Article Image

Mennyibe kerül a számítógép javítása?

Egy asztali számítógép alkatrészeinek az ára 15.000 Ft-tól kezdve egészen 200.000 Ft-ig is terjedhet. A helyszíni számítógép javítás kérése is járható út, amely átlagosan 5.000 Ft-ért elérhető szolgáltatás.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyire tehető a számítógép és a laptop szervíz költsége 2024

A laptop javítás árak szerteágazóak, óránként való költségük körülbelül 4.000 Ft átlagosan, de ez a helytől függően 3.500 Ft-tól egészen 5.000 Ft-ig változhat. Abban az esetben, ha a technikus szakember házhoz megy, előfordulhat, hogy ezért az opcióért felárat kell majd fizetned.

Számítógép szervíz árak - honnan tudjuk az árakat?

Laptopodnak valami problémája van? 

Részletezd a problémát és egy kattintással találj szakembert rá!

Probléma részletezése

Tartalomjegyzék

Átlagos számítógép szervíz költségek

Ezek a költségek csak a számítógép javítási költségeire vonatkoznak. Az elektromos rendszerben keletkezett kár megállapítását követően villanyszerelőre is szükséged lehet, hogy felmérje, mi okozhatta a meghibásodást az eszközödben. Az árak tájékoztató jellegűek és 1 óra munkavégzésre szólnak.

Laptop javítási árak óradíjban

Minimum ár

3.500 Ft

Maximum ár

5.000 Ft

Országos átlagos költség

4.000 Ft

Laptop javítási árképzési útmutató

A laptop javítás költségei általában 10.000 és 60.000 Ft között mozognak. A javítás konkrét típusa és a sérülés mértéke a legnagyobb költségtényező ebben az esetben. A merevlemez cseréjének költsége különösen változó, a merevlemez kapacitásától függően.

Előfordulhat, hogy a probléma szigorúan szoftveres, ebben az esetben nem kell alkatrészköltséget fizetni. A hardverprobléma megoldása valószínűleg tartalmazni fogja az alkatrészek költségét, mivel ezek a javítások általában egyben alkatrészcserével is járnak. Az adatok helyreállítása szintén gyakori része a hardveres javításoknak. 

Laptop javításra van szükséged? 

Nálunk ingyenes árajánlatot kapsz rá! 

Ajánlatkérés itt

Billentyűzet javítás vagy a billentyűzet teljes cseréjének költsége

Egy laptop billentyűzet javítás vagy cseréjének költsége általában 12.000 és 20.000 Ft között van. A Mac laptopok billentyűzetcseréjének költsége modellenként nagymértékben változik. Például egy Macbook Pro-t a technikusnak szét kell szednie a billentyűzet cseréjéhez, mivel minden egyes billentyűt külön csavar rögzít a laptopod többi részéhez.

Laptop javítási költsége vízkár esetén

A kisebb károkat elszenvedett laptopok javítási költsége körülbelül 15.000 Ft-ba kerül, míg a nagy károkkal rendelkező laptopok szervizelési költsége meghaladhatja a 60.000 Ft-ot is. A víz által a laptop belsejében okozott kár nem nagyon függ a víz mennyiségétől. A kár inkább attól lehet jelentősebb, hogy mennyi ideig volt a víz a készülékben. Javítási igényed esetén a laptop szervíz technikusának fel kell nyitnia a laptopod ahhoz, mielőtt még érdemi költségbecslést adna.

Laptop ventilátor cseréjének költsége

A laptopventilátor cseréjének ára meglehetősen alacsony, általában 2.500 és 4.500 Ft között van. Azonban körülbelül két óra munkaidőre is szükség van a folyamathoz, mivel a technikusnak általában szét kell szerelnie a laptopot, hogy hozzáférjen a ventilátorhoz, tehát az óradíjat még rá kell számoljuk a ventilátor árára. Bár a ventilátor cseréje meglehetősen egyszerű, a folyamat nagyfokú szakértelmet igényel, hogy sérülés nélkül elvégezze ezt a szakember a laptop szervizelése során.

A laptop merevlemez cseréjének költsége

Egy db 1 terrabájtos (TB) SATA merevlemezes meghajtó beszerelése egy laptopba általában 50.000 Ft-ba kerül, beleértve az alkatrészeket és a munkadíjat is. Ezzel szemben egy 500 gigabájtos (GB) SSD meghajtó ára körülbelül 25.000 Ft, alkatrészekkel és munkadíjjal együtt. A laptopok merevlemeze viszonylag könnyen cserélhető, így a merevlemez ára teszi ki e költségek nagy részét. Ezek az árak nem tartalmazzák az adatoknak az új meghajtóra történő áthelyezésének költségét, amely körülbelül 8.000 Ft-ba kerül. Ami az adatmentés árakat illeti, e szolgáltatás átlagosan 42.000 Ft-ba kerül.

Hajlékony lemez javítása, laptop szervíz

Processzor cseréje

A laptop akkumulátor cseréjének költségei

Egy új laptop akkumulátor ára 10.000 és 30.000 Ft között mozoghat. Egy felújított laptop akkumulátor ára 6.000 és 15.000 Ft között van a legtöbb laptop szervízben. Sok laptopban szabványos akkumulátorokat használnak, amelyek a fenti árkategóriák alsó határán helyezkednek el. A legdrágább laptop akkumulátorok kifejezetten az adott laptophoz készültek, szabadalmaztatott modellek.

A laptop zsanérjavítás költségei

A laptop szerviz során a zsanérok egyszerű javítása is kérhető, amely 9.000 és 20.000 Ft közötti összegbe kerül. Ez a költség azonban meghaladhatja a 30.000 Ft-ot is, ha a javítás más alkatrészek, például a képernyő hátuljának vagy az elülső keretnek a cseréjét is igényli. Bizonyos esetekben a zsanér javításához a technikusnak egyedi konzolokat kell felszerelnie.

A laptop képernyőjének javítási költségei

A számítógép monitor javításának költsége körülbelül 10.000 és 20.000 Ft egy 13 és 15,6 hüvelyk közötti méretű képernyő esetében. Egy 17 hüvelykes laptop képernyőjének javítási költsége átlagosan 16.000 és 30.000 Ft között mozog. Ezek az árak szabványos méretű kijelzőkre vonatkoznak. A csúcskategóriás képernyőkhöz általában egyedi árajánlatot kell kérned egy hozzád közeli számítógép javító szakembertől.

Asztali számítógépek javításainak árlistája

Az asztali számítógép alkatrészeinek ára 15.000 Ft és 200.000 Ft között mozoghat. A magas munkadíj azonban ésszerűbbé teheti egy új számítógép vásárlását, főleg, ha egy alaplap javítás mellé egyéb, drága javítási költségek is felmerülnek. Általános szabály, hogy akkor érdemes új rendszer beszerzését fontolóra venni, ha a teljes javítási költség több, mint egynegyede az igényeidnek leginkább megfelelő, legolcsóbb új rendszer költségéhez képest. A következő táblázatban látható árak tájékoztató jellegű átlagárak, amelyek 1 órás javítás erejére szólnak, nem tartalmazva az alkatrészek árait:

Gond akadt az asztali számítógéppel? 

Segítünk! Qjob-on gyorsan és egyszerűen megoldásra találsz! 

Asztali gép javítása

Asztali gép javítás ára településként

Budapest

5.000 Ft/óra

Dunakeszi

5.000 Ft/óra

Érd

4.000 Ft/óra

Debrecen

4.500 Ft/óra

Győr

5.000 Ft/óra

Pécs

4.000 Ft/óra

Szolnok

4.300 Ft/óra

Békéscsaba

3.500 Ft/óra

Nyíregyháza

4.500 Ft/óra

Sopron

4.800 Ft/óra

Zalaegerszeg

4.200 Ft/óra

Merevlemez javítási költsége

A merevlemez cseréjének teljes költsége körülbelül 50.000 Ft-ba kerül. Ez az ár tartalmazza a merevlemez költségét is, amely 18.000 és 45.000 Ft között helyezkedik el. Emellett körülbelül két óra munkaidőre van szükség, ami átlagosan 12.000 Ft költséget jelent, mint munkadíj. A merevlemezek az asztali számítógépek egyik leggyakoribb és legkönnyebben cserélhető alkatrészei. 

Videókártya javítási költsége

A videókártya költsége egy belépő szintű modell esetében körülbelül 80.000 Ft, míg egy középkategóriás modell esetében pedig 170.000 Ft. A komoly rendszerigényű játékokhoz és grafikai munkákhoz használt csúcskategóriás videókártyák pedig elérhetik a 350.000 Ft-ot, vagy akár még annál is többet. Ezeknek a kártyáknak az árai gyakran a kereslet és a gyártási költségek függvényében alakulnak, különösen az új kártyák esetében. A videókártya asztali számítógépre történő telepítéséhez szükséges munkaidő nem haladhatja meg a fél órát, kivéve, ha kiterjedt tesztelésre és diagnosztikára van szükség.

Az alaplapcsere költsége

Egy középkategóriás alaplap körülbelül 40.000 Ft-ba kerül. Az alaplap javításhoz és a telepítéséhez szükséges idő két – három óra, mivel a csere tesztelést is igényel. Ez nem tartalmazza a probléma feltárásához szükséges időt, amely a hibás alaplap diagnosztizálásához szükséges.

Alaplap javítása

Merevlemez javítása

Apple számítógépek javítási árlistája

Az Apple számítógépek javítási költségei az akkumulátor cseréjétől kezdve, amely átlagosan 30.000 Ft-ba kerül, egészen 50.000 Ft-ig is terjedhet a merevlemez cseréjéért. Ezek az Apple laptopok, más néven a MacBook-ok leggyakoribb javítási költségei. Az ilyen jellegű javítások drágábbak, mint a PC-ké, mivel a MacBook-ok egyedi, szabadalmaztatott alkatrészeket használnak.

Szervizeltetni kell a Mac gépet?

Csak oszd meg a feladatot és már szűrheted is a rá jelentkezett szakikat!

Megosztom a feladatot 

Apple merevlemez cseréjének költsége

Az Apple számítógépek merevlemezének cseréje 40.000 Ft és 160.000 Ft között mozog. Egy 240 GB-os SSD ára egy MacBook Pro esetében 40.000 Ft, míg egy 1 TB-os SSD 140.000 – 160.000 Ft-ba kerül. A javítások munkadíja 10.000 Ft és 16.000 Ft között mozog, a szükséges adatfeldolgozás mennyiségétől függően.

Apple merevlemez ára

A Mac akkumulátor cseréjének költségei

A MacBook Pro akkumulátorának cseréje a modelltől függően 20.000 és 50.000 Ft között mozog. Ezek az árak közvetlenül az Apple-tól vásárló esetén érvényesek. Ettől eltekintve külső forgalmazóktól is megvásárolható az akkumulátor, alacsonyabb áron, amely általában 15.000 és 35.000 Ft közötti áron elérhető.

Számítógép akkumulátor ára

A számítógép javítás átlagos óradíja

A számítógép javítás országos átlagára 4.000 Ft/óra, a fő költségváltozási tényező a helyszín. Az alsó határ 3.500 Ft/óra, míg a felső határ ezzel szemben 5.000 Ft/óra. A környékeden élő helyi számítógép javító szakemberek bővebb információt tudnak adni a helyi árakkal kapcsolatosan, így a Qjob felülete segítségedre is lehet, hogy ezeket felmérhesd a döntésed meghozatala előtt! 

Számítógép javítási árak, házhoz való kiérkező szakember esetén

A számítógép szervíz technikusai további költségeket számítanak fel, ha azt szeretnéd, hogy házhoz érkezzenek. Sokan kiszállási díjként könyvelik el ezt a számlázás során, hogy fedezzék a saját utazási idejüket és díjaikat. A kiszállási díj ritka esetben már tartalmazhat egy bizonyos időtartamot, amit a szakember a számítógéped javításával tölt. Ez általában minimum 35, maximum 50 perc helyszíni számítógép javítást foglal magában. Ahhoz, hogy megtudd, van-e házhoz való kiszállási opció az adott szakembernél, mielőbb konzultálj vele, még a kiválasztása előtt!

Saját magad által való javítás vs számítógép javító profi felbérlése

A legtöbb asztali számítógép egyszerű alkatrészcseréje általában elvégezhető némi alaptapasztalattal. Az otthoni számítógépes biztonsági lépések azonban megkövetelik, hogy megvédd a számítógépet a statikus elektromosságtól, miközben dolgozol rajta. A laptopokhoz és a saját fejlesztésű modellekhez profi szakemberre lehet szükség, aki jártas az adott számítógépekben. A hibás alkatrészek azonosításához szükséges diagnosztika szintén szakértelmet igényelhet.

Gyakran ismételt kérdések

Megéri megjavíttatni egy számítógépet?

Mielőtt pénzt költenél egy új számítógépre, mindig hasonlítsd össze a javítás költségeit egy új számítógép áráéval. Az új modellek árai általában gyorsan csökkennek, így a komolyabb számítógép szervíz gyakran nem éri meg a kiadást. 

Megéri megjavítani egy laptopot?

A laptopokat ritkán éri meg javíttatni, ha komolyabb hardverprobléma merül fel. Az alkatrészekhez való hozzáféréshez szükséges munkaidő miatt a javítás gyakran gazdaságilag nem éri meg, még akkor sem, ha maga az alkatrész olcsó. A pontos laptop javítás árak ismerete érdekében mindig tájékozódj több szakembertől is! 

Mi történik, ha a merevlemez megsérül?

Erősen fontolóra kell venned a merevlemez cseréjét, amint felmerül a gyanúja, hogy meghibásodhat. Ezalatt az idő alatt lehetőséged lesz az adatokat átmásolni egy új merevlemezre, amíg a régi még működőképes. A meghibásodott merevlemezen lévő adatok helyreállítása sokkal költségesebb, mint maguk az adatok egyszerű átvitele róla. 

Túlzottan hangos a gép, kerregő hangot hallat. Mi lehet a probléma?

A kerregő hangot általában a ventilátorok elhasználódott állapota okozza. Mindenképpen érdemes minél hamarabb átnézetni a gépet, mivel a hang megszűnése nem feltétlenül azt jelenti, hogy maga a probléma megoldódott, hanem inkább azt, hogy az adott ventilátor megállt.

A ventilátorok a levegő áramoltatásáért felelősek a számítógépen belül, így cseréjük bizonyos időközönként szükséges. A hibás, nem jól működő ventilátorok a gép túlmelegedéséhez vezethetnek, és ezt követően egyes alkatrészek meghibásodását idézhetik elő.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Tibor, cikk szerzője
Számítógép javító szakember
Több mint 3 éves tapasztalattal rendelkező számítógép javító szakember.

Hagyj megjegyzést