Article Image

Mennyibe kerülnek a lakható faház árak?

Nézzük meg, mennyibe kerülhet egy ilyen csodás otthon!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Szeretnél visszatérni a természetbe, de nem akarsz kompromisszumot kötni a kényelem terén? A lakható faházak nem csak bájosak és otthonosak, de a legfrissebb trendek szerint is kiváló beruházásnak számítanak. Nézzük meg, mennyibe kerülhet egy ilyen csodás otthon!

Tartalomjegyzék

Szeretnéd megépíteni álmaid faházát, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Vedd fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik készséggel segítenek az álmod megvalósításában!

 Kapcsolatfelvétel

Miért lehet tökéltes válsztás?

A lakható faház egy természetbarát, olcsó és minőségi megoldás, amely a hagyományos otthonok alternatívájaként jött létre. Az építőanyag megújuló forrásból származik, ami kisebb környezeti lábnyomot eredményez, a fa pedig természetes szigetelést biztosít, így csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.

Természetközeli, kényelmes, barátságos - ez csak néhány ok, amiért a lakható faházak olyan népszerűek. De mégis, miért válaszd a ezt a megoldást? Ismerjük meg együtt a faházak előnyeit és meglátod, miért válnak egyre többen a rajongóivá.

Térjünk ki a faházak előnyeire

A faházak nemcsak otthonosak, hanem számos előnyt kínálnak az építési piac más lehetőségeihez képest. Például gyorsabban és olcsóbban fel lehet építeni, mint a hagyományos téglaépületek. Egy átlagos, 100 négyzetméteres faház ára 15-20 millió Ft között van, míg egy hagyományos téglaépítésű ház ára könnyen elérheti a 30-40 millió Ft-ot is akár.

Környezetbarát megoldások

Az egyik legnagyobb előnye a faháznak, hogy környezetbarát. A fa megújuló nyersanyag, amely természetes módon növekszik és kevesebb energia szükséges a termesztéséhez és feldolgozásához, mint bármely más építőanyaghoz. Továbbá, a a fotoszintézisnek köszönhetően segít csökkenteni az üvegházhatást. Tehát a faházak kiváló választás, ha környezettudatosan szeretnél élni.

Az életminőség javulása egy faházban

A faházakban élő emberek gyakran arról számolnak be, hogy jobb az életminőségük. Ez részben a fa anyagának természetes tulajdonságai miatt van, amelyek közé tartozik a jó hőszigetelő képesség, ami alacsonyabb fűtési költségeket eredményez. Egy 80 négyzetméteres faház havi fűtési költsége például csak 20-30 ezer Ft. A fa kellemes, természetes illata pedig segít a stressz csökkentésében és a pihenésben. Tehát, ha egy kényelmes, nyugodt otthont szeretnél, ahol jobb minőségű életet élhetsz, a faház tökéletes választás lehet!

Lakható faház árak

A lakható faház árak jelentősen változhatnak, függően a mérettől, az anyagoktól, a gyártótól és a ház elrendezésétől. Általánosságban, a faházak ára 8 millió és 15 millió Ft között mozoghat, de ezek az összegek nagyobb méretű vagy prémium minőségű házak esetén nőhetnek. Mindig érdemes több ajánlatot is bekérni a legmegfelelőbb választás érdekében!

A különböző faház modellek és áraik

Faház Modell

Méret (m2)

Ár (Ft)

Alpok Háza

60

8.000.000

Északi Fenyő

90

10.000.000

Hegyi menedék

120

14.000.000

Balatoni Nyaraló

80

9.500.000

Alföldi Örökség

100

12.000.000

Dunántúli Éden

70

8.500.000

Ez a táblázat bemutat néhány népszerű faház modellt, méreteit és árait. Minden modell ára eltérhet a különböző tényezők, például az anyagminőség, a kiegészítők és a gyártó által alkalmazott munkadíj alapján. Mindig érdemes a személyes igényeknek és költségvetésnek megfelelő modellt választani, arra a típusra pedig egyedi árajánlatot kérni a kivitelezőtől!

A lakható faházak típusai

A lakható faházaknak számos típusa létezik, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Minden stílusnak és elrendezésnek megvannak a maga előnyei, így érdemes alaposan megismerni őket, mielőtt döntést hoznál.

Ismerd meg a különböző stílusokat és elrendezéseket!

A faházak különböző stílusokban és elrendezésekben kaphatók, attól függően, hogy milyen igényeid vannak. Van, aki a hagyományos, rusztikus faházakat részesíti előnyben, míg mások inkább a modern, minimalista stílust kedvelik. Az elrendezés tekintetében pedig számtalan lehetőség közül választhatsz, például nyitott tervű, emeletes, vagy akár loft stílusú faházak közül.

Hagyományos versus modern faházak

A hagyományos faházak általában rusztikus stílusban készülnek, természetes anyagokból és gyakran idézik a vidéki élet hangulatát. Az árak itt 10-20 millió Ft között mozognak, attól függően, hogy milyen méretű és milyen kiegészítőkkel rendelkező házat választasz. A modern faházak viszont minimalista, letisztult vonalakat követnek, és gyakran tartalmaznak üvegfelületeket a természetes fény maximalizálására. Az árak itt magasabbak lehetnek, 15-30 millió Ft között, de a minőség és a kényelem kiváló.

Alaprajzok és tervek: Milyen elrendezést válassz?

Az alaprajzok és tervek tekintetében is számos lehetőség áll rendelkezésre. A nyitott tervű faházak nagyon népszerűek, mert tágas életteret biztosítanak és később is könnyen átalakíthatóak. Az árak itt 15-25 millió Ft között mozognak. Az emeletes faházak több helyet biztosítanak a családok számára és gyakran tartalmaznak különleges kiegészítőket, mint például erkély vagy terasz. Az árak itt 20-35 millió Ft között alakulnak. A loft stílusú faházak pedig a modern életstílust tükrözik, nagy belmagasságokkal és egyedi kialakítással. Az árak ezen típus esetében 20-40 millió Ft közé tehetők.

Lakható faházak árai

Az árak nagymértékben befolyásolhatja a döntésedet, ezért fontos, hogy alaposan megismerd a költségeket. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a lakható faházak árait!

Bevezetés a költségvetési tényezőkbe

A faházak ára nagymértékben függ a méretétől, a használt anyagoktól, a gyártótól, az alaprajztól, és még sok más tényezőtől. Egy kisebb, egyszerűbb faház ára 10-15 millió Ft körül mozoghat, míg egy nagyobb, több extrával rendelkező ház ára könnyen elérheti a 30-40 millió Ft-ot is.

Alapárak és azok befolyásoló tényezői

A faházak alapárait is számos tényező befolyásolja. A legfontosabbak között van a ház mérete, a használt anyagok minősége és típusa, valamint a gyártó. Egy kisebb, 50 m2 faház ára például 10-15 millió Ft között lehet, míg egy nagyobb, 100 m2 faház 20-25 millió forintba kerülhet. A prémium minőségű anyagok és a neves gyártók tovább növelhetik az árat.

Egyéb költségek: Szállítás, összeszerelés és karbantartás

Amikor a faház árát tervezed, ne feledkezz meg az egyéb költségekről sem. A szállítási költség például 500-1000 Ft/km lehet, attól függően, hogy milyen messze van a gyártótól az építési terület. Az összeszerelés költsége is jelentős lehet, általában 1-2 millió Ft között mozog, attól függően, hogy milyen nagy a ház. A karbantartási költségek pedig évente 100-200 ezer Ft-ot tehetnek ki. Tehát mindenképpen számolj ezekkel a költségekkel is, amikor a költségvetésedet tervezed!

Lakható faház költségbecslés

Tétel

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összesen (Ft)

Alapozás

1

1.500.000

1.500.000

Falak és tető szerkezete

1

4.000.000

4.000.000

Tetőfedés

1

1.000.000

1.000.000

Szigetelés

1

1.000.000

1.000.000

Belső felületek (padló, falak, mennyezet)

1

2.000.000

2.000.000

Nyílászárók (ajtók, ablakok)

1

1.500.000

1.500.000

Villanyszerelés

1

500.000

500.000

Fűtési rendszer

1

1.000.000

1.000.000

Víz- és csatornahálózat

1

800.000

800.000

Külső festés

1

300.000

300.000

Belső festés

1

250.000

250.000

Összesen

 

 

14.850.000

A táblázatban szereplő összegek csak a lakható faházak általános költségeinek becslések. A végső ár - ahogy azt már korábban is említettük - függhet a választott anyagok minőségétől, a ház méretétől, a kivitelező munkadíjától és más specifikus igényektől. Mindig ajánlott személyre szabott árajánlatot kérni egy megbízható szakembertől, hogy a legpontosabb költségbecslést kapjuk.

Olcsó vs. minőségi faházak

Amikor lakható faházat választasz, mindig felmerül a kérdés: megéri-e spórolni a minőség rovására? Nézzük meg, milyen előnyei és hátrányai vannak az olcsó és a minőségi faházaknak!

Megéri-e spórolni a minőség rovására?

Ez a kérdés nem mindig egyszerű. Természetesen, ha szűkös a költségvetésed, akkor az olcsóbb faházak lehetnek vonzóak. Azonban fontos, hogy ne hagyd figyelmen kívül a minőséget sem. Egy olcsóbb faház esetén lehet, hogy kompromisszumot kell kötnöd az anyagok minőségében, a kivitelezésben, vagy akár a hosszú távú karbantartási költségekben.

Olcsó faházak: előnyök és hátrányok

Az olcsó faházak nagy előnye természetesen az áruk. 8-12 millió Ft között már kaphatók egyszerűbb kialakítású, kisebb méretű faházak. Azonban ezeknél a házaknál gyakran előfordulhat, hogy a minőség nem a legjobb. Az olcsóbb anyagok és a gyorsabb, kevésbé alapos kivitelezés miatt a ház élettartama rövidebb lehet és több karbantartást igényelhet.

Minőségi faházak: miért érdemes befektetni?

A minőségi faházak drágábbak, ám hosszú távon megérheti a befektetést. Ezek a házak általában tartósabb anyagokból készülnek, alaposan megtervezett és kivitelezett struktúrával. Egy ilyen ház lehet 20-30 millió forint, de hosszú távon spórolhatsz a karbantartási és javítási költségeken. Emellett a minőségi faházak gyakran jobban megőrzik az értéküket, így ha eladnád a házat, több pénzt kaphatsz érte.

Szeretnél többet megtudni a lakható faházakról vagy kérdéseid vannak az építésével kapcsolatban?

Kattints a gombra, és beszélj a szakemberekkel!

Érdekel

A legjobb faház gyártók és forgalmazók Magyarországon

Amikor a lakható faházak piacát böngészed, fontos, hogy olyan gyártót vagy forgalmazót válassz, aki minőséget képvisel és megbízható. Nézzünk meg néhány ajánlatot és tudjuk meg, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni!

Minőségi és megbízható források a faház vásárláshoz

Magyarországon számos kiváló faház gyártó és forgalmazó van, akik közül választhatsz. Az Eurohonka, a Léböj Faházak és a Woodly csak néhány példa a széles kínálatból. Mindegyikük kiváló minőségű anyagokból készített, jól megtervezett és szépen kivitelezett faházakat kínál.

Mit keresel egy gyártóban vagy forgalmazóban?

Amikor faház gyártót vagy forgalmazót keresel, fontos, hogy figyelembe vedd a következő szempontokat: az ár-érték arányt, a minőséget, a szolgáltatások széles körét, a jó ügyfélszolgálatot és a pozitív visszajelzéseket.

Gyártók és forgalmazók ajánlatai: melyiket válaszd?

Az Eurohonka a minőségi anyagokra és a modern dizájnra koncentrál, a Léböj Faházak hagyományosabb stílusokat kínál, míg a Woodly a környezetbarát megoldásokra fókuszál. Mindegyikük kiváló választás lehet, attól függően, hogy mi a legfontosabb számodra. Tegyél kutatást, hasonlítsd össze az ajánlataikat, és válassz a számodra legmegfelelőbbet!

A lakható faházak fenntartása és karbantartása

Ezek a házak nem csak szépek és kényelmesek, de megfelelő gondozással és karbantartással hosszú évekig szolgálhatnak. Nézzük meg, milyen praktikus tippeket követhetsz a faházad élettartamának meghosszabbításához!

Praktikus tippek a faházad élettartamának meghosszabbításához

A gondozása nem igényel túl sok erőfeszítést, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. A rendszeres karbantartás, a megfelelő anyagok használata és a fenntartási költségek előre tervezése mind hozzájárulhat a faházad hosszú élettartamához.

Fenntartási költségek és szükségletek

A faházak fenntartása általában 1-2 millió Ft között van évente. Ez magában foglalja a fűtési költségeket, az anyagok cseréjét, a kisebb javításokat és a rendszeres karbantartást. Fontos, hogy ezt előre tervezd be a költségvetésedbe, hogy ne érjen meglepetésként.

Karbantartási tanácsok a faházak tulajdonosainak

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz a faházad élettartamának meghosszabbítása érdekében, az a rendszeres karbantartás. Ez magában foglalhatja a faanyag rendszeres olajozását és lakkozását, a szigetelés ellenőrzését és javítását, valamint a tető és a falak vizsgálatát károk és kopások után. Ha figyelsz ezekre a részletekre, és időben beavatkozol, akkor a faházad sokáig fog tartani, és gyönyörű marad!

A lakható faházak karbantartási költségei

Karbantartási feladat

Gyakoriság

Költség (Ft)

Fa védelem

Évente egyszer

150.000

Tető karbantartás

5 évente

500.000

Külső festés

3-4 évente

300.000

Belső festés

5-6 évente

250.000

Szigetelés ellenőrzés

10 évente

400.000

Fűtőrendszer karbantartás

Évente egyszer

100.000

A lakható faházak hosszú távú fenntartási költségeit is fontos figyelembe venni a költségvetés tervezésekor. A táblázatban szereplő költségek csak becslések, a tényleges költségek változhatnak a ház méretétől, a használt anyagoktól és a kivitelezés minőségétől függően.

Összefoglalás: Hogyan válasszunk lakható faházat

Most, hogy áttekintettük a lakható faházak kulcsfontosságú szempontjait, az árakat és a minőséget, közelebb kerültünk a tökéletes faház megtalálásához. Összegzésképpen, lássuk, mire kell figyelnünk a végleges döntés meghozatalánál!

A lakható faház vásárlásának fő szempontjai

A faház vásárlása hatalmas döntés, ezért fontos, hogy alaposan mérlegelj minden szempontot. Figyelembe kell venni a ház stílusát, elrendezését, anyagminőségét, a gyártót vagy a forgalmazót, és természetesen a költségeket is. 

A végleges döntés: Az ár és a minőség közötti egyensúly megtalálása

Végül, a legfontosabb dolog a vásárláskor, hogy megtaláld az ár és a minőség közötti egyensúlyt. Egy olcsóbb faház lehet vonzó a kezdeti megtakarítás miatt, de hosszú távon a minőségi faházak jobban kifizetődőnek bizonyulhatnak. Fontold meg, hogy mennyit vagy hajlandó költeni a faházadra, és mérlegeld a befektetés értékét. Emlékezz, hogy a faház vásárlása nem csak egy otthonról szól, hanem egy életstílusról is!

Készen állsz arra, hogy megtedd az első lépést a saját faházad felé?

Lépj kapcsolatba a szakértőkkel és tervezd meg velünk a jövőd otthonát!

Kapcsolatfelvétel

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lakható faház árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést