Article Image

Milyenek a Home Staging árak?

A home staging árak átlagosan 40.000 és 80.000 Ft-ot között mozognak. Egy kisebb szoba berendezése 50.000 F-tól kezdődik, míg egy teljes lakásé 200.000 Ft-ot von maga után.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Átlagos home staging árak 2024

Az országos átlagos home staging árak, avagy a lakásberendezés ára: 250.000 Ft. Ez az esetek többségében tartalmazza a bútorok és a dekoráció bérleti díját is. Sok lakástulajdonos 140.000 és 350.000 Ft közötti összeget fizet. A teljes bútorbérlés hosszabb időre 300.000 Ft-ba vagy még többe kerülhet.

Home staging árak, ár statisztika, Qjob.hu

Szeretnél jól kiadni vagy eladni az otthonodat?

Akár 20% jobb áron elkel az otthonod, ha szépen be van rendezve!

Érdeklődj itt   

A professzionális stagerek úgy rendezik be a dekorációt a lakáseladás alkalmával, hogy kiemeljék otthonod erősségeit, és minimalizálják gyengeségeit. Néhány további feladat, amelyet a tervezők javasolhatnak, a festés, a professzionális takarítás, a padló, a bútorok vagy a szekrények felújítása, valamint a világítás korszerűsítése. Ezek az extra feladatok nem tartoznak a hagyományos staginghez, de segíthetnek otthonod eladásában.

Tartalomjegyzék

Országos home staging szolgáltatások költsége

Országos átlag költség

250.000 Ft

Maximum ár

410.000 Ft

Minimum ár

50.000 Ft

Mennyit kérnek a Home Stagerek?

A legtöbb home stager 40.000 és 80.000 Ft közötti összeget számít fel egy kétórás konzultációért, mikor a lakáseladás gondolata felmerül bennünk. Ezután további 100.000 és 140.000 Ft-ot havonta minden egyes szobáért. A házaknak staging anyagokra van szükségük, ha a piacon vannak és az ügyfeleknek szeretnék megmutatni, ami néhány naptól akár néhány hónapig eltarthat. Sok stager azonban átlagosan legalább két hónapot számol fel a dekorációért, még akkor is, ha a ház gyorsan eladható.

Összeségében egy 200 négyzetméteres ház berendezése havonta körülbelül 400.000 Ft-ba kerül. Ez csak néhány stratégiai fontosságú szoba felkészítésén alapul. A felkészítésnek azonban nem kell drágának lennie! Sok eladó úgy spórol a költségeken, hogy fizet egy stagernek, hogy rendezzen át olyan tárgyakat, amelyek már a tulajdonában vannak. Ha kiköltözöl és minden holmidat magaddal viszed, bérelned kell néhány bútort, hogy megjelenhessen a professzionális fotókon.

Home staging, előtte és utána

Bejárat előtti folyosó előtte és utána

Home Staging konzultáció költsége

Egy kétórás home staging konzultáció ára 40.000 és 80.000 Ft között mozog. Ez a díj lehet önálló szolgáltatás, abban az esetben, ha a lakástulajdonosnak csak tanácsadásra van szüksége, vagy beépíthető a végső számlába is.

Ingatlan eladási, home staging tippek és tanácsok kellenek?

Akkor a konzultáció is elegendő! Kérj ingyenes árajánlatot a home staging tanácsadásra még most!

INGYENES AJÁNLATKÉRÉS   

Home Staging költség óránként

A home staging ár óradíjat nézve 10.000 és 18.000 Ft között mozog, az átlagos ár 16.000 Ft/óra. Az óradíjas számolásnál gyakoribb, hogy a stagerek a kezdeti konzultációért és a havi bérleti díjért számlázzák ki a végösszeget.

Eladó ingatlanok felkészítése, staging költségei

Az ingatlanok staging költségei beépíthetőek a különböző hirdetési csomagba, így a lakástulajdonosoknak semmit sem kell pluszba, zsebből fizetniük. Az árak változóak, de az ügynökök a listaár 1-3 százalékát is elkérhetik az üres ház berendezéséért. Ha eladják, az ügynök akár záráskor is beszedheti a díjakat. Másrészt van, hogy néhány ügynök ezt ingyenes szolgáltatásként adja ügyfelei számára!

Azok az ügyfelek, akik pénzt szeretnének megtakarítani, fizethetnek a stagernek egy kezdeti konzultációért. Egy ilyen találkozón útmutatást kaphatnak arra vonatkozóan, hogyan rendezzék be a belső teret saját maguk. Mind a teljes körű staging munka, mind az egyszeri konzultáció az eladó zsebéből is kijöhet, vagy beleszámítható a hirdetési csomagba.

A lakás eladás ügyfelek gyakran konzultálnak ingatlanügynökükkel a staging lehetőségeikről, mielőtt a lakásukat listára helyeznék. Ez magában foglalja azt is, hogy saját maguk oldják meg vagy keressenek egy jó hírű, a környékükön működő staging-szolgáltatót.

Lakáseladás tippek, lakáseladási ötletek

Nappali előtte és utána

House Staging szolgáltatások árlistája

Az alábbi táblázatban a főbb szolgáltatások láthatóak, amelyek egy tipikus staging átvételi elismervényen szerepelnek. A projekt jellegétől függően előfordulhat, hogy ezek közül néhány nem kerül kiszámlázásra. A következő táblázatban szemléltetve vannak a home staging különböző szolgáltatásokra vonatkozó árak.

Különböző home staging szolgáltatások díjszabása 2024-ben

Szolgáltatás

Ára

Kezdeti konzultáció

40.000 és 80.000 Ft között 2 órára

Átrendezés és lomtalanítás

150.000 Ft átalánydíj

Szolgáltatási díjak felszámolása

120.000 és 200.000 Ft közötti összeg projektenként

Rendezési díj

100.000 és 140.000 Ft szobánként az első hónapra, ami átlagosan 180.000 Ft is lehet a kezdeti elhelyezéseket tekintve

Bútorbérlés

60.000 és 70.000 Ft között szobánként havonta, ami átlagosan 180.000 Ft bérleti díj havonta a kezdeti elrendezés után

A te projekted további költségeket vonhat maga után az adott szakemberektől a lakás eladás során, mint például a professzionális tisztítás, festés vagy a felületek újrafényezése és egyéb feladatok, hogy a házad minél jobban nézzen ki a leendő vásárlók számára!

Home Staging bútor bérleti díjak

A home staging bútorok bérleti díja egy teljes 200 négyzetméteres otthonra kezdetben körülbelül 200.000 Ft-ba kerül. Míg a további bérleti díjak havonta 180.000 és 220.000 Ft között vannak, gyakori egy 3 hónapos minimális bérleti időszak, még akkor is, ha az ingatlan gyorsan eladják. 

Home staging árak, bérleti díj árak

A költségek csökkentése érdekében a lakás eladás alkalmával egy 12x12 méretű szobát körülbelül 50.000 és 70.000 Ft-ért rendeznek be, és a kezdeti elrendezési díj után kisebb, 80.000 és 90.000 Ft-os havi bútorbérleti díjat fizethetsz. Sok lakástulajdonos úgy dönt, hogy egynél több szobát rendez be, és olyan stratégiai helyekre összpontosít, mint a konyha és a nappali. Ez átlagosan 180.000 – 200.000 Ft-ba is kerülhet akár, és további átlagosan 170.000 – 190.000 Ft-os bérleti díjat a következő hónapokra. 

Egy üres vagy üresen álló otthon staging költségei

Ha egy üres, 200 négyzetméteres, 3 hálószobás házat veszünk alapul, ennek a felkészítése átlagosan havi 200.000 Ft-ba kerül. Ebben a költségben benne van a kezdeti tervezési konzultáció, a szolgáltatási díjak, a bútorozás, a dekorálás és a munka befejezése utáni tárgyak eltávolítása.

Sok stager azonban minimum 3 hónapos bérleti díjat számít fel, függetlenül attól, hogy a ház milyen gyorsan eladható, ez az ár könnyen elérheti a 400.000 Ft-ot is. Ez a költség olyan üres házakra jellemző, amelyeknél néhány stratégiai helyiséget kell berendezni, például a nappalit, a konyhát és a fő hálószobát.

Egy lakott ház felállítása, staging költségei

Egy lakott otthon felkészítésének költsége általában 160.000 Ft egyszeri díj a lakáseladás és a staging folyamatok során, amely magában foglalja mind a kezdeti konzultációt, az átrendezést, a rendrakást és a meglévő bútorok mozgatását is. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy ha a te lakott otthonod bérleti dekorációt is igényel, minden egyes szoba 70.000 és 100.000 Ft-os felkészítési díjat von maga után, további 80.000 – 90.000 Ft-os havi bérleti dekorációs díjjal.

Home staging, lakás berendezése

Amerikai nappali-konyha előtte és utána

Egy társasházi ház felállítása, staging költségei

A társasházi lakások felkészítésének költségei megegyeznek egy családi ház felkészítésének költségeivel. A végső ár attól függ, hogy hány szobát kell felkészíteni, milyen javításokat igényel és hogy üres vagy lakott-e.

Egy otthon staging lehetőségei eladási szempontból

A ház állapotától függően a staging költségek további költségeket vonhatnak maguk után a ház megjelenésének javításával kapcsolatban.

Festés

A festés nagyszerű módja annak, hogy előkészítsd ingatlanod az eladásra. Ezt elvégezheti egy profi szobafestő szakember, akit a staging cégtől függetlenül bérelhetsz fel, vagy elvégezheted a munkát saját magad is. Egyes staging cégek kapcsolatban állnak olyan környékbeli profikkal is, akik a tervezési számlán szereplő kiegészítő szolgáltatásként lefesthetik a te otthonod. 

Egy lakás belső festésének átlagos költsége 450.000 Ft, vagyis a home staging árak során egy átlagos 10x12 méretű szoba esetében ez 80.000 és 120.000 Ft között van. A ház külső festésének átlagos költsége 550.000 – 600.000 Ft. Válassz friss, semleges színeket, meleg árnyalatban. Ha mindenhol ugyanazt a színű festéket és drapériát használod, időt és pénzt takaríthatsz meg, a szobák pedig nagyobbnak tűnhetnek!

Home staging árak, szoba festés

A saját magunk való megoldás esetében a festék ára 5 literenként 1.500 és 2.500 Ft között mozog. Általánosságban elmondható, hogy egy 15 literes festék körülbelül 135 négyzetméternyi területet fed le. Figyelembe kell venned az olyan kellékek költségeit is, mint az ecsetek, hengerek, festéktálcák, ponyvák, festőszalagok és létrák. Egy profi festő szakember felbérlése kiküszöböli annak szükségességét, hogy magad vásárold meg ezeket a felszereléseket, és gondoskodik arról, hogy a munkát tisztán végezze el.

Világítás

A nagyszerű világítás kiemeli és megvilágítja az otthonod legszebb aspektusait! Mindazonáltal sok ház nem megfelelően van megvilágítva. A belső terek megvilágításához a staging-szolgáltató arra törekszik, hogy minden 50 négyzetlábra összesen 100 wattot állítson be.

Ha a jelenlegi lámpák nem képesek ezt a teljesítményt biztosítani, akkor fel kell bérelned egy szakembert, hogy új világítótesteket szereljen fel. Az új világítótestek beszerelésének költsége átlagosan 80.000 Ft a home staging árak kalkulációján belül. Eközben, ha diszkrét kiegészítő fényt szeretnél biztosítani, a süllyesztett világítás beszerelésének költsége 30.000 Ft.

Ne hagyatkozz szobánként egy vagy két lámpatestre sem. Győződj meg róla, hogy változatos, különböző típusú világítással fokozd a belső teret, például:

  • Környezeti (általános vagy felülvilágító)
  • Feladatokra alkalmas (függő, szekrény alatti vagy olvasó)
  • Kapaszkodó (asztali és fali)
  • Természetes megvilágítás (ablakok és tetőablakok)

Szekrények újrafényezése vagy felújítása

A háztulajdonosok újrafényezhetik a felületeket vagy újrafényeztethetik akár a szekrényeiket is, ezzel javítva a házuk vonzerejét. Összességében az olyan kozmetikai javítások, mint a szekrények és fiókfrontok újrafényezése, modernebbé tehetik a belső teret. A felületek, például a keményfa padlók újrafényezése vonzó fényt kölcsönöz a padlóburkolatnak, viszont ezek a home staging árak emelkedésével járhatnak.

A szekrények újrafényezésével és új hardverek hozzáadásával növelheted házad értékét és vonzerejét is. A bútorok újrafényezésének átlagos költsége 9.000 – 15.000 Ft négyzetméterenként, de az ár lehet alacsonyabb vagy magasabb is, a bútorok méretétől és összetettségétől függően. A szekrények újrafényezésének teljes átlagos költsége körülbelül 140.000 – 220.000 Ft.

A karcos és fakó parketták szintén rontják a ház vonzerejét. A fapadlók újrafényezése szebbé teszi otthonod! A parketta újrafényezésének átlagos költsége 5.000 – 7.000 Ft négyzetméterenként.

Szakszerű takarítás

A takarítási szolgáltatás átlagos költsége 22.000 – 30.000 Ft. Ez a költség elkülönül egy tipikus home stager szolgáltatásától. Ha az eladó nem képes alaposan kitakarítani az otthonát a fotókhoz, akkor fontos, hogy profi takarító segítséget vegyen igénybe! A tiszta otthon - a legjobb benyomást kelti az interneten és a vevőknél a ház bemutatás során. A takarítást a staging befejezése után kell elvégezni, hogy minden felület makulátlan legyen.

Home staging árak, világítás, takarítás

Saját magunk való felkészítése a háznak vagy egy profi home stager felbérlése

Amikor a saját magad által való megoldás és a professzionális home stagert végző szakember felbérlése között mérlegeled otthonod állapotát és költségvetését, jól gondold át a döntésed!

Soknak tűnik a staging költsége?

Te ennél többet kereshetsz! Hisz profin berendezett lakások gyorsabban elkelnek! Add el a lakásod a leggyorsabban!

Érdekel   

Lehet, hogy pénzt takaríthatsz meg, ha felbérelsz egy tervezőt a konzultációra, mielőtt magad kezdenél hozzá az egyszerű javításokhoz és kiigazításokhoz. Ne feledd, hogy a bútorok saját magad általi bérlése még mindig nagy kiadást jelent, hisz a fel -és leszereléssel is neked kellene foglalkoznod. Továbbá, minden összetett vagy nagy összegű projektet továbbra is a szakembernek kell elvégeznie.

Ha azonban egy tapasztalt lakberendezőt bízol meg a munka elvégzésével, az felszabadíthatja az idődet, csökkentheti a stresszt, és segíthet a ház gyors és magasabb áron történő eladásában. Ez azért van, mert a stagerek maguk is képesek felszerelni és lebontani a dekorációt.

Gyakran ismételt kérdések

Megéri-e az eladásra szánt otthon a staging költségeket?

Igen, az eladásra szánt otthon staging árai megérik a költségeket! A rendezett házak 33-50%-kal kevesebb időt töltenek a piacon, mint a nem rendezett társaik. Emellett a rendezett otthonok 20%-kal magasabb áron kelnek el! Ez 8-10%-os plusz megtérülést eredményez a nem rendezett otthonokhoz képest.

Miért fontos a staging az otthonunk szempontjából?

Azért fontos a házadnak a staging művelete, mert a legtöbb lakásvásárló az interneten kezdi a keresést, és az egyes ingatlanok fényképeit nézegeti. A staging otthonok jobb első benyomást keltenek, gyorsabban és több pénzért adhatók el.

Kinek kell fizetni a home staging folyamán?

Az eladónak vagy az ingatlanügynöknek kell fizetnie a home stager szakember munkáját. Ahhoz, hogy az eladók pénzt takarítsanak meg, személyesen is felbérelhetnek egy tervezőt a beállítások elvégzésére.

Más helyzetekben az ingatlanügynök felajánlhatja, hogy az eladási csomag részeként fizeti a staging szolgáltatásokat, vagy a díjakat a végső költségekbe beépítheti.

Üresen vagy bútorozva jobb eladni egy házat?

Jobb egy berendezett házat eladni, hogy az ingatlant megtekintő vevők el tudják képzelni magukat az otthonban. A berendezett otthonok rövidebb ideig szerepelnek az eladási listán, és magasabb áron adhatók el.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Katalin, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Katalin vagyok már 5 éve foglalkozok speciális lakás berendezéssel, amit angolul Home Staging-nek neveznek. Tulajdonképpen nem más a munkám lényege, mint a kiadó lakásokat kiadásra felkészíteni egy személyre szabott berendezéssel, vagy ha el akarja adni az ingatlanát, akkor abban is tudok segíteni.

Hagyj megjegyzést