Article Image

Mit kell tudni a különböző 3d kerítés telepítéseről?

Tudjon meg többet a 3D kerítés telepítéséről és annak különböző típusairól cikkünk segítségével, amely praktikus útmutatást kínál az Ön otthona számára.

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kerítés építés árak című cikkhez. A kerítés kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen számos szempontot figyelembe kell vennünk. Az egyik legnépszerűbb és legmodernebb megoldás a 3D kerítés. De milyen típusok léteznek, és melyik az ideális választás az Ön számára? Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb 3D kerítés típusokat és jellemzőket, hogy segítsünk a döntésben.

Tartalomjegyzék

Az alapok

A 3D kerítés egy modern és tartós rendszer, amely háromdimenziós formájának köszönhetően kiváló stabilitást és ellenállóképességet nyújt. A 3D-szerkezet megerősített drótpanelekből áll, amelyek egymáshoz hegesztett horganyzott hálókból készülnek. A panelek között oszlopok találhatók, amelyek a kerítés megtámasztására szolgálnak. A 3D kerítések gyakran díszítő elemeket, mint például domború részeket vagy különleges formákat is tartalmaznak, ami esztétikailag vonzó megjelenést biztosít számukra.

A 3D kerítések készítéséhez többféle anyagot használnak, amelyek közül a leggyakoribbak a horganyzott acél, a PVC bevonatú acél és a rozsdamentes acél. A horganyzott acél kiváló ellenállóképességet nyújt a korrózióval szemben, és általában kedvezőbb árkategóriájú, mint a többi matéria, 5.000 és 10.000 Ft/m között mozog. A PVC bevonatú acél drótháló egy műanyag réteggel van ellátva, amely további védelmet biztosít az időjárás viszontagságaival szemben. Az ilyen típusú kerítés ára 6.500 és 9.000 Ft/m között változik. A rozsdamentes acél a legdrágább és legtartósabb, ami szinte ellenáll a korróziónak és a természet szeszélyeinek. Ennek az anyagnak a költsége 10.000 és 25.000 Ft/m között mozog.

A gyártási folyamat során először a dróthálókat hegesztik össze, majd a paneleket horgonyzással, PVC bevonattal vagy más felületkezeléssel látják el a korrózióállóság és esztétikai célok érdekében. Végül a paneleket az oszlopokhoz rögzítik és összeszerelik a teljes kerítésrendszert.

Táblás kerítés telepítésével jobb egy tapasztalt szakembert megbízni.

Manapság egyre szélesebb a választék a 3d kerítések közt.

A legnépszerűbb 3D kerítés típusok bemutatása

Horganyzott 3D kerítés

A leggyakoribb típus, amelyet a horganyzott acél drótból készült panelek jellemeznek. A horgonyzás során egy vékony cinkréteget visznek fel a drótra, ami megóvja azt a korróziótól és az időjárás hatásaitól. A horganyzott 3D kerítés könnyen telepíthető, költséghatéony és tartós megoldás, ami széles körben alkalmazható különböző területeken, mint például családi házak, ipari létesítmények, közterületek vagy parkok. A horganyzott 3D kerítés hosszú élettartamú, és minimális karbantartást igényel.

PVC bevonatú 3D kerítés

A PVC bevonatú 3D kerítés egy műanyag (PVC) réteggel ellátott acél drót panelekből készült változat. A PVC bevonat további védelmet nyújt a rozsdásodással szemben, valamint esztétikailag is vonzóbbá teszi a kerítést. A PVC bevonatú 3D kerítés tökéletes választás olyan helyeken, ahol inkább a szépségre való igényeink érvényesülnek, mint például lakóparkok, közterületek vagy vállalati létesítmények. Emellett a PVC bevonatú kerítések különböző színekben is elérhetők, így könnyen illeszkednek a környezetbe.

Rozsdamentes acél 3D kerítés

A rozsdamentes acél 3D kerítés a legtartósabb és legellenállóbb anyagú változat, amely hosszú távú védelmet biztosít. A rozsdamentes acél kerítés megjelenése is esztétikusan vonzó, és kiváló minőségű megoldást nyújt magasabb költségvetésű projektek számára. Ideális választás olyan helyeken, ahol nagyobb igénybevételnek, extrém körülményeknek vagy szigorú szabványoknak kell megfelelni, mint például ipari létesítmények, kikötők, repülőterek vagy magas biztonsági követelményekkel rendelkező objektumok.

Az alábbiakban összehasonlítjuk a leggyakrabban használt 3D kerítés anyagokat, az árak és a telepítési nehézségek szempontjából:

Anyag

Tulajdonságok

Ár (méterenként)

Telepítési nehézség

Horganyzott acél

Korrózióálló, tartós, könnyen karbantartható

5.000-10.000 Ft

Közepes

PVC bevonat

Esztétikus, könnyen karbantartható, UV álló

6.500-9.000 Ft

Közepes

Rozsdamentes acél

Korrózióálló, időtálló, könnyen karbantartható

10.000-25.000 Ft

Nehéz

Betonoszlopokkal

Erős, tartós, stabil

13.000-18.000 Ft

Nehéz

Ágyazott oszlopokkal

Rugalmas, könnyen telepíthető

8.500-11.500 Ft

Könnyű

Dupla drótfonatú

Magas biztonsági szint, tartós

9.000-12.000 Ft

Közepes

Háromszöges

Esztétikus, könnyen karbantartható, időtálló

8.000-11.000 Ft

Közepes

Hegyes tetejű

Magas biztonsági szint, dekoratív

12.000-15.000 Ft

Nehéz

Szakértői tanácsadás a 3D kerítésekkel kapcsolatban!

Ne habozzon, érdeklődjön szakértőiktől, melyik 3D kerítés a legjobb választás az Ön számára! Kérjen ingyenes ajánlatot!

Ingyenes ajánlatkérés

A 3D kerítések fő jellemzői

Tartósság és időjárásállóság

A 3D kerítések tartóssága és időjárásállósága nagyban függ a választott anyagtól. A horganyzott acél jó ellenállóképességet biztosít a korrózióval szemben és hosszú élettartamot nyújt, de a PVC bevonatú és rozsdamentes acél kerítések még magasabb szintű védelmet kínálnak az időjárás szeszélyeivel szemben.

A leggyakrabban használt méreteket a 3D táblás kerítések esetében:

Magasság (cm)

Szélesség (cm)

Drótméret (mm)

Oszlopok közötti távolság (cm)

60

250

4,0

250

80

250

4,0

250

100

250

4,0

250

120

250

4,0

250

140

250

4,0

250

160

250

4,0

250

180

250

4,0

250

200

250

4,0

250

Biztonság

A 3D kerítések védelmi szerepe kiemelkedő. A háromdimenziós szerkezet erős és stabil, ami megnehezíti az átmászást. A biztonsági szempontok figyelembevétele során érdemes olyan 3D kerítést választani, amelynek magassága és anyaga megfelelő védelmet nyújt a kívánt alkalmazási területen. Például egy magasabb, rozsdamentes acél 3D kerítés nagyobb biztonságot nyújt egy ipari létesítményben, mint egy alacsonyabb, horganyzott acél változat.

Esztétika

A 3D kerítések látványilag is vonzóak, hiszen a különböző típusok és az anyagok különleges formákat és színeket kínálnak. A PVC bevonatú 3D kerítések színes változatai lehetővé teszik, hogy a támfalunk tökéletesen illeszkedjen a környezetbe és harmonizáljon a körülötte lévő épületekkel. A rozsdamentes acél kerítések pedig elegáns, modern megjelenést kölcsönöznek az adott területnek.

Manapság nagyon népszerűek a 3D táblás kerítések

A 3d kerítés telepítésére fontos egy jó szakembert taláni!

A 3D kerítés telepítése és karbantartása

Telepítési útmutató

A 3D kerítés telepítése nem igényel különleges szaktudást, de a helyes eljárások követése és a szükséges eszközök használata fontos a tartósság és a stabilitás érdekében. 
Kövesse az alábbi lépéseket!

  • Tervezze meg a kerítés elrendezését, és jelölje ki a telepítendő oszlopok helyét.
  • Ásson lyukakat az oszlopok számára, mélységüket és távolságukat a gyártó ajánlásainak megfelelően.
  • Helyezze az oszlopokat a lyukakba, és rögzítse őket betonnal vagy egyéb módszerrel a stabil alap biztosítása érdekében.
  • Helyezze a 3D paneleket az oszlopok közé, és rögzítse őket a megfelelő elemekkel (pl. bilincsekkel vagy csavarokkal).
  • Ellenőrizze a kerítés stabilitását és esetleges hibáit, majd igény szerint végezze el a szükséges javításokat.

Karbantartás és tisztítás

A horganyzott acél kerítések esetében a rendszeres tisztítás és a korrózió megelőzése érdekében érdemes időnként átvizsgálni a felületet, és szükség esetén javítani a sérült részeket. A PVC bevonatú és rozsdamentes acél kerítések kevesebb karbantartást igényelnek: elegendő őket időnként megtisztítani a kosztól és a portól, illetve ellenőrizni a rögzítőelemek állapotát.

Ha megbízható és profi telepítést szeretne, akkor keressen szakembert a Qjob-on!

Válasszon megbízható szakembert, hogy elégedett lesz a végeredménnyel!

Rendelj telepítést

Melyek a legnépszerűbb színek a kerítések esetében?

A kerítések színei nagyon változatosak lehetnek, és sokféle lehetőség áll rendelkezésre a vásárlók számára. Azonban a legnépszerűbb bevonatok és színek közé tartoznak:

Szín / Bevonat

Tulajdonságok

Fekete antracit

Esztétikus, modern, tartós

Barna antracit

Természetes, meleg, időtálló

Zöld antracit

Környezetbarát, harmonikus, természetes hatás

Fehér

Világos, elegáns, modern

Szürke

Időtálló, klasszikus, sokoldalú

Barna

Meleg, természetes, időtálló

Mahagóni

Elegáns, modern, időtálló

Diófa

Meleg, természetes, időtálló

3D horganyzott kerítés

A horganyzott 3D táblás kerítés a leggyakoribb és leginkább költséghatékony választás. A cinkbevonat miatt ezüstös színű, amely jól illeszkedik a környezetbe. A horganyozás biztosítja a drótok korrózióvédelmét, növelve a kerítés élettartamát és megbízhatóságát.

3D kerítés antracit

Az antracit színű 3D kerítés egyre népszerűbb, mivel elegáns és modern megjelenést kölcsönöz a területnek. Általában a PVC bevonatú vagy festett acél kerítések esetében találkozhatunk ezzel a színnel, amely kiváló ellenállást nyújt az időjárás viszontagságaival szemben. Az antracit színű 3D kerítések ideálisak lakóparkok, közterületek vagy vállalati létesítmények számára.

3D zöld porfestett kerítés

A zöld porfestett 3D táblás kerítés kiváló választás, ha természetes, harmonikus megjelenést szeretnénk elérni. A zöld bevonatot általában a horganyzott vagy PVC bevonatú acél panelekre viszik fel, ami további védelmet nyújt a korrózióval szemben. A zöld színű 3D kerítések különösen alkalmasak családi házak, közösségi kertek vagy parkok számára, ahol fontos a természettel való összhang.

3D kerítés belátásgátlóval

Ezeknek célja, hogy megnöveljék a magánélet védelmét és a biztonságot. A belátásgátló réteg megakadályozza, hogy illetéktelen személyek a kerítésen keresztül belássanak a területre, így biztosítva a területen tartózkodók személyes- és vagyonbiztonságát. A belátásgátló elemek lehetnek átlátszatlan anyagból készült panelek, textil vagy műanyag síkok, melyeket a 3D kerítésre erősítenek.

A belátásgátló elemek kiválasztásánál fontos figyelembe venni a kerítés anyagát és a kívánt elvárásokat. 
A következők a leggyakrabban használt belátásgátló elemek:

Átlátszatlan PVC panelek

A PVC panelek könnyű súlyúak, időjárásállóak és könnyen felszerelhetők a 3D kerítésre. Rendelkezésre állnak különböző színekben és mintákban, így a kerítéshez illeszkedő stílust lehet választani.

Szövetvászon

Általában UV- és időjárásálló anyagból készül, ami hosszú élettartamot biztosít. A vászon könnyen rögzíthető a kerítésre, és eltávolítása is egyszerű, ha szükséges.

Műanyag lamellák

Széles választékban kaphatók, és a 3D kerítés dróthálójába illeszthetők. A lamellák általában UV-állóak és hosszú élettartamúak, emellett különböző színekben és mintákban kaphatók.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi időt vesz igénybe egy 3D táblás kerítés telepítése?

Ez a kerítés hosszától, a terepviszonyoktól és a választott kerítéstípustól függ. Általában egy kisebb kerítés telepítése 1-2 napig tarthat, míg nagyobb területek esetében akár több hét is lehet. A pontos időt a kivitelezővel egyeztetve lehet meghatározni.

Milyen alapra van szükség a 3D kerítés telepítéséhez?

Fontos, hogy stabil és megfelelő legyen. A legtöbb esetben beton alapot használnak az oszlopok rögzítéséhez, de előfordulhat, hogy más alapozási módszerek is alkalmazhatók, például talajba ágyazott oszlopok vagy speciális rögzítőelemek. A megfelelő alap kiválasztásához érdemes szakértői tanácsot kérni.

Hogyan végezzünk helyes karbantartást a 3D kerítésen?

A kerítés anyagától függően változnak. A horganyzott acél kerítések esetében érdemes rendszeresen ellenőrizni a felületet a korrózió megelőzése érdekében, míg a PVC bevonatú és rozsdamentes acél kerítések esetében elegendő időnként tisztítani és ellenőrizni a rögzítőelemek állapotát. A karbantartás során figyelni kell a sérült részek javítására is.

Mekkora a 3D kerítések átlagos élettartama?

A választott anyagtól és a környezeti viszonyoktól függ. A horganyzott acél kerítések élettartama általában 10-15 év, míg a PVC bevonatú és rozsdamentes acél kerítések akár 20-25 évig is eltarthatnak. A kerítés élettartama növelhető a helyes telepítéssel és a rendszeres karbantartással.

Következtetés

A 3D kerítés típusok és jellemzők széles választéka lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást a különböző alkalmazási területeken. A horganyzott acél, PVC bevonatú és rozsdamentes acél kerítések mindegyike különböző előnyöket és hátrányokat kínál, ezért fontos mérlegelni az egyes típusok tulajdonságait, az alkalmazási terület igényeit és a rendelkezésre álló költségvetést. A helyes telepítés és karbantartás biztosítása érdekében érdemes szakértői segítséget igénybe venni, ami garantálja a kerítés hosszú élettartamát és megfelelő működését.

Különleges ajánlat 3D kerítésekre! Kérjen árajánlatot most, hogy a legjobb áron telepítsen minőségi 3D kerítést!

Kérj ajánlatot

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést