Article Image

Mennyibe kerül a drótfonatos kerítés?

Ismerje meg a drótfonatos kerítés építésének pontos költségeit! Kattintson az alábbi 'Online kalkulátor' gombra, és töltse ki az adatokat a személyre szabott árajánlatért.
🤓 Online kalkulátor
Számold ki a projekted költségét🤓 Online kalkulátor

Gondolkozott már azon, mennyibe kerül egy drótkerítés? Az árak széles skálán mozoghatnak, de milyen tényezők határozzák meg ezt a költséget? Cikkünk segít átlátni az árképzést, hogy a legjobb döntést hozhassa.

Kerítésépítő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb kerítésépítő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el kerítésprojektjét ma!

Szakembert Keresek

Gyors navigáció:


A drótfonatos kerítés általános jellemzői

A drótfonatos kerítés az egyik leggyakoribb kerítéstípus, amelyet az otthonok, vállalatok és közintézmények széles körében használnak. Az egyszerűség, az árak és az alacsony karbantartási igények miatt ez a kerítésforma igen népszerű. De vajon mitől függ a drótkerítés költsége?

 

Szerezze be ingyenes, személyre szabott ajánlatokat helyi kerítésépítőktől!
 

 

A drótkerítés anyagának hatása az árra

A drótkerítés árak elsősorban az anyagtól függnek. A huzalok anyaga, vastagsága és a bevonat típusa mind befolyásolja az árat. Vegyük például a rozsdamentes acél drótkerítést. Ez egy prémium termék, amely tartós és ellenálló, de az ára magasabb lehet, mint egy egyszerű, bevonatlan acél drótkerítésnek. Egy 50 méter hosszú és 1 méter magas rozsdamentes acél drótkerítés ára például 150.000 forinttól kezdődik, míg ugyanez a méretű bevonatlan acél drótkerítés már 100.000 forintért is elérhető.

A drótkerítés magasságának és hosszúságának szerepe

A drótkerítés árak természetesen a kerítés méretétől is függnek. Minél hosszabb és magasabb a kerítés, annál több anyagot igényel, és így az ára is emelkedik. Például, egy 1 méter magas, 50 méter hosszú drótkerítés jelentősen olcsóbb, mint egy 2 méter magas, 100 méter hosszú kerítés. Az előbbi esetben az ár 100.000 forint körül lehet, míg az utóbbi esetben akár 400.000 forintot is elérhet. Minden esetben érdemes alaposan megfontolni, hogy mekkora kerítésre van szükségünk, és ehhez mérten alakítani a költségvetésünket, és választani anyag típust.

Ritka, de szép a fekete színű drótkerítés

Ha már drótkerítés, akkor legyen fekete matt!

Drótkerítés típusok és árak

Egy drótkerítés vásárlása során több tényezőt is érdemes figyelembe venni, melyek befolyásolják a végösszeget. A drótkerítések különböző típusai eltérő árkategóriába tartoznak. Az acél drótkerítés általában olcsóbb, mint a műanyag bevonatú változat, de kevésbé időjárásálló és gyorsabban korrodál. Egy alap acél drótkerítés költsége 100.000 forinttól kezdődik 50 méter hosszban.

Az anyagminőség természetesen befolyásolja az árát. Az alacsonyabb minőségű anyagok általában olcsóbbak, de rövidebb élettartamúak és nagyobb karbantartást igényelnek.

Az acél drótkerítés 

Az acél drótkerítés erős és tartós, de hajlamos a rozsdásodásra. Ha a drótkerítést nem kezelik megfelelően, akkor az időjárás hatására hamar tönkremehet. Egy 50 méter hosszú acél drótkerítés ára 100.000 forint körül kezdődik.

A műanyag bevonatú drótkerítés

A műanyag bevonatú drótkerítés időjárásálló és könnyen karbantartható. Az ára magasabb, mint az acél drótkerítésének, de hosszú távon megtérülhet, mivel kevesebb karbantartást igényel. Egy 50 méter hosszú műanyag bevonatú drótkerítés ára 150.000 forinttól kezdődik.

Drótkerítés Típusok és Árak

Drótkerítés Típusa

Méretek (Magasság x Hosszúság)

Átlagos Ár

Acél drótkerítés

180 cm x 50 m

70.000 Ft

Műanyag bevonatú drótkerítés

180 cm x 50 m

85.000 Ft

Ponthegesztett drótháló

180 cm x 50 m

105.000 Ft

Vadháló

180 cm x 50 m

90.000 Ft

Drótháló Praktiker

180 cm x 50 m

75.000 Ft

Drótfonat

180 cm x 50 m

60.000 Ft

Ez a táblázat összefoglalja a különböző típusú drótkerítések átlagos árait. A konkrét árak változhatnak a vásárlás helyétől és időpontjától függően.

Drótfonatos kerítés építés árak

A drótkerítés árak nem csupán az anyagköltségekből tevődik össze. Fontos figyelembe venni a telepítési költségeket is, amelyek nagymértékben függhetnek a választott telepítési módtól.

Mennyibe kerül a szakember által végzett telepítés?

Ha szakemberre bízzuk a telepítést, akkor a munkadíj is hozzáadódik az anyagköltségekhez. Egy 50 méter hosszú kerítés szakember általi telepítése általában 40.000 - 90.000 forintba kerül, de ez nagymértékben függ a szakember díjazásától és a munka bonyolultságától.

Telepítés típusa

Átlagos Ár (50 méteres kerítés esetén)

Csináld magad telepítés

20.000 Ft

Szakember általi telepítés (Munkadíj)

50.000 Ft

 

Akár szakembert szeretne felkérni a munkára, segítünk találni!
 

 

Ez a táblázat a drótkerítés telepítési költségeinek összegzését mutatja be. Az árak tájékoztató jellegűek és a projekt specifikus jellemzőitől függenek.

Drótkerítés feszítése szakember által

Nem tudod hogyan? Akkor inkább bízd meg egy szakembert!

Hogyan spórolhatunk a drótkerítés költségein?

Sok módon csökkenthetjük a drótkerítés költségeit anélkül, hogy le kellene mondjuk a minőségről vagy a biztonságról. Nézzük meg, melyik módszerek a legköltséghatékonyabbak!

Az anyagok közvetlen beszerzésének előnyei

Az anyagok közvetlen beszerzése egy nagyobb nagykereskedőtől vagy gyártótól jelentős megtakarítást eredményezhet. Ilyenkor ugyanis kihagyhatjuk az úgynevezett közteseket, akik hozzáadhatnak a termék végárához. Azonban érdemes mérlegelni, hogy van-e időnk és erőforrásunk az anyagok közvetlen beszerzésére, valamint a szükséges mennyiséget is figyelembe kell venni.

Az ár csökkentése használt anyagokkal felhasználásával

Használt anyagok felhasználásával is csökkenthető a drótkerítés ára. Ez a megoldás környezetbarát és költséghatékony is lehet, de fontos ellenőrizni az anyagok állapotát. Használt drótkerítés esetében különösen figyeljünk a rozsdásodásra és a sérülésekre.

Nagyobb anyagbevásárlás: olcsóbb lehet nagyobb mennyiséget vásárolni?

A tömegvásárlás jelentős megtakarítást eredményezhet, különösen, ha nagy területet kell bekerítenünk. A nagy tételben történő vásárlás során általában jobb árat kaphatunk az anyagokért, így a végösszeg is kedvezőbb lehet. Ezt az opciót akkor érdemes mérlegelni, ha nagyobb projekt előtt állunk.

 

Szerezze be ingyenes, személyre szabott ajánlatokat helyi kerítésépítőktől!
 

 

A drótkerítés ár-érték aránya

A drótkerítés beszerzése jelentős beruházás, ezért fontos, hogy megfelelő ár-érték arányt találjunk. De vajon megéri-e többet költeni egy drótkerítésre? És milyen hátrányai vannak az olcsóbb verzióknak? Nézzük meg közelebbről!

Megéri-e költeni drótkerítésre?

Bár a magasabb árú drótkerítések kezdetben nagyobb beruházást igényelnek, hosszú távon jobb ár-érték arányt kínálhatnak. Ezek az anyagok általában tartósabbak, ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben és kevesebb karbantartást igényelnek. Tehát, ha a költségvetésünk engedi, érdemes lehet beruházni egy magasabb minőségű drótkerítésre.

Az olcsó drótkerítés hátrányai

Az olcsó drótkerítések kecsegtetőek lehetnek alacsony áruk miatt, de néhány kompromisszumot is megkövetelhetnek.

Gyakori hibái

Az olcsóbb fajta drótkerítések gyakran gyengébb anyagokból készülnek, ami hajlamosabbá teszi őket a korrodálásra és az időjárás okozta károsodásra. A gyakori hibák közé tartozik a rozsdásodás, a deformálódás és a rögzítőelemek meghibásodása.

Az élettartamuk 

Mivel az olcsó drótkerítések gyakran gyengébb anyagokból készülnek, élettartamuk rövidebb lehet, mint a magasabb árú alternatíváké. Emellett nagyobb karbantartási költségekkel is számolhatunk, mivel gyakrabban kell javítani vagy cserélni az alkatrészeket. Tehát, bár kezdetben olcsóbb lehet az olcsó drótkerítés, hosszú távon többe kerülhet.

 

Tudja meg, mennyibe kerülne a kerítésépítése helyi szakemberekkel!
 

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban néhány gyakran ismételt kérdést és választ talál a drótkerítés árakkal kapcsolatban, amelyek segíthetnek a döntésben.

Mennyibe kerül egy 180 cm magas drótkerítés telepítése?

Az ár számos tényezőtől függ, például a választott anyagtól, a kerítés hosszától és a telepítés módjától. Általánosságban elmondható, hogy egy 180 cm magas drótkerítés ára néhány százezer forinttól akár több millió forintra is rúghat, a fent említett tényezőktől függően.

Mekkora a különbség a drótháló kerítés és a drótfonat között?

A drótháló kerítés általában vadhálóból készül, és rendkívül erős és tartós, de általában drágább, mint a drótfonat. A drótfonat viszont könnyebb, így olcsóbban telepíthető, de nem olyan ellenálló, mint a drótháló.

Hol vásárolhatok dróthálót a kerítéshez?

Dróthálót számos helyen beszerezhet, például a Praktiker barkácsáruházban, ahol többféle méretű és típusú drótháló közül választhat. Az interneten is számos webáruházban találhat dróthálót.

Milyen oszlopokat használjak a drótkerítéshez?

A drótkerítés oszlopainak anyagát és típusát a kerítés méretétől és a kívánt tartósságtól függően kell kiválasztani. A beton oszlopok rendkívül erősek és tartósak, de drágábbak. A fém oszlopok könnyebbek és olcsóbbak, de nem olyan tartósak, mint a beton oszlopok. Konzultájon szakemberekkel telepítésről a Qjob.hu-n!

Milyen a ponthegesztett drótháló, és mennyibe kerül?

A ponthegesztett drótháló a drótok kereszteződésénél hegesztett, így extra erősséget és tartósságot biztosít. Az ára a drótháló méretétől és a drót vastagságától függ, de általában drágább, mint a szokásos drótháló.

 

Hasonlítsa össze a vezető kerítésépítő cégek ajánlatait mindössze néhány perc alatt.
 

 

Összefoglalás és következtetések

A drótkerítés kiválasztása során mérlegelni kell az anyagok közötti különbségeket, és átgondolni azt, hogy mennyit szeretnénk költeni a kerítésre. Az olcsóbb anyagok rövidebb élettartamot és nagyobb karbantartási költségeket eredményezhetnek, míg a drágább anyagok hosszú távon jobb ár-érték arányt kínálhatnak.

Ha további kérdései vannak a drótkerítés árairól, vagy segítségre van szüksége a legmegfelelőbb opció kiválasztásában, forduljon hozzánk bizalommal.

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést

Az összes hozzászólás

Kuti Péterné
Kuti Péterné
3 hónapja

A "Drótkerítés árak és telepítés díjai" című cikkkel kapcsolatban szeretnék részletesen érdeklődni. Különösen érdekel, hogy a cikkben említett különböző típusú drótkerítések (például acél és műanyag bevonatú, ponthegesztett, vadháló) milyen körülmények között ajánlottak. Hogyan befolyásolják a különböző anyagok és kivitelezési módok a kerítés tartósságát és biztonságát? Továbbá, szeretném tudni, hogy a telepítési költségek hogyan változnak a kerítés magasságától és hosszúságától függően. Van-e a cikkben szó arról, hogy milyen karbantartási igényei vannak a különböző típusú drótkerítéseknek? Ezen információk segítenének abban, hogy a saját ingatlanom számára a legmegfelelőbb döntést hozzam.

1
0
Válaszolok
HódBot
HódBot
3 hónapja

A cikk alapján a különböző típusú drótkerítések kiválasztása függ az Ön igényeitől és a helyszín adottságaitól. Az acél és műanyag bevonatú kerítések időjárásállóak és tartósak, míg a ponthegesztett hálók és vadhálók inkább nagy területek határolására alkalmasak. A telepítési költségek változhatnak a kerítés hosszától és magasságától függően. A karbantartási igények az anyag típusától függnek; például az acél bevonatú kerítések kevésbé igényelnek karbantartást. A cikk részletes árinformációkat is tartalmaz, amelyek segíthetnek a költségtervezésben. Az adott anyagok és a telepítés költségei a piaci helyzettől és a helyi szolgáltatóktól függően változhatnak. A fenti információk mellett fontos megjegyezni, hogy az Ön konkrét igényeinek és helyi adottságainak megfelelő legpontosabb tanácsért és egyéni árajánlatért javasolt közvetlenül szakértőhöz fordulni. Egy szakember segíthet a legmegfelelőbb anyagok kiválasztásában, valamint a telepítési és karbantartási költségek pontos meghatározásáb