Article Image

Mennyibe kerül a kőzetgyapot szigetelés?

A kőzetgyapot szigetelés ára 1.000-2.500 Ft/m2, melyet átlagosan 5-10.000 Ft/m2 áron helyeznek fel. Egy csomagnyi kőzetgyapot ára is 5-10.000 Ft között mozog.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A kőzetgyapot szigetelés költsége 2024-ben

A kőzetgyapot szigetelés ára átlagosan 1.000-2.500 Ft/m2 között mozog, melyek általában 5, 10 és 15 cm vastagságúak. Az egyes termékek lambda értéke, azaz hőelvezetési és hőétadási tényezője mindig egyedi, általánosságban azonban elmondható, hogy 0,036-0,04 között mozog. Egy csomag kőzetgyapot ára így 5-10.000 Ft között alakul, márkától és kiszereléstől függően.

A kőzetgyapot szigetelés szakszerű felhelyezésének és rögzítésének a költsége 3.500-10.000 Ft/m2 között mozog. Egy-egy szigetelési feladathoz a szakember mellett általában még 2-3 személy szokott dolgozni, így a kőzetgyapot szigetelés munkadíja az egész projektből 25-30.000 Ft is lehet óránként.

Kőzetgyapot szigetelés ára

Szigetelésre van szükséged?

Kérj egyedi ajánlatot most!

INGYENES ajánlatkérés   

Tartalomjegyzék

Szigetelési költségkalkulátor

A következő táblázat a kőzetgyapot szigetelés felhelyezésének átlagos költségeit tartalmazza. A végső árat azonban rengeteg tényező befolyásolhatja.

Szigetelési költségek

Minimum ár

3.500 Ft/m2

Maximum ár

15.000 Ft/m2

Átlagár

9.250 Ft/m2

A táblás kőzetgyapot és a tekercselt termékek telepítésének költségei

Egy átlagos, 100 m2-es családi ház tetőterének lefedéséhez számolhatunk egy 100-110 m2-nyi kőzetgyapot szükségletet, melynek költsége 100.000-275.000 Ft. A munkához tartozó egyéb alapanyagokkal, mint a szalagok, rögzítők, valamint a munkaerődíjjal együtt várhatóan 400-800.000 Ft között mozoghat a teljes kőzetgyapot szigetelés felrakás ár szempontjából. Ezen költségek persze a ház földrajzi elhelyezkedésétől, a szükséges munkaerő mennyiségétől és a munka nehézségétől függően is változhatnak.

Táblás kőzetgyapot szigetelés

A táblás és tekercses termékek felhelyezésének munkaerőköltségei szinte azonosak!

Táblás kőzetgyapot ára

A Magyarországon is nagyon kedvelt Rockwool szigetelés mára rengeteg típusa elérhető a piacon. Ezen termékek költségei is nagyban függenek a termék tulajdonságaitól. Hiszen egy vastagabb vagy éppen egy lépésálló kőzetgyapot ára magasabb lehet, mint az 5 cm kőzetgyapot szigetelésnek az ára. Arról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb egy termék, annál jobban tudja tartani a hőmérsékletet. A következő táblázat a Rockwool kőzetgyapot árakat tartalmazza annak megfelelően, hogy milyen termékekről van szó.

Rockwool kőzetgyapot szigetelés költségei

Kőzetgyapot szigetelés típusa

Kőzetgyapot szigetelés ár

1 m2 költsége

5 cm-es vakolható homlokzati kőzetgyapot

5.500-6.000 Ft/csomag

2.200-2.500 Ft/m2

10 cm-es vakolható homlokzati kőzetgyapot

7.000-7.400 Ft/csomag

3.880-4.100 Ft/ m2

5 cm-es LD szigetelés

7.000-7.700 Ft/csomag

975-1.070 Ft/ m2

10 cm-es LD szigetelés

7.000-7.500 Ft/csomag

1.950-2.080 Ft/ m2

5 cm-es ND lépésálló szigetelés

6.000-6.300 Ft/csomag

2.500-2.650 Ft/ m2

2 cm-es ND lépésálló kőzetgyapot

7.000-7.500 Ft/csomag

980-1.050 Ft/ m2

Táblás szigetelés ára m2-enként

A kőzetgyapot szigetelést megvásárolhatjuk akár táblás, akár tekercselt formában is. Anyagát tekintve bazaltkőből készült ásványgyapot szigetelésről beszélhetünk, mely rendkívüli páraáteresztő, ugyanakkor hő-, és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.

Találkozhatunk olyan termékekkel, amik részben készülhetnek gyapjúból, műanyagból, esetleg pamutból, mint szerves szálakból, ezek azonban gyengébb minőségűek lehetnek. A szigetelés célja, hogy megvédje a házat a túlzott hőmérsékleti változásoktól. A bazaltkőből készült változatok tűzállóak lehetnek, így érdemes a tiszta anyagokban gondolkodni. Ezen szigetelés lambda értéke 0,036-0,04 között mozog, aminek köszönhetően egy erős középmezőnyben mozgó szigeteléstípus.

Érdekel, hogy a padlástered vagy a külső homlokzatot mennyibe kerülne leszigetelni? 

Kérj ingyenes online ajánlatot!

Ajánlatkérés ITT!   

Ásványgyapot és kőzetgyapot tekercs ára

A kőzetgyapotot leginkább lemezes, táblás formában vásárolhatjuk meg, ritkán találni tekercses formában. Ezzel szemben más ásványgyapot termékeket találhatunk tekercses formában, mint az üveggyapot. Ezen tekercsek ára 5-6.000 Ft-nál kezdődik és a 10-12.000 Ft-os határt is elérheti, attól függően, hogy milyen típusú tekercsről van szó.

Tekercses kőzetgyapot szigetelés

Habár a kőzetgyapot tekercs nem túl esztétikus, tökéletes választás lehet a padlásterek szigetelésére!

Környezetbarát szigetelési lehetőség

A már említett Rockwool szigetelései kifejezetten természetes anyagból készültek, így maga a termék nem okoz komolyabb károkat a természetben. Ezt az is bizonyítja, hogy leszedéskor nem szükséges veszélyes hulladékként kezelni, hanem tehetjük a kommunális hulladék közé.

Különbségek a táblás és a tekercses szigetelés között

A háztulajdonosok sokféle termék közül válogathatnak minőségben és az egyes kőzetgyapot szigetelés árak kapcsán is. De lássuk a különbségeket:

  • A táblás kiszerelés méretre vágott, míg a tekerccsel könnyebben lehet egyedi méretet kialakítani veszteség nélkül.
  • A táblás kiszerelés jobban belesimul a terekbe, így jó választás lehet belső szigetelés kőzetgyapottal való megoldásához (padló, falak, plafon) is.
  • A táblás kőzetgyapot könnyebben használható falak, homlokzat szigetelésére, hiszen könnyen vakolható a felülete.
  • Alacsony árának köszönhetően akár saját magunk is megvásárolhatjuk és felszerelhetjük ezeket a szigetelési anyagokat.

Biztosra szeretnél menni, hogy a szigetelés szakszerűen történik?

Bizz meg egy profi szakembert!

Megbízok egy profit

Hol használhatjuk a kőzetgyapot szigetelést?

Mivel a hő felfelé áramlik, így általában annak megszökését szokták megakadályozni a kőzetgyapot hőszigetelő anyag padlásra való elhelyezésével. Ezen kívül azonban a további módokon is elég elterjedt a használata:

  • Kőzetgyapot szigetelés mennyezetre, akár álmennyezet fölé
  • Kúszóterek szigetelése során
  • Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés során
  • A hidegebb terek feletti tetőtérben
  • Kőzetgyapot szigetelés falra, akár már az építkezés során.

Ásványgyapot szigetelés könnyűszerkezetes házban

A könnyűszerkezetes házak építése során előszeretettel használnak ásványgyapot szigetelési anyagokat!

További szigetelési szempontok

Egy átlagos otthon energiafelhasználásának akár 70%-a a fűtésből és a hűtésből származik. A megfelelően elhelyezett és felszerelt szigetelés csökkentheti ezeket az energiaköltségeket, mellette pedig növelheti a komfortérzetet. A következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • Milyen típusú építési technikával készült a házunk, az milyen és mekkora mértékű szigetelést igényel. 

A klasszikus B30-as tégla épületek magasabb szigetelési minőséget követelnek meg, mint a vegyes falazatú, régebbi típusúak.

  • Ha külső, teljes házat érintő szigetelésről beszélünk, az 5 cm-es vagy az alatti vastagság esetében érdemes lehet elgondolkodni a szigetelés bővítésén.
  • Mérjük fel alaposan, hol szökhet a meleg és az alapján helyezzük el a szigetelést.

Szigetelés otthoni kivitelezése vagy profi szakember megbízása?

Amennyiben mi magunk szeretnénk felhelyezni a szigetelési anyagokat, számos lehetőségünk van azt megtanulni. Azonban mindig tartsuk be a szükséges óvintézkedéseket!

Ha viszont biztosra mennénk és szeretnénk, hogy tökéletes legyen a végeredmény, bízzuk ezt a feladatot egy szakemberre!

Megbízok egy szakembert!  


A következő táblázat egy kicsit segíthet eligazodni a kérdésben:

Szigetelő anyagok összehasonlítása, kőzegyapot szigetelés

Egyes hőszigetelő anyagok más-más esetben lehetnek hasznosak és praktikusak.

Gyakori kérdések

A következő kérdések szoktak általában felmerülni a kőzetgyapot szigetelés során.

A kőzetgyapot szigetelés vagy a fújt szigetelőanyagok a jobbak?

Mind a kettő más-más esetben lehet hasznos. Míg egy szigetelő paplan vagy egy kőzetgyapot szigetelés házilag való felhelyezése nem igényel speciális munkagépeket, addig a fújt szigetelések igen. Érdemes konzultálni egy vállalkozóval, hogy az esetünkben melyik lehet a hasznosabb.

Hány négyzetmétert fed le egy tekercs szigetelőanyag?

Egyetlen tekercs átlagosan 5-7 m2-t képes lefedni. Ez a lefedettségi terület azonban függ a termék gyártójától és a szigetelés típusától is.

Mennyibe kerül egy 120 nm-es ház szigetelése?

Egy 120 m2-es ház padlásterének szigetelése 500-900.000 Ft között alakulhat. A külső homlokzati szigetelésköltségét ez nem tartalmazza, az is nagyjából ugyanennyi. Így egy teljes szigetelés a 1,5-2 milliós határt is elérheti.

Mennyibe kerül egy 60 m2-es ház szigetelése?

Elmondható, hogy nagyjából a fenti összeg felét kell majd kifizetnünk, ami 900.000-1.000.000 Ft. De nagyban függ ez az összeg a ház építési technológiájától, fűtési rendszerétől vagy éppen a nyílászárók minőségétől is.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, a tapasztalt szövegíró, aki már számos témában írt cikket ezúttal a "Kőzetgyapot szigetelés árak" című cikkével segíti az olvasókat.

Hagyj megjegyzést