Article Image

Legolcsóbb Windows 10: Hogyan válasszunk ki olcsó, de hatékony operációs rendszert?

Fedezd fel a legjobb árakat a Windows 10 rendszerekre, és válaszd ki az igényeidnek legjobban megfelelő verziót!

A Windows 10 az egyik legnépszerűbb operációs rendszer a világon. Viszont, ha nincs elegendő pénzünk, akkor drága mulatság lehet a szolgáltatást megfizetni. Szerencsére vannak olyan megoldások, amelyek segítenek nekünk, hogy a legolcsóbb Windows 10 verziót válasszuk ki. Ebben a cikkben áttekintjük ezeket, hogy megtaláljuk az általunk legmegfelelőbb megoldást.

Tartalomjegyzék

Melyik Windows 10 verziót vásároljuk meg?

A Windows 10 Home és a Pro verziók közötti különbségek

Mielőtt vásárolnánk, ismerjük meg a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro verzió közötti különbségeket. A Windows 10 Home az átlagfelhasználók számára tervezett operációs rendszer, míg a Windows 10 Pro olyan funkciókat tartalmaz, amelyek az üzleti felhasználók számára hasznosak lehetnek.

Windows 10 árak a 2021-2023 években

 

2021

2022

2023

Maximum

79.000 Ft

79.990 Ft

84.990 Ft

Átlagár

50.000 Ft

60.000 Ft

72.000 Ft

Minimum

29.000 Ft

49.990 Ft

54.990 Ft

Ez a táblázat bemutatja, hogy milyen árakon lehet beszerezni a legolcsóbb Windows 10 verziót a 2021-2023 években. A táblázat különböző kategóriákban mutatja be az árakat maximum, átlagár és minimum értékek alapján. Az árakat jelentősen csökkentő akciók, új kiadások és az árak alakulása alapján állították össze. Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok tájékoztató jellegűek és változhatnak attól függően, hogy melyik verziót választjuk és hol vásároljuk meg.

Használt licenc vásárlása

Az egyik legolcsóbb módja a Windows 10 megszerzésének, ha használt licencet vásárolunk. Ez azonban kockázatos lehet, mert nem garantálható, hogy a licenc érvényes és hogy a rendszer hibátlanul fog működni. A használt licencek általában az eBay-en vagy más online piactereken találhatók meg.

OEM verziók

Az OEM verziók azonos funkciókat tartalmaznak, mint a bolti verziók, de általában olcsóbbak. Az OEM verziókat általában számítógépgyártók adják az új gépekhez, és csak az adott számítógépen használhatók fel. Azonban a jogszabályok értelmében az OEM verziókat más számítógépeken is használhatjuk, ha azokat magunk építjük össze.

Windows 10 OEM verziók árai

Verzió neve

Funkciók

Ár (Ft)

Windows 10 Home OEM

Alapvető funkciók

19.000

Windows 10 Pro OEM

Üzleti funkciók

30.000 

Windows 10 Enterprise OEM

Nagyvállalati funkciók

39.000

Windows 10 Education OEM

Oktatási funkciók

24.000

Windows 10 Pro for Workstations OEM

Nagy teljesítményű munkaállomásokhoz

50.000

Windows 10 IoT Enterprise OEM

Beágyazott rendszerekhez

28.000

Az OEM (eredeti felszerelő gyártó) verziók azok a verziók, amelyeket a számítógépgyártók telepítenek a gépekre. Ezek a verziók általában olcsóbbak, mint a függetlenül megvásárolható verziók, és csak a számítógépgyártók által értékesíthetők.

Ha bármilyen kérdésed van a Windows 10 verzióval kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!

Kérj tanácsot az ügyfeleinket értékelő szakembereinktől, akik segítenek megtalálni a legjobb megoldást az igényeidnek megfelelően.

Kapcsolatfelvétel

Hivatalos Microsoft áruház

A Microsoft hivatalos áruháza számos verziót kínál a Windows 10 operációs rendszerhez. Az árak viszonylag magasak lehetnek, de időnként vannak kedvezmények és promóciók, amelyek segíthetnek csökkenteni az árakat.

Ingyenes frissítés folytatása

Ha már rendelkezünk korábbi Windows verzióval, akkor érdemes ellenőrizni, hogy jogosultak vagyunk-e az ingyenes frissítésre a Windows 10-re. Az ingyenes frissítési lehetőséget korábban biztosította a Microsoft, és még mindig elérhető néhány esetben, mint például a Windows 7, 8 vagy 8.1 verziójú számítógépek esetén.

Felhőalapú megoldások

Egy másik lehetőség a felhőalapú megoldások használata, mint például az Office 365 előfizetéshez kapcsolódó Windows 10 Home licenc. Az előfizetés ára lehetővé teszi, hogy a Windows 10-t is használhassuk, és az előfizetéshez tartozó szolgáltatásokkal is élvezhetjük az operációs rendszer használatát.

Alternatív operációs rendszerek

Ha nincs lehetőségünk vagy nem szeretnénk Windows 10-et használni, akkor érdemes megfontolni a Linux vagy a Chrome OS használatát. Ezek az operációs rendszerek ingyenesen elérhetők, és sok esetben ugyanazokat a feladatokat végezhetjük el velük, mint a Windows 10-tel.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan tudod a legjobb áron beszerezni a Windows 10-et, fordulj hozzánk bizalommal!

Kérj tanácsot az ügyfeleinket értékelő szakembereinktől, akik segítenek megtalálni a legolcsóbb megoldást az igényeidnek megfelelően.

Legjobb ajánlatok

Mit érdemes figyelembe venni Windows 10 vásárlása során?

Jogos licenc

Ha Windows 10 vásárlása mellett döntünk győződjünk meg róla, hogy jogos licencet vásároljunk. Az illegális licencek használata nem csak törvényellenes, hanem számos biztonsági és teljesítmény problémát is okozhat a számítógépen.

Frissítések

Fontos, hogy a Windows 10 rendszerünk rendszeresen frissítve legyen, hogy a legújabb biztonsági intézkedések és teljesítményjavítások elérhetők legyenek. A frissítések automatikusan letölthetők és telepíthetők, de érdemes ellenőrizni, hogy minden frissítés sikeresen települt-e.

Windows 10 frissítések árai

Frissítés típusa

Funkciók

Ár (Ft)

Windows 10 Home -> Windows 10 Pro

Üzleti funkciók hozzáadása

22.000

Windows 10 Home -> Windows 10 Education

Oktatási funkciók hozzáadása

35.000

Windows 10 Home -> Windows 10 Enterprise

Nagyvállalati funkciók hozzáadása

42.000

Windows 10 Pro -> Windows 10 Education

Oktatási funkciók hozzáadása

11.000

Windows 10 Pro -> Windows 10 Enterprise

Nagyvállalati funkciók hozzáadása

43.000

Ha már rendelkezünk Windows 10 rendszerrel, akkor bizonyos frissítések elérhetők lehetnek számunkra, amelyek bizonyos funkciókat adnak hozzá a rendszerhez. Az árak változóak lehetnek attól függően, hogy melyik verziót szeretnénk frissíteni és milyen funkciókat szeretnénk hozzáadni. A frissítések általában online érhetők el a Windows Update-n keresztül.

Hardverkövetelmények

A Windows 10 operációs rendszer használatához szükség van bizonyos hardverkövetelmények teljesítésére. A rendszerkövetelményekről érdemes tájékozódni, mielőtt megvásároljuk az operációs rendszert. Ha a számítógépünk nem felel meg a követelményeknek, akkor nem biztos, hogy a Windows 10 megfelelően fog működni.

Ha úgy érzed, hogy problémád van a Windows 10 használatával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!

Kérj tanácsot az ügyfeleinket értékelő szakembereinktől, akik segítenek megoldani a problémákat.

Segítséget kérek

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a Windows 10?

Az árak változóak lehetnek, attól függően, hogy melyik verziót választjuk és hol vásároljuk meg. Az árak általában 54.900 Ft-tól kezdődnek.

Milyen verziók léteznek a Windows 10-ből?

A Windows 10-ből két fő verzió létezik: a Home és a Pro. A Home az átlagfelhasználók számára tervezett, míg a Pro olyan funkciókat tartalmaz, amelyek az üzleti felhasználók számára hasznosak lehetnek.

Hol lehet használt licenceket vásárolni?

Használt licenceket általában az eBay-en vagy más online piactereken találhatunk meg. Azonban figyeljünk arra, hogy a licenc érvényes legyen, és a rendszer hibátlanul fog működni.

Mi a teendő, ha a Windows 10 nem működik megfelelően?

Ha a Windows 10 nem működik megfelelően, akkor érdemes ellenőrizni, hogy az összes frissítés telepítve van-e, és hogy a számítógépünk megfelel-e a rendszerkövetelményeknek. Ha továbbra is problémáink vannak, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Hogyan telepíthetjük a Windows 10-et?

A Windows 10 telepítése során érdemes követni az utasításokat, és biztosítani, hogy a számítógépünk megfelelően konfigurálva legyen. A telepítés előtt érdemes biztonsági másolatot készíteni az összes fontos adatunkról.

A telepítéshez szükségünk lesz egy telepítőlemezre vagy USB meghajtóra, amelyen a Windows 10 rendszert elhelyezzük. Ezután kövessük az utasításokat a telepítési folyamat végigviteléhez. A telepítés során meg kell adnunk az operációs rendszer licencének adatait, majd meg kell adnunk az alapvető személyes beállításokat, mint például a nyelvet és az időzónát.

Azután a telepítő elvégzi a szükséges frissítéseket, majd a rendszer készen áll az használatra.

Következtetés

A Windows 10 egy nagyszerű operációs rendszer, amely számos hasznos funkcióval rendelkezik. Azonban az ára sok ember számára elérhetetlen lehet. Szerencsére vannak olyan lehetőségek, amelyek segítenek nekünk a legolcsóbb Windows 10 verzió kiválasztásában. A használt licenc vásárlása, az OEM verziók, a Microsoft hivatalos áruháza, az ingyenes frissítés, a felhőalapú megoldások és az alternatív operációs rendszerek mind olyan lehetőségek, amelyeket érdemes megfontolni.

Ha úgy döntünk Windows 10-et akarunk vásárolni, érdemes jogos licencet vásárolni és rendszeresen frissíteni a rendszert. Emellett fontos, hogy a számítógépünk megfeleljen a Windows 10 rendszerkövetelményeinek is.

A Windows 10 vásárlása lehet drága, de szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésünkre a legolcsóbb verzió megszerzésére. Legyen szó használt licencről, OEM verzióról vagy felhőalapú megoldásról, mindenki találhat megfelelő megoldást.

Mielőtt döntést hozunk, érdemes megfontolni a rendszerkövetelményeket, az operációs rendszer funkcióit és a licenc jogosságát. A rendszer rendszeres frissítése és a biztonsági másolatok készítése segít megőrizni a rendszer biztonságát és hatékonyságát. 

a cikk szerzője