Article Image

Mennyibe kerül egy mérőhely kialakítása?

Minden, amit tudni kell a mérőhely kialakítás költségeiről. Hogyan alakulnak az árak, és milyen szolgáltatásokat tartalmaznak?
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Amennyiben mérőhely kialakításra van szükséged, akkor bizonyára felmerült már az a kérdés, hogyan alakul a mérőhely kialakítás ára vagy a meglévő mérőhely szabványosítása. A témában rejlő sokféle változó miatt ez nem is olyan egyszerű kérdés. Ebben a cikkben igyekszünk tisztázni a ködös részleteket, hogy jobban átlásd, mire számíthatsz.

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

 

Gyors menü:

Mérőhely kialakítása

A mérőhely kialakítás során az elektromos áram mérésére szolgáló infrastruktúrát hozzák létre vagy modernizálják. Ez magában foglalhatja egy új kültéri villanyóra szekrény elhelyezése vagy telepítését, a meglévő rendszer fejlesztését vagy akár egy teljesen új mérőhely létrehozását is. A cél az, hogy a mérés pontos, megbízható és megfeleljen az aktuális szabványoknak.

Mikor van rá szükség?

Egy mérőhely kialakítása vagy szabványosítása többek között akkor válik szükségessé, ha az adott villanyhálózat modernizálása vagy kapacitásának bővítése a tervek között szerepel. Ugyancsak fontos lehet ez, ha új energiaforrásokat, például napelemes rendszert kívánunk integrálni a meglévő hálózatba. Továbbá, nem csak a villanyóra szekrény bekötése, hanem cseréje is okot adhat a mérőhely felülvizsgálatára és esetleges szabványosítására.

Ki csinálhatja? 

Magyarországon az E.On, az MVM vagy ELMŰ szabványos mérőhely kialakítására jóváhagyott és a szolgáltatók által ajánlott vagy elfogadott regisztrált villanyszerelők tehetik meg. Ezen villanyszerelőknek speciális hitelesítéssel kell rendelkezniük, amit a szolgáltatók vagy a Nemzeti Energetikai Hatóság állít ki. Így biztosítható, hogy a kivitelezés megfelel a jelenlegi szabványoknak és előírásoknak.

Mérőhely kialakítás ára könnyen kiderül, ha árajánlatot kérünk a Qjob-on.

Mérőhelyet mindig csakis egy regisztrált villanyszerelő alakíthat ki

Mérőhely kialakítás árak

A mérőhely kialakítás árával kapcsolatban számos tényezőt figyelembe kell venni, így nem egyszerű egyértelműen meghatározni, mennyibe kerül a teljes projekt. A munkálatok ára befolyásolható a tervezett munka mennyiségétől, az anyagköltségektől és természetesen a választott szakember díjazásától is.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

 

Az alapmunkálatok, mint például az új villanyóra telepítése, általában 50.000-80.000 Ft között mozognak. Ezen felül jöhetnek azonban további költségek is. Ha például teljesítménybővítés is szükséges, az további 50.000-100.000 Ft-ot tehet ki. Helyszíni felmérés általában 10.000-20.000 Ft-ba kerül, és esetleges falba szerelési munkák is további költségekkel járhatnak. Összességében érdemes tehát szakemberrel konzultálni a végleges ár meghatározásához.

Új mérőhely kialakítás árakkal

Tétel

Ár (Ft)

Alap infrastruktúra

100.000 – 150.000

Villanyóra telepítése

50.000 – 80.000

Kapcsolószekrény

40.000 – 70.000

Vezetékek és kábelek

30.000 – 50.000

Munkadíj

100.000 – 200.000

Helyszíni felmérés

10.000 - 20.000

A táblázat új mérőhely kialakításának általános költségeit mutatja. Az árak csak tájékoztatásul szolgálnak és helyszíntől, anyagoktól függően változhatnak. Éppen ezért, mindig kérjen aktuális ajánlatot szolgáltatójától!

Árak értelmezése a mérőhely kialakítás kapcsán

A mérőhely kialakításának költségei sokszor nehezen érthetők azok számára, akik nem rendelkeznek villanyszerelés tudási háttérrel. Az alábbiakban néhány fontos tényezőt veszünk górcső alá, amelyek megkönnyíthetik az árajánlatok értelmezését és a döntési folyamatot.

Először is, érdemes megjegyezni, hogy az árajánlatok általában bruttó és nettó árakat is tartalmaznak. A bruttó ár az ÁFA-val együtt értendő, míg a nettó még nem tartalmazza azt. Ha több ajánlatot hasonlítunk össze, mindig figyelembe kell vennünk ezt a különbséget.

Másrészt, az ajánlatok gyakran tartalmaznak olyan további költségeket is, mint utazási díjak vagy váratlan többletmunkák. Ezek az elemek gyakran nincsenek beleszámítva az alapárba, ezért alaposan érdemes átnézni az ajánlatot.

Harmadszor, az alacsony ár nem mindig garancia a minőségre. Ha egy ajánlat különösen olcsó, érdemes alaposan utánajárni, hogy az adott vállalkozó rendelkezik-e az elvárt szakképesítésekkel és referenciákkal.

Végül, javasolt több ajánlatot is bekérni különböző szolgáltatóktól. Ezáltal könnyebben megállapíthatjuk, hogy melyik ajánlat adja a legjobb ár-érték arányt, és melyikben lehetnek rejtett költségek. Így könnyebben tudjuk értelmezni az árakat és megalapozott döntést hozni.

 

Szerezzen ingyenes becsléseket helyi villanyszerelőktől
 

 

Hogyan kalkulálnak a szakemberek a mérőhely kialakítás költségeit?

A mérőhely kialakításának árképzése több tényezőtől függ és a szakemberek által alkalmazott módszerek is eltérhetnek. Az alábbiakban néhány olyan fontos elemet ismertetünk, amelyek segíthetnek megérteni a kalkulációt és az árstruktúrát.

Teljes szolgáltatási csomag ára

A mérőhely kialakításánál általában nem óradíjas vagy négyzetméter-alapú árat alkalmaznak, hanem a teljes szolgáltatás költségét egy összegben határozzák meg, így 3 fázisú mérőhely kialakítására is egy végső árat kaphatunk, ami 280.000 Ft-tól kezdődik átlagosan. Ebben benne foglaltatnak az anyagköltségek, a munkadíj és gyakran egyéb tételek is, mint például az engedélyek beszerzése vagy a helyszíni felmérés. Ez a megközelítés átláthatóbbá teszi az árakat és megkönnyíti a döntéshozatalt.

Anyagköltség és munkadíj

Az árajánlatban gyakran külön szerepel az anyagköltség és a munkadíj, bár vannak olyan szolgáltatók is, akik ezeket egy összegben, "kulcsrakészen" adják meg. Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai; a lényeg, hogy a megrendelő tisztában legyen a kalkuláció alapjául szolgáló módszerrel.Helyszíni felmérés alapján

Az árajánlat sokszor pontosabb, ha történt egy előzetes helyszíni felmérés. Ugyanakkor ebben az esetben az ár magasabb lehet a kezdeti becslésnél, főleg ha bonyolultabb elektrotechnikai munkálatokra van szükség, mint például extra földelés vagy vezetékelés.

Többletmunkák

Az olyan speciális igények, mint a falakban történő elektromos munkálatok, általában többletköltségekkel járnak. Ilyen lehet például a kábelek elrejtése vagy a kapcsolók és csatlakozók falba süllyesztése. Ezen többletköltségek általában külön tételként szerepelnek az árajánlatban, és azok a megrendelő igényeinek megfelelően kerülnek meghatározásra.

Szabványos mérőhely kialakítás költségei

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Megjegyzés

EON mérőhely kialakítása, szabványosítása

120.000–180.000

Általános villanyóra szabványosítás, anyagköltségek nélkül

MVM villanyóra szabványosítás

115.000–175.000

Általános villanyóra szabványosítás, anyagköltségek nélkül

Elmű mérőhely kialakítása

200.000–300.000

Új mérőhely kialakítása, alapanyagokkal és munkadíjjal

Helyszíni felmérés

10.000–20.000

Egyedi helyszíni felmérés ára

Falban történő szerelés

50.000–100.000

Plusz munkák, mint pl. falbontás és helyreállítás

Napelem rendszer integráció

80.000–120.000

Napelem rendszerhez szükséges módosítások

Teljesítménybővítés

60.000–90.000

Teljesítménybővítés mérőhelyen

Ez a táblázat az általános költségek közötti tájékoztatást nyújt a mérőhely szabványosítás és az új mérőhely kialakítása során. A felsorolt árak tájékoztató jellegűek és eltérhetnek a különböző szolgáltatóktól és szakemberektől.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől.
 

 

Hol találok villanyszerelőt?

A megfelelő villanyszerelő megtalálása sokszor nem egyszerű feladat, főleg, ha nem vagyunk jártasak az elektromos munkálatok terén. Azonban vannak online és offline módszerek is, amelyek segítségével könnyedén találhatunk szakembert. Ilyen a Qjob.hu - szakemberkereső portál, ahol országos szinten több villanyszerelő regisztrálva van.

Árajánlat kérés

Az egyik legmodernebb és leggyorsabb módja a szakemberkeresésnek az online platformok, mint például a Qjob használata. A Qjob rendszere lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan kérjünk árajánlatot különböző szakemberektől, így megkönnyítve a választást és az ár-összehasonlítást. Csak fel kell tölteni a projekt részleteit, és a rendszer automatikusan összekapcsol bennünket a leginkább megfelelő szakemberekkel.

Az árajánlatkéréssel több villanyszerelőt is egyszerre érhetünk el, így nem kell mindenkit egyesével felkeresni. A rendszeren belül az ajánlatok is összehasonlíthatóak, és sok esetben vélemények, értékelések is elérhetők a szakemberek munkájáról. Így egy átlátható, egyszerű és hatékony módon találhatunk szakembert mérőhely szabványosításhoz vagy más elektromos munkálatokhoz.

Mérőhely kialakításra van szükség? Ezt a munkát jobb tapasztalt és megbízható villanyszerelőkre bízni.

A kialakítás előtt mindenkép szükség van egy felmérésre!

Mire érdemes figyelni, amikor villanyszerelőt keresünk?

A villanyszerelő kiválasztása komoly feladat, hiszen nem csak az ár, hanem a minőség, megbízhatóság és szakértelem is nagyon fontos szempontok. Íme néhány kulcsfontosságú tényező, amire oda kell figyelni:

Szakképesítés és engedélyek

Győződjön meg róla, hogy a villanyszerelő rendelkezik az összes szükséges engedéllyel és szakképesítéssel. Ezen dokumentumok hiányában komoly problémák adódhatnak a munka minőségével és a jogi következményekkel is.

Helyi jóváhagyás

Az említett engedélyek mellett nem árt, ha a szakember helyi energiaszolgáltatók, mint az E.On vagy az ELMŰ által is jóvá van hagyva.

Referenciák és értékelések

Nézze meg, milyen visszajelzéseket kapott a szakember korábbi munkáiról. Sok online platformon, például a Qjob-on, találhatóak értékelések és vélemények.

Átlátható árkalkuláció

Egy jó villanyszerelő világosan és érthetően ismerteti az árkalkulációt, nem rejt el költségeket és váratlan kiadásokat.

Gyakorlati tapasztalat

A villanyszerelés olyan terület, ahol az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat is számít. Milyen típusú projekteken dolgozott már a szakember? Van-e tapasztalata mérőhely szabványosítással?

Kommunikáció

Fontos, hogy könnyen és hatékonyan tudjon kommunikálni a választott szakemberrel. Ha már az elején kommunikációs problémák adódnak, az a munka során is problémákat okozhat.

Szerződés és garancia

Mindig kössön írásbeli szerződést, és győződjön meg róla, hogy a munka elvégzését követően kap-e garanciát a szolgáltatásra.

Ezek a tényezők segíthetnek abban, hogy megbízható, szakképzett és ár-érték arányban is megfelelő villanyszerelőt találjon, aki a villanyóra elhelyezés szabályait betartva végzi munkáját.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen tényezők befolyásolják a mérőhely kialakítás költségeit?

A mérőhely kialakításának ára több komponensből áll össze: az anyagköltségek, a munkadíj és az esetleges egyéb költségek, mint például az engedélyek beszerzése vagy a helyszíni felmérés. A munka bonyolultsága és az anyagok minősége is jelentősen befolyásolja a végső árat.

Hol lehet árajánlatot kérni mérőhely kialakításra?

Számos online platformon, például a Qjob.hu-n, könnyedén kérhető árajánlat több szakembertől is. A platform kifejezetten arra szakosodott, hogy a szakmunkákat kereső ügyfelek és a szakemberek összekapcsolását teszi lehetővé, így segítve az ár-érték arányban legjobb döntés meghozatalát.

Miért változhat a mérőhely kialakítás árajánlata helyszíntől függően?

Az árajánlatok helyszíni adottságok, például az elérhetőség, a munka körülményei vagy a távolság miatt változhatnak. Egy komplikáltabb mérőhely kialakítás, ahol például falbontási munkálatok is szükségesek, magasabb költséggel járhat.

Van-e átlagos piaci ár, amit referenciaként lehet használni?

Az árak jelentősen eltérhetnek a munka bonyolultságától és a választott szakembertől függően. Azonban sok online fórumon és társadalmi média platformon találhatóak tapasztalatok és átlagos árak, amelyek segíthetnek a költségvetés meghatározásában.

Ezen kérdések és válaszok remélhetőleg segítenek egy kicsit tisztább képet kapni a mérőhely kialakítás árával kapcsolatban, és informáltabb döntést hozni a szakember kiválasztásakor.

János a cikk szerzője
Regisztrált villanyszerelő
Üdvözöllek kedves leendő ügyfél! Nincs melegvíz? Villog a lámpa? Serceg a konnektor, vagy a villanyórájával akadt probléma? Keressen bátran bizalommal akár hétvégén is. ELMŰ - szerelőként mindent megteszek azért hogy Ön elégedett legyen! Gyors és precíz munkavégzés garanciával. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal, leinformálható referenciákkal rendelkezek Ingyenes helyszíni felmérést kapsz tőlem - kötelezettség nélkül! Lakossági épületek teljes körű VILLANYSZERELÉSÉVEL és KLIMATIZÁLÁSÁVAL foglalkozunk mint cég. A klíma- és villanyszerelés minden területén állunk szíves rendelkezésére. Minőségi klíma, hőszivattyú és légtechnikai berendezések értékesítésével, telepítésével foglalkozok garánciával.

Hagyj megjegyzést