Article Image

Mennyibe kerül a zárcsere?

A zárcsere ár összege 10.000-110.000 Ft közé esik. Egy sztenderd műanyag ajtó zárcseréjére átlagosan 15.000-50.000 Ft-ot fizetünk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Zárcsere ár meghatározása 2024

Számos forgatókönyv akad, ami miatt ajtózár javítás válhat szükségessé az ingatlanunkban és érdekelhet bennünket, hogy a zárcsere mennyibe kerül. Időnként mi választjuk ezt, ha pl. a biztonság növelése vagy a lakásbiztosítás megkötéséhez szükséges feltételek megteremtése a cél. Mások ugyanakkor rákényszerülnek a zárbetét cseréjére vagy új szerkezet beszerelésére betörés, a kulcsok elvesztése, vagy költözés miatt.

Honnan tudjuk a zárcsere árakat

Érdekel, hogy mennyibe kerülne az ajtód zárcseréje?

Egy kattintással kérhetsz árajánlatot!

Ingyenes ajánlatkérés

Szerencsére a zárcsere olcsón is megvalósítható és nem is feltétlenül időigényes folyamat. A legtöbb lakatos szakember ugyanis nonstop zárszerviz keretében a nap bármely szakában, vagy akár munkaidőn kívül is elérhető. Ezenfelül rendelkezik megfelelő zárakkal is, így azonnal elvégezhető a zárbetét csere. Cikkünkben összegyűjtöttük a zárcsere árakat átlagolva, valamint a munkával kapcsolatos általános információkat és költségtényezőket is.

Hogy a zárcsere mennyibe kerül átlagban? A zárcsere átlagosan 10.000-50.000 Ft kerül a műanyag ajtó és sztenderd hengerzár esetén. A költségek lebontása érdekében beszéltünk néhány Qjob.hu szakemberrel – ezen az oldalon bármikor találhatsz hozzáértőt szinte bármilyen feladat elvégzéséhez. Cikkünkben összegyűjtöttük az általuk megbecsült zárcsere árakat. 

Országos átlag

35.000 Ft/db

Átlagár

15.000-50.000 Ft/db

Minimum ár

10.000 Ft/db

Maximum ár

110.000 Ft/db

Tartatalomjegyzék

Műanyag ajtó zárcsere során használt hengerzár fajták

Könnyű eltévedni a különböző működési elvű és felépítésű szerkezetek útvesztőjében, viszont ha a zárcsere műanyag ajtóban történik, többnyire két fajtát alkalmaznak.

Hengerzár: A hengerzárak nagyon népszerűek, mivel rendkívül sokoldalúak. Ezeknél a zárbetét csere könnyen megy, és akár több különböző zárat is kinyithatunk ugyanazzal a kulccsal mondjuk egy irodaépületben. 

Betörésbiztos zár: Ezek nagyon hasonlítanak a hengerzárakhoz, az egyetlen különbség a biztonság szintjében mutatkozik meg. Jóval magasabb a biztonsági besorolásuk. Ez abból ered, hogy nem lehet feltörni azokat. A felfeszítős és álkulcsos technikák ellen is tesztelik őket. 

Zácsere árak az összes ajtó esetében

Mennyibe kerül a zárcsere műanyag ajtóban?

Amikor kiszámoljuk a zárcsere költségeit, amennyiben szakembert is megbízunk, a lakatos munka árak is növelik a végösszeget. Kiindulási alapként megjegyezzük, hogy egy sima zárcsere hengerzárral már 10.000-15.000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy betörésbiztos zárra legkevesebb 20.000 Ft-ot érdemes félretenni. 

Sima zárcserére van szükséged?

Bizz meg a Qjob lakatos szakembereit vele!

Megbízok egy szakembert

Zárcsere műanyag ajtóban hengerzárral:

Zárcsere műanyag ajtóban hengerzárral

10.000-50.000 Ft

Átlag: 20.000 Ft

Zárcsere műanyag ajtóban betörésbiztos zárral

30.000-110.000 Ft

Átlag: 40.000 Ft

Lakatos munka árak

5.000-20.000 Ft/óra

Átlag: 13.000 Ft/óra

Zárcsere sos munkaidőn kívül

8.000-20.000 Ft/óra

Átlag: 18.000 Ft/óra

Bejutás az ingatlanba kizárás esetén

20.000-30.000 Ft

Átlag: 25.000 Ft

Erkélyajtó zárcsere

10.000 Ft-tól

Átlag: 15.000 Ft

Teljes zárcsere az összes ajtón (5 sztenderd, 1 bejárati)

80.000-360.000 Ft

Átlag: 140.000 Ft

Teljes zárcsere az összes ajtón (9 sztenderd, 1 bejárati)

120.000-560.000 Ft

Átlag: 220.000 Ft

Az árat befolyásoló tényezők

Nehéz meghatározni a zárcserének a pontos összegét. Ez azért van, mert számos tényezőt figyelembe kell venni. Többek között:

Minősítés: a minősítéssel rendelkező zárak erősebbek és nagyobb védelmet nyújtanak, mint a minősítéssel nem rendelkezők, ugyanakkor többe is kerülnek.

Napszak: Az elveszett kulcs zárcsere végrehajtását tehet szükségessé. Ha kizártuk magunkat és sürgősen, munkaidőn kívül van szükségünk zárcsere gyorsszolgálat igénybevételére, ez óránként átlagosan további 5.000 Ft-tal növelheti a végösszeget.

Zár márkája: A különböző zárak biztonságossága és tartóssága eltérő. Ebből kifolyólag attól függően, hogy milyen márkájút választunk, a zárcserének az összege akár a fenti táblázatban feltüntetett árakat meg is haladhatja.

Munkadíj: Vagyis a lakatos zárcsere végrehajtására fordított ideje. Gyakran előre meg lehet egyezni a zárcsere költsége kapcsán a becsült idő függvényében. Ez esetben a lakatos munka árak nem függenek a tényleges időtartamtól, hanem biztosak lehetünk benne, hogy a már megbeszélt összeget kell csak kifizetnünk. Az összetetteb feladatok, mint pl. a házban lévő összes zár kicserélése jóval több időt vesznek igénybe. 

Kiszállási díj: Bizonyos körülmények között, pl. ha a zárcsere sos és az egyetlen elérhető szakember messzebbről érkezik, kiszállási díjat is felszámol.

Zár típusa: A több ponton záródó ajtó zárcseréje esetében magasabb a végösszeg. Egy 5 ponton záródó ajtó zárcseréje pl. 35.000-40.000 Ft-tól indul.

Megjegyzés: a zárcsere kivitelezéséhez szükséges alkatrészek nem minden esetben állnak azonnal a rendelkezésünkre. Ilyenkor le kell takarni a hibás nyílászárót amíg sikerül elvégezni a zárjavítást. Ez szintén plusz kiadásokkal jár, ugyanakkor elengedhetetlen otthonunk biztonságának megőrzéséhez. 

Ajtó zárcsere ára

Faajtó zárcseréje

Mennyibe kerül a nyílászárók szerelése a zárjavításon felül?

Amennyiben az otthonod más részein is kár keletkezett, további cikkeink is érdekesek lehetnek számodra, mint pl. az ablakok vagy ajtók cseréjéről szólóak. 

A bejárati ajtó zárcseréjénél mennyi a munkadíj?

Olyan sok fajta zár közül választhatunk (ráadásul zárcsere műanyag ajtóban, vagy más típusú nyílászáróban is történhet), hogy emiatt nagyon nehéz megbecsülni a bejárati ajtó zárcsere költség pontos összegét.

Legtöbbször az árak nagyjából 10.000-110.000 Ft közé fog esni. Ugyanakkor a fentebb említett tényezők figyelembevételével azoknak megfelelően tudjuk pontosítani a becslésünket. Ha inkább az erkélyajtón kérjük a zárcsere elvégzését, ez szintén megvalósítható már akár 10.000 Ft-ból is.

A lakatos zárcsere esetén milyen munkadíjjal dolgozik?

A lakatos munka árak átlagos munkadíja óránként 5.000-20.000 Ft közé tehető. Amennyiben a zár cseréje mellett döntünk, ez a folyamat a különböző tényezők függvényében általában 1-3 órát vesz igénybe.

Természetesen ha munkaidőn kívül bízzuk meg zárcserével a szakembert, magasabb az óradíj. A legtöbb lakatos munkadíja ilyenkor 8.000-20.000 Ft/óra.

Lakatos árak munkaidőn belül és kivül

Biztonsági ajtó zárcsere

A biztonsági ajtókat pont arra találták ki, hogy kifejezetten nehéz legyen feltörni azokat. Zárszerkezetük súlyos, többnyire acélból készült, és extrém biztonságos, valamint bonyolult. Emiatt mindenképp lakatos szakember segítségét kell igénybe vennünk, mivel csak ő tudja megmondani a biztonsági ajtó zárcsere pontos árát. A munkadíjra 20.000-30.000 Ft-ot érdemes számolni.

Biztonsági ajtózár beszerelése, csere kell?

Intézd el most! 

Lakatos szakik itt

Hogyan alakulnak a bejárati ajtó zárcsere árak?

A bejárati ajtó zárcsere árak attól függenek, hogy milyen fajta zárra van szükségünk, illetve hogy csak a zárbetét csere történik-e meg, vagy esetleg többpontos szerkezetet szereltetünk be. A bejárati ajtóhoz való zárak némileg összetettebbek a beltéri ajtókhoz készülteknél, mivel gondoskodniuk kell otthonunk biztonságáról.

A bejárati ajtók zárcserejének költségek műanyag nyílászáró esetén 30.000 Ft-tól indulnak és akár a 100.000 Ft-ot is meghaladhatják egy több ponton záródó ajtó zárcseréje során. Az, hogy a zárcsere mennyibe kerül pontosan, a választott zár méretétől, anyagától és tanusítványaitól is függ.

Műanyag ajtó zárcsere költség kalkulátor

Az anyagköltség és a lakatos munka árak mellett fontos figyelembe venni más esetlegesen felmerülő költségeket is a zárcsere során. Többek között:

Bejutás az ingatlanba, ha kizártuk magunkat. Ez jelentős plusz munkát eredményezhet a lehetőségektől függően, így a végösszeg 20.000-30.000 Ft-tal magasabb is lehet. 

Sérült nyílászárók cseréje a zárjavításon felül, amelyekben a betörés vagy a kizárás utáni bejutásunk során kár keletkezett.

A zárban lévő beletört kulcsok. Ezeket el kell távolítani a zárbetét csere kivitelezésekor, ami várhatóan többletkiadásokkal jár.

Ha betörés áldozata lettünk, jó ötletnek tűnhet az ingatlanban található összes ajtón zárcserét eszközölni. Ennek költsége kb. 80.000-560.000 Ft a zárak darabszámától és típusától függően.

Bizonyos esetekben lehetőség van az elveszett kulcs zárcsere nélküli pótlására is. Ilyenkor csak az új kulcsokat és az esetleges kiszállási díjat kell kifizetnünk. 

Műanyag ajtó zárcseréje

Műanyag ajtó kilics cseréje

Mennyi időt vesz igénybe a zárszerelés?

Hogy a zárcsere mennyi időt vesz igénybe, az az alábbi tényezőktől függ:

  • Milyen típusú ajtónk van
  • A meglévő zár tulajdonságai
  • Milyen új zárra van szükség
  • Az ajtó vagy a zár esetleges sérülései

A zárszerelés átlagos időtartama 1-3 óra közé tehető.

A műanyag ajtózár javítás házilag is kivitelezhető?

Az egyszerűbb szerkezetek esetében a műanyag ajtó zárcseréje saját kezűleg is elvégezhető. Ugyanakkor ezt könnyű elrontani, aminek következtében otthonunk biztonságát sodorjuk veszélybe. Egy zárszerviz, vagy szakember megbízása számos előnnyel jár:

Gyorsaság: A legtöbb lakatos szakember nonstop zárszervizt biztosít és rendelkezik a megfelelő eszközökkel megpakolt autóval, így bármilyen feladatra gyorsan tud reagálni. 

Biztonság: A lakatos szakember munkájának fontos része, hogy képben legyen a legújabb biztonsági résekkel és technológiákkal. Ennek köszönhetően tanácsot is tud adni arra vonatkozóan, hogy melyik az igényeinknek leginkább megfelelő zár. Ezután magas minőségi követelményeket betartva meg is valósítja is a zárcsere kivitelezését. Ennek eredményeképp az otthonod vagy ingatlanod a lehető legnagyobb biztonságban van.

Tapasztalat: A lakatos szakemberek általában nagy tudással és sok tapasztalattal rendelkeznek, ez pedig azt jelenti, hogy bármilyen forgatókönyvre fel vannak készülve és sok fajta zárszerelési technikához értenek. 

Zárszerviz árajánlatok bekérése

Ahhoz, hogy a zárcsere költség összegére vonatkozóan ajánlatot kaphassunk, először is találnunk kell egy megbízható helyi szakembert. Minden esetben javasoljuk, hogy kérj be legalább 3 különböző zárszerviztől, vagy szakembertől ajánlatot a lakatos munka árakkal. Amennyiben nincs időd felkutatni a megbízható szakembereket, megtaláltuk számodra a tökéletes megoldást!

A "Feladat létrehozása” gombra kattintva közzéteheted az elvégzendő munkát, mi pedig továbbítjuk azt a környékeden élők által is ajánlott lakatos szakembereknek. Amint a kiválasztott szakember ajánlata elfogadásra került, kapcsolatban marad veled, hogy meg tudjátok beszélni a részleteket. Neked csak a feladatot kell közzétenned, a többit mi intézzük!

Feladat létrehozása 

Kulcspontok az ajtózár szerelés árának meghatározásához

- A zárcsere költség összegét a zár márkája, biztonságossági szintje, valamint típusa befolyásolja.

- Érdemes előre bekérni az árajánlatokat, mivel így biztosak lehetünk benne, hogy az előre megbeszélt lakatos munka árak vonatkoznak csak ránk attól függetlenül, hogy meddig tart feladat elvégzése.

- Mindenképp megéri profi zárszervizes szakemberek segítségét igénybe venni, mivel szaktudással rendelkeznek, gyorsan és hatékonyan dolgoznak, és minőségi munkát végeznek. 

- Felmerülhet néhány plusz költség is, mint pl. a sérült nyílászárók javítása/letakarása, vagy a zárba beletört kulcs eltávolítása. 

- Bár zárak széles választékban kaphatóak, a műanyag ajtó zárcseréje során leginkább két fajtát használnak: a hengerzárakat, valamint a betörésbiztos zárakat. 


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Emőke, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Emőke, szövegíró, 5 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött. Jelenlegi cikk betekintést nyújt a zárcsere ár témába. Emőke odafigyelése a részletekre lehetővé teszi, hogy értékes és használható tudást osszon meg olvasóival. Ismeretei révén betekintést nyújt, segítve az olvasókat.

Hagyj megjegyzést