Article Image

Mennyibe kerül a villanytűzhely bekötése?

Az árak összehasonlítása és a villanytűzhely bekötésének előnyei - olvass tovább és spórolj!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A villanytűzhelyek egyre népszerűbbek, hiszen energiatakarékosságuk és kényelmük miatt sokan választják őket a hagyományos gáztűzhelyek helyett. Ebben a cikkben mindent elolvashatsz a villanytűzhely bekötésének árai témában, hogy könnyedén meghozhasd döntésedet!

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

Tartalomjegyzék

A villanytűzhely előnyei

A villanytűzhelyek számos előnyt kínálnak a felhasználók számára, amelyek közül a legfontosabbak az energiahatékonyság, a könnyű tisztítás és karbantartás, valamint a jobb hőszabályozás.

Energiahatékonyság

A villanytűzhelyek jelentősen jobb energiafelhasználással rendelkeznek, mint a gáztűzhelyek. Egy modern villanytűzhely akár 70-80%-kal hatékonyabban képes átalakítani az energiát hővé, mint egy gáztűzhely. Ez hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az energiafogyasztásban és a költségekben egyaránt. Például, egy A+ energiaosztályú villanytűzhely éves energiafogyasztása körülbelül 190 kWh, míg egy átlagos gáztűzhelyé 290 kWh körül van. Ez alapján egy év alatt akár 10.000 Ft-ot is megtakaríthatsz a villanytűzhely használatával.

Villanytűzhely bekötése szakember által

Könnyű tisztítás és karbantartás

A villanytűzhelyek tisztítása és karbantartása jóval egyszerűbb, mint a gáztűzhelyeké. Nincs szükség speciális tisztítószerekre, és nem kell aggódnod a gázégők eldugulása miatt. A sima kerámialapos és indukciós főzőlapok könnyen letörölhetők egy nedves ronggyal, és rendszeres tisztítással hosszú ideig megőrizhetjük újszerű megjelenésüket. A tisztítás során használt tisztítószerek ára általában 1.000 és 3.000 Ft között mozog.

Jobb hőszabályozás

A villanytűzhelyek - különösen az indukciós főzőlapok - gyorsabb és pontosabb hőszabályozást tesznek lehetővé. Az indukciós technológia lehetővé teszi a hő azonnali és finom beállítását, ami tökéletes eredményt biztosít a főzés során. A villanytűzhelyek általában több hőfokozattal rendelkeznek, ami még nagyobb kontrollt ad a hőmérséklet felett. A jobb hőszabályozás előnyeit élvezheted például egy Bosch PIE611B18E indukciós főzőlap használatával, amely 9 hőfokozattal rendelkezik és 150.000 Ft körüli áron kapható.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

 

A villanytűzhely bekötésének lépései

A villanytűzhely bekötése négy fő lépésből áll:

  1. a megfelelő tűzhely kiválasztása,
  2. az elektromos hálózat ellenőrzése,
  3. szakember felkérése és
  4. a biztonsági előírások betartása.

Villanytűzhely kiválasztása

Az első lépés a villanytűzhely kiválasztása. Fontos figyelembe venni a főzőlap típusát (kerámialapos vagy indukciós), az energiaosztályt, a méretet és a beépítési lehetőségeket. Népszerű márkák közé tartozik a Bosch, a Siemens, a Zanussi és az Electrolux. A villanytűzhelyek ára jellemzően 50.000 és 500.000 Ft között mozog, az extra funkciók és a márka alapján.

Elektromos hálózat ellenőrzése

Mielőtt bekötnéd a villanytűzhelyet, ellenőrizd az elektromos hálózatot, hogy képes legyen ellátni a szükséges árammal. Fontos tudni, hogy a villanytűzhelyek nagyobb áramigényűek, mint a hagyományos háztartási készülékek. Általában 400V-os hálózatra van szükségük, és a villanyszerelőnek ki kell alakítania egy úgynevezett "perilex" csatlakozót a bekötéshez.

Szakember felkérése

Bár a villanytűzhely bekötése egyszerűnek tűnhet, ajánlott szakembert felkérni a munka elvégzéséhez. A villanyszerelők általában óradíjban dolgoznak, amely 4.000 és 8.000 Ft között mozog. A villanytűzhely bekötése 1-3 óra alatt elvégezhető, így a teljes költség 4.000 és 24.000 Ft között lehet.

Biztonsági előírások betartása

A villanytűzhely bekötése során fontos betartani a biztonsági előírásokat, hogy elkerüld a baleseteket és az elektromos problémákat. A villanytűzhelyet a gyártó utasításai szerint kell bekötni, és megfelelően elhelyezni a konyhában. Ne feledd, hogy az elektromos készülékek vízközelben történő használata kockázatos, ezért ügyelj a megfelelő távolság betartására a mosogatótól és a vízforrástól!

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

 

Villanytűzhely bekötés árak - milyen költségekkel számoljunk?

A villanytűzhely bekötése során több költséggel is számolni kell. Ezek közé tartozik a villanytűzhely ára, a villanyszerelő díja, az elektromos hálózat fejlesztése (ha szükséges), valamint az egyéb kiadások, mint például a szükséges anyagok és eszközök beszerzése.

Árkategória

2022-es

2023-es

2024-as

Minimum ár

10.000 Ft

11.000 Ft

12.000 Ft

Átlagos ár

20.000 Ft

21.500 Ft

23.000 Ft

Maximum ár

35.000 Ft

37.000 Ft

39.000 Ft

A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek és a piaci változásoknak, az inflációnak és a szakemberek díjainak változásának függvényében változhatnak. A pontos árak meghatározásához mindig konzultálj szakemberrel!

Villanytűzhely ára

A villanytűzhely ára függ a márkától, a főzőlap típusától és a készülék energia osztályától. Általában 50.000 és 500.000 Ft között mozog, ahol a kerámialapos modellek általában olcsóbbak, míg az indukciós verziók drágábbak.

Villanyszerelő díja

A villanytűzhely bekötéséhez érdemes szakembert felkérni, aki garantálja a biztonságos és szakszerű munkavégzést. A villanyszerelő díja óradíj alapján alakul, amely 4.000 és 8.000 Ft között mozog. A bekötési munkálatok 1-3 órát vehetnek igénybe, így a szerelő díja 4.000 és 24.000 Ft között változhat.

Márka

Bekötési árak (Ft)

Megjegyzések

AEG 

villanytűzhely

8.000 - 18.000

Magasabb árkategóriájú, minőségi márkájú tűzhely.

Gorenje villanytűzhely

6.500 - 16.000

Közepes árkategóriájú, megbízható márkájú tűzhely. 

Zanussi villanytűzhely

6.000 - 15.000

Közepes árkategóriájú, jó ár-érték arányú tűzhely. 

Electrolux villanytűzhely

7.000 - 17.000

Magasabb árkategóriájú, minőségi márkájú tűzhely. 

Indesit villanytűzhely

5.500 - 14.000

Alacsonyabb árkategóriájú, költséghatékony tűzhely.

Mora villanytűzhely

6.000 - 15.000

Közepes árkategóriájú, megbízható márkájú tűzhely.

Pelgrim villanytűzhely

7.500 - 18.000

Magasabb árkategóriájú, prémium márkájú tűzhely. 

Ez a táblázat a különböző villanytűzhely márkák bekötési árait mutatja be. A bekötési árak függnek a márkától, a modelltől és a fázisok számától. Fontos, hogy mindig szakembert bízzunk meg a villanytűzhely bekötésével, hogy biztonságos és megfelelő legyen a munka. A fent bemutatott árak tájékoztató jellegűek és eltérhetnek a valóságban tapasztalt áraktól.

Szakemberek és villanytűzhely bekötési árak összehasonlítása

Szakember neve

Szakmai tapasztalat

Bekötési ár

Kovács Béla

5 év

15.000 Ft

Szabó László

10 év

18.000 Ft

Tóth János

7 év

14.000 Ft

Nagy Gábor

15 év

22.000 Ft

Horváth István

3 év

12.000 Ft

A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek és a szakemberek díjainak változásának függvényében változhatnak. A pontos árak meghatározásához mindig konzultálj a szakemberrel és kérj ajánlatot több szakembertől is.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől
 

 

Elektromos hálózat fejlesztése (ha szükséges)

Amennyiben az elektromos hálózat nem képes ellátni a villanytűzhelyet a szükséges árammal, a hálózat fejlesztése elengedhetetlen. Ez többnyire villanyszerelő által végzett munka, és az ára a hálózat állapotától és a szükséges módosítások mértékétől függ. Ez a költség 10.000 és 50.000 Ft között mozoghat.

Egyéb kiadások

Mint általában mindenütt, itt is egyéb kiadásokra is számítanunk kell, mint például a szükséges anyagok és eszközök beszerzése. Ilyen lehet például a megfelelő csatlakozók, kábelek, vagy a füst- és szén-monoxid érzékelő beszerzése. Ezeknek az anyagoknak és eszközöknek az ára 5.000 és 20.000 Ft között mozoghat.

A villanytűzhely bekötésével kapcsolatos extra költségek összehasonlítása

Extra költség típusa

Átlagos költség

Elektromos hálózat fejlesztése

10.000 - 20.000 Ft

Eszközök és anyagok

 5.000 - 15.000 Ft

Szerelési díjak

15.000 - 35.000 Ft

A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek és a piaci változásoknak, az inflációnak és a szakemberek díjainak változásának függvényében változhatnak. A pontos árak meghatározásához mindig konzultálj szakemberrel és kérj ajánlatot több szakembertől is.

Az árak összefoglalása után a döntés a tiéd, hogy melyik tűzhelyet választod, és milyen költségekkel számolsz. Mindenesetre érdemes időt és energiát fordítani a megfelelő tűzhely kiválasztására és a biztonságos bekötésre, hiszen a villanytűzhely hosszú távon hozzájárul a kényelmes és hatékony konyhai munkához.

A villanytűzhely bekötésének költsége a típustól függően

A villanytűzhely bekötési költségei változhatnak a különböző típusok és fázisok esetében. Tekintsük át a költségeket az egy-, két- és háromfázisú villanytűzhelyek, valamint a 220V-os modellek esetében.

Villanytűzhely bekötése 1 fázisra

Az egyfázisú villanytűzhelyek bekötése általában a legköltséghatékonyabb, mivel a csatlakozás egyszerűbb és kevesebb anyagot igényel. A bekötési költség 4.000 és 15.000 Ft között mozoghat, függően a munka bonyolultságától és a villanyszerelő díjától.

A 220V -os villanytűzhelyek általában egyfázisúak, tehát a bekötési költségek hasonlóak az egyfázisú modellekhez..Azonban fontos megjegyezni, hogy a 220V -os modellek általában kevésbé hatékonyak, mint a többfázisú modellek.

Villanytűzhely bekötése 2 fázisra

A kétfázisú villanytűzhelyek bekötése általában drágább, mint az egyfázisú modelleké, mivel több vezetéket és anyagot igényel, valamint a munka bonyolultabb. A bekötési költség 6.000 és 20.000 Ft között mozoghat, függően a munka bonyolultságától és a villanyszerelő díjától.

Villanytűzhely bekötése 3 fázisra

A háromfázisú villanytűzhelyek bekötése a legdrágább, mivel a legtöbb anyagot és munkát igényli, valamint speciális elektromos ismereteket kíván. A bekötési költség 8.000 és 24.000 Ft között mozoghat, mely szintén függ a munka bonyolultságától és a villanyszerelő díjától.

 

Szerezzen díjmentes becsléseket közelben lévő elektromos szakemberektől
 

 

Spórolási tippek a villanytűzhely bekötéséhez

A villanytűzhely bekötése során több módon is spórolhatunk. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a költségek csökkentésében:

Összehasonlítás és kutatás

Az első lépés a spórolásban az összehasonlítás és a kutatás. Nézd meg a különböző villanytűzhelyeket, és hasonlítsd össze őket ár, energiaosztály, márkahírnév és egyéb fontos szempontok alapján. Ezenkívül érdemes időt szánni a villanyszerelők árainak összehasonlítására is, hogy a legjobb ár - érték arányt találd meg.

Szezonális akciók kihasználása

A villanytűzhelyek és a kapcsolódó szolgáltatások gyakran akciós áron érhetők el bizonyos időszakokban. Érdemes figyelni a szezonális akciókat, különösen a nagyobb üzletekben és az online áruházakban, ahol a kedvezmények jelentősek lehetnek. Ezzel több tízezer forintot is megtakaríthatsz a villanytűzhely bekötésénél.

Önálló szerelés lehetőségei és korlátai

Ha rendelkezel némi villanyszerelési tapasztalattal, akkor megfontolhatod az önálló szerelést. Azonban fontos megjegyezni, hogy a villanytűzhely bekötése komplex és veszélyes munka lehet, és csak akkor érdemes nekiállni, ha biztos vagy a képességeidben. Ha nem vagy biztos benne, hogy képes vagy elvégezni a munkát, akkor inkább bízd szakemberre.

Miért érdemes a Qjob.hu-t használni?

A Qjob.hu egy olyan platform, ahol könnyen és gyorsan találhatsz szakembert a villanytűzhely bekötéséhez. A rendszerben több villanyszerelő közül választhatsz, akiknek az értékeléseit és referenciáit is megnézheted. A Qjob.hu segítségével megtalálhatod a legjobb árú és legmegbízhatóbb szakembert, aki garantálja a villanytűzhely biztonságos és szakszerű bekötését.

Egy teljesen bekötött és működő villanytűzhely a konyhában

A villanytűzhely bekötése árak összehasonlítása a gáz- és indukciós tűzhelyekkel

A tűzhelyek kiválasztása és bekötése során érdemes megfontolni a különböző típusú tűzhelyek árait és költségeit. Összehasonlítjuk a villanytűzhely, a gáztűzhely és az indukciós tűzhely bekötési árait.

Gáztűzhely bekötése árak

A gáztűzhely bekötésének ára függ a szerelési munkálatoktól és az esetleges gázvezeték módosításától. A bekötés általában 10.000 és 30.000 Ft között mozog, amennyiben a gázvezeték már a helyszínen kiépítésre került.. Ha a gázvezeték módosítására vagy új vezeték kiépítésére van szükség, a költségek jelentősen növekedhetnek. Emellett az új  gáztűzhelyek ára 50.000 és 250.000 Ft között mozoghat.

Indukciós tűzhely bekötése árak

Az indukciós tűzhely bekötésének ára hasonló a hagyományos villanytűzhely bekötéséhez, ám az indukciós tűzhelyek általában drágábbak, mint a kerámialapos modellek. Az ár 50.000 és 500.000 Ft között mozoghat típustól függően, és ehhez jön még hozzá a szerelő díja. 

A villanytűzhely bekötésének ára főként a villanyszerelő díjától függ, amely általában 4.000 és 24.000 Ft között mozog.

Az árak összehasonlításakor érdemes figyelembe venni a hosszú távú költségeket és az energiahatékonyságot is. A villanytűzhelyek és az indukciós tűzhelyek energiahatékonyabbak, mint a gáztűzhelyek, így hosszú távon kevesebbe kerül a használatuk. A gáztűzhelyek viszont olcsóbbak lehetnek a beszerzés és bekötés szempontjából, mindezek mellett a gáz ára általában alacsonyabb, mint az elektromos energia ára.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől
 

 

Gyakori kérdések

Milyen biztonsági intézkedéseket kell tenni a villanytűzhely bekötésekor? 

A villanytűzhely biztonságos bekötése érdekében érdemes szakembert felkérni, aki betartja az elektromos berendezések bekötésére vonatkozó szabványokat és előírásokat. Fontos a megfelelő kábelhasználat és a földelés ellenőrzése is.

Milyen gyakran kell karbantartani a villanytűzhelyet? 

A villanytűzhelyek karbantartási igénye általában alacsony, de érdemes rendszeresen ellenőrizni a főzőlapot, az izzókat és az elektromos csatlakozásokat. A tisztítás és a karbantartás gyakorisága függ a használat mértékétől és az egyéni igényektől.

Mennyi időt vesz igénybe egy villanytűzhely bekötése? 

A villanytűzhely bekötése általában 1-2 órát vesz igénybe, de ez függ a villanyszerelő tapasztalatától, az elektromos hálózat állapotától és a bekötés bonyolultságától.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő villanyszerelőt a villanytűzhely bekötéséhez? 

A megfelelő villanyszerelő kiválasztásakor érdemes olyan szakembert keresni, akinek van tapasztalata a tűzhelyek bekötésében, és rendelkezik az erre vonatkozó szakmai engedéllyel és biztosítással. Az ajánlások és az online értékelések segíthetnek megtalálni a legjobb szakembert.

János a cikk szerzője
Regisztrált villanyszerelő
Nincs melegvíz? Villog a lámpa? Serceg a konnektor, vagy a villanyórájával akadt probléma? Keressen bátran bizalommal akár hétvégén is. ELMŰ - szerelőként mindent megteszek azért hogy Ön elégedett legyen! Gyors és precíz munkavégzés garanciával. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal, leinformálható referenciákkal rendelkezek Ingyenes helyszíni felmérést kapsz tőlem - kötelezettség nélkül! Lakossági épületek teljes körű VILLANYSZERELÉSÉVEL és KLIMATIZÁLÁSÁVAL foglalkozunk mint cég. A klíma- és villanyszerelés minden területén állunk szíves rendelkezésére. Minőségi klíma, hőszivattyú és légtechnikai berendezések értékesítésével, telepítésével foglalkozok garánciával. A kisebb javítási felújítási, karbantartási munkáktól a komplett hálózatok kiépítéséig. Automatizálok kertkapuját, garázskapuját. Megvédem értékeit vagyonvédelmi rendszerek telepítéseivel. Napelem rendszerek, hűtő-fűtő lakásklímák, informatikai hálózatok kiépítését és beüzemeléseit is vállaljuk. Panel és régi építésű tégla társasházi lakások elöregedett alumínium vezetékeit gyorsan, minimális rombolással kicserélem. Vállaljuk az ebből keletkező esztétikai helyreállítási munkákat is. A régi vezetékcsatornát lecseréljük díszléc borításra.

Hagyj megjegyzést