Article Image

Mennyibe kerül a betoncsiszolás?

A beton csiszolás ára átlagosan 2.500 – 8.000 Ft/m2 között mozog, a munkadíj 1.500-3.000 Ft négyzetmérenként, de a teljes költség a mi pontos igényeinktől és megrendelésünktől is függ.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Betoncsiszolás ára 2024

A betoncsiszolás ár több tényező alapján kerül meghatározásra, így minden esetben a szakemberek egy személyre szabott árajánlatot adnak a megbízáshoz. A beton csiszolás ára jelenleg átlagosan 2.500 – 8.000 Ft/m2  között mozog, de kivételes esetekben elérheti akár a 12-13.000 forintot is négyzetméterenként. 

Betonozó Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik betonnal és cementtel kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Tartalomjegyzék

Betonpolírozás árak

 

Árak

Átlagos ár

5.000 Ft/nm

Minimum ár

3.000 Ft/nm

Maximum ár

20.000 Ft/nm

Mi is a csiszolt beton?

Egy esztétikus megjelenésű, és minden szempontból megfelelő padló, elengedhetetlen részét képezi a mindennapi életünknek, legyen szó magánjellegű-, vagy ipari felhasználásról. Az alapvető funkcionalitás mellett egyre jobban előtérbe kerül a megjelenés is, hiszen egy megfelelően karbantartott, fényesre csiszolt beton padló, nemcsak esztétikailag lehet szemet gyönyörködtető, hosszú távon rengeteg előnnyel jár a karbantartása és időtállósága miatt. 

A betoncsiszolás az egy burkolatot helyettesítő technológia. A csiszolás során, a beton felső porózus rétegét eltávolítják, a felületi repedéseket, hibákat, speciális javító anyagokkal tömítik, majd fokozatosan egyre finomabb gyémánt szemcsés gépekkel addig polírozzák a felületet amíg a kívánt eredményt el nem érik. Fontos, egy jó szakember számára a beton csiszolása flexel nem megfelelő eljárás, ehhez speciális gépeket használnak, és csak ritka esetben szükséges a flex alkalmazása, gyakoribb a sarokcsiszoló, az apróbb területek kiegyenlítésére.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

Betoncsiszolás előnyei:

  • Könnyen takarítható, mivel a felület a csiszolás és polírozás után tükörsimává válik. Nincs több por, mivel a padló porzó rétege eltávolításra kerül.
  • Ellenáll a külső behatásoknak, nem karcolódik, mint például mint a műgyantával borított padlón. 
  • Higiénikus, mivel a sima kemény, polírozott felületű padló nem szívja magába a baktériumokat és más szennyeződéseket, így azok könnyen eltávolíthatóak.
  • Gazdaságos, hiszen ha egy régi padlót egy esztétikailag szép, új padlóra cserél, olcsóbb, mint bármely más megoldás. A durva cementpadlóval összehasonlítva egy polírozott padló is jelentős megtakarítást eredményez a karbantartási költségek miatt.
  • Színezhető
  • Környezetbarát, mivel a beton padlót anélkül csiszolják és polírozzák, hogy gyantát vagy más potenciálisan káros és rákkeltő anyagot alkalmaznának. Nincsenek kellemetlen szagok és különböző mikrorészecskék levegőben, amelyek allergiát okozhatnak vagy károsak az egészségre.

Betonpadló csiszolása a házban szakember által

Csiszolt betonpadló kivitelezése szakember által

Átlagos betoncsiszolás ár 

A csiszolás kisimítja a betonpadlót, és előkészíti a polírozáshoz. A betonpadló csiszolásának munkadíja átlagosan 1.500-3.000 Ft négyzetmérenként, de a teljes költség a mi pontos igényeinktől és megrendelésünktől függ, de átlagosan 3.000-8.000 Ft négyzetméterenként.. A magas polírozású padlók több csiszolást és simítást igényelnek, így ennek megfelelően a költsége is arányosan nő. 

A beton csiszolás esetén, a többi szakmával megegyezően az ajánlat a helyszín felmérésével kezdődik, az úgynevezett próba csiszolással. Ez, a profi szakemberek szerint a legtisztább és legbiztonságosabb módszer a költségek pontos megállapítására és a várható végeredmény egyeztetésére. A próba csiszolás általában 2-4 négyzetméteren történik és körülbelül 3-8 órát vesz igénybe, ennek költsége átlagosan 15-25.000 Ft, plusz a kiszállási díj. 

Hasonlítsd össze a helyi szakemberek árait
 

A beton tömítése, hibák javítása átlagosan 4.000-8.000 Ft/m2 közötti összegbe kerül. A beton csiszolás anyagköltsége minden esetben benne van az árban, hiszen speciális gépekkel és anyagokkal dolgoznak a szakemberek, nem megszokott a beton csiszolása kézzel, hiszen időigényes. Sokan natúran hagyják a csiszolt betont, de érdemes tudni, hogy a beton színezhető. A beton padló festése 2.000-4.000 forint négyzetméterenként. 

Betoncsiszolás ára átlagosan

 

Minimum

Maximum

Betoncsiszolás ára

3.000 Ft/m2

8.000 Ft/m2

Munkadíj

1.500 Ft/m2

3.000 Ft/m2

Próba csiszolás

15.000 Ft

25.000 Ft

Tömítés, javítás

4.000 Ft/m2

8.000 Ft/m2

Beton festés

2.000 Ft/m2

4.000 Ft/m2

Beton csiszolás típus szerint

Lakossági

A lakossági felhasználásra készülő betoncsiszolás ára átlagosan 3.000-6.500 Ft/m2, de fontos tudnunk, hogy az igényeink szerint 3 kategóriába sorolhatjuk a költségeket: 

  • Alap: 3.000-4.000 Ft négyzetméterenként, amely tartalmazza a minimális felület előkészítés és javítást, közepes fényű csiszolást vagy beton polírozást. 
  • Középkategória: 4.000-5.700 Ft négyzetméterenként, amely esetén már speciálisabb és időigényesebb munkákat tartalmazó kivitelezést is választhatunk, mint a kiterjedtebb felület előkészítés és javítás, fényesebb végeredményű polírozás, minta a padlóba vagy festés. 
  • Extra: 6.000-9.000 Ft négyzetméterenként, ahol egyedi elemek és széleskörű tervezési lehetőségek tartoznak ebbe a tartományba, mint például magas minőségű és aprólékos felület kezelés, több, mint 2 réteg csiszolása, kézzel festés vagy kidolgozott minták sablonok elhelyezése a padló alapban. 

Betoncsiszolás lakossági felhasználásra

 

Min. 

Max. 

Alap

3.000 Ft/m2

4.000 Ft/m2

Középkategória

4.000 Ft/m2

5.700 Ft/m2

Extra

6.000 Ft/m2

9.000 Ft/m2

Betonpadló csiszolás lakásban

Betonpadló csiszolása lakásban

Kereskedelmi

Kereskedelmi forgalomban általában csarnokokban, raktárakban, vendéglátóipari egységekben, irodákban és üzletekben találkozhatunk csiszolt beton padlóval. Az ipari csarnokok és raktárak beton padló csiszolásának díja négyzetméterenként átlagosan 3.000-5.800 Ft, irodák, üzletek és éttermek, vagy akár hotelek esetében a beton csiszolás átlagos költsége 3.500-6.000 Ft/m2.

Kültéri betoncsiszolás

A polírozott beton tartós, könnyen karbantartható és vonzó, így kiváló választás egy kültéri teraszhoz. Egy átlagos csiszolt beton terasz esetén a polírozott beton teraszok ára 3.500-6.000 Ft/m2, de a kültéri betoncsiszolás akár 8.000-10.000 Ft is lehet négyzetméterenként a speciális kialakításoknál és egyedi terepviszonyok esetén. 

Kérj egyszerre több szakember ajánlatát!
 

Burkolás előtti csiszolás

Ha a csiszolást követően burkolni szeretnénk a felületre, akkor is fontos tudnunk, hogy a sima, egyenletes padlóval sokkal gyorsabban lehet dolgozni, mint a rögös felületeken, amelyeket először le kell csiszolni. A burkolás előtti csiszolás munkadíja átlagosan 3.000 Ft/m2, de az árat befolyásolja a pontos felület illetve a burkolat típusa, minősége is, így ez a költség 5.000 Ft/m2-ig is felmehet. 

Betoncsiszolás ár, csiszolt beton padló árak

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

A három legfontosabb befolyásoló tényező beton felület csiszolása esetén, a terület mérete, a beton minősége és állapota, és az aktuális állapottól a végső kívánt eredményhez szükséges munkavégzés és szerszámkopás tényezője.

Egy kicsit részletesebben fentebb említett a 3 pontról: 

  • A felület végleges fényesség vagy tisztaság szintje: A fényesség szintje határozza meg a polírozási folyamat lépéseinek számát - minél fényesebb a felület, annál több lépés, ami magasabb költséget jelent.
  • Terület: A teljes csiszolni kívánt felület négyzetméterre pontos meghatározása befolyásolja a teljes betoncsiszolás árát,így mindenképpen mérjük fel előre a csiszolni kívánt beton területét.
  • A szobák száma: A több helyiség több éllel és ajtónyílással jár, amelyeken csak  kisebb kézi berendezések használatával tud a szakember dolgozni, így ez is növelheti nem csak az időt, de munkadíjat is.
  • Jelenlegi padlóburkolat: Ha a jelenlegi padlóburkolatot el kell távolítani, az növeli a csiszolt beton padló árát. Befolyásolja a felület előkészítési költségeit is, hiszen például ha a padló jelenleg szőnyeggel vagy linóleummal van borítva, akkor a ragasztót is el kell távolítani így a beton padló megtisztítása és akár kétszeri csiszolása is plusz költséggel járhat.
  • A meglévő felület állapota: A meglévő felületen lévő repedéseket, lyukakat és horpadásokat ki kell javítani, tömíteni mielőtt a felületet le lehet csiszolni és polírozni. A felület-előkészítés további 2-3.000 Ft/m2 többletköltséget jelenthet.
  • A talajszint szint feletti padlók: Számoljunk további 1.000-1.500 Ft/m2 többletköltséggel, ha a polírozott padlót emelt beton alapra vagy aljzatra szeretnénk betonozni, mivel először vízszigetelésre és cementalapozásra lesz szükség.

Esetleges többletköltségek

 

Min.

Max.

Felület előkészítés, javítás

2.000 Ft/m2

3.000 Ft/m2

Szintezés

1.000 Ft/m2

1.500 Ft/m2

Speciális munkálatok (kézzel)

800 Ft/m2

2.200 Ft/m2

Plusz felületek csiszolása (árajánlaton kívül)

1.500 Ft/m2

4.000 Ft/m2

Csiszolás folyamata

Beton padló kiöntése

A betonpadló készítésének legáltalánosabb módja a betonöntés, azaz az alapozás. A nagyobb felületeket kisebb részekre kell osztani, és az öntést követő napon tágulási hézagokat kell beléjük vágni. A betonnyomásnak ugyanis vannak gyenge pontjai, ami azt jelenti, hogy a beton egyenes vonalban zsugorodik és repedhet. A tágulási hézagokat később a padlóhoz hasonló színű rugalmas tömítőanyaggal, például poliuretánnal töltik ki. A beton vastagsága a hőszigetelő vagy padlófűtés csöveken 5-10 cm között kell, hogy legyen.

Padló szintezés

Öntés után a betont lézeres vagy vibro-gépekkel kell kiegyenlíteni. A síkfelületre ezt követően kívánság szerint vihetünk fel festéket vagy hagyhatjuk natúran. Egy nap alatt a betonfelületet el lehet készíteni és kézi simítóval ki lehet egyenlíteni. A végső felületet ezután kézi és/vagy gépi simítóval lezárják és tömörítik. A cementpaszta szétterül a felületen, majd a kikeményedés során addig szükséges polírozni, amíg fényessé nem válik. Ez 4-14 óráig tarthat, és részben a hőmérsékleti viszonyoktól függ.

Betoncsiszolás és tömítés

Miután a beton megszáradt, a következő lépés a friss beton csiszolása, valamint lezárása. Ezt legalább egy hónappal a kiöntés után kell elvégezni, kivéve a gyorsan száradó esztrich beton csiszolása esetében. 

A beton polírozása és tisztítása tisztítógéppel, vagy még jobb, ha enyhe gyémántpolírozással történik a minimális tejszerű réteg eltávolítása és ezáltal a közepesen magasfényű felület elérése érdekében. Amennyiben a polírozott beton padlónkat teljesen simának szeretnénk, a felületet egy rugalmas, gyémánttal bevont párnákkal ellátott géppel is meg kell munkáltatnunk. 

Ezt követően a padlót ismét le kell zárni egy nedvszívó tömítőanyaggal, amely lehetővé teszi, hogy a beton „lélegezzen”.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

Csináld magad vagy bízd meg egy szakembert?

A betoncsiszolás házilag tényleg nem könnyű feladat! A betonpadlók csiszolásának vagy polírozásának folyamata nagy szakértelmet és speciális, gyémántkorongokkal felszerelt gépeket igényel, amelyek használatához pontos szaktudás szükséges, ráadásul az említett gépek és eszközök nem lelhetőek fel egy átlagos háztartásban.

Tekintettel a szükséges eszközökbe és készségekbe való befektetésre, ez határozottan nem a beton csiszolása házilag kategória, ráadásul egy jól elvégzett munka hosszú távú befektetés és nem bízhatjuk a véletlenre lakásunk padlóját. Ehhez a munkához szakemberek szükségesek. Környékbeli és megbízható betoncsiszoló vállalkozót találhatunk a Qjob-on, ahol profi, referenciával rendelkező szakemberek ajánlatai közül válogathatunk.

Hogyan találok jó szakembert a környékben?

A profi szakemberek megtalálása, kevésbé gyakori szakmáról van szó, nagyon kevés ember ismerősi körében találhatóak meg. Ilyenkor általában az interneten próbálunk meg keresni vállalkozót vagy céget, ám nagyon fontos, hogy kit választunk, hiszen egy beton csiszolást és kőműves munkát nem bízhatunk a véletlenre! 

Az internetes több száz hirdetést és ajánlatot találunk, ám ezeknek a szűrése és egyesével ajánlatot kérni időigényes feladat. Ha garantáltan a legjobb referenciájú beton csiszoló szakembert szeretnénk kiválasztani, úgy, hogy a saját költségkeretünkön belül szabhassuk meg, mire van szükségünk, és pontosan tudjuk számunkra készülő a csiszolt beton padló árát, keressünk beton csiszolót, kőműves szakembert a Qjob-on! Az oldal egyszerű, gyors, megbízható megoldásként szolgál bármilyen szakember megtalálásra! Nincsen más teendőnk, mint megnyitni az oldalt, létrehozni a feladatod és válogatni a jobbnál-jobb jelentkezők, szakemberek közül. Korábbi értékelések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő embert választjuk ki, illetve ajánlatot is kérhetünk villámgyorsan. 

Találj számodra megfelelő, helyi szakembert
 

Miért érdemes a Qjob szakembereit megbízni erre?

A Qjob felületét egyre több szakember használja, így biztosan találunk a beton csiszolására megfelelő kivitelezőt. 

Adj fel egy hirdetést, válogass a szakemberek közül valós értékelések alapján, válassz a megbízható kifizetési lehetőségek közül és már egyeztetheted is a megbízást. Az oldal egyedi “kockázatmentes üzlet” funkcióval pedig, csak akkor kell fizetned, ha a szakember elvégezte a munkát, váratlan plusz költségek nélkül. 

Gyakori kérdések 

Hol használható a csiszolt beton?

A csiszolt betonpadlók gyakorlatilag mindenhol megtalálhatók: magánlakásokban és házakban, raktárakban, üzletekben, szállodákban és éttermekben, irodaházakban, garázsokban, teraszokon.

Minden betontípus csiszolható?

Szinte minden szerkezetileg szilárd betonpadló, legyen az régi vagy új, megfelelő előkészítéssel csiszolható, vannak azonban kivételek, ezekről minden esetben egyeztessünk szakemberrel. 

A csiszolt beton csúszik?

Nem! A polírozott betonpadlók simának tűnhetnek, akár az üveg, de teljesen biztonságosak, ha tisztán és szárazon tartják. A csúszásmentesítésre használhatunk csúszásgátló szert is, a tisztítás mellé ezek a termékek speciális adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek javítják a tapadást és biztonságosabbá teszik a felületet.

Szükséges-e a karbantartás?

A polírozott beton padlók rendkívül tartósak, de megfelelő karbantartást igényelnek, viszont könnyen karbantarthatók. A karbantartsuk mindössze a por és szennyeződések száraz tisztításából, valamint alkalmankénti nedves ruhával történő felmosásából áll.

Fanni, a cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, betoncsiszolás árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést