Article Image

Mennyibe kerül a műanyag bejárati ajtó?

Felfedjük a műanyag bejárati ajtók valós költségeit, és bemutatjuk a befolyásoló tényezőket. Olvassa el, hogy megtudja az ajtóválasztás legfontosabb szempontjait.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolt már arra, hogy mennyit kellene fizetnie egy kiváló minőségű műanyag bejárati ajtóért? Az árak széles skálán mozognak a piacon a stílus és a funkcionalitás tekintetében. Ebben a cikkben megmutatjuk, mire számíthat, és hogyan találhatja meg a legjobb ajánlatokat!

Gyorsmenü:

Miért válasszunk műanyag bejárati ajtót?

Amikor új ajtót választunk otthonunkba, több szempontot is mérlegelünk. Az anyag kiválasztása talán a legkritikusabb, hiszen hosszú távú befektetésről beszélünk. A műanyag bejárati ajtók egyre népszerűbbek az utóbbi években, de vajon miért?

Tartósság és időjárásállóság

A műanyag bejárati ajtók különösen ellenállóak a változó időjárási viszonyokkal szemben. A műanyag nem reped, nem deformálódik és nem fakul ki olyan könnyen, mint például a fa. Szóval, ha az otthonod a Duna közelében van, ahol gyakran szeles az idő, vagy Miskolc környékén, ahol a tél keményebb lehet, akkor a műanyag ajtó ideális választás lesz. A tartósság mellett az árak is kedvezőek: egy átlagos méretű műanyag ajtó már 120.000 Ft-tól elérhető, míg a prémium kategóriájúak 350.000 Ft-tól indulnak.

Energiahatékonyság és hőszigetelés

A másik kulcsfontosságú előny, amit a műanyag ajtók kínálnak, az energiahatékonyság. Hazánkban a hideg telek miatt az energiahatékonyság nagyon fontos szempont. A műanyag ajtók kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy kevesebb hőt veszítünk el a hideg hónapokban. Ezzel nemcsak pénzt takaríthatunk meg a fűtési számlánkon, de a környezetünket is védjük. Példaként vegyük a Kömmerling márkát, amely speciálisan kifejlesztett ajtókereteket kínál, melyek megakadályozzák a hőveszteséget. Egy középkategóriás Kömmerling ajtó, amely 85x205 cm méretű, körülbelül 200.000 Ft-ba kerül. Bár elsőre magasnak tűnik az ár, hosszú távon megtérülő beruházásról van szó, hiszen az energiahatékonyság miatt csökkennek a rezsiköltségeink.

Összességében tehát láthatjuk, hogy a műanyag bejárati ajtók számos előnyt kínálnak, mind tartósság, mind energiahatékonyság szempontjából. Mielőtt döntést hoznánk, érdemes alaposan tájékozódnunk és több márkát, valamint típust is megtekinteni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Nem tudod, melyik műanyag ajtót válaszd?

Konzultálj szakemberrel és találd meg a tökéletes ajtót otthonodba!

Ajánlatot kérek

Műanyag bejárati ajtó árak

Mikor bejárati ajtó vásárlásán gondolkodunk, az egyik leggyakoribb kérdés, ami felmerül, vajon mennyibe fog kerülni? Természetesen, a műanyag bejárati ajtó árak széles skálán mozognak, és több tényező is befolyásolja azokat. Lássuk részletesen!

Ajtó mérete és stílusa

Minden ajtó ára nagymértékben függ annak méretétől és stílusától. Egy standard méretű, egyszerű kialakítású műanyag ajtó például már 80.000 Ft körül kapható. Ha viszont egyedi méreteket és speciális dizájnt szeretnénk, az ár könnyedén megduplázódhat.

Vegyük például a modern üvegezésű ajtókat, amelyek növelik az otthon fényességét. Egy ilyen ajtó ára 180.000 Ft-tól 250.000 Ft-ig terjedhet, mérettől és az üveg típusától függően. Míg egy nagyobb kétszárnyú ajtó egy teraszra 250.000 Ft felett kezdődik.

Műanyag bejárati ajtó árak méret szerint

Méret (Magasság x Szélesség)

Márka

Ár (Ft)

2100mm x 900mm

Kömmerling

150.000

2100mm x 1000mm

Schüco

160.000

2100mm x 1100mm

Rehau

175.000

2300mm x 900mm

Kömmerling

170.000

2300mm x 1000mm

Schüco

180.000

2300mm x 1100mm

Rehau

190.000

2500mm x 1000mm

Kömmerling

200.000

2500mm x 1100mm

Kömmerling

250.000

Az ajtók ára főként a méret és a márka hírnevének függvénye. A fenti táblázatban lévő értékek csupán hozzávetőlegesek,  az aktuális piaci árak ettől eltérnek.

Extrák és kiegészítők költsége

Ahogy az autóvásárlásnál is, az ajtóvásárlás során számos extra és kiegészítő közül választhatunk. Biztonsági zár, ujjlenyomat-olvasó, automatikus zárszerkezet – mindezek az árat emelhetik. Egy továbbfejlesztett biztonsági zár hozzáadása például plusz 25.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedhet. Míg egy ujjlenyomat-olvasó rendszer beépítése akár 70.000 Ft-ba is kerülhet.

Műanyag bejárati ajtó kiegészítői

Kiegészítők

Leírás

Ár (Ft)

U-alakú tömítés

Jobb hőszigetelés érdekében

10.000

Biztonsági zár

További védelem a behatolók ellen

45.000

Rozsdamentes kilincs

Hosszú élettartam, elegáns megjelenés

20.000

Üvegezett panel

Több természetes fény az előtérben

50.000

Küszöb

Megakadályozza a huzatot, megkönnyíti a belépést

15.000

Automatikus zárszerkezet

Kényelmi funkció, automatikus záródás

40.000

Szellőző nyílások

Friss levegő biztosítása, anélkül, hogy kinyitnád az ajtót

25.000

A fenti táblázatban látható kiegészítők költségeivel is számolni kell. Ezek az elemek növelik az ajtó funkcionalitását és biztonságát, de természetesen emelik az összköltséget is.

Gyártók és márkák összehasonlítása

Magyarországon számos gyártó kínál műanyag ajtókat, mint a már említett Kömmerling vagy Rehau. Ezen márkák megbízható minőséget kínálnak, de természetesen az áraik is magasabbak. Egy Kömmerling ajtó például 150.000 Ft-tól indul, míg egy kevésbé ismert márka esetében már 90.000 Ft körül is találhatunk ajánlatokat.

Ezért fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Nemcsak az árat, hanem a garanciát, a szervizlehetőségeket és az ügyfél-visszajelzéseket is mérlegelnünk kell.

Összességében a műanyag bejárati ajtók ára eléggé változatos, de ha ügyesen tájékozódunk, könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek és pénztárcánknak is megfelelő legjobb ajtót.

Műanyag bejárati ajtók árai gyártó és funkció szerint

Gyártó

Beépített Funkciók

Ár (Ft)

Rehau

Alapmodell, hőszigetelt üveg

140.000

Rehau

Biztonsági zár, hőszigetelt üveg

180.000

Rehau

Biztonsági zár, U-alakú tömítés, szellőző nyílások

220.000

Kirchberger

Alapmodell

160.000

Kirchberger

Hőszigetelt üveg, automatikus zárszerkezet

200.000

Kirchberger

U-alakú tömítés, rozsdamentes kilincs

180.000

VEKA

Biztonsági zár, U-alakú tömítés

150.000

VEKA

Automatikus zárszerkezet, hőszigetelt üveg

200.000

A mellékelt táblázatban látható, hogy az ajtók ára a beépített funkcióktól is függ. Az ajtók minősége, biztonsági funkciói és hőszigetelési képességei azonban a magasabb árkategóriájú modelleknél általában jobbak. Mindig érdemes összehasonlítani több ajánlatot, hogy a legjobb ár-érték arányt kapjuk.

Műanyag bejárati ajtók árai tulajdonságok szerint

Tulajdonságok

Átlagos Ár (Ft)

Alap műanyag bejárati ajtó

130.000 - 160.000

Műanyag ajtó hőszigetelt üveggel

155.000 - 185.000

Biztonsági zárral ellátott műanyag ajtó

180.000 - 200.000

U-alakú tömítéssel

165.000 - 185.000

Szellőző nyílásokkal

160.000 - 175.000

Automatikus zárszerkezettel

190.000 - 250.000

Rozsdamentes kilincsel

130.000 - 180.000

A táblázatban is látható, hogy műanyag bejárati ajtók ára a különféle tulajdonságoktól függ. Ne feledjük, hogy ezek az árak csupán tájékoztató jellegűek, mindig érdemes több ajánlatot összehasonlítani, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Műanyag ajtó telepítése szakszerűen

Ha műanyag bejárati ajtót szeretnénk otthonunkba, nem elég csak kiválasztani a megfelelőt, fontos annak megfelelő telepítése is. A folyamat sokkal simább és gondtalanabb lehet, ha tisztában vagyunk az egyes lépésekkel és a telepítési folyamat hozzáértő kezekben van.

A megfelelő szakember kiválasztása

Az ajtótelepítés nem mindennapi feladat, és hatalmas a különbség a megfelelően és rosszul beépített ajtó között. Ezen oknál fogva fontos a szakértők bevonása.

Ajánlások és értékelések keresése 

Minden projekt megkezdése előtt kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat és családtagjainkat, hogy tudnak-e ajánlani megbízható szakembert. Az ismerősökön túl az online platformokon rengeteg valós felhasználói véleményt találhatunk. A pozitív visszajelzések alapján könnyebben kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb szakembert.

Tapasztalat és minősítés ellenőrzése

Amikor már van egy rövid listánk a lehetséges szakemberekről, érdemes ellenőrizni a tapasztalatukat és minősítéseiket. Egy jól képzett szakember rendelkezik a megfelelő képzéseken való részvételről szóló bizonyítványokkal, és hosszú évek tapasztalatával a műanyag ajtók telepítésében. Ne habozzunk megkérdezni a szakembert korábbi munkáiról, és kérjünk referenciákat. 

Összességében, egy szép műanyag ajtó nemcsak az otthonunk esztétikai megjelenését emeli, hanem hosszú távon pénzt is spórolunk az energiahatékony hőszigeteléssel. Éppen ezért alapvető fontosságú a megfelelő szakember kiválasztása.

Biztos benne, hogy a legjobb döntést meg tudja hozni?

Egy profi véleménye mindig aranyat ér. Lépj kapcsolatba egy szakemberrel ma!

Segítséget kérek

A telepítési folyamat lépései

Minden háztulajdonos számára fontos annak megértése, hogyan zajlik a műanyag bejárati ajtó telepítése, még akkor is, ha nem maga végzi a munkát. Ez lehetővé teszi, hogy megalapozott döntéseket hozzunk, és biztosak legyünk abban, hogy a beépítés megfelelően történik.

Előkészületek és eszközök

Az ajtó beépítése előtt gondoskodnunk kell néhány előkészületről:

Helyszín előkészítése

Az ajtónyílás környékét szabadon kell hagyni, eltávolítva minden akadályt, hogy a szakemberek könnyedén hozzáférjenek.

Mérés

A helyszínen pontos méretvétel történik az ajtónyíláson, hogy az új ajtó tökéletesen illeszkedjen.

Eszközök

Alapvető eszközök, mint a szintező, ceruza, fúró, csavarhúzó és gumikalapács elengedhetetlenek a telepítés során.

A telepítési munka menete

  1. Régi ajtó eltávolítása: Amennyiben szükséges, a meglévő ajtót óvatosan eltávolítják, ügyelve arra, hogy az ajtókeret ne sérüljön.
  2. Keret ellenőrzése: Meggyőződnek róla, hogy az ajtókeret még stabil és nem sérült.
  3. Új ajtó beillesztése: Az új műanyag ajtót behelyezik a nyílásba, és a szintező segítségével ellenőrzik, hogy tökéletesen vízszintes-e.
  4. Rögzítés: Amint az ajtó a helyén van, a keretet rögzítik a falhoz csavarokkal és tiplikkel.
  5. Tömítések: Tömítőanyagokat használnak az ajtó és a keret között, hogy megelőzzék a levegő bejutásátását és javítsák a hőszigetelést.

Utólagos ellenőrzés és karbantartás

Miután az ajtó telepítése befejeződött, fontos ellenőrizni a működését, bizonyosodjuk meg arról, hogy ne  legyen sehol rés. Az ajtónak tökéletesen zárnianak kell, anélkül, hogy erőt kellene kifejteni.

A műanyag ajtók karbantartása egyszerű. Elegendő őket időnként megtisztítani egy nedves ronggyal, és ellenőrizni a zsanérok és zárak működését.

Összegezve, a műanyag bejárati ajtó telepítése nem bonyolult folyamat, de a precizitás kulcsfontosságú. A megértés és a gondos előkészítés garantálja az ajtó hosszú élettartamát és kiváló teljesítményét.

Tippek a költséghatékony vásárláshoz és telepítéshez

A műanyag bejárati ajtók vásárlása és telepítése nem egy olcsó művelet, azonban néhány tipp segíthet költségeink csökkentésében. Ha szeretnénk pénzt megtakarítani, de nem szeretnénk a minőséget lejjebb adni, olvassuk el a következő tanácsokat.

Hogyan találjuk meg a legjobb ajánlatokat?

Napjainkban a technológia nagyban megkönnyíti az árak összehasonlítását. Látogassunk el online ár-összehasonlító oldalakra, mint például az "ÁrGép" vagy "Árukereső". Ezek az oldalak lehetővé teszik, hogy pillanatok alatt megtaláljuk a legjobb ajánlatokat, összehasonlítva több bolt és gyártó árait.

Akciók és kedvezmények kihasználása

A nagyobb boltok és szaküzletek rendszeresen kínálnak akciókat és kedvezményeket. Legyünk éberek és iratkozzunk fel hírlevelekre, hogy értesüljünk az aktuális ajánlatokról. Ezen kívül érdemes vásárlásunkat nagyobb ünnepi időszakokra vagy a szezonvégi leárazásokra időzíteni, amikor jelentős kedvezményeket kínálnak.

A hibák elkerülése a telepítés során

A telepítés során több nehézség is felmerülhet. Például az ajtó nem illeszkedik tökéletesen vagy nem záródik megfelelően. Ennek elkerüléséhez mindig végezzünk pontos méretvételt és válasszunk megbízható szakembert. Ha valami mégis rosszul sülne el, ne habozzunk visszahívni a szakembert, hogy kijavítsa a hibát.

A garancia és szerviz szerepe

Mielőtt vásárlásra kerül sor, ellenőrizzük, hogy az ajtónkra milyen garanciális feltételek vonatkoznak. Egy jó garancia biztosítékot jelent az esetleges hibákra és problémákra. Ugyancsak fontos, hogy az adott cég nyújtson utólagos szerviz szolgáltatást, mely hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg számunkra.

Összefoglalva, a költséghatékony vásárlás és telepítés alapvetően nem kell, hogy bonyolult feladat legyen. Körültekintő tervezéssel, kutatással és az ajánlott tippek alkalmazásával könnyedén spórolhatunk, miközben kiváló minőségű műanyag bejárati ajtót szerezhetünk otthonunkba.

Szeretnéd, ha az ajtó telepítése zökkenőmentesen menne?

Ne kockáztass, bízd profikra a munkát!

Telepítést kérek

Összefoglalás

A műanyag bejárati ajtók napjainkban egyre népszerűbbek az otthonokban és vállalati környezetben egyaránt. Tartósságuk, energiahatékonyságuk és hőszigetelő képességük kiemeli őket más típusú ajtók közül. Miközben az árak változnak méret, stílus, az extrák igények és a választott márka szerint, alapos kutatással és összehasonlítással sokat spórolhatunk.

A telepítési folyamat megértése kulcsfontosságú a sikeres használathoz. A megfelelő szakember kiválasztása, az előkészítő lépések megtervezése és az utólagos ellenőrzés mind hozzájárulnak egy hosszú távú, problémamentes működéshez.

Végül, de nem utolsósorban, érdemes figyelmet szentelni a költséghatékony vásárlási és telepítési technikáknak. Az online ár-összehasonlító oldalak, a kedvezmények és akciók kihasználása, valamint a gyakori hibák elkerülése és a garanciális feltételek ismerete mind segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a beruházásból és hosszú távon elégedettek legyünk.

Gyakran Ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy átlagos műanyag bejárati ajtó?

A műanyag bejárati ajtó árak változóak, függ az ajtó méretétől, stílusától, és az esetleg hozzáadott extráktól. A gyártó és a beszerzés helye is számít az árak alakulásában. Érdemes több ajánlatot is kérni és összehasonlítani azokat.

Mely márkák a legnépszerűbbek és a legmegbízhatóbbak?

Számos megbízható márka létezik a piacon, amelyek hosszú távú garanciát és kiváló minőséget kínálnak. A választás során érdemes figyelembe venni az ajtók energiahatékonyságát, tartósságát és az ügyfelek visszajelzéseit.

Hol tudok jó szakembert találni az ajtó beépítéshez?

Különböző weboldalakon, mint például a Qjob.hu, összehasonlíthatjuk a különböző vállalkozásokat. A Qjob.hu oldalon számos szakember és cég között válogathatunk, akik kiváló minőségű szolgáltatást kínálnak versenyképes áron.

Milyen extra költségekkel kell számolni a telepítéskor?

A telepítés során többletköltségek is felmerülhetnek, mint például az utólagos módosítások, a régi ajtó eltávolítása vagy speciális eszközök használata. Mindig érdemes előre tisztázni ezeket a költségeket a kivitelezővel.

Kérdésed van?

Egy szakember megválaszolja azt! Vedd fel szakemberekkel a kapcsolatot! 

   Kérdésem van

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a műanyag bejárati ajtó árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést