Article Image

Mennyibe kerül a SEO szövegírás?

A szövegírás árak szerteágazóak. Egy képzett SEO szakember óradíja 3.500-15.000 Ft, míg egy 500 szavas blogbejegyzés 4.500-20.000 Ftb kerül. A kezdő kreatív szövegíró már 2-6 Ft/karakter áron dolgozik!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Szövegírás árak 2024-ben

A potenciális ügyfelek számára gyakran az Ön honlapja jelenti az első találkozást az Ön vállalatával. Ezért sok szervezet fektet be weboldal szövegírás szolgáltatásokba, de mennyibe is kerül a szövegírás napjainkban? Spoiler következik – oldalanként seo szövegnek 4.500 és 40.000 Ft a belépő szint, attól függően, hogy marketing honlap szöveget készíttetünk el, vagy pedig SEO weboldal szövegírásról van szó. Ezért is állítottuk össze ezt a teljes útmutatót a weblap szövegírás árazásakról.

Szövegírás árak, Seo szövegírás, Qjob.hu

Szövegírót keresel?

Qjob-on 2 percen belül találsz!

Szövegírók itt

Tartalomjegyzék

Szövegírás árak per karakter

 

Árak/ karakter

Átlagos ár

4 Ft

Minimum ár

1,5 Ft

Maximum ár

2,5 Ft

Weboldalak szövegírásának árazásai

Készen áll arra, hogy többet megtudjon a SEO, PPC és e-mail weboldal szövegírás árairól? Tekintse meg az alábbi lebontási táblázatunkat.

Különböző szövegírások árai

Céges blog írás

10.000 – 80.000 Ft-tól (300 – 1600 szó)

Marketing weboldal szövegírás

20.000 Ft-tól/oldal

SEO weboldal szövegírás

40.000 Ft-tól/oldal

Webshop szövegírói óradíj

5.000 – 20.000 Ft-tól (szövegíró tudásától függően)

Webáruház termékoldal szövegírás

3.500 – 30.000 Ft-tól (termékleírás részletességétől függően)

Webshop blog írás

15.000 – 80.000 Ft-tól (400 – 1.600 szó)

SEO szövegírás

A SEO szövegírás az egyik legelterjedtebb weblap szövegírás szolgáltatás, a SEO szövegírás minden vállalat életében fontos. De mit is takar a SEO szövegírás pontosan? A keresőmotorok, valamint a célközönség számára optimalizált webhelyszöveg – e szolgáltatás oldalanként átlagosan 40.000 Ft-ért elérhető.
A SEO szövegírás szintje bármilyen oldalra kiterjed a webhelyén, például a következőkre:

  • Blogbejegyzések
  • Sajtóközlemények
  • Útmutatók
  • Értékesítési szövegek
  • Termékszövegek

Amikor az Ön által felbérelt szakember optimalizál egy weboldalt a keresőmotorok számára, nem csak magával a weboldal megírásával foglalkozik, hanem többekközött:

Keresési kulcsszavakkal

Ezt megtehetjük különböző kulcsszókutató eszközökkel is, vagy kézi kereséssel a Google keresőben. Eredményeik alapján weblapötleteket dolgoznak ki az Ön weboldalához.

Optimalizálják az oldalt a keresésre

Miután rendelkeznek weblapötletekkel és a kulcsszavak listájával, a szövegíró vagy az ügynökség megkezdi az új vagy a meglévő weboldal optimalizálását. A tartalom megírása során természetesen beépítik a kulcsszót az egész szövegbe. Azt is biztosítják, hogy a weboldal megfeleljen a technikai SEO feltételeknek.

Az oldal közzététele

Bizonyos esetekben a szövegíró ügynökség is közzéteszi az oldalt az Ön számára. Ha egy ügynökség kínálja ezt a szolgáltatást, az gyakran bónusz, mert így az Ön csapata megspórolja a meglévő weboldal feltöltésével vagy módosításával járó időt és gondot.

Mivel a SEO szövegírás további készségeket igényel, általában többe kerül, mint egy hagyomány szövegírói szolgáltatás. Kerülni érdemes az „olcsó” SEO szövegírás szolgáltatásokat, mivel ilyen esetben szinte mindig rossz minőségű szövegeket kapnak cserébe, amelyek aztán következményekkel járhatnak.

Magyarországi szövegírás óradíjak

Belépőszintű szövegíró óradíjak

2.000 - 5.000 Ft / óra

Professzionális szövegíró óradíjak

5.000 - 10.000 Ft / óra

Prémium szövegíró óradíjak

10.000 Ft-tól / óra

Szövegíró + SEO szakértő (kombinált) óradíjak

15.000 Ft-tól / óra

Szövegírás óradíjai - diagram

Landing Page szövegírás árak

Egy landing page, amely lehet egy kezdőlap, termékoldal, helyi oldal vagy bármilyen más értékesítésen alapuló tartalom. A landing page szövegírás szolgáltatást kínáló szövegírók kiválóak az e-kereskedelmi üzletek számára, valamint szinte bármilyen más típusú vállalkozásnak, mivel egyszerűen optimalizáltathat landing page tartalmat a Google AdWord kampányokhoz.

Ez azt jelenti, hogy a céloldalak nagy értéket hordoznak vállalkozása számára. Érdemes olyan szabadúszó szövegíróval dolgoznia, akinek van tapasztalata olyan tartalmak írásában, amelyek eredményeket hoznak. A professzionális landing page szövegírás átlagos díjja 400 szó esetén 12.000 Ft és 32.000 Ft között mozog, míg 800 szó esetében már 20.000 és 45.000 Ft-os végösszegre is számíthatunk.

Tartalom típus sezrint árak

Tartalom típusa

Átlagár

Blog szövegírás

20.000 Ft (400 szó), 35.000 Ft (800 szó)

Közösségi média posztok létrehozása

10.000 Ft (Rövid poszt), 18.000 Ft (hosszabb poszt)

Videós tartalom kreálása

15.000 Ft (10 perces tartalom) , 40.000 Ft (20-25 perces tartalom)

Fizetett keresésoptimalizálás

20.000 – 25.000 Ft/oldal

Infografika

8.000 Ft/kimutatás

PPC szövegírás

Míg sok vállalkozás vásárol pay-per-click (PPC) hirdetési szolgáltatásokat, azaz kattintás után való fizetést, amelyek magukban foglalják a hirdetések szövegét is, addig mások úgy döntenek, hogy házon belül kezelik a kampányukat, és kiszervezik a hirdetések szövegét. Ha úgy dönt, hogy ügynökséggel vagy szövegíróval dolgozik együtt a PPC hirdetések szövegéért, az árak hirdetésenként 5.000 és 60.000 Ft között alakulnak átlagosan.

Kreatív, ppc szövegírásra vagy célközönség kialakításra van szükséged?

Találj profi seo sövegírót most!

SEO szakembert keresek

Szövegíró

Szövegíró dolgozik

E-mail szövegírás

A hatalmas megtérüléssel járó e-mail-es marketing kreatív szövegírás szolgáltatásba sok vállalkozás fektet be, bár az e-mailek általában rövidebbek, mint egy oldal a weboldalán, mégis kiváló eszköz az értékes kapcsolatok ápolása tekintetében. Ezért ennek a szövegírói szolgáltatásnak az átlagos költsége e-mailenként átlagosan 10.000 és 40.000 Ft között van a költsége.

Egy szövegíró vagy ügynökség többféle e-mailt is készíthet, többek között:

  • Üdvözlő
  • Ajánlat
  • Felmérés
  • Hírlevél

Ha egy szövegíró szakembert bíz meg az e-mail szövegírással, a következőkre számíthat:

  • Alapos kutatás

Az e-mail szövegírónak alaposan fel kell kutatnia az Ön iparágát, termékeit és vállalkozását a megfelelő kreatív szövegírás érdekében. Meg kell kérdezniük az Ön e-mail marketingszöveg céljáról is, ami segít nekik a feliratkozóknak és a vásárlási rétegben elfoglalt pozíciójuknak megfelelő példányok elkészítésében.

  • Olvasóoptimalizálás

Az e-mailjeinek figyelembe kell venniük a felhasználók szokásait is. Az emberek átfutják az online tartalmak böngészésekor, akár egy weboldalon, akár e-mailen keresztül. Ezért a kreatív szövegírás során rövid tartalmi bekezdéseket készítenek, valamint félkövér vagy dőlt betűs formázását használnak a szöveg kiemelésére.

  • E-mail tesztelés

A legtöbb esetben a szövegíró vagy az ügynökség előnézetben is megtekintheti vagy tesztelheti az e-mailt, mielőtt kiküldi. Ez a proaktív lépés biztosítja, hogy amikor az e-mailt elindítja, az nyelvtani és grafikai hibáktól mentes legyen.

Weblap szövegírás különböző projekttípusokhoz

A weboldal szövegírásnak különböző típusai vannak, amelyek mindegyike a célja szerint különbözik. Az alábbiakban a várható árakat mutatjuk be.
Ne feledje, hogy ezek csak a szövegírás árak alapjai, amelyek iránymutatásul szolgálnak! Egyes szövegírók az alábbi áraknál többet vagy kevesebbet is felszámíthatnak.

Weboldalok szövegírásának ára

Weboldal szövegírás típusa

Leírás

Árazás

Értékesítési szövegírás

A látogató meggyőzése egy konkrét cselekvésre, egy termék megvásárlására vagy bemutatására

20.000-tól/oldal

SEO szövegírás

A SEO szövegírást egy célzott kulcsszóval írják, hogy a keresőmotorokból organikus forgalmat generáljanak

Kezdő szint: 5.000 – 10.000 Ft/óra
Közép szint: 10.000 – 15.000 Ft/óra
Profi szint: 15.000 – 20.000 Ft/óra

Termékleírás szövegírás

Általában e-kereskedelmi weboldalak vagy önálló termékek számára írják

Kezdő szint: 5.000 – 10.000 Ft/óra
Közép szint: 10.000 – 15.000 Ft/óra
Profi szint: 15.000 Ft-tól/óra

Weblap szövegírás

Weboldali tartalom, mint például a honlap, a rólunk szóló szolgáltatásoké

Kezdő szint: 5.000 – 10.000 Ft/óra

Közép szint: 10.000 – 15.000 Ft/óra
Profi szint: 15.000 Ft-tól/óra

Landing Page szövegírás

A landing page tartalma a végső konverziós tartalom, amelyet egy ajánlat eladására vagy népszerűsítésére írnak

5.000 – 10.000 Ft/oldal


Miután felvázoltuk a saját igényeinket és már a megvalósítás illetve a szakember felbérlése előtt állunk, ideje eldöntenünk, hogy milyen kifizetési opciókat is szeretnénk alkalmazni az elvégzett munka után. Erre számos opció létezik, amit most ismertetnénk is alább. Óránként vagy szavanként kell fizetni a szövegírásért?

Fix ár

A fix ár esetében felmerülhet bennünk, hogy vajon a szakemberünk tényleg olyan mértékű munkát fektetett-e a projektünkbe, mint amennyit bevall, így akár többet is fizethetünk annál, mintsem amit egy szavak vagy karakter utáni díjazás során fizetnénk.

Óradíj

Első pillantásra ez tűnik a legjobb ajánlatnak. Ön az író kutatással, írással, lektorálással, szerkesztéssel és átdolgozással töltött idejéért fizet. Kutatások szerint egy blogbejegyzés megírása átlagosan 3 – 3,5 órát vesz igénybe. Egyes szövegírók 4 – 5 órát töltenek egy SEO optimalizált blogbejegyzéssel.
Viszont a projektre fordított idő pontos nyomon követése nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Hogyan számolja ki a kutatásra, az oda-vissza kommunikációra és az átdolgozásra fordított többletidőt egy kreatív szövegírás során?

Szavak száma utáni kifizetés

Minél több szót ír az író, annál több pénzt keres. Ha szavanként 10 Ft-ot kérnek, és az ügyfél egy 1000 szavas blogot rendel, az 10.000 Ft egy 4-5 órát igénybe vevő feladatért. Néhány író számára ez motivációt jelent, hogy minden nap több ilyen munkát végezzenek el. A hátrány, hogy egy professzionális szolgáltatást árucikké tesz ez a forma. Az írás kreatív tevékenység, akárcsak a festés, a zenélés vagy a főzés.

A hangsúly itt a mennyiségen lesz és nem a minőségen. Kísértésbe esnek, hogy a szövegedet feldobják bőséggel, hogy növeljék a szószámot, és többet keressenek.
A SEO szövegírás írásakor például kulcsszókutatást kell végezni, meg kell érteni a keresési szándékot, és létre kell hozni egy SEO tartalomvázlatot, mielőtt egy szót is írna a szövegből.

Kérj ingyenes árajánlatot!

Karakterek száma utáni kifizetés

Meg kell előre állapodni, hogy a szóközöket is figyelembe vesszük-e avagy sem, illetve, hogy milyen mértékű karakterdíjat adunk a szövegírónak. Egy kezdő szövegíró 1 – 5 Ft/karakter alapján dolgozik, míg egy professzionális szakember már 5 – 15 Ft-ért vállalja el karakterenként a munkát, ezzel szemben pedig egy profi, képzett szövegíró minimum 15 Ft-ot kér el karakterenként.

Magyar nyelvű marketing szövegírás árak (karakter, leütés árak)

Karakter ár (Prémium szint)

15 Ft-tól / karakter

Karakter ár (Professzionális szint)

5 - 15 Ft / karakter

Karakter ár (Belépőszint)

1 - 5 Ft / karakter

Mennyibe kerül egy 500 szavas blogbejegyzés?

A mai szövegírói árakat nézve, 2024-ben egy 500 szavas blogbejegyzés, tartalomtól függetlenül 25.000 és 35.000 Ft közötti kezdő árral rendelkezik, amelyet meg kell majd fizetnünk a szakemberünknek. Ez az ár természetesen a SEO optimalizálást még nem tartalmazza, így ha a szövegírónk nem rendelkezik megfelelő SEO tudással, úgy szükségünk lesz még egy szakember felkeresésére.

Céges blogírás árak 2024-ben Magyarországon

300 szó terjedelmű blogcikk ára

5.000 - 20.000 Ft-tól

400 szó terjedelmű blogcikk ára

10.000 - 30.000 Ft-tól

800 szó terjedelmű blogcikk ára

15.000 - 40.000 Ft-tól

1600 szó terjedelmű blogcikk ára

30.000 - 80.000 Ft-tól

Blogbejegyzés, szövegírás árak szavak szám alapján

Mennyibe kerül a szerkesztés?

Igényeink szerint főként képek, illusztrációk beszúrása, tördelés, szövegelhelyezés módosítása, táblázatok, diagramok megfelelő beillesztése és létrehozása az elvárásaink alapján. Általában óradíj a megszokott, amely átlagosan 2.000 Ft/óra díjazást jelent, emellett bevett szokás még az oldalanként való kifizetés a szövegátíró során, 1.500 – 2.500 Ft-os díjazással.

Mennyibe kerül a korrektúra?

Minden szövegíró szakember tisztában van vele, hogy még a legjobban sikerült munka sem minősíthető elkészültnek addig, amíg azt át nem nézte egy tapasztalt és precíz korrektor, a kijavítandó helyesírási és nyelvhelyességi hibák tekintetében, emellett olvasmányosabbá is teheti a szövegünket a szövegátíró szakember.

Szöveg korregálásnak költsége

Általánosan megírt szöveg

0,4 Ft leütésenként

Szakmai, kevésbé jól megírt tartalom

0,5 Ft leütésenként

Nagy mértékű módosítás

0,6 Ft leütésenként

  • Helyesírási, nyelvhelyességi hibák javítása
  • Szórend és képzavarok módosítása, központozás ellenőrzése
  • Olvashatóság könnyedebbé tétele
  • További tanácsok adása megjegyzésekként

Tényezők, amelyek meghatározzák a szövegírói díjakat 2024-ben

Tapasztalat

A szövegírás terén a tapasztalat kifizetődő. A több éves – vagy akár évtizedes – tapasztalattal rendelkező szövegírók szinte mindig magasabb weboldal – szövegírói díjakkal rendelkeznek, mint a kevesebb tapasztalattal bíró társaik.

A legtöbb esetben a következő tapasztalati szintek között figyelhető meg árkülönbség:

  • Öt évnél kevesebb
  • Öt év vagy több
  • Több mint 10 éves

Háttér

A szövegíró háttere szintén befolyásolhatja a szövegírásának árát. Ha műszaki iparágban dolgozik, például az orvosi vagy a gyártási iparban, akkor fontos, hogy olyan szövegíróval dolgozzon együtt, aki érti az iparágát és a termékeit vagy szolgáltatásait. Még a nem műszaki iparágakban, például a kiskereskedelemben is fontos, hogy olyan szövegíró legyen, aki „érti” a piacát. Az iparágtól függően a szövegíró háttere óriási hatással lehet a weboldal szövegírási áraira. A legtöbb esetben a műszaki iparágban működő vállalatoknak gyakran többet kell fizetniük a szövegírói szolgáltatásokért.

Szabadúszó vagy ügynökség

A szövegíró szabadúszók és a szövegíró ügynökségek közötti árkülönbségek gyakran észrevehetőek. A legtöbb esetben a szövegíró ügynökségek magasabb weboldal-szövegírói árakat tartanak fenn, mintsem egy szabadúszó. Egy szabadúszó rugalmasabb és gyorsabban elérhető, nagyobb valószínűséggel pedig nem tucatnyi projektet futtat mellettünk, így még inkább beleáshatja magát a mi általunk adott megbízásba.

Seo szövegíró, szabadúszó

Szavak száma

A szövegírás feladat szószáma befolyásolja leginkább az Ön árait. Egy 1200 szavas cikk többe kerül, mint egy 500 szavas, mert több időt és kutatást igényel a megírása. Ezért sok szövegíró és szövegíró ügynökség a szócikkek száma alapján határozza meg az árait. Bár a szavak száma óriási hatással van a weboldalt nézve a szövegírás árak tekintetében, ez egy olyan tényező, amelyet Ön nem tud befolyásolni. Ha egy 60 szavas oldalt tesz közzé a lakossági burkolási szolgáltatásairól, az nem fogja az olvasóknak a vásárlási döntés meghozatalához szükséges információkat nyújtani.

Határidő

Némely esetben előfordulhat, hogy vállalkozásának hirtelen új vagy frissített tartalomra van szüksége a webhelyén. Ha sietős az esedékesség, természetes, hogy magasabb árakra számíthat. Ha szűkös a határidő, akkor ideiglenes megoldásként írhat egy belső vázlatot, majd felbérelhet egy szövegírót a végleges tervezet elkészítéséhez.

Weboldal szövegírói árak a Qjob-tól

Ha megbízható szolgáltatót keres a weboldal szövegírói szolgáltatásokhoz, akkor a Qjob segíthet! Több éves digitális marketingtapasztalattal, valamint elkötelezett szövegírói csapattal rendelkeznek, így a keresési eredményekben előkelő helyezést elérő, meggyőző tartalom létrehozásához szükséges szakértelmet kínálnak az oldalukon jelenlévő több száz szakember segítségével.

Weblap szövegírás és blog írás

A szolgáltatás keretein belül 500 szavas cikk vagy blogbejegyzés készítése is rendelhető, kreatív szövegírás igénylésekor. Amellett, hogy az alapos kutatás a témában elengedhetetlen, valamint az Ön vállalkozásában, a Qjob szakemberei a tartalmat keresésre is optimalizálja. Ez a további lépés segít Önnek abban, hogy jobban szerepeljen a keresési eredmények között és értékes forgalmat szerezzen a célközönségétől. Ez a szolgáltatás oldalanként már 3.500 Ft-tól elérhető!

Weboldal értékesítési és műszaki szövegek

Ez a szöveg fókuszálhat egy szolgáltatásra, üzlethelyiségre vagy a vállalatának más jellemzőjére. A blogbejegyzések és cikkek szövegírási szolgáltatásaihoz hasonlóan ezt az új weboldal is optimalizálható SEO szempontból. Weboldal értékesítési és műszaki szövegírás szolgáltatások átlagosan 5.000 Ft-ba kerülnek oldalanként.

E-kereskedelmi termékleírások

Átlagosan 250 szavas termékleírásokat készítenek a szakemberek többségei. A rengeteg termékkel rendelkező vállalatok számára hasznos ez a szolgáltatás. Ráadásul SEO optimalizációt is tartalmaz ez a szolgáltatás, ami segít vállalkozásának nagyobb forgalmat és eladásokat elérni. E-kereskedelmi termékleírások oldalanként 2.000 Ft-ba kerül a legtöbb esetben. 

Hosszú formátumú tartalom

Ez a folyamat főként a 2000 – 6000 szó közötti cikkeket érinti. Míg megbízott szövegírónk optimalizálja a tartalmat a keresésre, egy tervező szakember egyedi képeket vagy grafikákat is készíthet a hosszú formátumú tartalomhoz. Ez a szolgáltatási átlagosan 30.000 és 80.000 Ft közötti összeget von maga után.

Online útmutatók

A 6.000 és 17.000 szavas útmutatók készítését sok vállalat használja, nem csak a weboldal tartalmához, hanem a leadgenerálási erőfeszítésekhez is. Hosszú tartalmainkhoz hasonlóan az online útmutatók is tartalmaznak egyedi képeket és grafikákat. Online útmutatók készítése 100.000 és 200.000 Ft között elérhetően.

A szövegíró felbérlésének előnyei

Nem szeretnénk vesződni a tartalomgyártással? Nem vagyunk biztosak benne, hogy a piacon megállná a helyét a saját SEO optimalizációnk? A legjobb szövegírás árak érdekelnek? Ebben az esetben érdemes egy szövegíró szakemberhez fordulnunk, amire megfelelő lehetőséget biztosít a Qjob.hu szakemberkereső portál!

Gyakran ismételt kérdések

Miért változnak ennyire a szövegírói díjak?

A tartalom típusától, annak hosszúságától, a fizetés módjától is függ, hogy milyen végső díjszabásra számíthatunk. Minél hosszabb tartalmat igénylünk, akár SEO optimalizálással együtt, annál nagyobb díjköltségre számíthatunk, amelyet egy landing page szövegírás tovább is emelhet. Ha viszont azt szeretnénk, hogy sikeressé tegye a blogunkat és a vállalkozásunkat, abban az esetben semmiképpen se sajnáljuk erre a pénzt!

Mennyit kell fizetnem egy blogbejegyzésért?

Egy 400 szavas blogbejegyzés során 15.000 és 35.000 Ft-tól élnek a szövegírás árak. A 800 szavas blog írás már 25.000 és 50.000 Ft-tól igényelhető a szakembertől, míg az 1600 szavas szövegírás 50.000 és 80.000 Ft-tól elérhetőek.

Miért fontos a blogírás a vállalkozásom számára?

A folyamatosan lefrissített blog segítségével ugyanis a legegyszerűbb módon tudjuk növelni a webáruházunk organikus forgalmát. A folyamatos, minőségi blogolás azonban rendkívül sok időt emészt fel, így itt jön a képbe a webshop szövegíró, aki a kérésünkre le tudja venni ezt a terhet a vállunkról!

Szabadúszót vagy ügynökséget alkalmazzak?

Egy szabadúszó szakember sokkal kevesebb projektet visz egyszerre, így könnyedebb módon felkészülhet a mi vállalkozásunkból, a figyelme sem oszlik el túlzottan sok irányba. Mielőtt még végül döntenénk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a szakemberünk megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkezik a számára rábízandó feladat elvégzéséhez


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, aki több mint 3 éves szövegírói és szerkesztési tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással és sokoldalúsággal rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "SEO szövegírás árak" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést