mit a lényege?

Rövidebb fotózás műteremben vagy szabadtéren, maximum 3-5 fő részére.

Hosszabb fotózás műteremben vagy szabadtéren 3-5 fő részére

Fotózás hossza

30-60 perc

60-90 perc

Nyers képek száma

100-200

200-400

Retusált képek száma

20-25

40-60

Ár

35.000-45.000 Ft

55.000-75.000 Ft

Nagyobb család, több helyszín vagy egyéb extra körülmény esetén, a fotós általában egyedi ajánlatot ad, ami akár 75.000-200.000 Ft is lehet. Családi fotózás csomagárak

Családi fotózás

A családi fotózás nagyon szép emlék és egy tökéletes program is egyben

Baba portré fotózás

A babafotózás a családi fotózáson belül is egy külön műfaj, ami s a fotós oldaláról is speciális felkészültséget és előkészületeket igényel. Az újszülött fotózására a legideálisabb időpont a baba 5-10 napos kora között van.

Újszülötted fotózásást érdemes már a terhességed végén leszervezned, de szerencsére az erre a műfajra specializálódott fotósokat is elérheted Qjobon keresztül, csak elég megadnod a szülés várható időpontját, és mindent leegyeztethetsz az elérhető fotósokkal.

Szeretnél egy öröm emléket a kis babádról?

Kérj árajánlatot a baba portréfotózásra!

Ingyenes ájánlatkérés

A baba és gyermekfotózások ára 25.000-70.000 Ft között van. Mivel az állandóan mocorgó csöppségeket nehéz fotózni, ezért bár az indulóárak azonosak, általában minél idősebb a gyermek, annál olcsóbb ajánlatokat találunk.

Gyermek portré fotózás árak

Csomagok és árak

A legtöbb fotós a különböző témákban több csomagajánlatot is kínál. Általában minden kategóriában van egy mininek vagy alapcsomagnak nevezett ajánlat, amely egy rövidebb fotózást jelent, egy átöltözéssel és háttérrel, 1-3 retusált képpel, 10000-25000 Ft-os árral, egy standard vagy normál csomag, amely egy körülbelül egy órás fotózást jelent, akár több átöltözéssel és háttérrel, átlagosan 5-10 retusált fotóval, mely 30000-50000 Ft-ba kerül átlagosan.

Az ezen felüli igényekre léteznek „extra” csomagajánlatok vagy egyedi ajánlatot ad a fotós. Vállalatok számára léteznek munkahelyi portré fotózás csomagok is, ilyenkor a fotós megy ki az adott telephelyre, hogy elkészítse a munkavállalók portré fotóit.

Portré fotózási csomagok szerinti árak

Csomag neve

Induló árak

Portfólió fotózás

40.000 Ft

Családi fotózás

35.000 Ft

Portré fotózás

15.000 Ft

Üzleti fotózás

10.000 Ft

Baba- és gyermek fotózás

25.000 Ft

Kismamafotózás

25.000 Ft

Szülinapi/Karácsonyi fotózás

35.000 Ft

A fotózásnak van egy előre kalkulált ideje, ami az árajánlat részét képezi. Ha ettől eltér a fotózás időtartama, a fotósok óránkénti felárat számolhatnak fel, ami átlagosan 8.000-10.000 Ft/óra költséget jelenthet.Óradíj

Helyszín

A portré fotózása történhet egy vagy több helyszínen is. Beszélünk kültéri fotózásról, ekkor a helyszín lehet a kedvenc utcád, egy gyönyörű park vagy egy tópart is. Stúdiófotózás esetén a stúdióbérlés költségével kell számolni, aminek óránként költsége 5.000-7.000 Ft Budapesten, 4.000-6.000 Ft vidéken.

A fotózást kérhetjük a saját otthonunkban vagy a munkahelyünkön, ekkor a fotós esetleges kiszállási díjával kell számolni, ami a távolság, parkolás és az eszközök szállításának költsége határoz meg. Amire mindenképp figyelni kell, hogy hány helyszínt tartalmaz a fotós ajánlata, illetve a stúdióbérlés benne van-e az árajánlatban.

Női portré a természetben

Portré fotózás a természetben

Hogyan kapom meg a fotókat?

Érdemes előre megbeszélni, hogy hogyan kapjuk meg a fotókat, illetve mik a fotókra vonatkozó felhasználási feltételek. Általában a fotós egy linken keresztül megosztja nyers fotókat, amikből kiválaszthatod azokat, amelyekre utómunkát kérsz.

A kész képeket vagy valamilyen adathordozón kapod meg, vagy egy letöltési linket küld a fotós. Egyes esetekben kérhetsz kinyomtatott fotókat is, ami ha nincs benne a csomagban mérettől függően 60-3.000 Ft, illetve fotókönyvet is 2.000-10.000 Ft-ért.

„Headshot” vagy portré?

A headshot egy kifejezetten az arcról készülő fotó, általában a mellkastól vagy vállvonaltól, amit az önéletrajzodban, hivatalos ügyeidben, névjegyeden tudsz használni. A portré egy informálisabb műfaj, amely sokkal inkább célravezető lehet, főleg akkor, ha személyessé akarod tenni az üzeneted.

Például ha a fotók célja az online társkeresés, akkor portréfotók által jobban meg tudod mutatni a személyiséged. Egy headshot fotózés 10.000-25.000 Ft, egy üzleti portréfotózás 30.000-55.000 Ft-ba kerül átlagosan.

Szeretnél egy jó képet az önéletrajzodban? 

Jó kép rólunk sokat számít egy önéletrajznál! Sőt van, hogy részben ezen is múlik, hogy minket választanak-e! 

Kérj profi fotózást

Headshot vs üzleti portré - árajánlatok

Hírnév

Az ismert, például híres emberekkel együtt dolgozó, nagyobb publicitást elérő fotósok magasabb díjjal dolgoznak. Az üzletüket beindító fotósok vagy a tanulók gyakran alacsonyabb árat határoznak meg, mivel fel kell építeniük a saját portfóliójukat, így a fotózást 3.000-5.000 Ft-ért vállalják, míg egy befutott fotós esetén 60.000-70.000 Ft kezdőárral számolhatunk.

Editorial portré

Ebbe a kategóriába a modellfotók, divatfotók, magazinokban megjelenő fotók is tartoznak, tehát abban az esetben, ha a portrét újságcikkbe szánod akár nyomtatott, akár online formában egy olyan fotóssal érdemes dolgozni, akinek van tapasztalata a műfajban. Ez messze a legdrágább árkategória, 100000-200. 000 Ft-ba is kerülhet egy ilyen fotózás.

Hogyan találd meg a legjobb fotósokat a Qjob-on?

A megfelelő fotós megkeresése és kiválasztása rendkívül időigényes folyamat, ezt egyszerűsíti le a Qjob. Első lépésben gondold át, hogy pontosan milyen fotózást szeretnél, hol és mikor, mennyit szánsz rá, majd adj föl egy hirdetés ezekkel az adatokkal. Ezek után csak meg kell várnod a fotósok jelentkezését a hirdetésedre, amelyek közül kiválaszthatod a neked megfelelő ajánlatot.

Nincsenek rejtett költségek vagy felesleges körök, nem kell órákat töltened kereséssel és telefonálgatással. A Qjob minősített szakemberek közössége és a visszajelzési rendszer miatt a döntés során figyelembe veheted az elfogulatlan véleményeket a fotós hozzáállásáról és munkájáról. Tehát ha fotósra van szükséged, ne habozz és add fel a hirdetésed nálunk!

Tippek

Ne lepődj meg, ha a fotós előleget vagy foglalót kér a fotózás előtt, de mindig figyelj a lemondási feltételekre, például ha 24 órán belül mondod le a foglalást, akkor elveszhet a foglalód.
Minden esetben olvasd el a korábbi ügyfelek visszajelzéseit és nézd át a fotós portfólióját – ezáltal biztosíthatod, hogy a megfelelő embert választottad ki a munkára.


A Qjob-ot hónapról hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megbizonyosodhatsz arról, hogy olyan szakemberrel van dolgod, aki tényleg ért a dolgához. Megnézheted az ajánlásait, referencia munkáit vagy éppen a készségeiről, tudásáról tájékozódhatsz a felületünkön!

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Portré fotózás árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést