Article Image

Mennyibe kerül egy kültéri kemence megépítése?

Bemutatjuk, hogy milyen áron építhető egy kültéri kemence. A részletes útmutató elolvasása érdekében kattintson ide!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

 Tartalomjegyzék

Miért építsen kültéri kemencét?

A kültéri kemence nemcsak egy praktikus berendezés, hanem egy igazi közösségi tér is. Gondoljunk csak bele, mennyire élvezetes lehet egy nyári este a saját kemencénk mellett sütni a húsokat vagy a pizzát, pogácsát. Ráadásul egy kemence a kertben nemcsak hangulatos, hanem hozzáadott értéket is képvisel az ingatlan számára.

A kültéri kemencék előnyei

A számos közül néhányat kiemelünk

1. Sokoldalúság

A kültéri kemence több mint egy sütő. Használható főzéshez és grillezéshez is, így készíthetünk lassan sült húsokat, leveseket és egyéb ételkülönlegességeket is.

2. Hozzáadott érték

A kültéri kemence építése értéket ad az otthonodhoz, a potenciális vevők számára vonzó lehet a saját kemencével rendelkező kert. Ráadásul egy egyszerű kemence építése kivitelezhető egyszerű betontéglából is, ami mintegy 150. 000 forintba kerül és akár 500.000 forinttal is növelheti az ingatlan értékét.

3. Gazdaságosság

A kültéri kemencében történő főzés nem csak finom, hanem gazdaságos is. A tüzelőanyag ára, legyen az fa vagy szén, általában jóval olcsóbb, mint a gáz vagy az elektromosság. Egy zsák fát, ami elegendő néhány sütéshez, már 3000 forintért is beszerezhetünk.

4. Környezetbarát

Ha fenntarthatóan szerzett fát használunk tüzelőanyagként, a kültéri kemence környezetbarát alternatívája lehet a gáz- vagy elektromos sütőnek.

Tehát ha valaki szereti a kerti sütögetést, értékeli a hagyományos sütés-főzés ízeit és szeretné otthonának értékét növelni, akkor mindenképp érdemes megfontolni egy kültéri kemence megépítését!

Bízzon a profikban a tökéletes kültéri kemence megépítéséhez!

Válassza ki a stílust, a méretet és az anyagokat, a többit bízza ránk. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Kapcsolatfelvétel most

Milyen tényezők határozzák meg a kültéri kemenceépítés árát?

A kemence mérete

A kemence mérete jelentősen befolyásolja az építés árát. Egy kisebb, egyszerűbb kemence, ami ideális lehet egy négyfős család számára, általában 150.000 és 300.000 forint közötti összegbe kerül. Ezzel szemben egy nagyobb, komplexebb kemence, amely alkalmas nagyobb rendezvények lebonyolítására is, akár elérheti az 1.000.000 forintot is.

Alapanyagok és eszközök

A kemence építéséhez használt anyagok minősége és típusa jelentősen befolyásolják a végső árat. Például, ha prémium minőségű téglát és természetes kőburkolatot választunk, az ár jelentősen megnőhet. A magas minőségű anyagok ára négyzetméterenként akár 20.000 forint is lehet, míg a standard téglák és a betonburkolat jóval olcsóbb, kb. 3.000 forint négyzetmétere. Valamint számolnunk kell még a kemence ajtajának, szellőzőrendszerének és az esetleges burkolatnak a költségeivel.

Előkészítő munkálatok

Mielőtt elkezdenénk a kemence építését, szükségünk van egy alapos tervezésre és előkészítésre. Ez magában foglalja a helyszín kiválasztását, az esetlegesen szükséges építési engedélyek beszerzését és a terep előkészítését. Ezek az előzetes munkálatok általában 20.000 és 50.000 forint közötti összeget tesznek ki. 

Munkadíj és időszükséglet

A munkadíj a kivitelező tapasztalatától, szaktudásától és a munka bonyolultságától függ. Egy tapasztalt szakember óradíja általában 5.000 és 10.000 forint között van, általánosságban elmondható, hogy a munkaerő összköltsége 100.000 és 500.000 forint között mozog.
Egy egyszerűbb kemence építése általában 1-2 hét, míg a bonyolultabb projektek akár több hónapot is igénybe vehetnek. Az időtényezőt érdemes figyelembe venni a kalkulációnk készítésekor, mert a többletmunkaidő magasabb munkadíjjal jár.

A kültéri kemenceépítés részletes költségvetése

Tétel

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összesen (Ft)

Alapozó beton

2 m3

25.000

50.000

Tégla (kemenceépítéshez)

600 db

150

90.000

Homok

1 m3

15.000

15.000

Cement

10 zsák

3.000

30.000

Kemence ajtó és rács

1 db

40.000

40.000

Szigetelő anyag

5 m2

4.000

20.000

Munkadíj (3 nap)

1 db

150.000

150.000

Összesen

 

 

395.000

A fenti példában bemutatott árak tájékoztató jellegűek, a végleges számítás az adott kemence méretétől függ. Mindig kérjen több árajánlatot a döntés előtt.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a költségek csak általános iránymutatást adnak, és az egyedi projektek ára eltérő. Mindig érdemes több árajánlatot kérni, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Tippek a költségek csökkentésére

A kültéri kemence építés költségeit számos módon csökkenthetjük, az anyagok megválasztásától kezdve a saját kezű építésen át.

Az anyagok megválasztása

Az építési anyagok jelentősen befolyásolják a projekt költségeit. Például, ha a költségvetés szűkös, akkor érdemes megfontolni a használt téglák vagy a helyi termékek használatát. Ezek gyakran olcsóbbak, mint az új vagy importált anyagok, további előnyük, hogy hozzájárulhatnak a kemence egyedi megjelenéséhez.

Alapanyagok és költségek a kültéri kemence építéshez

Anyag típus

Szükséges mennyiség

Átlagos költség (Ft)

Tégla

600 kg

90.000 - 150.000

Beton

5 m2

30.000 - 50.000

Acél

100 kg

70.000 - 100.000

800 kg

120.000 - 200.000

Kerámia

6 m2

60.000 - 120.000

A táblázatban bemutatott anyagok árai csak átlagos értékek, változóak az anyag minőségétől, a beszerzés helyétől és az aktuális piaci áraktól függően.

Sajátkezű építés: előnyök és hátrányok

A sajátkezű építés jelentős költségmegtakarítással járhat, amivel kiküszöbölhetjük a szakember díját. Azonban fontos tudni, hogy ez sok időt és energiát igényel, és szükség lehet némi építési tapasztalatra is. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, megfontolandó a szakember megfizetése a minőségi munka és a hosszú távú biztonságos használat érdekében.

A kültéri kemence értékének maximalizálása

A kültéri kemence nagyszerű befektetés lehet az otthonunk számára, mivel hozzáadott értékével növeli az ingatlan eladhatóságát. Ha maximalizálni szeretnénk a kemence értékét, érdemes figyelembe vennünk a következőket:

  1. Válasszunk minőségi anyagokat, amelyek hosszú élettartamot és jó megjelenést garantálnak.
  2. Tervezzünk előre, és alakítsuk ki a kemence helyét úgy, hogy harmonizáljon a kerti környezettel.
  3. Válasszunk olyan méretet és stílust, ami illeszkedik az otthonunkhoz és a kertünkhöz.
  4. Használjuk ki a kemence sokoldalúságát, és hozzunk létre egy multifunkcionális kültéri teret, ahol főzhetünk, sütögethetünk, vagy akár pizzát is süthetünk.

Ezek a lépések nemcsak a kemence használatát teszik élvezetesebbé, de hozzáadott értéket is képviselnek, ami hosszú távon biztosan megtérül.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen gyakran szükséges karbantartani a kültéri kemencét?

A karbantartási igény nagyban függ a kemence használatának körülményeitől és az építési alapanyagoktól. Általában évente egyszer általános karbantartás ajánlott, amely magában foglalja a külső részek tisztítását és a belső részek ellenőrzését. Azonban, ha gyakran használja a kemencét, akkor sűrűbben kell tisztítani és karbantartani.

Hogyan segíthet a Qjob.hu a kültéri kemence építésében?

A Qjob.hu egy online platform, ahol megtalálhatja a megfelelő kivitelezőt a kültéri kemence építéséhez. A weboldal több ezer hitelesített szakembert tartalmaz, így könnyen összehasonlíthatja az árakat és kiválaszthatja a legmegfelelőbb ajánlatot a projektjéhez.

Elképzelt már egy saját pizzakemencét a kertjében?

Profi kemenceépítők segítségével ez valósággá válhat. Vegye fel velük a kapcsolatot és beszélje meg a részleteket!

Kérjen segítséget!

Hogyan befolyásolja a kültéri kemence az ingatlan értékét?

A kültéri kemence hozzáadott értéket képviselhet az ingatlanban. A potenciális vevők számára vonzó lehet a kültéri extrák lehetősége, így a kemence növelheti az ingatlan értékét és eladhatóságát.

Milyen anyagokból lehet építeni a kültéri kemencét?

A kültéri kemencéket számos anyagból lehet építeni, beleértve a téglát, a betont, a fémeket, a kőzeteket és a kerámiát. Az anyag kiválasztása függ az ízlésünktől, a pénztárcánktól és a kemence tervezett használatától.

Kültéri kemencetípusok és átlagos költségeik

Kemence típus

Méretek (szélesség x magasság x mélység, cm)

Átlagos költség (Ft)

Tégla kemence

110 x 210 x 110

300.000 - 600.000

Beton kemence

100 x 200 x 100

200.000 - 700.000

Fémből készült kemence

90 x 180 x 90

300.000 - 600.000

Kő kemence

120 x 220 x 120

400.000 - 900.000

Kerámia kemence

100 x 210 x 100

450.000 - 750.000

A fenti táblázatban a különböző típusú kültéri kemencék átlagos árait láthatjuk. Fontos megjegyezni, hogy a végleges költségek változhatnak a kemence méretétől, az anyagok minőségétől és a munkaigénytől függően.

Összefoglalás

Most, hogy megismerkedtünk a kültéri kemence építésének költségeivel és a gazdaságos megépítés lehetőségeivel, itt az ideje, hogy megtegyük a következő lépéseket.

Hogyan válasszunk kivitelezőt?

A megfelelő kivitelező megtalálása kulcsfontosságú a projekt sikeréhez. Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és képzettséggel. Javasoljuk több árajánlat bekérését, és tájékozódjunk a szakember korábbi munkáiról. A Qjob.hu segít megtalálni a megfelelő szakembert a kemence építéséhez.

A költségvetés fontossága

Mielőtt nekilátunk a kültéri kemence építésének, alaposan tervezzük meg a kiadásokat. Vegyük figyelembe az anyagok, a munkaerő és az előkészítő munkálatok költségeit, gondoljunk a váratlan kiadások fedezésére is.

Összességében a kültéri kemence építése egy nagyszerű beruházás, amely növeli otthonunk értékét és kényelmét. 

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kültéri medence megépítése árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést