Article Image

Mennyibe kerül a linképítés?

A linképítés árak során a link minőségétől függően 4.000 Ft-tól akár 200.000 Ft-ig is fizetnünk kellhet. Egy DR 20-29-es besorolású linket már 6.000 Ft-tól is megkaphatunk, míg egy DR 40-49-es link ára 30.000 Ft-nál kezdődik.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Linképítés árak 2024-ben

A linképítés árak a minőségtől és a mennyiségtől függően nagymértékben változnak, havonta 4.000 és 200.000 Ft között. A linképítés költségeinek megítélésekor jobban jársz, ha hosszú távon megpróbálsz egy linkenkénti árat meghatározni. Az alábbi táblázatban találsz egy elég tipikus árskálát a linképítés általános költségeire, ha egy kiszervezett linképítési kampányt tervezel.

Linképítés árak, ár statisztika, Qjob.hu

Forgalmat terelnél az oldaladra?

Linképítés segít ebben! Bízz meg a Qjob Seo szakembereit ezzel! 

Kérj INGYENES árajánlatot itt  

Tartalomjegyzék 

A DA rendszer alapján lévő árszabások 2024-ben

Átlagos ár

15.000 Ft

Minimum ár

4.000 Ft

Maximum ár

300.000 Ft

A DR és a DA függő árképzési modell megértése

Míg a linkenkénti költség az egyik modell, amelyet ellenőrizhetsz, számos olyan eladóval és ügynökséggel találkozhatsz, amelyek a DR (domain minősítés) vagy a DA (domain besorolási érték) értéket használják a szolgáltatás árazásának fő paramétereként. Ezt nem nevezhetjük tökéletes rendszernek, mivel ezek a pontszámok harmadik féltől származó mérőszámok, amelyek nem adnak pontos képet egy weboldal valódi minőségéről. Azonban ezeket a pontszámokat széles körben használják viszonyítási rendszerként egy weboldal minőségének mérésére, más tényezők, például az organikus forgalom mellett.

Kedvező árkategória linkenként a kevésbé versenyképes, sok tartalommal rendelkező márkák számára

4.000 Ft

Erősebb árképzés az olyan versenyképesebb iparágakban, mint a jogi, egészségügyi és technológiai iparágak

5.500 Ft

A linképítés drágább vége, a kemény iparágak, mint a kaszinó és a pénzintézetek

7.000 Ft

Esettanulmányok a linkköltségekről

Mivel egy linképítő ügynökség, amely pénzt keres azért, hogy ezt a szolgáltatást nyújtsa az ügyfeleknek, úgy gondoljuk, hogy ennek fényében van értelme bemutatni néhány esettanulmányt, hogy lássuk, hogyan becsülhető meg a prémium linképítés tisztességes és átlagos árazása. Addig az alábbi diagramon a DR sorolás szerinti árakat mutatunk:

Linképítés árak szemléltetése a dr besorolás szerint

Ahrefs

Az Ahrefs közel 700 oldallal áll kapcsolatban, hogy megnézze, mit kérnek a bloggerek és a webhelytulajdonosok azért, hogy megvalósuljon az ügyfelek kérése, mégpedig a link elhelyezése. Ezeket a számokat felhasználva kiszámították, hogy egy oldalról származó backlink átlagos költsége 110.000 Ft.

Siege Média

A Siege Média, egy vezető tartalommarketing vállalat szerint az átlagos hosszú távú linkenkénti árnak 140.000 Ft körül kell lennie.

Alacsony márkakötvetelmények

40.000 Ft

Erős márkakövetelmények

300.000 Ft

A márkakövetelmény szerinti átlagárazás

A házon belüli és az ügynökség árképzése közötti különbség

Egy komoly linképítési kezdeményezés egy elkötelezett házon belüli szakemberrel teljes munkaidős feladat. Számíthatsz arra, hogy a folyamat sok időt vesz igénybe, mivel sok munkát igényel, a potenciális ügyfelek listájának kialakításától kezdve a célzott megkeresésükig és minden egyes lehetőség ápolásáig.

Házon belüli linképítés

Ha már a házon belüli költségekről beszélünk, említsük meg a keresőoptimalizálás árak hazai piacát is: egy tapasztalt SEO szakember felbérlése a magyarországi nagyvárosokban havonta körülbelül 400.000 Ft-ba kerülne, ami évente 4.800.000 Ft-ot tesz ki. Szükséged lesz egy menedzserre is, aki végig felügyeli a linképítő szakembereket.

Továbbá havonta összeadhatja a fizetett linkek költségeit, a vendégposztokkal történő linképítéshez szükséges tartalomkészítés költségei mellett. Néhány alapvető szoftverre is szükséged lesz, például az Ahrefs-re több prémium linképítés feladathoz és a Pitchbox-ra a kapcsolatépítéshez. Tehát jól el tudod képzelni, hogy ez mennyire összetett feladattá nőheti ki magát!

A másik oldalról nézve a házon belüli linképítésnek is van néhány nagyszerű tulajdonsága. Ott van az az előnye, hogy teljes kontrollt gyakorolhatsz a saját csapatodra. Ráadásul a tartalmi kezdeményezését könnyedén összehangolhatod az elérési és linképítési erőfeszítésekkel. Az idő biztosan gondot jelent, de ha komolyan gondolod, akkor elég jól tudod kezelni a jövőben!

Vannak olyan nagyvállalatok, amelyek nagy tartalmi csapatokkal rendelkeznek, és ezt nagyon jól managelik. Mesterien elsajátították a tartalom és a prémium linképítés kombóját, hogy értékes forgalmat szerezzenek, és létrehoztak egy olyan csapatot is, amely tökéletesen együtt tud dolgozni.

Linképítés ára

Mit jelent a linképítés? A cikbből megtudod!

Ügynökségi linképítés

Az ügynökségi költségek esetében minden azon múlik, hogy kit veszel fel a munkára. Mivel már beszéltünk a linképítés árképzési modelljeiről és választékáról, most az ügynökség, a szakemberek kiválasztására összpontosítunk.

A felső kategóriás tartalommarketing ügynökségek, amelyek végponttól végpontig tartó szolgáltatást nyújtanak, kampányonként 1.000.000 és 2.500.000 Ft közötti összeget számíthatnak fel, különösen az olyan nagyvárosokban, mint például Budapest vagy Debrecen. Ha kiszámoljuk az átlagos linkenkénti költséget, akkor az 160.000 és 400.000 Ft közötti tartományba kerül.

Ezzel szemben kapcsolatba léphetsz az olyan linképítő szakemberekkel, mint amilyenek a Qjob.hu szakemberkereső portálján is találhatóak, akik jóval kevesebb összeget kérnek el az elvégzett munkáért. Ráadásul a linkmennyiség növekedésével jelentős árkülönbségeket kaphatsz!

Növelnéd az oldalad forgalmát linképítéssel, de nem tudod hogyan?

Nálunk több szakembertől kaphatsz ingyenes ajánlatot!

Ingyenes ajánlatkérés  

Vannak olyan ügynökségek is, amelyek nem adnának sok elemzést vagy betekintést a weboldaladról. Ők linkenkénti ármodell alapján dolgoznak, miközben fix áron kínálnak vendégposztokat. Ha szeretnéd ellenőrizni ezen tér vezető szereplőit, elegendő egy gyors Google-keresés a „vendég poszt szolgáltatások” kifejezésre.

A linképítés árak milyen mértékűek a Qjob szakembereinél?

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mit és hogyan számolunk fel, közvetlenül a saját árképzésünkkel kezdhetjük. De nem kell aggódnód, mivel az átlag díjakat is elmondjuk, úgyhogy csak olvass tovább nyugodtan!

Ügyfeleink számára kétféle árképzési modell áll rendelkezésre, mind a közvetett, mind a közvetlen ügyfelek számára, személyre szabottan, hogy tökéletesen megfeleljenek az igényeiknek és elvárásaiknak.

Linkenkénti áras linképítési szolgáltatások

Tekintsd meg a teljes szolgáltatási listánkat, amelyek jellemzően viszonteladók számára is alkalmasak. Ezek négy linképítési taktikát tartalmaznak.

Az árak tájékoztató jellegűek, érdeklődés esetén mindig egyeztess a pontos árakról az általad kiválasztott szakemberünkkel!

Vendégposztolás

4.000 és 30.000 Ft között

Blogger elérés

4.000 és 30.000 Ft között

Niche-szerkesztés (linkek beillesztése)

6.000 Ft

Országspecifikus linkek

25.000 Ft

Vendégposztolás és blogger elérés

Lényegében a vendégposztolás és a blogger elérés ugyanaz. Mindkettőt azért biztosítjuk, mert értjük, hogyan keresnek az emberek dolgokra, témákra (a keresési kulcsszavak szempontjából). A blogger elérés és a vendégposztolás linkenkénti árazása 4.000 és 30.000 Ft között mozog linkenként. Bizonyos árkedvezményeket biztosíthat az adott szakember, ha 30+ vagy 50+ linket kérsz egy megrendelés során.

Árképzés DA rangsorolás alapján

Linképítés DA árak

Árképzés havi forgalom szerint

Linképítés árak csomagokban

Prémium linkek

36.000 Ft/hó

10 db prémium link

DA 10-19-es blogokon

1000 leütéses cikkekből

1 hónap alatt

Alap csomag

58.000 Ft/hó

4 db SEO szöveg

9 db DA 10-19 prémium link

1 db DA 20-27 prémium link

linkstratégia

Közepes csomag

73.000 Ft/hó

8 db SEO szöveg

9 db DA 10-19 prémium link

1 db DA 20-27 prémium link

linkstratégia

Haladó csomag

99.000 Ft/hó

16.000 leütéses SEO szöveg

9 db DA 10-19 prémium link

1 db DA 20-27 prémium link

1 db DA 28-35 prémium link

linkstratégia

Niche szerkesztések (linkek beillesztése)

Számos marketinges és helyi vállalkozások keresik a Niche szerkesztési szolgáltatásokat. Ennél a szolgáltatásnál a költségek 5.000 Ft-tól kezdődnek linkelhelyezésenként. Ez a szolgáltatás arra összpontosít, hogy releváns, minőségi link elhelyezés lehetőségeket biztosítsunk olyan weboldalakon, amelyekkel már kapcsolatban állunk.

Mennyibe kerülnek átlagosan a linképítési csomagok?

Előre megtervezett, teljesen menedzselt linképítési csomagokat kínál számos szakember havi 70.000 Ft-tól kezdődően. Havi árazásokat mindig a megrendelő igényei alapján alakítanak ki, azzal a céllal, hogy sikeres eredményt érjenek el. Havi csomagjaik éppen megfelelőek a teljesen menedzselt linképítés megoldását kereső ügyfelek számára!

A linképítés az egyik legjobb módja, hogy 🆙 előrébb kerülj a Google-ben. Miért?

Bronz linképítő csomag

Főleg akkor ajánlott, hogyha alacsony konkurencia versenyről van szó, azaz mikor viszonylag kicsi az erős konkurens weboldalaknak a száma.

  • 1 kulcsszó, 10 prémium link + 2 PR-cikk = 70.000 Ft/hó
  • 2 kulcsszó, 14 prémium link + 3 PR-cikk = 90.000 Ft/hó
  • 3 kulcsszó, 18 prémium link + 4 PR-cikk = 110.000 Ft/hó

A projekt ajánlott hosszúságú időintervalluma: 3-4 hónap

Ezüst linképítő csomag

Közepes erősségű verseny esetén ajánlott, amikor számos rivális honlap található a mezőnyben.

  • 1 kulcsszó, 12 prémium link + 3 PR-cikk = 95.000 Ft/hó
  • 2 kulcsszó, 16 prémium link + 3 PR-cikk = 120.000 Ft/hó
  • 3 kulcsszó, 20 prémium link + 5 PR-cikk = 150.000 Ft/hó

A projekt ajánlott hosszúságú időintervalluma: 4-5 hónap

Arany linképítő csomag

Erős konkurencia esetén ajánlott, sok erős rivális weboldal esetén.

  • 1 kulcsszó, 15 prémium link + 4 PR-cikk = 130.000 Ft/hó
  • 2 kulcsszó, 20 prémium link + 6 PR-cikk = 170.000 Ft/hó
  • 3 kulcsszó, 25 prémium link + 8 PR-cikk = 210.000 Ft/hó

A projekt ajánlott hosszúságú időintervalluma: 6 hónap

Platina linképítő csomag

Igen erős verseny során javasolt, sok konkurens weboldal esetén, ahol nagy keresettségű kulcsszó rivalizálás történik.

  • 1 kulcsszó, 20 prémium link + 6 PR-cikk = 190.000 Ft/hó
  • 2 kulcsszó, 25 prémium link + 8 PR-cikk = 230.000 Ft/hó
  • 3 kulcsszó, 30 prémium link + 10 PR-cikk = 270.000 Ft/hó

A projekt ajánlott hosszúságú időintervalluma: min. 6 hónap

Gyakran ismételt kérdések

Mik azok a backlinkek?

A „bejövő linkeknek” is nevezett backlinkek az egyik oldalról egy másik oldalra mutató linkek. Ezeket az oldalra adott szavazatoknak tekintik, és a több backlink általában növeli az oldal keresőmotoros rangsorolását.

Miért fontos a backlink építés?

Tekintsd a backlinkeket szavazatoknak, amelyek azt jelzik, hogy a aját webhelyeden található tartalom hasznos, hiteles és értékes. Az oldalad rangsorolása annál jobb lesz, minél több szavazatod (backlink) van más webhelyekről, ezért is elhanyagolhatatlan a backlink építés. 

Milyen típusú backlinkek értékesek?

Nyilvánvaló, hogy a backlinkek nem egyformák, és a jó minőségűek értékesebbek. Ezért a kiváló minőségű linkek létrehozására kell összpontosítanod, ha azt szeretnéd, hogy weboldalaid és webhelyed magasabb helyezést érjen el a SERP besorolásban.

A backlinkjeim száma csökken. Mit kell tennem?

Az, hogy idővel elveszítesz néhány linket, normális dolog. Létfontosságú megérteni, hogy a linkszerzés folyamatos tevékenység, nem pedig egyszeri esemény. Folyamatosan új backlink építés létrehozásán kell törnöd a fejed, hogy pótold az elveszetteket. Eközben a minőséget helyezd előtérbe a számokkal szemben!

Nem látom a backlinkjeimet a Google Search Console-ban, az Ahrefs-ben, stb. Miért?

A Google Search Console-ban csak egy mintát láthatsz a linkprofilodból. Hasonlóképpen, nem várhatsz átfogó képet az olyan harmadik féltől származó eszközökkel, mint az Ahrefs. Velük a teljes linkprofilodnak csak egy százalékát fogod látni.

Bármilyen backlinket kaphatok?

Igen, könnyen szerezhetsz backlinkeket, de minden a megfelelőek megszerzésén múlik!
Keresd meg a legjobb lehetőségeket, amit az adatok elemzésével tehetsz meg, és csak a relevánsakat válaszd ki! Keress olyan weboldalakról származó backlinkeket, amelyek:

  • Ugyanabból a szakterületből származnak, ami relevánssá teszi őket.
  • Nem spam-mentes oldalról származnak.
  • Magas domain tekintély pontszámmal rendelkeznek.

A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Péter, szakértő
Webfejlesztés szakértője
Munkám során eleinte rendszergazdaként tevékenykedtem a cégnél, majd később weboldalak/webshopok fejlesztésével. 2017 évtől már én feleltem az ügyfeleink weboldalaiért/webáruházaiért és a szerver megfelelő működéséért. Mivel a cég teljesen átalakult és vállalatirányítási rendszerekkel kezdtünk foglalkozni, ezért mellette elindítottam saját egyéni vállalkozásomat, ahol a weboldalak/webshopok fejlesztését és üzemeltetését tudom folytatni.

Hagyj megjegyzést