Article Image

Mennyibe kerül a fából készült kerti pavilon?

Egy hely, ahol a nap bármely szakaszában élvezheted a természet közelségét. A fából készült kerti pavilon erre tökéletes megoldás lehet.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha lenne egy saját kis menedéked a kertedben? De mennyibe kerülhet egy ilyen? Nézzük meg együtt!

Gyorsmenü:

Miért válasszunk fából készült kerti pavilont?

Amikor a kerti pavilonokat vizsgáljuk, a választás gyakran a fa és a fém között oszlik meg. De vajon miért érdemes a faanyagú megoldásokat választani? Nézzük meg a legfontosabb érveket!

Az esztétikum és a természet közelsége

A fából készült kerti pavilonok látványa önmagában is varázslatos. A fa természetes textúrája és színei hozzáadnak a kerted hangulatához, összekötik az emberi alkotást a természettel. Például egy tölgyfa pavilon, melynek ára 550.000-900.000 Ft között mozog, egyszerre kínál erős szerkezetet és lenyűgöző látványt.

A fa anyagának hosszú élettartama és időjárás-állósága

A fa rendkívül tartós anyag, és megfelelő karbantartással évtizedekig élvezhetjük a fából készült kerti pavilon előnyeit. A tömör fenyő, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, és a nemesfa, ami kiváló szigetelést biztosít a forróság ellen, különösen népszerű. Az árak itt 900.000 Ft-tól kezdődnek és elérhetik a 2.000.000 Ft-ot is a pavilon méretétől és stílusától függően.

A fából készült pavilonok környezetbarát jellege

A fa megújuló forrás, amely a természetes szépség mellett környezetbarát megoldást is kínál. Egy olyan fából készült kerti pavilon, mint például egy FSC minősítésű borovi fenyő pavilon, amelynek ára 600.000-1.000.000 Ft között mozog, nem csak stílusos, de fenntartható választás is. Egy ilyen döntéssel nem csak a kerted szépségét növeled, de a bolygónkat is óvod.

Szeretnél többet megtudni a fából készült kerti pavilonokról és áraikról?

Ne habozz, lépj kapcsolatba a szakértőkkel, akik készséggel állnak rendelkezésedre minden kérdésed megválaszolásához.

Beszélj szakértőnkkel

Fából készült kerti pavilon típusok és árkategóriák

A fából készült kerti pavilonok nagy változatosságot kínálnak. Az egyszerű és költséghatékony modellektől kezdve a többfunkciós pavilonokig, egészen a prémium, egyedi megoldásokig. Most nézzük meg ezeket részletesen!

Egyszerű, költséghatékony fából készült pavilonok

Az egyszerű, költséghatékony pavilonok tökéletesek lehetnek kisebb kertekbe vagy kezdő kerti tulajdonosok számára. Ezek a modellek rendszerint kisebb méretűek, egyszerű kialakításúak, de megfelelően szolgálják a célt. Például egy 3x3 méteres borovi fenyő pavilon, amelynek ára 600.000-800.000 Ft között mozog, könnyedén elfér a legtöbb kertben, miközben véd az időjárás viszontagságaitól.

Középkategóriás, többfunkciós fából készült pavilonok

A középkategóriás pavilonok több funkciót is kínálnak. Ilyen lehet például egy 4x4 méteres pavilon, melyben van hely egy grillezőnek is, így télen-nyáron használható. Ezen kívül a pavilon falai és tetői is különféle anyagokból és stílusokban készülhetnek, attól függően, milyen igényeknek kell megfelelni. Az árak itt 900.000 Ft-tól indulnak, és a felszereltségtől függően elérhetik az 2.000.000 Ft-ot is.

Prémium, személyre szabott fából készült pavilonok

A prémium kategóriába tartozó pavilonok a luxus élményt kínálják. Egy ilyen pavilon lehet akár egy komplett szabadtéri konyha, wellness részleggel, szaunával vagy medencével. Ezek a pavilonok méretben és kialakításban is szinte korlátlan lehetőségeket kínálnak, attól függően, mennyit vagy hajlandó ráfordítani. Az árak itt 1.200.000 Ft-tól indulnak, és több tízmillió Ft-ig is elérhetnek, attól függően, hogy milyen extra funkciókat és felszereléseket választasz.

Különböző típusú fából készült kerti pavilonok és áraik

Pavilon Típusa

Méret (m)

Ár (Ft)

Borovi fenyő pavilon

3x3

600.000

Égerfa pavilon

4x3

900.000

Akácfából készült pavilon

5x4

1.200.000

Vörös cedrus pavilon

4x4

1.300.000

Személyre szabott borovi fenyő pavilon

6x4

1.000.000

Személyre szabott égerfa pavilon

7x5

1.350.000

Személyre szabott akácfából készült pavilon

8x6

2.000.000

Személyre szabott vörös cedrus pavilon

9x7

3.500.000

A fenti táblázat jól szemlélteti mekkora eltérés lehet az árakban faminőségtől függően. Fontos megjegyezni emellett, hogy az itt látható árak csupán tájékoztató jellegűek, és eltérhetnek a különböző gyártóktól és kereskedőktől. 

Nem vagy biztos benne, milyen típusú fából készült pavilont válassz a kertedbe?

Segítünk! Lépj kapcsolatba a szakértőkkel, és tervezd meg velük az álmaid kerti pavilonját.

Tervezz velünk

Mire figyeljünk a fából készült kerti pavilon vásárlásakor?

Bár a fából készült kerti pavilon vásárlása izgalmas folyamat, fontos, hogy néhány dolgot figyelembe vegyünk a döntés során. Nézzük, milyen szempontokat érdemes mérlegelni!

Az anyag minősége és eredete

Először is fontos megnézni, milyen faanyagból készült a pavilon. Például a borovi fenyő, a tölgy és a teak híresek tartósságukról és időjárásállóságukról. Emellett a fa eredete is fontos szempont lehet. Ha fontos számodra a környezetvédelem, érdemes olyan pavilont választani, amely FSC minősítésű faanyagból készült.

A pavilon mérete és stílusa

A pavilon mérete jelentősen befolyásolja a költségeket, de emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a pavilon illeszkedjen a kerted méretéhez és stílusához. Például egy nagyobb, 6x6 méteres pavilon nagyszerű választás lehet egy tágas kertbe, de túl nagynak bizonyulhat egy kisebb kertben. A stílus is fontos: egy modern pavilon remekül illik egy modern stílusú házhoz, míg egy hagyományos fa pavilon tökéletes lehet egy vidéki, rusztikus környezetben.

Szükséges karbantartás és időjárásállóság

Végül, de nem utolsósorban, fontos megfontolni, hogy mennyi karbantartást igényel a pavilon, és mennyire áll ellen az időjárás viszontagságainak. Egy jól karbantartott fából készült pavilon akár évtizedekig is állhat, de ez általában rendszeres ápolást és karbantartást igényel, például faanyag kezelést vagy festést. Az időjárásállóság szintén fontos szempont, különösen, ha olyan területen élsz, ahol gyakoriak az erős szél, a hó vagy a jégeső.

Fából készült kerti pavilonok karbantartási költségei

Pavilon Típusa

Karbantartási időköz (évente)

Karbantartási költség (Ft)

Borovi fenyő pavilon

1

60.000

Égerfa pavilon

2

90.000

Akácfából készült pavilon

3

120.000

Vörös cedrus pavilon

2

155.000

Személyre szabott borovi fenyő pavilon

1

160.000

Személyre szabott égerfa pavilon

2

220.000

Személyre szabott akácfából készült pavilon

3

300.000

Személyre szabott vörös cedrus pavilon

2

90.000

Az itt látható karbantartási költségek mennyiségét több tényező is befolyásolhatja. A táblázatban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a különböző karbantartási szolgáltatásoktól és a pavilon konkrét állapotától függően.

Szeretnéd, ha a fából készült kerti pavilonod hosszú éveken át szolgálna?

Válaszd a profi karbantartást! Találj gyorsan szakembert, és ismerd meg szolgáltatásokat

Szakembert keresek

A fából készült kerti pavilon árakat befolyásoló tényezők

A fából készült kerti pavilon ára sok tényezőtől függ. Lássuk, mik ezek a tényezők és hogyan befolyásolják a végösszeget!

A pavilon mérete és a használt anyagmennyiség

Az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza a fából készült kerti pavilon árát, magának a pavilonnak a mérete. Minél nagyobb a pavilon, annál több anyagra lesz szükség annak megépítéséhez, ami természetesen növeli az árat. Például, egy 3x3 méteres pavilon jellemzően olcsóbb, mint egy 6x6 méteres.

A faanyag típusa és minősége

A faanyag típusa is nagy hatással van a pavilon árára. Például a borovi fenyő általában olcsóbb, mint a tölgy vagy a teak, amelyek tartósabbak és időjárásállóbbak. Emellett a faanyag minősége is számít: a magasabb minőségű, hosszabb élettartamú faanyagok általában drágábbak.

Az egyedi igények és a személyre szabás

Végül, de nem utolsósorban, a pavilon árát jelentősen befolyásolja, hogy mennyire személyre szabott. Ha speciális kialakítást, extra funkciókat vagy egyedi méreteket szeretnél, az növelheti a költségeket. Például, ha egy beépített grillezőt, egy csúszdát vagy akár egy mini szaunát szeretnél a pavilonodba, ezek mind extra költségeket jelentenek. Az egyedi igények és a személyre szabás lehetőségei szinte végtelenek, de mindig tartsd szem előtt, hogy minél több extrát szeretnél, annál magasabb lesz a végösszeg.

Hogyan takaríthatunk meg a fából készült kerti pavilon árain?

Mindenki szeretne jó üzletet kötni, különösen, ha nagyobb beruházásról, mint egy kerti pavilon, van szó. Íme néhány tipp, hogy hogyan spórolhatsz a vásárláskor!

Építsünk saját kerti pavilont

Ha van hozzá megfelelő eszközöd, tudásod és időd, akkor a saját kezűleg való építés jelentős megtakarítást eredményezhet. A faanyagok, az eszközök és a tervek ára általában sokkal alacsonyabb, mint egy előre gyártott paviloné. Ráadásul, ha saját magad építed a pavilont, teljesen személyre szabhatod, hogy tökéletesen illeszkedjen a kertedbe és az igényeidbe.

A szezonális vásárlás előnyei

Az év bizonyos időszakaiban jelentős kedvezményeket kínálnak a kerti pavilonokra. Például, a nyári szezon végén, amikor a kereslet csökken, sok üzlet leárazásokat kínál. Ugyanez igaz a téli hónapokra is, amikor kevesebben vásárolnak kerti bútorokat.

Keresgéljünk online ajánlatokat és kedvezményeket

Az interneten rengeteg ajánlatot és kedvezményt találhatsz. Nézd meg a különböző webáruházakat és összehasonlító oldalakat, hogy megtaláld a legjobb árat. Néha a gyártók és forgalmazók is kínálnak kedvezményeket a weboldalaikon, ezért érdemes őket is meglátogatni. Ne felejtsd el, hogy online vásárláskor ellenőrizd a szállítási díjakat is, mert ezek növelhetik a végösszeget.

Hol vásárolhatunk fából készült kerti pavilont Magyarországon?

Ha eldöntötted, hogy szeretnél egy fából készült kerti pavilont, itt az ideje, hogy megnézd, hol is vásárolhatsz egyet. Nézzük meg a lehetőségeidet!

Népszerű offline áruházak és szaküzletek

Számos fizikai üzletben találhatsz kerti pavilonokat Magyarországon. Az OBI, a Praktiker és a Bauhaus nagy választékot kínál, különböző méretű és stílusú pavilonokkal. Emellett léteznek kisebb szaküzletek és kertészeti központok is, ahol személyre szabott tanácsot kaphatsz a tökéletes pavilon kiválasztásához.

Online források és webáruházak

Ha online szeretnél vásárolni, a lehetőségek szinte végtelenek. Számos webáruház kínál kerti pavilonokat, a nagy áruházláncoktól, mint az OBI vagy a Praktiker, a kisebb, specializált webáruházakig. Az online vásárlás előnye, hogy összehasonlíthatod a különböző termékeket és árakat, és kényelmesen otthonról intézheted a vásárlást.

Használt pavilonok vásárlása

Ha költségvetési korlátokkal rendelkezel, akkor a használt pavilonok vásárlása is jó lehetőség lehet. Oldalakon, mint a Jófogás vagy a Vatera, gyakran találhatsz jó állapotban lévő, használt pavilonokat jelentős kedvezménnyel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen karbantartást igényel a fából készült kerti pavilon?

A fából készült kerti pavilon karbantartása attól függ, hogy milyen faanyagból készült. Általánosságban elmondható, hogy évente legalább egyszer szükség van a fa felületének kezelésére, például lazúrozással vagy festéssel, hogy megvédjük a káros külső hatásoktól, mint például az UV-sugárzás, a szél és az eső.

Milyen típusú faanyagból készült pavilonok vannak a piacon?

A leggyakoribb faanyagok, amelyekből a kerti pavilonok készülnek, a borovi fenyő, az éger, az akác és a vörös cedrus. Mindegyiknek megvan a saját előnye és hátránya, például az akácfa nagyon tartós, de drágább, míg a borovi fenyő olcsóbb, de rövidebb élettartamú.

Van-e lehetőség a kerti pavilon személyre szabására?

Igen, számos gyártó kínál személyre szabási lehetőségeket. Ez lehet a pavilon méretének, stílusának, színének vagy a felhasznált anyagoknak a módosítása. A személyre szabott pavilonok ára magasabb lehet, mint a standard modelleké.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a kerti pavilonokkal kapcsolatban?

A Qjob.hu egy online platform, ahol megtalálhatóak különböző szakemberek, többek között olyanok is, akik a kerti pavilonok építésére és karbantartására specializálódtak. A platformon keresztül közvetlenül kapcsolatba léphetsz a szakemberekkel, árajánlatot kérhetsz és megbeszélheted a részleteket.

Mekkora a fából készült kerti pavilon élettartama?

A fából készült kerti pavilon élettartama nagyban függ a használt faanyagtól és a karbantartástól. A megfelelő karbantartással és minőségi faanyagok használatával a pavilon akár több évtizedig is szolgálhat.

Összegzés: a legjobb döntés a fából készült kerti pavilon vásárlásakor

A fából készült kerti pavilon vásárlása izgalmas döntés, amely jelentősen hozzájárulhat a kerted hangulatához és funkcionalitásához. Fontos, hogy alaposan mérlegeld az összes lehetőségedet, és tartsd szem előtt a költségvetésedet, a pavilon méretét, az anyagát és a személyre szabási lehetőségeket. Bárhol is vásárolsz, biztosan találsz valamit, ami tökéletesen illeszkedik a kertedbe és megfelel az igényeidnek.

Barbara
Szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fából készült kerti pavilon című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést