Article Image

Mennyibe kerül egy konyhai üveg hátfal?

Fedezze fel a konyhai üveg hátfalak legfrissebb árait, valamint azok előnyeit és beszerelési tippeit.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindig is kíváncsi volt, mennyibe kerül egy konyhai üveg hátfal? Sokan úgy gondolják, hogy ez egy luxus, de valójában egy praktikus és stílusos megoldás. Olvassa tovább és tudjon meg mindent az áraktól kezdve az előnyökön át, egészen a kivitelezési költségekig!

Gyorsmenü

Miért válassza a konyhai üveg hátfalat?

Amikor azt mondjuk "konyha", sokan azonnal a gasztronómiai kísérletekre, a családi vacsorákra vagy a reggeli kávé illatára gondolnak. A konyha szíve minden otthonnak, ahol a napunk kezdődik és gyakran itt is fejeződik be . De vajon hogyan tehetjük még vonzóbbá ezt a teret? Az egyik modern megoldás: az üveg hátfal. Miért is választanák sokan ezt a megoldást?

Ne bízd a véletlenre a konyhád üvegfalát!

Fordulj hozzánk hogy a legjobb szakemberek segíthessenek!

  Érdeklődök

Modern dizájn és elegancia

Az üveg hátfal hozzáad egy finom, modern érintést minden konyhához. Például egy 3x1 méteres üveg hátfal, melynek ára körülbelül 80.000 Ft, viszint képes megváltoztatni a konyha teljes atmoszféráját.

Higiénikus és könnyen tisztítható

Nem csak a dizájn számít. Az üveg sima felülete miatt sokkal kevesebb baktérium és szennyeződés tapad meg rajta. A Széchenyi Egyetem kutatása szerint az üveg felületek 80%-kal kevesebb baktériumot tartalmaznak, mint a hagyományos csempék.

Széles választék színekben és mintákban

Az üveg hátfalak szinte bármilyen színben és mintában kaphatók. Legyen szó akár egy egyszerű fehér hátfalról vagy egy bonyolult, mozaikos mintáról, körülbelül 50.000 és 120.000 Ft közötti ársávban találhatsz megoldásokat.

Tartósság és hosszú élettartam

Néhányan azt gondolhatják, hogy az üveg törékeny, de ez nem teljesen igaz. A speciálisan edzett üvegek ellenállnak a magas hőmérsékleteknek és a mechanikai sérüléseknek. Ráadásul, az átlagos élettartamuk 15 év, ami hosszú távon gazdaságos befektetés.

Környezetbarát választás

Azt is érdemes megfontolni, hogy az üveg 100%-ban újrahasznosítható. A Zöld Otthon Szövetség ajánlásai szerint az üveg hátfalak nemcsak esztétikusak, de a környezetre is jó hatással vannak.

Tehát, ha úgy döntesz, hogy frissíteni szeretnéd konyhádat, az üveg hátfal lehet a legjobb választás. Modern dizájn, könnyű tisztíthatóság, tartósság és környezetbarátság – mindez egyetlen termékben. Ne habozz, légy merész és válassz egy gyönyörű üveg hátfalat!

Konyhai üveg hátfal árak

A konyhai üveg hátfal nem csak esztétikai szempontból változtathatja meg az otthonod megjelenését, hanem funkcionálisan is hozzájárul a konyhai munka egyszerűsítéséhez. Mivel az üveg könnyen tisztítható, sok háztartásban válik elsődleges választássá. Az árak azonban széles skálán mozognak, függően az üveg típusától, méretétől, a minták és színek választékától, valamint a beszerelési költségektől. Egy egyszerű, színtelen üveg hátfal ára kezdődhet 20.000 Ft/m2-től, míg egy egyedi, díszített vagy mintázott üveg esetében akár 50.000-60.000 Ft/m közötti összeggel is számolhatsz. Ha különleges, tükrözött vagy matt kivitelű üveget választasz, az árak 40.000 és 55.000 Ft/mközött mozoghatnak. Emellett ne felejtsd el, hogy a beszerelési díjak is hozzáadódnak, amelyek általában 10.000-15.000 Ft lehet átlagosan négyzetméterenként. Mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni és több ajánlatot is kérni, hogy a legmegfelelőbb döntést hozhasd meg mind árban, mind minőségben.

Az üveg hátfalak típusai

Amikor az emberek üveg hátfal beszerzésén gondolkodnak, gyakran nem is tudják, milyen sokféle lehetőség közül választhatnak. Az üveg hátfal nem csak a konyhát teszi stílusossá, hanem praktikus funkciókat is kínál. A különböző típusok különböző hangulatot és funkciót kínálnak a konyhában. Nézzük meg, milyen típusok léteznek!

Színes üveg

Az egyik legnépszerűbb választás azok számára, akik szeretnék belevinni egy kis színt az otthonukba. A színes üveg lehet világos, élénk vagy akár pasztell árnyalatú is. Egy közepes méretű kék színes üveg hátfal ára 70.000 és 100.000 Ft között alakul.

Tükrözött üveg

A tükrözött üveg nem csak egyedi és modern megjelenést kínál, hanem optikailag is növeli a helyet. Tökéletes kisebb konyhákba, mivel a tükröződés miatt a tér nagyobbnak látszik. Egy 2x1 méteres tükrözött üveg hátfal általában 90.000 és 130.000 Ft közötti áron érhető el.

Matt üveg

Azok számára, akik egy finomabb és diszkrétebb megjelenést szeretnének, a matt üveg ideális választás. Nem tükröződik és nem mutatja meg az ujjlenyomatokat, így kevesebb karbantartást igényel. Egy 3x1 méteres matt üveg hátfal körülbelül 85.000 Ft-ba kerül.

Díszített vagy mintázott üveg

Ez az opció azoknak való, akik valóban ki akarnak tűnni a tömegből. A mintázott üvegek lehetnek egyszerű geometriai formák, virágminták vagy akár egyéni tervezésű minták is. A Díszítő Üvegházban például egy egyedi mintázatú hátfal ára 120.000-től 200.000 Ft-ig terjedhet, mérettől és mintától függően.

A konyhai üveg hátfalak széles választékban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Legyen szó egyszerűségről, eleganciáról vagy egyediségről, az üveg hátfalak képesek felfrissíteni és modernizálni a konyhai teret. Mérlegelje a lehetőségeket és válassza ki azt, ami a legjobban illik az ön stílusához és igényeihez!

Különböző típusú konyhai üveg hátfalak átlagos árai

Üveg Típusa

Méret
(cm x cm)

Átlagos ár
(forint/m2)

Színes üveg

60 x 80

25.000

Tükrözött üveg

60 x 80

30.000

Matt üveg

60 x 80

22.000

Díszített vagy mintázott üveg

60 x 80

35.000

Színes üveg

100 x 100

28.000

Tükrözött üveg

100 x 100

33.000

Matt üveg

100 x 100

26.000

Ebben a táblázatban az átlagos árakat mutatjuk be különböző típusú konyhai üveg hátfalak esetében. Az árak tájékoztató jellegűek, és az adott beszállítótól függően változhatnak.

Az üveg hátfalak árképzése

A választás közben sokan azon gondolkodnak, milyen tényezők határozzák meg az árukat. Bár sokszor az ár a minőséget tükrözi, érdemes tisztában lenni azokkal a kulcsfontosságú elemekkel, amelyek az árképzés alapját képezik. Tekintsük át ezeket lépésről lépésre!

Alapanyagok és gyártási költségek

Az alapanyagok minősége és azok beszerzési költségei jelentősen befolyásolják az üveg hátfalak végső árát. A prémium minőségű üvegek, amelyek ellenállnak a karcolásoknak és a magas hőmérsékleteknek, természetesen drágábbak. Ezen túlmenően a gyártási folyamat komplexitása, az alkalmazott technológiák és a munkaerő költségei is az árképzés részét képezik. Egy alap üveg hátfal 50.000 Ft-tól kezdődhet, míg a prémium kategória 150.000 Ft vagy még magasabb is lehet.

Méret és egyedi igények

Az üveg hátfalak mérete nyilvánvalóan befolyásolja az árat. Egy nagyobb méretű darab több alapanyagot és több munkaórát igényel. Emellett az egyedi kivágások, formák vagy speciális kérések, mint például kivágások konnektorokhoz, további költségeket adhatnak hozzá. Egy egyedi méretű vagy formájú hátfal ára akár 200.000 Ft feletti is lehet.

Gyártó és beszállítói tényezők

Nem minden üveg hátfal készül egyenlő módon. A gyártó hírneve, tapasztalata és a használt technológiák mind az árképzés részét képezik. Az ismertebb és megbízhatóbb márkák gyakran magasabb áron kínálják termékeiket, de ez gyakran magasabb minőséget és jobb garanciális feltételeket is jelent. Ezenkívül a beszállítói lánc, az import költségek és az esetleges vámok és adók is befolyásolhatják az árat.

Az üveg hátfalak ára sok tényezőtől függ, így amikor budgetet állapítunk meg, fontos figyelembe venni ezeket a fontos tényezőket. Mielőtt vásárlásra kerülne sor, érdemes alaposan kutatni, összehasonlítani az árakat és elolvasni az ügyfélvéleményeket, hogy biztosak legyünk a legjobb döntés meghozatalában.

Szeretnéd, ha konyhád falait főzéskor védje a hátfal üveg?

A profik segítségével könnyedén megvalósítható!

  Segítséget kérek

Beszerelési tippek és tanácsok

Mindenki szeretne egy tökéletesen kinéző és tartós üveg hátfalat a konyhájában. De ahhoz, hogy ez valóra váljon, nem elég csak a megfelelő üveget kiválasztani - a beszerelés is kulcsfontosságú. Itt vannak néhány fontos tanácsok és tippek, hogy az installációs folyamat gördülékenyen és hibamentesen zajljon.

Hogyan válassza ki a megfelelő szakembert?

  1. Ajánlások és értékelések: Kérdezze meg ismerőseit, olvassa el online értékeléseket, és tájékozódjon a helyi vállalkozók hírnevéről.
  2. Szakmai tapasztalat: Válasszon olyan szakembert, aki már sok év tapasztalattal rendelkezik az üveg hátfalak beszerelésében.
  3. Árajánlatok: Kérjen több ajánlatot és hasonlítsa össze az árakat. Ne csak az árat, hanem a szolgáltatások minőségét és a garanciát is vegye figyelembe.
  4. Referencia munkák: Kérjen képeket korábbi munkákról, hogy lássa, milyen minőségi munkát végez a szakember.

Mennyibe kerül a beszerelés szakember által?

A konyhai üveg hátfal beszerelése nem egyszerű feladat, és érdemes szakemberre bízni a munkát, hogy a végeredmény tökéletes és biztonságos legyen. A beszerelés költségei változóak lehetnek, több tényezőtől függően. Elsősorban a munka összetettsége, az üveg hátfal mérete és az esetleges egyedi igények határozzák meg az árat. Egy általános beépítési munka díja 15.000 Ft/m2-től indulhat, de egy komplexebb, egyedi tervezésű hátfal esetében ez az összeg 25.000-30.000 Ft/m2 közé is emelkedhet. Emellett érdemes figyelembe venni a szállítási és az esetleges utólagos módosítási költségeket is. Ahhoz, hogy a legpontosabb árat kapjuk, érdemes több szakembertől is ajánlatot kérni és összehasonlítani azokat.

Beszerelési folyamat lépésről lépésre

  1. Felkészülés: Győződjön meg arról, hogy a felület, amire az üveg kerül, sima és tiszta.
  2. Mérés: A pontos méretek felvétele elengedhetetlen a tökéletes illeszkedéshez.
  3. Előkészítés: Készítsen helyet a beszereléshez, távolítsa el az akadályokat.
  4. Beszerelés: A szakember speciális ragasztókat és eszközöket használ az üveg rögzítéséhez.
  5. Ellenőrzés: Miután a hátfal a helyén van, alaposan ellenőrizze a munkát és győződjön meg arról, hogy nincsenek repedések vagy légbuborékok.

Gyakori hibák és elkerülésük

  1. Rossz méretek: Mindig kétszer mérjen és egyszer vágjon. Pontos mérés nélkül az üveg nem fog tökéletesen illeszkedni.
  2. Előzetes felület nem tiszta: Minden szennyeződést el kell távolítani a felületről a tökéletes rögzítés érdekében.
  3. Túl sok ragasztó: A túl sok ragasztó buborékokat és egyenetlen felületet eredményezhet. Fontos a megfelelő mennyiségű ragasztó használata.
  4. Nincs elegendő idő a száradásra: Adjon elegendő időt az üvegnek a száradáshoz és rögzítéshez mielőtt bármilyen nyomást vagy terhet helyez rá.

A beszerelés kulcsfontosságú a konyhai üveg hátfal élettartamában és kinézetében. Ha a fenti tanácsokat követi, biztos lehet benne, hogy az üveg hátfala hosszú évekig fogja díszíteni konyháját anélkül, hogy problémákat okozna. Investáljon időt és energiát a megfelelő szakember kiválasztásába és a beszerelési folyamat megértésébe, hogy maximalizálja az üveg hátfal értékét és szépségét.

Konyhai üveg hátfalak és beszerelési költségeik

Üveg Típusa

Beszerelési időtartam
(óra)

Beszerelési díj
(forint/óra)

Színes üveg

2

15.000

Tükrözött üveg

2.5

16.500

Matt üveg

2

14.000

Díszített üveg

3

17.000

Nagy méretű üveg

3.5

18.500

Egyedi tervezésű üveg

4

20.000

Komplex mintázat

3

19.000

A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek, és az adott beszállítótól vagy szolgáltatótól függően változhatnak.

Zárszó: Az ideális konyhai üveg hátfal kiválasztása

Ahogy az otthonod különböző szegleteiben körbenézel, minden elem, legyen az egy bútordarab, szőnyeg vagy akár egy konyhai kiegészítő, a személyes ízlésedről és döntéseidről árulkodik. Ez nem csak praktikus választás, hanem esztétikai döntés is egyben. Az előző részekben keresztülmentünk az üveg hátfalak típusain, árképzésükön és beszerelési tanácsokon. De a legfontosabb döntés mindig a tiéd marad.

Melyik típust választod? Milyen színt és mintát szeretnél? Mekkora költségvetéssel rendelkezel? Ezek a kérdések alapvetően határozzák meg a választásod. Azonban ne feledd, hogy a konyha szíve az otthonnak, és az üveg hátfal a konyhád szívének ékköve lehet. A kiválasztás és beszerelés folyamata során használd az itt kapott információkat, és ne félj kérdezni, kutatni vagy tanácsot kérni.

Amikor befejeződik a beszerelés és az első pillantást vetsz az új üveg hátfalra, az elégedettség és a büszkeség érzése, amit érzel, minden eddigi erőfeszítést megér. Végül is, nem csak egy praktikus és esztétikus döntést hoztál, hanem hozzáadtál otthonod értékéhez és szépségéhez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy konyhai üveg hátfal beépítése?

Az árak széles skálán mozognak, függően az üveg minőségétől, méretétől és a díszítési eljárásoktól. Általánosan elmondható, hogy az árak 20.000 Ft/m2-től kezdődnek, de egyedi kérések esetén ez jóval magasabb is lehet.

Melyik gyártó vagy beszállító kínálja a legjobb ár-érték arányt?

Sok gyártó és beszállító kínál kiváló minőségű termékeket, de az ár és a minőség optimális kombinációját a fogyasztói visszajelzések és az ár-összehasonlítások alapján érdemes megtalálni.

Milyen tapasztalatokat osztanak meg az emberek a Qjob.hu weboldalon az üveg hátfalakkal kapcsolatban?

A Qjob.hu egy népszerű platform, ahol sokan keresnek és ajánlanak szolgáltatásokat, köztük üveg hátfal beépítést is. A felhasználói visszajelzések alapján általában pozitív tapasztalatokról számolnak be, de mint minden online platformon, érdemes alaposan utánajárni a választott szolgáltató hátterének.

Milyen előnyei vannak az üveg hátfalnak más anyagokkal szemben a konyhában?

Az üveg hátfal könnyen tisztítható, higiénikus és nem szívja magába az illatokat vagy a zsírt. Emellett modern és elegáns megjelenést kölcsönöz a konyhának, és számtalan színben és mintában elérhető, így minden enteriőrhöz passzol.

Egyedülálló konyhai hátfallal szeretnéd feldobni otthonod?

Szakemberek segítenek az elképzeléseid megvalósításában!

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a konyhai üveg hátfal árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést