Article Image

Mennyibe kerül a 3D kerítés építés?

Ismertesse meg gyorsan a 3D kerítés építésének költségeit kalkulátorunk segítségével: munkadíj és anyagköltség egy helyen!
🤓 Online kalkulátor
Számold ki a projekted költségét🤓 Online kalkulátor

Gondolkodtál már azon, hogy mennyibe kerülne egy 3D kerítés az otthonod köré? Ezek a megvalósítások egyedülálló stílust és modern megjelenést kínálnak. Ebben a cikkben mélyre ásunk és megvizsgáljuk az anyag- és építési költségeket.

Kerítésépítő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb kerítésépítő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el kerítésprojektjét ma!

Szakembert Keresek

 

Gyors menü:


Bevezetés a 3D kerítés világába

Amikor először hall valaki a 3D kerítés koncepciójáról, kissé meglepődhet. Azt gondolhatja, hogy ez valami futurisztikus, csak a filmekben létező dolog. De aztán világossá válik: ez a kialakítás nem csupán egy új trend, hanem egy olyan innovatív megoldás, amely egyedülálló esztétikával és funkcionalitással bír.

 

Szerezze be ingyenes, személyre szabott ajánlatokat helyi kerítésépítőktől!
 

 

Mi az a 3D kerítés?

Ez egy nem a hagyományos értelemben vett háromdimenziós objektum. Itt nem a mozis 3D-ről beszélünk. Az elnevezés a kerítés egyedi kialakításából ered. József, egy budapesti építészmérnök elmondta, hogy ezek a kerítések speciális kialakítással rendelkeznek, amely optikailag háromdimenziós megjelenést kölcsönöz nekik. Például egy 2 méter magas és 10 méter hosszú 3D kerítés esetén az anyagok, mint az alumínium vagy acél panelek, úgy vannak elrendezve, hogy térbeli hatást keltsenek. Egy ilyen kerítés négyzetméterenkénti ára változó, de tapasztalatok szerint 70.000 és 200.000 Ft között mozog, a kiválasztott anyagtól és a gyártótól függően.

A 3D kerítés népszerűsége és előnyei

De miért választják egyre többen ezt a modern kerítéstípust? Az egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal tartósabbak a hagyományos típusokhoz képest. Továbbá, ezek a kerítések nem csak praktikusak, de esztétikailag is kielégítőek. Katalin, egy győri ingatlanügynök hozzátette: „Azoknál az ingatlanoknál, ahol ilyen megoldás van, magasabb az értékük, mivel a vevők értékelik az innovatív és modern megjelenést.” Ráadásul a 3D kialakítás lehetővé teszi a jobb intimitást és a zajcsökkentést, ami különösen városi környezetben előnyös. Ha valaki a jövőbe szeretne beruházni és korszerű, tartós kerítést szeretne, akkor a 3D kerítés remek választás.

Ebben a világban, ahol minden gyorsan fejlődik és változik, az építészetben és a kerttervezésben is megjelennek az újítások. A 3D kerítés csak egy azon innovációk közül, amelyekkel az emberek otthonaikat még kényelmesebbé és vonzóbbá tehetik.

3D kerítés ár: anyagok és költségeik

Amikor egy ilyen típusú kerítésről beszélünk, az anyagok és költségeik az első kérdések közé tartoznak. Mivel ezek a kerítések többféle anyagból készülhetnek, az ár is változó lehet. Nézzük meg részletesen a különféle lehetőségeket!

Fém és huzal alapú kialakítás

A fém alapú 3D kerítések nemcsak tartósságot, hanem modern megjelenést is biztosítanak az otthonoknak. A leggyakrabban használt fémek közé tartozik az acél és az alumínium.

Fém és huzal alapú kialakítás

Acélkerítés anyagár

Az acélkerítések strapabíróak, és kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Egy négyzetméter acélkerítés ára változó, de általában 80.000 és 150.000 Ft között mozog. Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak az anyag minőségétől, a gyártótól és a kivitelezési költségektől is függhetnek.

Alumínium kerítés anyagár

Az alumínium könnyű és nem rozsdásodik, így kiváló választás olyan környezetekhez, ahol az időjárás kihívást jelent. Az alumínium kerítés négyzetméterenkénti ára valamivel magasabb, gyakran 100.000 és 180.000 Ft közötti intervallumban találkozhatunk vele.

Műanyag és kompozit 3D kerítés

A műanyag és kompozit alapú kerítések a könnyedségük és a karbantartásuk egyszerűsége miatt népszerűek.

Műanyag kerítés anyagár

A műanyag kerítések könnyen telepíthetők és karbantarthatók. A négyzetméterenkénti műanyag kerítés ára általában 50.000 és 90.000 Ft között mozog, de természetesen ez a választott műanyag típusától és a design-tól is függ.

Kompozit kerítés anyagár

A kompozit kerítések egy műanyag és fa keverékéből készülnek, ami a fának a természetes megjelenését és az műanyagnak a tartósságát egyesíti. Egy négyzetméter kompozit kerítés átlagosan 70.000 és 130.000 Ft között kerül.

A kerítés kiválasztásánál fontos, hogy az anyagok minőségét és a hozzájuk kapcsolódó költségeket is figyelembe vegyük. Ez a befektetés nem csak a biztonságról szól, hanem otthonunk esztétikai megjelenéséről is.

3D kerítés anyagok és költségeik

Anyag

Méret
(magasság x hosszúság)

Ár
(Ft/m2)

Acél

1,5m x 10m

5.000

Alumínium

1,8m x 10m

8.000

Műanyag

1,2m x 8m

4.500

Kompozit

1,7m x 9m

7.500

Huzal

1,4m x 10m

3.000

Bambusz

2m x 8m

6.500

Fa

1,8m x 10m

5.500

Üveg

1,6m x 9m

10.000

Ebben a táblázatban összegyűjtöttük a különböző 3D kerítés anyagokat, azok méreteit és az átlagos m2 árakat. Ez segíthet a költségvetés tervezésében és a megfelelő anyag kiválasztásában.

 

Összehasonlítja a legjobb kerítésépítési ajánlatokat. Rendelje meg a szolgáltatást online, csak néhány perc alatt.
 

 

3D kerítés építés árak

 

Miközben sokan a kerítés anyagára gondolnak először, mint árakat alakító tényező, a kerítés építésének teljes költségét sok tényező befolyásolja. Az építési folyamat, a munkaerő, az idő, és az előkészítés is jelentős részét képezheti az összköltségnek. Lássuk ezeket részletesen!

Munkaerő költségek és szakemberek

A kerítés építése nem egy "csináld magad" típusú feladat, különösen, ha a tartósság és a minőség a cél. Egy profi csapat bérlése nélkülözhetetlen. Péter, egy helyi építési vállalkozó elmondta, hogy az áraik 10.000 és 20.000 Ft között mozognak négyzetméterenként, ami tartalmazza a telepítést és az esetleges korrekciókat is.

Az építési idő és a költségek összefüggései

Mint minden építési projektben, az idő pénz. Minél hosszabb egy projekt, annál többe kerül. A 3D kerítés építése általában 1-2 hétig tart egy átlagos méretű kertben, de ez a terület nagyságától és a terepviszonyoktól is függ. Minden további hét jelentős költségnövekedést okozhat.

Alapozás és előkészítés

Mielőtt a kerítés telepítésre kerülne, az alapozás és az előkészítés is fontos lépés. Ez magában foglalja a talaj előkészítését, az alapozó anyagok (pl. beton) beszerzését és alkalmazását. Krisztián, egy tapasztalt kertész azt mondta, hogy az alapozás költségei négyzetméterenként 5.000 és 15.000 Ft között alakulnak.

A kerítés telepítése és rögzítése

Az anyagok beszerzése után jön a kerítés valódi telepítése. Ez magában foglalja az egyes panelek, rögzítők és esetleges kapuk telepítését. Az eszközök, mint a betonkeverők, a fúrógépek és egyéb szerszámok bérlési költségeit is figyelembe kell venni. Ez a lépés további 20.000 és 50.000 Ft közötti költséget jelenthet négyzetméterenként.

A kerítés építése nem egy egyszerű feladat, de a végeredmény egy lenyűgöző, tartós és modern kerítés lesz, amely évekig állja meg a helyét. Minden forintot megér!

Tervezési tippek a költségek csökkentésére

A 3D kerítés telepítése során a költségek gyorsan felhalmozódhatnak. De néhány stratégiai döntéssel jelentős összegeket spórolhatunk meg. Nézzük, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy az építési és karbantartási költségeket a minimumra csökkenthessük!

Az építési folyamat optimalizálása

Az építési folyamat során is vannak spórolási lehetőségek:

  • Előre gyártott panelek: Ezeknek a paneleknek a telepítése gyorsabb, így kevesebb munkaerőt igényel.
  • Kerítés magasságának mérlegelése: Egy alacsonyabb kerítés kevesebb anyagot és kevesebb időt igényel a telepítéshez.
  • Szezonalitás: A kerítés építése a szezonon kívül, például télen, olcsóbb lehet, mivel kevesebb a kereslet a szakemberek iránt ebben az időszakban.

3D kerítés építési költségek munkafázisonként

Munkafázis

Időtartam
(óra)

Ár
(Ft/nm)

Alapozás és előkészítés

5

3.000

Kerítés telepítése

10

3.500

Rögzítés és befejező munkák

3

4.000

Festés vagy felületkezelés

4

2.500

Talaj rendezése és növények

3

2.000

Kapu telepítése

6

4.500

Elektromos rendszer telepítése

5

5.000

Ezen táblázat bemutatja a 3D kerítés építésének különböző munkafázisait, azok időtartamát és az átlagos óradíjakat. A táblázat segítségével könnyedén elkészítheti a kerítés építésének költségvetését, figyelembe véve az összes szükséges lépést és költséget.

 

Foglaljon magas minőségű kerítésépítőket a legkedvezőbb árakon egyszerűen.
 

 

Tippek anyagok vásárlásához

Amikor eldöntöttük, hogy 3D kerítést szeretnénk építeni, az anyagválasztás és a beszerzés lesz az egyik első lépésünk. Ez a folyamat azonban nem mindig egyszerű. A következő tippek segítségével zökkenőmentes és költséghatékony vásárlást érhetünk el.

1. Kutatás és összehasonlítás

Mielőtt bármit is vásárolnánk, érdemes alaposan utánanézni az elérhető anyagoknak. A piacon sokféle termék és márkák közül válogathatunk. Olvassunk véleményeket és kérdezzünk meg szakértőket.

2. Minőség ellenőrzése

Ne dőljünk be az olcsó árnak, hiszen lehet, hogy a minőség nem megfelelő. Egy rossz minőségű anyag sokba kerülhet a jövőben, ha hamar elhasználódik vagy tönkremegy.

3. Mennyiségi kedvezmények

Ha nagyobb mennyiséget vásárolunk, gyakran kaphatunk kedvezményt. Érdemes előre tervezni és egyszerre beszerezni minden szükséges anyagot.

4. Helyi beszállítók

A helyi beszállítók gyakran jobb áron kínálnak anyagokat, és a szállítási költségek is alacsonyabbak lehetnek. Emellett a helyi piacon könnyebben találunk referenciákat és véleményeket.

5. Szezonalitás

Néhány anyag szezonálisan olcsóbb lehet. Például, ha a téli hónapokban vásároljuk meg a faanyagokat, azok gyakran olcsóbbak, mint nyáron.

6. Beszerzési források diverzifikálása

Ne tegyük le a voksunkat egyetlen beszállító mellett. Az árak és a készlet változhatnak, így érdemes több forrásból is tájékozódni.

7. Mintadarabok kérés

Mielőtt nagyobb mennyiségben vásárolnánk, kérjünk mintadarabokat. Ez segít megbizonyosodni arról, hogy a termék megfelel az elvárásainknak és az ígéreteknek.

Az anyagok vásárlásakor alaposan készüljünk fel, és ne siettessük a döntéseinket. A megfelelő anyagok kiválasztása nemcsak a kerítésünk élettartamát növeli, hanem hosszú távon is költséghatékonyabbá teheti a projektet.

3d kerítés

Anyagválasztási stratégiák

A kerítés anyaga az egyik legnagyobb költség. De van néhány módszer, amivel spórolhatunk:

  • Használt anyagok: Néha a használt vagy újrahasznosított anyagok ugyanolyan jó minőségűek lehetnek, mint az újak, de sokkal olcsóbbak.
  • Mennyiségi kedvezmények: Nagyobb mennyiségekben történő vásárlás során gyakran lehet kedvezményeket kapni. Ez különösen akkor hasznos, ha több kerítési projekt is van tervben.
  • Helyi források: Néha a helyi anyagok, mint a helyi kő vagy fa, olcsóbbak lehetnek, mint az importált anyagok.

 

Hasonlítsa össze a vezető kerítésépítő cégek ajánlatait mindössze néhány perc alatt.
 

 

Hosszú távú karbantartási költségek csökkentése

A kezdeti költségeken túl a karbantartás is pénzbe kerül. Azonban előre gondolkodva csökkenthetjük ezeket a költségeket:

Tartós anyagok választása

Bár előre többe kerülhetnek, hosszú távon kevesebbet kell majd rájuk költeni.

Megfelelő alapozás

Egy jól alapozott kerítés kevésbé fog mozogni vagy deformálódni az idővel, így kevesebb javításra lesz szükség.

Rendszeres ellenőrzés

Az apró problémák időben történő azonosítása és kijavítása megelőzi a nagyobb, drágább javításokat később.

A költségek csökkentésének tervezése nem csak a pénztárcánknak tesz jót, hanem biztosítja, hogy a kerítésünk sokáig szép és funkcionális marad.

Hol találjunk szakembert a 3D kerítés építéséhez?

A 3D kerítés építése nem kis vállalkozás, és a projekt sikeressége nagyban múlik a választott szakemberen. A minőségi munka érdekében fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakembert találjunk, aki megfelel az elvárásainknak és a költségvetésünknek.

Qjob - A legjobb hely szakemberek keresésére

Amikor szakembert keresünk a kerítésünk építéséhez, az egyik legjobb platform a Qjob. Ez a weboldal egyfajta összekötő kapocs a megbízók és a szakemberek között. A felhasználók áttekinthetik a szakemberek profiljait, korábbi munkáikat, értékeléseket és ajánlásokat olvashatnak el róluk. A rendszer lehetővé teszi, hogy pontosan azt a szakembert találjuk meg, aki a legjobban illik a projektünkbe és az igényeinkbe. Emellett a platform biztonságos fizetési rendszert kínál, így mindkét fél számára garantált a megbízhatóság és a nyugalom. Ne hagyjuk a véletlenre a kerítésünk építését! A Qjob segítségével professzionális szakembert találhatunk a munkához.

Összefoglalás

A 3D kerítés nem csak modern és esztétikus megoldás, hanem hosszú távú befektetést is jelent az otthonod számára. Ahogy ebben a cikkben is láttuk, a kerítés anyagai, építési költségei és a hosszú távú karbantartás egyaránt fontos szerepet játszanak a teljes költségvetés kialakításában. Az anyagválasztástól kezdve, az építési folyamat optimalizálásán át, egészen a hosszú távú karbantartási stratégiákig számos módon spórolhatunk. A legfontosabb, hogy tájékozott döntéseket hozzunk, és szakértői segítséget vegyünk igénybe, hogy kerítésünk évekig állja a sarat és megóvja otthonunkat. Emellett nem árt időről időre ellenőrizni és karbantartani, hogy a kezdeti befektetésünk hosszú távon is megtérüljön. A 3D kerítés nem csak egy szép látványt kínál, de hozzáadott értéket is jelent otthonunknak.

 

Azonnali, helyi kerítésépítők ajánlatai - tervezze meg projektjét még ma!
 

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mekkora költséggel számolhatok egy átlagos 3D kerítés kialakításánál?

Az ár nagyban függ az anyagoktól, a kiválasztott design-tól és a telepítési munkáktól. Egy átlagos 3D kerítés költsége változó, de a legtöbb esetben a kiválasztott anyagtól és a munkaerőtől függ.

Hogyan befolyásolják az anyagok a végösszegét?

Különböző anyagok különböző költségvetési igényekkel rendelkeznek. Például az acél általában költséghatékonyabb, míg az alumínium drágább lehet. A minőség és a tartósság is befolyásolja az árat.

Hol találhatok megbízható szakembert a telepítéséhez?

A Qjob.hu egy kiváló platform, ahol tapasztalt és értékelt szakembereket találhat a kerítés projektjeihez, garantáltan megfelelő áron és minőségben.

Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos 3D kerítés telepítése és mennyibe kerül?

A telepítés időtartama függ a kerítés hosszától és a terepviszonyoktól. Egy átlagos projekt 1-2 héten belül elkészülhet. A költségek a szakember díjazásától és az anyagköltségektől függenek ebben az időszakban.

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést