Article Image

Mennyibe kerül a webshopkészítés?

Fedezze fel a webshop készítés árakat és tényezőket. Olvasson tovább a platformok, a karbantartás és az egyéb költségek részleteiről.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyit kell fizetni egy saját webshop létrehozásáért? Ez a kérdés gyakran felmerül a vállalkozók és a weboldal-tulajdonosok körében. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a webshopkészítés folyamatát és a hozzá kapcsolódó költségeket.

Gyorsmenü:

Bevezetés a webshopkészítés áraiba

A webshop készítés magában foglalja egy online kereskedelmi platform létrehozását, ahol az ügyfelek termékeket vagy szolgáltatásokat vásárolhatnak. A költségek változóak, és befolyásoló tényezők lehetnek a választott platform, a szükséges funkciók száma és bonyolultsága, valamint a rendszeres karbantartás és frissítés költségei.

Amikor arra gondolunk, hogy létrehozzunk egy webshopot, sok kérdés merül fel. Az egyik legfontosabb: mennyibe kerül mindez? Az árak sok tényezőtől függenek, és nagy hatással lehetnek a végső döntésre. Lássuk, melyek ezek a tényezők!

Az első lépések: mi befolyásolja a webshopkészítés árát?

Elsőként is, minden webshop készítés áraknál két alapvető dolgot jelent: a hosting díja és a domain név ára. Ezek nélkülözhetetlenek, ha webshopot szeretnénk létrehozni. De pontosan mennyit kell ezekre számítani?

Hosting díjak: Miért fontosak?

A webshopunknak szüksége van egy lakóhelyre az interneten, és itt jön képbe a hosting. Ez a szolgáltatás tárolja weboldalunk adatbázisát és biztosítja, hogy az oldalunk mindig elérhető legyen a látogatók számára.

A hosting díjak változhatnak a szolgáltatás minőségétől és a tárhely méretétől függően. Például, ha választunk egy egyszerű, kezdő csomagot egy ismert szolgáltatótól, mint például a Siteground, akkor havonta körülbelül 3.000 Ft-ot kell fizetnünk. Ha viszont nagyobb tárhelyre és több funkcióra van szükségünk, akkor egy prémium csomag akár havi 15.000 Ft-ba is kerülhet.

Szeretnéd tudni, mennyibe kerül a webshopod elkészítése?

Kapcsolatba léphetsz szakértőinkkel, akik személyre szabott árajánlatot készítenek neked!

 Beszélj a szakértőinkkel!

Domain név: Milyen költségekkel jár?

A domain név az a cím, amit a látogatók beírnak a böngészőbe, hogy elérjék a webshopunkat. Ez lehet a cégünk neve, vagy bármilyen más elnevezés, amit választunk. A domain név ára nagyban függ a végződéstől (.com, .hu, .net stb.) és a szolgáltatótól.

Például, ha egy .hu domain nevet szeretnénk a DotRoll-tól, díja évente körülbelül 3.000 Ft-ba kerül. Ha viszont egy .com domain nevet szeretnénk a GoDaddy-től, akkor ez évente körülbelül 8.000 Ft-ba kerülhet.

Tehát láthatjuk, hogy a webshopkészítés ára már a kezdetektől több tényezőtől függ. De ez csak a kezdet! Lássuk, mi következik ezután!

Domain név szükséges, ha webáruházat készítünk

Webshop nyításhoz nélkülözhetetlen egy domain név

Webshop készítés árak és különböző platformok

A webshopkészítés következő lépése a platform kiválasztása. Számtalan lehetőség közül választhatunk, de a legnépszerűbbek közé tartozik a WordPress. Miért is olyan népszerű, és mennyibe kerül a használata?

WordPress: Miért népszerű és mennyibe kerül?

A WordPress világszerte az egyik legnépszerűbb weboldal-készítő platform, nem véletlenül. Rendkívül rugalmas, széleskörűen testreszabható és felhasználóbarát -  nyitott forráskódú rendszerként üzemel, ami azt jelenti, hogy a szoftver ingyenesen használható.

A WordPress alapvetően ingyenes, de a webshop funkciókhoz szükséges bővítmény, a WooCommerce is díjmentes. Azonban ha még több funkcióra és szolgáltatásra van szükségünk, további bővítményeket vásárolhatunk, melyek általában éves díjasak. Ezek az árak változóak, de átlagosan 10.000 Ft-tól akár 100.000 Ft-ig is terjedhetnek évente.

Továbbá, ha professzionális megjelenést szeretnénk, érdemes egy prémium témát vásárolni, melynek ára 15.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedhet.

Összességében tehát, bár a WordPress és a WooCommerce ingyenesek, a további funkciók és a professzionális megjelenés költségeit is figyelembe véve a WordPress-alapú webshop készítés költségei 50.000 Ft-tól több százezer forintig is terjedhetnek.

De ne feledjük, hogy a WordPress rengeteg lehetőséget kínál, és hosszú távon megtérülő beruházás, ha a webshopunk sikeres lesz. A befektetés mértéke tehát nagyban függ a vállalkozásunk igényeitől és céljaitól.

WooCommerce: Az ingyenes és prémium lehetőségek

A WooCommerce a WordPress egyik legnépszerűbb bővítménye, mely kifejezetten webshopok számára lett kialakítva. Alapvetően ingyenes, és számos funkcióval rendelkezik, mint például termékek feltöltése, kategóriák létrehozása, különböző fizetési módok beállítása és még sok más.

Az ingyenes verzió sok esetben tökéletesen elegendő lehet egy kis- vagy középvállalkozás számára, azonban nagyobb vállalkozások esetében érdemes lehet a prémium lehetőségeket is megfontolni. Ezek általában további funkciókat és integrációkat kínálnak, mint például bonyolultabb szállítási és adóbeállítások, vagy összetett termékopciók. A prémium bővítmények ára általában 20.000 Ft-tól 60.000 Ft-ig terjed évente.

Shopify: Miért válasszuk és mennyibe kerül?

A Shopify egy teljes körű e-kereskedelmi platform, ami kifejezetten webshopok készítésére lett tervezve. Egyszerűen használható, nem igényel technikai tudást, és számos beépített funkcióval rendelkezik.

Havonta fizetendő díj ellenében használható. A díj mértéke a választott csomagtól függ, melyek közül a legolcsóbb havi 29 dollár (kb. 8.700 Ft), míg a legdrágább csomag havi 299 dollár (kb. 90.000 Ft).

Árai magasabbnak tűnhetnek, mint más platformoké, de fontos megemlíteni, hogy ezek a csomagok tartalmazzák a hosting díjat, és a platform számos beépített funkcióval van ellátva, így nem szükséges további bővítményeket vásárolni.

Magento: Milyen előnyökkel jár és mennyibe kerül?

A Magento egy másik népszerű e-kereskedelmi platform, mely nagyobb vállalkozások számára lett kialakítva. Rugalmas és széleskörűen testreszabható, de technikai tudást igényel a telepítése és kezelése.

A Magento Community Edition ingyenesen használható, azonban ha szükség van további funkciókra és támogatásra, a Magento Commerce csomagot is választhatjuk, melynek ára évente több ezer dollár.

Nem vagy biztos a választásodban?

Profi csapatunk segít eligazodni a webshopkészítés világában. Lépj velünk kapcsolatba most!

  Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi webshopkészítés árak

Néha a standard webshop platformok nem nyújtanak elég rugalmasságot vagy specifikus funkciókat, amire a vállalkozásunknak szüksége van. Ilyen esetekben jöhet szóba az egyedi webshop készítése. De mit is jelent ez pontosan, és milyen költségekre számíthatunk?

Miért érdemes egyedi webshopot készíttetni?

Egyedi webshop készítésekor a webfejlesztők az üzleti igényekre szabják a webshopot, beleértve a design-t, a funkciókat és a felhasználói élményt.

Ez több előnnyel is jár:

  1. Rugalmasabb design: Teljes mértékben a saját márkánkra szabható design, amely kiemelkedik a tömegből.
  2. Specifikus funkciók: Olyan egyedi funkciók beépítése, amelyekre kifejezetten a vállalkozásunknak van szüksége.
  3. Optimális felhasználói élmény: Az ügyfélutat és a vásárlási folyamatot a célcsoportunk igényeihez igazíthatjuk.
  4. Integrációk: Egyedi integrációk lehetősége, például CRM vagy ERP rendszerekkel.

Egyedi funkciók: Mennyire növelik a költségeket?

Természetesen, mindezek a személyre szabott lehetőségek növelik a költségeket. Az egyedi webshopkészítés árai nagyban függnek a projekt bonyolultságától és a szükséges funkciók számától.

Egy egyszerűbb, kevesebb egyedi funkcióval rendelkező webshop ára 500.000 Ft-tól kezdődhet, míg egy komplex, számos egyedi funkcióval és integrációval rendelkező webshop ára akár több millió forintba is kerülhet.

Az egyedi webshopkészítés jelentős befektetést igényel, de hosszú távon megtérülhet, ha versenyelőnyt biztosít a vállalkozásnak. Mindig mérlegeljük a befektetés és a potenciális hozam arányát.

Szükséged van egyedi funkciókra a webshopodban?

Profi fejlesztőink segítségedre lesznek. Lépj velünk kapcsolatba a részletekért!

 Egyedi igények megbeszélése

Webshop platformok és becsült költségek

Platform

Előnyök

Becsült költség

WordPress+WooCommerce

Testreszabható, sok bővítmény

200.000 Ft-tól

Shopify

Felhasználóbarát, teljes körű megoldás

300.000 Ft-tól + havi díj

Magento

Skálázható, nagy webáruházaknak

1.000.000 Ft-tól

Egyedi fejlesztés

Teljes mértékben testreszabható

2.000.000 Ft-tól

Ez a táblázat bemutatja a népszerű webshop platformokat, azok előnyeit és a hozzájuk kapcsolódó becsült költségeket. A választás a vállalkozás igényeitől és költségvetésétől függ.

Az árak és a minőség összefüggése

A webshop készítés árak igen széles skálán mozognak, és természetesen felmerül a kérdés: vajon az ár tükrözi-e a minőséget? És hogyan tudjuk eldönteni, mi a legjobb választás a vállalkozásunk számára?

Olcsó vagy drága? Mire számíthatunk?

Alacsonyabb áron kaphatunk egyszerűbb webshopokat, amelyek alapvető funkciókkal bírnak és kevésbé testreszabhatók. Ezzel szemben, a magasabb árú megoldások általában szélesebb körű szolgáltatásokat és egyedibb megoldásokat kínálnak.

Az olcsóbb megoldás általában megfelelő választás kisebb vállalkozások számára, melyek csak most kezdenek el e-kereskedelemmel foglalkozni, és alapvető webshop funkciókra van csak szükségük.

A drágább megoldások inkább nagyobb vállalkozásoknak, vagy azok részére javasolt, akik speciális igényekkel rendelkeznek, vagy szeretnének kiemelkedni a tömegből.

Mi a legjobb választás?

Fontos megjegyezni, hogy az ár nem mindig tükrözi pontosan a minőséget. Például, egy drágább webshop nem feltétlenül jobb, mint egy kedvezőbb árú, ha az előbbi túl bonyolult vagy nehezen kezelhető a vállalkozásunk számára.

A legjobb választás meghatározásakor nem csak az árat, hanem a vállalkozásunk konkrét igényeit és a potenciális ROI-t (return on investment, azaz megtérülés) is figyelembe kell venni.

Például, ha a webshopunkban sok egyedi funkcióra van szükség, akkor érdemes lehet befektetni egy drágább, de teljesen személyre szabott megoldásba. Másrészt, ha csak alapvető funkciókra van szükség, akkor egy olcsóbb, standard webshop platform is tökéletesen megfelelhet.

Végül, mindig érdemes több ajánlatot is bekérni, és összehasonlítani azokat nemcsak árban, hanem a kínált szolgáltatások, a támogatás és a fejlesztő cég hírneve alapján is.

Egy webshop készítése szaktudást igénylő feladat. Ha nem tudod hogyan, bízz szakembert - a Qjob-on!

Webáruház készítésével kapcsolatban megéri konzultálni egy szakértővel!

A webshop karbantartásának és frissítésének költségei

A webshop készítésének költségei nem merülnek ki a fejlesztési díjakban. Az online boltok rendszeres karbantartást és frissítést igényelnek, amelyekért  szintén fizetni kell. De miért fontosak ezek, és mennyibe kerülnek?

Miért fontos a rendszeres karbantartás és frissítés?

A karbantartás és a frissítések nélkülözhetetlenek egy webshop életében. A karbantartás segít az esetleges hibák időben történő javításában, biztosítja a weboldal stabil működését és véd a biztonságot érintő fenyegetésekkel szemben. A frissítések pedig azt szolgálják, hogy a webshop mindig a legújabb technológiai trendeknek megfelelően működjön.

Mennyibe kerül a havi karbantartás?

A havi karbantartás költségei változóak, és függnek a webshop méretétől, a használt platformtól és a karbantartásra szánt időtől. Általában a karbantartási díjak havonta 10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig alakulnak.

Karbantartási és frissítési költségek

Szolgáltatás

Leírás

Becsült költség

Rendszeres karbantartás

Hibajavítás, rendszer ellenőrzése

10.000 Ft/hótól

Biztonsági frissítések

Védekezés kiberfenyegetésekkel szemben

20.000 Ft/hótól

Funkcionális frissítések

Új funkciók hozzáadása, régiek frissítése

50.000 Ft/alkalomtól

Teljesítmény-optimalizálás

A webshop gyorsaságának növelése

30.000 Ft/alkalomtól

A karbantartási és frissítési költségek jelentősen hozzáadódnak a webshop működési költségeihez. Egy stabil, gyors és biztonságos webshop fenntartása hosszú távon megtérülő befektetés.

Szeretnéd, ha webshopod zökkenőmentesen működne?

Karbantartási és frissítési szolgáltatásainkkal biztosítjuk a webshopod stabil működését.

Karbantartás és frissítés

Összefoglaló

Egy webshop készítés ára széles skálán mozog, attól függően, hogy milyen platformot választunk, mennyire egyedi a webshopunk, milyen funkciókra van szükségünk, és mennyit tervezünk költeni karbantartásra és frissítésekre.

Az olcsóbb, kevésbé testreszabható megoldások általában 100.000 Ft körül kezdődnek, míg a teljesen egyedi webshopok ára több millió forint is lehet. A karbantartási és frissítési költségek további kiadásokat jelentenek, amelyeket szintén figyelembe kell venni a költségvetés készítésekor.

Mindig fontos mérlegelni a befektetés és a várható hozam arányát, és több ajánlatot is összehasonlítani, mielőtt döntést hoznánk.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a webshop készítés árakcímű cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést