Article Image

Mennyibe kerül a lézeres tetoválás-eltávolítás?

Fedezze fel, hogyan működik a lézeres eltávolítás, és milyen költségekkel járhat.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindig is szeretted volna eltávolíttatni azt a nem kívánt tetoválást, de nem tudod, mennyibe kerül? Ebben a cikkben felfedezheted a lézeres tetoválás eltávolításának költségeit, valamint az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Gyors menü: 

Mi az a lézeres tetoválás eltávolítás?

Sokan hallottak már a tetoválásokról, de kevesebben ismerik annak eltávolításának módjait. Egyik ilyen modern és egyre népszerűbb módszer a lézeres tetoválás eltávolítás. De mi is ez pontosan, és hogyan működik? Merüljünk el a részletekben!

A lézeres technológia működése

A lézer, melyet ezen eljárás során használnak, rendkívül erős, rövid fényimpulzusokat bocsát ki, melyek képesek behatolni a bőr felső rétegeibe. A lézer fénye kifejezetten a tetoválás tintáját célozza meg, anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket. Amikor a fényimpulzusok elérnek egy tintarészecskét, az intenzív hő hatására az apró darabokra törik. Ezeket a mikroszkopikus részecskéket a szervezet természetes módon képes eltávolítani, így a tetoválás fokozatosan halványodik és végül eltűnik. Egy tipikus kezelés átlagosan 20.000 Ft-tól 80.000 Ft-ig terjedhet, mérettől és színtől függően.

Hogyan különbözik a hagyományos módszerektől?

Mikor tetoválás eltávolításról beszélünk, sokan azonnal a bőr kémiai vagy mechanikai hámlasztására, esetleg sebészeti eltávolításra gondolnak. Ezek a módszerek azonban sokszor hegesedéssel, fájdalommal és hosszú gyógyulási idővel járnak. Például, a dermabrázió során a bőrt egyfajta csiszológéppel távolítják el, ami nem csak fájdalmas, hanem 50.000 Ft és 150.000 Ft közötti költséggel is járhat egy-egy kezelés. Ezzel szemben a lézeres eltávolítás minimális kockázattal, kevesebb fájdalommal és rövidebb gyógyulási idővel jár. A hagyományos módszerekkel ellentétben a lézeres kezelés során nincs szükség sebészeti beavatkozásra, nincsenek vágások és nincs vérzés. A bőr integritása megmarad, így a gyógyulási idő sokkal rövidebb, a komplikációk kockázata pedig elenyésző.

Érdeklődj egy lézeres tetoválás eltávolító szakembertől még most!

 Keress szakembert

A lézeres eltávolítás előnyei

A lézeres tetoválás eltávolítás az utóbbi években vált egyre népszerűbbé. De vajon miért választják sokan ezt a módszert a hagyományos eltávolítási technikákkal szemben? Tekintsük át a lézeres eltávolítás legfőbb előnyeit!

Kisebb fájdalom és kellemetlenség

Mindenki, aki tetoválást csináltatott, tudja, hogy a tetoválás fájdalmas lehet. Az eltávolítás gondolata így sokak számára rémisztő lehet. Szerencsére a lézeres technológia jelentősen csökkenti ezt a kellemetlenséget. Bár a lézeres eltávolítás nem teljesen fájdalommentes, sokan összehasonlítják a gumiszalag pöccintéséhez a bőrön. Ezenkívül, a kezelés előtt helyi érzéstelenítőt is alkalmaznak, hogy minimalizálják a kellemetlenséget. Az ár ebben az esetben egy-egy kezelés során 5.000 Ft-tól 15.,000 Ft-ig terjedhet.

Gyorsabb gyógyulási idő

Az egyik legnagyobb előnye ennek a módszernek az a gyors gyógyulási idő. Míg a hagyományos eltávolítási technikákkal, mint a dermabrázió vagy a sebészeti beavatkozás, hetekre vagy akár hónapokra is szükség lehet a teljes gyógyuláshoz, addig a lézeres technológia esetében ez az időszak jelentősen rövidebb. Általában néhány nap alatt a bőr teljesen meggyógyul, és a kezelés utáni enyhe bőrpír vagy duzzanat hamarosan eltűnik. Ezenkívül, mivel nincs vágás vagy vérzés, a fertőzés kockázata is minimális. Ezen pozitívumok ellenére fontos az utókezelési utasításokat követni, és kerülni az erős napfényt a kezelt területen. A lézeres kezelés során felmerülő költségek a bőr állapotától és a tetoválás méretétől függően változhatnak, de általában 20.000 Ft és 100.000 Ft között mozognak kezelésenként.

Hogyan határozzák meg az árat?

Mikor tetoválás eltávolításról beszélünk, az árak különböző tényezőktől függhetnek. De melyek ezek a tényezők és hogyan befolyásolják a végső árat? Lássuk, milyen szempontok alapján alakul ki a lézeres tetoválás eltávolítás költsége!

A tetoválás mérete és elhelyezkedése

Ez az egyik legnyilvánvalóbb tényező. Egy kisebb tetoválás, mint például egy csillag a csuklón, természetesen olcsóbb lesz eltávolítani, mint egy teljes karra kiterjedő kép. Például, egy kis méretű tetoválás eltávolítása 10,000 Ft-tól 30,000 Ft-ig terjedhet, míg egy nagyobb tetoválás akár 100.000 Ft felett is lehet. Az elhelyezkedés is befolyásolja az árat. Nehéz hozzáférésű, érzékeny területeken, mint a nyak, az ár magasabb lehet.

A tetoválás színe és típusa

Nem minden tetoválás tintája azonos. Vannak olyan színek, melyek nehezebben távolíthatók el lézerrel, mint mások. A fekete tintát általában könnyebb eltávolítani, míg a világosabb színek, például a világoskék vagy zöld, nehezebbek lehetnek. A tetoválás korától és típusától (pl. professzionális vagy amatőr) függően az ár is változhat. Egy régebbi tetoválás, mely már halványodott, esetleg olcsóbban eltávolítható.

Tetoválás eltávolítása

Tetoválás típusa

Kezelések száma

Átlagos ár eltávolításonként (Ft)

Lézeres szemöldök tetoválás

3-5

30.000

Hagyományos kar tetoválás

6-8

20.000

Színes tetoválás (10x10 cm)

7-10

35.000

Fekete-fehér tetoválás (5x5 cm)

4-6

20.000

Komplex minta (15x20 cm)

10-12

60.000

Írott szöveg (10x5 cm)

5-7

25.000

Ez a táblázat a különböző tetoválások eltávolításának átlagos árait és a szükséges kezelések számát mutatja be. A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítása különbséget mutat a többi típushoz képest, mivel a bőr arc területén érzékenyebb. Az árak és a kezelések száma változhatnak a tetoválás méretétől, színétől és típusától függően.

A kezelések száma

Ritkán fordul elő, hogy egyetlen lézeres kezelés elegendő lenne egy tetoválás teljes eltávolításához. Több kezelésre lehet szükség, különösen a mélyebben helyezkedő, élénk színű tetoválások esetén. Egy átlagos tetoválás eltávolítása során 3-10 kezelés is szükséges lehet, attól függően, hogy milyen mélyen van a tintárészecske a bőrben. Minél több kezelésre van szükség, annál magasabb lesz az összköltség. Sok klinika kedvezményt kínál, ha több kezelési csomagot vásárolunk egyszerre.

Összességében az árak nagyban függenek az egyéni körülményektől. Mindig ajánlott konzultálni egy szakemberrel, hogy tisztában legyünk az árral, és felkészüljünk az eltávolítási folyamatra.

A tetoválás mentes bőr csak egy kattintásnyira van.

Találj egy lézeres tetoválás eltávolító szakembert!

  Tetoválás eltávolítása érdekel

Lézeres tetoválás eltávolítás ára

A lézeres tetoválás eltávolítás ára igen változatos lehet, és számos tényező befolyásolja. A magyarországi klinikák árai is eltérhetnek egymástól a várostól, az alkalmazott technológiától, és az adott klinika hírnevétől függően. De nézzük meg, milyen átlagárakkal számíthatunk ebben a szolgáltatásban!

  1. Kis méretű tetoválások: Ezek általában kevesebb mint 10 cm2 területűek. A kis tetoválások eltávolítása Magyarországon az átlagár szerint 15.000 Ft-tól 30.000 Ft-ig emelkedhet kezelésenként.
  2. Közepes méretű tetoválások: Ebben a kategóriában a 10 cm2 - 20 cmközötti méretű tetoválások tartoznak. Az áraik általában 30.000 Ft-tól 60.000 Ft-ig mozognak kezelésenként.
  3. Nagy méretű tetoválások: A 20 cm2-nél nagyobb területű tetoválások árai a legmagasabbak. Egy-egy kezelésükért az ár 60.000 Ft-tól akár 150.000 Ft-ig is terjedhet, a mérettől és a tetoválás bonyolultságától függően.

Árak a lézeres tetoválás eltávolítás után

Méret

Elhelyezkedés

Átlagos ár (Ft)

Kis (5x5 cm)

Kar

20.000

Közepes (10x10 cm)

Láb

35.000

Nagy (15x20 cm)

Hát

60.000

Kis (5x5 cm)

Nyak

25.000

Közepes (10x10 cm)

Mellkas

40.000

Nagy (15x20 cm)

Has

65.000

Ez a táblázat az átlagos árakat mutatja be a lézeres tetoválás eltávolítás után különböző méretek és testrészek alapján. Az árak változhatnak attól függően, hogy milyen technológiát és szakembert választasz.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, és a tényleges költségek klinikánként változhatnak. Ráadásul, ahogy korábban is említettük, egy tetoválás eltávolítása általában több kezelést igényel, tehát az összköltség magasabb lesz.

Mielőtt döntést hozna, ajánlott több klinikát is felkeresni és árajánlatot kérni. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást választjuk.

További költségek, amelyekre számítani lehet

Amikor a lézeres tetoválás eltávolításra gondolunk, gyakran csak a lézerkezelés árára koncentrálunk. De sok más kiegészítő költséggel is találkozhatunk a folyamat során. Nézzük meg ezeket részletesen!

Konzultációs díj 

Mielőtt belekezdenénk a tetoválás eltávolításába, sok klinika ajánl konzultációt. Ez a lépés kritikus, mert a szakértők meghatározhatják a szükséges kezelések számát és a lehetséges eredményeket. Néhány klinika díjmentesen kínálja ezt a konzultációt, míg mások díjat számolhatnak fel érte, például 5.000-10.000 Ft közötti összeget. Azonban néhány helyen, ha úgy dönt, hogy folytatja a kezelést, ezt a díjat levonják a teljes költségből.

Utógondozási termékek

A lézeres kezelés után az érintett területet megfelelően kell ápolni a gyógyulás és a fertőzések elkerülése érdekében. Ezért szükség lehet speciális krémekre vagy kenőcsökre. Ezeknek az ára 2.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig terjedhet, attól függően, hogy milyen terméket választ és milyen mennyiségben.

Esetleges utókezelések

Bizonyos esetekben további kezelésekre lehet szükség a kívánt eredmény elérése érdekében, különösen, ha a tetoválás nem tűnik el teljesen az előre meghatározott kezelések után. Ezek az utókezelések extra költséget jelentenek. Az árak a korábban meghatározott kezelési díjakhoz hasonlóak lehetnek, de érdemes erről előre tájékozódni.

Összefoglalva, amikor lézeres tetoválás eltávolítást tervez, ne feledkezzen meg a fent említett további költségekről. Mindig jó tisztában lenni az összes lehetséges költséggel, hogy ne érjenek minket váratlan meglepetések.

Hogyan készüljünk fel a kezelésre?

A lézeres tetoválás eltávolítása komoly eljárás, amely megfelelő felkészülést igényel. Nem csak a kezelési időpontot és a pénzügyi költségeket kell figyelembe venni, hanem azt is, hogyan készíthetjük elő magunkat a lehető legjobb eredmény érdekében. Kezdjük az elejéről!

A kezelés előtti előkészületek

Kerüljük el a napfényt

A kezelendő területet legalább 4-6 héttel a kezelés előtt óvjuk a közvetlen napsugárzástól. A barna bőr növeli a mellékhatások kockázatát.

Ne alkalmazzunk önbarnítót

Kerüljük az önbarnító krémeket és spray-ket a kezelés előtti hetekben.

Rövidítsük le a szőrszálakat

A kezelés előtti napon borotváljuk le vagy rövidítsük le a kezelendő területen lévő szőrszálakat.

Kerüljük az aspirint és egyéb vérhígítókat

Ha rendszeresen szedünk ilyen gyógyszereket, konzultáljunk orvosunkkal a kezelés előtt.

A lézeres tetoválás eltávolítás sikere nagyban függ a megfelelő előkészülettől és a szakember választásától. Érdemes időt és energiát fordítani ezekre a lépésekre, hogy a legjobb eredményt érjük el.

Hol kereshetsz gyorsan szakembert a tetoválás eltávolítására?

A lézeres tetoválás eltávolítása nem egyszerű folyamat, és fontos, hogy egy tapasztalt és megbízható szakembert válasszunk az eljárásra. De hogyan találjuk meg a legjobb szakembert a környéken? Összegyűjtöttünk néhány praktikus módszert.

1. Helyi szépségszalonok és klinikák

Sok szépségszalon és klinika kínál lézeres tetoválás eltávolítást. Látogass el néhány helyi szalonba, klinikába és kérj információt az árakról, az eljárásokról és a szakemberek tapasztalatairól.

2. Személyes ajánlások

Barátok, családtagok vagy ismerősök ajánlása alapján is kereshetsz szakembert. Az őszinte vélemények és tapasztalatok segíthetnek a legjobb döntés meghozatalában.

3. Szakemberkereső platform

Az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy megbízható szakembert találjunk, a Qjob platformja. Ezen a weboldalon számos szolgáltatót találhatsz, akik lézeres tetoválás eltávolításban specializálódtak.

Az előnyök, amelyeket a platform kínál:

  • Meglévő vélemények és értékelések: A korábbi ügyfelek által hagyott visszajelzések segítenek kiválasztani a legjobb szakembert.
  • Áttekinthetőség: Minden szakember profilján részletes információkat találhatsz a képesítésekről, tapasztalatokról és az árakról.
  • Könnyű kapcsolatfelvétel: Az oldalon keresztül közvetlenül léphetsz kapcsolatba a kiválasztott szakemberrel, így könnyen egyeztethetsz időpontot vagy kérhetsz árajánlatot.

Összefoglalva, sokféle módon találhatsz megbízható szakembert a lézeres tetoválás eltávolítására. Mielőtt döntést hoznál, mindenképpen érdemes alaposan tájékozódnod, hogy a legjobb eredményt érhesd el.

Eltávolítanád régi, már nem tetsző tetoválást?

Ne várd meg tovább, érdeklődj

  Érdeklődök

Összegzés: Mire érdemes figyelni?

Amikor eldöntöttük, hogy lézeres tetoválás eltávolításra adjuk a fejünket, számos tényezőt érdemes mérlegelnünk. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb pontokat, amelyekre figyelnünk kell, hogy a legjobb eredményt érjük el:

  1. Válaszd a megfelelő szakembert: A folyamat egy nem mindennapi eljárás. Fontos, hogy olyan szakemberhez forduljunk, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel és tapasztalattal ezen a területen.
  2. Árak és költségek: Mint mindenhol, itt is az ár-érték arány a legfontosabb. Az olcsó nem mindig jó, de az sem biztos, hogy a legdrágább a legjobb. Érdemes több helyen is árajánlatot kérni, és figyelembe venni az esetleges további költségeket is.
  3. Tájékozódj előzetesen: Minden tetoválás eltávolítása egyedi. Érdemes előzetesen konzultálni a szakemberrel, hogy milyen eredményre számíthatsz, és hány kezelésre lehet szükség.
  4. Előkészület és utógondozás: Nem csak a kezelés, de az azt megelőző és követő időszak is lényeges. Tudnod kell, hogyan készülj fel a kezelésre, és milyen utógondozási lépéseket kell tenned a gyors és komplikációmentes gyógyulás érdekében.
  5. Ne hozz elhamarkodott döntést: Ez a kezelés nem olyan dolog, amelyben sietni kellene. Érdemes időt szánni a döntésre, mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, és megfontolni minden lehetőséget.

Végezetül, a lézeres tetoválás eltávolítás komplex eljárás, amely hosszú távú kötelezettségvállalást és gondos tervezést igényel. Az alapos tájékozódással és a helyes döntésekkel azonban elégedett lehetsz az eredménnyel és visszanyerheted bőröd eredeti szépségét.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lézeres tetoválás eltávolítás témájú cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést