Article Image

Mennyibe kerül a matematika korrepetálás?

A matematika korrepetálás átlagos költsége 4.000 Ft óránként. Hogyha fel szeretnél bérelni egy matektanárt, hogy javítani tudj a jegyeiden, akkor körülbelül óránként 4.000 és 8.000 Ft között fogsz fizetni.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Matek korrepetálás árak 2024-ben

A matematika magán tanár költségei számos tényezőtől, például az oktató által szerzett készségektől, képzettségtől és diplomáktól függően változnak. Nem minden diáknak van ugyanolyan matematika képessége. Egyeseknek több erőfeszítésre lehet szükség, mert állandó korrepetálásra van szükségük ahhoz, hogy jobban megértsék a matematika szabályait, vagy nincs elég pénzük ahhoz, hogy a legjobb matematika korrepetálót alkalmazzák. 

Matek korrepetálás, magán tanár ár statisztika

Matek korrepetálás személyesen vagy online?

Velünk könnyen találsz magán tanárt! 

Korrepetálás 2.000 Ft-ért!

Legtöbbször a szülők anyagi helyzetétől függ ez. Ha a szülőknek több lehetőségük van, akkor a gyermek jobb oktatásban részesül, mintsem mikor a szülőnek nincs elegendő pénze rá. Sokak számára az ár nagy szerepet játszik abban, hogy gyermekük korrepetálást kap-e vagy sem. 

Tartalomjegyzék

A matematika korrepetálás árai Magyarországon 60 percre vonatkozóan

Országos legalacsonyabb óradíj

1.500 Ft

Országos legmagasabb óradíj

7.000 Ft

Országos átlagos óradíj

4.000 Ft

Ami az online korrepetálást illeti, a magán tanárokért folyó verseny még soha nem volt ilyen kiélezett. Ez azt jelenti, hogy olcsóbban találhatunk minőségi matematika magán tanárt.

Matek korrepetálás árak

Matematika gyarkolás az órán

Miért olyan fontos a matematikai segítségkérés?

Több időt vesz igénybe a feladatok és a házi feladatok elkészítése, mint kellene?
Több segítségre van szüksége gyermekünknek a matematika tantárgyhoz, mint amennyit a szokásos matematikai források és az iskolai matek óra során a tanárok nyújtani tudnak?

Vagy hirtelen elvesztette gyermekünk az érdeklődését a matematika iránt, mert a teszteredményei és jegyei nem tükrözik a kemény munkát, amit befektet?
Számos oka lehet annak, hogy a legtöbb diák nem úgy teljesít matematika óra során, mint korábban. Ezek közé tartozik többek között:

  • A társak nyomása
  • Önbizalomhiány
  • A verseny szintje
  • A zavaró tényezők száma

Ha mindezen problémákkal küzd gyermekünk, vagy nehezen tud koncentrálni az összetett matematikai feladatokra, akkor egy matematika magántanár a megoldás!

Az otthoni egyéni matematika korrepetálás segítségével képes lesz gyermekünk:

  • Az osztályok és az iskolák közötti váltáshoz alkalmazkodni
  • Felkészülni az órákra és avizsgákra – matematika érettségi felkészítő korrepetálás már 3.500 Ft-tól is elérhető óránként!
  • Dolgozni olyan problémákon és összetett fogalmakon, amelyeken nehezen értett meg
  • Legyőzni az összetett témák tanulásának kihívását

Matek érettségi felkészítő, matematika felkészítés óradíj

Matematika korrepetáló cégek árai

Sokféle matematika oktató magán tanár és több cég is létezik, és mindegyiknek megvan a maga meghatározott óradíja. Minden cég esetében a működési költségek általában megemelik a matek korrepetálás árak óradíját, de ez a cég méretétől és hatékonyságától is függ. Minél egy cég a termelésben, jelen esetben a korrepetálásban, annál alacsonyabbak az árai, így versenyképesebbé válik a piacon.

A hírnevük megőrzése érdekében az olyan cégek, mint a Qjob szakemberkereső portál, gondoskodnak arról, hogy a rajtuk keresztül korrepetálást nyújtó szakemberek rendelkezzenek a megfelelő készségekkel, ezt bizonyítva referenciáikkal is.

Ez azt jelenti, hogy ha egy oktató azt írja a profiljába, hogy diplomával rendelkezik, a cég meggyőződik arról, hogy az információ helyes. Ez az előnye annak, ha szakemberkereső portállal vagy korrepetáló céggel dolgozunk: megbízhatunk abban, amit vásárlunk.

Egyes korrepetáló cégek akár azt is megkövetelhetik, hogy a korrepetálóknak diplomával kell rendelkezniük azon a területen, amelyen korrepetálnak. Ez a képesítés követelmény biztosítja a szolgáltatásuk magas színvonalát. Egy átlagos matektanár 60 percre való korrepetálási díja 4.000 Ft országosan, míg a második leggyakoribb ár az 3.000 Ft/óra, ezt követi a 3.500 Ft-os díjszabás. A következő diagramban a matematika korrepetálás országos óradíjak. 

Matematika korrepetálás óradíj

Olcsóbb-e a korrepetálás egy egyetemi hallgatótól?

Nagyon gyakori, hogy olyan matektanárt alkalmaznak, aki egyetemi hallgató még. Ezek a korrepetátorok általában olyan emberek, akik nem dolgoznak teljes munkaidőben, mert még mindig az egyetemen vannak és egy kis extra pénzkeresés a céljuk a számláik kifizetéséhez. Az átlagos óradíja egy egyetemista hallgató/tanársegéd felfogadása során 2.000-3.000 Ft összegbe kerül.

Matematika korrepetálásra van szükséged?

Találj itt, kedvező áron!

Matek tanárt keresek

Mennyi a matematika korrepetálás átlagos ára Magyarországon?

Óránként 1.000 Ft-tól kezdődhet egy középiskolás diák, aki egy fiatal általános iskolás diákot korrepetál, egészen 4.000 Ft körüli vagy annál is magasabb összegig egy diplomás matematika tanár esetében. Az árak általában a korrepetitor képzettségi szintjéhez igazodnak, a képzettség pedig a megszerzett diplomák alapján mérhető.

Azok a matektanárok, akik egyben diákok is, hasznosabbak lehetnek, mert különleges módon tudnak kapcsolódni a tanítványukhoz, kötődést alakítanak ki és könnyebben megértik egymást.

Vannak olyan gyerekeknek szóló matektanárok is, akik a gyerekek tanítására szakosodtak, de csak rajtunk – és a pénztárcánkon – múlik, hogy a tanárjuknak legyen-e matematika diplomája vagy sem. A következő diagramban láthatóak a matematika korrepetálást nyújtó személyek díjszabásai.

Matematikát korrepetáló, felkészítő tanár

Miért van ekkora eltérés a magán matematika oktatásban?

A matematika magántanítás költségei, különösen az otthonié, oktatónként eltérőek és számos különböző tényezőn alapulnak. Amikor magántanárokat keresünk, tudnunk kell, hogy miért van különbség a különböző tanárok árai között. Mint minden más hiteles szakemberkereső platform, úgy a Qjob.hu is rendelkezik képzett és tapasztalt matematika oktatók hatalmas listájával, akik más-más díjat számítanak fel. Íme a legjelentősebb tényezők amelyek a különböző díjigényeket eredményezik:

Helyszín

Az egyik legfontosabb tényező, amely közvetlenül befolyásolja a matematika magántanítás költségeit, a hely – ahol jelenleg él. Matematika tanára aszerint fogja felszámítani a díjat, amit a többi korrepetáló is felszámít a városában – így érik el a versenyképességet.

Például egy átlagos matematika magántanár órája Budapesten 4.000 – 5.000 Ft-ba kerül óránként. Másrészt Szegeden az átlagos költség 3.000 és 4.000 Ft között mozog óránként, míg Pécsen a matematika korrepetálás óradíja átlagosan 3.500 - 4.500 Ft-ba kerülnek. A matematika magántanár költségei lényegesen magasabbak a fővárosban és a nagyobb megyeszékhelyeken, mert ott maguk a megélhetési költségek is magasabbak.

Nagyobb városokra lebontva a matematika felkészítők átlagos óradíjai

Matek korrepetálás Budapest

5.000 Ft

Matek korrepetálás Pécs

3.500 Ft

Matek korrepetálás Szeged

2.500 Ft

Matek korrepetálás Győr

4.000 Ft

Matek korrepetálás Eger

3.500 Ft

Matek korrepetálás Debrecen

3.000 Ft

Matek korrepetálás Kecskemét

4.000 Ft

Matek korrepetálás Miskolc

4.000 Ft

Tapasztalat

A Qjob.hu Magyarország egyik legnagyobb szakemberkereső portálja, ahol gyermekünk számára megtalálhatjuk a legmegfelelőbb korrepetálót, köztük számos szakember nyújt otthoni magántanítást is. Ez azt jelenti, hogy a magántanárok a professzionálisan képzett, több éves korrepetálási tapasztalattal rendelkező oktatóktól kezdve az autodidakta szakértőkig és még sokan másokig terjednek.

Ezért szem előtt kell tartania, hogy a matektanár tapasztalata és képzettsége befolyásolja a tanítási költségeket. Valószínűtlen, hogy a magántanárok – akik most kezdték a korrepetálást – ugyanannyit kérjenek tőlünk, mint a több mint 10-20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező korepetátorok. 

A tanuló szintje

Akár óvodás, középiskolás, főiskolás vagy akár egyetemi hallgató a gyermekünk, egy matematika magántanár segíthet neki leküzdeni az elhúzódó matematikai problémákat. A Qjob-on számos matektanár áll készen arra, hogy felmérje az igényeket és kidolgozza a megfelelő cselekvési tervet a legnehezebb kérdések megoldására is.

Ha házi feladatokhoz, vizsgákhoz, tanfolyami munkákhoz és projektekhez – gyakorlatilag a teljes tananyaghoz – kell segítség, akkor többet kell fizetnünk, mintsem, ha csak a házi feladatokhoz kérnénk segítséget.

Csoportos leckék

Egyes oktatók iskola utáni matematika órákat biztosítanak, de a korrepetálás maga kevésbé lesz egyénre szabott, mivel az órát a tanulók száma között kell elosztani. Vannak korrepetálók, akik hajlandóak testvércsoportokat tanítani, vagy otthoni iskolai társulásokban felzárkóztatást vállalni. A matek korrepetálás árak összegeit ilyenkor meg lehet osztani a csoportban résztvevő gyerekek száma között.

Csoportos matek korrepetálás

Csoportos matematik órák kedvezményesebbek

Csomagkedvezmények

Sok oktató szakember vagy tanulási központ kedvezményt ad, ha egy 5-10 leckéből álló csomagot foglalnak le és fizetnek előre az oktató számára. Egyesek ingyenes konzultációt kínálnak, mielőtt feliratkoznának az órákra. Mások havi árat kínálnak, egyesek pedig iskola utáni csoportos készséggyakorló programokat vagy házi feladatsegítséget adnak csoportos áron.

Egyéni-és csoportos matematika korrepetálás magánórák óradíjai, 2024-es Magyarországi átlagárak szerint

Matematika óra típusa

Korrepetálás hossza (60 perc)

Létszám (fő)

Egyéni óra

4.000 Ft

1 fő

Csoportos óra

3.500 Ft

2 fő

 

3.000 Ft

2+ fő

Mi a megfelelő ár egy matematika magántanárnak?

Szeretnél magántanárt fogadni matematika érettségi felkészítés gyanánt, de nem szeretnél túl magas díjakat fizetni? Ha kevesebbet fizetünk, mint amennyit megérdemel egy matematika tanár, az gyakran lekorlátozza a magántanárunk tudásátadását.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki magából a matematika korrepetáló, meg kell győződnünk arról, hogy az oktató elégedett azzal, amit fizetésként kap. A méltányos ár eldöntéséhez van néhány dolog, amit figyelembe kell vennünk:

  • Az általunk igényelt vizsgafelkészítés intenzitása befolyásolja a költségeket
  • A tanulni kívánt témakörök és a magántanár tapasztalata ezeken a területeken
  • Az oktató tulajdonságai, hogy felmérhessük a készségeit, képzettségét és ennek eredményeként az óradíját
  • Az oktatónak adott hallgatói értékelések

Bár a matematika magántanár költsége városonként és régiónként eltérő, a matematika korrepetálás átlagos ára 4.000 Ft óránként, melynek összege az online oktatást nézve emelkedhet.

Online korrepetálás ára

Online korrepetálás minimális óradíja

3.000 Ft

Online korrepetálás maximális óradíja

5.500 Ft

Online oktatás átlagos óradíja

4.000 Ft

Matematika online?

Találj matematika magántanárt gyorsan és ingyenesen!

Online korrepetálás

A matematika típusa

Egy tapasztalt matematika tanár a matematikai problémák, egyenletek és témák széles skáláját tudja kezelni. De mi van akkor, ha nem vagy biztos abban, hogy hol van szüksége gyermekednek segítségre?

Ezek közé tartozhat a következő témák bármelyike:

Aritmetika

Az általános matematika vagy aritmetika az egyik leggyakoribb terület, ahol a diákok segítséget kérnek. Ezek megalapozzák az előtted álló bonyolultabb témákat, ezért jól kell érteni őket. Az itt tárgyalt matek témák közé tartozik többek között az alapvető számolás, összeadás, kivonás, osztás, szorzás. Ezen kívül a számtan magába foglalja a törteket és az egész számokat is. Ezért bonyolultabb egyenletekkel és képletekkel lép át az elő-algebrába.

Algebra

Az algebra tovább bonyolítja a matematikai problémákat azáltal, hogy betűket vezet be a képletekbe és egyenletekbe. De a továbbfejlesztett ismeretekkel pontosan tudni fogja gyermekünk, hogy mi lesz x-y.  Az algebra az, ahol a diákok először ismerkednek meg a matematika bonyolult oldalával, amely magába foglalja a lineáris egyenleteket, a kvadratikus egyenleteket, az állandókat és a változókat.

Geometria

A geometria pontokkal, felületekkel, alakzatokkal és egyenesekkel foglalkozik, és a hiányzó válasz eléréséhez egyenletet kell kiszámolnunk. A geometrián belül a trigonometriával is megismerkedhetünk, amely a háromszög szögei és az oldalhosszok közötti összefüggést tanulmányozza.

Statisztika tanítás

Az előkalkulációval statisztikát, deriváltakat, határértékeket, valószínűséget, valamint sorozatokat tanulmányozhatunk. Ez magába foglal néhányat a leggyakrabban előforduló, legösszetetteb matematikai problémák közül. A számtan számos területen és tudományágban alkalmazható, így a tanulás nélkülözhetetlen mindazok számára, akik a STEM (tudomány, technológia, mérnöki munka matematika) területén szeretnének karriert befutni.

Mennyi az átlagos korrepetálási ára egy szakemberkereső portálon lévő magántanárnak?

A már említett Qjob egy olyan szakemberkereső platform, amely a mi igényeinktől függően otthoni és online korrepetálásra is megoldást kínál. Az ottani oktatók saját maguk határozzák meg az áraikat a képzettségüktől függően.

A Qjob biztonságosa módját kínálja a korrepetálók keresésének, és biztosak lehetünk benne, hogy a korrepetálók profilján található információkat ellenőrizték a csalás megelőzése érdekében. Ez egy ingyenesen használható szolgáltatás. Egy átlagos matematika magántanár óradíja 3.000 és 5.000 Ft között ingadozik, míg egy diplomával is rendelkező, egyetemi oktató esetében ez az óradíj a 6.000 és 7.000 Ft-ot is elérheti óránként.

Az oldal segítségével megkereshetjük és felvehetjük a kapcsolatot a keresett oktatóval, így az általunk fizetett összeg egyenesen az oktatóhoz magához kerül. A keresést ár vagy helyszín szerint szűrhetjük, és elolvashatjuk az egyes oktatók rövid leírását, hogy megtaláljuk a saját igényeinknek leginkább megfelelőt.

Találj egy olyan oktatót, aki nem rendelkezik diplomával és szintén diák

Ez az opció legtöbbször olcsóbb, mint egy olyan korrepetitor, aki diplomával vagy bármilyen tanári képesítéssel rendelkezik. Ez a szolgáltatás gyakran olyan fiatal diákoknak szól, akik mindent megtesznek, de mégsem tudják elérni azokat a jegyeket, amelyek a következő szinte való átjutáshoz szükségesek, vagy amelyek szükségesek egy adott iskolába való bejutáshoz. Ezekre a foglalkozásokra általában iskola után, a tanítvány otthonában kerül sor.


Ha valaki olyasvalakitől kap segítséget a gyermekünk aki szintén iskolába jár, az magabiztosabbá teheti őt és ez elősegítheti a jövőbeli fejlődését. A gyerekeknek szóló matek óra egy szintén diák tanulótól átlagosan 1.500 - 2.000 Ft óradíjat von magával, mely a nagyobb városokban a 2.500 Ft-ot is elérhetik, matematika érettségi és egyetemi felkészítés során ez a díj emelkedhet!

Vannak alternatívák a matekban való segítségnyújtásra?

Az alábbiakban olvasható néhány példa a matematika korrepetálás alternatíváira!

Akadémiai támogató csoportok a közelünkben

Ez egy ingyenes alternatíva azoknak, akiknek nincs pénzük magántanárra. Az ilyen szervezetek ingyenesen segítenek a gyerekeknek az iskolában felmerülő tanulási nehézségekkel való megküzdéshez. Céljuk, hogy mindenki esélyt kapjon az életben. 

Ingyenes források az online matematika tanuláshoz

Az interneten vannak olyan weboldalak, amelyek a matematikát nehezen tanuló tanulóknak szólnak. Ezek a honlapon gyakran kínálnak matematikai gyakorlatokat, példákat az általános és középiskolai matematika tantárgyak egyes évfolyamaihoz tartozó vizsgákhoz, valamint szórakoztató matematikai játékokat a kisgyermekek szórakoztatására, hogy megmutassák számukra, hogy a matematika nem mindig bonyolult és nehéz, hanem szórakoztató és könnyű is lehet!

Matematika online tanulás a YouTube segítségével

Egyes minősített tanárok rendszeresen töltenek fel tartalmakat a tanfolyamaikról a YouTube-csatornájukra. Ez érdekes forrás azok számára, akik egy adott vizsgára készülnek, így ha egy adott általános iskolai vagy középiskolai matematika vizsgát szeretnél letenni, valószínűleg az ő csatornáikon is elérhetőek az oktatóanyagok.

Ez a módszer azért hasznos, mert a diákok szabályozhatják az előadás sebességét. Megállíthatják, visszatekerhetik és újra meghallgatják a lecke azon részét, amelyet nem értettek meg teljesen. További előnye, hogy teljesen ingyenes, csak internetkapcsolatra van szükség. Akár egy nyilvános WiFi-t is használhatunk a videók megtekintéséhez ahelyett, hogy otthon tennénk, ami egyesek számára kényelmes lehet.

De akár egy magántanár is, sőt, egyre többen online matek korrepetálást tartanak, így a covid időszak sem fékezhet a fejlődésben és tanulásban!

Matek korrepetálás online, alsó tagozatos korrepetálás

Online matematika korrepetálás 

A matematika korrepetálás óradíjai ezektől a tényezőktől függően változnak

  • A matek korrepetálás árak elsősorban a korrepetáló képességein múlnak. Például egy diplomás korrepetáló többet számít fel, mint egy olyan, aki még középiskolás.
  • A helyszín szintén fontos szerepet játszik a matematikatanárok óradíjaiban. Például egy nagyvárosban egy matek oktató drágább lesz, mintsem egy vidéki oktató. Ez a megélhetési költségek miatt van így. A városokban a bérleti díjak és az áruk ára gyakran magasabb, mint vidéken.
  • Végül a tanítási/korrepetálói tapasztalat is befolyásolja a szakemberek árát. Nyilvánvaló, hogy egy nagyobb tapasztalattal rendelkező oktató többe fog kerülni, mint egy olyan, aki kevés vagy semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik.

Döntsük el, mi a fontos számunkra vagy gyermekünk számára, mielőtt tanárt választanánk. A korrepetáló azért van, hogy segítsen önbizalmat szerezni a matematika iránt és segítő jobbot nyújtson a felzárkózás érdekében.

Gyakori kérdések

Hogyan érdemes magántanárt választanom gyermekem számára?

Elsősorban érdemes az iskolai tanárával konzultálni, hogy melyek azok a részek a tantárgyon belül, amely gyermekünk számára nehézkesebben mennek, ezt követően már tematikusan választhatunk a matematika korrepetáló szakemberek közül, figyelembe véve a díjszabásukat és a pontos végzettségüket is. 

A fővárosban élek, milyen díjszabásra számíthatok?

A nagyobb városokban és egyben a fővárosban, Budapesten az élet maga is drágább, így a korrepetálást biztosító tanárok árai is magasabbra rúghatnak. Egyátlagos matektanár, diploma nélkül 3.000 Ft-tól kezdve 4.500 Ft-ot kér el egy óra korrepetálásért cserébe, míg egy diplomával rendelkező egyetemi professzor óradíja már a 7.000–Ft-ot is elérheti.

Mi a különbség az egyéni és csoportos oktatás között?

Az egyéni oktatás során csakis a mi gyermekünkre fókuszál az adott korrepetáló tanár és együtt tárják fel a korrepetálást igénylő részeket, ezáltal a felzárkóztatás és maga a fejlődés is gyorsabb ütemben történik, míg egy csoportos foglalkoztatás során az egyén háttérbe szorul és nem kap olyan mértékű figyelmet, segítségnyújtást.

Online oktatás során milyen eszközökre van szükségem?

Mindenképpen fontos egy számítógép vagy laptop megléte, ehhez működőképes mikrofon és ha a tanár kéri, webkamera megléte. A jegyzetelés érdekében érdemes beszereznünk kockás füzetet, körzőt, vonalzót és a szokásos, iskolai oktatás során is használatos eszközöket. Továbbá ne felejtsük el a stabil internetkapcsolatot sem – hiszen nélküle az egész online oktatás megvalósíthatatlan. Az egyéb speciális felszerelés beszerzéséről mindig kérdezzük az adott korrepetálást nyújtó oktatót!


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, több mint 3 éves szövegírói tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "Matematika korrepetálás árak" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést