Article Image

Mennyibe kerül egy balayage festés?

Egy közép hosszú haj festése 18.000 forintba fog kerülni. Az átlagos balayage festés árak 8.000-28.000 Ft között mozognak. Az árakat befolyásolja a haj hossza, az eredeti színe, a szalon hírneve és a fodrász tapasztalata
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Balayage festés árak 2024-ben

Egy balayage-stílusú hajfestés 8.000-25.000 Ft között mozog, átlagosan pedig 19.000 Ft-ba kerül. A balayage festés árakat több minden befolyásolja, többek közt a hajunk hossza, az eredeti szín, szalon hírneve és a fodrász tapasztalata. A cikkünkből megtudodhatod, hogy mennyibe fog kerülni számodra a balayage hajfestés!Balayage festés ár statisztika

Szőkített tincseket szeretnél?

Bízd magad profi szakemberre, aki olyan szőkítést csinál neked, amire tényleg vágysz!

Balayage festés 8000 Ft-ért


Tartalomjegyzék


Balayage festés költségek

Árkategória

Árak

Átlagos ár

18.000

Minimum ár

8.000 Ft

Maximum ár

30.000 Ft

Balayage festés árakat befolyásoló tényezők

Várhatóan kicsit mindenki más-más összeget fizet egy balayage haj elkészítéséért a fentebb említett okokból kifolyólag. Most szeretnénk kicsit alaposabban kifejteni, hogy mely tényezők is azok, amik befolyásolják ezeket a költségeket.

Fodrászat elhelyeszkedése

Magyarországon belül többféle árkategóriával találkozhatunk. Egy budapesti mesterfodrász és egy szintén budapesti, de átlagosnak mondható szalon esetében is már hatalmas különbségek tapasztalhatók. Arról nem is beszélve, hogy már városban, esetleg kisebb településen sokkal alacsonyabbak lehetnek az árak.

A következő grafikonon pár nagyobb település árait vizsgáltuk meg és gyűjtöttük össze, hogy egy középhosszú haj balayage hajfestése mennyibe is kerülne.

Balayage hajfestés átlagos költségei Magyarország nagyobb településein

Fodrászok tapasztaltsága

Egy fodrász tapasztaltságát sok szempontból vizsgálhatjuk. Figyelembe vehetjük a szakmában töltött éveket vagy az elkészített frizurák mennyiségét és milyenségét. Ilyen szempontok szerint is készítettünk egy táblázatot, hogy vizuálisan is el tudjuk képzelni, mit is jelent ez.

Tapasztalat szerinti balayage árak

Fodrász tapasztaltsága

Balayage festés árak

Mesterfodrász

25.000-38.000 Ft

Senior fodrász

15.000-25.000 Ft

Fodrász (több, mint 3 év tapasztalattal)

12.000-18.000 Ft

Kezdő fodrász (kevesebb, mint 3 év tapasztalattal)

8.000-15.000 Ft

Gyakorló fodrász (tanulmányai befejezése előtt)

3.000-10.000 Ft

Hajfestés specialista

18.000-35.000 Ft

A gyakorló fodrász árai nagyon változatosak lehetnek, hiszen van, aki csak anyagáron dolgozik, ahogy 2.000-7.000 Ft-os költség. Viszont ha van már némi tapasztalata és ügyessége is a balayage elkészítésében, akkor akár 8.000-13.000 Ft-ot is kérhet.

Hajhossz – balayage rövid haj vs. hosszú haj festése

Az árakat még elég komolyan befolyásolhatja a haj hossza és ebből fakadóan a felhasznált festék mennyisége. Ha például csak egy balayage szőke véggel a kívánt festéstípus, sokkal kevesebb festéket igényel, mint a francia balayage, a vörös szőke balayage vagy éppen egy karamell balayage haj festése.

A következő diagramon szemléltetjük, hogyan alakulnak a karamell balayage festés árak a különböző hajhossz mellett.

Mennyibe kerül a karamell balayage festés a különböző hajhosszúságok mellett?

Az extrém hosszú haj festésének költségét több szempontból is meg tudjuk magyarázni. Egyrészt, sokkal több festéket igényel, mivel nagyobb a felület, amit festeni kell. Emellett pedig nehezebb a kezelése és megesik, hogy nem is egy emberes feladat a festése. Hiszen ahhoz, hogy mindenhol egységes legyen az árnyalat, gyorsan kell dolgozni. Ezt pedig nehezítheti maga a hosszúság.

Mi is a balayage?

Így, hogy tisztáztuk az árakat, nem árt azt sem tisztába tenni, hogy mi az a balayage technika! Ez a hajfestési mód a technikáról kapta a nevét, amivel készül. A francia eredetű szó jelentése a „sepregetés” és a fodrász is ilyen sepregető mozdulatokkal viszi fel és oszlatja el a festéket a hajhosszon.

A festés titka, hogy a sötétebb és világosabb tincsek fokozatosan váltják egymást már a fejtetőtől kezdve, egészen a hajvégekig. Ennek eredménye pedig egy gyönyörű színátmenetes, kicsi „melír hatású” frizura. Ha meg szeretnénk bolondítani, akkor különböző árnyalatokkal is variálhatjuk!

Szőke Balayage

A szőke balayage adja a legtermészetesebb hatást!

Mennyi ideig tart a festés elkészítése?

A festés általában 1,5-2 óránál kezdődik és az sem ritka, hogy 3-4 óráig is eltart. Akkor tart inkább tovább, ha tőfestést is csinálni kell és nem csak a hajvéget kell festeni. De ahhoz, hogy pontosabban lássuk, hogy miért tart ilyen sokáig, nézzük, milyen lépései vannak a festésnek!

 1. Alapszín felfestése

Fontos a jól megválasztott alapszín, hiszen ha ez tökéletesen illik az eredeti hajszínhez, akkor később lesz csak esedékes az újrafestés. Valamint olyan szempontból is lényeges, hogy jól illeszkedjen a hajvég festéséhez.

 2. Szabadkézi világosítás

Ebben a lépésben készülnek a napszítta hatású, világos tincsek. Ez a leghosszadalmasabb folyamat, ami miatt akár 3 órát is a fodrászszékben tölthetünk.

 3. Színezős bemosás

Ennek az a célja, hogy még egységesebbé, természetesebbé és harmonikussá tegye a frizurát. Ha ugyanis nem történik meg a beszínezés, nagyon kontrasztos lehet a végeredmény. Márpedig, ha balayage hajat szeretnénk, az a célunk, hogy a valódi napszítta hatást kapjuk végeredményül.

Szeretnél egy tökéletesen kivitelezett balayage frizurát?

Bízz meg a Qjob fodrász szakembereit!

Érdekel

Balayage festés mennyi idő?

Az, hogy mennyi ideig élvezhetjük a balayage festést, mielőtt újra fodrászhoz mennénk, az nagyban függ magától a festéstől, az árnyalattól, az életvitelünktől.

Amennyiben ugyanis az alapszín megegyezik az eredeti hajszínünkkel, 3-6 hónap is eltelhet a két látogatás között. A 3 hónap eltérést az okozhatja, hogy milyen színű a hajvég. Ha szőkés, ami idővel elkezd sárgulni, ami zavar minket, akkor érdemes lehet 2-3 hónap után frissíttetni.

Ha viszont olyan árnyalatot választunk, ami egyáltalán nem áll közel az eredeti hajszínünkhöz, mint a barna vörös balayage, a karamell melír hatás vagy éppen valami extrémebb szín, mint a lila, zöld vagy kék, akkor havonta, maximum 2 havonta érdemes újíttatni. Egy ilyen extrémebb szín esetén az átlagos 12.000-19.000 Ft-os díj helyett akár 15.000-28.000 Ft-tal is számolhatunk.

Mennyi ideig tart a balayage őszülő hajra?

Az elkészítési folyamat a fentebb vázoltak alapján nagyjából 2,5-3 óra. Hiszen a tőfestést és a teljes hajhossz festését is kivitelezni kell.

Az újrafestési idő őszülő haj esetében 1,5-2 hónap átlagosan, attól függően, hogy mennyire őszülünk és az mennyire üt el a festésről (minket mennyire zavar).

Szürke balayage – kinek? mikor? miért?

A szürke balayage az elmúlt évek egyik nagy trendje volt, ami még a mai napig is divatosnak számít. Ennek oka, hogy szinte minden korosztály számára nagyon jól tud állni és nagyon sokféleképpen lehet játszani a színekkel.

Ha már őszül a hajunk, ezzel hatásosan el tudjuk fedni. Ha azonban csak a szürkés, ezüstös szín, ami nagyon megtetszett, még akkor is egy elég széles skálán válogathatunk az árnyalatokból. Így pedig megtalálhatjuk a számunkra tökéltes színt.

Az esetek többségében ennél a színválasztásnál a haj teljes hosszát festeni kell. A festés költsége pedig ebből kifolyólag 13.000-18.000 Ft között mozog átlagosan.

Milyen balayage festéstípusok a legfelkapottak?

Minden időszaknak meg van a maga kedvenc és felkapott hajviselete. Így van ez a balayage esetében is. Lássuk, az elmúlt pár évben, mely festések voltak kedveltek és ezeket nagyjából mennyiért valósíthatják meg a fodrászok egy középhosszú haj esetében:

Festés típus szerinti árak

Balayage árnyalat/típusa

Költsége

Sombre

10.000-13.000 Ft

Copacabana

11.000-14.000 Ft

Hamvas szőke balayage

12.000-15.000 Ft

Karamell balayage

11.000-14.000 Ft

Szürke ombre haj

10.000-12.000 Ft

A fentebb említettek mellett még a szőke balayage haj, mint satírozott is kiemelkedő figyelmet kapott az elmúlt években. Ennek oka, hogy azok is szívesen választják, akik szeretnének valami különlegeset, de tartózkodnának a drasztikus változásoktól. 

Kontrászt balayage

A balayage más árnyalatokkal feldobva is rendkívül mutatós eredményt kaphatunk!

Balayage, ombre vagy melír? Most elmondjuk, mi a különbség közöttük!

Habár évek óta divatban van az ombe és a balayage is, sokak számára még a mai napig nem egyértelmű, melyik milyen. Most szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba és megmutatni, mi a különbség a különböző technikák között!

Mi a különbség a balayage és a haj melírozása között?

A sima melír lényegében hajtincsek világosabbra festése. Ezek általában erőteljesen elkülönülnek a saját hajszínünktől. Kicsit természetesebb eredményt lehet elérni, ha több árnyalatot vegyítünk. A balayage ezzel szemben egy komplexebb kivitelezés, melynek célja, hogy úgy világosítsanak, színezzenek a hajon, hogy az megőrizze természetességét és ne üssön el teljes mértékben az eredeti hajszíntől.

Ezen festések nehézsége az árakban is megmutatkozik. Hiszen, ameddig egy melírral készített haj költsége 5.000-12.000 Ft, addig a balayage átlagosan 10.000-13.000 Ft között mozog.

Mi a különbség a balayage és az ombre között?

A legtöbben talán az ombre stílust ismerik, hiszen hazánkban is az vált a leghamarabb felkapottá. Az ombre technika lényege, hogy nagyjából a hajhossz alsó harmada van egy enyhe átmenettel kiszőkítve. A legfőbb különbség az ombre és a balayage között, hogy míg a balayage a fejtetőtől indul, addig az ombre nagyjából a hajhossz felső harmadának aljánál és úgy megy át teljesen világosba.

Ombre Ára

Az ombe hajfestés a balayage festés árakhoz viszonyítva szinte azonos. Egyes szalonokban esetleg egy kicsit alacsonyabb, de lényeges eltérés nem tapasztalható. Ha megnézzük az egyes árlistákat, látható, hogy általában egy kategóriában emlegetik a balayage, ombre, sombre és a copacabana haj árait.

Így egy átlagos ombre elkészítése 9.000-12.000 Ft között alakul. Amennyiben extrább, vagányabb alapszínt kérünk, az árak itt is elérhetik a 15.000-18.000 Ft-ot is akár.

Hogyan spórolj a balayage-on?

A balayage festés árak elég magasan mozognak az általános fodrász költségekhez képest, így érthető módon sokan szeretnének rajta spórolni egy kicsit. Ezt pár apró trükkel meg is tehetjük.

Válasszunk olyan árnyalatot, aminek a színe közel áll a saját hajszínünkhöz, így a hétről hétre növekvő lenövésünk nem lesz olyan feltűnő. Ezzel pedig akár hónapokat is spórolhatunk. Ha emellett még természetesz árnyalatot is választunk, akkor a kopás lesz annyira feltűnő, mint mondjuk egy lila vagy kék hajszín esetén.

Hogyan találhatók szakembert a környékemen?

Amennyiben ezt a cikket nyitottuk meg, a legegyszerűbb módja a szakemberkeresésnek, ha itt, Qjob-on nézzük meg! Hiszen a portál célja, hogy szakember és megrendelő könnyen és gyorsan egymásra találhasson.

Elképzeltél magadnak egy egyedi balayage festést?

Találj professzinonális szakembert a környékeden és olyan végeredményt kapj, amilyet elképzeltél!

Kérj árajánlatot!

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre. Lássuk, mi foglalkoztat minket a balayage technikával kapcsolatban!

Balayage göndör hajjon

A balayage göndör és hullámos haj esetében is remekül mutat!

Elkészíthető a melírozott haj otthon?

A melírozás azon festéstípusok közé tartozik, ami még egészen kivitelezhető otthon, komolyabb szaktudás nélkül is. Nem árt ugyanakkor, ha nem magunknak próbáljuk, hanem egy ismerőt kérünk meg erre a feladatra.

Elkészíthető a balayage otthon?

Ha csak laikusként nézzük a festési folyamatot, akkor is azt kell mondanunk, hogy nem érdemes. Sok esetben az otthon való próbálkozás hatására láthatunk elég élesen és kontrasztosan kirajzolódó melírcsíkokat. Ha a napszítta hatást szeretnénk elérni, amit a balayage kínál, érdemes szakemberre bíznunk magunkat.

Helyrehozható egy elrontott szőkítés?

Természetesen igen, de nem szokták szeretni a fodrászok. Azt sem, ha az otthoni próbálkozással érkezünk, azt pedig végképp nem, ha más szakember munkáját kellene kijavítani. Éppen ezért érdemes tisztázni, mit várunk, megnézni a referenciákat. Ha mégis javításra szorulna a frizuránk, érdemes pár napot, 1-2 hetet várni a két festés között, hogy ne törjük feleslegesen a hajvégeket.

Jól áll az ombre rövid haj esetében is?

Joggal merül fel a kérdés, hogy mutat az ombre vagy balayage a rövid haj esetében. Viszont ilyen esetben is kiemelkedően fontos, hogy profi szakember végezze a műveletet!

Hány gramm festék kell hosszú hajra?

Erre a kérdésre igazából lehetetlen válaszolni. Mert sok-sok tényezőtől függ: milyen eredeti színről váltanánk milyen színre? Mennyire hosszú a hajunk? Csak egy színt szeretnénk vagy balayage technikával több árnyalat és szín kombinációját? Ezért pedig egy festés során a 100-120 g-tól elkezdve bármennyi lehet a végeredmény.

Készíthető hajfesték házilag?

Kifejezetten hajfesték nem, amennyiben nem vagyunk vegyészek. A haj világosítására azonban számos technikát találhatunk. Ami még egy természetes festék és elég könnyen beszerezhető, az a henna. Ezzel azonban szintén vigyázni érdemes, mert az eltávolítása elég hosszadalmas és költséges folyamat lehet.

A Qjob-ot hónapról hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megbizonyosodhatsz arról, hogy olyan szakemberrel van dolgod, aki tényleg ért a dolgához. Megnézheted az ajánlásait, referencia munkáit vagy éppen a készségeiről, tudásáról tájékozódhatsz a felületünkön!

Szakember keresés  Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, a tapasztalt szövegíró, aki már számos szépségápolási témában írt cikket, ezúttal a "Balayage festés árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát, különböző technikáit, és részletes információkat nyújt a kezelések árazásáról.

Hagyj megjegyzést