Article Image

Mennyibe kerül a tapétázás?

A tapétázási munkadíjak országos átlagos költségtartománya 1.800-6.500 Ft/nm. Például egy 12 nm-es szoba tapétázásának ára körülbelül 95.000 Ft-ba kerül standard vinyl tapéta felhasználása esetén.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A tapétázás népszerű falburkolási technika, de gyakran alulértékelik. Nem csak esztétikai szempontból érdemes ezt a megoldást választanunk, hanem azért is, mert a tapéta sokkal tartósabb, mint a festék, és egyúttal meg is védi a falakat a kopástól. Ráadásul ez egy olyan burkolattípus, amiből a választék óriási: megannyi szín, textúra, stílus és anyag közül válogathatunk. Kiválóan feldobhatjuk vele az unalmas falakat, játékosságot és dimenziót csempészhetünk a szobába a különböző textúrák és minták segítségével.

Tapétázás árak statisztikák

Tapétázásra van szükséged? Bízd meg a Qjob szakembereit!

Megbízok egy szakembert!

Tartalomjegyzék

Tapétázás árak 2024-ben

A tapétázás munkadíjak 2024-es országos átlaga 1.800-6.500 Ft/nm, így 12 nm-es szoba tapétázásának ára 95.000 Ft standard vinyl vagy vlies tapéta felhasználásával

Tapétázás négyzetméterárak

Típus

Ár

Vinyl tapéta

1.800 - 4.800 Ft/nm

Vlies tapéta

2.000 - 5.200 Ft/nm

Papír tapéta

1.800 - 4.500 Ft/nm

Fűrészporos tapéta

1.800 - 4.200 Ft/nm

3d hatású tapéta

3.000 - 6.100 Ft/nm

A tapétázás menete

A tapétázás egy meglehetősen bonyolult folyamat. A tapétázásra fordítandó költség sokösszetevős, többek között függ a tapétázandó fal állapotától és a tapéta típusától, illetve felhelyezésének komplexitásától.

Tapétázás menete

Először is megfelelően elő kell készíteni a falakat. Szép végeredményt csak egyenletes felületre való tapétázással lehet elérni, így az egyenetlenségeket gletteléssel, majd a glett síkba csiszolásával kell orvosolni. Ha pedig korábban már a helyiség volt tapétázva – akár többször is – akkor előfordulhat, hogy a munka megkezdése előtt először ezeket a rétegeket el kell távolítani. Ez azt jelenti, hogy először meg kell tisztítani a falat, hogy a ragasztó felvihető legyen.

A tapétaragasztó árán lehet némileg spórolni, de a hozzáértők szerint nem éri meg

Ezután a tapéta kimérése és méretre vágása következik. A ragasztó felvitele után következhet az első tapétadarab felhelyezése, ügyelve arra, hogy az anyag ne ráncolódjon, ne gyűrődjön sehol, illetve ne maradjanak alatta légbuborékok. A soron következő darabok precízen egymás mellé helyezve, szorosan illesztve kerülnek felhelyezésre.

A teljes felület tapétázása után, győződjünk meg arról, hogy a felhelyezett tapéták szépen illeszkednek-e (pl. az éleknél, sarkoknál). Ha szükséges pótoljuk a hézagokat és vágjuk le a felesleges tapétadarabokat.

A tapétázás menete

Tapétázás szakszerűen

Tapétázás előtt állsz, de nem akarod elszúrni?

Kérj segítséget szakembertől a minőség és tartós végeredmény eléréséhez!

Segítség szakembertől

Mi befolyásolja a tapétázás árak alakulását?

Egy jó tapéta esetében valóban igaz a mondás: ápol és eltakar. Amellett, hogy védik falainkat, jól is néznek ki, és manapság már elérhető áron kaphatóak, így jó befektetésnek minősülnek. Mielőtt azonban a tapéta mellett tesszük le a voksunkat, nézzük meg milyen tényezők befolyásolják a tapétázás ár alakulását.

Íme néhány befolyásoló tényező:

A tapétázandó felület állaga: amennyiben a fal a tapétázás előtt előkészítést igényel (például korábbi tapétarétegek lekaparása vagy egyenetlenségek korrigálása gletteléssel), úgy az további költségekkel jár. Sőt a javítási munkadíjon felül számítanunk kell a takarítás és a sitt elszállításának díjával is.

Falfelület magassága és tagoltsága: ha nagyon magas belmagasságú helyiséget szeretnénk tapétázni, előfordulhat, hogy állványozásra lesz szükség, ami plusz költséget jelent. A  nagyon tagolt falfelület tapétázása pedig a bonyolultsága miatt több időt vesz igénybe, így magasabb a munkadíja, míg egy nagyobb, egybefüggő fal tapétázását jóval olcsóbban megúszhatjuk.

 

Tapétázási munka mennyisége: a tapétázási munka mennyisége kedvező irányba is befolyásolhatja az árakat. A mennyiségi kedvezmények miatt több négyzetméternyi felültre várhatóan alacsonyabb átlagárat kapunk, mint kevesebbre, így érdemes a különböző helyiségeink tapétázására egyben árajánlatot kérni.

Tapéta típusa: óriási a választék a tapétapiacon, számos fajtából választhatunk, ami persze az árat is befolyásolja. A legegyszerűbb, legolcsóbb tapétáktól egészen a luxuskategóriáig válogathatunk. És a kategórián belül sem mindegy milyet választunk. A hagyományos papír alapanyagú tapétáknál például a középnehéz és nehéz tapéták többe kerülnek, mint a könnyűek.

Különleges tapéták: ha mintás vagy posztertapétát választunk, a falfelület méreténél 10%-kal több tapétát érdemes vásárolni, hogy legyen miből dolgozni, és biztosan megfelelően kijöjjön a minta.

Munkaköltség és a használt anyagok minősége: ha tartós megoldást szeretnénk, ez az, amin nem érdemes spórolnunk. Egy jó szakember kiválasztásával évekkel növelhetjük a tapéta élettartamát. És bár léteznek például olcsóbb tapétaragasztók, de a hozzáértők szerint érdemes a minőségibb anyagokat választanunk.

Utómunkák díja: értjük ezalatt például, hogy a hagyományos fűrészporos tapéta festése klasszikusan fehér színnel történik, azonban, ha mi mást színt szeretnénk, akkor az várhatóan feláras lesz.

Falak előkészítése a tapétázáshoz

A tapétázási munkák megkezdése előtt fel kell mérnünk a falfelület állagát és minőségét. A tapéták felhelyezése előtt kiemelten fontos lépés a tapétázandó felület megfelelő előkészítése. Nem csak azért, mert egyenletes falfelületre sokkal könnyebb dolgozni, hanem azért is, mert a hepehupás vagy sérült falak miatt gyűrődés, ráncosodás vagy buborék keletkezhet a felhelyezett anyagon, és ez rövid időn belül a tapéta leválását okozhatja.

Befolyásolja az árat, hogy milyen volt a tapéta alatt a fal, kellett-e javítani, hány korábbi réteget kellett lekaparni, stb.

Éppen ezért ezeket a hibákat mindenképpen orvosolni kell: a falsérüléseket és lyukakat gletteléssel lehet pótolni, a falon található dudorokat vagy kitüremkedéseket pedig le kell kaparni vagy csiszolni.

Ha esetleg a felület korábban is tapétázva volt, azt is fel kell mérnünk, hogy erre lehet-e még további réteget ragasztani, vagy a korábbi tapétákat el kell távolítanunk. Ehhez tudnunk kell hány réteg tapéta volt a falon, ez alapján tudunk dönteni arról, hogy erre helyezzük fel az újat, vagy a korábbi rétegek lekaparása szükséges. Egy átlagos falra maximum 2, vékonyabb tapétákból maximum 3 réteg vihető fel.

Falak előkészítése a tapétázáshoz

A falfelület állapotának felmérése azért is fontos, mert a költségeket nagyban befolyásolja, hogy a falat a tapétázás előtt kell-e javítani, vagy esetleg korábbi tapétarétegeket eltávolítani. Az alábbi táblázat tartalmazza, az előkészítési munkálatok átlagos költségét.

Előkészítési munkálatok átlagára

Munka megnevezése

Átlagár

Tapéta leszedés, régi tapéta eltávolítása

50-400 Ft / nm

Tapéta bontása tapétaleoldó szerrel

400-650 Ft / nm

Falkaparás (régi, laza bevonat eltávolítása)

200 Ft / nm

Műanyag alapú festék eltávolítása, kaparása

700 Ft / nm

Tapétázás előtti alapozás (mélyalapozás, impregnálás)

150 Ft / nm

Glettelés 1 rétegben gipszes alapú glettanyaggal, csiszolással

600 Ft / nm

Glettelés 2 rétegben gipszes alapú glettanyaggal, csiszolással

1050 Ft / nm

Glettelés 3 rétegben gipszes alapú glettanyaggal, csiszolással

1750 Ft / nm

Tapétaléc, karnis, szegély bontása

120 Ft / fm

Folyékony makulatúra felfestése

250 Ft / nm

Papír makulatúra felhelyezése (szélek elglettelésével)

300 Ft / nm

Ha a tapétázás utáni takarítás nem volt benne a megállapodásban, akkor az külön költségnek számít.

Nem tudod, mennyibe fog kerülni a tapétázás?

A pontos árkalkulációhoz kérjen árat a helyi szakemberektől!

Árajánlatkérés itt

Tapétázás munkadíj

Lássuk milyen áron dolgoznak a tapétázó szakemberek! Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a különböző feladattípusokat és az átlagos költségtartományát.

 

Munka megnevezés szerinti díjak

Munka megnevezése

Díjak (Ft/nm)

Padló takarása és szegélyek maszkolása

300-1.000

Folyékony makulatúra felhordása

300-450

Makulatúra csíkragasztás (az illesztések alatt)

400-600

Papír makulatúra felhelyezése a szélek elglettelésével

500-750

Könnyű tapéta ragasztása (pl.: papír)

1.500-2.300

Középnehéz tapéta ragasztása (pl.: habosított, vlies)

1.900-2.900

Nehéz tapéta ragasztása (pl.: vinyl, textil)

2.000-4.000

Fűrészporos tapéta felragasztása, két rétegben festve

1.000-2.000

Bordűr felhelyezése vastagságtól függően - folyóméter

300-500

Üvegszálas tapéta felrakása

900-2.000

Kenhető tapétázás (szigetelő alapozó festéssel)

3.200-4.000

Poszter vagy fotótapéta ragasztása

3.000-3.700

Hőszigetelő tapéta felhelyezése

3.800-4.500

Tapétázás munkadíj árak

Tapéta típusok és átlagos költségük

A tapétázási árak meghatározásakor az egyik legnagyobb költségtényező maga a tapéta anyag. Anyagok tekintetében a lehetőségek tárháza szinte végtelen, minden anyag más-más megjelenést és stílust adhat szobánknak, az árukat tekintve pedig az olcsó tapétaáraktól kezdve a határ a csillagos ég.

Az alábbiakban vegyük sorra a leggyakoribb tapétatípusokat és azok átlagos költségeit (melyek nem tartalmazzák a burkoló szakember munkadíját).

Tapéta típusok és átlagos költségükA különböző anyagú tapéták tekintetében nagyon széles a paletta. A fenti ábrán láthatóak a leggyakoribb tapétatípusok és azok átlagos díja.

Nem vagy biztos abban, milyen anyagú tapétát válassz?

Konzultálj egy szakértővel!

Szakembert keresek

Makulatúra (papír alaptapéta)

Papír makulatúrát abban az esetben szükséges alkalmazni, ha a papír (vagy papír hátoldallal rendelkező tapétát nem átlapolással, hanem illesztéssel ragasztjuk a falra. Ilyenkor egy réteg alaptapétát kell alá a kiválasztott tapétához használt ragasztóval felragasztani. A papírtapéták jellemzője, hogy nem mérettartóak, tehát a ragasztás során a víztartalom hatására megduzzadnak, majd a száradás során pedig zsugorodnak. Ezzel a technikával – azaz papír makulatúra felhelyezésével – azonban megakadályozhatjuk, hogy a tapétánk szélei szétváljanak. Ha ezt a lépést kihagyjuk, szinte garantált, hogy a tapétacsíkok között a tágulás és zsugorodás során rés keletkezik.

A makulatúrát többféleképpen is alkalmazzák: a teljes felületet lefedve vagy csíkokban az illesztéseknél, sőt a makulatúra egy speciális változata a folyékony tapéta (amely poralapú, és vízzel hígítva a finom glettelést helyettesíti). Amennyiben a makulatúra csíkokban kerül felhelyezésre, fontos, hogy a széleit legletteljük, mert különben előfordulhat, hogy átüt a tapétán.

A kenhető vagy simítható makulatúra különböző hibák (beázások sárga foltjainak vagy koromfoltok) eltakarására is használják, mert megfelelő vastagságban felhordva és csiszolva nagyon jól fed.

A folyékony makulatúra átlagosan 75 Ft / nm áron kapható, míg makulatúra papírt 230 Ft / nm áron, makulatúra papír csíkot pedig 150 Ft / nm áron szerezhetünk be.
Fűrészporos tapéta

A fűrészporos tapétázás manapság már nem örvend akkora népszerűségnek, mint korábban, azonban számos előnye van, ami miatt még mindig sokan választják ezt a fajta tapétát. Amellett , hogy egyszerű vele dolgozni, elég tartós is. A fűrészporos tapéta festése igen egyszerű, és sok réteg festést elbír. Ezek  a tapéták falra és mennyezetre egyaránt használhatóak. Könnyen javítható, ha megsérül, és ízlés szerint választhatunk durva, közepes vagy finom szemcsés verziót is. Ráadásul nagyon olcsó, a többi tapétafajtához képest, hiszen 130-210 Ft/nm között mozog a fűrészporos tapéta ár.

Papírtapéta

Jelenleg a papírtapéta, és annak különböző változatai az egyik legkelendőbb, legtöbbször alkalmazott tapétatípus, ami valószínűleg a kedvező árának köszönhető. Vert- vagy vályogfalakhoz kifejezetten ez a típus javasolt, ugyanis a papírtapéta megfelelően engedi szellőzni a falakat.

Azonban nem mérettartó, ezért kicsit nehezebb vele dolgozni, és mindenképpen makulatúra szükséges alá. A tapéta kiválasztásánál fontos szempont lehet az átfesthetőség és a tisztíthatóság. A papírtapéták általában nedves ronggyal áttörölhetőek, de nem vízállóak, így nem szabad őket lemosni. Kopásállósága a többi anyaghoz képest gyengébb. A piacon találhatunk nyomott, dombornyomott vagy zúzott papírból készült tapétákat is, egy vagy többrétegű verziókat és sima vagy préselt változatokat egyaránt.  A papírtapétákat a súlyuk alapján 3 kategóriába soroljuk:

  • könnyű papírtapéták (75 – 100 g/nm)
  • középnehéz papírtapéták (80 – 130 g/nm)
  • nehéz papírtapéták (130 – 180 g/nm)

A papír tapéta árak átlagosan 600 Ft-tól 1300 Ft /nm ár között mozognak.

PapírtapétaA papírtapéták esetében a festéket a tapéta hátuljára kell felhordani, míg a vlies tapéta esetében a falfelületet ragasztózzuk be.

Vlies tapéta

A Vlies tapétákat más néven gyapotrostos, vagy gyapjúrostos tapétáknak is nevezik. Gyapotszálak és kötőanyagok polimerrel való összekeverésével készül. A tapéták többségével szemben ez a típus nem papír alappal rendelkezik, a hordozója nem szőtt textília. Különböző nyomott mintás, domború mintázatú (pl. szövetet, halszálkát imitáló) felületekkel készül.

Ez a tapétatípus a legmodernebb, számos előnnyel rendelkezik. Csak, hogy néhányat említsünk ezek közül, rendkívül kopásálló és strapabíró, erős és rugalmas. Vízálló tapéta, ezért jól tisztítható, mosható. És általában festhető tapéta. Kis mértékben hőszigetelő hatású, de engedi szellőzni a falakat, így a papírtapétához hasonlóan szintén használható vert- vagy vályogfalaknál.

Amellett, hogy abszolút környezetbarát, nagyon könnyen kezelhető is, ezért akár házilag is felhelyezhető. Mérettartó, ezért a ragasztót nem a tapétára, hanem rögtön a falra kell kenni. Ráadásul a vlies tapéta szárazon lehúzható a falról, így nem okoz gondot a tapéta leszedése, ami nagyban megkönnyíti az esetleges későbbi felújítási munkákat. Fontos azonban tudni, hogy a vlies tapéta esetén nincs szükség makulatúrára, sőt kifejezetten ellenjavallt.
A vlies tapéták átlagos négyzetméter ára nagyon széles skálán mozog, az 500 Ft/nm-től egészen az 1800 Ft /nm árig találhatunk ilyen típusú anyagot.

Vlies tapétaHa mi magunk szeretnénk megoldani a tapéta felhelyezését, akkor a könnyen kezelhetősége miatt a vlies tapéta a legjobb választás.

Vinyl tapéta

A vinyl tapéta alapanyaga a műanyag, és készülhet papíralapú vagy vlies alapú hordozóréteggel is. A felragasztás technikáját is ez határozza meg, papír hátoldal esetében a papírtapétáknál leírtakhoz hasonlóan kell a falra ragasztani, vlies hátoldalú tapéta esetén viszont a ragasztót a falra kell felhordani, mert ez a típus mérettartó.

Rendkívül strapabíró, és teljes mértékben vízállaó, így bátran mosható, és akár dörzsölve is tisztítható. Nem fakul és nem szakad, ezért gyakran alkalmazzák fürdőszobák, konyhák és előszobák burkolására.

A strapabírósága miatt a vinyl tapéta ára is kissé borsosabb, átlagosan 1400-2000 Ft/nm áron juthatunk hozzá.

Üvegfátyol és üvegszövet tapéta

Ez a nagyszilárdságú, erős üvegszövet szálból készült burkolóanyag az utóbbi időben egyre népszerűbb, annak ellenére, hogy nem olcsó. Jól tisztítható, lemosható, méret- és színtartó tapétatípus. Rendkívül strapabíró, ütésálló, ezért élettartama elérheti a több évtizedet is. Jól variálható, hiszen festhető tapéta.

Gyártása során finom üvegszálakat sodornak egy speciális technológiával különböző vastagságú fonallá, majd ezt alakítják át sokféle szövetté. Ez az anyag éghetetlen, ellenáll a korrózióval és a vegyszerekkel szemben. Az üvegszálas tapéta kiválóan alkalmas lehet a régi, repedezett vakolatú helyiségek hosszútávú burkolására, vagy olyan helyiségekben, amelyek fokozott igénybevételnek vannak kitéve – például az előszoba.

Négyzetméter ára közepes, 600-1200 Ft/nm áron találhatunk üvegszövet tapétát, azonban általában 1 x 50 m-es tekercsekben kapható, és tekercsenként 30000 – 60000 Ft-ot is fizethetünk érte.

Üvegfátyol és üvegszövet tapéta

A fenti diagrammon látható, hogy egy átlagos szoba falaihoz szükséges tapéta mennyibe kerül a különböző anyagú tapéták esetében.

Bordűrök (dísz tapéta)

Az úgynevezett bordűr, vagy szegőtapéta egy díszítőszegély, amely az adott tapétatípushoz illeszkedve, a tapéta felső szélének dekoratív lezárására alkalmas, a tapétázott falfelület modern befejező eleme. Bordűröket hagyományos és modern mintákban, sokféle színben, számos alapanyagból és különböző vastagságban találhatunk.

Általában 10 méteres tekercsekben kapható, különböző vastagságú kivitelben 600-2000 Ft/ méter áron.

Speciális, különleges tapéta

Természetesen a fent felsoroltakon felül számos tapétatípussal találkozhatunk. A tapéták megannyi féle anyagból készülhetnek, léteznek például nád-, velúr-, textil-, parafa-, bársony, bambusz-, műbőr és fémtartalmú tapéták is.
A választékban fellelhető különleges folyékony tapéta, 3D tapéta és a manapság nagy népszerűségnek örvendő egyedi tervezésű, digitálisan nyomtatott design tapéta is.

A tapétázás átlagos költsége

Lássuk mennyi a tapétázás ára szobamérettől függően, amely már a tapéta árát és a munkadíjakat is magában foglalja. Ebben a példában vinyl bevonatú tapétát használtunk, mert ez egy középkategóriás és népszerű tapéta anyag.

A vinyl tapéta leggyakrabban 0,53 cm vastagságban 10 méteres tekercsekben kapható. A vinylbevonatú tapéták négyzetméterenkénti ára 800 Ft között mozog, amihez még hozzájön a 1-4 ezer Ft/nm munkadíj, így tehát összesen 1.800 Ft-tól 4.800 Ft-ig fizethetünk négyzetméterenként.

Tapétázás átlagos ára szobamérettől függően

Szobaméret

Magasság

Falfelület

Átlagos költség

12 nm

260 cm

36,4 nm

65.000 - 175.000 Ft

12 nm

420 cm

58,8 nm

105.000 - 280.000 Ft

20 nm

270 cm

48,6 nm

85.000 - 230.000 Ft

30 nm

290 cm

63,8 nm

110.000 - 300.000 Ft

GYIK

Milyen tapétatípusok léteznek?

A tapétákat csoportosíthatjuk súly alapján (könnyű, középnehéz és nehéz tapéta), mérettartósság alapján (mérettartó, valamint nem mérettartó), de akár az alapján is, hogy átfesthető vagy nem átfesthető az adott tapétatípus. A leggyakoribb csoportosítási szempont a tapéta anyaga, ami alapján a következő típusokat különböztetjük meg: papír alaptapéta, papír tapéta, vlies vagy növényi rost alapú tapéta, vinyl, textil, üvegfátyol, üvegszövet, valamint parafa, nád, és fűrészporos tapéták. Ugyanakkor felhasználási hely (konyhai tapéta, előszobai tapéta, nappali stb.) vagy akár mintázat (kőmintás tapéta, 3d tapéta stb.) alapján is lehet kategorizálni.

Mik a legnagyobb különbségek a papír, a vlies és a vinyl tapéták között?

Általánosságban elmondható, hogy a fali papír tapéta jóval kevésbé ellenálló, és sokkal nehezebb vele dolgozni, azonban olcsóbb mint a vlies és a vinyl. Ezzel szemben a vlies tapéta mosható, színtartó és könnyebben lehet vele dolgozni. A vinyl tapétákat nagy ellenállóképességükért, színtartósságukért és a nagyon egyszerű karbantartásáért kedvelik sokan. Utóbbi kettő fajta drágább, mint a papír tapéta.

Mik a leggyakrabban elkövetett tapétázási hibák?

Tapétázás során számos hibát elkövethetünk, többek közt a következőket:

Gyűrődhet a tapéta felhelyezéskor: ez akkor fordulhat elő, amikor túl sok ragasztót használunk. Ha nem sikerül elsimítani a tapétát, akkor inkább vegyük le a felhelyezett tapétacsíkot, és próbáljuk meg újra felragasztani azt.

Légbuborékok keletkezhetnek: légbuborékok akkor jelennek meg, ha nem volt tökéletes a simítás. Ezt úgy tudjuk kijavítani, hogy óvatosan felemeljük a tapétacsíkot és újra lesimítjuk. Valamint a nagyobb buborékokat akár tűvel is ki lehet szúrni.

Elcsúszhat a minta: egyedüli megoldásként le kell szedni a tapétacsíkot és újra felragasztani.

A tapéta mintás oldalára ragasztó kerülhet: ez az egyik leggyakoribb hiba, amit el lehet követni. A ragasztót azonnal el kell távolítani, a tapéta fajtájától függően száraz vagy nedves ronggyal.

Az illesztéseknél szétnyílhat a tapéta: ez olyankor fordulhat elő, amikor a tapéta túl gyorsan szárad meg. Nem szabad a helyiséget túlfűteni, valamint az erős huzatot is kerülni kell a száradás alatt.

Hogyan távolíthatjuk el a  tapétát?

Tapéta eltávoltására két lehetőségünk van: tapéta leszedése szárazon, vagy tapéta eltávolítása a fal benedvesítésével. Melyik módszert válasszunk? Ez függ a tapéta fajtájától. Amennyiben olyan tapétát szeretnénk eltávolítani, amelyet sajátkezűleg ragasztottunk fel, akkor tudjuk azt, hogy milyen bázis van a tapéta alatt. Sokszor találkozhatunk több réteg tapétával, melyek alatt még festék is van. Ezek eltávolítására érdemes tapasztalt szakembert választani.

 

Szerző: Nagy Dávid

Frissítve: 2024.01.02.

Szakember által ellenőrizve: Piti Zsolt

Ellenőrzés dátuma: 2024.01.02.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referenciamunkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Szakember keresése   Szakemberként regisztrálok!

Dávid, cikk szerzője
Tapétázás szakértője
Közel 16 éve festek és tapétázok szobákat. Felelősségteljes, fiatal, energikus munkás vagyok. Ami még fontosabb: megbízható és a munkájára nagyon igényes. A munkáimat becsületesen elvégzem, igyekszem olyan áron dolgozni, ami az ügyfeleimnek is megfelelő.

Hagyj megjegyzést