Article Image

Mennyibe kerül a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás havidíjakat tekintve 29.900-260.000 Ft/hó. Egy egy alkalmas projekt esetén 156.000-234.000 Ft, óradíj esetében  3.900-52.000 Ft/óra.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A Google keresőoptimalizálás árak nagyban függnek attól, mit foglal magában a szolgáltatás. A legtöbb SEO optimalizálás 2024-ben havidíjakat tekintve 29.900-  260.000 Ft/hó áron mozgott a project hatókörétől függően. Egy egy alkalmas projekt esetén 156.000-234.000 Ft körüli összeggel kell számolni, míg óradíj esetében  3.900 - 52.000 Ft/órát.

Qjob SEO statisztikák, honnan tudjuk az árakat

Szeretnéd, hogy oldalad legyen az első a Google találatai között?

Akkoe bízd meg egy SEO szakembert!

Megbízok egy szakembert

Tartalomjegyzék

 

Árak

Átlagos ár

80.000 Ft

Minimum ár

3.900 Ft

Maximum ár

500.000 Ft

Mennyit fizess a weboldalad keresőoptimalizálásáért?

Amennyiben fel akarod lendíteni a weboldalad forgalmát és a lehető legtöbb ügyfelet elérni illetve növelni a konverziók számát, van egy jó hírünk!  A keresőoptimalizálás (azaz a SEO), áll ebben rendelkezésedre!

A partner kiválasztásakor (legyen szó ügynökségről, vagy szabadúszó szakemberről) és a SEO stratégiák megvalósításakor valószínűleg tudni szeretnéd, mennyibe is fog kerülni ez számodra.

Ebben a cikkben a Google keresőoptimalizálás árak kerülnek majd nagyító alá, hogy tudd, mire is számíthatsz egy profi Qjob szakember alkalmazása esetén. 

Merüljünk is bele a Google keresőoptimalizálás árak világába!

SEO szolgáltatás

Árak

Havidíjas elszámolás

29.900-  260.000 Ft/hó

Egy alkalmas projekt

156.000 -234.000 Ft

Óradíjas elszámolás

3.900 - 52.000 Ft/óra

Mi az a SEO?

A SEO jelentése: Search Engine Optimization, vagy magyarul keresőoptimalizálás számos olyan stratégiára utal, amelyek célja a webhely láthatóságának növelése az organikus keresési eredmények között.

Egy férfi és egy nő keresőoptimalizálA keresőoptimalizálás hosszű, de kifizetődő folyamat

Kulcsfontosságú SEO tényezők

Itt egy kis levezetés a legfontosabb SEO tényezőkről amikre érdemes figyelni, ha előrébb szeretnéd mozdítani a weboldalad a keresési eredmények  rangsorában.

Adj kulcsszavakat az URL-hez, a weboldal címeihez, a metaleírásokhoz, a fejlécekhez és a webhely tartalmához: Amikor a keresési botok feltérképezik a weboldalt, kulcsszavakat keresnek a tartalom témájának azonosítására. Ez segít megjeleníteni webhelyed a releváns keresési eredmények között. Hogy mi a lényeg? Ha weboldalad a keresési eredmények között magasabb helyet foglal el, a megkeresések és a vállalkozással való kapcsolatfelvételek esélye az egekbe ugrik!

Alt attribútumok optimalizálása*: Alt-címkéket is mindenképp érdemes hozzáadni a multimédiához. Mivel a keresőmotorok nem tudják „elolvasni” a multimédia elemeket, alt címkéket** kell biztosítani számukra - a multimédia szöveges leírásait. Ez segít a keresőmotoroknak jobban megérteni és indexelni a multimédiás tartalmad.

*ALT attribútum:a weboldalba beépített képekhez hozzáadandó szöveges leírás, használatuk által a kereső algoritmusok jobban értelmezni tudják azt. Ez egy kép optimalizálás eszköz. Példa: <img src="asztal.jpg" alt="Prémium mahagóni étkezőasztal a nappaliba">

**ALT tag/ ALT címke: a weboldalakon elhelyezett képek egyik HTML címkéje. Az ALT tag tartalmazza az adott kép szöveges leírását.

A contented/tartalmad rendszeres frissítése: Az oldal látogatói és a keresőmotorok egyik közös tulajdonsága az, hogy imádják a frissített minőségi tartalmakat. Ha weboldalad rendszeresen frissítve van, akkor a látogatók és a keresőrobotok visszatérnek. A rendszeres webhelyfrissítések segíthetnek abban is, hogy vezető szerepet tölthess be az iparágadban.

Optimalizáld a weboldal technikai elemeit: Fektess időt a webhely technikai elemeinek optimalizálásához, például a kódolásra és az oldal sebességre.

Nem vagy biztos az oldalad technikai beállításaiban?

Kérj segítséget, ajánlatot ingyen!

Ajánlatot kérek!

A kód tisztítása és az oldal maximális sebességgel történő betöltése növelheti a rangsorod a keresési eredmények között, és arra ösztönözheti az embereket, hogy több időt töltsenek a weboldaladon. Napjainkban már a weboldalak sebessége is jelentős mobil keresési tényezővé vált, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy a webhely  számos eszközön is ugyanolyan gyorsan betöltődjön.

Reszponzív weboldal létrehozása: A felhasználóbarát weboldal eléréséhez mindenképp be szeretnél majd ruházni egy reszponzív design-ba. Egy reszponzív weboldal segítségével biztosíthatod azt, hogy a weboldal stílusos legyen és jól teljesítsen a megtekintési eszköztől függetlenül, legyen szó okostelefon, táblagép vagy számítógépről.

Reszponzív weboldal különböző eszközökönEgy reszponzív weboldal minden eszközön kényelmesen elérhető

 
Ha reszponzív weboldalra van szükséged ITT találod a pontos árakat.

A navigáció egyszerűsítése: A keresőmotorok olyan weboldalakat szeretnek előnyben részesíteni, amelyek nagyszerű élményeket nyújtanak a látogatók számára. Annak érdekében, hogy az emberek megtalálják a szükséges információkat a weboldaladon, ésszerűsíteni kell a navigációt. Az oldalon tizesével elhelyezett, felesleges linkek helyett csak a legfontosabb oldalakra kell hivatkozni. Ezekből pedig már hivatkozhatsz más, a weboldalon mélyebben elhelyezkedő oldalakra.

Felhasználói kérdések megválaszolása: Arra is ügyelni kell, hogy weboldal könnyen felfogható és releváns válaszokkal szolgálhasson a látogatók felmerülő kérdéseire. Ezt egyedi tartalom létrehozásával teheted meg könnyedén. Feltétlenül végezz kulcsszókutatást, hogy utánajárhass az iparágban felkapott témáknak, és új tartalmakat hozhass létre a kérdések megválaszolásához és a felhasználói élmény javításához. 

Ha a célod a keresőoptimalizálás azaz Te szeretnél lenni az egyik top találat a keresések közt, a fentebb leírt  SEO tényezők megértése és figyelemmel kísérése elengedhetetlen. Mit tarts észben? A SEO nem egy egynapos munka és nem is kapod meg az eredményeket egy nap alatt. Ez egy időt igénylő de annál jövedelmezőbb folyamat, amire megéri várni!

Miért fontos a SEO?

Hogy miért is éri meg a top keresési találatok közt szerepelni? A válasz egyszerű!

Az emberek 75 százaléka nem megy tovább a Google találatok első oldalánál. Ez azt jelenti, hogy ha azt szeretnéd minél több ügyfél találhasson meg és léphessen veled kapcsolatba, a top találatok közt kell lenned! Másszóval, helyezést kell elérned a vállalkozásodhoz kapcsolódó kulcsszavak és kifejezések legjobb keresési eredményei között.

SEO szabadúszó és cég összehasonlítás

Egy egyszerű betekintés a SEO elemzés fontosságára: Kutatások szerint, organikus keresési eredmények* első oldalának átkattintási aránya (CTR: Click Through Rate) 71%, míg a második és a harmadik oldalon az összesített CTR csak 6% - ami egy drasztikus csökkenésként könyvelhető el.

*organikus találat: a természetes, nem szponzorált találatok, ennek ellentétei a fizetett találatok például a hirdetések

Mit jelent ez? Minél magasabban van a helyezésed a találati keresések közt,annál több ember találhatja meg azt. Azaz, sokkalta több ügyfelet szerezhetsz magadnak és nagymértékben növelheted a bevételeid a SEO marketing segítségével.

Szeretnéd növelni honlapod organikus látogatóit?

Segítünk! Egy klikk és több szakember jelentkezését olvashatod!

Szakembert keresek

Google keresőoptimalizálás árak - Mennyit érdemes befektetned és miért?

A Google keresőoptimalizálás árak végösszege a vállalkozásod méretétől is függ és a szolgáltatások mértékétől. Míg az árak ügynökségről ügynökségre változóak, engedd meg hogy emlékeztesselek erre: SEO optimalizálás esetében azt kapod amiért fizetsz! SEO ügynökség kiválasztásakor kockáztasd meg  az "olcsó" szolgáltatások választását. Sok más professzionális szolgáltató iparhoz hasonlóan, a SEO-val kapcsolatos iparági vezetővel folytatott folyamatos konzultáció természetesen drágább lesz, mint egy kevésbé tapasztalt és kevés referenciával rendelkező SEO céggel.

Keresőoptimalizálás költségeiA keresőoptimalizálás idő és pénzigényes feladat

Noha nehéz megbecsülni a google keresőoptimalizálás árak szokványos mértékét  - tekintettel a kampányok széles skálájára -, a legtöbb SEO projekt költsége  havi 23.000-200.000 Ft között van, a keresőoptimalizálás szolgáltatás szintjétől függően. 

A 15 oldalas weboldallal rendelkező kisvállalkozások jellemzően a spektrum alsó végén helyezkednek el, míg egy több mint 50.000 terméket tartalmazó e-kereskedelmi áruháznak/webshopnak nagyobb költségkerettel kell terveznie a keresőoptimalizálás esetén.

A céljaidhoz viszonyítva kell meghatároznod, hogy mennyit is kellene költened a SEO szolgáltatásokra. Minél nagyobb a weboldal, annál kiterjedtebb, komplexebb lesz a projekt, azaz ez azt jelenti, hogy ez esetben többet kell fizetned a SEO szolgáltatásokért. Fontos megjegyezni azt is, hogy a keresőoptimalizálás folyamatos stratégia, nem egy alkalmas beruházás. Az egyszeri SEO stratégiákba történő befektetés ötletét verjük is ki a fejünkből, ehelyett egy havi tervben kell gondolkodnunk, amely frissen tartja a weboldalt és lehetővé teszi, hogy folyamatosan a keresési eredmények tetején álljon.

Mire számítsuk a Google keresőoptimizálás árak esetén 2024-ben?

Sajnálatos módon, ez nem előrejelezhető. Az átlagos SEO költségekre nincs ipari szabvány.

Hogy mit is jelent ez? Azt, hogy bármely cég és szabadúszó állíthatja, hogy keresőoptimalizálást végez, és bármilyen árat felszámíthat. A teher végül a fogyasztóra hárul, hogy megpróbálja belőni a reális Google keresőoptimalizálás árak mértékét, különösen, ha a havi tervekért folyamatosan fizetni kell.

Ez a tény csak kiemeli a SEO szolgáltatásokkal való tudás fontosságát, hisz ezen múlik mire fogod befektetni az online marketing célokra szánt értékes büdzséd. Így magad is megállapíthatod, hogy megéri-e a beruházást a hirdetett keresőoptimalizálás avagy sem. Végső soron a döntésednek a SEO szolgáltatásokba való befektetés esetén létrejövő hosszú távú értékre kell alapulnia.

SEO szakember munka közbenEgy SEO szakember igen sokrétű feladatokat végez

A SEO nyújtotta lehetőségek sokfélesége kiemelten fontossá teszi az árképzésekről való releváns tudást. A választott szolgáltatástól, a keresőoptimalizálás projekt kiterjedségétől és a választott ügynökségtől, vagy szakembertől függően, várhatóan 29.900- 260.000 Ft közötti összeget fizetsz majd. Az árképzéssel kapcsolatban a legtöbb ügynökség a következő fizetési modellek egyikét követi:

Havidíj esetén az ügyfelek azonos összeget fizetnek a kiválasztott SEO szolgáltatásokért havonta.

A rögzített árú szerződéses szolgáltatások lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy szerződést kössenek és meghatározott díjat fizessenek az egyes SEO szolgáltatásokért. Az alábbi táblázaton levezettük, melyek azok a szolgáltatások amelyek jellemzően benne találhatóak.

Havidíj esetén

Fix áras szerződés

esetén

Kisvállalkozásoknak:

23.000 - 80.000 /hó

SEO optimalizált szövegírás:

3-5 Ft/betű

Középvállalkozásoknak:

70.000 - 110.000 Ft /hó

Linképítés:

7.000 - 130.000 Ft

Nagyvállalkozásoknak:

110.000 - 250.000 Ft /hó

SEO Audit:

0 - 280.000 Ft

Meglévő tartalom SEO optimalizálása: 

26.000 - 39.000 Ft

*SEO Audit: A weboldal teljeskörű átvizsgálása az alapján, mennyire keresőoptimalizált a felhasználók számára, oldalstruktúra, kulcsszavak, oldaltartalom, felhasználói élmény (UX) és hasonló jellemzők elemzésével.

Ha érdekelnek a további weboldal készítés árak, olvasd el erről szóló cikkünket.

SEO audit-ra van szükséged?

Kérj ajánlatot ingyen csak most!

INGYENES árajánlatot kérek

A projektalapú árképzés hasonló a szerződéses szolgáltatásokhoz, de lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy meghatározott díjat fizessenek az egyéni SEO projektekért.

Az óránkénti tanácsadás olyan szerződésre vonatkozik, amelyben az ügyfelek óradíjat fizetnek az ügynökségeknek a keresőoptimalizálás tanácsadás és a SEO szolgáltatásokért cserébe.

Egy kis megjegyzés: Ha egy webfejlesztő ügynökség kevesebbet mint 29.900 Ft-t kér a szolgáltatásaiért havonta, légy óvatos! SEO esetén valóban a fizetéssel arányos eredményeket kapod. Az „olcsóbb” szolgáltatásokat kínáló cégek gyakran hiányoznak a szükséges források és tapasztalat ahhoz, hogy a lehető legmagasabb megtérülést érhessék el munkájukkal.

Kiemelten fontos emlékezned arra, hogy a választott weboldal keresőoptimalizálás szolgáltatástól függetlenül, a SEO egy időigényes folyamat. Bármennyire is szeretnénk, az eredmények nem egy éjszaka alatt születnek meg. Ne bizonytalanodj el, ennek ellenére a SEO optimalizálás rendkívül értékes, és hosszú távú sikert jelent az üzleti életben! Biztos lehetsz abban, hogy lenyűgöző megtérülést fogsz elérni a SEO szolgáltatásokkal kapcsolatban, egy Qjob szakember alkalmazása során. 

Mit foglal magában a keresőoptimalizálás, mint szolgáltatás?

2024-ben az alap SEO terv2ek magukba foglalják az alábbiakat: közösségi média optimalizálás, tartalommarketing, beszélgetések elemzéze és további  online marketing elemeket.Győződj meg arról, hogy az általad kiválasztott SEO szakember jól ismeri a különféle internetes marketing szolgáltatásokat, amelyek kulcsfontosságúak  a kampányod eredményeit tekintv. Találd meg az igényeid számára legmegfelelőbb szabadúszót a Qjob segítségével!

Fontos, hogy a cégek több szolgáltatást is beépítsenek szakmai SEO csomagjaikba, így biztosíthatod be magad, hogy teljes körű szolgáltatóval dolgozzhass!

Amennyiben egy SEO ügynökség nem kínálna minden olyan Google keresőoptimalizálás tervet amit te szeretnél, valószínűleg le vannak maradva szolgáltatási kínálat szempontjából, vagy olyan havi szolgáltatásokat kínálnak, amelyek gyengébb minőségűek. Minden SEO ügynökségnek világosan le kell vezetnie a weboldalán milyen árban milyen SEO szolgáltatásokat/csomagokat kínálnak azért hogy te és más potenciális ügyfelek is ráláthassanak a procedúrára. Ha ez nincs feltüntetve, javaslom hogy nézz körbe még más ügynökségek oldalán is, egy megbízhatóbb szolgáltató megtalálásáért!

2024-ben a Google keresőoptimalizálás árak több tényezőtől alakulnak. Mi itt a Qjob-nál levezettük a SEO árak helyzetét egy diagramba, hogy a segítségedre legyen, ám kérlek tartsd észben: ez a SEO marketing árképzés csak a mi tapasztalatainkon alapul. Nincs olyan ipari szabvány, amely azt állítaná, hogy egy ügynökségnek mit kell felszámítania - de fontosnak tartjuk, hogy tudásunktól függően szolgálhassunk számodra némi hasznos információval a számodra legjobb SEO szakember, vagy ügynökség megtalálásához.

Keresőoptimalizálás árak az elszámolás módja szerint

Ez segíthet a megalapozott döntés meghozatalában és abban, hogy mit vegyél figyelembe, ha összehasonlítanád a különböző SEO csomagok értékét. A csomagok árainak elemzése és összehasonlítása más ügynökségek szolgáltatásaival elengedhetetlen lépés a beruházási folyamatban. Ez a tájékozódás segíthet neked kiválasztani a vállalkozásodnak legmegfelelőbb szakembereket.

Mire kell figyelni a Google keresőoptimalizálás árak kutatása során

A SEO költségei a projekt terjedelmétől függően változnak. Néhány dolgot azonban figyelembe kell venni a SEO költségeinek kutatása során. Kérj segítséget a Qjob szakembereitől és kapj választ minden kérdésedre a  SEO szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A SEO szolgáltatás díjai mindenhol eltérnek, ezért érdemes megtanulni, hogy mit tükröznek és hogyan befolyásolhatják vállalkozásodat, hiszen ez kritikus fontosságú a lehető legjobb  SEO ügynökség vagy Google keresőoptimalizálás csomagot ajánló szabadúszó kiválasztáshoz.

Az erős SEO-kampány mögött álló folyamat számtalan módszert és  keresőoptimalizálás stratégiát tartalmaz. A stratégiákat folyamatosan finomítják, hogy megfeleljenek a keresőmotorok algoritmus-frissítéseinek így neked azt kell biztosítanod, hogy a választott SEO szakember hajlandó és képes is alkalmazkodni a keresőmotorok algoritmusának gyakori változásaihoz. Ezenkívül a kiválasztott szakembernek proaktív és előremutató megközelítést kell alkalmaznia a legjobb SEO gyakorlatokkal kapcsolatban!

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy mivel minden vállalkozás egyedi így is kell kezelni őket! Éppen ezért ébernek kell lenned a becsapós SEO ajánlatokkal szemben.

Dolgozz egy olyan SEO ügynökséggel amely alkalmazkodik az igényeidhez. Javasoljuk, hogy messziről kerüld el azokat a vállalatokat, amelyek „one size fits all” csomagot kínálnak (azaz nem tesznek különbséget például egy többezer tételes webshop Google keresőoptimalizálás projektje és egy pékség projektje között hanem ugyanazt a szolgáltatást adnák nekik), és óvakodj azoktól az ügynökségektől, amelyeknél a  keresőoptimalizálás szolgáltatásoknak magas és kőbe vésett árai vannak. Tudjuk, hogy egyedi igényei vannak minden vállalkozásnak, és épp ezért a Qjob lehetővé teszi különböző árajánlatok kérését és a lehetőséget hogy több regisztrált szabadúszóval is kapcsolatba léphess , mindezt egy platformon keresztül!

Válogass SEO szakértőink között és találd meg a számodra és weboldalad számára legmegfelelőbb szakembert.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Szabolcs, cikk szerzője
Keresőoptimizálás szakértője
Több éves tapasztalata van a digitális marketing és az online láthatóság növelésének területén. Széleskörű ismereteivel és gyakorlati megközelítésével Szabolcs segít ügyfeleinek abban, hogy weboldalaik a lehető legmagasabb helyezést érjék el a keresőmotorok találati listáiban.

Hagyj megjegyzést