Article Image

A legolcsóbb kerítés ötletek: a tökéletes választás minden költségvetéshez

Ismerje meg az öt legjobb olcsó kerítés ötletet, amelyek minden költségvetéshez passzolnak és egyszerűen kivitelezhetőek.

A kerítés fontosságát egy otthon körül nem lehet eléggé hangsúlyozni. Egy jó kerítés biztonságot nyújt, védi a magánéletet, és hozzájárul az ingatlan esztétikai megjelenéséhez. Emellett, egy megfelelően kialakított kerítés növelheti az ingatlan értékét is. Azonban a kerítés megépítése nem mindig olcsó mulatság, különösen, ha olyan anyagokat választunk, amelyek drágák és még a karbantartásuk is időigényes.

Szeretnéd megtalálni a tökéletes és olcsó kerítést otthonod számára?

A kerítések építésében jártas szakembereink egyéni ajánlatokkal rendelkezésedre állnak!

Ajánlatkérés

Olcsó kerítés ötletek: Mit kell tudni?

Szerencsére, léteznek olyan remek kerítés ötletek, amelyekkel spórolhatunk, és mégis szép és tartós kerítést kaphatunk. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb, költségkímélő és kreatív ötleteket, amelyek segítségével könnyedén megtervezheti és megvalósíthatjai álmai kerítését. Megvizsgáljuk a legjobb anyagokat, újrahasznosított elemeket és a természetes megoldásokat, valamint tippeket adunk a kerítés építéséhez és karbantartásához.

Olcsó és tartós anyagok kerítésekhez

Fafélék

A faanyagok népszerűek a kerítések építésénél, mivel természetes megjelenést kölcsönöznek és kiválóan illeszkednek a környezetbe. Az alábbiakban bemutatunk két olcsó és tartós fafajtát, amelyek remek választásnak bizonyulhatnak kerítésépítéshez.

Borovi fenyő

A borovi fenyő az egyik legelterjedtebb és legolcsóbb faanyag a kerítések építéséhez. Könnyen elérhető, és ára 1.000-2.000 forint között mozog méterenként, attól függően, hogy milyen minőségű és méretű deszkákat választ. A borovi fenyő tartós, és megfelelő védelemmel ellátva (pl. impregnálás, festés) akár évtizedekig is kitart. Fontos azonban, hogy a fát rendszeresen kell karbantartani, hogy megőrizze szépségét és tartósságát.

Borovi fenyő kerítés

Borovi fenyő kerítés beton oszlopokkal

Akácfa

Az akácfa egy másik költséghatékony fafajta, amelyet kerítésépítéshez használhatunk. Az akácfa rendkívül tartós és ellenálló a különböző időjárási viszontagságokkal szemben. Az ára kicsit magasabb a borovi fenyőnél, méterenként 2.000-4.000 forint között, de hosszú távon érdemes lehet beruházni, mivel ritkábban igényel karbantartást. Az akácfa természetes módon ellenáll a rovaroknak és a korhadásnak, így nem igényel különösebb védelmet, mint például a borovi fenyő.

Olcsó faanyagok kerítésépítéshez

Anyag

Előnyök

Árak (méterenként)

Borovi fenyő

Tartós, időjárásálló, könnyen kezelhető

3.000 - 5.000 Ft

Akácfa

Rovar- és rothadásálló, hosszú élettartamú

4.500 - 7. 000 Ft

Fűrészáru

Költséghatékony, könnyen feldolgozható

2.000 - 4.000 Ft

Kompozit fa

Tartós, karbantartásmentes, természetes megjelenés

6.000 - 9.000 Ft

Léc

Könnyű, egyszerű szerelés, olcsó

1.500 - 3.500 Ft

Palló

Robusztus, rusztikus megjelenés, olcsó

2.500 - 4.500 Ft

Ez a táblázat bemutatja az olcsó faanyagok előnyeit és árait a kerítésépítés során. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak a piacon.

Műanyag

A műanyag kerítések az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak, mivel szinte nem igényelnek karbantartást, időjárásállóak és könnyen telepíthetők. Bemutatunk két olcsó és tartós műanyag típust a kerítésépítéshez.

PVC kerítés

A PVC kerítés egy olcsó és tartós választás, anyaga könnyű, időjárásálló és hosszú élettartamú. A PVC kerítések általában fehér színűek, de festéssel könnyen színezhetők. A PVC kerítések ára méterenként 5.000-10.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen kialakítást és minőséget választunk. A PVC kerítések másik hasznos tulajdonsága, hogy nem igényelnek festést vagy impregnálást, és könnyen tisztíthatóak.

Kompozit anyagok

A kompozit kerítések fa és műanyag keverékéből készülnek, nagyon tartósak és időjárásállóak. A kompozit anyagok előnye, hogy a fa természetes megjelenését és textúráját utánozzák, miközben a műanyagok tartósságát is megőrzik. A kompozit kerítések ára méterenként 8-15 ezer forint között változik, attól függően, hogy milyen minőségű és kialakítású terméket választunk. Bár a kompozit kerítések ára magasabb, mint az egyéb olcsó kerítésmegoldások, hosszú távon azonban érdemes beruházni rájuk, mivel az áruk mindenképpen megtérül. 

Fémkerítések

A fémkerítések is egyre népszerűbb választásnak számítanak a kerítésépítés terén, mivel tartósak, időjárásállóak és számos kialakításban elérhetőek. Az alábbiakban bemutatunk két olcsó és tartós fémkerítéstípust.

Horganyzott drótkerítés

A horganyzott drótkerítés egy költséghatékony megoldás a kerítésépítéshez. A horganyzott acélból készült drótháló ellenáll a korróziónak és az időjárás viszontagságainak. A horganyzott drótkerítés ára méterenként 1.000-3.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen vastagságú és méretű dróthálót választunk. A horganyzott drótkerítés könnyen telepíthető és minimális karbantartást igényel. A dróthálókerítés átlátszó jellege miatt azonban kevésbé szolgálja a magánélet védelmet.

Alumínium kerítéspanel

Az alumínium kerítéspanel egy másik jó választás, ha olcsó és tartós fémkerítést szeretnénk. Az alumínium könnyű, ellenáll a korróziónak és hosszú élettartamú. Az alumínium kerítéspanelek méterenkénti ára 6.000-10.000 forint között változik, a kialakítástól és a minőségtől függően. Az alumínium kerítések előnye, hogy nem igényelnek festést, nem rozsdásodnak, elenyésző karbantartást igényelnek, így hosszú távon sokat spórolhatunk. Az alumínium kerítéspanelek esztétikusak, különböző mintázatokban és színekben kaphatóak, így könnyen illeszthetők bármely környezetbe.

Műanyag és fémkerítések összehasonlítása

Anyag

Előnyök

Árak (méterenként)

PVC kerítés

Könnyű, időjárásálló, alacsony karbantartás

5.000 - 8.000 Ft

Kompozit műanyag

Tartós, környezetbarát, alacsony karbantartás

6.000 - 10.000 Ft

Horganyzott drótkerítés

Strapabíró, tartós, olcsó

3.500 -   6.000 Ft

Alumínium kerítéspanel

Könnyű, időjárásálló, hosszú élettartamú

8.000 - 12.000 Ft

Vastag drótháló

Költséghatékony, egyszerű telepítés

2.000 -  4.000 Ft

Vasrács

Robusztus, biztonságos, hosszú élettartamú

6.000 - 9.000 Ft

A táblázat bemutatja a műanyag és fémkerítések előnyeit és árait, hogy könnyebben összehasonlíthasd őket és megtaláld a legjobb megoldást.

Az olcsó kerítés ötletek megtalálása nem könnyű feladat.

Az oldalon található szakértők segítenek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a pénztárcádnak és az igényeidnek megfelelően.

Kapcsolatfelvétel

Újrahasznosított anyagokból készült kerítések

Az újrahasznosított anyagokból készült kerítések nemcsak költséghatékonyak, hanem környezetbarát megoldást is jelentenek.
Nézzük meg a legnépszerűbb újrahasznosított anyagokból készült kerítés ötleteket!

Raklapból készült kerítés

A raklapból készített kerítés költségkímélő és kreatív megoldás a kerítésépítéshez. A raklapok könnyen beszerezhetőek, sok esetben ingyen is hozzá tudunk jutni. Ezen kerítések ára nagyon kedvező, méterenként általában ötszáz és kétezer forint között mozognak, attól függően, hogy milyen állapotú raklapokat használunk. Fontos megemlíteni, hogy egyedi és személyre szabott ötleteket kínál, könnyen festhető vagy díszíthető, bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat.

Raklap kerítés építése

Kerítés raklapból 

Használt téglából épített kerítés

A használt téglák újrahasznosításával készült kerítés egy másik költséghatékony és környezetbarát megoldás. A régi téglák felhasználásával készült kerítés esztétikus és tartós, ráadásul egyedi megjelenést kölcsönöz a kertnek. A használt téglából épített kerítés ára méterenként 3-5 ezer forint között változik, attól függően, hogy milyen minőségű és állapotú téglákat használunk. A használt téglából épített kerítés nagyszerű tulajdonsága, hogy idővel szép patinát kap, ami hozzájárul a természetes és rusztikus megjelenéshez.

Fémhulladékból készült kerítés

A fémhulladékból készült kerítés egy másik kreatív és költségtakarékos megoldás a kerítésépítéshez. A fémhulladékok újrahasznosításával készült kerítés nemcsak egyedi, hanem tartós is. Méterenkénti ára 2.000-4.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen típusú és minőségű fémhulladékot használunk fel. Újrahasznosított anyagok felhasználásával környezetbarát megoldást kínál, könnyen személyre szabható és egyedi kialakítást kapunk. Karbantartást minimálisan igényel, valamint nem elhanyagolható szempont, hogy idővel szép, patinás megjelenést kölcsönöz a kertnek.

Összefoglalva, számos kedvező árú és tartós kerítéstípus közül választhatunk, ha egy szép kerítéssel szeretnénk körbevenni a kertünket. A fa, műanyag és fém anyagok mellett az újrahasznosított anyagokból készült kerítések is remek választásnak bizonyulnak, amelyek környezetbarát és egyedi megoldást kínálnak.
Fontos, hogy a kerítés kiválasztásakor figyelembe vegyük a kiadások mellett a tartósságot, az esztétikai megjelenést, valamint a felmerülő karbantartási munkálatokat.

A környezetvédelem fontos szempont számodra?

Bízd szakemberekre a környezetbarát és újrahasznosított anyagokból készült kerítés megtervezését és építését!

Zöld megoldások

Természetes kerítések

A természetes megoldások kertünk körbekerítése során harmonikus és esztétikus hatást nyújtanak, és valóban környezetbarát megoldást jelentenek.
Nézzük meg a legnépszerűbb természetes kerítés ötletek!

Sövénykerítés

A sövénykerítés természetes zöld, környezetbarát, esztétikus térelválasztó lehetőség, emellett remekül szűri a zajt és véd a szél ellen is.

Gyorsan növő sövények

A gyorsan növő sövények ideálisak, ha gyorsan szeretnénk a magánélet intimitását biztosítani a kertünkben. Az ilyen típusú sövények például a fűzfa, babérmeggy vagy a ligetszépe. A gyorsan növő sövények ára méterenként ötszáz-kétezer forint között mozog, attól függően, hogy milyen növényt választunk.

Kevés karbantartást igénylő sövények

Ezek sövényfajták kevesebb metszést és ápolást igényelnek, így ideálisak azok számára, akik kevesebb időt szeretnének a kerítés karbantartására fordítani. Ilyen növények például a tiszafa, a magyal vagy a boróka. E sövények ára méterenként 1-3 ezer forint között mozog, a választott növénytől függően.

Sövénykerítés népszerű, olcsó és költséghatékony kerítésnek számít

Magyarországon közkedvelt a sövénykerítés

Kőfalak

A kőből épített kerítések tartósak és időtállóak, mindamellett esztétikus és természetes megjelenést biztosítanak.

Természetes kőfal

A természetes kőfal lenyűgöző és rusztikus megjelenést kölcsönöz a kertnek. A természetes kőfal építése azonban időigényes és költségesebb lehet, mint más kerítés ötletek. Ára méterenként 10-20 ezer forint között mozog, attól függően, hogy milyen típusú köveket használunk és milyen a kivitelezés minősége.

Betonkőből épített fal

A betonkőből épített fal egy olcsóbb és könnyebben megvalósítható alternatíva a természetes kőfalhoz képest. A betonkőfalak esztétikusak és tartósak, ráadásul számos színben és mintázatban elérhetőek, így könnyen illeszthetők a kert stílusához. Méterenkénti ára 5-10 ezer forint között mozog, attól függően, hogy milyen típusú betonköveket választunk és milyen a kivitelezés minősége.

Összefoglalva, a természetes kerítések, mint a sövények és a kőfalak, környezetbarát és esztétikus kialakítást nyújtanak. A gyorsan növő és a kevesebb gondozást igénylő sövények mellett a természetes és a betonkőből épített falak is remek választásnak bizonyulnak.

Fontos, hogy a kerítés kiválasztásakor figyelembe vegyük a költségeket, a tartósságot és az esztétikai megjelenést, valamint azt, hogy milyen karbantartást igényel az adott kerítés.

Természetes és újrahasznosított kerítésanyagok

Anyag

Előnyök

Árak (méterenként)

Raklapból készült kerítés

Költséghatékony, újrahasznosított, rusztikus megjelenés

1.000 - 3.000 Ft

Használt téglából épített kerítés

Stabil, hőszigetelő, újrahasznosított anyag

2.500 - 5.000 Ft

Fémhulladékból készült kerítés

Erős, tartós, újrahasznosított anyag

3.000 - 6.000 Ft

Sövénykerítés

Természetes, zöld, szép megjelenés, jó zajvédő

2.000 - 5.000 Ft

Természetes kőfal

Masszív, időtálló, természetes megjelenés

5.000 - 10.000 Ft

Betonkőből épített fal

Erős, tartós, alacsony karbantartás, költséghatékony

3.500 - 7.000 Ft

A táblázat bemutatja a természetes és újrahasznosított kerítésanyagok előnyeit és árait. Ezek az anyagok környezetbarát megoldások, amelyek segítenek fenntarthatóbb otthonokat építeni és elősegítik a környezeti felelősségvállalást.

Eleged van az állandó karbantartást igénylő kerítésből?

Lépj kapcsolatba a szakemberekkel, segítenek kiválasztani és megépíteni kevés karbantartást igénylő és költséghatékony kerítést.

Szakértő segítség

Kreatív kerítés ötletek

A kreatív kerítésépítési ötletek lehetővé teszik, hogy egyedi és személyre szabott kerítéssel díszítsük kertünket.
Nézzük meg a legérdekesebb és legkülönlegesebb ötleteket!

Színes festésű fa- és műanyag kerítések

A színes festésű fa- és műanyag kerítések lehetőséget kínálnak arra, hogy kertünket vidámabbá és élénkebbé tegyük. A színes kerítések egyedi és személyre szabott megjelenést kölcsönöznek, ráadásul könnyen festhetők és karbantarthatók. A színes kerítések ára méterenként 2.000-5.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen anyagból készültek és milyen festéket választunk hozzájuk.

Mozaikdíszítésű kerítés

A mozaik díszítésű kerítés egy különleges és művészi megoldás a kerítés kivitelezéséhez. A mozaikok használatával színes és egyedi mintákat alakíthatunk ki a kerítésen, amelyek igazán figyelemfelkeltőek és esztétikusak. A mozaikdíszítésű kerítés ára méterenként 8-15 ezer forint között változik, a választott mozaik anyagától és minőségétől függően.

Növényekkel dekorált kerítés

A növényekkel dekorált kerítés lehetővé teszi, hogy a kerítést természetes és zöld elemekkel díszítsük. A növényekkel dekorált kerítés nagyszerű tulajdonsága, hogy a kerítést bevonja a kert növényzete, így harmonikus és természetközeli megjelenést biztosít. A növényekkel dekorált kerítés ára méterenként 2.000-4.000 forint között mozog, a választott növényfajtától és a kivitelezés minőségétől függően.

A kreatív kerítés ötletekkel személyre szabhatjuk és egyedivé tehetjük kertünket. Legyen szó színes festésről, mozaik díszítésről vagy növényekkel való dekorációról, a lehetőségek száma szinte végtelen. Ne feledjük, hogy a kreatív kerítés ötletekkel nemcsak a kertünket tehetjük szebbé, hanem a környezetünket is örömtelibbé és élénkebbé varázsolhatjuk.

Összefoglalva, számos kreatív kerítés ötlet közül választhatunk, ha szeretnénk egyedi és személyre szabott kerítést létrehozni. A színes festésű, mozaik díszítésű és növényekkel dekorált kerítések mellett rengeteg más lehetőség is rendelkezésre áll, hogy kertünket igazán különlegessé tegyük. Fontos, hogy a kerítés kiválasztásakor figyelembe vegyük az árakat, a tartósságot és az esztétikai megjelenést, valamint a karbantartással kapcsolatos teendőket.

Kerítésépítés: Lépésről lépésre útmutató

A kerítés építése nem egy bonyolult folyamat, de néhány lépést be kell tartani, hogy biztosítsuk a sikeres és tartós eredményt. Íme egy lépésről lépésre útmutató a kerítés építéséhez:

Engedélyek és szabályozások

Mielőtt hozzáfognánk a kerítés építéséhez, fontos tisztázni az engedélyeket és szabályozásokat. Egyes településeken engedélyköteles lehet a kerítés építése, ezért érdemes előzetesen tájékozódni az önkormányzatnál és tanulmányozni a helyi építési szabályzatot.

Tervezés és méretezés

A tervezés és méretezés során gondoskodjunk a kerítés alaprajzának elkészítéséről, figyelembe véve a telek méretét, a terepviszonyokat és a kívánt magasságot. Majd ki kell választani, hogy milyen anyagból és milyen stílusban szeretnénk a kerítést megvalósítani.

Anyagok beszerzése

Az anyagok beszerzése során válasszuk ki és szerezzük be a kerítés építéséhez szükséges anyagokat, például a kerítéselemeket, oszlopokat, rögzítőket és egyéb tartozékokat. Ügyeljünk arra, hogy a beszerzett anyagok minősége megfelelő legyen, és lehetőleg megfeleljen a korábban meghatározott költségvetésnek.

Kerítés építése és befejezése

A kerítés építésének folyamata során kövessük a terveket és a szabályozásokat. Kezdjük az oszlopok elhelyezésével és rögzítésével, majd folytassuk a kerítéselemek rögzítésével és illesztésével. Ügyeljünk a pontos és szakszerű kivitelezésre, hogy a kerítés tartós és stabil legyen. Végül, ha szükséges, alkalmazzunk befejező eljárásokat, például festést vagy növények telepítését.

A kerítés építése nem ördöngösség, de fontos, hogy betartsuk a fent említett lépéseket, hogy sikeresen megvalósítsuk a projektet. Ne feledjük a kerítés kiválasztásakor mérlegelni a felmerülő költségeket, a tartósságot és az esztétikai megjelenést, valamint azt, hogy milyen karbantartást igényel az adott kerítés. Ha igazán körültekintően járunk el, akkor a kerítésünk hosszú éveken át szolgálhatja otthonunkat és kertünket.

Zsuzsanna sikeresen kerítés építés Qjob.hu segítségével

Szia, Zsuzsanna vagyok, és szeretném megosztani veled a történetemet arról, hogyan sikerült megtalálnom a tökéletes szakembert a kerítésem elkészítéséhez a Qjob.hu segítségével.

Egy napon rájöttem, hogy itt az ideje egy új kerítésnek a kertünkben, mert az előző már elég rossz állapotban volt. Azonban szűkös költségvetéssel rendelkeztem, ezért a legolcsóbb ötletekre volt szükségem. Kutakodni kezdtem az interneten, és akkor találtam rá a Qjob.hu oldalra.

Regisztráltam és elkezdtem böngészni a különböző szakemberek között. A profilok között találtam egy szakembert, Istvánt, aki számos sikeres projektet hajtott végre, és jó visszajelzéseket kapott a korábbi ügyfelektől. Főként Budapesten dolgozott, de éppen közel volt a lakhelyemhez, Egerben.

Kapcsolatba léptem vele, és elmondtam neki az igényeimet. Megbeszéltük a részleteket, ő pedig javasolt nekem néhány olcsó és tartós anyagot, mint például a horganyzott drótkerítést, amelynek ára méterenként 3.500 és 6.000 Ft között volt.

István kiváló szakembernek bizonyult, nagyon gyorsan és hatékonyan dolgozott. A kerítés elkészítése során figyelembe vette az összes kérésünket, és az eredmény lenyűgöző volt. Az új kerítés nemcsak jól néz ki, de az ára is nagyon kedvező volt, ami az én számomra fontos volt.

Összességében, a Qjob.hu segítségével sikerült megtalálnom a tökéletes szakembert a kerítésem elkészítéséhez és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Ha hasonló helyzetben vagy, és olcsó kerítés ötleteket keresel, akkor mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki a Qjob.hu-t!

Ne hagyd, hogy az építési folyamat elkeserítsen!

Vedd fel a kapcsolatot tapasztalt szakemberekkel, akik gyorsan és hatékonyan megvalósítják álmaid kerítését.

Kerítés építése

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen magasra építhetem a kerítést a telekhatáron?

A kerítés magassága általában településenként eltérő szabályozások alapján határozható meg. Általánosságban a telekhatáron álló kerítések magassága 1,5-2 méter között mozog. Mindig érdemes előzetesen tájékozódni a helyi építési szabályzatban és az önkormányzatnál.

Milyen anyagokat válasszak a kerítéshez, ha tartós és olcsó megoldást keresek?

A tartós és olcsó kerítésanyagok között megtalálhatóak a fafélék (pl. borovi fenyő, akácfa), a műanyag (PVC, kompozit) és a fém (horganyzott drótkerítés, alumínium kerítéspanel) anyagok. Ezek az anyagok megfelelő karbantartással hosszú élettartamot biztosítanak.

Milyen engedélyekre lehet szükségem a kerítés építéséhez?

Az engedélyek és a szabályozások településenként eltérőek lehetnek. Egyes helyeken engedélyköteles lehet a kerítés építése, ezért érdemes előzetesen tájékozódni az önkormányzatnál és a helyi építési szabályzatot tanulmányozni.

Hogyan tervezzem meg a kerítést, és milyen méretezést alkalmazzak?

A tervezés során készítsünk egy alaprajzot, figyelembe véve a telek méretét, a terepviszonyokat és a kívánt magasságot. Döntsük el, milyen anyagból és milyen stílusban szeretnénk a kerítést megvalósítani. A méretezés során fontos a kerítés hosszának és magasságának pontos meghatározása, valamint az oszlopok közötti távolság kiszámítása.

Mennyibe kerül átlagosan a kerítés építése?

A kerítés építésének költsége nagyban függ a választott anyagtól, a kivitelezés minőségétől és a kerítés hosszától. Az olcsóbb kerítés ötletek ára méterenként 2.000-5.000 forint között mozog, míg a drágább és különlegesebb anyagok esetében akár 15.000 forint/méter feletti összegekkel is számolhatunk.

Összefoglalás

A kerítés kiválasztása és építése során fontos szempont az anyagok költséghatékonysága és tartóssága. Az olcsó és tartós kerítés ötletek közül több lehetőség is rendelkezésre áll:

  1. Fafélék: Borovi fenyő és akácfa kerítések a megfelelő kezeléssel és karbantartással hosszú élettartamot biztosíthatnak.
  2. Műanyag: PVC és kompozit anyagokból készült kerítések időjárásállóak és kevés karbantartást igényelnek.
  3. Fémkerítések: Horganyzott drótkerítés és alumínium kerítéspanel a strapabíró és tartós választások közé tartoznak.
  4. Újrahasznosított anyagok: Raklapból, használt téglából és fémhulladékból készült kerítések környezetbarát és költséghatékony megoldást kínálnak.
  5. Természetes kerítések: A sövénykerítések és kőfalak esztétikai szempontból vonzóak és természetes megjelenést kölcsönöznek a kertnek.

A legjobb olcsó kerítés ötlet kiválasztása során fontos figyelembe venni a költségeket, a tartósságot, az esztétikai megjelenést és a karbantartás szükségességét. Ha mindent megfelelően végrehajtunk és betartjuk a folyamat lépéseit, akkor a kerítésünk hosszú éveken át szolgálhatja otthonunkat és kertünket.

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést