Article Image

Hogyan tudok helyesen létrehozni egy feladatot a Qjob.hu-n?

Tippek, hogy minél gyorsabban találj megbízható szakembereket a feladatokhoz.

HOGYAN HASZNÁLJAM A QJOB.HU-T?

Töltsd ki a profilodat!

Ahhoz, hogy feladatot tudj közzétenni a Qjob.hu-n, regisztrálj, és töltsd ki a profilodat. Lehetőség van a profil minimális kitöltésére is, ha mondjuk csak kisebb lélegzetvételű munkákra, takarításra, kisebb háztartási javításra vagy költöztetésre van szükséged.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Ha pl. "Futárszolgálat" kategóriában hozol létre feladatot, és az mondjuk pénzkezeléssel is jár, javasoljuk, részletesen töltsd ki a profilodat: tölts fel valódi képet magadról, add meg telefonszámodat, csatlakoztasd közösségi média profiljaidat, és hitelesítsd magad, akár szakember vagy, akár megrendelő. Amikor egy szakember egy pénzkezeléssel járó feladatot vállal, benne van a kockázat, esetleg a Qjob megrendelő nem fizeti ki, ezért bizalmatlan, és nem vállalja el a feladatot. Részletes adataidat, pl. a telefonszámodat csak az a szakember láthatja, akit kiválasztasz.

Ellenőrizd a lakhelyedként beállított települést: ha rossz várost adtál meg, nem találsz majd megfelelő szakembert, akkor sem, ha nem csak a lakhelyed közelében keresel pl. 20 km-re.

Írd le részletesen a feladatot!

Minél pontosabban megfogalmazol egy feladatot, annál több lesz a jelentkező, és annál könnyebb lesz kiválasztani a számodra legjobb áron és legjobb minőségben dolgozó szakembert.

Egy rossz példa

El kell szállítani valamit a repülőtérről a városközpontba, lehetőleg minél gyorsabban.

Egy jó példa

Fel kell venni egy iratokat tartalmazó csomagot a Duna Medical Centerben, és el kell vinni a reptér 1-es terminál, indulási oldalára.

Előzetesen egyeztetni kell az egészségügyi központ recepciójával, mikor, ki érkezik a csomagért.

A csomagot holnap délután 12 óráig kell felvenni. Szállítás a repülőtérre 16 és 17 óra között.

A gyors és pontos szállításért borravalót adok!

Egy rossz példa

Sürgősen ki kell takarítani a lakást, három szoba, fürdőszoba, polcokat letörölni. Plusz hűtőszekrény és tűzhely. Tisztítószer NINCS, legyen saját.

Egy jó példa

Lakástakarításra van szükség.

Alapterület 85 m²: hálószoba, gyerekszoba, nappali, konyha. Külön fürdőszoba. Csatolok fényképeket.

Mit a feladat?

  1. Mindenütt felporszívózni és feltörölni a padlót, letörölni a csempét. A szobákban laminált padló, a konyhában és a fürdőszobában a mennyezetig csempe található.
  2. Letörölni a port a polcokon, a szekrényen, az ablakpárkányokon, a zongorán.
  3. Kitakarítani a WC-t, a mosdókagylót és a kádat.
  4. Kimosni a hűtőszekrényt és a sütőt.

A lakás nem elhanyagolt, mi magunk is rendszeresen takarítunk, de nem győzzük a munka mellett.

Van porszívónk. Tisztítószerek, illetve törölgető rongyokat hozni kell, azokból kifogytunk.

A takarítás alatt otthon leszünk, de igyekszünk nem zavarni.

A megbízást szigorúan e hét szerdán, 12-18 óra között kell teljesíteni.

Ha csak röviden írod le a feladatot, a szakemberek kérdéseket tesznek fel, ezekre válaszolni kell, amivel végül több időt töltesz majd el, mint egy érthető feladat megfogalmazásával.

Tipp: ne fogadd el azonnal az első ajánlatot! 

Amikor közzéteszel egy feladatot, a szakemberek rádírnak, ajánlatokat tesznek.

A Qjob.hu-n olyan népszerű kategóriák vannak, mint a „Futárszolgálat”, a „Takarítás”, a „Teherszállítás”. Az ilyen kategóriákban akár perceken belül megérkezhetnek az első ajánlatok.  Várj pár órát, mielőtt megbízol egy szakembert, így több ajánlat közül választhatsz.

A Qjob.hu-ra feltett feladatokra kétféle reakció érkezik: kérdések és ajánlatok. A kérdések sorában előfordulhat, nem témába vágó dolgokat, viccek, hülyeségeket írnak, hogy szórakoztassák magukat  – ezeket hagyd figyelmen kívül. A szakemberek kérhetik az ár emelését, javasolhatták a munkafeltételek megváltoztatását.

Válassz egyet az ajánlatok közül! Nézd meg az árakat és a szakemberek értékelését. Minél több értékelése van egy szakembernek, annál jobb. Továbbá a tapasztalt szakemberek esetében a fotó mellett egy jelvény is látható, „Hitelesített szakember” felirattal.

A szakemberek az oldalon sokszor ugyanolyan hétköznapi emberek, mint te

Akár úgy is tűnhet, a Qjob.hu-hoz olyan szakemberek is csatlakoznak, akik máshol valamilyen okból nem kapnak megbízást. De ez nem így van!

Szakembernek hívjuk az oldalon azokat a felhasználókat, akik nemcsak feladatokat tesznek közzé, hanem maguk is vállalnak feladatokat. Azaz nem kell feltétlenül speciális végzettség egy-egy feladat elvégzéséhez: ha ügyesen fotózol, és munkáid tetszenek a közönségnek, vagy egy kifejezetten jó kezű ezermester vagy, mert otthon magad is meg tudod oldalni a karbantartási, javítási feladatokat, bátran vállalhatsz fotós, illetve ezermester feladatokat. Természetesen a szó hagyományos értelmében vett szakikat és szakembernek hívjuk, de a Qjob ennél sokkal több: 16 kategóriában szakemberek, szabadúszók, hobbit magas szinten űző, vagy otthon unatkozó, de dolgozni akaró embereket találsz.

Sokan egyszerűen nem tudnak tétlenül ülni, és napi munkájuk mellett szívesen dolgoznak a szabadidejükben. Egyszer például egy futár feladatot egy vállalkozó teljesített egy nem éppen olcsó terepjáróval, csak mert a nyaralójába tartva útba esett neki a célállomás.

Egy költöztetéskor pedig egy nyomdatulajdonos pakolta a platóra a bútorokat, mert fiatal korában rakodóként dolgozott: úgy érezte, jól jön egy kis testmozgás, és nosztalgiaként élte meg a dolgot. Egy alkalommal pedig egy fordító takarított ki egy lakást, és kiváló munkát végzett, miközben a feladat megrendelőjével beszélgetett.

Hogyan viselkedj a szakemberekkel?

Add meg a részleteket! A feladat elvégzése előtt add meg a fontos részleteket: idő, telefonszámot és címet. A végleges költségeket is tisztázd: néha a szakemberek külön számolják az anyagköltséget, és magától értetődőnek veszik, hogy azt külön intézed. 

A Qjob.hu-n chatelhetsz is a szakemberekkel, ezért mindig győződj meg róla írásban is, megértett-e a feladatot. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert vitás esetekben csak úgy tudunk segíteni, ha a nem tisztázott részleteket írásban is rögzítitetk az oldalon belül.

Minden esetben vedd át, ellenőrizd a munkát! Mielőtt fizetnél, győződj meg róla, hogy a munkát megfelelően elvégezték!

Takarítás után: ellenőrizd, hogy a padló mindenhol tiszta-e, és nem maradt-e rajta a tisztítószer nyoma. Ellenőrizd a port az ablakpárkányon és a polcokon. Emeld fel azokat a tárgyakat, amelyek a padlón vagy a polcokon voltak: körülöttük nem lehet por. 

Vásárlás után: ellenőrizd, hogy mindent megvásároltak a korábban átadott listáról. Ha van, ne felejtsd el a jótállási jegyet is átvenni. Ha minden rendben van, a szakember előtt állítsd teljesítettre a feladatot, akinek az egyenlegén azonnal megjelenik a Kockázatmentes üzlet fizetési mód választásakor befoglalt összeg. 

Javítási munkák, karbantartás után: Megkérem a szakembert, részletesen mutassa be, milyen munkát, hogyan végzett el. Ellenőrzöm az eredményt: bedugom a konnektorba a hajszárítót, könyveket teszek a polcra, kinyitom és becsukom az ablakot, jól illeszkedik-e.

A munka után fizess, ne adj előleget! Néhány szakember előlegfizetést kér, mondván, hogy meg kell tankolniuk az autót, vagy fogyóeszközöket kell vásárolniuk. Nem javasoljuk, hogy ezt tedd, ilyen esetben válaszd a Kockázatementes üzlet fizetési módunkat. Ekkor a megbízás díj befoglalásra kerül az egyenlegeden, és csak akkor kerül át a szakember számlájára, ha előbb a szakember, majd te is teljesítettnek ítéled meg a feladatot. Így a szakember garantáltan hozzájut a pénzéhez, ezért elvállja a feladatot, és neked sem kell előleget adnod.

A Kockázatmentes üzlet fizetési mód azért is praktikus, mert így nem kell, hogy gondot fordíts arra, hogy kézpénzt tarts magadnál. 

Gyűjts dokumentációt a feladatról!

Kérd meg a szakembert, hogy fotózzon, készítsen rövid videót munka közben, vagy írja le részletesen, hogyan, mi romlott el pontosan, és hogyan javította meg. Ez segít megérteni, ha új körülmény merül fel egy munka elvégzése közben, illetve tényleg minden úgy történt-e, ahogy a szakember elmeséli.

Írj értékelést, ez nagyon fontos! A feladat teljesítése után a megrendelők a „Feladat teljesítve” gombra kattintanak, értékelést írnak a szakemberről, és egytől ötig csillagokkkal értékelik az udvariasságát, a pontosságát és a hozzáállását. Az értékelések fontosak a szakemberek számára: ezektől függ minősítésük, helyezésük a Qjob.hu szakemberkereső listáján. Röviden: minél magasabb az értékelésük, annál több a megrendeléshez jutnak.

Emellett a szakember is hagy értékelést és osztályzatot a megrendelőről. Ezek alapján a többi szakember, szabadúszó ezekből is tájékozódik a megrendelőről.

Ha valami nem jól sikerült...

A szakember nem jött el – kattints a „Feladat nem teljesítve” gombra. Válassz a többi szakember közül, akik ajánlatot tettek a feladatra!

A feladatot rosszul végezték el – adj egy csillagot az értékelésben, és írd le, miért gondolod, a munkát rosszul végezték el. Ügyfélszolgálatunk munkatársa felveszi veled a kapcsolatot.

Hozz letre egy feladatot! Legyel szakember

A szakember több pénzt követel a munkáért – mutasd meg a Qjob-on a szakember által vállalt megbízási díjat, és ne fizess többet! Ha fenyegetve érzed magad, a belátásodra bízzuk, kifizeted-e a többletdíjat, de ebben az esetben haladéktalanul értesítsd az ügyfélszolgálatunkat!

Mennyit is ér az én időm?

Ha nem tudod, mennyit is ér a munkaidőd, számold ki! Lehet, kevesebbet keresel, mint egy jó szakember a Qjob.hu-n? Jó ok arra, hogy szakmát válts, vagy mellékállásod legyen! 

Ne felejtsd!

  1. A Qjob.hu az egyik legjobb lehetőség a mindennapi feladatokhoz, és természetesen minden máshoz is! ;)
  2. Feladat létrehozása előtt töltsd ki a profilod, hogy bizalmat kelts a szakemberben!
  3. Mutasd be részletesen a feladatot, hogy később ne kelljen felesleges kérdésekre válaszolnod!
  4. Ne fogadd el azonnal a szakemberektől érkező első ajánlatot, várj egy kicsit. Vigyázat! Lehet, az ajánlat csak pár óráig él, ezt a szakember be tudj állítani! Tapasztald ki a legjobb stratégiát!
  5. A feladat teljesítését követően hagyj őszinte értékelést!
  6. Ha probléma merül fel, hívd az ügyfélszolgálatot!

Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

info

Hagyj megjegyzést