Article Image

1 fázisról 3 fázisra bővítés - Fázis bővítés árak

Tudj meg mindent a fázisbővítés árairól és előnyeiről! Érdemes elvégezni az átváltást? Szakértőink segítenek!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mi az a fázisbővítés?

Az épület tulajdonosai gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a házukat csak egy fázison keresztül lehet használni. Ez azonban korlátozza az energiafelhasználást, és lehetetlenné teszi a nagyobb teljesítményű berendezések működését. Viszont a jó hír számukra az, hogy a lehetőség adott, hogy átváltsanak egyfázisúról háromfázisú rendszerre.

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

 

Tartalomjegyzék

A fázisbővítés előnyei

A fázisbővítés során az épületben lévő villamos hálózatot úgy módosítják, hogy több elektromos áramforrás álljon rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy a házban lévő eszközök nagyobb energiát használhatnak, így a lakók számára több lehetőség áll rendelkezésre, például klímaberendezések, a fűtőberendezések és nagy teljesítményű gépek. Az elektromos rendszer stabilitásának növelése csökkenti az eszközök meghibásodásának kockázatát, és hosszabb élettartamot biztosít számukra.

 

Szerezzen ingyenes becsléseket helyi villanyszerelőktől
 

 

Fázisbővítés árak

Változóak lehetnek, és általában 50.000 és 300.000 forint között mozognak, attól függően, hogy mekkora az épület mérete, milyen az elektromos hálózat állapota és a telepítendő berendezések típusa. A költségek közötti különbség az ingatlan nagyságától és az elektromos hálózat komplexitásától függ. A fázisbővítés árának pontos meghatározásához az épület tulajdonosának kapcsolatba kell lépnie egy tapasztalt elektromossági szakemberrel, aki felméri a lehetőségeket és egyedi árajánlatot készít.

Termék

Ár (Ft)

Megjegyzés

Fázisbővítés tervezése

25.000 - 75.000

Az ár függ az épület méretétől és az elektromos hálózat komplexitásától.

Engedélyek beszerzése

7.000 - 25.000

Az ár függ az engedélyező hatóságtól és az épület típusától.

Új elektromos vezetékek telepítése

55.000 - 153.000

Az ár függ az épület méretétől és a vezetékek számától.

Meglévő vezetékek átalakítása

32.000 - 105.000

Az ár függ az épület méretétől és a vezetékek állapotától.

Védőföld kiépítése

15.000 - 35.000

Az ár függ az épület méretétől és a védőföld hosszától.

Szünetmentes áramforrás telepítése

54.000 - 156.000

Az ár függ a teljesítménytől és a berendezés típusától.

Kapcsolódó berendezések telepítése (pl. kábelcsatornák)

14.000 - 37.000

Az ár függ a berendezések típusától és a szükséges mennyiségtől.

Engedélyeztetési eljárások díja

12.000 - 36.000

Az ár függ az engedélyező hatóságtól és az épület típusától.

Munkadíj

52.000 - 160.000

Az ár függ az épület méretétől és az elektromos hálózat komplexitásától.

Egyéb költségek (pl. anyagköltség)

változó

Az ár függ a felhasznált anyagok típusától és mennyiségétől.

Mikor szükséges a fázisbővítés?

Akkor szükséges, ha az épületben lévő elektromos rendszer nem képes megfelelően működni, és nem tudja biztosítani a szükséges áramot az összes eszközhöz. 

Hogyan történik a fázisbővítés?

A fázisbővítés során az egyfázisú rendszert átalakítják háromfázisúra. Ehhez szakemberre van szükség, aki felméri az épület elektromos hálózatát, majd terveket készít a bővítésről. Az új elektromos vezetékeket telepítik, a meglévőket átalakítják, és védőföldet építenek ki. 

A fázisbővítés időtartama általában 1-2 nap az engedélyek beszerzése és az áramszolgáltatóval való kapcsolattartás után, majd 2-3 nap a hálózat átalakítása. 

Mi szükséges a fázisbővítéshez?

A fázisbővítéshez szükség van egy tapasztalt elektromossági szakemberre, aki felméri az épület elektromos rendszerét, és meghatározza a szükséges átalakításokat. Az új vezetékek telepítésekor fontos, hogy megfelelő anyagokat és módszereket használjanak a biztonságos és megbízható elektromos kapcsolat érdekében. Ezenkívül fontos, hogy a rendszer megfeleljen a helyi és nemzetközi előírásoknak, szabványoknak.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

 

Fázisbővítés folyamata

A következő lépésekből áll:

Felmérés

Az épület elektromos hálózatának felmérése során a szakember áttekinti a jelenlegi hálózatot és megállapítja, hogy milyen munkálatok szükségesek a fázisbővítéshez.

Terv készítése

A felmérés alapján a szakember elkészíti a fázisbővítés terveit, amelyek részletesen tartalmazzák az új elektromos vezetékek telepítését és a meglévő vezetékek átalakítását.

Engedélyek beszerzése

A fázisbővítéshez szükséges meghatalmazási dokumentáció, amit az épület helyi hatóságaitól és az elektromos áramszolgáltatótól igényelhet. Az engedélyek beszerzése előtt fontos, hogy a terveket áttekintsék és jóváhagyják.

Vezetékek telepítése és átalakítása

A fázisbővítés során új elektromos vezetékeket kell telepíteni, és a meglévőket át kell alakítani, hogy azok a háromfázisú áramforrásra kapcsolódjanak.

Fázisbővítés szakember által

A fázisbővítést csakis egy ellenőrzőtt villanyszerelő csinálhatja! Bizonyosodj meg, hogy a kiválasztott villanyszerelő rendelkezi szükséges tudással és engedélyekkel!

Ellenőrzés és tesztelés

 A szakember ellenőrzi az összes csatlakozást és teszteket hajt végre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a rendszer biztonságos és megbízható.

Gyakori kérdések

Milyen árak várhatók a fázisbővítés során?

Változóak lehetnek, és általában 50.000 és 300.000 forint között mozognak, attól függően, hogy mekkora az épület, milyen az elektromos hálózat állapota és a telepítendő berendezések típusa.

Mennyi időbe telik a fázisbővítés elvégzése?

Attól függ, hogy milyen méretű az épület és mennyire bonyolult az elektromos hálózat. Általában 1-2 napig tart az áramszolgáltatóval való kapcsolattartás és az engedélyek beszerzése, majd 2-3 napig az új hálózat átalakítása.

Szükséges-e engedély a fázisbővítéshez?

Igen! Ezen papírok beszerzése az épület helyi hatóságaitól és az elektromos áramszolgáltatótól függ.

Milyen előnyei vannak a fázisbővítésnek?

Lehetővé teszi a nagyobb energiaigényű eszközök használatát, és növeli az energiafelhasználást, valamint az elektromos rendszer stabilitását. Csökkenti a berendezések meghibásodásának kockázatát és hosszabb élettartamot biztosít számukra.

Kell-e az összes vezetéket cserélni a fázisbővítés során?

Nem szükséges! Az új elektromos vezetékeket kell telepíteni, és a meglévőket át kell alakítani, hogy azok a háromfázisú áramforrásra kapcsolódjanak.

 

Kérjen ingyenes árkalkulációkat a környék villanyszerelőitől.
 

 

Következtetés

A fázisbővítés nagyon kedvező lehetőség az épület tulajdonosai számára, hogy növeljék az energiafogyasztást és biztosítsák a nagyobb energiaigényű eszközök használatát. Fontos, hogy az elektromos hálózat átalakítását tapasztalt szakember végezze el, aki képes biztosítani a megbízható működést.

Cikk szerzője, István
Regisztrált villanyszerelő
Üdvözlöm! Kirkis István vagyok, aki több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik az elektromos munkák területén. Szakértőként különös hangsúlyt fektetek a lakások és családi házak elektromos rendszereinek magas színvonalú kiépítésére és felújítására Budapest különböző kerületeiben. Széleskörű szolgáltatásaim között szerepel átalakítás, hálózatbővítés, hibakeresés, valamint azok a speciális feladatok, mint például a panel lakások elektromos vezetékeinek cseréje, melyeket kevesen vállalnak fel. Nemrégiben jelent meg a "Mennyibe kerül egy ház villanyszerelése?" című szakcikkem, ami tovább erősíti szakmai hitelességemet és mélyreható ismereteimet ezen a területen. Amennyiben bármilyen kérdése van, forduljon hozzám bizalommal a Qjob platformon, ahol igyekszem gyorsan és szakszerűen válaszolni, valamint ingyenes árajánlatot is biztosítani.

Hagyj megjegyzést

Az összes hozzászólás

Csenge Toth
Csenge Toth
3 hónapja

Az a cikk, amiről beszélünk, arról szól, hogyan lehet 1 fázisról 3 fázisra váltani, és mennyibe kerül ez a buli. Egész jól le van írva, mi kell hozzá, meg hogy miért jó neked, ha ezt megcsináltatod. De mondjuk, egy kis plusz infó nem ártott volna, például pár sztori arról, hogy ez valóságban hogy néz ki. Olyan, mintha csak a papírmunka részét látnánk, a gyakorlati húzások nélkül.

0
0
Válaszolok