Article Image

A ponthegesztett kerítés telepítése: Készítse el saját maga, vagy bízza szakemberre?

A ponthegesztett kerítés, mely egyedülálló és praktikus megoldás lehet otthona számára. De vajon minden arany, ami fénylik?
Konzultáció kérés szakemberektől
Szakember segítségére van szükség??Konzultáció kérés szakemberektől

Olvasson tovább, hogy megtudja, miért érdemes jól megfontolni a választást.

Ponthegesztett kerítés alapjai

Mi az a ponthegesztett kerítés?

A ponthegesztett kerítés, mint a neve is sugallja, hegesztési technikával összekapcsolt drótháló. Különösen népszerűek az épületek, parkok és ipari területek körül, ahol a biztonság kulcsfontosságú tényező.

A ponthegesztett kerítés olyan kerítéstípus, mely stílusos, biztonságos és időtálló választás. Fontos azonban a megfelelő anyagot választása, a telepítésnél érdemes szakembert igénybe venni, és ügyelni kell a karbantartásra. Ismerje meg az alapvető tudnivalókat cikkünkben!

A ponthegesztett kerítés előnyei

Biztonság

Az egyik legjelentősebb előny, amit a ponthegesztett kerítés kínál, a biztonság. A speciális gyártási technológia eredményeként ez a kerítéstípus rendkívül szilárd és ellenálló, így nagymértékben megnehezíti a nem kívánt behatolók dolgát. Emellett a különféle magasságokban kapható kerítések (1,2 métertől akár 2,4 méterig) lehetővé teszik, hogy igényeinknek megfelelően válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Egy 2 méter magas acél ponthegesztett kerítés ára általában 15.000 és 40.000 forint körül alakul négyzetméterenként.

Ár-érték arány

A ponthegesztett kerítés nemcsak biztonságos, de ár-érték arányban is jó választás. Hosszú távon a kezdeti befektetés megtérül, hiszen a karbantartása egyszerű és olcsó.

Design lehetőségek

A ponthegesztett kerítés többféle színben és stílusban kapható, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén illeszkedjen az otthona környezetébe.

Ne bízza a véletlenre a kerítésépítést!

Vegye fel a kapcsolatot egy tapasztalt szakemberrel a Qjob.hu-n keresztül, aki garantálja a minőségi munkát.

Vegye fel a kapcsolatot most!

A ponthegesztett kerítés kiválasztása

Milyen anyagot válasszon?

Acél ponthegesztett kerítés

Az acél ponthegesztett kerítés igen strapabíró és hosszú élettartamú, ám ezt a minőséget meg is kell fizetni. Az acél kerítések általában 15.000 és 40.000 forint között mozognak négyzetméterenként.

Alumínium ponthegesztett kerítés

Az alumínium kerítések könnyebb alternatívát jelentenek, de kevésbé ellenállóak. Áruk viszont kedvezőbb, általában 10.000 és 30.000 forint az ára négyzetméterenként.

Milyen méretű kerítést válasszon?

A kerítés magasságától függ, hogy mennyire lesz védett a körbekerített terület. A magasabb kerítések több biztonságot jelentenek, de drágábbak is.

A kerítés színe és stílusa

Fontos, hogy a kerítés passzoljon a ház stílusához. Szerencsére a ponthegesztett kerítések széles választékban elérhetők.

Ponthegesztett kerítéstípusok és árak

Az alábbi táblázat bemutatja a különböző típusú ponthegesztett kerítések árait. Az árak változhatnak a gyártótól, az anyagtól és a kerítés méretétől függően.

Kerítés típusa

Méret (magasság x szélesség)

Ár (Ft/m)

Acél

1.2 m x 2.5 m

12.000 - 15.000

Inox

1.5 m x 2.5 m

20.000 - 25.000

Galvanizált acél

1.8 m x 2.5 m

16.000 - 20.000

PVC bevonatú acél

2 m x 2.5 m

18.000 - 23.000

Rozsdamentes acél

1.2 m x 2.5 m

30.000 - 35.000

Alumínium

1.5 m x 2.5 m

25.000 - 30.000

Réz

1.8 m x 2.5 m

35.000 - 40.000

A ponthegesztett kerítés telepítése

A kerítés kiválasztása után a következő nagy kérdés, hogy ki végzi a telepítést. Két fő lehetőségünk van: magunk végezzük a munkát, vagy szakemberre bízzuk.

Saját maga telepíti, vagy szakembert hív?

Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell vennünk a döntés előtt.

DIY telepítés: előnyök és hátrányok

Az önálló telepítésnek számos előnye van. Először is, pénzt takaríthatunk meg a munkadíjon. Másodszor, nagyszerű érzés saját kezűleg létrehozni valamit. Ugyanakkor, ha nem rendelkezünk megfelelő szerszámokkal és tapasztalattal, az önálló telepítés nehézkes és időigényes lehet. Továbbá, ha hibát követünk el, az esetleges javítások további költségeket jelentenek.

Szakember megbízása: miért lehet ez a jobb választás?

Bár a szakember megbízása többe kerül, mégis sok előnye van. Először is, a szakemberek gyorsan és hatékonyan dolgoznak, így időt takaríthatunk meg. Másodszor, a szakértőknek van tapasztalatuk a kerítések telepítésében, így kevesebb a valószínűsége a hibáknak. Továbbá, ha probléma adódik a telepítés során, a szakember képes megoldani azt. A szakember által telepített ponthegesztett kerítés ára négyzetméterenként általában 20.000 és 30.000 forint között van, de ez függ a kerítés típusától és a munka bonyolultságától.

Ha igazán tartós és esztétikus ponthegesztett kerítést szeretne, akkor nincs más dolga, mint egy profi szakemberhez fordulni.

A Qjob.hu-n könnyedén találhat olyan szakembert, aki a terveit valóra váltja.

Találjon szakembert!

Végső soron a döntés az Ön kezében van. Mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, és válassza azt a lehetőséget, amely a legjobban megfelel az Ön igényeinek és pénztárcájának.

Hogyan kerülje el az átverést a ponthegesztett kerítés vásárlásakor?

A ponthegesztett kerítés kiválasztása és telepítése során fontos, hogy tudatosan vásároljunk. A következőkben ehhez adunk néhány tippet.

Figyeljen a minőségi tanúsítványokra

A minőségi tanúsítványok nagyon fontosak, mivel bizonyítják, hogy a termék megfelel a vonatkozó szabványoknak és jogszabályoknak. Mindig ellenőrizze, hogy a kerítés rendelkezik-e a szükséges tanúsítványokkal, például CE-jelöléssel, ami a termék biztonságát és minőségét igazolja.

Ellenőrizze a beszállítót

A beszállító hírneve és megbízhatósága is fontos szempont. Ellenőrizze, hogy a beszállító rendelkezik-e szükséges engedélyekkel és minősítésekkel, valamint hogy hosszú távon is stabil-e a piacon. Továbbá, győződjön meg arról, hogy a vállalat tisztességes üzleti gyakorlatokat követ-e, és nem alkalmaz megtévesztő marketingtrükköket.

Keressen referenciákat és véleményeket

Az ügyfelek visszajelzései szintén nagyon értékesek lehetnek a döntéshozatal során. Keressen véleményeket és referenciákat az interneten, és beszéljen korábbi vásárlókkal, hogy megtudja, milyen tapasztalataik vannak. Kérjen ajánlásokat barátaitól, családtagjaitól vagy szakemberektől is.

A fentiekben felsorolt tippek segítenek abban, hogy tudatosan vásároljon, és elkerülje az átveréseket. Ne felejtse, hogy a legfontosabb az, hogy olyan kerítést válasszon, ami megfelel az Ön igényeinek, és hosszú távon is megállja a helyét.

Gyakori hibák a ponthegesztett kerítés vásárlásakor és telepítésekor

Bár a ponthegesztett kerítés egy remek választás, vannak tipikus hibák, melyekbe a vásárlók gyakran beleesnek. Összegyűjtöttük ezeket, hogy segítsünk elkerülni őket.

Nem megfelelő anyagok választása

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a vásárlók nem figyelnek eléggé a kerítés anyagára. A ponthegesztett kerítések készülhetnek acélból, alumíniumból vagy egyéb fémekből. Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és fontos, hogy a konkrét szükségleteinknek megfelelőt válasszuk.

Nem megfelelő telepítési technika

A telepítés során is előfordulhatnak hibák. Az egyik leggyakoribb, hogy a tulajdonosok nem a megfelelő eszközöket vagy technikákat használják a kerítés telepítéséhez, ami a kerítés instabil, bizonytalan szerkezetét eredményezheti. Fontos, hogy megfelelően legyen előkészítve a talaj, valamint követni kell a telepítési utasításokat.

Rosszul mért kerítési terület

Egy másik gyakori hiba a bekerítendő terület rossz mérése. Ha a területet nem precízen mérjük le, akkor a kerítés nem fog illeszkedni, és további munkát és költségeket igényel a probléma kijavítása. Ezért fontos, hogy alaposan és pontosan mérjük meg a területet a vásárlás előtt.

Ezeknek a hibáknak a megelőzésével nemcsak időt és pénzt takaríthatunk meg, hanem a kerítés élettartamát is meghosszabbíthatjuk. Legyen óvatos, és döntsön okosan a ponthegesztett kerítés vásárlásakor és telepítésekor!

A ponthegesztett kerítés karbantartása és élettartama

A ponthegesztett kerítés megfelelő karbantartása nemcsak a kerítés kinézetét befolyásolja, de az élettartamát is meghosszabbíthatja. Nézzük meg, hogyan lehet ezt a legjobban megvalósítani.

Hogyan hosszabbítható meg a kerítés élettartama?

Ennek érdekében fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük és karbantartsuk a kerítést, hogy időben észleljük az esetleges károkat. Ezenkívül ajánlott a kerítést évente egyszer tisztítani és festeni, hogy megvédjük azt a korróziótól és az időjárás hatásaitól.

Karbantartási tippek

A karbantartás során a felület anyagához megfelelő tisztítószereket és eszközöket kell alkalmazni. Például, fém kerítés esetén olyan termékeket kell használni, amelyek védelmet nyújtanak a rozsda ellen. Ezenkívül, ha a kerítésnek vannak mozgó részei, mint például a kapuk, akkor ezeket rendszeresen olajozni kell, hogy zökkenőmentesen működjenek.

Hogyan találjunk szakembert a kerítés építéséhez?

A kerítésépítés sikere nagyban függ attól, hogy milyen szakembert bízunk meg a munkával. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy segítsünk megtalálni a legmegfelelőbb szakembert.

Milyen kérdéseket tegyünk fel a szakembernek?

  1. Mennyi tapasztalata van a ponthegesztett kerítések építésében?
  2. Milyen anyagokat ajánl a projekt számára?
  3. Hogyan kezeli a munka közben felmerülő problémákat?
  4. Milyen garanciát vállal a munkájáért?
  5. Mennyibe kerül a munka, és milyen fizetési feltételekkel dolgozik?

Építse meg álmai kerítését egy megbízható szakember segítségével!

Látogasson el a Qjob.hu oldalra, ahol számos profi kerítésépítő várja, hogy megvalósítsa álmait

Tovább a szakemberekhez!

Munkadíjak a ponthegesztett kerítés telepítésére

Ebben a táblázatban láthatók telepítéssel járó munkadíjak. Figyelem, az árak a szolgáltatás bonyolultságától és a szakember tapasztalatától függően változhatnak.

Szolgáltatás

Leírás

Ár (Ft)

Méretfelvétel

A kerítési terület pontos felmérése

10.000 - 20.000

Tervezés

A kerítés megtervezése a méretfelvétel alapján

15.000 - 30.000

Anyagbeszerzés

A kerítés anyagainak beszerzése

Anyagköltség + 10-20%

Telepítés

A ponthegesztett kerítés telepítése

3.000 - 5.000/m

Karbantartás

Az elkészült kerítés karbantartása, javítása

20.000 - 40.000/alkalom

Hogyan védhetjük meg magunkat a megbízhatatlan szakemberektől?

  1. Ellenőrizze a szakember referenciáit és a róla található véleményeket az interneten.
  2. Kérjen árajánlatot több szakembertől is, hogy össze tudja hasonlítani azokat.
  3. Ügyeljen arra, hogy minden megállapodást írásba foglaljanak.
  4. Ne fizesse ki előre a teljes munkadíjat, inkább válasszon olyan fizetési ütemezést, amely a munka előrehaladásával szinkronban van.
  5. Ha bármilyen kétsége van, inkább keressen másik szakembert.

Egy nagyszerű forrás a szakemberek megtalálásához a Qjob.hu weboldal, ahol számos tapasztalt és megbízható szakember található, akik szívesen segítenek a ponthegesztett kerítés építésében.

Összefoglaló: a ponthegesztett kerítés vásárlásának legfontosabb lépései

A ponthegesztett kerítés vásárlása során fontos szempont a minőség, a megbízható beszállító kiválasztása, a szakszerű telepítés és a rendszeres karbantartás. Ezek mind hozzájárulnak a kerítés hosszú élettartamához, minőségének megőrzéséhez, ha tudatosan döntünk, végső soron a pénztárcánkat is kíméljük. 

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést