Article Image

Mennyibe kerül egy betonkerítés megépítése?

A betonkerítés árak 4.500-60.000 Ft/m közé tehetőek, míg az elemes betonkerítés anyagára legalább 2.000 Ft/db. Az árak várostól és anyag típustól függően változhatnak.
🤓 KALKULÁTOR ONLINE!
Számold ki a projekted költségét🤓 KALKULÁTOR ONLINE!

Egy betonkerítés stabil és tartós. Hogy a telepítése mennyibe fog kerülni, azt számos tényező befolyásolja. A betonkerítés árak 4.500-60.000 Ft/m közé tehetőek. A telepítés pontos végösszegét a választott stílus (pl. mediterrán betonkerítés) és magasság határozza meg.

Kerítésépítő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb kerítésépítő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el kerítésprojektjét ma!

Szakembert Keresek

Tartalomjegyzék

 


Betonkerítés építés árak 2024

A beszerelés után a betonkerítés már nem igényel semmilyen karbantartást. A különböző időjárási viszonyoknak is ellenáll anélkül, hogy a szerkezetében bármi megváltozna. Az élettartama akár 100 év is lehet, mivel nem könnyű lebontani. A betonkerítés telepítése ugyanakkor nem feltétlenül tartozik az olcsó kerítés megoldások közé, ebből kifolyólag viszonylag kevésbé elterjedt ez a fajta építmény a telkek határain. Az elemes betonkerítés árát méterenként, szállítással és telepítéssel együtt a lenti táblázat mutatja meg.

Betonkerítés költségtartomány

Ártípus

Ár

Országos átlag

35.000 Ft/m

Átlagár

12.000-40.000 Ft/m

Minimum ár

4.500 Ft/m

Maximum ár

60.000 Ft/m

 

Szerezze be ingyenes, személyre szabott ajánlatokat helyi kerítésépítőktől!
 

 

Betonkerítés kalkulátor - Hogyan alakulnak a betonkerítés árak?

  • Zsalukő/betontömb – 500-1.100 Ft/db
  • Zsalukő/betontömb – 2.500-4.500 Ft/nm
  • Egyéb betonelemek kerítéshez – 500-7.000 Ft/db

Egy betontömbökből felépített kerítés ára legkevesebb 4.000 Ft/m. A zsalukő darabára 500-1.100 Ft, ebből kifolyólag ez a kerítés kialakításának egyik legköltséghatékonyabb módja. 

Betonkerítés átlagárak

Mennyibe kerül a kerítésépítés?

A kerítés építés átlagára 8.000 és 120.000 Ft/m közé esik, a különböző kerítés típusok között előfordul némi eltérés. A Qjob.hu felhasználói átlagosan méterenként 25.000-75.000 Ft-ról szóló ajánlatokat fogadnak el erre a feladatra a választott anyagok és stílus függvényében. Egy átlagos belátásgátló kerítés átlagára 500-7.000 Ft/m, ebből az anyagköltség a teljes összeg kb. 70%-át teszi ki. 

 

Találja meg a legközelebbi kerítésépítési szakembert még ma
 

 

Mennyibe kerül egy kültéri betonfal felhúzása?

A telkünkön bármilyen kültéri vagy beltéri fal felhúzása esetén az alábbi kiadásokkal számolhatunk.

Kőműves munka átlagárak (Ft/nm)

Ártípus Árak

Országos átlag

6.500 Ft

Átlagár

3.500-12.000 Ft

Minimum ár

2.500 Ft

Maximum ár

20.000 Ft

Ezeket alapul véve mennyibe kerül egy betonkerítés fal felhúzása?

Egy betonkerítés fal felhúzásának ára 3.000-5.000 Ft/nm-től indul. Az egyik fő költségtényezőt a felhasznált anyagok teszik ki. Többféle anyag is használható ugyanis egy betonfal építésénél magán a betonon felül. 

Más betonozással kapcsolatos munkálatok esetén a várható anyagköltség 15.000-30.000 Ft/m3. A szakemberek díja 1.300-25.000 Ft/nm közé tehető, az egyéb kiadások akár a 120.000 Ft-ot is elérhetik. 

Betonkerítés árak elemtípus szerint

Zsalukő kerítés: a zsalukő lerakása és betonozása ideális megoldás lehet nem csupán az alapozásnál, hanem a teljes falazott kerítés megépítésénél is. A kőműves szakemberek 3.500-11.000 Ft/nm áron vállalják ennek a kivitelezését. Amennyiben maradunk a klasszikus betonfalnál, ez a fajta kerítés olcsón, már 3.000-5.000 Ft/nm-től kivitelezhető. 

Betontömbökből szintén összeállíthatjuk a kerítést, ez esetben akár tégla hatású kinézetet is elérhetünk. Az előre gyártott panelekből összeállítható elemes betonkerítés népszerű választás napjainkban, mivel sokszor még alapozást sem igényel. Egy betonkerítés elem már 2.000-2.500 Ft-ért is beszerezhető míg az azokat összekötő beton kerítés oszlop ára 3.500-5.000 Ft/db. Méterenként így az anyagköltség legkevesebb 10.000-25.000 Ft, a projekt teljes díja ugyanakkor 20.000-60.000 Ft/m is lehet.

Betonkerítés árak elemtípusok szerint

Típus

Árak

Tele betonkerítés elem

2.000 Ft/db

Íves betonkerítés elem

2.300 Ft/db

Áttört betonkerítés elem

2.500 Ft/db

Beton kerítésoszlop ára

3.500 Ft/db

Betonelemek kerítéshez árakkal

Napjainkban ma már számos különböző stílusú nyitott és zárt beton kerítéselem áll rendelkezésünkre, így biztosan megtaláljuk a kertünkbe illőt. A beton kerítés alapszíne szürke, viszont színes változatban is kaphatók panelek (sárga, barna, antracit, vörös, stb). Ezenfelül olyan mutatós betonkerítés minták közül is választhatunk, mint a mediterrán vagy téglamintás betonkerítés.

Elemes betonkerítés, mintás kerítés

3 típus színes, mintás betonkerítés

Mindezek mellett mi magunk is dönthetünk a betonkerítés festék alkalmazása, illetve a felület burkolása mellett. 4.500-10.500 Ft/nm áron lehetőség van 2,5-10 cm vastag kő-vagy tégla jellegű dekoratív elemekkel borítani a betonfalunkat.

Betonkerítés minták, mintás betonkerítés

Betonkerítés építés árakat befolyásoló tényezők

Betonkerítés magassága

Egy elég magas kerítés hozzájárul magánéletünk védelméhez, illetve biztonságunk növeléséhez. Mint minden más kerítéstípus esetében, itt is elmondható, hogy az ár a magassággal arányosan növekszik.

Egy 2 m magas betonkerítés tehát többe kerül, mint egy 150 cm magas. Minél hosszabb a kerítés, annál több anyagot kell hozzá beszerezni, ebből kifolyólag a költségek is növekednek. 

Helyszín

Az építmény felállításának helyszíne szintén meghatározó a betonkerítés telepítésének költsége szempontjából. Először is gondoljuk végig, hogy milyen messze levő cégtől szerezzük be a szükséges anyagokat. A kiszállítás is díjköteles ugyanis. Minél nagyobb a távolság, annál inkább növekszik a projekt végösszege. Az árat szintén befolyásolja, hogy mennyire könnyen szállíthatóak az anyagok.

A talajt is érdemes megvizsgálni a kerítés tervezett helyén. Egy betonkerítést ugyanis többnyire alapozni is kell. Minél több időt vesz igénybe ez a munkafolyamat illetve a földmunka, annál több plusz kiadással számolhatunk. A terep előkészítésére a Qjob.hu felhasználói átlagosan 6.500-20.000 Ft/óráról szóló ajánlatokat fogadnak el. 

Amennyiben a kerítést lejtőre kell telepíteni, minél nagyobb a lejtés, annál nehezebb lesz ennek a kivitelezése, ezt pedig szintén a költségek növekedését eredményezi. A földrajzi elhelyezkedés szintén befolyásolja a kerítés készítés átlagárát, mivel a gyártó és kivitelező cégek településenként eltérő választékkal és kapacitással rendelkeznek. 

Anyagszükséglet

A szükséges anyagok mennyisége nagyban befolyásolja a betonkerítés árakat. Nagyobb betonfalhoz több anyagra van szükség, ez pedig a költségekben is megmutatkozik. 

Elemes betonkerítés anyagárak (magasság: 2m)

Kerítés hossza

Átlagár

20 m elemes betonkerítés

370.000 Ft

50 m elemes betonkerítés

900.000 Ft

100 m elemes betonkerítés

1.750.000 Ft

150 m elemes betonkerítés

2.700.000 Ft

200 m elemes betonkerítés

3.600.000 Ft

Munkadíjak

Egy 30 m hosszú, 180 cm magas kerítés munkadíja nem sokban tér el egy rövidebbétől. A betonkerítés telepítése nehéz fizikai munka. Épített kerítés kivitelezése esetén a szakemberek óradíja 8.000-10.000 Ft/óra közé tehető. A munka összköltségének kb. 80%-át a szakemberek díja teszi ki. 

 

Kattintson ide a közelben lévő kerítésépítő szakértők foglalásához!
 

 

Elemes betonkerítés telepítés munkadíjak (magasság: 2m)

Kerítés hossza

Átlagár

20 m elemes betonkerítés

230.000 Ft

50 m elemes betonkerítés

580.000 Ft

100 m elemes betonkerítés

1.100.000 Ft

150 m elemes betonkerítés

1.700.000 Ft

200 m elemes betonkerítés

2.300.000 Ft

Felületkezelés

Az, hogy lecsiszoljuk-e a betonkerítés felületét, szintén befolyásolja a végösszeget. Amennyiben megelégszünk az eredeti, durvább felülettel, ezt megspórolhatjuk.
Egy sima felületű betonkerítés dizájnosabb, ennek elérése érdekében viszont plusz kiadásokkal is kalkulálnunk kell.

Építési engedély

A kerítés építés többnyire nem engedélyköteles tevékenység. A munka megkezdése előtt ugyanakkor érdemes tájékozódni az általános rendelkezésekről és a helyi előírásokról a település önkormányzatának helyi építési szabályzata (HÉSZ) alapján. Műemlék telek esetében szigorúbb szabályok érvényesek.

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) előírásai szerint a kerítés nem helyezkedhet el a telken kívül, illetve kapuja nem nyílhat közterületre. A telektulajdonosnak alapesetben az elülső, hátsó, valamint a telek jobb oldali részén kell kerítést építeni. 

Családi házas lakóövezetben többnyire 1,5-2m magas kerítésekkel találkozhatunk. Az OTÉK maximum 2,5 m magas tömör kerítés építését engedélyezi, amennyiben a helyi szabályozások erre nem térnek ki. 

Kivitelező vállalkozó

A betonkerítés építését kőműves vagy kivitelező cég is végezheti. Bármilyen szakembert is bízunk meg, győződjünk meg róla, hogy rendelkezik a kellő szaktudással és tapasztalattal. A kivitelező cégek munkadíja többnyire magasabb. Az sem elhanyagolható szempont, hogy rendelkezik-e a szakember engedéllyel a tevékenység végzéséhez arra az esetre, ha baleset történik a kerítés telepítése közben vagy után.

 

Tudja meg, mennyibe kerülne a kerítésépítése helyi szakemberekkel!
 

 

Előregyártott elemes betonkerítés 

Amennyiben a betonkerítés megépítése túl sok időt és energiát venne igénybe, összerakhatjuk azt előre gyártott elemekből is. Az előregyártott betonelem kerítés tábláit egyben gyártják le és szállítják ki. Ebből kifolyólag az anyagköltség és a telepítés nehézségi foka is alacsonyabb, mint egy klasszikus betonkerítés esetében.

Amennyiben az előregyártott betonkerítés elem választékból állítjuk össze álmaink kerítését, darabonként méterenként legalább 10.000 Ft kiadással érdemes számolni a panelek típusának (pl. nyitott betonkerítés, beton táblás kerítés, kétoldalas betonkerítés, stb.) függvényében. Egy beton kerítés oszlop ára 3.500-5.600 Ft is lehet. Az elemes betonkerítés telepítés árak 20.000-60.000 Ft/m közé tehetőek anyaggal és munkadíjjal együtt. Akár színes betonkerítés elemeket is felhasználhatunk.. A betonkerítéshez hasonlóan a betonpaneles kerítések is tartósak, nehéz bennük kárt tenni az összeszerelés után.  A betonpanel kerítés gondoskodik biztonságunkról és magánéletünk védelméről, legyen szó lakóépületről vagy ipari ingatlanról. 

A betonelemes kerítés költséghatékony. A telepítés után alig vagy egyáltalán nem igényel karbantartást. Nem szorul időszakos festésre vagy karbantartásra. Ha egyáltalán nem nyúlunk hozzá, az élettartama úgyis elérheti akár a 100 évet is a felhasznált anyagok minőségétől függően. 

Előregyártott beton kerítés, elemes beton kerítés

Betonkerítéshez szükséges elemek

Miért telepítsünk betonkerítést?

Tartósság

A betonkerítés tartósságával kitűnik a más jellegű kerítésfajták közül. A telepítés után nem egyszerű a lebontása. A betonkerítés tartóssága hozzájárul értékeink és magánéletünk védelméhez. A betonkerítés átfúrása vagy lebontása nehéz feladat. Végezetül, a betonkerítés egy fakerítéssel ellentétben nem kezd rothadni. A fa rothadása és bomlása nagyban csökkenthet a kerítés által nyújtott védelmet. Lehetőség van ugyanakkor fa hatású betonkerítés telepítésére is. 

Ezenfelül a betonkerítés nem hajlik meg a különböző behatásoktól. Akár egy autóbalest vagy más extrém helyzet esetén is ellenálló a nagy nyomással szemben. A betonkerítés tartósságából tehát számos előnye származik a tulajdonosának.

 

Szerezze be ingyenes, személyre szabott ajánlatokat helyi kerítésépítőktől!
 

 

Hangszigetelés

Az ingatlan elhelyezkedésétől függően zajszennyezés is érheti azt. A szomszédok, a forgalom vagy bármilyen más tényező által keltett hangok megzavarhatják a nyugalmunkat. Egy hatékony módja a kellemetlen zajok távoltartásának és a nyugalom megőrzésének a betonkerítés telepítése. A beton nagyon jó hangszigetelő. A beszűrődő zajnak akár több mint 85%-át el tudja nyelni, biztosítva ezáltal otthonunk kényelmét és nyugalmát.

Biztonságos

Egy betonkerítés fő előnye a fokozott biztonság, amit nyújtani tud. Nem lehet áttörni, csak bulldózer és hozzáértő szakemberek segítségével. Attól függően, hogy hogy épült, legtöbbször átmászni sem könnyű feladat rajta. Egy kerítéstől pontosan ezt a fajta biztonságot várjuk el. 

Amennyiben magánéletünk védelme az elsődleges, a betonkerítés az egyik lehető legjobb megoldás. Bármit eltakar ugyanis, ami a fal túloldalán van. A magasságot mi magunk választhatjuk meg, ezáltal biztosítva a kellő privát teret és védelmet. 

Szakszerűen telepített

Egy szakszerűen kivitelezett betonkerítés többnyire egy csapatnyi hozzáértő munkáját igényli. Akár panelekből, akár betontömbökből és cementből készül, a megfelelő szakemberek kiválasztása elengedhetetlen. Ez esetben az építmény valóban időtálló és tartós lesz. Egy kivitelező vállalkozó vagy cég garanciát is vállal az elvégzett munkára. 

Mintás betonkerítés

Már kész betonkerítés

Betonkerítés házilag 

A betonkerítésünk elkészítésére mi magunk is vállalkozhatunk. Ez esetben is több lehetőség közül választhatunk, a számos elérhető betonkerítés öntőforma segítségével ki is élhetjük akár a kreativitásunkat. Jó néhány dolgot azonban érdemes észben tartani. 

A kerítés alapozást nem igénylő szerkezetek esetében figyeljünk oda minden egyes beton kerítésoszlop lerakása során, hogy azok függőlegesen álljanak. Szintén fontos, hogy minden betonkerítés oszlop állítása a tervezett nyomvonalat követve történjen. Ezeket kellő távolságra helyezzük el egymástól!

Lejtős terepen lépcsőzetesen tudjuk elhelyezni a betonkerítést, ezért a megfelelő terepviszonyok kialakításáról is gondoskodnunk kell. A modern betonkerítés elemeket hornyok és ragasztó segítségével tudjuk összeilleszteni.

Betonkerítés házilag vs. szakember megbízása

A betonkerítés megépítése vagy panelekből történő összeszerelése házilag is kivitelezhető. Ez ugyanakkor számos problémaforrást rejt magában. 

Először is egy betonkerítéshez nem kevés mennyiségű betonra van szükség. Ennek az előállítása kézi eszközökkel nehézkes lehet, nagyobb tételben pedig annak tárolása okozhat nehézséget, mivel a szennyeződések rontják az anyag minőségét.

Nem elengedhetetlen szempont a gyorsaság sem. A szakemberek rutinosak, így akár naponta több mint 30 m kerítést is el tudnak készíteni.  Amennyiben nem szakember végzi a betonkerítés telepítését és valaki hibázik, az is előfordulhat, hogy egy veszélyes építményt kapunk. Mivel nem stabil, bármikor ledőlhet és megsebesítheti a közelben tartózkodókat. A kár tehát jóval nagyobb is lehet, mint amennyit spórolni tudnánk ebben a helyzetben. 

Ehelyett javasoljuk, hogy megfelelő tapasztalattal és szaktudással rendelkező szakember végezze minden esetben ezt a feladatot, aki garanciát is vállal a munkájára.

 

Azonnali, helyi kerítésépítők ajánlatai - tervezze meg projektjét még ma!
 

 

Miért érdemes megbízni egy szakembert?

A kivitelező cégek gyakran ajánlanak előzetes felmérést és/vagy tanácsadást, amennyiben még nem tudjuk, hogy milyen stílusú beton kerítés illene leginkább a kertünkbe. Sokszor a szállítást is ingyen vagy kedvezményesen vállalják, így számos nehézséget levéve a vállunkról.

Számos cég a szükséges, jó minőségű anyagok beszerzését is vállalja. Ezek árát az árajánlat többnyire tartalmazza. Érdemes legalább 3 különböző kivitelező ajánlatát bekérni, hogy valóban képben legyünk a piaci viszonyokkal a betonkerítés árak tekintetében.

A kivitelező ezenfelül garanciát is vállal a munkára, ezért nem kell újrakezdenünk az egész projektet bármilyen kisebb hiba esetén. Mindenképp érdemes csak olyan kivitelezőt választani a feladatra, aki nyíltan vállalja a garanciát. 

A szakemberek a tapasztalat mellett sokféle eszközzel is rendelkeznek, ezért bármilyen problémát könnyen és gyorsan tudnak orvosolni a munka során.  Ez év végéig a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása kerítés telepítésére vagy a régi betonkerítés felújítására is igényelhető. Ezt kizárólag kivitelező vállalkozó vagy cég által végzett munkálatokra lehet igénybe venni. További információ az erre vonatkozó rendeletben olvasható. 

Amit mindenképp érdemes ellenőrizni:

  • Minősített, díjnyertes-e a vállalkozás.
  • Milyen régóta van a cég a piacon.
  • Rendelkezzen a cég biztosítással és fedezettel.
  • Milyen értékelései vannak az ajánlattevőnek a Qjob.hu oldalon.
  • A szakember végzettsége, képesítése.

Találj szakembert a környékeden!

A megfelelő szakember kiválasztása sosem volt még egyszerűbb! A Qjob.hu oldalon havonta több száz megrendelő és megbízott hozzáértő talál egymásra a projektek sikeres megvalósítása érdekében!

Hogyan működik?

1.    Ajánlatok bekérése

A feladat létrehozása funkciónál röviden felvázolhatjuk az elvégzendő munka részleteit, hogy a jelentkező szakemberek minél pontosabb árajánlatot adhassanak már első körben is.

2.    Szakember kiválasztása

A jelentkezők profilját egyenként megnézhetjük, illetve a többi felhasználó véleményeit is elolvashatjuk az adott kivitelezőről. Mindez nagyban megkönnyítheti a döntést. 

3.    Feladat elvégzése

A választott kivitelező a megbeszélt feltételek szerint teljesíti a feladatot. A biztonságos fizetés opció még inkább hozzájárul mindkét fél elégedettségéhez.

4.    Értékelés

A projekt megvalósulása után lehetőség van tapasztalatainkat megosztani a többi Qjob.hu felhasználóval is.

 

Hasonlítsa össze a vezető kerítésépítő cégek ajánlatait mindössze néhány perc alatt.
 

 

Gyakori kérdések

Szükség van építési engedélyre betonkerítés építés esetén?

A kerítés építés többnyire nem engedélyköteles tevékenység. A munka megkezdése előtt ugyanakkor érdemes tájékozódni az általános rendelkezésekről és a helyi előírásokról. 

Szükséges egyeztetni a szomszédokkal betonkerítés telepítése előtt?

Bizonyos esetekben szükséges a szomszédokkal egyeztetni kerítés építése előtt, máskor pedig nem. Amennyiben a meglévő kerítést szeretnénk betonkerítésre cserélni, nem szükséges egyeztetni a szomszéddal. Érdemes ugyanakkor tájékoztatni a tervezett felújítási munkálatokról a kellemetlenségek elkerülése végett.

Új kerítés építése esetén fontos bevonni a szomszédokat is. A telekhatárokat ugyanis ki kell jelölni, hogy biztosan ne a másik területére építsük a kerítést. Amennyiben két telket elválasztó kerítést építünk, beszéljük meg, hogy ki milyen módon és mértékben járul hozzá a kerítés karbantartásához. 

Nehéz karbantartani a betonkerítést?

Az egyik ok, amiért népszerűek a betonkerítések az, hogy nem szinte semmilyen karbantartást sem igényelnek. A betonkerítés felépítése után hozzá sem kell nyúlni többet. Nem szükséges lemosni vagy lefesteni. Kezelni sem kell a felületét különböző kémiai anyagokkal a rothadás elkerülése érdekében.

A betonkerítést megjavítani sem kell soha, mivel ellenálló az erőteljes behatásokkal szemben. Amennyiben mégis megrongálódik, érdemes lebontani az adott részt és újból felépíteni vagy pedig ismét összerakni előre gyártott elemekből. 

Le lehet bontani a telken található betonkerítést?

Igen, igény esetén el lehet bontani a betonkerítést. Ezeket az építményeket ugyanakkor többnyire hosszú távra tervezik és sokszor erős kerítés alapot ásnak a helyükön tartásukhoz. Egy beton bontási projekt költsége átlagosan 185.000 Ft. A lebontott betonkerítés helyére nem minden esetben lehet új kerítést építeni. 

Szerző: Farkas Roland

Frissítve: 2024.01.03.

Szakember által ellenőrizve: Dávid Zsolt

Ellenőrzés dátuma: 2024.01.03.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referenciamunkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Szakember keresése   Szakemberként regisztrálok!

Emőke
Tapasztalt szövegíró
Emőke, szövegíró, 5 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött. Jelenlegi cikk betekintést nyújt a betonkerítés megépítésébe.

Hagyj megjegyzést

Az összes hozzászólás

Attila
Attila
3 hónapja

Szia, Attila vagyok Egerből. Nemrégiben szembesültem azzal a feladattal, hogy új kerítést kell építenem otthonunk köré. Kezdetben fogalmam sem volt, honnan szerezzek megbízható szakembert, aki nemcsak hozzáértő, hanem az ára is elfogadható. Egy barátom javasolta a Qjob.hu-t. Az oldalon regisztráltam, leírtam a projektemet, és nem kellett sokat várnom: több ajánlat is érkezett. Nagyon hasznosnak találtam az előző munkákról készült fotókat és az értékeléseket. Végül egy helyi szakembert, Pál mestert választottam. Pál, aki több mint egy évtizede foglalkozik kerítésépítéssel Egerben, 400.000 forintos árat adott, beleértve az anyagköltséget és a munkadíjat. Kínált néhány tervezetet is, ami segített eldönteni, milyen stílusú kerítést szeretnék. Pál munkája során nagy gonddal és pontossággal járt el. A határidőket betartotta, és a költségvetést nem lépte túl. A vége felé már alig vártam, hogy lássam az eredményt. És nem csalódtam: a kerítés stabil, esztétikus és tökéletesen illeszkedik a k

0
0
Válaszolok
Csutorás Anna
Csutorás Anna
3 hónapja

Éppen kerítésépítés előtt állok, és a különböző lehetőségek költségeinek összehasonlítása kiemelten fontos számomra. Különösen értékeltem az elemes betonkerítések részletes árainak bemutatását, valamint a telepítési költségek ismertetését. A cikk alapos és informatív, ami nagyban segített abban, hogy reális költségvetést állítsak össze a projekt számára. Köszönöm a részletes tájékoztatást és a hasznos útmutatást!

1
0
Válaszolok