Article Image

Mennyibe kerül a műköröm?

Az átlagos zselés műkörömépítés árak 3.000-4.500 Ft között mozognak. Ugyanez gél lakk esetében 2.800-4.000 Ft között alakul, porcelánnal pedig 4.000-5.500 Ft közötti összeget kell fizetnünk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Hogy alakulnak az átlagos műkörömépítési árak 2024-ben?

A magyarországi árak elég széles skálán mozognak, ha műkörömépítésről van szó. Ezt pedig számos tényező befolyásolhatja. Legyen szó akár a műköröm méretek változatosságáról vagy éppen a köröm anyagáról, műköröm építő tapasztaltságáról.

Műkörömépítés árstatisztikák

Szeretnél műkörmöt?

Nem kell sokáig keresned a körmöst! Elég a Qjob-on feladni a keresési kérést, és máris jelentkeznek rá szakemberek!

Műkörömépítés 4.500 Ft-ért!

Tartalomjegyzék 

Műkörömépítés átlagos költsége

 

Árak

Átlagos ár

8.000 Ft

Minimum ár

4.000 Ft

Maximum ár

12.000 Ft

Ha azonban meg kellene határozni egy átlagos árat, a következőt mondhatnánk:

Mennyibe kerül átlagosa a műkörömépítés Magyarországon?

A költségek nem minden esetben esnek a minimum és maximum árak közé, hiszen az extra anyagfelhasználás vagy különleges kivitelezés drágíthat, míg az egyszerű szín, forma csökkenthet az árakon! Ahogy arról már említést tettünk, egy-egy műkörmös más-más műköröm árlista alapján dolgozhat.

Így egy budapesti szalon esetében könnyedén találkozhatunk 5.000-12.000 Ft-os körömépítési árakkal egy S-es köröm esetében. Míg Csongrádon, ami egy jóval kisebb település, ugyanaz a köröm akár 3.500-4.000 Ft között mozoghat.

Érdekel, hogy milyen lehetőségek közül választhatsz és milyen szakemberek, milyen költségek mellett kínálnak műkörömépítést a közeledben?

Csak írd le, mit szeretnél és a közeledben lévő körmösök írnak neked!

Körmöstől ajánlatot kérek

Mit nevezünk műkörömnek?

Maga a műköröm egy „divatcikk”, a műkörömépítés pedig egy nagyon népszerű szolgáltatás, aminek célja több minden is lehet:

  • A körmök megerősítése.
  • Töredezett, esztétikailag nem túl szép körmök eltakarása, esztétikussá tétele.
  • Aktuális divatnak való megfelelés.
  • Önkifejezés.

Ha a technikát nézzük, kétféle módszert különböztethetünk meg: TIP-es és épített technikát. Az előbbi egy előre legyártott, megformázott műköröm, amit a megfelelő ragasztóval egyszerűen fel kell ragasztani a körömlemezre.

Az épített technika, ami manapság hatalmas népszerűségnek örvend és vissza is szorította a TIP-es módszert már sokkal változatosabb. Hiszen ebben az esetben a műkörömépítő szabadon formálhatja, méretezheti a körmöket.

Az áraik is ennek megfelelően alakulnak. TIP-es körmöket mondhatni pár száz Ft-ért is lehet már venni, ha a minőséget nem vesszük figyelembe. Hiszen akár 500-3.500 Ft-ért megvásárolhatjuk és fel is ragaszthatjuk.

Míg az épített technika esetében az árak még egy kezdő körömépítő esetében is 3.500 Ft-nál kezdődnek. Profi szakember esetében pedig az átlagos kezdő érték 6.000-8.500 Ft.

Műköröm építés folyamata
Körömformázás profin

Milyen műköröm típusok vannak?

Ha a műköröm alapanyagokat vizsgáljuk, 4 fő kategóriát különböztethetünk meg: akril, zselé (és gél lakk), porcelán és polygel. Most ezeket szeretnénk bemutatni kicsit részletesebben, hogy könnyebben hozhassuk meg a döntés arról, melyiket is viselnénk szívesebben.

Zselés műköröm

A különböző zselés körmök elkészítése nagyon hasonló a már említett akril körmökhöz. A lényeges különbség az anyagok állaga és kötése. A zselé ugyanis egy folyékonyabb halmazállapotú anyag, aminek a felvitele inkább a körömlakkhoz hasonlít.

A kötését tekintve pedig nem a levegővel érintkezve, hanem UV, LED vagy UV-LED lámpa hatására szilárdul meg.

Az elkészítési folyamat nagyjából 1-2 óra közé esik, ha azonban bonyolultabb mintát szeretnénk, számolhatunk 2-3 órás építési és díszítési idővel is. A zselés körmök leszedése is leginkább szakembert kíván, hiszen egy szakszerűen elkészített körömerőteljesen tapad a saját körömlemezhez.

Ha az árakat nézzük, egy kisvárosban nagyjából 3.800-6.000 Ft között mozognak a zselés műköröm árak. Ezzel szemben nagyvárosban vagy a fővárosban a zselés köröm építés átlagosan 6.000-10.000 Ft-nál kezdődik és az sem ritka, hogy a 13.000 Ft-ot is eléri.

Akril műköröm

Mit is tudnak az akril körmök? Nézzük először, mi maga az anyag, az akril! Nevezhetjük plexinek vagy PMMA-nak is, amit elég széles körben használnak nem csak műkörömépítésben. Ebből kifolyólag pedig szinte mindenki találkozott már ezzel az anyaggal, ha nem is műköröm formában.

Hatalmas előnye az anyagnak, hogy nagyon könnyen kezelhető és formázható és emellett még szép fényes végeredményt is garantál.

A műköröm építése során két komponensű formájában alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy port és folyadékot vegyítenek, amit közvetlenül az előtt vegyítenek, mielőtt elkezdődne az építés. Ezt pedig TIP vagy sablon segítségével viszi fel a szakember a körmökre és nagyjából 10-15 perc alatt teljesen meg is köt.

Nagyjából 3-4 hetente javasolt a töltése, az eltávolítást azonban jobb, ha szakemberre bízzuk. A nem megfelelő módszerrel ugyanis akár súlyos károkat is okozhatunk a körmeinknek!

Az akril körmök elkészítésének költségei kicsivel magasabbak, mint a zselés körmöké. Ennek megfelelően egy kisvárosi szakembereknél a műköröm építés árak 3.500-7.000 Ft között mozoghatnak, míg egy nagyvárosban 6.000-9.900 Ft-nál is kezdődhetnek.

Díszes akril műköröm
Hosszú, épített műköröm exotikus mintával

Porcelán köröm

A porcelán műköröm alapanyaga nem a klasszikus értelemben vett porcelán, amiből az értékes étkészletek is készülnek. Nem csak a porcelán köröm készítése egyezik meg az akril köröm készítésével, de lényegében maga az alapanyag is.

Ugyanis az akril köröm teljesen megegyezik a porcelán körömmel, csak valamiért az utóbbi elnevezés vált közismertté a köztudatban.

Ennek köszönhetően az árak is megegyeznek, így 3.500-7.000 Ft és 6.000-9.000 Ft között mozognak a költségek annak függvényében, hogy mekkora településen vesszük igénybe a zselés köröm építését.

Kedvet kaptál egy szép manikűrköz valamilyen gyönyörű mintával?

Csináld meg most jó áron! Írásban vagy telefonon. Beszéld meg a részleteket a Qjob-on! 

Manikűrt szeretnék

Polygel 

A polygel egy olyan különleges alapanyag, ami a porcelán és zselé keveréke. A porcelánhoz hasonlóan egy likviddel formázható, a kötése azonban nem szabadlevegőn, hanem UV fény alatt történik. Sokkal könnyebben formázható, ugyanis kevésbé folyik, mint a zselé vagy a gél lakk.

Ebből kifolyólag kényelmesen elkészíthető mind az 5 köröm, mielőtt köttetnénk. Nincs szükség komolyabb reszelésre, ugyanis a maga a reszelék azonnal leesik a körömfelületről, amivel még a vendég és a szakember egészsége is védhető.

Mivel ez az egyedülálló műköröm alapanyagok közé sorolható, így műköröm építés árak is ennek megfelelően magasabbak, mint az eddig említett termékeke esetében. Az alap, S-méretű körmök építése általában 5.000 Ft-nál kezdődik ezzel az eljárással.

Árak az anyag típusától függően

A különböző alapanyagtípusok különböző árkategóriákat is jelentenek. Most egy grafikonon  összefoglaltuk, hogy milyen árakon mozognak a különböző technikákkal készült műkörmök:

Mennyibe kerülnek a különböző alapanyagokból készült műkörmök?

A legolcsóbb a gél lakkal készült köröm, a legdrágább pedig a polygel-el készült, mert az egy új technológiával készült eljárás, ami ötvözi a porcelán és zselé előnyeit.

Ahogy látható, az előző bekezdéshez képest most kiegészítettük a grafikont a gél lakkal. Ami gyakorlatilag megegyezik a zselével, mégis sokkal gyorsabban, könnyebben felvihető. Ezáltal gyorsítható a folyamat.

Ennek köszönhetően lehetséges az, hogy némiképp alacsonyabbak műköröm építés árak költségei a gél lakk esetében, mint a zselének.

A műkörömépítés folyamata az alapoktól, a formázáson át, egészen a díszítésíg

Azért, hogy könnyebb legyen a folyamat elmagyarázása, szeretnénk 3 részre bontani a műköröm építés lépéseit.

  1. Előkészítés
  2. Építés
  3. Díszítés és ápolás

Lássuk, melyik szakaszban, mit is kell csinálnunk és mire lesz szükségünk!

Műköröm kötése UV lámpával

Gél lakkot mindig speciális lámpával kell szárítani 

1. Előkészítés

Talán a legfontosabb lépés, ahol sem az idővel, sem az energiával nem szabad spórolnunk, hiszen elősegíti, hogy körmeink egészségesek maradjanak és szépen növekedhessenek a műköröm alatt.

A köröm előkészítésének konkrét lépései:

  • alapos tisztító kézmosás és bőr fertőtlenítése
  • meglévő körömlakk, gél lakk vagy műköröm eltávolítása
  • körömlemez ellenőrzése, elváltozások diagnosztizálása
  • körömágy bőrének feltolása
  • természetes körömhossz rövidítése, formázása
  • természetes körömlemez mattítása finomabb reszelővel
  • körömlemezből visszamaradt por eltávolítása
  • előkészítő folyadékok használata (Nail Prep és Bonder)

Most, hogy látjuk, milyen lépéseken kell végig mennünk az előkészítő szakaszban, azt is összegyűjtöttük, hogy milyen eszközökre lehet szükségetek hozzá és azt milyen áron tudjátok megvásárolni. Így látható, hogy nagyjából 4.700-15.500 Ft befektetés szükséges ehhez a szakaszhoz.

Szükséges termék neve

Átlagos árak

Bőrfeltoló

1.200-3.000 Ft

Különböző körömreszelők

500-2.000 Ft

Portalanító kefe

300-3.500 Ft

Nail Prep előkészítő folyadék

1.000-4.000 Ft

Bonder tapadást elősegítő folyadék

1.000-3.000 Ft

2. Építés

Az építés során nyeri el a köröm a végleges méretét, formáját. 

  • csúszóréteg kialakítása (építőzselével való bevonás, 1-2 percig lámpázással)
  • sablon felhelyezése és 2. réteg kialakítása (hossz és forma kialakítása)
  • zselé alap teljes kiköttetése
  • műköröm fixálása zseléfixálóval

Az építéshez használt eszközök és alapanyagok költsége 6.200-11.900 Ft közé tehető nagyjából. Attól függően, hogy melyik márka, mely termékeit választjuk és milyen kiszerelésben.

Szükséges termék neve

Átlagos árak/termék darab

Építőzselé (14 g – közepes méret)

2.800-4.000 Ft

Sablon az építéshez (500 db-os)

2.000-4.000 Ft

Zseléfixáló

700-4.500 Ft

Ecset a zselé felviteléhez

500-3.000 Ft

Buffer

200-1.000 Ft

3. Díszítés és ápolás

Díszítés során kapja meg a köröm azt a végleges színt és dekor elemeket, amiket szeretnénk. Legyen szó akár körömmatricáról, csillámról vagy éppen kézzel festett elemekről, ezek mind-mind ebben a szakaszban kerülnek a körömre.

  • színes zselé felvitele 2 vékony rétegben
  • egy utolsó réteg építőzselé
  • fixálás
  • alap korrigálása, ismételt formázás
  • egyéb díszítések felhelyezése
  • köröm fényének visszaadása hagyományos vagy rugalmas fényzselével
  • bőrápoló olaj alkalmazása

A dekor és az ápolás szakaszának költségei nagyjából 3.720-7.650 Ft között mozognak.

Kész műköröm

Egyszínű, díszitett géllak 

Szükséges termék neve

Átlagos árak

Színes zselé

1.200-6.000 Ft

Gél lakkok

1.200-8.000 Ft

Csillámporok

3-2.000 Ft

Körömmatricák

3-2.000 Ft

Körömnyomdák

500-2.500 Ft

Díszítő csíkok

120-1.800 Ft

Bőrápoló olaj

900-5.000 Ft

Ha összeszámoljuk az alapanyagköltségeket, látható, hogy a műköröm építés árak szempontjából nem feltétlen egy extrém drága hobbi. Hiszen a fentebb említett eszközök 13.620-28.050 Ft között mozognak. Ebben természetesen még nincs benne a szükséges lámpa.

Ennek költsége azonban 3.000-5.000 Ft között mozog, ha csak saját használatra szeretnénk vásárolni.

Természetesen minél több dekorációs elemet, színt, ecsetet szeretnénk, annál nagyobb befektetést igényel, azonban az induló készlet bőven 20.000 Ft környékén meg is áll.

Szeretnél egy gyönyörű műkörmöt? 

Találj a közeledben dolgozó műkörömépítőt és kérj tőle egy előzetes árajánlatot! 

Ingyenes ajánlatkérés!

Manikűr folyamata
Azért is célszerű szakemberhez menni, mert ő 1-1,5 óra elkészíti a körmünket, míg mi, mivel csak egy kezünket használhatjuk, legalább 2-3 órát töltünk el a készítésével.

Meddig bírja a műköröm, mielőtt tölteni kellene?

Általánosságban a műkörmöket 3-4 hetente kell újra töltetni, ugyanis annyi idő alatt nő annyit a saját körmünk, hogy már látható legyen és ne keltsen esztétikus hatást.

A töltés azonban jóval olcsóbb, ugyanis 2.000-4.000 Ft közötti kiadással is „megúszhatjuk”.

Melyik műköröm a legtartósabb?

Alapvetően a szilárdságának köszönhetően az akril, porcelán körmök azok, amik sokkal tartósabbak. Amennyiben azonban profi szakember végzi a műköröm elkészítését, nem kell attól tartanunk, hogy lepattanna a köröm vagy éppen felválna.

Ha mégis így történik, az egy jelzés a szakember felé, hogy vagy valamilyen lépést rosszul csinált, vagy nem megfelelő az alapanyag. De egy ilyen történés még azt is jelentheti, hogy hormonális szinten van valami problémája a vendégnek.

Ha tehát alapjáraton nem csinálunk olyan tevékenységet, ami extrémen igénybe venné a körmeinket (amúgy sem ajánljuk!), akkor teljesen mindegy, melyik építési technikát választjuk!

A műköröm építés árak figyelembevételével döntünk, a gél lak vagy az épített zselés köröm lehet a legjobb választás!

Hogyan türténik a műköröm leszedése?

Ha szalon körülmények között történik a folyamat, akkor az esetek nagy többségében gépi reszelőt használnak a szakemberek. Mára már különböző leoldó folyadékokat is kaphatunk, aminek köszönhetően 10-15 perces „áztatás”, betekerés után szépen leválik a gél lakk vagy a műköröm zselé a körömről.

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyibe kerül a műköröm eltávolítása, először tisztáznunk kell, hol és milyen körülmények között szeretnénk leszedni. Ha ugyanis építés közben távolítja el a műkörmös úgy, hogy utána zselés műkörömépítés történik megint, az eltávolítás benne van az árban.

Természetesen kérhetjük építés nélkül, csak a műköröm építő zselé eltávolítását is, ami általában 1.000-1.500 Ft szokott lenni. Ha pedig otthon szeretnénk ezt megtenni, megvásárolhatjuk a leoldó folyadékot már 1.000-1.800 Ft/l áron is.

Hol találhatunk műkörmös ajánlatokat?

Attól függ, hol és milyen értelemben keresünk. Manapság mát nincs szükség bevásárló központba menni, vagy egy külön szalont keresni rá! E helyett akár most megrendelhet műkörmös szolgáltatás házhoz! Sokkal gyorsabb és kényelmesebb.

Úgy is értelmezhetjük ezt a kérdést, hogy milyen felületen, platformon akadhatok jó szolgáltatóra? Nos, az internet és a Google a barátunk!

Rengeteg műkörmös érhető el az interneten vagy számos fórumon érdeklődhetünk jó szakember iránt. Azonban külön szakemberkereső portált is igénybe vehetünk, amilyen a Qjob.hu.

Műkörömépítést szeretnél?

Nézd meg, milyen műkörömépítő szakemberek kínálnak szolgáltatásokat a Qjob-on!

Árajánlatot kérek!

Gyakran Ismételt Kérdések

Szerettük volna megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a témában, hogy tényleg a lehető legtöbb információnak a birtokában tudjuk meghozni a döntést, hogy melyik szakembert is válasszuk.

Zselés vagy akril körmöt válasszuk?

Alapvetően mi azt mondanánk, hogy bízzuk ezt a műkörmösünkre! Ha ugyanis kitaláltunk valami olyan díszítést, ami akrillal kivitelezhető a legszebben, de mi ragaszkodunk a zseléhez vagy gél lakkhoz, az eredmény sem lesz olyan, mint azt várnánk. Így mondjuk el az elképzeléseinket a szakembernek és kérdezzük meg, hogy ő ehhez mit ajánl.

Káros a műkörömépítés?

Igen és nem. Igen, mert bármilyen szolgáltatás igénybevétele kockázatokat rejt magában, ha azt nem a megfelelő szakemberrel, a megfelelő helyen végeztetjük el. Így a műkörömépítés esetén is.

Ha ugyanis nem szakavatott kezek közé kerülünk, könnyen lehet, hogy túlreszelik és túlzottan elvékonyítják a körömlemezt, aminek súlyos következményei lehetnek.

Ha azonban megfelelő személyre bízzuk az építési folyamatot, nem csak, hogy nem káros, de még erősíti is a körmünket.

Fájdalmas a műkörömépítés?

Helyes kivitelezés esetében nem lehet fájdalmas, maximum néha kellemetlen. Ha előtte elvékonyodott a körömlemez, esetleg kicsit forrósodhat a köröm a lámpázás alatt. A gépi reszelés egyes momentumainál pedig néha kicsit beleremeghet a vendég ujja, ami szintén picit kellemetlen, furcsa érzés lehet.

Melyik műkörömépítési típus a legegészségesebb? Van olyan, ami egyáltalán nem jó?

Alapvetően egyik sem egészségtelen. Szintén azt kell kiemelnünk, hogy amennyiben az építési folyamatot szakember végzi, nem kellene, hogy bármilyen probléma történjen.

A nem megfelelő körmösválasztásnak köszönhetően azonban többféle problémával is találkozhatunk. Megjelenhet a körömgomba, ha felválik a műköröm a szabad szélen, könnyen beakadhat valahova, betörhet, beszakadhat, amivel megsértheti a körömlemezt. Ezen kívül a kezdő vagy nem szakavatott körmösök könnyedén túlreszelhetik és elvékonyíthatják a köröm felszínét.

Megéri műkörmöt építetni?

Ez teljesen egyéni döntés. Ha szeretnénk, hogy 3-4 hétig ne kelljen a körmünkkel foglalkozni, hanem csak élveznénk a színeket, mintákat, abszolút! Szintén érdemes, ha szeretnénk megerősíteni a saját körmeinket.

Mikor érdemes a francia műköröm készíttetése?

Igazából bármikor. A francia zselés műkörömépítés előnye, hogy nagyon változatos kialakítások érhetők el. Maradhatunk a klasszikus fehér végnél, de valamilyen vagányabb árnyalattal, mintával is feldobhatjuk. Így azoknak is tökéletes választás, akik szeretik a visszafogott és klasszikusabb vonalakat, ugyanakkor a bevállalósabb vendégek is kiélhetik kreativitásukat.

Milyen köröm minták készíthetőek el otthon is?

Ha kezdő műkörmösök vagyunk vagy csak szeretünk kísérletezni, akkor is rengetek olyan lehetőségünk van, amivel különleges műköröm minták festhetők. Szabadkézzel pöttyök, vonalak kialakítása vagy éppen a színátmenet elkészítése is elég könnyen elsajátítható. Keressünk inspirációt és gyakoroljunk! Ez a kulcsa a dolognak.

Fekete mintás műköröm

Nem csak csíkokkal és pöttyökkel, de akár mágneses zselével is könnyedén feldobhatjuk a körmünket és olyan hatást érhetünk el, mintha műkörmös készítette volna.

Kivitelehető a műköröm építés otthon?

Ha megvannak az eszközeink, a szükséges tudásunk és tapasztalatunk, természetesen igen! Ha azonban bármelyik is hiányzik, lehet, hogy jobban járunk, ha egy szakemberre bízzuk a körmeinket, az esetleges kockázatok elkerülése érdekében.

Honnan lehet beszerezni a műköröm építő zselét?

Bármelyik műkörmös webshopból, vagy igazából már egy-egy kisebb üzletből is megvásárolhatók ezek a termékek. Fontos azonban ismernünk a lámpánkat és a többi termékünket ahhoz, hogy tudjuk, hogy melyik zselét mivel tudjuk együtt használni.

Miért érdemes a Qjob szakembereit keresni/felkérni?

A részletes adatoknak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy az a szakember tényleg ért a dolgához. Valamint az oldalon lehetőség van akár referencia munkák feltöltésére, akár az előző vendégek véleményének elolvasására. Ezáltal pedig sokkal körültekintőbben tudunk eljárni és szakembert választani.

A legjobb manikűr ajánlatok most!

Ha ezek alapján készen állunk, hogy időpontot kérjünk egy manikűröshöz, nem kell tovább várnunk!


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

 

KOMMENTEK:

  • Az anyag/eszköz árak borzasztó alacsonyra vannak belőve! A kínai áruk házakban kapható filléres eszközök es anyagok károsak és otthoni használatra sem igazan alkalmasak, tehát azokat nem lehet alapul venni :)
     

  • En egy tanulo kormos vagyok, aki mar tobb szazezret fektetett abba, hogy kormos lehessen es meg kozel nem allok ott, hogy penzert dolgozhassak.
    A kezdokeszlet ara es a kormos arakat nem tudom honnan sikerult ossze szamolni, de szeretnem ajanlani, hogy egy minosegi kormossel is beszeljenek mielott valotlant allitanak!Kezdjuk ott, hogy egy minosegi csiszologep 50 ezernel kezdodik es akkor meg nem a csucsszupert vettuk ami 150 ezertol kezdodik. Egy minimum szinkeszlet amivel neki lehet allni dolgozni 150-200 gellakk szin. 1 db gellakk az ha 4 ml es akkro min 1890 ft ba kerul. Ha csak 100 szinnel szamolunk akkor az 189 000 ft. 
    Szoval igazan nem ertem, hogy jottek ki az Onok szamaik. 
    Egy jobb porcelan ecset az 15 000- 20 000ft!
Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, a tapasztalt szövegíró, aki már számos szépségápolási témában írt cikket, ezúttal a "Műköröm építés árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát, különböző technikáit, és részletes információkat nyújt a kezelések árazásáról.

Hagyj megjegyzést