Article Image

Mennyibe kerül a kültéri finn szauna vásárlása és telepítése?

Fedezze fel útmutatónkat a kültéri finn szauna árakról, a választástól a telepítésig minden szükséges információval.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A kültéri finn szauna nemcsak a wellness élményt hozza el otthonába, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. De vajon mennyit kell fizetnie mindezért? Ismerje meg, milyen tényezők határozzák meg a kültéri finn szauna árakat, és mit kell figyelembe vennie a vásárlás illetve a telepítés során.

Gyors menü:

Miért válasszuk a kültéri finn szaunát?

Amikor szóba kerül a kültéri finn szauna, sokan azonnal az ötcsillagos wellness központokban vagy a skandináv tájakon tölthető időt képzelik el. De mi lenne, ha ezt az élményt a saját otthonunkba hozhatnánk, mindössze néhány millió forintért?

Az otthoni wellness élmény

Képzeljük el, hogy hazaérünk egy hosszú nap után. Az első, amit megérintünk, az a hűvös fa ajtó a kertünkben. Kinyitjuk és a finn szauna hívogató hője fogad minket először. Egy pillanatra megállunk, élvezzük a fűszernövények illatát, amit a forró kövekre helyeztünk. Csak mi vagyunk ott, a csendben és a melegben, teljesen elszigetelve a külvilág zajától. Ez a luxus már nem csak a gazdagok kiváltsága - egy alap kültéri finn szauna ára akár 3.500.000-5.000.000 Ft között is lehet.

Az egészségügyi előnyök

A kültéri finn szauna egészségügyi előnyei számtalanok. A magas hőmérséklet és a rendszeres használat javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt és segít a méregtelenítésben. Ezenkívül a finn szaunázás közbeni izzadás hidratálja és tisztítja a bőrt is. Tehát nem csak a testi, de a lelki egészségünkért is csodákat tehet. A források szerint a rendszeresen szaunázó emberek kevésbé hajlamosak a szívbetegségekre és a magas vérnyomásra. Nem csoda, hogy a finn emberek - akik híresek hosszú élettartamukról - szinte minden otthonban rendelkeznek szaunával!

Egy egészséges és nyugodt életmódhoz a szauna tehát elengedhetetlen, de fontos tudni, hogy a különféle extrák, mint például az infrapanel vagy a szauna kályha, növelhetik a szauna végösszegét. A felszereltségtől függően a kültéri finn szauna ára 8.000.000-12.000.000 Ft-ra is rúghat.

A kültéri finn szauna beruházás megfontolt döntést igényel.

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, hogy megbeszéljenek az Ön igényeit és megtaláljanak az ideális megoldást.

Kapcsolatfelvétel

A kültéri finn szauna árak és jellemzői

A kültéri finn szauna vásárlásakor az árak széles skálájával találkozhatunk. Számos tényező befolyásolja az összköltséget, kezdve az alapmodell árától, a különböző extrákon át, egészen a telepítésig. Lássuk, milyen fontos szempontokat érdemes figyelembe vennünk!

Az alapár faktorok

Az alapár általában magában foglalja a szauna struktúráját, a faanyagot és a szauna alapvető berendezéseit, mint például a padok és a szauna kályha. Egy alapmodell ára általában 3.500.000-7.000.000 Ft között mozog.

Az árat befolyásolhatja az is, hogy milyen faanyagot választunk. Az olcsóbb modellekben gyakran használnak fenyőfát, de a prémium modellekben inkább a cédrus vagy a vörös fenyő a jellemző, amelyek hosszú élettartamúak és ellenállnak a nedvességnek.

Különleges tulajdonságok, amelyek befolyásolják az árat

A finn szauna ára jelentősen nőhet a különleges tulajdonságoktól függően. Ilyen lehet például az infrapanel, a zeneterápiás rendszer vagy az aromaterápiás rendszer. Az egyedi tervezésű szaunák ára is magasabb lehet.

A telepítés költségei is jelentősek lehetnek, különösen, ha speciális igényeink vannak, például egyedi alapozás vagy speciális csatlakoztatás szükséges. A telepítési költségek általában 1.000.000-2.000.000 Ft között mozognak.

Tehát a végösszeg az olcsóbb, egyszerűbb modellek esetében 4.000.000-8.500.000 Ft lehet, míg a prémium kategóriájú szaunák esetében akár 15.000.000 Ft felett is lehet.

Kültéri Finn Szauna Modellek és Árak

Modell Neve

Méret (szélesség x hosszúság x magasság cm)

Ár (Forint)

Harvia Legend Complete Sauna Package 

200 x 200 x 210

4.000.000 Ft

Almost Heaven Barrel Sauna

250 x 200 x 220

3.800.000 Ft

Helo Prefabricated Modular Sauna

300 x 300 x 220

3.500.000 Ft

Finnleo Outdoor Sauna Cabin

400 x 250 x 230

6.000.000 Ft

Harvia Infrared Sauna Cabin

500 x 300 x 240

5.500.000 Ft

Narvi Elegant Sauna Cottage

600 x 400 x 250

7.500.000 Ft

Az itt látható finn szauna modellek csak egyek a több tucat közül, melyek elérhetőek a piacon. A táblázatban szereplő modellek mindegyike kiváló minőségű és számos kiegészítővel érkezik a felhasználói élmény növelése érdekében, viszont áraik eltérhetnek méretváltozás, illetve szolgáltatótól függően.

A kültéri finn szauna vásárlásának lépései

A kültéri finn szauna vásárlása komoly befektetés, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk a döntést. Íme néhány lépés, amit érdemes követnünk a vásárlás során!

Az igények felmérése

Mielőtt beleugranánk a vásárlásba, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen igényeink vannak. Milyen méretű szaunát szeretnénk? Milyen anyagból legyen? Szükségünk van-e extra funkciókra, mint az infrapanel vagy az aromaterápia? Milyen büdzsével rendelkezünk?

Az árajánlatok összehasonlítása

Miután tisztában vagyunk az igényeinkkel, érdemes árajánlatokat kérni több cégtől, hogy összehasonlíthassuk az ajánlatokat. Ne csak az árat vegyük figyelembe, hanem a minőséget, az anyagokat és a cég hírnevét is.

A vásárlás folyamata

Ha kiválasztottuk a megfelelő modellt és eldöntöttük, hogy melyik cégtől vásárolunk, akkor következhet a vásárlás. Az általános gyakorlat szerint a megrendelést követően előleget kell fizetni, majd a szauna elkészültekor a fennmaradó összeget. Ekkor már csak a telepítés marad hátra, amit általában a cég szakemberei végeznek el.

Van elképzelése vagy konkrét követelményei a kültéri finn szaunájával kapcsolatban? 

Beszélje meg projektjét szakemberünkkel.

Ingyenes ajánlatkérés szakiktól

A kültéri finn szauna telepítésének folyamata

A szauna vásárlása után a következő lépés a telepítés. Bár sok cég kínál telepítési szolgáltatást, érdemes tisztában lenni a telepítés folyamatával, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

A megfelelő hely kiválasztása

Az első döntés, amit hoznunk kell, hogy hol helyezzük el a szaunát. A szauna elhelyezésekor figyelembe kell venni a méretét, a napfényt, a hozzáférést és a magánéletet. Fontos, hogy a szauna ne legyen túl messze a háztól, hogy könnyen elérhető legyen, de ne zavarja a szomszédokat sem.

Az alapozás és felépítés

A megfelelő hely kiválasztása után következik az alapozás. Ez általában betonlapból vagy fából készült alapzatot jelent, amire a szauna kerül. A szauna felépítése általában a gyártó vagy a forgalmazó feladata, de lehetőség van saját kezűleg is elvégezni, ha van hozzá elegendő tapasztalatunk.

A szauna berendezése

A szauna felépítése után következik a berendezés. Ez magában foglalja a szauna padok, a szauna kályha és az esetleges extrák, mint az infrapanel vagy az aromaterápiás rendszer telepítését. Ezenkívül érdemes gondolni a világításra és a dekorációra is, hogy a szauna igazán hangulatos és otthonos legyen.

Szakember által végzett kültéri finn szauna telepítés

A szauna telepítés nem kis feladat és a legtöbb esetben érdemes szakember segítségét igénybe venni. Bár többletköltséget jelent, a szakember által végzett telepítés számos előnyt kínál.

A szakember által végzett telepítés előnyei és költségei

A szakember által végzett telepítés legnagyobb előnye a minőség és a megbízhatóság. A szakemberek rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és tapasztalattal, hogy biztonságosan és hatékonyan végezzék el a telepítést, ami a szauna élettartamát is növeli.

Emellett a szakember gyorsan és problémamentesen végzi el a munkát, így Önnek nem kell aggódnia a telepítés miatt. Ezzel szemben a saját kezű telepítés hosszadalmas és nehézkes lehet, ha nincs meg a szükséges tapasztalat.

A telepítési költségek változhatnak, általában a szauna méretétől és a telepítés bonyolultságától függően. Általánosságban a telepítés költsége 1.800.000-3.000.000 Ft között mozog.

Hol találhat szakembert a telepítéshez?

A szakember keresése nem mindig egyszerű feladat, de szerencsére ma már vannak online platformok, mint például a Qjob, ahol megbízható szakembereket találhat a szauna telepítéséhez. A Qjob-on könnyen összehasonlíthatja a szakemberek árait és értékeléseit, hogy megtalálja a legmegfelelőbb szakembert a munkához.

A platformunkon gyorsan talál szakembert!

Használja ki platformunkat, és 5 percen belül talál szakembert. 

 Szakembert keresek

Tippek a kültéri finn szauna karbantartásához

Ahhoz, hogy a kültéri finn szaunánk hosszú éveken át szolgáljon minket, fontos a rendszeres karbantartás és tisztítás. Nézzünk néhány tippet, hogyan tartsuk tisztán és karbantartott állapotban a szaunánkat!

A tisztítás és karbantartás fontossága

A szauna rendszeres tisztítása nem csak az esztétikai megjelenés miatt fontos, de az egészségünk megőrzése érdekében is. A szaunában felhalmozódó szennyeződések, mint például az izzadság és a bőrről lepattanó sejtek, kedvezhetnek a baktériumok szaporodásának. Ezek a baktériumok nem csak kellemetlen szagot okozhatnak, de egészségügyi problémákat is előidézhetnek.

Karbantartási stratégiák a hosszú élettartam érdekében

A karbantartás elengedhetetlen a szauna hosszú élettartama érdekében. Néhány tipp a karbantartáshoz:

  • Tisztítás: Rendszeresen tisztítsuk a szaunát, különösen a padokat és a falakat. Használjunk enyhe tisztítószert és alaposan öblítsük le.
  • Szellőztetés: Mindig hagyjuk szellőzni a szaunát használat után, hogy a nedvesség el tudjon párologni.
  • Faápolás: A szauna belső felületeit rendszeresen kezeljük szaunaápoló szerrel, hogy megőrizzük a fa szépségét és tartósságát.
  • Kályhakarbantartás: Ellenőrizzük rendszeresen a szauna kályhát és szükség esetén cseréljük ki az elemeit.
  • Szakember segítség: Ha valami nem működik megfelelően, vagy ha bizonytalanok vagyunk a karbantartással kapcsolatban, mindig hívjunk szakembert.

Kültéri Finn Szauna Üzemeltetési Költségek

Modell Neve

Villamos Energia Költség / hó (Forint)

Fűtési Költség / hó (Forint)

Harvia Legend Complete Sauna Package

10.000 Ft

40.000 Ft

Almost Heaven Barrel Sauna

15.000 Ft

45.000 Ft

Helo Prefabricated Modular Sauna

18.200 Ft

28.000 Ft

Finnleo Outdoor Sauna Cabin

28.500 Ft

35.000 Ft

Harvia Infrared Sauna Cabin

25.500 Ft

52.000 Ft

Narvi Elegant Sauna Cottage

35.000 Ft

25.500 Ft

Az itt látható összegek tartalmazzák a villamos energia és a fűtési költségeket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a tényleges költségek függenek a szauna használatának gyakoriságától és az energia árától.

Gyakran Ismételt Kérdések a kültéri finn szauna árakról

Mennyibe kerül egy kültéri finn szauna?

A kültéri finn szauna ára nagymértékben függ a mérettől, anyagminőségtől, a gyártótól és a kiegészítőktől. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kültéri finn szaunák ára 3.500.000-7.000.000 Ft között mozog.

Milyen tényezők befolyásolják a kültéri finn szauna árát?

Számos tényező befolyásolja a kültéri finn szauna árát. Ilyenek például a szauna mérete, az anyagminőség, a gyártó, a szauna típusa (pl. hagyományos vagy infraszauna), a fűtőelemek típusa és a különböző extra kiegészítők, mint például a hangrendszer vagy a fényterápia.

Hol találhatok megbízható szakembert a kültéri finn szauna telepítéséhez?

A Qjob.hu online platformon számos megbízható szakember közül válogathat, akik segítenek a kültéri finn szauna telepítésében. Ön egyszerűen összehasonlíthatja a szakemberek árait és értékeléseit, hogy megtalálja a legmegfelelőbb szakembert a munkához.

Mennyibe kerül a kültéri finn szauna karbantartása?

A kültéri szauna karbantartási költségei változóak, általában a szauna méretétől, az anyagminőségétől és a használat gyakoriságától függenek. Az általános karbantartási teendők, mint a tisztítás, a szellőztetés és a faápolás általában a tulajdonos feladata, és ezek költségei elenyészőek. Azonban a nagyobb karbantartási munkálatok, mint például a kályha vagy az elektromos rendszer ellenőrzése és karbantartása, szakember bevonását igénylik, ami többletköltséggel jár.

Zárszó

Az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a kültéri finn szauna vásárlásakor és telepítésekor, az a megfelelő zárás. A kültéri finn szaunák zárása kritikus jelentőségű, mivel a szauna belső terét teljesen el kell szigetelni a külső környezeti hatásoktól. Ez különösen igaz az olyan éghajlati viszonyok esetén, mint a hideg téli hónapok, vagy az esős időszakok.

A zárás szerepe, hogy a hőt a szauna belterében tartja és megvédje a szerkezetet a külső elemektől, mint a szél, az eső, a hó és az UV-sugárzás. Ezért a szauna ajtajának és ablakainak megfelelően kell záródnia, és a szauna falainak, padlójának is megfelelően kell szigetelnie.

Továbbá, a zárásnak is szerepe van a szauna biztonságának növelésében. Egy megfelelően záró ajtó megakadályozza, hogy illetéktelen személyek hozzáférjenek a szaunához, ezért érdemes olyan zártípust választani, ami biztonságos és megbízható.

Összefoglalva, a kültéri finn szauna zárásának megválasztása hosszú távon befolyásolja a szauna élettartamát, hatékonyságát és biztonságát, ezért fontos, hogy ezt a lépést ne hanyagoljuk el a tervezési és vásárlási folyamat során.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kültéri finn szauna témájú cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést