Article Image

Mennyibe kerül egy fotográfus munkája?

Egy fotós átlagos díja 50.000 Ft. Ahhoz, hogy megbízz egy fotóst az eseményed fotózásával 25.000 Ft és 400.000 Ft közötti kiadással számolj. Egy fotós ára az országon belüli elhelyezkedéstől is függ.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Átlagosan egy fotós munkája 35.000 Ft-ba kerül, de az ár igényeidtől függően változhat. Az alacsonyabb árkategóriában a fotós szakemberek 10.000 Ft és 30.000 Ft közötti összeget kérnek, míg a felsőkategóriás szolgáltatásokért 50.000 Ft – 200.000 Ft-ot is fizethetünk.

Fotózás ár statisztikák

 Egy megrendezendő esemény fényképezése szükséges vagy egy stúdiófotózást szeretnél?

Kapj ingyenes árajánlatot a közeledben dolgozó fotósoktól!

Ingyenes árajánlatot kérek

Tartalomjegyzék

Alacsony, átlag, magas árak:

 

Árak

Átlagos ár

35.000 Ft

Minimum ár

30.000 Ft

Maximum ár

65.000 Ft

1. Átlagos fotózás árak Magyarországon 2024-ben

Ha nagy általánosságban beszélünk a fotósok órabéréről, tarifájáról és szem előtt tartjuk, hogy profit kérjünk fel, a fotózás árak átlagosan 10.000 és 50.000 Ft közé pozícionálódnak, attól függően, hogy milyen színvonalon és szinten dolgozik a szakember. Az sem mindegy, hogy milyen fotózásról lesz szó, valamint, hogy mennyi munka van az adott feladattal. Ha mezei rendezvényfotózás árakról beszélünk, átlagosan 2 órát tölt el a szakember a terepen, és 15.000 – 30.000 Ft kér el munkájáért.

Megint másképp alakulnak az árak egy esküvő fotózás esetén, hiszen az esküvői fotózás árak mindig egy kicsit borsosabbak mint egy egyszerű rendezvény. Nem is csoda, hiszen a fotográfusnak nem csupán dokumentálnia kell az eseményt, a munkájának vissza kell adnia az esemény életérzését. Egy portré fotózás és annak nyomtatott verziója pedig már elérheti akár a 90.000 Ft költséget is. És ez még csak a kezdet.

Fotós óradíjak

Maqyarországon, mint ahogy a világon többnyire, nagyon széles skálán mozognak az óradíjak. Egy fotózás teljes költségét befolyásolja a helyszín is, valamint ahogy arról már szó volt, a fotós tudásának szintje.

Portfólió fotózás stúdió fotózás keretein belülPortfólió fotózás stúdió fotózás keretein belül

A legtöbb fotós rengeteg képet készít, hogy a végén a tökéleteset adhassa át az ügyfélnek. Ehhez azonban meg kell ismernie valamelyest a fotóalanyt, meg kell értenie az ügyfél kérését valamint szem előtt tartani minden egyedi igényt. Ahhoz, hogy az elkészült képek a megfelelő minőségben legyenek utómunkálva újabb hatalmas mennyiségű tudásra van szüksége a szakembernek. Megéri tehát a drágább fotóst választani, hiszen a minőségen szószerint szemmel látható lesz a különbség.

Egy hobbi fotográfus munkájának díja:

A kezdő, vagy hobbifotósok általában 2.000 -5.000 Ft kérhetnek el a munkájukért, hiszen hiányzik még a megfelelő mennyiségű tapasztalat és referencia. Az ilyen személyek többnyire kedvtelésből, második elfoglaltságként, profi képzések és hivatalos papírok nélkül vállalnak munkát. Amennyiben csupán emlékekre van szükségünk tökéletesen megfelelő lehet, ám nem szabad bedőlni a csalinak amikor valaki drága géppel és csúcsfelszereléssel a kezében egy indokolatlanul magas összeget jelöl meg, pusztán a felszerelés költségére hivatkozva. Mindig nézzünk utána a fotós jelölt referencia anyagának!

Fotózás kedvezményes áron? 

Qjob-on sok, kedvezményes áron dolgozó hobbifotóst találsz! 

Fotózás olcsón itt

Fotográfusok átlagárainak mértéke reprezentációs diagrammon

Amatőr fotográfus

Amatőr szinten már feltételezhető valamilyen előképzettség és tapasztalat, legalább amennyit az iskolában magára szedett a szakember, ezért valamivel magasabb, de még mindig egészen alacsony áron juthatunk közepesen jó fényképekhez. Ebben a kategóriában már elvárható a fotóstól, hogy legalább a világítási és kompozíciós alapismeretei meg legyenek. Tökéletes választás lehet családi fotózás, portré fotózás, karácsonyi családi fotózás és a többi egyszerűnek mondható felállás elvégzésére.

A reális ár egy ilyen sorozatért még mindig óradíjas kiadás, 5.000 – 10.000 Ft óránként, amelyet már megérdemel a szakember.

Kezdő fotós

Ez a kategória egy kissé hektikus, hiszen vannak nagyon kezdő diákok, és vannak akik már mondjuk a gyakorlati idejüket töltik valamilyen stúdiónál, külső cégnél. Ha a kezdő esetet vesszük, hazánkban népszerű a TFCD alapú, azaz Trade fo CD munka. Ennek leegyszerűsített jelentése, hogy a fotós nem kér el pénzt az elkészült képekért. Ez minden esetben egy oda-vissza dolog, tehát általában a kezdő modellek és kezdő fotósok, hobbisták vállalnak ilyen felkéréseket.

Ha a már gyakorlottabb diákról van szó, aki akár céghez kötötten dolgozik, már megugranak az árak, hiszen szélesebb a szolgáltatás, jár a stúdió, a világítás technika stb. Itt egy diáknak akár már 10.000 forintot is kifizethetünk óránként egy portfólió fotózásért.

Szabadúszó fotós árak

Az a szakember, akinek már van néhány év tapasztalat a háta mögött ám továbbra is csak második bevételi forrásként, szabadúszóként fényképez. Egy ilyen szakember óradíja 10.000 és 15.000 Ft környékén alakul, valamint ezen a szinten már szóba jönnek az ár/kép konstrukciók. Ennek az az oka, hogy ezen a szinten a fotográfus már nagyon ritkán hibázik, teljesmértékben képes a magazin szintű fotók előállítására mind világítás, kompozicíó és utómunka terén.

Onnan tudhatjuk, hogy tapasztaltabb fotóssal van dolgunk, hogy árajánlata mellé rögtön csatol referenciát, melynek mennyisége tükrözi az elmúlt éveket, valamint nem vállal rövid határidőre munkát, hiszen a jó képekhez idő kell.

Рrofi fotózás

Tehát a profi fotós. Ismertetőjegye, hogy nem foglalkozik mással, fő bevételi forrásként fényképez. Az ilyen szakembereknek már van több év erős képzés a háta mögött, valamint nagy mennyiségű referencia és szakértelem a birtokában. Ezeknél a fotósoknál már bármilyen kategória kérhető, ám többségükben már szakosodtak valamilyen irány felé, például egy profi divatfotós esetében szóba jöhet a glamour fotózás, boudoir fotózás, kreatív fotózás, műtermi fotózás, női portré fotózás. Egy sportfotós esetében megint más a helyzet hiszen az ő szakterülete nagy valószínűséggel műtermen kívül zajlik, ilyen lehet a lovas fotózás, vagy drón fotózás.

Honnan tudjuk ezeket az árakat? Évente emberek százai kérik a Qjob segítségét projektjeikhez. Nyomonkövetjük a helyi szakemberektől kapott árajánlatokat, majd ezeket megosztjuk Önökkel.

Ezen a szinten már fizethetünk óradíjat, mely 20.000 és 50.000 Ft közé pozícionálódik, de fizethetünk akár az elkészült képekért is darabonként. Egy profi fotózás árát mindig az igények és az adott körülmények együttese alakítja.

Fotós napi díjak

Sok esetben lehet találkozni az óradíjak mellett napi elszámolás alapú árakkal is, ezek sokszor kedvezőbbek mintha óradíjat számolna fel a szakember. A napi díj általában inkább a hosszútávú felkérések esetén éri meg a fotográfusnak, és sokszor maximális darabszámú képre vonatkozik. Az árak ebben az esetben is nagy szórással alakulnak, hiszen ugyanaz a szabály érvényes rá mint a már említett kategóriákra. Minél tapasztaltabb és profibb a szakember annál drágább lesz a napi díj.

Fotózás csomagok

Most hogy már tudjuk, nagyjából mik a reális árak egy egy fotós esetében, érdemes lehet megvizsgálni a dolgot specifikusan is. Hiszen vannak olyan kategóriák melyek olcsóbban, vannak amelyek drágábban mennek a piacon. Találhatunk természetesen csomag ajánlatokat is, van is számos olyan kategória amely csokorban rendelhető meg és egy nagyobb összeget számol fel érte a stúdióban vagy szabadúszóként dolgozó fotós.

Fotográfusok különböző szakterületei

2. Esküvői fotózás

Elsőként vegyük a legkeresettebb kategóriát, az esküvő fotózás árakat. Ez a terület nagyon megosztó hiszen vannak fotósok akik imádják, de vannak akik menekülnek a kérés elől, hiszen minden esetben sok munkát és sok utómunkát igényel. Egy esküvői csomag ára átlagosan 75.000 és 289.000 forint közé kerül ám természetesen nagyban befolyásolja, hogy kivel készítetti az ember.

Ha olyan kezdő fotóstól rendelünk esküvői fotózást, aki még csak a portfólióját állítja össze 38.000 Ft és 75.000 Ft közötti kiadásra számíthatsz. A érem másik oldalán egy profi esküvői fotós bére 250.000 Ft-nál is kezdődhet.

Esküvői fotózás

Amit a csomag általában tartalmaz, a következő, kreatív jegyes fotózás, páros fotózás, csoport fotózás, rendezvény fotózás, valamint mostanra már ezek a csomagok a videóanyag elkészítését és a második operatőrt/ fotóst is tartalmazzák. Érdemes meghallgatni több ajánlatot és megvizsgálni több referenciát, hiszen mégiscsak életünk nagy napjáról kell emlékeket gyártani.

Átlagos esküvői fotós árak:

Alacsony ártartomány

Átlagos árak

Átlagos óradíj

75.000 Ft

195.000 Ft

25.000 Ft

Érdekel, hogy mennyibe fog kerülni az esküvői és esemény fotózásod?

Egy kattintással kérhetsz személyre szabott ajánlatot!

Ajánlatkérés ingyenesen

3. Családi fotózás

A következő gyakran felmerülő igény a családi fotózás. Ez a kategória főként a rendezvény fotósok és portré fotósok területe, valamint a semi-pro és a kezdő/amatőr fényképészek sportja. Egy családi fotózás a legtöbb esetben valamilyen eseményhez van kötve, így amik általában szóba kerülnek az a karácsonyi fotózás, kismama fotózás, újszülött fotózás, terhes fotózás, kreatív kismama fotózás, szülinapi fotózás, baba mama fotózás, baba fotózás, szabadtéri kismama fotózás, kutyás fotózás és gyakorlatilag bármi ami a család életében mérföldkövet jelenthet, az ember természetéből adódóan szentimentális így ezek a kategóriák virágkorukat élik.

Családi fotózásCsaládi fotózás szabadtéri fotózás keretei között, apu, anyu, baba a képen, fűben ülve

A családi fotózás árak 12.000 és 150.000 Ft között alakulnak, hiszen itt is sok mindent befolyásolnak az igények és környezeti tényezők. Egy őszi családi fotózás például szinte biztos, hogy alacsonyabb költségű lesz szabadtéren, mint egy családi karácsonyi fotózás stúdióban.

Fotózás típu szerinti költségek:

 

Árak

Családi fotózás stúdióban

  • 30-120 perc fotózás
  • 1-3 választható háttér
  • 1-2 különböző, saját ruhaszett
  • 1-4 átöltözés
  • 15-35 db retusált kép
  • maximum 4 fő (újszülött is teljes főnek számít)

12.000- 50.000 Ft

Karácsonyi fotózás

  • 30-90 perces fotózás
  • karácsonyi környezet
  • 20-120 kép, az összes képet átadjuk digitálisan
  • 3-10 kép retusálva a ti választásotok szerint

20.000- 40.000 Ft

Fotózás otthon

  • 60-90 perces fotózás otthoni környezetben
  • 25-40 db retusált nagy felbontású kép jpeg formátumban
  • 1 db 15×20 cm fotókönyv

25.000- 55.000 Ft

Családi fotózás a szabadban

  • 60-90 perces fotózás otthoni környezetben
  • 25-40 db retusált nagy felbontású kép jpeg formátumban
  • 5-15 db - 10x15-ös előhívott fotó

25.000- 65.000 Ft

Húsvéti fotózás

  • 10-20 retusált nagyfelbontású digitális képet tartalmaz
  • Ilyenkor rengeteg virág, húsvéti dekoráció, zöld pázsit borítja a műtermek, sőt élő nyuszi is lesz

30.000- 45.000 Ft

Anyák napi fotózás

  • 30-55 perces fotózás
  • 20-30 kép, az összes képet átadjuk digitálisan
  • 3-5 kép retusálva a ti választásotok szerint

10.000- 35.000 Ft

Szülinapi fotózás

  • 35-100 db retusált kép
  • fotóstúdió használata, otthon vagy a szabadban
  • 
szülinapi kellékek, lufi
  • 
Szülinapi torta biztosítása

10.000- 60.000 Ft

Babafotózás

  • 1-4 óra fotózás
  • kettő átöltözési lehetőség
  • 1-3 választható háttér
  • fotók készülhetnek tesókkal, szülőkkel
  • stúdió, vagy otthonodban, vagy műteremben, vagy szabadtéren
  • 20-30 db retusált (kontraszt, fények, színek javítása, bőrhibák eltüntetése) fotó digitálisan átadva

25.000- 65.000 Ft

Újszülött fotózás

  • 2-5 óra fotózás
  • kellékek, újszülött ruhák, szettek használata
  • 2-3 választható háttér
  • fotók készülhetnek tesókkal, szülőkkel
  • 20-30 db retusált fotó

20.000- 50.000 Ft

Karácsonyi fotózás:

A karácsonyi fotózások igény szerint folyhatnak otthon, de akár stúdióban is, a csomagokhoz többnyire jár sminkes és fodrász is. Az árak 20.000 és 60.000 Ft között mozognak.

Őszi családi fotózás:

Egy klasszikusan szabadtéri kategóriáról beszélünk, ahol az őszi fények és a környezet kellemes meleg hangulatot teremtenek. Mivel itt kifejezetten a természetesség és a család a központi téma, sminkes és fotós ritkán van a csomagokban, áruk 15.000 – 30.000 Ft.

4. Kismama fotózás

Ezek általában stúdióban készült fotók, ahol a kismama a lehető legjobb formáját hozza, sminkes és fodrász is jár a csomagokhoz, hiszen itt kimondottan beauty stílusban készülnek a fotók. Egy stúdió fotózás ára 30.000 és 110.000 Ft (prémium kismama fotózás csomag) között alakul.

Kismama fotózásnak a költségei:

Alacsony ártartomány

Átlagos árak

Átlagos óradíj

26.000 Ft

40-100.000 Ft

20.000 Ft

Viki ismert fotográfus. Missziója, hogy a nők gyönyörűnek és csodálatosnak érezzék magukat, és ezt képesek is legyenek "megragyogtatni".

 

Köszönjük Viktóriának, hitelesített szakemberünknek, hogy segített az anyag létrehozásában. Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

5. Baba mama fotózás

Ismét egy olyan témakör, amelynek éppolyan jól áll az otthoni hangulat, mint a műtermi jelleg. Léteznek kimondottan erre szakosodott stúdiók csodaszép enteriőrökkel. Ezeknél a fotózásoknál fontos, hogy türelmes legyen a fotós, így általában nagyon békés és jó hangulatú fotózások. Áruk azonban valamivel magasabb mint egy szimpla kismama fotózásé, 30.000 és 70.000 Ft közé pozícionálódik.

6. Újszülött fotózás

Mostanra számos kórház szülészeti osztályán van berendezve egy apró stúdió, hiszen az újszülött babáról egészen korán van lehetőség jó minőségű emlékeket gyűjteni. A kisbabák kora miatt a hirtelen villanások kizárva, így nincs szükség drága villanófényes lámpákra. Egy újszülött fotózás ára 10.000 – 40.000 Ft között mozog.

Újszülött fotózás költségei:

Alacsony ártartomány

Átlagos árak

Átlagos óradíj

10.000 Ft

25.000 Ft

20.000 Ft

7. Kutyás fotózás

Ennél a kategóriánál is sokat számít, hogy stúdióban vagy kültéren zajlik. A stúdiós verziók általában magasabb áron mennek, ugyanis bele kell számolni az esetleges kisállat által elkövetett baleseteket is. Egy fotóstúdió bérlése 7.000 Ft – 12.000 Ft-ba kerül. Így a legtöbbször egyszerűen szabadtéren zajlik a fotózás. Ára 20.000 és 35.000 Ft közé esik.

Természetfotós kutyával, szabadbanTermészetfotós kutyával, szabadban

Nézzük átlagosan mennyibe kerülnek a különböző kategóriák, ha tegyük fel, egy 20 képes sorozatról beszélünk:

8. Portré fotózás árak

A portré fotózásnak is rengeteg kisebb műfaja van. Lehet szó smink fotóról, egyszerű karakter portréról és még számos más formáról. Az árat ebben az esetben is a helyszín és a felszerelés fogja meghatározni. Átlagosan 20.000 és 80.000 forint között mozognak az árak. Bővebben itt olvashatsz  👉 Mennyibe kerül egy portré fotózás?

Üzleti portré fotózás

Az üzleti portré egy speciális kategória, és szinte mindig egyedi megállapodás szerint kerül beárazásra. Ilyen esetekben a legtöbbször nem csupán egy embert kell lefotózni, viszont az üzleti jelleg határozottan előírja, hogy milyen sémáknak kell megfelelnie az elkészülő képnek. 30.000 és 150.000 forint alakulnak az árak, hiszen megeshet, hogy a fotós csak kiszalad a helyszínre és természetes fénynél lő néhány képet, ám benne van az is, hogy a komplett ügyosztály megy el a stúdióba és mindenkiről magazin szintű kép készül.

Jó mínőségű üzletü portrét szeretnél?

Találj magasan értékelt fotóst a közeledben

Fotós keresése

9. Portfólió fotózás árak

A portfólió fotózás lényege, hogy a modell a későbbiekben az elkészült anyagot referenciaként tudja használni. Ehhez szükséges, hogy több féle környezetben, több féle ruhában, sminkkel és frizurával készüljenek a képek. Ez pedig nem kis feladat egyetlen fotós számára sem. A legtöbb ügynökség kínál saját fotóst az anyag elkészítéséhez, természetesen sminkessel, fodrásszal, ám az ára talán az egyik legmagasabb kategóriába esik, ha egyetlen egyén fotózásáról beszélünk. 150.000 Ft kezdődik egy valamire való portfólió ára a határ pedig a csillagos ég.

10. Hogyan takaríthatunk meg pénzt a fotózás során?

Egy fotósorozat megrendelése, egy fotográfus felbérlése sokkal jobb, ha nem a szerencsén múlik. Ha meg van a fotózásra szánt összeg és az igények is megfogalmazódtak, a következő módokon csíphetünk le egy keveset a szolgáltatás díjakból.

11. Tervezz előre!

Ha teheted, hónapokkal előre foglald le a fotóst és ügyelj arra, hogy az aktuális kategóriának mikor van a szezonja. Tehát ha például esküvőre szeretnél valakit lefoglalni, érdemes azt nem a tavasz és nyár folyamára időzíteni, hiszen gyakorlatilag mindenki ebben az időszakban esküszik ha teheti, egyértelmű, hogy kiélezettebb a verseny, magasabbak az árak. Amennyiben nem ragaszkodsz a megszokott időszakokhoz, ezzel a megoldással egészen sokat spórolhatsz.

Tartsd szem előtt az árakat!

Ne csupán az általános Forint/db árakat vizsgáld meg, külön szentelj időt arra is, hogy az összes csomagajánlat részleteivel képben legyél. Ebben az esetben még az is megtörténhet, hogy jobban jársz ha több képet rendelsz meg, mert a mennyiségi kedvezmény sokszor nyomhat sokat a latba.

Érdeklődj a mini csomagajánlatokról is!

Sok fotográfusnál elérhetőek úgynevezett mini sorozatok, melyek gyakorlatilag ugyanazt tartalmazzák, mint a rendes csomag ám egy alacsonyabb számban, nyílvánvalóan kedvezőbb áron. Az ilyeneket akkor érdemes választani, ha gyakorlatban is szeretnéd megtudni miként dolgozik a szakember, és hogy egyáltalán hogyan zajlik egy fotózás. Ezen tapasztalatok alapján akár később nagyobb, sok képes orozatokat is nyugodtabb szívvel fogsz megrendelni a stúdiótól vagy fényképésztől.

Akciók mindig vannak!

A fotográfusok sem teljesen analfabéták az üzleti kérdésekhez, így érdemes lehet annak is utána kérdezni, hogy nincs-e valamilyen akció, olcsóbb kínálat a szolgáltatás csomagban.

Ne légy rest jól körbenézni!

Mindig is lesznek olyan rettentően tehetséges fotográfusok, akiknek vagy nincs még elég tapasztalatuk, vagy éppen csak kedvtelésből vállalnak fotós munkákat. Ahogy azt fentebb beszéltük, ezek a szakemberek ugyanolyan jók tudnak lenni, ám árazásuk barátságosabb, simán megeshet, hogy a referenciájuk alapján tökéletesen megfelel az igényeidnek. Ráadásul így ők is újabb tapasztalathoz jutnak, amelyet később hasznosíthatnak majd. Mindenki jól jár!

Egyszerre több végén is égetheted a gyertyát!

Hála istennek egy árajánlat kérés még nem kötelez semmire, így hasznos lehet, ha több árajánlatot is kérsz a Qjob.hu-n. Lehetséges, hogy a tőled messzebb lévő fotós olcsóbban dolgozik, de az is, hogy a közelebbi jobban ám kicsit drágán. Erről a kérdésről csak akkor tudsz érdemben dönteni, ha tisztában vagy a lehetőségeiddel. Természetesen azokra az esetekre is gondolnod kell, amikor a fotós utazik hozzád, hiszen akkor az ő útiköltségét ugyanúgy neked kell megfizetni, mintha saját magad utaznál. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a jó ár nem mindig jelent jó minőséget és a magas áron dolgozó fotós is lehet gyengécske.

Tanácsok a legjobb fotós kiválasztásához

Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb fotóst a közeledben, keress online azok között, akik tartósan jó értékelésekkel és véleményekkel rendelkeznek. Olvasd el a profiloldalukat, hogy megismerhesd a stílusukat és személyiségüket és jól nézd meg minden referencia munkájukat.

Ne feledd megkérdezni, hogy vállalják e a megbízást a te költségvetésedért, hogy hajlandóak e kiszállással dolgozni, szükséges e valamilyen eszközt biztosítanod és, hogy kínálnak e valamilyen kedvezméyes csomagot.

12. Néhány szóban a fotográfiáról napjainkban

2024-ben ott tartunk, hogy gyakorlatilag bárki bármit fényképezhet akár egy telefonnal is. Felmerül tehát a kérdés, hogy mégis miért kellene bárkinek profi szakembert fogadni ahhoz, hogy elkészüljenek a képek amikre szüksége van.

Szomorúan jelenthetem ki, hogy a kérdés valahol jogos, hiszen nem mindig van szükség tökéletes kompozícióra, színhőmérsékletre, középexpóra és a többi és a többi. Vannak olyan pillanatok amikor nincs szükség a szakember tudására, sőt manapság egyre több az ilyen helyzet, hiszen mindenki korlátozás nélkül fér hozzá a szükséges információkhoz.

Így tehát lassan de biztosan ismét ott fogunk tartani, hogy a fotó szolgáltatások borsos és még borsosabb áron fognak menni, hiszen valami olyan tulajdonsággal rendelkezneki majd amivel egy telefonos kép nem. Gondolok itt nyomtatható színtérre, croppolási lehetőségekre, nyersformátumok használatára.

Még mindig van egy elég tetemes része a fényképezésnek ahova elengedhetetlen a szakmai tudás és annak hiánya nagyon is látszik. Ki szeretne például 150 db teljesen sötét esküvői képet ahol nem lehet megkülönböztetni az emberek arcát egymástól? Vannak olyan alfajai is a fotózásnak, amit egy amatőr egyszerűen nem tud elvégezni.

Drón fotózás

Ilyen például az egyre népszerűbb drón fotózás is. Ugyanis ahhoz, hogy valaki légi felvételeket tudjon készíteni a megrendelő által megadott témáról, több dolognak is meg kell felelni. Először is tudni kell vezetni a drónt. Valamint szükség van egy ezt tanusító okiratra is, továbbá az aktuális repülési engedélyekkel tisztában kell lenni. Nem egyszerű feladat tehát, ám annál inkább megéri mind megrendelni mind belevágni, hiszen hihetetlen és új perspektívából mutatja meg a világot, valamint kellő kihívás azoknak akik évek ota az orruk előtt nyüstölik a fényképezőgépüket. Bővebben itt olvashatsz 👉 Mennyibe kerül a drón fotózás?

Légi fotózás árai:

Alacsony ártartomány

Átlagos árak

Átlagos óradíj

30.000 Ft

45.000 Ft

90.000 Ft

Üzleti fotózás

Az üzleti fotózás amennyire egyszerűnek hangzik, annyi buktatót is rejt magában. Általában a cégeknek erős elképzelésük van az igényekről és ettől eltérni üzleti szférában nem megengedett. Sokszor jelent gondot a fényképezendő személyek száma is, hiszen a szervezés ilyen esetben már nehézkes. Általában sok képre van szükség és sok féle emberről ez az utómunkát is megnehezíti. Az üzleti fotózás egy másik alkategóriája a termékfotózás amely szintén a mennyiség miatt szokott kihívást jelenteni.

13. Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy fotográfus Budapesten?

Ahogy minden másra, úgy a fotózásra is igaz, hogy Budapesten drágábbak a szolgáltatások mint vidéken. Ennek oka a kis területre korlátozódó verseny, amely folyamatosan generálja az egymásra licitálást.

Sminkes, fodrász, kellék lesz?

A felsorolt eszközök és szakemberek jelenléte minden esetben külön költséget jelent, ám sokan beépítik ezeket a csomagokba. Érdemes lehet minden fotózás előtt tisztázni, hogy mennyire és milyen módon készül fel a modell a fotózásra. Természetesen vannak kategóriák amikor a környezetnek kell megfelelőnek lennie, ez szintén egy olyan kérdés amit előre egyeztetve kell megoldani.

Oldalunkon bármikor a legjobb árakon találhatsz sminkest, fodrászt, vagy fotós egyt romantikus fotózáshoz.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fotográfus munkája témájú cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést