Article Image

Hogyan él egy műkörmös 250-300 ezer Ft-ból Szegeden?

Szabadúszó műkörmösként átlagosan 250-350.000 Ft is keresek egy hónapban a KATA kifizetése után. Cserébe viszont számos kiadással is kell számolnom, ami a bejelentett alkalmazottakat nem érinti.

Bemutatkozásom

Ki vagyok én és mivel foglalkozom?

Kezdjük a legelején. Kittinek hívnak, 29 éves vagyok és 6 éve foglalkozom hivatásszerűen a műkörmözéssel. Szegeden élek egy nappali+3 szobás lakásban 2 barátnőmmel. Ebbe a városba jártam gimibe is, megszerettem a környéket, a pezsgést, így adott volt, hogy maradni szeretnék.

Ahogy 18 évesen végeztem a gimiben, elkezdtem az egyetemen az anglisztika szakot, majd viszonylag gyorsan, fél év után ott is hagytam. Nem volt nekem való. Mivel már 17 éves korom óta csinálgattam magamnak a körmöm, gondoltam, adok neki egy esélyt, elkezdtem hát kitanulni a szakmát. Már az első órán azt éreztem, hogy itt a helyem. Ez pedig azóta sem változott.

Habár hivatalosan csak műkörmösként dolgozok, mégis azt érzem, hogy több munkakört is betöltök, hiszen én készítem a posztjaimat a közösségi média felületeimre. Nem csak az Instagramra, Facebookra, de mellette Tik-Tok-ra is készítek tartalmakat, valamint nem olyan régen lett kész a weboldalam, így már oda is el kellett kezdenem gyártani a blogokat. Igyekszem nem csak az elkészített körmöket megosztani a követőimmel, de mellette esetleg tanítani is valamit, mesélni a szakmáról, a munkáról.

Körmös vagy?

Csatlakozz a Qjob.hu-hoz! Találj extra vendégeket és vállalj annyit, amennyit szeretnél!

Csatlakozok

Mennyi és milyen bevételem van egy hónapban?

Műkörmösként heti 5 napot dolgozok, de nem minden nap vagyok 8 órát az asztal mögött. A héten teljesen eltérő szokott lenni a hét eleje, közepe vagy éppen a vége. Általában inkább a hét második felében szokott több ügyfelem lenni. Nagyjából heti 18-20 vendégem van, akik átlagosan olyan 8.000 Ft-ot költenek. Nyilván vannak, akik többet, vannak, akik kevesebbet, de nagyjából így jön ki az átlag. Így pedig viszonylag könnyen kiszámítható, hogy egy átlagos hónapban 576-640.000 Ft között keresek.

Nincs második szakmám vagy olyan hobbim, ami jövedelmezne mellette, így csak ennyi a havi bevételem, amivel számolnom kell.

Saját tulajdonaim

Olyan tulajdon, ami a nevemen van, csak egy autó van, egy 2005-ös Suzuki Swift. 3 éve vásároltam használtan, azóta pár százezer km-t már levezettem vele és eddig nincs okom panaszra.

Ezen kívül még nincs más tulajdonom. Még! Ugyanis amióta csak elkezdtem körmözni, céltudatosan teszek félre havi szinten, hogy tudjak vásárolni egy saját lakást. Akkor pedig akár ott is az egyik szobát kialakíthatnám körmös szalonnak, így spórolva a jelenlegi szalonbérlési áron. Nem mondom, a mostani ingatlanárak megnyugtatnának, de hátha 1-2 éven belül visszaesnek az árak!

Milyen megtakarításokkal rendelkezem?

5 éve elkezdtem egy lakástakarékot fizetni, abból még van hátra 5 év, hogy a teljes támogatást igénybe tudjam venni. Havi szinten erre 20.000 Ft-ot fizetek be. Az 5 év lejártával szeretnék venni egy lakást, ahogy korábban már említettem is. Meglátjuk, milyen lesz a felhozatal.

Ezen kívül pedig egy megtakarítási számlát vezetek, ahová havi rendszerességgel utalok pénzt. Általában minimum 20.000 Ft-ot, de ha véletlen nagyobb összeg maradna a hónap végén, akkor azt a következő utalással áthelyezem a megtakarítási számlámra.

Rendszeres és visszatérő kiadásaim

Lakhatással kapcsolatos tételek - Havi kb. 120.000 Ft

Ebbe a kategóriába sorolok mindent, amit a lakással kapcsolatban kell kifizetnem. Ilyen a lakbér, ami egy nappali+3 szobás lakásra Szegeden 150.000 Ft. Ennek fizetem az ⅓ részét, így 50.000 Ft-ot.

A lakbér mellett további kiadást jelent a rezsi, amire minden hónapban további nagyjából 25-30.000 Ft-ot költök, valamint a közösköltség, ami ebben a házban, erre a lakásméretre és a részemre leosztva 3.000 Ft.

A megtakarításokat itt említeném meg, így további 40.000 Ft kiadásom van a lakhatás kapcsán (hiszen, mivel lakástakarék, egyszer lakás lesz belőle). Egy időben gondolkodtam rajta, hogy ilyen nagy lakást vásároljak majd, mint amiben most is lakunk, viszont ez rettentő drága. Beérem egyelőre majd egy garzonnal is, amit fel kell még újítani. 

Étkezésre szánt keret - Havi kb. 65-75.000 Ft

Ami fix szokott lenni ezzel kapcsolatban, az a havi 2 nagybevásárlás, amit 2 hetente ejtek meg, általában hét elején. Ezen kívül romlandó termékeket veszek 2-3 naponta, de azok már csak kisebb kiadások. A nagybevásárlásokra általában 25-30.000 Ft-ot költök. Mellé havi szinten a kisebb vásárlásokra pedig nagyjából 15.000 Ft-ot.

Ezen kívül igyekszem én magamnak főzni, de azért a nagyon betáblázott napjaimon megesik, hogy rendelek valamit. Így, hogy 90%-ban magamra főzök, rengeteget tudok spórolni, amit utána vagy átcsoportosítok a megtakarítási számlára, vagy valamilyen szórakozásra, esetleg kikapcsolódásra költök.

Műkörmös élete, havi bevásárlás

Szeretem mindig megnézni, hogy amit vásárolok, az milyen összetevőket tartalmaz. (Persze néha belefér egy-egy cukros müzli vagy csokoládé a csaló napokra.)

Közlekedés - Havi kb. 28-38.000 Ft

Na ez is egy elég összetett dolog nálam. Én vagyok az, aki mindenféle módon közlekedik. Mivel Szeged nem egy extrém nagy város, így a legtöbb helyre gyalog vagy bicajjal jutok el. Mivel azonban nem szeretek elázni vagy fázni, ha rosszabb az idő, így kifejezetten a téli időszakban szoktam helyi járatos havi bérletet venni. Azokban a hónapokban ez havi 8.800 Ft-os kiadást jelent. Viszont, ha látom, hogy csak 1-2 napra ígér rossz időt, utána megint jó lesz, akkor 10 darabos gyűjtőjegyet veszek (4.000 Ft), a többi napon megint sétálok.

Ha pedig hazamegyek vidékre a szüleimhez, akkor autóval megyek. Valamint sokszor a nagy bevásárlást is a Suzukival ejtem meg, hiszen a nehéz csomagok miatt az a praktikus. A havi kiadásom benzinre így átlagosan 20-30.000 Ft között szokott mozogni.

Előfizetések - Havi kb. 17.500 Ft

Az előfizetéseimet 3 kategóriába sorolom. Egyrészt van egy mobil és egy internet előfizetési csomagom. Erre 8.000 Ft-ot fizetek havonta.

Ezen kívül a streaming szolgáltatók közül Netflix előfizetésem van jelenleg, ami 3.490 Ft. Régebben volt HBO előfizetésem is, azt viszont visszamondtam, mert nem igazán találtam olyan sorozatokat, filmeket, amik tényleg érdekelnének.

Emellett van egy havi előfizetésem a Kreatív Kontrollnál, ahol 6.700 Ft-ért megkapok egy csomó érdekes és értékes marketing anyagot. Ezeknek köszönhetően tudtam céltudatosan felépíteni a közösségi média megjelenéseimet.

Egészségmegőrzés - Havi kb. 26.200 Ft

Egészségmegőrzés kategóriába tudom sorolni a heti 2 jóga órámat, amin részt veszek, valamint a heti 1 TRX-et. A jóga 6 alkalmas bérlet 12.000 Ft-ba kerül (mivel azért 1-2 héten kihagyok egyet, így egy egész hónapra elég szokott lenni a bérlet), a TRX pedig alkalmankénti 1.800 Ft.

Ezen felül vitaminok közül orvosi javaslatra a kivizsgálás után C- és D-vitamint szedek, valamint egy Magnézium-Kalcium-Cink  kombót. Erre havi 7.800 Ft a kiadásom.

Valamint az éves kontroll vizsgálatok tartoznak még ebbe a kategóriába. Ezek közül a laborvizsgálatot, általános orvosi felmérést a háziorvosom és az SZTK-s szakrendelés látja el, míg a nőgyógyászati (25.000 Ft) és fogorvosi vizsgálatot (12.000 Ft) magánrendelőben végeztetem. Természetesen, ezek csak az éves ellenőrzések díjai. Ha mondjuk további fogorvosi kezelésre van szükségem, akkor mélyen a zsebembe kell nyúlnom nekem is. 

Szépség, divat - Havonta kb. 5-10.000 Ft

Igyekszem figyelni arra, hogy mindig ápolt legyen a megjelenésem, így 3-4 hetente én készítem magamnak a műkörmömet. Hiszen, hogy várhatnám el, hogy rám bízzák a körmeiket a vendégeim úgy, hogy nekem közben lenőtt a 6 hete elkészített körmöm?!

Fodrászhoz is havonta járok. Mivel ombre technikával van elkészítve a hajam, így festeni csak pár havonta szükséges, azonban minden hónapban vágatok rajta, valamint kap egy mélytáplálást. Kozmetikushoz úgy 2 havonta ülök be egy arctisztításra. Ezeknek azonban nincs költsége, mert a lányokkal, akikekkel együtt béreljük az üzlethelyiséget, ingyen vállaljuk a szolgáltatások elvégzését egymásnak.

Ezen kívül még ruházatra szoktam költeni. Általában akkor vásárolok új darabot, ha egy régebbitől megváltam, ezzel elkerülve, hogy tele legyen a szekrényem olyan ruhákkal, amiket nem is hordok. Ha vásárolok, akkor vagy összekötöm egy kávézással a barátnőkkel vagy egyszerűen online megrendelem. Nem szoktam minden hónapban vásárolni, inkább csak évszakváltás előtt szerzem be az új darabokat. Így pedig havi szintre leosztva átlagosan 5-10.000 Ft-ot költök ruhára. 

Kisállat - 0 Ft

Nincs kisállatom. Habár nagyon szeretnék, addig, ameddig lakásban élek, ráadásul nem is egyedül, addig nem szívesen fogadok magamhoz sem cicát, sem kutyát. Kell nekik a nagyobb tér és az egyik barátnőm allergiás is az állatszőrre.

Szórakozás - Havi kb. 30.000 Ft

Szinte minden hétvégén van valamilyen programom. Vagy a szüleimhez utazok haza, vagy a testvéremet látogatom meg (vagy éppen ő jön hozzám). Ha ezek közül egyik sem, akkor a barátnőimmel szervezünk valamit. A kedvenc hobbink, hogy “vacsoracsata” jelleggel főzünk egymásnak és pontozzuk, a főzési hétvégén pedig győztest hirdetünk. Ilyenkor a nyeremény mindig valamilyen szolgáltatás, amire közösen dobtuk össze a pénzt.

Ha ilyen jellegű esti elfoglaltságra esetleg nincs lehetőségünk, akkor vagy koktélozunk egyet vagy csak elmegyünk szórakozni.

A kikapcsolódásra szánt és általában el is költött havi keretemet 30.000 Ft-ban határoztam meg. Van, hogy ebből marad, de arra mindig szoktam figyelni, hogy túl ne lépjem, ha nem muszáj.

Önfejlesztés, képzések - Havi kb. 8-12.000 Ft

Önfejlesztés a leggyakrabban úgy történik nálam, hogy felkeresem az interneten azokat a szakembereket, akik szívesen megosztják videók, cikkek formájában is a tudásukat és rengeteg technikát, tippet vagy éppen trükköt sajátítok el tőlük.

Ezen kívül évente legalább egy szakmai képzésre is el szoktam menni, aminek átlagosan 80-120.000 Ft a díja. (Így havi szinten olyan 8-12.000 Ft-os kiadást jelent csak.)

Vállalkozással kapcsolatos költségek - Havi kb. 270.000 Ft

Az egyik legfontosabb költség a szalon bérleti díja. Mivel 3-an dolgozunk benne egy fodrász és egy kozmetikus ismerőssel, így egy kicsit könnyebb, így a 120.000 Ft-os bérleti díjának az ⅓-át kell kifizetnem, valamint a rezsinek csak a rám eső részét. Így egy hónapra összesen 65-70.000 Ft szokott lenni. Ezen kívül havonta nagyjából 20-30.000 Ft-ot költök alapanyagra.

Ahhoz pedig, hogy legálisan tudjam csinálni a vállalkozást, a KATA-ra is költenem kell. Ez havi 50.000 Ft-ot jelent, valamint azokat a kisebb járulékokat, hozzájárulásokat, amik még év közben felbukkannak.

Mennyi marad a zsebemben a kötelező tételek kifizetése után?

Ugye összesen 570-650.000 Ft körüli összeg folyik be a kasszába. Ebből, ha kifizettem a vállalkozással kapcsolatos költségeket (kb. 270.000 Ft), a lakbért és a rezsit (kb. 120.000 Ft), az étkezésre szánt keretet (kb. 65-75.000 Ft), a szolgáltatasok költségeit (kb. 17.500 Ft), valamint a közlekedésre szánt összeget (kb 33.000 Ft), akkor végül 65-115.000 Ft az, amivel gazdálkodom még a hónapban. Ami elég jó, ha azt nézzük, hogy már minden egyebem ki van fizetve. Bár kevésbé kellemes, ha kapok egy ínhüvelygyulladást és hetekre kiesek a munkából, mint ahogy az tavaly történt.

Hogyan néz ki egy átlagos hetem?

Hétfő - napi kiadások: 29.300 Ft → 5 vendég

6:30 - Minden nap, hétköznap és hétvégén is szeretek ugyanakkor, 6:30-kor felkelni. Szinte kivétel nélkül minden reggelem ugyanúgy indul. Nagyjából 1 órát szánok a reggeli készülődésre. Lefőzök egy kávét, megcsinálom a reggelimet, ami vagy egy szendvics, vagy gyümölcsös, magvajas zabkása, esetleg tojás valamilyen formában. Ezt kényelmes tempóban elfogyasztom és igyekszek addig nem telefonozni, hanem olvasni egy könyvet vagy nyáron élvezni a hűs reggeleket. (Olvastam egy tanulmányt, hogy ha a felkelés utáni 1 órában kerüljük a telefonhasználatot, akkor csökkenthetjük a stresszt. Próbálkozok, hátha!)

7:30-8:15 - Miután elkészültem, besétálok a szalonba, hogy előkészítsem a dolgokat az első vendégem érkezéséig.

8:30-11:00 - Volt reggel két vendégem, akiknek megcsináltam a körmeit. Volt egy gyors egyszínű töltésem, valamint egy francia manikűr.

11:00-14:00 - Mivel most volt szabad 3 órám a következő vendég érkezéséig, így kihasználtam az idő, megebédeltem (húslevest és brassóit hoztam otthonról), utána elszaladtam bevásárolni (27.500 Ft), úgyis kellett jó pár dolog a következő 2 heti kajákhoz.

15:00-19:00 - Volt még ma további 3 vendégem. 2 vendég közt gyorsan bekaptam pár zabkekszet, amit tegnap készítettem, ezzel ki fogom bírni estig.

19:00-20:30 - A közeli edzőterembe járok hétfőnként TRX-ezni (1.800 Ft). Kifejezetten szeretem, hogy felfrissít és az egész napos ülés után átmozgathatom a végtagjaim.

20:30-22:00 - Hazaértem az edzésről, zuhanyoztam, megvacsoráztam a maradékot az ebédből és azt hiszem, irány az ágy.

Finom meleg szendvics

Ha van egy kis időm reggel és jól is sikerült az adott reggeli, szívesen megosztom őket az Instagram felületemen inspiráció gyanánt.

Kedd - napi kiadások: 4., annyi különbséggel, hogy ma szendvics helyett frittátát reggeliztem.

7:30-8:00 - Mivel ma csak 9-re érkezik az első vendégem, így a mai reggelt úgy döntöttem, egy napindító jógával kezdem, amit a kedvenc Youtuberem videója alapján csináltam. Eredetileg délután mentem volna egy csoportos edzésre, de ez most annyira jól esett, hogy azt ki is fogom hagyni!

8:00-8:45 - Gyors tusolást követően bicajjal mentem ma dolgozni, olyan szép volt az idő.

8:45-12:00 - Előkészülés után ma is belekezdtem a munkába és a délelőtt folyamán 2 vendégem volt. Közben rendeltem egy kis kínai pirított tésztát és pekingi kacsát ebédre (2.500 Ft). Így jár, akinek nincs ideje előző nap főzni.

12:00-12:30 - Megebédeltem és már folytatódik is tovább a munka.

12:30-16:00 - További 2 vendégem volt ma délután, akik hatalmas örömmel távoztak. Mindig nagyon szeretem, amikor ekkora a boldogság egy-egy munkám után.

16:00-18:00 - Hazafelé menet az egyik kávézóba megbeszéltünk egy találkozót az egyik barátnőmmel. Megittunk egy kávét, megettünk egy sütit (1.500 Ft) és hazafelé menet beszélgettünk még egy kicsit.

18:00-21:30 - Elkészítettem a holnapi ebédemet, mert habár nagyon finom volt a kínai, nem rendelhetek minden nap. Valamint a főzés közben már elkezdtem nézni az egyik amerikai körmös youtube-ertől egy videót. Egy sajátos technikát mutatott be porcelán virágok elkészítéséről, amit persze nekem is ki kellett próbálnom még lefekvés előtt. Ha szerencsém van, holnap élesben is elkészíthetem, mert Niki, az egyik vendégem mindig rám szokta bízni, milyen körme legyen.

21:30-22:30 - Letusoltam, elvégeztem az esti arcápolási rutinomat, néztem közben egy sorozat részt is és irány aludni!

Szerda: napi kiadások: 0 Ft → 5 vendég

6:30-7:30 - Szokásos reggeli rutinom elvégeztem, bár ma nagyon nehezen keltem. Reggelire így csak egy gyors rántottára volt erőm. Szerencsére ma csak délután lesz vendégem. Habár általában a hét második fele szokott jobban betáblázva lenni, most mindenkinek csak a hét eleje volt jó. Ilyen szempontból szerencsés a vállalkozói lét. Úgy alakíthatjuk, hogy mindenkinek jó legyen (lehet, hogy 4 hónappal előre, de akkor is)!

8:00-12:00 - További 3 vendégen vagyok túl, ideje megenni az ebédet!

12:0013:00 - Mivel most kicsit nagyobb ebédidőt hagytam magamnak, úgy ehetem meg a tegnap elkészített spenótos-csirkés fussilit, hogy nem kell sietnem, kapkodnom.

13:00-16:00 - 2 vendég és indulhatok is haza. Nagyon vártam már, hogy vége legyen a mai napnak, mert már nagyon nem éreztem jól magam. Hulla voltam. 

16:00-16:20 - Haza tekertem, ez segített egy kicsit, kiszellőzött a fejem, de azért érzem, hogy most rám fér egy nagyobb pihenés.

16:20-20:00 - Délután igazából csak annyi történt, hogy összedobtam holnapra egy gyors vöröslencse fasírtot és petrezselymes krumplit, amiből vacsiztam is egy kicsit időközben, valamint sorozatoztam. Vettem egy nagy fürdőt, zenét hallgattam és pihentem.

20:00-21:00 - Így, hogy egy kicsit feltöltődtem, telefonáltam még egyet anyukámmal, majd mivel mind a ketten fáradtak voltunk, úgy döntöttünk, ideje aludni.

Csütörtök: napi kiadások: 8.000 Ft→ 4 vendég

6:30-7:30 - Reggeli készülődés és egy kis csokis-kókuszos zabkása reggelire. Tökéletes! Imádom a zabkásás reggeliket, mert nagyon laktatóak és rendkívül sokáig energikusnak érzem tőlük magam.

7:30-8:00 - Elbicikliztem a munkába, kicsit késésben vagyok, mert 8:00-ra már jön is az első vendégem. (Ilyenkor nem értem, miért kell mindig reggel 8-tól dolgoznom. Otthagytam a régi 8 órás bejelentett munkahelyem, hogy vállalkozóként majd nem kelek korán, én osztom be az időmet és nem dolgozok majd 8 órát, erre korán kelek, többet dolgozok, mint 8 óra és ráadásul nem mindig úgy tudom beosztani az időt, ahogy szeretném. :D Hát, ilyen ez.)

8:00-12:00 - Ma reggel 4 vendégem is volt, mind a 4-en gél lakkra jöttek. Ha csak lehet, szeretem így csoportosítva adni nekik az időpontot, egy kicsit könnyebb nekem is, hogy ugyanolyan rutinmunkák jönnek egymás után.)

12:00-13:00 - Hazafelé veszem az irányt, közben még beszaladtam boltba, szükségem volt még egy kis felvágottra, sajtra, joghurtra a hét második felére. (3.300 Ft)

13:00-16:00 - Az elmúlt 3 órát az erkélyen töltöttem a napsütésben, egy kis meleg tea és a laptopom kíséretében, de csakis a jól megérdemelt ebéd után. Ugyanis elkészítettem Instagramra, Facebookra a következő 2 hétre szóló tartalmakat. Mivel a legtöbb vendégem szereti a klasszikus manikűröket, így sok posztom most arról szólt, hogyan lehet feldobni egy-egy “egyszerűbb” vagy egyszerűnek tűnő körmöt. Viszont volt 1-2 olyan manikűr is, ahol megmutathattam a vendégeimnek 1-1 új technikát. Nagyon szoktam örülni, amikor kapok egy kis szabadságot és kiélhetem magam a körmeiken.

16:00-18:00 - Elsétáltam az esti jógára. Nem csak a jóga, de maga a séta is nagyon jól esett ez után a maratoni gépezés után.

18:00-21:00 - A jóga után beiktattunk egy közös beszélgetést, pizzázást a barátnőimmel. (4.700 Ft) Nagyon jó volt végre találkozni velük, mert már 2 hete nem voltunk időnk összeülni. Ilyenkor kibeszéljük magunkból a hetet (jelen esetben 2-t).

21:00-23:00 - Hazaérkezés után letusoltam, ágyba vetettem magam és laptoppal az ölemben megnéztem még egy Éjjeli ügynök részt (Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, én nagyon imádom! Ki tudok kapcsolni a hétköznapi rohanásból.) és olyan este 11 körül el is aludtam.

Péntek: Napi kiadások: 3.900 Ft → 3 vendég

6:30-7:30 - A reggel az elmúlt 4 naphoz hasonlóan indult. Ma egy kis görögjoghurtos, erdei gyümölcsös zabkását reggeliztem, amibe egy kis túró és mandulavaj is került. 

7:30-8:30 - Kényelmes tempóban felöltöztem és elmentem dolgozni. Ma kivételesen trolival, mert vinnem kellett jó pár dolgot, amit bicajjal kényelmetlen lett volna megoldani. Mivel volt még otthon 10 db-os gyűjtőjegy tömböm (2X400 Ft/utazás), így még örültem is, hogy nem kell aprót vadásznom a jegyekre.

8:30-12:30 - 2 vendég körmeit is megcsináltam. A mai lányok azért is különlegesek, mert  mindannyiuknál készítettem jó pár Tik-Tok videót is. Ilyenkor mindig tovább tart egy kicsit a munka az átlagosnál, de szerencsére időről-időre akadnak olyan vendégeim, akik nem bánják, hogy 20-30 perccel tovább kell maradniuk.

12:30-14:00 - Egy közeli hamburgeresnél összefutottam az egyik lakótársammal, akivel megebédeltünk (3.100 Ft) (igen, tudom, nem a legjobb ebéd, de tegnap sem volt időm, energiám főzni).

14:00-16:00 - A mai utolsó vendégem körmeit is elkészítettem. Ő azért volt különleges, mert kifejezetten Qjob-on kerestem olyan személyt, akinek egyedi, kicsit extravagánsabb körmöket tudok készíteni. Már gondolkodtam azon, hogy készítek egy Facebook közösséget is, ahol a köröm modellek nyomon követhetik, mikor lenne szükségem valakire, de egyszerűen odáig még nem jutottam el. Így viszont nagy hasznát vettem ennek a szakemberkereső oldalnak, ahol oda-vissza kereshet ügyfelet a szakember és partnert egy magánember egyaránt.

16:00-18:00 - Hazamentem és elkészítettem a mai vacsimat és a holnapi ebédemet, ami most egy sült csirkecomb sült zöldbabbal, sajtszósszal. Imádok kísérletezni a konyhában!

18:00-21:00 - Az elmúlt 2 órát körmös videók nézésével töltöttem. Ezekkel nagyon kell vigyázni, mert be tudja szippantani az embert. Bár közben legalább tudtam jegyzeteket is készíteni, ötleteket gyűjteni a következő posztokhoz.

Volt lehetőségem Tik-Tok videókat készíteni csipke minták és porcelán virágok elkészítéséről egyaránt.

Szombat: Napi kiadások: 27.900 Ft

6:30-8:00 - Így, hétvégén kicsit még lassabban indítom a napot. Vagy hát gyorsabban, attól függ, honnan nézzük. Hiszen a szokásos reggeli rutinom mellé még egy 25 perces jógát is megcsináltam. Nagyon tudom javasolni mindenkinek, aki ülőmunkát végez!

8:00-10:00 - Elmentem itt Szegeden egy masszőr csajszihoz, az egyik hotelban van a szalonja, sok jót hallottam róla és azt kell, hogy mondjam, jogosan! Egy teljes testes lávaköves masszázst (13.900 Ft) kértem tőle és olyan, mintha 5 évet fiatalodtam volna!

10:00-15:00 - A jóga és a masszázs annyira feltöltött, hogy rendbe tudtam tenni a lakás rám eső részét. Összepakoltam és feltakarítottam a szobámat, a konyhát és még a fürdőt is (fel van osztva, hogy melyik héten ki a soros a takarítással és Rita most nem volt a héten itthon, így a fürdőt átvállaltam tőle). Közben megettem a tegnap elkészített ebédet is.

15:00-17:00 - Összepakoltam a cuccaimat, mert haza utazom a szüleimhez. (Tankolás: kb. 14.000 Ft) A ma éjszakát otthon töltöm, majd csak vasárnap, ebéd után jövök vissza. Általában havonta 1 alkalommal otthon is szoktam aludni, mert így többet tudok segíteni anyuméknak vagy nagymamámnak a ház körüli munkákban.

17:00-21:00 - Még jó, hogy átmozgatással indult a reggelem, a délutánt egy jó kertrendezéssel töltöttük. Rendbe kellett tenni a sziklakertet, a kerti tavat, összelombsöprűzni az udvart, összeszedni a kutyakakit. Sötétedés után pedig ameddig sült a hurka és a kolbász a sütőben (csakis nagymamámféle házi nevelésű pocából), addig még a konyhában is elvégeztük a tavaszi nagytakarítást). Közben persze jól kibeszélgettük magunkat. Átrágtuk, hogy mi a helyzet a régi iskolatársakkal, megbeszéltük, hogy a szomszéd néni unokája megszült és nagyon szép a kisbabája, vagy, hogy az exem, a Pisti merre jár éppen. Szóval mindent, amit csak lehetett kibeszéltünk magunkból. A vacsora és egy gyors tusolás után csak úgy kidőltem.

Vasárnap: Napi kiadások: 0 Ft

6:30-7:00 - Nem csak én vagyok korán kelő típus, nálunk öcsém kivételével az egész család az. Így nem csoda, hogy mire 7-kor kimentem a konyhába, már mindenki a reggeli kávéját itta, sőt, apum már az állatok megetetésén is túl volt (van pár csirkéjük, 3 kutyájuk és 2 macskájuk a szüleimnek).

7:00-8:00 - Megreggelizünk, anya házi tojásból készített mindenkinek egy jó nagy zöldséges rántottát. Közben pedig felvázolta, miket is kellene majd csinálnunk a délelőtt folyamán.

8:00-12:30 - Mivel itt a tavasz (még ha az idő nem is mindig azt mutatja), ideje volt átültetni, kicsit rendbe tenni anyának a virágait. Minden helyiségben több darab is van, így ez elvitt egy kis időt, de végre ők is méltó módon néznek ki. A virágok után összepakoltunk és kitakarítottunk a kamrában, a nappaliban és az előszobában is, így anyáéknál is túl estünk a tavaszi nagytakarításon.

12:30-13:00 - Mamám úgy döntött, megvendégeli a családot, mi dolgozzunk csak, így egy tusolás után családilag átsétáltunk a 4 házra lakó nagymamámhoz. 75 éves korához képest olyan ebédet rittyentett nekünk, hogy nem lehet betelni vele.

13:00-15:00 - Megettük a húslevest, a rántott husikat, rizibizit, almás rétest, mindent, amit mama az asztalra tett. Vagyis ez így nem igaz, mert hát a mama mindig akkora adagot főz, hogy nekem is kell vinnem Szegedre és anyuéknak sem kell gondoskodni már a vacsoráról. :D Pakolt is nekünk kaját és elköszöntünk egymástól. Anyuékkal hazamentünk, ott én kocsiba pattantam és irány vissza Szegedre.

16:00-17:00 - Viszonylag gyorsan haza is értem, kipakoltam és kicsit muszáj ledőlnöm. Ez a hétvége egy ilyen hét után eléggé megviselt fizikailag.

17:00-20:00 - Pihenésként olvastam pár fejezetet, de nem nagyon kötött le. Így hát felcsaptam a laptopot és dolgoztam egy kicsit. Tényleg csak egy kicsit, mert 1 óra videóvágás után nem tudtam már figyelni. Onnantól kezdve inkább csak sorozatoztam, a barátaimmal beszélgettem.

20:00- Mivel már jó előre megbeszéltük anyuval, hogy ez a hétvége lesz az, amikor segítek neki takarítani, így holnapra szabadságot ütemeztem be magamnak. Tanultam a tavalyi évből. Akkor másnap is dolgoztam, de alig tudtam megemelni a kezeimet a sok súrolás, gereblyézés miatt. :D Szóval, habár holnap nem dolgozok, ma nem is maradok már ébren túl sokáig, van mit kipihennem.

Növények átültetése

Mivel nem szeretem a földet kapargatni a körmöm alól, nagyon hasznos tud lenni egy kertész kesztyű használata a virágok átültetés során!

Heti kiadásaim összegzése, elemzése

Ahhoz, hogy összegezni tudjam, mire és mennyit költöttem, meg kell néznem tételesen a hetet.

Nézzük csak, mennyit költöttem az egyes napokon és mire ment el a pénz:

Hétfő: 29.300 Ft

  • Nagybevásárlás: 27.500 Ft
  • Egészségmegőrzés: 1.800 Ft

Kedd: 4.000 Ft

  • Ebéd rendelése: 2.500 Ft
  • Szórakozás: 1.500 Ft

Szerda: 0 Ft

Csütörtök: 8.000 Ft

  • Bevásárlás: 3.300 Ft
  • Szórakozás: 4.700 Ft

Péntek: 3.900 Ft

  • Utazás: 800 Ft
  • Étkezés: 3.100 Ft

Szombat: 27.900 Ft

  • Szórakozás/egészségmegőrzés: 13.900 Ft
  • Utazás: 14.000 Ft

Vasárnap: 0 Ft

Így a heti teljes kiadásom 73.100 Ft. Mit gondolok róla? Néha azt érzem, lehettem volna tudatosabb, akkor minden napra főzhettem volna magamnak ebédet. Viszont azt is tudom, hogy ez a hét rendkívüli volt. Általában nem így szokott megoszlani a vendégeim száma. Így pedig, hogy ennyi munkaórát töltöttem a szalonban, azt érzem, hogy belefér, hogy pár alkalommal rendeltem a héten.

Összességében egyébként mindezek ellenére is imádom a munkám! Azáltal, hogy én készítem a posztokat, a kreativitásom többféle módon is megmutatkozhat. Nem mondom, néha nehéz naprakésznek lenni. Nem mindig sikerül 1-2 hétre előre elkészíteni a közösségi média tartalmakat vagy van olyan is, hogy egy-egy feladattal én magam nem boldogulok. Ilyen volt a weboldalam elkészítése. Erre a feladatkörre Qjob-on kerestem egy szakembert. Mivel kezdő vállalkozó volt, neki jól jött a referencia, nekem pedig a szakmai segítség.

Utószó, eddigiek értékelése

Lényeg a lényeg, azt gondolom, néha bele kell férnie olyan luxusoknak is, mint a masszázs, a kajarendelés vagy éppen a közös éttermes ebédelés. Ezek azok, amik kizökkentik az embert a hétköznapokból, feltöltik kicsit energiával!

Végezetül pedig pár gondolatot szeretnék írni azoknak is, akik esetleg csak most kezdik a szakmát vagy gondolkodnak rajta, esetleg elbátortalanodnak, hogy miért pont rájuk lenne szükség, ha ennyi szakember van már a piacon. Csináld! Tanulj, fejlődj és kezd el! Hidd el, ha jó vagy, szükség van rád! Lehet, hogy megtalálod azt a területet, amivel a környezetedben nagyon kevesen vagy egyáltalán nem foglalkoznak és te leszel az, aki kitölti ezt a piaci rést! Ne félj jelen lenni a közösségi médiában, készíts videókat, fényképeket, írj blogokat, ha abban vagy jó! Csak csináld!

Körmös vagy?

Csatlakozz a Qjob.hu-hoz! Találj extra vendégeket és vállalj annyit, amennyit szeretnél!

Csatlakozok

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést