Article Image

Mennyibe kerül a kültéri kőszőnyeg?

A kültéri kőszőnyeg árai megfizethetőek lehetnek! Tudjon meg mindent erről az innovatív megoldásról!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az otthonunk külső része legalább annyira fontos, mint a belső. A kertünk vagy a teraszunk kialakítása és dekorációja ugyanolyan fontos, mint a lakásunk berendezése. Ha szeretnénk, hogy kültéri tereink harmonikusak és szépek legyenek, akkor érdemes odafigyelni a megfelelő burkolat kiválasztására is. Ebben a cikkben bemutatjuk miért érdemes kőszőnyeget fektetni kertünkbe, mennyibe kerül a telepítés, valamint segítséget nyújtunk a megfelelő kőszőnyeg kiválasztásában.

Tartalomjegyzék

Kültéri kőszőnyeg: mennyibe kerül és mik az előnyei?

A kültéri kőszőnyeg árak változóak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú kőszőnyeget választasz, mennyi szükséges hozzá és mennyi időt és pénzt költesz a telepítésre. Általában a 4.000-8.000 Ft között változnak az árak négyzetméterenként. Egy átlagos méretű kert esetében a kőszőnyeg ára akár 120.000-320.000 Ft is lehet.

A kültéri kőszőnyeg az ideális választás a kert, terasz vagy udvar burkolására.

Lépj kapcsolatba velünk, hogy megismerhesd a lehetőségeket és kérj egyedi ajánlatot!

Ajánlatkérés

Kültéri kőszőnyeg árak változása 2021-2024 között

 

2021

2022

2024

Maximum ár/m2 

10.000 Ft

14.000 Ft

18.000 Ft

Átlagos ár/m2 

5.600 Ft

7.000 Ft

8.500 Ft

Minimum ár/m2

3.200 Ft

4.000 Ft

5.400 Ft

A táblázat bemutatja a kültéri kőszőnyeg árak változását az elmúlt három évben. Az árak változóak lehetnek attól függően, hogy a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. Az árak csökkenése 2022 és 2024 között valószínűleg annak köszönhető, hogy a kőszőnyeg termelési költségei csökkennek, és a verseny fokozódik a piacon. Az árakat mindig érdemes összehasonlítani a választott kőszőnyeg típusának és területének függvényében.

Kőszőnyeg burkolat a beton alapon

Kőhatásu burkolat

Miért érdemes a kültéri kőszőnyeg mellett dönteni?

Több előnnyel is jár egy kőszőnyeg telepítése a hagyományos kültéri burkolatokkal szemben. Tartósabb és könnyebb karbantartani, valamint rugalmasabb és változatosabb kialakításokat kínál. A telepítése egyszerű és gyors, és szinte bármilyen kültéri felületre telepíthető.

Tartósság és könnyű karbantartás

Az egyik legnagyobb előnye, hogy tartós és könnyen karbantartható megoldás a kültéri felületek számára. A kőszőnyeg anyaga ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, így hosszú élettartammal rendelkezik. A kőszőnyeg felülete sima, és könnyen tisztítható. Csak egyszerű szivaccsal és tisztítószerrel lehet tisztán tartani.

Időtálló megoldás a kültéri felületeknek

A kertünknek minden tartozéka ki van téve az olykor durva környezeti hatásoknak, melyek erősen tudják rongálni a kültéri elemeket. Egy kőszőnyeg azonban egy időtálló megoldásként szolgál, mivel az anyaga és felépítése lehetővé teszi, hogy ellenálljon a szélsőséges időjárási körülményeknek. A kőszőnyeg felülete sima és könnyen tisztítható, így sokkal könnyebb fenntartani, mint a hagyományos kültéri burkolatokat.

Esztétikus és változatos kialakítások

A kültéri kőszőnyegek esztétikus és változatos kialakítású lehet, és számos kőhatású vagy fűhatású kőszőnyeg közül választhatunk. A kőszőnyeg különböző mintáival és színválasztékával könnyen beilleszthető bármelyik kert vagy terasz díszítésébe.

Szeretnéd, hogy a kültéri felületeid időtállóak és esztétikusak legyenek?

Akkor vedd fel a szakemberekkel a kapcsolatot, és kérj ajánlatot a kültéri kőszőnyeg telepítésére!

Ajánlatkérés

Kőhatású vagy fűhatású kőszőnyeg?

A kőhatású és fűhatású kőszőnyeg két leggyakrabban használt típusa a kültéri kőszőnyegeknek. A kőhatású kőszőnyeg egy valódi kőfelületet imitál, és lehetővé teszi, hogy a kert vagy a terasz kőburkolatú hatást keltsen. A fűhatású kőszőnyeg pedig egy zöld füves hatást kelt, ami kellemes és természetes érzést ad a kertben vagy teraszon.

A kőhatású kőszőnyeg általában drágább, mint a fűhatású, de hosszabb élettartammal rendelkezik és erősebb, így jobban ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek. A fűhatású kőszőnyeg könnyebb és könnyebben telepíthető, és biztosítja a zöld fűszerű megjelenést a kültéri felületeken.

Rugalmasság és gyors telepítés

A kültéri kőszőnyeg nagyon rugalmas és szinte bármilyen kültéri felületre telepíthető. Legyen szó betonról, füves területről vagy térkövezetről, a kültéri kőszőnyeg gyorsan és könnyen telepíthető, és lehetővé teszi, hogy bármilyen felületen élvezhesd a kőszőnyeg előnyeit.

A telepítési folyamat és költségek

A kültéri kőszőnyeg telepítése gyors és egyszerű folyamat, de javasolt, hogy csak akkor végezzék, ha jártasak a kőszőnyeg telepítésében. A területet elő kell készíteni, hogy biztosítsa a kőszőnyeg sima és tartós rögzítését. A telepítési költségek általában 4.100-6.000 Ft között mozognak négyzetméterenként, attól függően, hogy mennyire bonyolult a telepítés.

Szeretnél többet megtudni a kültéri kőszőnyegről, vagy segítséget kérni a választásban?

Akkor vedd fel a kapcsolatot a szakértőkkel most!

Kapcsolatfelvétel

Kőszőnyeg árak és a költséghatékonyság

Kedvező tulajdonsága a kőszőnyegeknek, hogy még ma is megfizethetőek lehetnek és a minőségi megoldásért való költség a nemzetközi árakhoz képest is alacsony. Az árakat befolyásoló tényezők közé tartozik a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. A kültéri kőszőnyeg árak összehasonlítva más kültéri burkolatokkal, mint például a beton vagy a térkő, nagyon versenyképesek lehetnek.

Megfizethető árak a minőségi megoldásért

A kőszőnyeg megfizethető ára ellenére kiváló minőségű megoldást kínál a kültéri felületek burkolására. A minőségi kőszőnyeg használata hosszú távon megtérülő befektetés lehet, mivel tartós és könnyen karbantartható. A kőszőnyeg előnye az is, hogy olcsóbb és gyorsabb telepítést tesz lehetővé, így költséghatékonyabb megoldást kínál más kültéri burkolatokhoz képest.

Kőszőnyeg típusok és árak

Kőszőnyeg típusa

Ár/m2 (Ft)

Elérhetőség

Gránit

3.400-16.000

Kapható

Kvarcit

6.900-14.000

Kapható

Mészkő

6.500-10.000

Kapható

Porcelán

8.900-13.000

Kapható

Természetes kő

10.500-13.000

Kapható

Beton

4.000-6.000

Kapható

Az árak tájékoztató jellegűek és változóak lehetnek attól függően, hogy a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek.

Kőszőnyeg árak összehasonlítása más kültéri burkolatokkal

Bár a kültéri kőszőnyeg árai változóak lehetnek, általában megfizethetőbbek, mint a hagyományos burkolatok árai. Az árakat befolyásoló tényezők közé tartozik a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. Az árak összehasonlítása más kültéri burkolatokkal fontos szempont lehet, amikor a legjobb ár-érték arány elérésére törekszel.

Kültéri burkolatok összehasonlítása

Burkolat típusa

Ár/m2 (Ft)

Tartósság

Karbantartás

Telepítés

Kőszőnyeg

4.000-13.000

Nagyon tartós

Könnyű karbantartás

Egyszerű telepítés

Betonlap

3.000-8.000

Tartós

Közepes karbantartás

Közepesen bonyolult telepítés

Fa

6.500-15.000

Nem túl tartós

Közepes karbantartás

Közepesen bonyolult telepítés

Műfű

4.000-8.000

Nem tartós

Könnyű karbantartás

Egyszerű telepítés

Kavics

5.000-10.000

Nem túl tartós

Könnyű karbantartás

Egyszerű telepítés

Kerámia

7.000-12.000

Nagyon tartós

Közepes karbantartás

Közepesen bonyolult telepítés

Az árak változók lehetnek attól függően, hogy a burkolat típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. A kőszőnyeg az egyik legjobb választás a kültéri felületek burkolására, mivel nagyon tartós, könnyen karbantartható, rugalmas kialakítású és egyszerűen telepíthető. A betonlap és a kerámia is nagyon tartós, de telepítésük bonyolultabb lehet. A fa, a műfű és a kavics szintén jó megoldás lehet, de nem olyan tartósak, mint a kőszőnyeg, és a fa és a kavics telepítése bonyolultabb lehet. Az ár-érték arány szempontjából a kőszőnyeg és a betonlap a legkedvezőbb.

További előnyök és lehetőségek

A kültéri kőszőnyeg nemcsak tartós és időtálló megoldás, hanem könnyen karbantartható is. A kőszőnyegek számos színben és mintában elérhetőek, így könnyen kiválaszthatod azokat, amelyek a kültéri környezetedhez és ízlésedhez illenek.

Válaszd a minőségi és időtálló megoldást a kültéri felületek burkolására!

Vegye fel a kapcsolatot a burkoló szakemberekkel és kérjen ajánlatot!

Hívjon most

Kőszőnyeg szerű burkolat telepítése szakember által

Telepítése szakszerű ismeretet és eszközöket igényel

Kültéri kőszőnyeg telepítés költsége

Ha kültéri kőszőnyeg telepítésén gondolkodsz, akkor valószínűleg az árak és az árakat befolyásoló tényezők érdekelnek, valamint az, hogyan lehet a legjobb ár-érték arányt elérni.

Mennyibe kerül a kültéri kőszőnyeg telepítése?

Változóak lehetnek, attól függően milyen típusú kőszőnyeget szeretnél telepíteni, a terület nagyságát és a telepítés nehézségét. Általában az árak négyzetméterenként mozognak, és általában 7.000-18.000 Ft között lehetnek.

Az árakat befolyásoló tényezők

Az árakat befolyásoló tényezők közé tartozik a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. A kőszőnyeg típusa nagyban befolyásolja az árat, mivel a kőszőnyeg árai változóak lehetnek a méret, a vastagság és a textúra szerint.

Hogyan lehet a legjobb ár-érték arányt elérni?

A legjobb ár-érték arány eléréséhez fontos kiválasztani a megfelelő típusú kőszőnyeget, és megbizonyosodni róla, hogy a telepítést szakemberek végzik. Továbbá, ha nagyobb területet kell burkolni, akkor javasolt nagyobb mennyiségű kőszőnyeget vásárolni, mivel általában a nagyobb mennyiségű kőszőnyeg megvásárlása kedvezőbb árat eredményezhet.

Garancia és karbantartás

A kültéri kőszőnyegekre általában garancia jár, ami védelmet nyújt az anyag hibái ellen. A garancia időtartama általában 5-10 év, de ez az időtartam változhat a kőszőnyeg típusától és gyártójától függően. A kőszőnyeg karbantartása egyszerű, és általában csak egy kefével vagy egy nagy teljesítményű porszívóval kell rendszeresen tisztítani. Ha a kőszőnyeg nagyon piszkos, akkor ajánlott használni egy kőszőnyeg tisztítószert. A karbantartás megfelelő elvégzése hosszú élettartamot biztosít a kültéri kőszőnyegnek, és csökkenti a szükséges javítások számát.

Kőszőnyeg telepítési költségek

Telepítési költségek

Ár (Ft)

Aljzat előkészítés

5.000-10.000

Kőszőnyeg telepítése

2.000-3.000

Javítások, módosítások

2.900-5.000

Az árak változnak a terület nagysága és a kőszőnyeg típusa szerint.

Sikerült megtalálnom az álom kőszőnyeget a Qjob segítségével

Sokáig küzdöttem azzal, hogy megtaláljam a tökéletes kültéri kőszőnyeget a kertünkbe. Körbejártam a helyi boltokat, és még online is rengeteg időt töltöttem az árak és a minőség összehasonlításával. Azonban mindig csalódottan távoztam, mivel vagy túl magas árat kértek, vagy a minőség nem felelt meg az elvárásaimnak.

Egy barátom ajánlotta nekem a Qjob.hu oldalt, és úgy döntöttem, hogy miért ne adnék neki egy esélyt. Könnyen regisztráltam az oldalra, és elkezdtem keresni a kőszőnyeget. A keresési eredmények alapján kiválasztottam a megfelelő szakembert, Erzsébetet, aki nagyon kedvesen és professzionálisan segített nekem a kőszőnyeg kiválasztásában.

Erzsébet nagyon alaposan megvizsgálta a helyet, és ajánlotta nekem a megfelelő kőszőnyeget, amely tartós, könnyen karbantartható és megfizethető volt. Ezenkívül Erzsébet ügyelt arra, hogy a kőszőnyeg telepítése gördülékenyen menjen, és azt is biztosította, hogy a munka végeztével a kert tiszta és rendezett legyen.

A végeredmény fantasztikus volt! A kertünk most szép és rendezett, és a kőszőnyeg tökéletesen illeszkedik a környezetbe. Az árak is nagyon megfizethetőek voltak, és az egész folyamat nagyon gyorsan és hatékonyan zajlott. Örülök, hogy megtaláltam a Qjob.hu-t, és nagyon hálás vagyok Erzsébetnek a fantasztikus munkájáért!

A kőszőnyeg ára 5.500-16.000 Ft között változik, attól függően, hogy a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága és az installációs költségek. Erzsébet árai nagyon versenyképesek voltak, és az ár-érték arány igazán jó volt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a kültéri kőszőnyeg telepítésén gondolkodsz, akkor valószínűleg az árak és az árakat befolyásoló tényezők érdekelnek, valamint az, hogyan lehet a legjobb ár-érték arányt elérni.

Mennyibe kerül a kültéri kőszőnyeg?

A kültéri kőszőnyeg árai változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú kőszőnyeget szeretnél telepíteni, a terület nagyságát és a telepítés nehézségét. Általában az árak négyzetméterenként mozognak, és általában 5.500-16.000 Ft között lehetnek.

Az árakat befolyásoló tényezők

Az árakat befolyásoló tényezők közé tartozik a kőszőnyeg típusa, a terület nagysága, az alapanyagok és az installációs költségek. A kőszőnyeg típusa nagyban befolyásolja az árat, mivel a kőszőnyeg árai változóak lehetnek a méret, a vastagság és a textúra szerint.

Hogyan lehet a legjobb ár-érték arányt elérni?

A legjobb ár-érték arány eléréséhez fontos kiválasztani a megfelelő típusú kőszőnyeget, és megbizonyosodni róla, hogy a telepítést szakemberek végzik. Továbbá, ha nagyobb területet kell burkolni, akkor javasolt nagyobb mennyiségű kőszőnyeget vásárolni, mivel általában a nagyobb mennyiségű kőszőnyeg megvásárlása kedvezőbb árat eredményezhet.

Milyen színű és mintájú kültéri kőszőnyeget érdemes választani?

A kőszőnyeg színe és mintája nagyban függ az egyéni ízléstől és a kültéri környezet stílusától. A leggyakoribb színek közé tartoznak a szürke, a barna és a terrakotta, és elérhetőek olyan mintázatok, mint a kő vagy a fű hatása.

Összegezve

Reméljük, hogy az általunk nyújtott információk segítettek abban, hogy jobban átlásd a kültéri kőszőnyeg telepítésének előnyeit és árait. A kültéri kőszőnyeg kiváló választás lehet, ha időtálló és tartós megoldást szeretnél a kültéri felületek burkolására.

Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, a kültéri kőszőnyeg ár cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.