Article Image

Mennyibe kerül a kutyánk kiképzése?

A kutya kiképzése óránként átlagosan 3.000-5.000 Ft, míg egy komplett engedelmességi tréning 25.000-30.000 Ft között alakul. A speciális képzések ára pedig akár a 2,5 millió Ft-ot is elérhetik
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Szerető gazdiként a legjobbat szeretnénk hű társainknak. Ehhez pedig sokszor arra van szükség, hogy a kutya nevelés ne csak otthon, zárt ajtók mögött, saját próbálkozással történjen. Éppen ezért összeszedtük a legfontosabb információkat a kutyakiképzés témakörében és a kutyakiképzés árak vonatkozásában!

Kutya iskola ár statisztika

Kutyatrénert keresel?

Akár most, azonnal kérhetsz árajánlatokat a közeledben élő kutyatrénertől. Ingyenes és csak 2 percig tart a megrendelése.

INGYENES ajánlatkérés

Mennyibe kerül 2024-ben a kutya oktatása, képzése?

Ma Magyarországon átlagosan 3.000-5.000 Ft között alakul egy-egy óra díja. Amennyiben nem csak egy alkalomra, hanem mondjuk 10 alkalmas vagy havi "bérletet" vásárolunk, még spórolhatunk is. Egy átlagos, 10 alkalmas bérlet ugyanis 25.000-30.000 Ft között mozog.

Az árak elég széles skálán mozognak, mert az igénybe vett szolgáltatások is elég változók!A legalacsonyabb összeg a 10.000 Ft, hiszen számos olyan dolog van, amit már 2-3 alkalommal meg lehet tanítani kedvencünknek. Azonban ha valamilyen speciális képzést szeretnénk, aminél fontos a precíz folyamatvégzés vagy éppen a biztos tudás, a sok alkalom és törődés miatt az összeg 150.000 Ft is lehet.

Amennyiben kedvencünk agresszívabb, nem működik az otthoni fegyelmezés, saját magunk általi tanítás, nagy szükségünk lehet kutyatréner segítségére, aki az ügyességi gyakorlatokra szert tesz. Hiszen ők azok, akik minden tippet és trükköt tudnak, amivel sokkal könnyebben és hatékonyabban nevelhetjük négylábú barátunkat.

Ennek köszönhetően pedig nem csak a legalapvetőbb vezényszavakat fogja ismerni a kutyánk, de sokkal jobban ki fog jönni akár az emberekkel, akár a többi kutyával.

Kutyakiképzési költségek óradíjban

 

Árak

Átlagos ár

3.000 Ft

Minimum ár

2.500 Ft

Maximum ár

7.000 Ft

Tartalomjegyzék

Kutyakiképzési költségek

Maga a kiképzés, ahogy fentebb írtuk, átlagosan óránként 3.000-5.000 Ft-ba kerül. Azonban nem csak ez a képzési díj az, amit fel kell számolnunk, ha a képzési költséget nézzük. A gazdinak rendelkeznie kell saját pórázzal, szükség esetén szájkosárral, biztosítania kell a jutalomfalatot, valamint az oktatáshoz használt egyéb eszközöket is.

A kutyaiskola árak egyik legmeghatározóbb tényezője, hogy milyen célt szeretnénk elérni és milyen szintről indul a kiképzés. Valamint az sem elhanyagolható, hogy a kutyusunk milyen személyiségjegyekkel bír. Érdemes már három hónapos kortól elkezdeni a szocializációs képzések látogatását.

A kutyaoktató feladata, hogy segítse a gazdit és annak munkáját, hogy egy olyan kutyussal távozhasson az oktatásról, aki érti és teljesíti a vezényszavakat és teljesen elfogadja gazdája akaratát. Valamint nagy hangsúlyt fektetni a szocializációra, valamint a kutya képességeinek fejlesztésére is. Persze, nem csak a hétköznapi vezényszavak elsajátítása a cél a kutyatréningeken. A speciális mentőkutyákat, keresőkutyákat is ki kell képeznie valakinek, hogy tudják, mit kell keresni, azt hogyan kell jelezni. Erről még a következőkben részletesebben fogunk beszélni.

Kutyaiskola árlista

Szocializációs tréning

Ingyenes

Kutyaóvoda

3.300 Ft/alkalom

Kezdő csoport

2.900 Ft/alkalom

Felnőtt-haladó csoport

3.000 Ft/alkalom

Agility

3.250 Ft/alkalom

Őrző-védő foglalkozás

1.650 Ft/alkalom

Start kezdő tanfolyam

31.500 Ft/tanfolyam

Villám tanfolyam

10.450 Ft/tanfolyam

Családi kutya tanfolyam

35.100 Ft/tanfolyam

Mennyi az annyi? – A kutyakiképzés ára és felmerülő költségei

Magát a kiképzést is sok minden befolyásolhatja. Ilyen például az óra típusa: személyes, otthoni oktatás vagy csoportos kiképzés? Valamint vannak speciálisabb képzéstípusok, amiket külön-külön lehet megvásárolni. Most összegyűjtöttük azokat, amikkel a leggyakrabban találkozhatunk.

Képzés típus szerinti árak

Képzés típusa

Költsége

1 alkalmas óra (kutyaiskolában)

3.000-5.000 Ft

10 alkalmas bérlet

25.000-35.000 Ft

Nyomkövetés tréning

3.000 Ft/alkalom

Őrző-védő képzés

3.000 Ft/alkalom

1 alkalmas óra (otthoni foglalkozás)

5.000-7.000 Ft/alkalom

Bentlakásos képzés

5.000-6.000 Ft/nap

Szintfelmérés

3.000 Ft/alkalom

Fegyelmezettségi képzés

13.000-18.000 Ft/4-6 alkalom

Kölyök kutya "ül" vezérszót gyakorol A tanulási folyamatot könnyítheti, ha még fiatalkorban elkezdődik a tréning

A már rosszul berögződött viselkedésminták eltörlése vagy éppen a parancsokra való helyes reagálás bevésése természetesen eltarthat egy ideig. Sőt, egyes kutyák könnyebben, míg mások nehezebben tanulnak. Akárcsak az emberek. Így ne lepődjünk meg, ha esetleg otthoni gyakorlásra vagy éppen plusz órák megvásárlására lenne szükség. A lényeg, hogy legyünk következetesek és ne engedjünk a lazítás csábító kisördögeinek!

Milyen tényezők befolyásolhatják a kiképzés árát?

Szintén tettünk már említést korábban arról, hogy sok-sok tényezőtől függhet a díja egy kiképzésnek. Most össze is szedtük azokat a változókat, amik a legtöbb esetben befolyásolhatják a kutyaiskola árak alakulását.

Kölyök kiskutyád van és szeretnéd, hogy szót fogadjon?

 Írásban vagy telefonon. Ingyenes ajánlatkérés a kutya kiképzésére a Qjob-on!

Kutya kiképzése érdekel

A kutyus életkora

Ahogy az embereknél, a kutyusoknál is elmondható, hogy könnyebben, rugalmasabban kivitelezhető egy kölyökkutya nevelése. Sokkal befogadóbb, így hatékonyabb, gyorsabb a szokások elsajátítása és nincsenek még berögzött, régi szokások, amiket ki kellene iktatni. Egy felnőtt kutya szobatisztaságra nevelése például határozottan nehezebb feladat.

Kis kutyus pacsit ad

Csoportos vagy magán órákat szeretnénk?

A legtöbb kutya esetében elegendő a csoportos óra, ahol másik 8-10 kutyussal és gazdijával együtt gyakorolnak. Ezen képzések általában 10-15 alkalmas csomagok a kutyaiskola területén. Átlagosan 25.000-40.000 Ft között mozognak ezen csoportos és több alkalmas foglalkozások díjai.

A magánórák ezzel szemben drágábbak. Ha elvisszük az iskolába, 3.000-5.000 Ft/alkalom költséggel, míg az otthoni képzés esetén 5.000-7.000 Ft-os árakkal számolhatunk.

Ha valamiért ki kellene hagyni egy-egy órát, érdemes lehet megkérdezni, hogy egy másik csoportba becsatlakozva az az alkalom pótolható-e vagy elveszett? Sokszor rugalmasak tudnak lenni az oktatók és tudnak biztosítani más lehetőséget a pótlásra.

Teljes árlista

Bentlakásos kutyakiképzés

126.000 Ft/4hét

Kutyapanzió

3.850 Ft/nap

Aktív kutyanapközi

3.300 Ft/alkalom

Napközis kutyakiképzés

4.500/nap

Szaktanácsadás

9.000 Ft/alkalom

Kutyakiképzés háznál

8.800 Ft/alkalom

Kiképző bérlés

7.200 Ft/alkalom

Kutya nevelés tanácsadás

8.500 Ft/alkalom

Mobil kutyaiskola

16.500 Ft/alkalom

Foglalkozások hossza, száma

A legtöbb esetben elmondható, hogy nem egy-egy alkalom, míg a kutyánk megjegyzi, amiket tanult. Hiszen az egy dolog, hogy az első órán véletlen sikerül neki és ennek örül. És teljesen más, mikor tudatosan be is tartja, amit a gazdi mond és mindezt úgy is, hogy nem kap cserébe jutalmat.

Ezért szükséges a többszöri óralátogatás. Sok esetben a több alkalmas bérlet megvásárlása olcsóbbra jön ki, mint a napijegy. Így ha 10 vagy 20 alkalmas csomag mellett döntünk, alkalmanként 2.000-2.500 Ft-ra is csökkenthetjük a kiadásainkat.

Képzés helyszíne

Ahogy már tettünk róla említést, a magánórákra kerülhet sor kutyaiskolában és otthoni körülmények között is. A kutyaiskolás árak átlagosan 3-5.000 Ft/óra, míg az otthoni képzés 5.000-7.000 Ft-ba kerülhet alkalmanként.

Az otthoni kutyakiképzés akkor lehet jó alternatíva, ha kedvencünk nem bírja az autózást, a kutyaiskola azonban messze van és gyalog szinte lehetetlen lenne a megközelítése. A kutyatréner házhoz történő kiszállása esetén van, hogy azonban az utazási költséget is meg kell térítenünk az óradíjon felül. Éppen ezért, előre kérdezzünk rá a költségekre, hogy ne érjen minket meglepetés!

Valamint az sem elhanyagolható információ, hogy Magyarországon belül, hol szeretnénk részt venni a képzésen. A következő táblázatban látható, hogy mennyire változók lehetnek ugyanazon árak más-más településen.

A fővárosban sokkal magasabb árakkal is találkozhatunk, mint Szegeden vagy éppen Debrecenben!

Kutyatábor, kiképzőtábor

Arra is van lehetőség, hogy olyan kiképzésen vegyen részt kedvencünk, ahol bentlakásos módon történik a képzés. Ez mikor lehet nagyon hasznos?

Ha olyan foglalkozásunk van, aminek következtében a kutya amúgy is relatíve sok időt töltene mondjuk kisállathotelben. Így a tábornak köszönhetően nem csak a vezényszavakat tanulhatja meg, de nem jelent majd neki az sem gondot, hogy pár éjszakát egy idegen helyen, más kutyák szagában kell töltenie.

Ezen táborok már jóval költségesebbek, mint az egyes külön órák, csoportos foglalkozások. Viszont azért kerül napi 5-6.000 Ft-ba a bentlakásos képzés, mert ott már ételt, szállást, vizet, sétáltatást is biztosítanak a kedvencünknek a tréning mellett.

Fontos megemlítenünk, hogy nem minden kutyus alkalmas arra, hogy ilyen bentlakásos táborban tanuljon! Ha nem vagyunk abban biztosak, hogy kedvencünk, hogyan viselné azt a 4-6 hetet, amíg a képzésen tartózkodik, érdemes kutyapszichológus segítségét kérnünk!

Milyen általános képzési lehetőségek közül választhatunk?

Ha kedvtelésből tartott kutyánk kiképzését tervezzük, akkor van pár csomagajánlat, ami közül választhatunk. Összeszedtük a speciális képzési csomagokat, amikkel egy-egy problémát tudunk megszüntetni. 

Szolgáltatás típus szerinti költségek

Szolgáltatás típusa

Ára

Engedelmességi tréning

1.800-2.500 Ft/alkalom

Kiskutya szobatisztaságra nevelése

1.800-2.500 Ft/alkalom

Felnőtt kutya szobatisztaságra nevelése

2.000-2.500 Ft/alkalom

Ösztönkontroll tanfolyam

2.500-3.500 Ft/alkalom

Kölyökkutya tanfolyam

1.800-2.500 Ft/alkalom

Alapfokú kutyaoktatás

2.000-2.500 Ft/alkalom

Középfokú kutyaoktatás

2.000-2.500 Ft/alkalom

Felsőfokú kutyaoktatás

2.000-2.500 Ft/alkalom

Engedelmességi tréning és költségei

Ezt már sokat emlegettük. De mi is ez? Az alapvető vezényszavak elsajátítása történik az órákon és a kutya megtanulja, hogy a gazdi mely szavára, hogyan kell reagálnia. A képzés célja, hogy habár a kutyának mindenre meg lenne az ösztönös reakciója, mégis inkább úgy viselkedjen, ahogy a gazdi szeretné.

Ezen képzések 1.800-2.500 Ft-ba kerülnek alkalmanként, ha csoportos vagy több alkalmas bérletet vásárolunk. Ha plusz órákra van szükségünk és alkalmanként szeretnénk venni egy-egy órát, az akár 3.000-3.500 Ft is lehet. Ilyen esetben érdemes lehet megkérdezni, hogy a csoportos kiképzés mellé jár-e valamilyen kedvezmény. Sok helyen 10-15%-ot is tudnak biztosításani a pluszban vásárolt órák árából, ha előtte befizettünk már egy-egy tanfolyamra.

Inkább egy csoportos kutyatréningen vennél részt?

Könnyen találsz a közeledben olyan kutyatrénert, aki csoportos foglalkozásokat is szervez.

Csoportos kutyatréning

Azonban nem csak az a cél, hogy annak a gazdinak engedelmeskedjen a kutya, aki éppen részt vesz vele a képzésen, hanem a család többi tagjának egyaránt. Éppen ezért fokozott figyelmet fordítanak az oktatók a kutya minden rezdülésére, mozzanatára. A képzés lehetőséget nyújt kisebb trükkök megtanulására, a szeparációs szorongás leküzdésében, az ugatási inger kordában tartására. De ezek mellett a rágás, ásás megfékezésében is fontos szerepet játszik közvetve az oktatás, valamint a más emberekkel, kutyákkal való szocializációban is nagyon sokat tud segíteni.

Speciális kutyakiképzési lehetőségek

Ahogy azt mindannyian jól tudjuk, nem csak kedvtelésből tartott négylábúinkat tudjuk nevelni, tanítani. Vannak speciális kutyakiképzések, amikkel komoly feladatok ellátására alkalmas kutyusokat képeznek. Legyen szó mentőkutyáról, bombakereső kutyáról vagy éppen vakvezető kutyáról. Lássuk, milyen képzési lehetőségek vannak még a kutyák előtt.

Szakmai kutyakiképzési költség

Összegyűjtöttünk pár képzési lehetőséget, amivel szakmai vonalon is tudjuk fejleszteni kedvencünket. A továbbiakban pedig részletezünk ezek közül néhányat, hogy láthassuk, miért nem mindegy a kutya fajtása, habitusa és miért is van, hogy nem való egyes kutyáknak egyik vagy másik szerepkör!

Kiképzések árai

Képzés típusa

Ára

Vakvezető kutya kiképzés

2-2,5 millió Ft

Segítő kutya kiképzés

50-80.000 Ft

Vízimentő kutya kiképzés

50-80.000 Ft

Nyomkereső kutya kiképzés

50-80.000 Ft

Nyomkövető kutya kiképzés

50-80.000 Ft

Rendőr kutya kiképzés

300-500.000 Ft

Kábítószer kereső kutya kiképzés

40-70.000 Ft

Szarvasgomba kereső kutya kiképzés

40-70.000 Ft

Szolgálati kutya kiképzés

300-500.000 Ft

Vadászkutya kiképzés

40-70.000 Ft

Terápiás kutya kiképzés

50-80.000 Ft

Szolgálati kutya képzése

A különböző szolgálati kutyák képzésének költsége nagyon változó. Alapvetően 3-féle csoportba sorolható ezen szolgálati kutyák: őrző-védő, emberi szagok azonosításával foglalkozó és egyéb területen tevékenykedő kutyák. Egy ilyen szolgálati képzésen inkább az előképzett kutyák vehetnek részt.

Az összességében elmondható, hogy a legtöbb szolgálati kutya nem lenne jó házikedvenc és a legtöbb házikedvenc nem lenne jó szolgálati kutyának. Éppen ezért ebben az esetben nagyon fontos a megfelelő természet, engedelmesség. Hiszen a szolgálati kutyáknak bármikor, bármilyen körülmények között is képesnek kell elvégeznie a feladatot.

Szolgálati kutya képzéseA rendőrkutya képzése egy komplex folyamat, hiszen nem csak egymásra vigyáznak a tiszttel, de a gyanúsított elkapásában is hatalmas segítség lehet a négylábú járőr

Mit csinálnak a szolgálati kutyák?

Szolgálati kutyákat azért képeznek, hogy vagy bűnüldözési, rendvédelmi feladatok ellátásában legyen az ember segítségére, vagy az általános, hétköznapi élet megkönnyítésében.

Előbbi kategóriába tartozik a rendőrkutya, a különböző mentőkutyák (lavina, földcsuszamlás esetén vagy éppen a vízimentés során), de a kábítószerkereső ebek is. Míg utóbbi kategórián belül beszélhetünk vakvezető kutyákról, terápiás kutyusokról is.

Őrző-védő kutya kiképzési költségei

Az őrző-védő kutyákat különböző kategóriákba sorolják annak megfelelően, hogy milyen feladatokat tudnak ellátni. Egyes kutyák magánszemélyeket és területet védenek, míg mások komolyabb létesítményeket, hatékonyabb védelmet tudnak nyújtani. Ezen képzés és vizsga költsége átlagosan 300.000-500.000 Ft.

Szeretnéd, hogy otthonodat is egy őrző-védő kutya óvja?

Ebben az esetben elengedhetetlen az egyéni kutyakiképzés!

Egyéni tréning érdekel

Kutató-, és mentőkutyák képzési költségei

Vannak olyan kutyák, akik ösztönösen mentenek bizonyos körülmények között. Az Újfundlandi tipikusan egy ilyen fajta. Ha kell, ha nem, ő mindenkit kiment a vízből. Az egyes kutyák kiképzése éppen ezért más-más költségekkel jár, hiszen más-más feladat elsajátítása a cél más-más kiinduló szintről. A kutató és mentőkutyák képzési költsége is átlagosan 300.000-500.000 Ft között mozog, amennyiben az a kutya ténylegesen alkalmas lehet a feladatra.

Terápiás kutya képzésének költségei

A terápiás kutya célja sokféle lehet. Egyrészt alkalmazhatják különböző betegségek esetén, mint az autizmus, down-szindróma. Ilyenkor nem csak, hogy megnyugtatja a gyerekeket, felnőtteket a kutya jelenléte, de elkezdhetnek kötődni is az állathoz, valamint a fejlődésükben is sokat segít az a felszabadultság, amit a kutya jelenlétével biztosít. Másik tipikus eset a különböző kórházi jelenlétük. Ekkor is a nyugtatás a cél. Hiszen rengetegen már csak a rendelő, kórház tényétől is stresszelnek és pánikolnak. A szőrös négylábúak azonban megnyugtatják az idegeskedő betegeket. Ezen kutyák képzési költsége átlagosan 50.000-80.000 Ft.

Vakvezető kutya kiképzése, a képzés költségei

A vakvezető kutyák komoly segítséget jelentenek a látássérült vagy vak emberek számára. Nekik köszönhetően sokkal könnyebb, biztonságosabb lehet a közlekedés. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a kutya tudja, mit, mikor, hogyan kell jelezni, valamint fel tudja dolgozni és „értelmezni” a környezetében történő dolgokat. A képzés költsége általában 2-2,5 millió Ft, mire a megszületéstől eljutnak a közlekedésbiztonsági vizsgáig. Időben ez általában 1,5-2,5 év. Ezt nem lehet lerövidíteni, hiszen azzal fennállna az a veszély, hogy bizonyos tevékenységet nem tudott megfelelően elsajátítani a kutya.

Hallókutya képzése, képzésének költségei

Magyarországon a hallókutyák, azaz a siketeket segítő kutyák képzése és elterjedtsége még nem számottevő. A halló kutyák más néven jelző kutyának vagy habilitációs kutyának is tudjuk hívni. A NEO Magyar Segítőkutya Egyesületnek köszönhetően évről évre újabb kutyák állhatnak munkába és kezdhetik meg a segítségnyújtást. A hallókutya képzése is átlagosan 1,5-2 évig és nagyjából 2-2,5 millió Ft-ba kerül.

Gyakran ismételt kérdések a kutya képzését illetően

Számos kérdés merülhet fel bennünk, amikor a kutyakiképzéssel, kutyaiskolákkal kapcsolatban tájékozódunk. Összeszedtük a leggyakrabban ismételt kérdéseket.

Gyakran ismételt kérdések a kutya képzését illetőenA tréningen nem csak a vezényszavakra történő cselekvést, de a többi kutyával való szocializációt is tökéletesre fejleszthetik kedvenceink

Hány éves kor a legalkalmasabb a képzés elkezdésére?

Az esetek többségében 6 hónapos kor az, amit legfiatalabb életkornak meg szoktak adni. Az általános, házikedvencünkre is vonatkozó képzések és néhány speciális kutya képzése (rendőrkutya, vakvezető kutya) is ilyen korban kezdődik. Minden esetben adnak tájékoztatást a kiképző helyek is ebben a kérdésben is.

Milyen oltások megléte szükséges a képzések elkezdéséhez?

A mindenki számára kötelező oltás alapvetően a veszettség elleni oltás. Az összes többi csak ajánlott kategóriába tartozik. Ha azonban előre tudjuk, hogy kutyapanzióba, kutyaiskolába szeretnénk vinni kedvencünket vagy sokszor leszünk más állatok és kutyák társaságában, érdemes a következő ajánlott oltások beadatása is! A kombinált oltás, a kennelköhögés elleni oltás és a parvovíros bélgyulladás elleni oltás is ilyen ajánlott kategóriába tartozik. A legtöbbször legalább a kombinált oltás és a kennelköhögés elleni oltás (Bordatella elleni oltás) megléte kötelező.

Agresszív kutyákkal is foglalkoznak az oktatók?

Csoportos órák keretében általában nem, mert azzal nagyon elvonják a figyelmet az oktatásról és a többi kutyáról. Érdemes először pár alkalmas magán órákat venni, hogy az agressziót kezelni tudja. Mikor ezzel már nincs gond, nyugodtan lehet vinni csoportos órákra is a kutyust.

Jutalom vagy büntetés alapú kiképzést válasszunk?

Ez teljesen kutyafüggő. A négylábú személyisége határozza meg, hogy mire reagál jobban. Ha még nem ismerjük annyira kedvencünket, kutyapszichológus vagy a kiképző is segíthet eldönteni. A jutalomalapú elv célja, hogy akkor dicsérjük meg, kap jutalom falatkát, simogatást, amikor a feladatot helyesen elvégezte. Pozitív megerősítéssel reagálunk a helyesen kivitelezett gyakorlatra. A büntetés alapú lényege, hogy valamilyen negatív következménye lesz a helytelen viselkedésnek. Például, ha rág, harapdál, rávágunk a fejére.

Feltétlenül szükséges szakmai vizsga és tanúsítvány a kutyakiképzőknek?

Ma Magyarországon rengeteg felnőttképzési program keretében sajátíthatjuk el a különböző kutyatréneri feladatokat. Azonban nem minden pozícióba kötelezőek ezek a képzéseknek a megléte. Olyan szempontból nem árt, ha van, hogy nem csak a képzési folyamathoz fog érteni a tréner, hanem jól fogja tudni kezelni az esetleges veszélyhelyzeteket, konfrontációkat is.

Milyen helyszínen tartanak oktatásokat a kiképzők?

Oktatásra kutyaiskolában, otthon, de szabad terepen is van lehetőség. Sőt, a legtöbb esetben szükséges is városban, emberek közötti gyakorlás.

Ki vegyen részt az órákon a kutya mellett?

Alapvetően a kutya gazdája, akit a kutya falkavezérnek tekint (vagy, akit szeretnénk, hogy annak tekintsen). Hosszú távon azonban úgyis engedelmeskedni fog a család többi tagjának is, akikről látja a gazdi visszajelzései alapján, hogy nem baj, hogy utasítást fogad el.

Mit vigyek magammal a foglalkozásra?

Amire szükséged lesz a kutya féken tartásához az egy nyakörv, póráz, esetleg szájkosár, ha a kutya természete megköveteli. Ezek mellett jutalomfalat, aminek a tárolásához egy övtáska sem árt, hogy gyorsan, könnyen adagolhasd. A kutyakaki eltüntetéséhez kakizacskó sem árt. Valamint, hogy kényelmes és hatékony legyen a képzés, magadnak is gondoskodj kényelmes öltözetről és cipőről!

Melyek a leggyakrabban használt vezényszavak?

Összeszedtük a leggyakrabban használt 10 vezényszót, amit a legtöbb kutyus ismerni fog egy-egy képzés végére.

Vezényszavak:

Ül

Hagyd

Marad

Nem

Gyere

Fekszik

Kifelé

Hely(ed)

Hozd vissza

Pacsi


Milyen egy jó kutyakiképző?

Mindig az a legjobb, aki a kutyánknak a legjobb. De alapvetően elmondható, hogy türelmes, felismeri, mikor melyik oktatási elvet kell alkalmazni. Ezek mellett tudja, hogyan kell viselkedni, ha veszélyhelyzet, agresszió áll fenn. Tudja, melyik életkorban mennyit várhat el egy kutyától és valamilyen szinten alkalmazkodik is az adott egyed tanulási stílusához.

Van lehetőség pénzt spórolni a kiképzésen?

Alapvetően igen! Ha nem egyesével vásárolunk alkalmakat, hanem csomagajánlatot veszünk, már rögtön 1.000-1.500 Ft-ot tudtunk spórolni alkalmanként. Ha rugalmasan tudunk mozogni és mi magunk tudunk elmenni a kiképző helyre, már azzal is szintén 1.000-2.000 Ft-ot tudunk megtakarítani. Otthoni gyakorlással pedig a további óravásárlásoktól is megkímélhetjük a pénztárcánkat.


Ha olyan szakembert keresel, aki olcsón kiképezi a kiskedvencedet a legjobb árakon - rendeld meg a Qjob-on regisztrált magán kutyatréner szakemberek szolgáltatásait. A fizetési és elszámolási kérdéseket egyedi alapon, jutalék nélkül oldhatod meg. 144 bevált szakember kész arra, hogy bármely városban teljesítse a megrendelést.

Kutyatréner megrendelése   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, aki már számos alkalommal bizonyította szakértelmét az állatgondozás témakörében írt cikkeivel, ezúttal az állatorvos árak világába kalauzolja el az olvasókat. Tapasztalt szövegírónként Bettina pontosan tudja, hogyan tárja fel a kutyakiképzési szolgáltatások költségstruktúráját, miközben átlátható és érthető információt nyújt a különféle kezelések és beavatkozások árairól.

Hagyj megjegyzést