Article Image

Mennyibe kerül a pedikűr?

Egy átlagos pedikűr kezelés 5.500-7.500 Ft-ba kerül. Ha saját otthonunkban szeretnénk élvezni ezeket a szolgáltatásokat, akkor is csupán 5.800-6.500 Ft között mozognak az árak.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mi is az a pedikűr és milyen általános költségekkel számolhatunk, ha igénybe vennénk a szolgáltatásokat?

Sokak számára ismerős lehet a mani-pedi kifejezés, ahol a „mani” a manikűrre, a „pedi” pedig a pedikűrre vonatkozik. Tehát mind a kezeket, mind a lábakat teljeskörű kényeztetésnek vetik alá az érintettek mani-pedi során. A hagyományos pedikűr elsődleges és legfontosabb célja az, hogy a felfrissítse a láb bőrét, esztétikussá tegye. Legyen szó akár a körömápolásról, akár a száraz, töredezett sarkak rendbetételéről, mindre a pedikűr nyújthat megoldást.

Pedikűr ár statisztika

Friss, ápolt pedikűrt szeretnél?

Nézd meg, milyen szolgáltatásokat kínál a környékeden tevékenykedő pedikűrös!

Pedikűröst keresek

Az árakat nagyban befolyásolja, egyrészt, hogy Magyarország mely régiójában, mekkora településen vesszük igénybe a pedikűrösök által nyújtott szolgáltatásokat. Valamint az is fontos lehet, hogy milyen kezelést kérünk. Egy pedikűr átlagosan 4.500-5.500 Ft között alakul. Ha sürgős kezelésre van szükségünk, ezáltal expressz pedikűrt vennénk igénybe, akkor is érhet minket meglepetés.

Egy esztétikai pedikűr átlagosan 5.000 Ft-ba kerül!

Ennek oka, hogy vannak olyan szalonok, ahol ilyen esetben 3.500-4.000 Ft között mozog az ár, mert kevesebb folyamaton kell ilyenkor végig menni, viszont van olyan hely is, ahol pont a gyorsaság és az időpont hiánya miatt felárat számolhatnak fel. Így pedig könnyen lehet, hogy az expressz pedikűr is 5.000-7.000 Ft között fog mozogni.

Tartalomjegyzék

Pedikűr költségek

 

Árak

Átlagos ár

4.000 Ft

Minimum ár

2.000 Ft

Maximum ár

10.000

A különböző pedikűr árak 2024-ben, avagy, mennyi az annyi?

Ahogy említettük, az árak nagyban függhetnek attól, hogy hol is vesszük igénybe a szolgáltatásokat.

Alap pedikűr árak a különböző nagyvárosokban

Altalánosan elmondható, hogy mivel a nagyobb városokban viszonylag sok pedikűrössel találkozhatunk, így ott viszonylag alacsonyan lehetnek az árak. Hiszen kialakul egy verseny, hogy a fogyasztó mely pedikűr szalon szolgáltatásait vegye igénybe.

Ezzel szemben a pedikűr árak vidéken érdekesen alakulhatnak. Hiszen 2-féle kimenetel létezik. Egyrészt, mivel csak 1 vagy maximum 2-3 szolgáltató tevékenykedik, így elég magasan tudják tartani az árakat. Ez akár a budapesti viszonylatokat is elérheti, aza 5.500-7.300 Ft között is lehet egy esztétikai kezelés. A másik opció, hogy jóval a nagyvárosi árak alatt dolgoznak, hiszen a fogyasztók árérzékenységéhez is alkalmazkodni kell a pedikűr árlista kialakítása során. Így pedig lehet, hogy 3.800-4.500 Ft között fog alakulni ugyanaz a kezelés. Csak attól függ, milyen taktikát választanak a pedikűrösök!

Átlagos pedikűr űrak

A következő táblázatban összegyűjtöttük a legnagyobb településeket és az ott elérhető általános árakat:

Település

Esztétikai pedikűr ára

Pedikűr Budapesten

4.500-5.300 Ft

Pedikűr Debrecenben

2.500-3.800 Ft

Pedikűr Szegeden

3.500-5.000 Ft

Pedikűr Pécsett

3.500-5.000 Ft

Pedikűr Székesfehérváron

3.500-5.000 Ft

Pedikűr Szombathelyen

3.800-5.000 Ft

Pedikűr Kecskeméten

3.500-5.000 Ft

Pedikűr Miskolcon

4.200-6.000 Ft

Pedikűr Budaörsön

3.500-5.000 Ft

Pedikűr Csepelen

3.500-5.000 Ft

Ahogy látható, van egy nagyobb kiugrás árak tekintetében Miskolcon és Budapesten, de azon kívül nagyjából egységes a nagyvárosok árlistája. Viszont, kisvárosokban könnyen lehet, hogy az esztétikai pedikűr már 2.500 Ft-tól is igénybe vehető!

Magyarországon nem minden szolgáltatónál bevett szokás, hogy az számla átadásakor láthatjuk, hogy mennyit tett ki a végösszegből a borravaló. Ez még csak leginkább az éttermek esetében divat itthon. Viszont azt mindannyian tudjuk, hogy érdemes valamennyit hagyni, ha meg vagyunk elégedve a szolgáltatás kapott minőségével. Általában 15-20% között mozog ez az ár, ami nagyjából 350-500 Ft-ot jelent a kezelés végén. Ha pedig több tízezer Ft értékben igényeltünk szolgáltatást, a borravaló összege inkább 500-1.000 Ft között illik, hogy alakuljon!

Mi tartozik bele az alap, esztétikai pedikűrbe?

Az alap, esztétikai pedikűr az, amit talán a legtöbb ember igénybe vesz ma itthon. Hiszen ez egy elég átfogó kezelés, amivel látványos eredményeket érhetünk el.

Esztétikai pedikűrt szeretnél?

Foglalj időpontot egy esztétikai pedikűrre és élvezd az 1 órás relaxálást!

Pedikűr igénylése

Lássuk, milyen lépéseket különíthetünk el:

  1. Bőrpuhító, fertőtlenítő lábáztatás
  2. Bőrkeményedések eltávolítása steril pengével
  3. Bőrfelszín finomítása speciális talpreszelővel
  4. Körmök kezelése (bőrfeltolás, esetenként eltávolítás, körömvágás, valamint szükség esetén körömsarkokeltávolítása)
  5. Mélyhidratálás pedikűr krémek felhasználásával

Pedikűr krém bőrbe dolgozása, mélyhidrátálás
Pedikűr utáni láb masszázs

A pedikűr vége mindig egy alapos mélyhidratálás és a pedikűr krém bőrbe dolgozása.

Ez a folyamat nagyjából 1 órás procedúra, amit 3-6 hetente illik megismételni. Az ismétlések célja, hogy fenntarthassuk a láb pedikűr utáni formáját mind esztétikailag, mind kényelmi szempontból. Ahogy kiszámoljuk, ez havonta pusztán kb. 4.000 Ft kiadás, de cserébe mentesülünk a nem megfelelő ápolás miatt kialakuló problémáktól és abban az egy órában még relaxálhatunk is egy kicsit!

Extra szolgáltatások – igénybe vehető kezelések

Az általános, esztétikai kezelésen túl számos szolgáltatástípussal találkozhatunk még. Valamint számos más kezelésre is szükség lehet. Ilyen például a tyúkszem eltávolítása pedikűr szalonban. A pedikűr árak is az alapján fognak mozogni, hogy milyen szolgáltatást vettünk igénybe. Lássuk tehát a leggyakrabban igényelt szolgáltatásokat!

Pedikűr típus szerinti árak

Szolgáltatás

Költsége

Expressz vagy mini pedikűr

2.500-3.000 Ft

Esztétikai (alap) pedikűr

4.500-5.500 Ft

Férfi pedikűr

3.200-4.500 Ft

Gyermek pedikűr

3.000-4.000 Ft

Gyógypedikűr

4.500-10.000 Ft

Spa lábápolás pedikűr szalonban

3.000-4.500 Ft

Körömszabályozás

6.800-7.800 Ft

Láb-, és talpmasszázs

3.500-7.900 Ft

Cipő, csizma fertőtlenítése (alkalmanként)

1.200-1.800 Ft

A fentebb említett extra, alapcsomagon kívül eső szolgáltatások elég általánosnak számítanak és még ha nem is ilyen néven, de általában bármelyik szalonban igényelhetők. Ezen kívül azonban számos olyan lehetőség van, amivel még időt spórolhatunk és sokkal esztétikusabb végeredményt is kaphatunk! Lássuk, melyek ezek!

Extra pedikűr szolgáltatások

További extra szolgáltatások

Költségei

Tartós gél lakkozás (1 színre) esztétikai pedikűrrel

5.800-6.500 Ft

Tartós gél lakkozás (1 színre) gyógypedikűrrel

6.500-14.000 Ft

Tartós gél lakkozás - francia pedikűr

6.000-7.000 Ft

Tartós gél lakkozás (1 színre) gyógypedikűrrel

7.000-14.000 Ft

Saját köröm megerősítése zselével

4.000-5.000 Ft

Gél lakk eltávolítása

1.300-2.000 Ft

Gél lakk eltávolítása, köröm polírozása, kis spa

2.500-3.500 Ft

Pedikűr házhoz való kiszállással

Ha nem tudnánk ellátogatni a szalonba, lehetőség van a pedikűr otthon, a vendégnél való elvégzésére is. Ilyen esetben 800-1.500 Ft között mozgó kiszállási díjjal kell számolnunk, amiben már az esetleges parkolójegy ára is benne van!
Így pedig egy általános esztétikai házi pedikűr nagyjából 4.800-6.500 Ft között fog mozogni. Cserébe viszont lehet, hogy sok időt meg tudunk spórolni az utazással!

Szeretnéd otthonod kényelmében élvezni a pedikűrös szolgáltatásokat?

 Kérj kiszállást!

Érdekel

Milyen különlegesebb pedikűr fajták közül válogathatunk?

A fentiekben már megemlítettük az általános vagy más néven, esztétikai pedikűrt, ami 4.000-5.500 Ft között alakul és nagyjából 1 órát vesz igénybe. Ennek a folyamatát vázoltuk fel szintén korábban. Ezen kívül azonban még többféle típust is megkülönböztethetünk. Most jelenleg 5-féle pedikűrt szeretnénk részletesebben bemutatni: pedikű+géllakk kombinációt, shellac pedikűrt, Spa pedikűrt, csokoládé pedikűrt, valamint a gyógypedikűrt.

Mennyibe kerülnek az egyes pedikűrtípusok

A legdrágább kategória a gyógypedikűr, mivel ez esetben külön képzésre és speciális szaktudásra van szükség.

Azt láthatjuk, hogy az esztétikai egy viszonylag olcsó pedikűr típus az összes többi mellett a maga 3.500-6.000 Ft-os költségeivel.

Pedikűr gél lakkal

Mi sem lehetne tökéletesebb, mint egy esztétikailag is rendbe hozott lábfej, amin frissen felvitt géllakk található?! Így garantáltan nem fogjuk kellemetlenül érezni magunkat, ha gyorsan egy szandált vagy nyitott orrú papucsot kell felvennünk.

Ennek az ára viszonylag változó lehet, mert nem mindegy, hogy egyszínű festést kérünk, amit átlagosan 6.000 Ft-ért kapunk meg az esztétikai kezeléssel együtt. Vagy a másik opció, hogy akár több szín, csillám és minta az, amire igényt tartunk. Ebben az esetben pedig akár 8-9.000 Ft is lehet a végeredmény. Néhány pedikűrös nem csak géllakkal, hanem zselés pedikűr elkészítésével is foglalkozik, ez azonban egyre ritkább. Hiszen a géllakk változat sokkal gyorsabban kivitelezhető.

Shellac pedikűr

A Shellac egy géllakk változat, amit rendkívül gyorsan és könnyen fel lehet vinni, ugyanolyan alapokon nyugszik a használata, mint a többi géllakké. Azonban 5 perc alatt pikk-pakk leoldható reszelés, csiszolás nélkül. Egy kicsit kevésbé tartós, mint a géllakk, ugyanis a gyártó általában 14 napot tud garantálni pattogás nélkül, rendeltetésszerű használat mellett.

Árakat tekintve, ugyanazt tudjuk elmondani, mint a fentebb említett géllakk esetében. Esztétikai kezeléssel egybekötve átlagosan 6.000 Ft körül alakul az ára.

SPA pedikűr

A SPA kezelések alapvetően önálló kezelések, amik a kényeztetést, egy nehéz nap vagy hét utáni relaxációt hivatottak biztosítani. A kezelés során a szakemberek táplálják, revitalizálják, hidratálják és regenerálják a kezelt bőrt. Célja és hasznossága, hogy ez a folyamat stresszoldó, frissítő hatású, mely során ellazulhatunk és felszabadultan zárhatjuk a kezelést.

Ha megnézzük, mennyibe kerül ez a szolgáltatás, azt tapasztalhatjuk, hogy átlagosan 6.000 Ft-nál indulnak és gyakran a 7-7.500 Ft-ot is elérhetik. Ez teljesen szalon és problémafüggő.

Csokoládé pedikűr

Az édesszájúakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért jobb a lábunkra kenni a csokit, ha meg is ehetjük?! A válasz egyszerű: mert máshogy hat.

Amit azonban fontos kiemelnünk, az a bőrre és a szervezetre gyakorolt jótékony hatása. A csokoládéban jelenlévő kakaó ugyanis nagyon értékes antioxidánsokat tartalmaz, amivel megvédhetjük a szervezetünket az oxidációs sejtkárosodástól valamilyen mértékben. A benne rejlő fehérjének, vitaminoknak, foszfornak, mangánnak és káliumnak köszönhetően pedig javítják a bőr minőségét.

De mennyibe is kerül a lábfejünk csokoládéban való fürdetése és masszírozása? Nagyjából 1.200-1.800 Ft-tal dobhatja meg az általános kezelési díjat. Azaz összesen 4.700-6.300 Ft között alakulhat egy kezelés.

Gyógypedikűr

A klasszikus, esztétikai pedikűr és a gyógy pedikűr eszközök lényegében megegyeznek. Ilyen például bőrvágó pedikűr olló, bőrfeltoló, kaparó, körömvágó olló, bőrlágyító krémek, pedikűr kezelőszék vagy éppen a körömreszelő gép és az egyéb reszelők. A gyógypedikűrt arra külön szakosodott, külön képzést elvégzett szakemberek végezhetnek. A gyógypedikűr nem csak a tüneteket kezeli és esztétikailag varázsolja széppé a lábfejeket, de különböző technikákkal orvosolja is a problémákat.

A gyógypedikűr ára általában 4.500-10.000 Ft között mozog, éppen azért, mert speciális szaktudást igényel az esetleges problémák megoldása.

Úgy érzed, komoly segítségre van szükséged és nem elég egy esztétikai kezelés?

Foglalj időpontot egy gyógypedikűr-kezelésre

Megrendelem most

Mit érdemes tudni a köröm etikettről?

Most, hogy már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen kezelések közül válogathatunk, nézzük, mik a legfontosabb tudnivalók, amiket érdemes figyelembe vennünk a padikűr szalonba való érkezés során!

  • Ne késsünk!

Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy sok szakember nem tudja fenntartani a helyet, nem tud hosszabb kezelést adni, mint az eredeti időpontba passzoló, hogy megtisztelhesse az utánunk következő vendéget is. Általában maximum 10 perc az, ami még tűréshatáron belül mozog. Azonban így is a kezelés teljes árát, azaz 4.500-5.500 Ft-ot kell kifizetnünk.

Körmök polirozása, pedikűr

Köröm polírozása

Ahhoz, hogy minden részfolyamatra megfelelő mennyiségű idő jusson, érdemes időben érkeznünk! Így a kényeztetés része is kényelmesen belefér az időbe!

  • Ha nem szólunk vagy későn mondjuk le az időpontot, fogadjuk el, hogy költségei lesznek!

El kell fogadnunk, hogy sokszor, ha aznap mondjuk le az időpontot, akkor 50%-os készenléti díjra, azaz nagyjából 1.500-2.500 Ft-ra számíthatunk. Ha pedig 24 órán belül tesszük ezt, akkor is a kezelés 30%-át van, hogy meg kell fizetnünk, ami nagyjából 1.000-1.800 Ft. Ha pedig egyáltalán nem szólunk, ne lepődjünk meg, ha érkezik a számla a kezelés teljes költségéről!

  • Nem kell a teljes családot felpakolnunk egy pedikűr kedvéért!

A szakember ugyanis nem arra szeretne figyelni, hogy a kiskutyánk éppen mit rágott össze, ne adj Isten, mit pisilt le, vagy nem az unatkozó gyereket vagy férjet szeretné szórakoztatni kezelés közben. Neki az a célja és a munkája, hogy ápolja a lábunkat. Ehhez pedig háborítatlan környezet szükséges. Érkezzünk tehát egyedül!

Milyen előnye lehet a pedikűrnek?

Már ismerjük a pedikűr fajtáit, tudjuk, hogyan illik viselkedni a szalonlátogatás során, tudjuk az árakat. Még mindig bizonytalanok lennénk esetleg? Akkor most pár gondolatban összefoglalnánk, miért is éri meg havonta egy alkalommal ellátogatni egy szalonba!

1.    Problémák korai felismerése, kezelése

Azáltal, hogy havi rendszerességgel járunk pedikűröztetni, sokszor már korai szakaszában elkapható egy-egy fertőzés, körömgomba. Ennek köszönhetően pedig a szakember tenni is tud ellene.

2.    Csökkenhet a fertőzések, gyulladások esélyei

Azáltal, hogy rendszeresen és szakszerűen kerül levágásra a köröm, megakadályozható, hogy az befelé nőjön, ezáltal elkerülhetők a gyulladások és az ebből fakadó fertőzések is. A fertőtlenítős áztatásnak köszönhetően pedig rendszeresen eltávolításra kerülnek a köröm alatt, körömágy mentén esetlegesen megtelepedő baktériumok.

3.    Megőrizhető a bőr hidratáltsága

Azáltal, hogy minden kezelést mélyhidratálással zárnak a szakemberek, puhává tehetik a lábfejeket. Ezáltal pedig sokkal tovább elérhető a kényelmes, komfortos érzet, hiszen nem olyan szinten fog feszíteni, száradni, mint a mélyhidratálás nélkül tenné.

4.    A bőrkeményedések szakszerűen kerülnek eltávolításra

Ha otthon próbáljuk meg elvégezni, lehet, hogy túl mélyre megyünk és ezáltal sérüléseket szerezhetünk. Maga a bőrkeményedés eltávolítása azonban nagyon fontos, hiszen ezáltal ösztönözhető a szervezet az új sejtnövekedésre, így pedig sokkal puhább, bársonyosabb lábfejeket kaphatunk.
 
Nem csak a bőrkeményedéseket, de az egyéb kellemetlen elváltozásokra (tyúkszem, szemölcs, benőtt köröm eltávolítása pedikűr során) is megoldást találhatnak a pedikűrösök!

5.    Keringést fokozó masszázs

Ha nem csikis a talpunk, akkor talán az egyik legjobb része lehet a kezelésnek a masszázs. Ezzel pedig fokozhatjuk a vérkeringést és ezáltal sokkal frissebbek lehetünk, valamint lábunkat is kevésbé érezhetjük nehéznek.

6.    Ellazít, relaxál

Tökéletes havi kikapcsolódás lehet, hogy csak magunkkal foglalkozunk, beülünk egy pedikűrre, nem gondolunk semmire, csak élvezzük, hogy velünk foglalkoznak. Ha pedig szeretnénk ezt még megspékelni, előtte vagy utána a fodrászhoz és manikűröshöz is kérhetünk időpontot!

Hol találhatunk pedikűr ajánlatokat?

Attól függ, hol és milyen értelemben keresünk. Egyrészt, fizikai értelemben találkozhatunk pedikűrös szolgáltatásokkal akár külön erre szakosodott üzletekben, bevásárló központokban. De a különböző fürdőkben és gyógyfürdőkben is bevett szokás a pedikűr szalon elhelyezése.

Másrészt pedig értelmezhetjük úgy is a kérdés, hogy milyen felületen, platformon akadhatok jó szolgáltatóra? Nos, az internet és a Google a barátunk! Rengeteg szalon honlapja érhető el az interneten vagy számos fórumon érdeklődhetünk jó szakember iránt. Azonban külön szakemberkereső portált is igénybe vehetünk, amilyen a Qjob.hu.

Miért érdemes a Qjob szakembereit keresni/felkérni?

Egyrészt, mert a részletes adatoknak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy az a szakember tényleg ért a dolgához. Másrészt, mert az oldalon lehetőség van akár referencia munkák feltöltésére, akár az előző vendégek véleményének elolvasására. Ezáltal pedig sokkal körültekintőbben tudunk eljárni.

Gyakori kérdések

Ez egy kimeríthetetlen téma, mi is még minimum 3-4, ugyanilyen hosszú cikket tudnánk írni a témában. Viszont most összeszedtük azokat a legfontosabb kérdéseket, amik nem kerültek kifejtésre fentebb, viszont sokunkat érdekelhetnek, ha a témában szeretnénk olvasgatni.

Hogyan tudok spórolni?

Egyrészt, választhatjuk azt, hogy csomagajánlatot kérünk. Ilyen lehet egy esztétikai kezelés és egy géllakkozás együtt. Ennek köszönhetően 1-2.000 Ft-ot tudunk is spórolni ahhoz képest, ha külön szakemberrel végeztettük volna el ezeket.

Másrészt, kihasználhatjuk a szalonok által nyújtott kedvezményeket. Legyen akár születésnap, anyák napi akció vagy éppen szezonális kedvezmény, csapjunk le rá!

Harmadrészt pedig a fokozott figyelemmel és néhány, otthon általunk is használható praktikával talán elnyújthatjuk a kezelések közötti időszakokat.

Mi az a pedikűr zokni? Mire jó?

A pedikűr zokni lényegében egy bőrhámlasztó zokni, ami anyagában, fedésében különbözik pusztán a klasszikus zoknitól. Ennek nincs lábujj része, valamint viselése során sokkal hatékonyabban szívódhatnak fel az alatta felkent hidratálók, hatóanyagok.

Létezik olyan, hogy "férfi" pedikűr vagy a pedikűr az pedikűr?

Igen is és nem is. Alapvetően ugyanaz a folyamat, mint egy nő esetében, azonban vannak olyan pontok, amikor kicsit másabb, kicsit mélyebb kezelést igényelhet egy férfi. Ilyen lehet a bőrkeményedések eltávolítása és a mélyhidratálás mértéke.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot      Szakemberként regisztrálok!

Éva, szerző
Pedikűr szakértője
15 eves tapasztalattal rendelkezem a hölgyek esztétikai pedikűr es gellakkozása területén.

Hagyj megjegyzést