Article Image

Mennyibe kerül egy beépített szekrény?

A beépített szekrény árak 300-800.000 Ft körül mozognak. Laminált bútorlapból 100-130.000 Ft/fm, míg a tömörfából 160-200.000 Ft/fm az átlagos kivitelezés.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A beépített szekrények átlagos költsége 2024

A beépített szekrény árak 300.000 Ft-tól kezdődnek és átlagosan 700.000-800.000 Ft körül állnak meg. Ezeket a költségeket befolyásolja természetesen a gardróbszekrény ára, az anyagköltség és egyéb tényezők is. Laminált bútorlapból 100.000-130.000 Ft/fm között elérhetők már szakemberek, míg a legköltségesebb általában a tömörfa bútorok, aminek az ára 160.000-200.000 Ft is lehet folyóméterenként. 

Honnan tudjuk a beépített szekrény árait

 

Érdekel, mennyibe kerülne egy beépített szekrény kivitelezése?

 Kérj ajánlatot egy kattintással!

Ajánlatot kérek   

Egy beépített szekrény készítése további tárolási lehetőséget biztosíthat, valamint sokkal otthonosabbá varázsolhatja a helyiséget. A következő néhány tényezőt érdemes figyelembe venni.

Tartalomjegyzék

Egyedi beépített szekrény költségkalkulátora

A következő táblázatban összegyűjtöttük az átlagos költségeket, melyeken az asztalosoknál elérhető ma Magyarországon egy beépített szekrény kivitelezése.

Beépített szekrény átlagos költségek óradíj és folyóméter szerint

 

Óradíj

Költségek (Ft/fm)

Minimum árak

5.500 Ft

5.000 Ft

Maximum árak

12.000 Ft

200.000 Ft

Átlagköltségek

8.750 Ft

102.500 Ft

Mennyibe kerül egy beépített szekrény folyóméterenként?

A szakemberek egy komplett beépített bútor esetében átlagosan 130.000-160.000 Ft-ot kérnek el folyóméterenként. Egy-egy kisebb munkára természetesen lehet, hogy kevesebbet fogunk fizetni, mint az élzárás, ami átlagosan 2.000-2.700 Ft/fm vagy a világítástakaróra, ami átlagosan 2.800-4.500 Ft között mozog.

Kisebb költségre számíthatunk, ha nem a szépség, hanem a funkcionalitás a lényeg, mint egy pincehelyiség esetében. Ha azonban egy beépített gardróbszekrény vagy modern beépített előszoba szekrény a vágyunk, sokkal magasabb költségekkel érdemes számolnunk.

Modern beépített szekrény

Modern hálószobai beépített szekrény

A beépített bútorok költsége típusonként

Az egyedi tervezésű és kialakítású beépített szekrény árai átlagosan 300.000-800.000 Ft között mozog típus, méret és anyag függvényében. A különálló, egyszerűbb darabok általában olcsóbbak, míg a beépített, esetleg speciális igényeket kielégítő bútorok sokkal költségesebbek lehetnek.

Beépített szekrény költsége típus szerint

Beépített gardróbszoba kialakítása

Csak képzeljük el, ahogy besétálunk egy szekrénnyel körbeépített, kényelmes puffokkal, tárolókkal kialakított gardróbszobába! Tökéletes!

Az ilyen megoldások kialakítása a legköltségesebb. Átlagosan 800.000-3.000.000 Ft között valósítható meg az igények függvényében. Laminált bútorlapból például 100.000-130.000 Ft-os áron készítik folyóméterét a bútoroknak, míg ha MDF bútorlapból kérjük, az már 130.000-160.000 Ft is lehet, tömörfa esetén pedig 160.000-200.000 Ft/fm.

Cserébe azonban rendkívül sokoldalú tárolási lehetőséget biztosít, éppen ezért lett Amerikában a legelterjedtebb kivitelezés a fő hálószobák esetében. Nálunk Magyarországon ezzel szemben inkább a beépített szekrények és a szabadon álló bútorok a hangsúlyosabbak.

Fa gardrób szekrény

Faanyagú gardróbszoba 

Nyitott polcos, beépített rendszer kiépítése

Ilyen szekrény esetében sokszor tapasztalható, hogy a beépített szekrény gipszkartonból készül fa elemekkel. Ennek a kialakítási költsége, 400.000-600.000 Ft lehet.

Mivel sok esetben a bútorasztalos nem vállalja a gipszkarton elemek felhelyezését, így rögtön 2 szakembert kell megbízni a munka elvégzésével. Így egy kisebb projekt sokkal költségesebbnek tűnhet, mintha egy nagyobb polcos rendszert készíttetnénk vagy több kisebb szekrény kivitelezését terveznénk.

Beépített szekrény építési díja

Egy klasszikus, beépített tolóajtós gardrób kivitelezési költsége 300.000-800.000 Ft között mozoghat. A végösszeg a felhasznált anyagtól, mérettől, igényektől természetesen változhat.

Ezek a bútordarabok tökéletes választásnak bizonyulhatnak, ha több tároló helyet szeretnénk, de nem vennénk el csak azért helyet a szobából. Kialakításának köszönhetően egy sokkal letisztultabb szobaképet kaphatunk, mint a külön álló szekrények révén.

Beépített tolóajtós szekrény

Nagy, fehér tolóajtós szekrény

Az árak helyzettől függően különbözőek lehetnek. Érdekel mennyibe kerülne az neked?

Qjob-on ingyenes és egyedi árajánlatot kapsz a szekrényed kiépítésére!

INGYENES ajánlatkérés   

Egy hálószobai nagy gardróbszekrény átlagos költsége

Egy 2 ajtós szekrény, azaz egy 3 méteres gardrób kialakítása átlagosan 800.000-3.000.000 Ft között mozog. A költségeket továbbá befolyásolhatja, hogy megfelelőek-e a kivitelezési körülmények, valamint, hogy milyen egyedi igényeink vannak.

A különböző szekrényelemek költségei

Ha nem egy komplett beépített szekrényt szeretnénk készíttetni, hanem egy meglévőt egészítenénk ki, sokkal olcsóbban jöhetünk ki! A különböző szekrényelemek végtelen választékának köszönhetően rengeteg lehetőségünk lehet.

Ezen elemek többségét akár mi magunk is rögzíthetjük és telepíthetjük, azonban, ha szakembert bízunk meg, számoljunk az óradíjjal és a kiszállási díjjal egyaránt! A leggazdaságosabb módja a szakember megbízásának, ha egyszerre több elemet rakatunk be. Így mind az óradíj, mind a kiszállási díj jobban megéri nekünk is.

Klasszikus polcok

Különböző előre szabott pénztárcabarát polcokat már akár 3.000-5.000 Ft-tól is meg tudunk vásárolni. A méret és a minőség növekedésével azonban a költségek is növekedni fognak. A tömörfa polcok ára 10.000 Ft-nál is kezdődhet. Ez alapján, ha 6 db különálló polcot szeretnénk beszereltetni, várhatóan 60.000-70.000 Ft lehet a végső költség szabással és szereléssel együtt.

A beépített vagy egyedi kialakítású polcok esetében magasabbak lehetnek a költségek, mint az előregyártott megvásárlása során. Az MDF-ből készült beépített szekrény belsőnek átlagosan 100.000-130.000 Ft-ba kerül folyómétere, ha már az eredeti gardrób tervekben is szerepelt a polc. Ezen kívül választhatunk tömörfa polcot vagy laminált bútorlapot is, de akár üveget is. 

Különböző szekrénybetétek

Szekrénybetétek közé tudunk sorolni minden olyan kis tárolórendszert, amelynek segítségével a szekrény még logikusabban rendszerezhető és kihasználhatók általuk a rendelkezésre álló terek. Ilyenek lehetnek:

  • Nyakkendőtartó: 3.000-10.000 Ft
  • Ékszer rendszerezők: 10.000-40.000 Ft
  • Akasztórudak: 4.000-9.000 Ft
  • Horgos akasztók: 5.000-10.000 Ft 
  • Tárolódobozok: 3.000-15.000 Ft

Ezek a termékek vagy semmilyen vagy csak nagyon minimális telepítési költséget igényelnek, így ezek elhelyezéséhez általában nem kell profi szakembert megbízni. Amennyiben azonban azt érezzük, hogy mégis segítségre lenne szükségünk, érdemes összehangolni az összetettebb bútorok összeszerelésével.

Fiókok

Akár a konyhai beépített szekrény, akár egy tükrös beépített szekrény esetében nagyon hasznosak és praktikusak lehetnek a fiókok. Hiszen úgy tárolhatjuk az apróságokat, hogy mégsem kelt rendezetlen hatást. A különböző elemes szekrények esetében, mint az IKEA bútoroknál is, könnyedén pótolhatjuk utólag is a fiókos részeket már 5.000-30.000 Ft-ért szekrény függően. A fa és a műanyag mellett választhatunk még üveg és fém fiókot is. Ezek közül a műanyag a legolcsóbb választás. Amennyiben szakembert bíznánk meg a fiókok összeszerelésével és beépítésével, átlagosan 3-4 fiókra számolhatunk 1 óra munkát. Ez 7.000-15.000 Ft-os összeszerelési költséget jelenthez nekünk.

Szekrény a szekrényben

A belső komódjellegű szekrények a kihasználatlanabb területeket képesek a lehető legoptimálisabban felhasználni. Választhatunk nyitott és zárt elemeket. A nyitott elemek tökéletesek lehetnek táskák, cipők rendszerezésére, míg a zárt elemek a fehérneműs belső rendszerező szerepét vehetik át. Az árak jelentősen eltérhetnek annak megfelelően, hogy előregyártott műanyag, textil rendszerezőt választunk vagy személyre szabatjuk. Így pedig átlagosan 5.000-7.000 Ft-tól kezdve egészen 70.000-80.000 Ft-ig is terjedhet a költsége.

Szívesen kiegészítenéd a meglévő gardróbodat valamilyen extra tárolófelülettel?

Asztalos szakembereink személyreszabott tárolási rendszert is készítenek!

Konzultálj egy asztalossal!   

Szekrényrendező költsége anyagonként

A szekrényrendszerezőket különböző kialakításban és különböző anyagokból is elkészíttethetjük. Viszont a tartósságuk és maga a beépített szekrény költségek is ennek megfelelően fognak változni.

Drótból készült rendszerezők

Ezek a termékek az egyik legolcsóbb és legkönnyebben felszerelhető termékek, amikből rengeteg előre gyártott fajta is megtalálható. Ennek köszönhetően pedig könnyedén találhatunk a saját igényeinknek megfelelőt. Hasznosak, praktikusak tudnak lenni, ha pedig egy vastagabb verziót választunk, nagyon tartósak is lehetnek. Ezeket a rendszerezőket már 3.000 Ft-tól megvásárolhatjuk, de átlagosan elmondható, hogy 7.000-15.000 Ft-ot is elkölthetünk a termékekre egy szekrény rendszerezése során.

Fém rendszerezők

A fém rendszerezők tartósabbak, mint a drót társaik, valamint vizuálisan is hozzák azt a szintet, amit az előbb említett elemek. Egy tökéletes középkategóriás választás lehet, ha tényleg tartós és környezetbarát megoldást szeretnénk. Ezen eszközök költsége átlagosan 7.000-25.000 Ft között mozog és a beszerelési költsége hasonló az drót eszközökéhez.

Műanyag szekrényrendezők

A műanyag tárolórendszerek nem a legtartósabbak, cserébe könnyen beszerezhetők és beépíthetők, valamint széles a szín-, és stílusválasztéka. Az ilyen előregyártott rendszereket már akár 2.000-3.000 Ft-tól megvásárolhatjuk. A nagyobb kialakítású darabok pedig 8.000-10.000 Ft-tól kezdődnek és itt is 20.000-25.000 Ft-os árat is elérhetik a komplettebb, teljesebb rendszerek. A hatalmas előnye, hogy a telepítéséhez nincs szükség szakemberre.

Fa szekrényrendezők

A fa belső rendszerezők elegánsak, fényűzőek és természetesek is tudnak lenni, ugyanakkor a jelen alapanyagárak mellett sokkal drágábbak is, mint a korábban felsorolt lehetőségek. Megfelelő gondozás mellett hosszú élettartamú és strapabíró elemek. Ezen rendszerezők beépítése már szakértelmet is igényelnek. Ezek költsége átlagosan 25.000-50.000 Ft között mozognak, a nagyobb, több fiókos elemek azonban itt is költségesebbek lehetnek. Akár az 50.000-80.000 Ft-ot is elérhetik.

Beépített szekrény rendező, polcok, akasztók

A különböző szekrényrendszerezőket akár kombinálhatjuk is annak megfelelően, hogy nekünk mire van szükségünk!

Szekrény vagy gardróbszoba beépítési költségtényezők

A beépített szekrény árakat rengeteg minden befolyásolhatja. Ilyenek lehetnek a következők:

  • Gipszkarton telepítési költségek: 20.000-35.000 Ft
  • Elektromos hálózat kiépítésének költségei: 30.000-60.000 Ft
  • Beépített szekrények kialakítása: 150.000-300.000 Ft
  • Kiépítés helyszíne (település)

A következő beépített szekrény kalkulátor megmutatja, hogy átlagosan hogyan alakul egy 2 méter széles, 2 méter magas, beépített tolóajtós szekrény kialakítása.

Beépített szekrény árak település szerint

beépített szekrény Budapesten

400.000-600.000 Ft

beépített szekrény Győr környékén

400.000-600.000 Ft

beépített szekrény Pécsett

350.000-550.000 Ft

beépített szekrény Debrecen vonzáskörzetében

380.000-600.000 Ft

beépített szekrény Szegeden

350.000-550.000 Ft

beépített szekrény Székesfehérvár körzetében

380.000-600.000 Ft

beépített szekrény Szolnok környékén

280.000-450.000 Ft

Amennyiben külön helyiségként szeretnénk kialakítani a gardróbszobát, érdemes utánakérdezni, hogy milyen szabályozások alá esnek aktuálisan az alaprajzot érintő építkezési változtatások!

Szekrényvilágítás kivitelezése

Akár egy szimpla szekrényről legyen szó, akár gardróbszekrényről, a belső világítás nagyon hasznos és praktikus tud lenni. Az automata, mozgásérzékelős darabok nem csak praktikusak lehetnek, de luxus hatást is kelthet. Ezen készülékek darabja 8.000-15.000 Ft, valamint a beszerelési költség átlagosan 5.000-25.000 Ft között alakul.

Szekrényajtó cseréje

Könnyen lehet, hogy idővel azt érezzük, hogy szeretnénk megújítani a szekrényt és szeretnénk lecserélni az ajtókat. Az előregyártott bútorokhoz már 10.000-70.000 Ft között is ki tudjuk cserélni az ajtókat. Míg az egyedi tervezésű bútorok esetében ez a költség 50.000-100.000 Ft is lehet, annak megfelelően, hogy MDF lapból vagy éppen tömörfából készülnek.

Szekrény átalakítási és felújítási költsége

Egy szekrény átalakítási, felújítási költsége az esetek többségében 1.000-15.000 Ft között mozog. Ha csak kiegészítőket kell vásárolni, 1.000-2.000 Ft-ból kivitelezhetjük. Amennyiben azonban válaszfalakat kell húzni, esetleg áthelyezni, azok akár a 30.000-70.000 Ft-ot is elérhetik.

Beépített szekrény felújítása

Beépített szekrény felújítása, belső újrafestése

Beépített szekrény készítése házilag vagy profi szakember megbízása – Mikor melyiket válasszam?

Mivel egy komplex rendszer kialakításáról van szó, így érdemes profi szakemberre bízni a beépített szekrény tervezését és kivitelezését is. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem csak megfelelően látja el a funkcióját, de biztonságos is lesz a kialakítása. Ahhoz, hogy tudjunk válogatni a lehetőségek között, kérjünk minimum 3 árajánlatot és döntsünk az alapján!
A tökéletes kivitelezés és összhatás érdekében érdemes szakembert megbízni az ilyen típusú munkák kivitelezésével!

Gyakran Ismételt Kérdések

A következő kérdések merülnek fel az emberekben leggyakrabban, ha beépített szekrény kivitelezéséről esik szó:

Mennyibe kerül egy szekrény tervezése és kivitelezése?

Az előre gyártott elemek és szekrények beépítése átlagosan 30.000-50.000 Ft, míg az egyedi tervezésű és kivitelezésű darabok költsége 600.000-800.000 Ft-ot is elérhetik.
Ha költséget szeretnénk csökkenteni és nem egyedileg terveztetni a bútorokat, a következő lehetőségek állnak rendelkezésünkre:

  • Polcegységek kialakítása
  • Függő tárolók felhelyezése
  • Cipős dobozok újra felhasználása
  • Műanyag tárolók, ládák alkalmazása

Mi a különbség a szekrény és a gardrób között?

A szekrény az egy külön álló, mozgatható elem, mely tárolási céllal került be az otthonunkba. A gardrób ezzel szemben egy komplettebb kialakítású, nagyobb mennyiségű ruhát elnyelő szekrény, mely lehet beépített és különálló is.

A beépített szekrények emelnek az otthonunk értékén?

A rövid válasz: igen! Hiszen plusz tárolási lehetőséget biztosít úgy, hogy a lehető legjobban hasznosítja a rendelkezésre álló teret. Ilyen szempontból érdemes lehet elgondolkodni egy beépített előszoba szekrény kialakításán is.

Megérik a szekrényrendszerezők kivitelezése?

Igen, hiszen ezáltal még átláthatóbb, könnyebben rendszerezhető bútorokat kaphatunk. Ezek pedig még a vizuális zajt, a kupit is segíthetnek megszüntetni.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Beépített szekrény" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést