Article Image

Mennyibe kerül a korrepetálás?

Egy korrepetálást nyújtó kezdő tanárt 4.000 Ft-os órabérért is felfogadhatunk, míg egy egyetemi professzor órabére már 7.000 Ft. A korrepetálás díja hazánkban óránként átlagosan 3.500 Ft-ba kerül.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül egy tanár 2024-ben?

Egy magántanár felbérlése során hazánkban választhatunk az egyéni-, valamint a csoportos órákat tartó tanárok közül is. Az adott tanár által nyújtott szolgáltatásoktól függ, de mind általános, mind gimnázium iskolai tananyag elsajátításához kérhető a magántanár segítség, sok esetben pedig, ha a tanár végzettsége lehetővé teszi, egyetemi zh-kra is kérhetjük a felkészítést. A díjszabás tantágytól függetlenül országosan minimum 3.500 Ft-ba kerül óránként, míg a maximum költségünk 8.000 Ft-ra is rúghat. Az átlagos felbérlése egy magántanárnak hazánkban 4.000 Ft-ot vesz igénybe óránként. 

Korrepetálás ár statisztika

Korrepetálásra van szükséged?

Találj meg a tanárod most!

Magán tanárt keresek

Tartalomjegyzék

Korrepetálás átlag költségei óránként

Országos minimális ár

3.500 Ft

Országos maximális ár

8.000 Ft

Országos átlagos költség óránként

4.000 Ft

Mennyi az ára egy magántanárnak óránként?

Az oktatás megkezdése előtt kérhetünk árkalkulációt, ez attól függ, hogy egyéni-, vagy csoportos oktatást szeretnénk gyermekünk számára. A tanóra hossza átlagosan 50 perc, a létszám pedig 1-től egészen 7-10 személyig is terjedhet.

Az egyéni oktatás során 1 fő esetén a díjszabás 3.500 Ft/fő/óra, míg a csoportos oktatás (2 fő-től kezdődően) kettő fő esetén már csak 2.300Ft/fő/óra, így érdemes élni a kedvezmény nyújtotta lehetőséggel és akár több szülővel összefogva, együtt kibérelni az adott időintervallumra a magántanárt.

Csoportos korrepetálás

Alsótagozatos csoport korrepetálása

Az árak az oktató tapasztalatától függően változóak (a tanítás éveihez viszonyítva). Meg kell határoznunk, hogy milyen tantárgyból szeretnénk a felzárkóztatást vagy a felkészítést, majd ezt követően megkezdhetjük a megfelelő tanár kiválasztását. Egészen kezdő felkészítőtől (tanuló) megyünk a haladók felé (iskolai tanárok), majd pedig következnek a mester diplomát szerzett egyetemi tanárok, professzorok.

Minél magasabb iskolai végzettséggel rendelkező tanárt választunk – annál magasabb díjszabásra számíthatunk. Míg egy kezdő, tanulmányait még végző magántanárt választunk, 3.000 Ft-os óradíjra számíthatunk átlagosan, ezzel szemben egy professzor megfizetése esetén az óradíj már a 6.000 Ft-ot is elérheti akár.

Az óraadó tanár díjszabása a tudásszintje alapján változó

Míg egy középiskolai tanulmányait folytató diákot felfogadhatunk már 2.200 Ft-ért a korrepetálás miatt, úgy egy nagyobb szaktudással rendelkező, egyetemi tanárt már 3.500 és 6.000 Ft-os óradíjért tudunk felbérelni. Minél nagyobb a szaktudása a tanárnak, annál nagyobb költségekkel kell kalkuláljunk. Érdemes megkérdezni a felbérlést megelőzően a csoportos díjszabásokról a tanárunkat, így pénzt spórolhatunk meg.

Korrepetálás olcsón?

Egy csoportos korrepetálás kedvezményesebb, mint magán! Barátságosabb légkör és ólcsobb óradíj!

Olcsó korrepetálás

Diák

Egy diák felbérlése során meg kell győződnünk a tudásszintjéről, hiszen lehetséges, hogy nem bízhatunk rá egy egész tantárgyat, hanem csak bizonyos részeiben tud segítséget nyújtani számunkra. Átlagos óradíja 2.000 Ft.

Végző hallgató (főiskolai diploma vagy mesterképzés)

Specifikusabb tantárgyakat is rábízhatunk a korrepetálásunk során, legyen szó zh-kra való felkészítésről vagy pedig egy-egy nehezebb egyetemi anyag átvételéről – felbérlést megelőzően tájékozódjunk arról, hogy a mi általunk tanult tantárgyakból is vállal-e korrepetálást. Átlagos óradíja 2.500 Ft.

Tanársegéd

Tanársegéd felfogadása során szintén megállapítandó, hogy mely tantárgyakból képes a felzárkóztatásra. Szaktudása miatt eredményesebb felkészítésekre számíthatunk – legyen szó akár alsó-, vagy felső osztályban tanuló gyerekről, esetleg gimnáziumi tanulmányait végzőről. Átlagos óradíja 2.500 Ft.

Tanár

Mivel a legtöbb tanár csak specifikusan 1 tantárgyat tanít, így tőle már az adott tantárgy legrészletesebb felzárkóztatását is elvárhatjuk – legyen szó matematikáról, idegen nyelvről, fizikáról vagy éppen földrajzról. Átlagos óradíja 3.500 és 4.000 Ft között mozog.

Professzor

A professzorok legtöbb esetben kifejezetten egyetemi tantárgyakból való korrepetálást vállalnak, specialitásunk főként a zh-kra való felkészítés. Országos viszonylatban nézve az ő díjszabásuk a legdrágább, ez 7.000 Ft-ra hág óránként, emellett leginkább csak egyéni felkészítést vállalnak.

A korrepetáló tanárok átlagos óradíjai

Az árak a tartózkodási helytől/utazási időtől függően változnak

Amennyiben mi magunk megyünk el a magántanárhoz, úgy nincs kiszállási díj felszámítás plusszba az óradíj mellé, viszont ha házhoz kérjük a korrepetáló személyt, úgy ez az oktatási összeg 50%-ával fog járni további költségként. Így egy 4.000 Ft-os, 1 órás korrepetálás során, ha a saját házunkhoz kérjük a tanárt, további 2.000 Ft-os díjat kell megfizessünk.

Érdemes a Qjob.hu szakemberkereső portált igénybe venni, ahol az adott tantárgy kiválasztását követően feladhatjuk a hirdetésünket a korrepetálási igényünkről – majd ezt követően hátra dőlve várhatjuk a tanárok jelentkezését, akikkel már előre megbeszélt árakkal dolgozhatunk, így nem érnek minket váratlan költségek.

Alsó tagozatos korrepetálás

Nem minden diáknak elegendő az az idő és figyelem amit órán kapnak a tanároktól, így sok esetben előfordulhat, hogy érdemes felfogadnunk egy korrepetáló tanárt, aki a különböző tantárgyak során felmerülő kérdések által keltett lyukakat befoltozhatják, így a kevésbé egyértelmű tanyagok is érthetővé válnak. Igénybe vehetjük a segítségét egyetlen tanárnak is vagy pedig tananyagokra lebontva, több magántanár felbérlésére is lehetőségünk van, tantárgytól függően.

Egy általános iskolás diákkal való dolgozó matektanárt már 3.000 Ft-os óradíjtól is találhatunk, míg egy magyar nyelv és irodalom korrepetálót 2.500 Ft-os óradíjtól alkalmazhatunk. A történelemben való korrepetálás díja 3.000 Ft/óra. Manapság már minden iskolában van nyelvoktatás alsó osztályban is, az ebben való segítségnyújtást 4.000 Ft/óra vehetjük igénybe. 

Alsó tagozatos diák korrepetálása során érvényes óradíjak, a főbb tantárgyakra nézve

Matematika

3.800 Ft

Magyar nyelv és irodalom

4.000 Ft

Történelem

3.500 Ft

Idegen nyelv

4.000 Ft

Olvasás korrepetálás

Vannak kisdiákok akikben az átlagos tanórák szorongást keltenek, mivel megfelelési kényszer alatt érzik magukat. Ezt oldhatja egy olyan korrepetáló tanár segítsége, aki nem csak megengedi a diákok számára a hibázást, de meg is szeretteti velük idővel az olvasást. A hangsúly a tanuláshoz való hozzáálláson van és a hibák kiküszöbölésén.

Egy magyar nyelv és irodalomban jártas tanár, esetleg egy tanár szakon tanuló hallgató is nagy segítséget nyújthat az olvasás korrepetálás során, hiszen egy egyéni oktatás során több lehetőség nyílik az adott diák megismerésére, megértésére és ez alapján specifikusan építhetik fel a felzárkózáshoz szükséges órákat. A koncentráció érdekében egy alsós tanuló esetében lehetőség van csak 45 perces órákat kérni, melynek díja 2.500 és 4.000 Ft között mozog óránként, országos viszonylatot nézve.

Gyermekednek olvasást kéne gyakorolnia?

Qjob-on könnyen találsz egy magyar nyelv tanárt, aki tökéletesíteni fogja a gyermeked kiejtését, olvasását!

Magán tanárt keresek

A korrepetálás díja tantárgyanként

A legtöbb magántanár főként csak egy tantárgyból vállal felkészítést – ezzel is jelezvén, hogy felkészültsége és szakértelme maximális, nem sok tantárgyból próbál kevés információt átadni, hanem ehelyett egyből nyújt professzionális szolgáltatást. 

Matematika, kémia korrepetálása

Gimis korosztályu korrepetálás

Magyar nyelv és irodalom

Az alapoktól kiindulva – egészen a helyesíráson át, a bonyolultabb verselemzéseken keresztül is, ugyanazon átlagárat kaphatjuk hazánkban, 5.000 Ft/óra korrepetálási díjat. Ez az összeg kiszállás esetén további 1.500 Ft-al emelkedik.

Matematika

A matematika bármilyen meglepő is, központi feladatot lát el életünkben, hiszen fejleszti a precizitásunkat, a kitartásunk, a problémamegoldó készségünk, térlátásunk illetve a logikus gondolkodásunk.

Számos statisztikai munkához elengedhetetlen a matematika, így nem csak kisiskolások részére javasolt a korrepetáció. A díjszabása hazánkban átlagosan 3.800 Ft/óra, mely házhoz való kiszállás esetén további 1.500 Ft plussz költséggel jár.

Angol nyelv

Számos alkalommal felmerül az a probléma, hogy a munkahelyünkön nehezünkre esik megszólalni angolul – vagy pedig egy hosszabb külföldi utat szeretnénk és biztosabb nyelvtudásra akarunk szert tenni. Az angol korrepetálást ellátó szakemberek bérezése már magasabb összegbe kerül országos viszonylatokat nézve, az átlagos óradíjuk 4.000 Ft/óra.

Kémia

Főként azok igénylik a kémia korrepetálást akik specifikusabb tanulmányokat folytatnak a jövőben, ezáltal nem csak felületesen kell ismerniük a minket körülölelő mikrovilágot. Egy kémiatanár felbérlése átlagosan 4.000 Ft-ba kerül óránként.

Egyéb tantárgyak

Legyen szó fizikáról, analízisről, mechanikáról vagy éppen ábrázológeometriáról, mindenképpen megemlítendő, hogy törekedjünk a szakosodott korrepetáló tanár felbérlésére, aki nem csak az alap elsajátításához adhat hathatós segítséget. Az átlagos óradíj 3.500 Ft, mely specifikusabb tantárgyak esetén 5.000 Ft-ra is emelkedhet.

A különböző tantárgyak átlagos díjszabásai

Felvételi előkészítő

A megfelelő gimnáziumba való bejutás előtt még szembe kell néznie a diákoknak a felvételivel, amelyhez megfelelő segítséget nyújthat a felvételi előkészítő, amelyhez számos szakember készségesen felajánlja az ismereteit.

A cél, hogy a 6. és 8. évfolyamon tanuló diákoknak segítséget nyújtsanak a központi középfokú felvételi vizsgához. Nem csak az írásbeli, de a szóbelire felvételire is számos feladat áll rendelkezésre a gyakorlást illetően. A felkészítést elősegítő óradíj átlagos költsége 3.000 Ft, a maximális díj pedig 6.000 Ft/óra. 

Felvételezik vagy érettségizik a gyermeked?

Fektess bele a jövőbe! Bérelj fel egy korrepetáló tanárt, aki 100% felkészíti bármilyen fajta vizsgára! 

Érettségi felkészítő

Érettségire való felkészítés

Minden diák életében egy fontos mérföldkőnek számít az érettségi és az arra való felkészülés, ehhez pedig remek segítség lehet egy képzett diák, egy több éves tapasztalattal rendelkező gimnáziumi tanár, vagy pedig már egy mesterképzést is elvégzett egyetemi professzor.

Az érettségire felkészítő tananyag nem feltétlenül csak egy adott tantárgyat fed le – a felkészítés lehetőség van átvenni a kevésbé érthető anyagrészeket, illetve az érettségi próbafeladatokba is belekóstolhat a diák, ezáltal egy pár éve kiadott teszt során megmérettetheti magát, felmérheti a tudásszintjét.

A felkészítés lényege a minél jobb eredményre való törekvés – ezáltal növelve az esélyeket a több pont szerzésére, ami fontos fázisa az egyetemen való továbbtanulásnak. Érettségire való felkészítés során a minimális költség amivel számolnunk kell az átlagosan 4.500 Ft, ez pedig egy egyetemi professzor igénybevétele esetén 6.000 Ft. Egy felkészítő ideje átlagosan 60 percet ölel át. 

Érettségire való felkészítés

Vizsgákra, érettségire való felkészítés

Mennyibe kerül egy online oktató, egy online korrepetálás?

Elsősorban sokkal nehézkesebb egy online óra megoldása, hiszen stabil internetkapcsolatra van szükség hozzá, illetve a legtöbb korrepetáló szakember, tanár vagy Google Meet-en, Skype-n vagy pedig Discordon vállal felzárkóztatást – így ezek megléte elengedhetetlen. Az átlagos óradíj online korrepetálás esetén már magasabb, a minimális óradíj 5.000 Ft, míg a maximum 7.000 Ft, az országos átlag pedig 5.500 Ft óránként, függően a tantárgytól és a tananyagtól.

Online korrepetálás költségek

Online korrepetálás minimális óradíja

5.000 Ft

Online korrepetálás maximális óradíja 

7.000 Ft

Online korrepetálás átlagos óradíja

5.500 Ft

Google Meet

Az online oktatás, korrepetálás és felkészítés során egyre közkedveltebbé vált a Google Meet használata. Ehhez nincs szükség másra, csak egy Google-fiókra és máris létrehozhatunk akár 100 fős szobákat is. A konferencia linkjét elküldve bárki csatlakozhat a beszélgetéshez, mely előtt lehetőség nyílik ki/be kapcsolni a mikrofont és a kamerát.

A konferenciára meghívásban nem részesülő fél viszont csak akkor csatlakozhat, hogyha azt egy külön felugró ablak során engedélyezzük. Online rajztáblák igénybevételével a korrepetálást, felkészítést végző tanár akár ábrákkal is színesíteni tudja az oktatást, a „Prezentáció” gomb lenyomásával a saját számítógépénék képernyőjét pedig meg is oszthatja a jelenlévőkkel.

Online korrepetálás

Online alsós korrepetálás

Korrepetálás online vs személyesen?

Maga az online oktatás lehetősége egy való vált álom sokak számára, de ez azonban nehezebb út, mint azt sokan gondolnák. Nagyban függ a jelentkezők száma a pozitív véleményektől, hiszen az ügyfélkör csak így bővíthető.

Az online korrepetálással ellentétben a személyes oktatás rövid távon könnyebb lehet, de a lehetőségek mérete az oktató fél környékén élő emberekre korlátozódik. Ezért személyes oktatóként a marketing és a jó hírnév szájról-szájra terjed.
Oktatóként mindkét oktatási forma javasolt, a minél több tapasztalat szerzés érdekében, így a portfóliója is bővíthető az oktatónak. 

Korrepetálás online?

Remek választás! Nemcsak időt, de benzint is sporólsz vele, mindemellett az online óra sokkal ínteraktívabb a jelenléti óránál!

Online korrepetálás

A gyermekek oktatásának díjai

Attól függően, hogy milyen típusú korrepetálást kérünk, az oktató óránkénti költsége körülbelül 3.000 Ft és 5.000 Ft között mozoghat. Az árak általában az oktató tapasztalatától, a kívánt korrepetálástól és a tanulóval eltöltött időtől függ. Az árak növekedhetnek matematika, kémia vagy idegen nyelvben való segítségnyújtás során, ezeknek átlagos összegei 6.000 – 7.000 Ft-ba kerülnek óránként.

Egyéb tényezők, amelyek befolyásolhatják a magántanítás költségeit

Távolról való tanulás

A távoktatás lehetővé teszi a diákok számára, hogy elvégezzék a középiskolát, a továbbképzést és az egyetemi kurzusokat korepetálások segítségével, anélkül, hogy ezeken a foglalkozásokon fizikailag jelen lennének. Az órákat online lehet lebonyolítani, amelyeknek az átlagos óradíja 5.500 Ft.

Csoportos kedvezmények

Érdemes ellenőriznünk, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg, ha több órás bérletet vásárolunk. Egy 8 órás bérlet megvásárlása esetén 10%-ot spórolhatunk az eredeti vételárhoz képest. 

Elhelyezkedés

Amennyiben mi megyünk a korrepetálást adó tanárhoz, abban az esetben többletköltségre nem kell számítanunk, de ha ő száll ki a lakásunkhoz, úgy 50%-os felárat számítanak fel, mely az adott óradíjhoz viszonyítandó.

Extra anyagok

A munkafüzetek, tesztek és a tanításhoz kapcsolódó egyéb anyagok többletköltségbe kerülhetnek a már kifizetett összeg mellett, így mielőtt elkötelezzük magát, kérdezzük meg az oktatót, hogy milyen extrák járnak az órák során, esetleg saját magunknak kell-e beszereznünk a szükséges anyagokat.

Találja meg a legjobb oktatók a Qjob segítségével

A Qjob ingyenes szakemberkereső portál számos felmerülő problémánkra megoldást kínál, ez alól a megfelelő, professzionális oktatást nyújtó korrepetáló tanár megtalálása sem kivétel! A regisztrációt követően fel is adhatjuk a hirdetésünket, majd a beérkező jelentkezők közül, a portfólióik és értékeléseik áttekintése után kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb szakembert – ezzel megkezdve a közös munkát.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen az online korrepetálás?

Szükséges hozzá egy stabil internetkapcsolat, mikrofon (esetleg kamera), telepített chat program. A megbeszélt időpontban felveszi a kapcsolatot az oktatóval online felületen. A tandíj befizetése számlára való átutalással történik, tehát diákként bárhol lakhatunk az országban, a korrepetálás és a fizetés nem akadály. A személyes megjelenéshez képest lassabb a folyamat – de ugyanolyan eredményes.

Milyen tantárgyakból kérhetek segítséget?

Ez csakis az oktatást adó korrepetáló tanártól függ, hogy milyen tantárgyakból jártas, milyen végzettséggel rendelkezik. 

Milyen felszerelésre van szükség?

Általában szükséges az iskolai füzet annak érdekében, hogy az aktuális tananyagot láthassa a korrepetáló tanár. Személyes korrepetálás esetén számológép, füzetek, tollak, ceruzák, radír, vonalzó, körző, stb. 

Mennyi ideig tart egy foglalkozás?

Egy foglalkozás 50 vagy 60 perc, a korrepetáló tanártól függően.

Van-e jelen másik diák az én tanórám folyamán?

Természetesen alapvetően nincsen, ha egyéni korrepetálásról beszélünk. Azonban van lehetőség csoportos foglalkoztatásra is, ebben az esetben költséghatékonyabbak is lehetünk, hiszen az adott korrepetálás óradíja megoszlik a diákok között.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Korrepetálás árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést