Article Image

Mennyibe kerül a drón fotózás?

Az átlagos drón fotózás díja hazánkban 15.000 és 100.000 Ft között mozog, míg a felső kategória már a 200.000 Ft-os határba tartozik.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül a drón fotózás 2024-ben?

A drón fotózás árak átlagosan 25.000 Ft és több százezer Forint között mozog. Az ár drámaian változhat. Ez azért van, mert attól függ, mi a drón fotózás célja és milyenek az igények. Óriási különbség van aközött, hogy valaki csak a tetőn lévő sérüléseket szeretné megnézetni vagy 8K-ban szeretne filmet forgatni, amely tökéletesítése napokig eltarthat.

Drón fotózás árak

Szeretnél egy drón fotózást?

Találj olyan fotóst, aki ilyen szolgáltatást is nyújt!

Drón fotózás akár 15.000 Ft-tól

Tartalomjegyzék

Az átlagos drón fotózás árak 

Átlagos ár /20 perc

15.000 Ft

Minimum ár /20 perc

35.000 Ft

Maximum ár /20 perc

200.000 Ft

Férfi drónpilóta

Drónpilóta írányitja a drónt

Hazánkban a drónpilóták általában 20 percenként számítanak fel díjat, de leggyakrabban fix árat mondanak. Figyelembe veszik a szükséges időt, a kiválasztott drónmodellt, valamint a szükséges utómunkálatokat.

Drón fotózás ára

Légi fotók készítése drónnal, 1 órával és 1 felszállással (kb. 20 perc repülési idővel) számolva például átlagosan 35.000 Ft. Az árat befolyásolja a földrajzi régió, a fotós felszerelése, a vállalat hírneve és a helyi piacon folyó verseny. Az ár általában magában foglalja a fényképszerkesztést, valamint a felvétel során készített összes fényképhez való hozzáférést is.

A munka típusa

Ez a munka drámai módon változik a céltól és a szükséges készségektől függően. Alapvető munkák esetén várhatóan 15.000-100.000 Forint között kell fizetnie. Az ilyen munkák csak néhány órát igényelnek, és általában csak 1 pilóta szükséges.

Általában az alapvető munkák ára a skála alsó vége felé esik. Vannak versenyképes szolgáltatók is. A speciálisabb drón fotózás ára 100.000-400.000 Ft közt mozog. Az ilyen munka magában foglal minden olyan munkát, amelynek elvégzése jelentős időt, tapasztalatot vagy személyzetet igényel.

A speciális munkáknál drágább drón modelleket is használnak. A drón fotózás magában foglalja a repülőgép küldését, mely lehet személyzettel vagy akkumulátorral működtetett. Ez a szolgáltatás 100.000 Ft-nál kezdődik, bár akár milliós tételekbe is bele lehet futni, különösen a tévés munkák vagy hasonló nagyobb projektek esetében.

Speciális drón fotózást szeretnél?

Kapj egy egyéni árajánlatot a Qjob drónpilóta szakembertől!

INGYENES ajánlatkérés

Árak a drónfotózásra

A drón fotózás átlagos költsége a munkatípus alapján

A drónmunkák típusai

Legmagasabb átlagár

A legalacsonyabb átlagos ár

Drón fotózás (standard)

45.000 Ft

15.000 Ft

Drón fotózás (speciális)

400.000 Ft

100.000 Ft

Kis felderítő drón

50.000 Ft

15.000 Ft

Légi drónfotózás

700.000 Ft

50.000 Ft

Drón modellek

A drón beszerzésének költsége 10.000 Ft és 700.000 Ft között mozog. Ezért az ár attól is függ, hogy melyik modellt választja a feladathoz. Összesen több száz különféle drónmodell létezik, így a drónfotózás egy nagyon rugalmas szolgáltatás, attól függően, hogy egy földmérés vagy film forgatása a cél.

A drón fotózás átlagos költsége a drón modell alapján

Drón modellek

Átlagos költség

RC drón

10.000 Ft

Hubsan

70.000 Ft

Hubsan ZINO

200.000 Ft

DJI

500.000 Ft

A drón fotózás és videózás költségei

A drón fotózás árak és a videózás ára régiónként a választott szakember felszerelésén és hírnevén is múlik, valamint a helyi versenytől és a kész videó hosszától, a forgatás hosszától függően változik.

Drón fotózást, videózást lehet rendelni esküvőkre, rendezvényekre, privát partikra, ingatlan oldalakra, marketing anyagokba vagy közösségi médiában történő felhasználásra. A videószerkesztés szintén hozzájárul a költségekhez. Minél hosszabb a kész videótermék, annál magasabb a teljes ár. Íme néhány árképzési példa:

1. repülés légi fényképezése

• 60–90 másodperces videoklip: 100.000 - 200.000 Ft, beleértve a videószerkesztést (általában ingatlanértékesítéshez készülnek)
• 30 perces videó 4K felbontással: 1-2 millió Ft, a szerkesztést is beleértve.

Drónfényképezés árak

Néhány példa:

Ingatlan drone ALAP

Az ingatlan értékesítését elősegítő légi videók és képek készítése drónnal. Magas minőségű Full HD felvételek készítése. Nagy Felbontású fotók készítése. 2 óra rendelkezésre állási idő. 1 felszállás (kb. 20 perc repülési idő). Teljes nyersanyag átadása felhő alapú megosztással 24 órán belül!  35.000 Ft

Ingatlan drone MAXI

Az ingatlan értékesítését elősegítő légi videók és képek készítése drónnal. Magas minőségű Full HD felvételek készítése. Nagy Felbontású fotók készítése. 2 óra rendelkezésre állási idő. 1 felszállás (kb. 20 perc repülési idő). Teljes nyersanyag átadása felhő alapú megosztással 24 órán belül! 3db utómunkázott fotó. 1 db 1-2 perces vágott videó. Vállalási díj: 59.500 Ft

Mi befolyásolja a drón fotózás árait?

A drón fotózás ára a helyszíntől, a felszereléstől, a versenytársaktól, valamint a kívánt szolgáltatásoktól és késztermékektől függ. Drón fotózással kiváló minőségű, nagy felbontású fotókat és videókat készíttethet és szerkesztethet. Az árak attól függően is változnak, hogy cél-e az esemény rögzítése, különleges nézetből készült képek készítése vagy kereskedelmi képek készítése.

Hogyan befolyásolják a berendezések a drón fotózás költségeit?

A felszerelés befolyásolja a drón fotózás teljes költségét. Az 1. repülés légi fényképe szerint a professzionális drón felszerelés körülbelül 100.000-400.000 Ft közt lehetnek, a berendezés gyártmányától és típusától függően. A csúcskategóriás hajtóművek gyakran jobb minőségű és nagyobb felbontású projektet hoznak létre, magasabb költségekkel az ügyfél számára.

Engedélyszint

Megkövetelik, hogy minden repülőgépet regisztrálni kell, mielőtt repülhet. A dróntevékenység céljától függő költséggel lehet engedélyt szerezni, ezért a különféle kapcsolódó költségek is befolyásolják a drónpilóta alkalmazásának árát, különösen minden olyan magas kockázatú munkahely esetében, mint például a nagyobb városok fölötti repülés.

Személyzet szükséges

A drón működtetéséhez legalább 1 emberre van szükség, de egyes munkákhoz több pilóta, monitor kezelő… stb. szükséges. Minél összetettebb a munka, annál drágább lesz.

Képminőség

Mint minden képnél vagy videónál, a rögzítéshez használt technológia is befolyásolja az eredmény minőségét. A drón képminősége SD és 8K + között változhat. Minél jobb a képminőség, annál fejlettebbnek kell lennie a drónnak.

Utófeldolgozás

Opcionális extra, hogy a felvételeit vagy képeit feldolgozzák a professzionális megjelenés érdekében. Az utófeldolgozás magába foglalhatja a videók vágását, a színosztályozást, a hangátvitelt, a zene hozzáadását vagy más jó hatásokat. A videószerkesztők 100.000-450.000 Ft-ba kerülnek. A képek szerkesztése általában jóval olcsóbb, mint a videóké.

Idő

A drónpilóták általában óránkénti, félnapos vagy egész napos munkákat vállalnak. Néhány drónfelvétel percek alatt rögzíthető, mások egész napos, vagy több napos feladatok. Az időt befolyásolja az utazási idő is, különösen, ha nem a környékről alkalmaznak alvállalkozókat.

Tapasztalat

A drónüzemeltetők tapasztalata eltérő, ami befolyásolhatja, mennyit számítanak fel a szolgáltatásaikért. Például bárkit be lehet tanítani egy drón üzemeltetésére, de olyan szakemberek is működtethetnek drónt, mint a földmérők vagy a balesetek nyomozói. Ha ilyen szakembert kell alkalmazni, akkor a drónszolgáltatás többe kerül.

Elhelyezkedés

A drón bérlésének költsége attól is függ, hol laksz. Jellemzően a legdrágább Budapesten és a vidéki helyeken olcsóbb. Ne feledje, hogy bármelyik nagyvárosi terület drágább lesz. Ez nem csak a megnövekedett megélhetési költségeknek köszönhető, hanem annak is, hogy az ilyen területeken történő repüléshez szükséges engedélyek drágábbak.

A drónfotózás átlagos költsége a helyszín alapján

Helyszín

Átlagos drón fotózás árak

Budapest

80.000 Ft

Debrecen

75.000 Ft

Győr

35.000 Ft

Szeged

65.000 Ft

Pécs

60.000 Ft

Érdemes drón fotózást rendelni?

Mi az oka a drón fotózás népszerűségének? Az, hogy ez egy páratlan technika. A rögzített képek vagy videók teljesen lenyűgözőek lesznek, különösen promóciós célokra. A drón fotózás megéri a befektetést, különösen akkor, ha bérel egy engedéllyel rendelkező drónpilótát, aki a lehető legjobb eredményt fogja nyújtani.

Különleges követelmények a drón fotózásnál

A pilóta nélküli repülőgép-rendszerek (UAS) és a pilóta nélküli légi járművek (UAV) használata szigorúan szabályozott. A légi drón fotózáshoz külön engedély szükséges. A biztonsági óvintézkedéseket úgy tervezték, hogy védjék az embereket a földön, és hogy a repülőgépek is biztonságban legyenek a levegőben.

Például egy esküvő lefényképezéséhez, felvételéhez a légifotósoknak engedélyt kell kapniuk arra, hogy a repülőgépet az emberek felett átrepítsék. Az engedély időbe telik, ezért legyen óvatos, ha valaki azt állítja, hogy másnap már vállalni tudja a munkát. Drón fotózáskor azt is ellenőrizze, hogy a vállalkozás rendelkezik-e megfelelő felelősségbiztosítással.


A Qjob-ot hónapról hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megbizonyosodhatsz arról, hogy olyan szakemberrel van dolgod, aki tényleg ért a dolgához. Megnézheted az ajánlásait, referencia munkáit vagy éppen a készségeiről, tudásáról tájékozódhatsz a felületünkön!

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Drón fotózás árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést