Article Image

Mennyibe kerül a teljesítmény bővítés?

Egy kis befektetéssel nagyobb teljesítményt érhetsz el! Ismerd meg a teljesítmény bővítés árait és találd meg az ideális megoldást.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sziasztok! Gábor vagyok, és ma arról beszélünk, hogy miért éri meg növelni a villamosenergia-rendszer kapacitását. Mit jelent ez pontosan, milyen előnyöket hozhat, és nem utolsósorban mennyibe kerülhet. Készen állsz? Kezdjük!

.

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

 

Tartalomjegyzék

A teljesítmény bővítés szükségessége

Gondoltál már arra, hogy mi történik, ha túl sok elektromos eszközt használsz egyszerre? Például, ha hűtő, mosógép, számítógép, és még a hajszárító is egyszerre működik. Nos, ha a rendszered kapacitása nem elég nagy, megszakadhat az áramellátás. Ezt nevezik túlterhelésnek. De miért fontos a kapacitás bővítése?

Teljesítmény bővítés árak

Költségkategória

2022

2023

2024

Maximum 

350.000

420.000

500.000

Átlagár

200.000

280.000

350.000

Minimum

120.000

150.000

200.000

A teljesítmény bővítés árváltozása 2022-2024 között. Fontos megjegyezni, hogy ezek az adatokcsupán tájékoztató jellegűek, és a valóságban eltérhetnek a különböző szolgáltatók, földrajzi helyek és egyéb tényezők függvényében. Mindig javasolt több forrástól árajánlatot kérni és összehasonlítani, mielőtt döntést hozna.

 

Szerezzen ingyenes becsléseket helyi villanyszerelőktől
 

 

Miért fontos a kapacitás bővítés?

Gondolj a kapacitás bővítésre, mint egy autóútra. Ha széles az út, több autó fér el rajta egyszerre, ugye? Hasonlóképpen, ha nagyobb a villamosenergia-rendszer kapacitása, több áramot tudunk egyszerre használni. Ezzel nem csak a kényelmünket növeljük, hanem a biztonságunkat is. Hiszen a túlterhelés komoly balesetekhez vezethet.

Alapfogalmak

Amikor áramról beszélünk, két alapfogalommal találkozunk: a teljesítménnyel (wattban mérve) és a kapacitással (amperben mérve). A teljesítmény azt jelzi, mennyi munkát végezhet el egy eszköz egy adott idő alatt, míg a kapacitás azt mutatja, mennyi áramot képes egy rendszer egyszerre továbbítani. Ha a kapacitásunk magasabb, több eszközt tudunk egyszerre használni.

 

Szerezzen ingyenes becsléseket helyi villanyszerelőktől
 

 

Áramellátás kapacitás bővítésnél tisztázandó alapfogalmak

Most, hogy tisztázódott a teljesítmény és a kapacitás fogalma, nézzük meg, mit jelent az áram bővítése, az amper bővítés és az áramellátás kapacitás bővítése.

Mire számíthatunk?

Az áram bővítése azt jelenti, hogy a rendszer több áramot képes továbbítani. Már egy egyszerű áram bővítéssel is jelentős különbséget érezhetünk, például, ha sok eszközt szeretnénk egyszerre használni. Az áram bővítés ára változó, de általában 50.000-150.000 Ft között van.

Teljesítmény bővítés

Áram bővítés és a költségek

Az áram bővítés költségeit számos tényező befolyásolja, például a rendszerünk korábbi kapacitása és a kívánt növekedés mértéke. Egyáltalán nem ritka, hogy egy nagyobb bővítés 200.000 Ft feletti költséggel jár. Viszont hosszútávon megtérülhet, hiszen kevesebb lesz a kihasználatlan kapacitás, és kevesebbet kell majd fizetni a túlterhelésért.

Alapok és a költségek

Az amper bővítés a rendszer áramellátó kapacitásának növelését jelenti. Ez általában drágább, mint az áram bővítés, mert a rendszer általában komolyabb átalakítást igényel. Az amper bővítés ára gyakran eléri a 200.000-300.000 Ft-ot.

Hogyan befolyásolja az amper bővítés a villamosenergia-rendszer teljesítményét?

Az amper bővítés lehetővé teszi, hogy nagyobb teljesítményű eszközöket használjunk anélkül, hogy megszakadna az áramellátás. Például, ha nagyobb teljesítményű fűtőberendezést szeretnénk használni, az amper bővítés lehet a megoldás.

Mit érdemes tudni?

Az áramellátás kapacitás bővítése a legkomplexebb folyamat, mivel a teljes rendszer átalakítását igényli. Ezért ennek ára is a legmagasabb, gyakran eléri a 500.000 Ft-ot vagy afeletti összeget.

Áramellátás kapacitás bővítés és az árak

Mint már említettem, az áramellátás kapacitás bővítése a legdrágább, de ugyanakkor a legátfogóbb megoldás. Ha nagyobb kapacitást szeretnénk, mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Árak a teljesítmény bővítési folyamat különböző elemeihez

Elem

Mennyiség

Költség (Ft)

Vezeték

30 m

15.000

Biztosíték

3 db

9.000

Kapcsoló

1 db

5.000

Csatlakozó

4 db

4.000

Túlterhelés elleni védelem

1 db

15.000

Árammérő doboz

1 db

30.000

Ez a táblázat bemutatja a villamosenergia-rendszer kapacitásának bővítéséhez szükséges különböző elemek költségeit. Az árak tájékoztató jellegűek és a gyártótól, szolgáltatótól függően változhatnak.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

 

Mennyibe kerül a teljesítmény bővítés?

Most, hogy tisztában vagyunk az alapfogalmakkal és azok költségeivel, nézzük meg, hogyan határozhatjuk meg a teljesítmény bővítés költségeit, és hogyan lehet hosszútávon gazdaságos a beruházás.

Hogyan határozhatjuk meg a teljesítmény bővítés költségeit?

A teljesítmény bővítés költségeit sok tényező befolyásolja, beleértve a rendszer jelenlegi állapotát, a kívánt kapacitásnövelést, és a munkadíjakat. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű bővítés 50.000 Ft-tól indul, de egy komplexebb projekt akár 500.000 Ft-nál is többe kerülhet.

Árak a teljesítmény bővítési munkához szükséges munkaórák alapján

Feladat

Szükséges munkaóra

Költség (Ft)

Villamos hálózat felmérése

2 óra

16.000

Vezetékek cseréje

4 óra

32.000

Biztosíték és kapcsolók cseréje

3 óra

24.000

Csatlakozók telepítése

2 óra

16.000

Túlterhelés elleni védelem telepítése

1 óra

8.000

Árammérő doboz telepítése

2 óra

16.000

A második táblázat a villamosenergia-rendszer kapacitásának bővítéséhez szükséges munkaórák és azok költségeit tartalmazza. Ezek a becslések eltérhetnek a tényleges munkaóráktól, ezért mindig érdemes szakembertől árajánlatot kérni.

A teljesítmény bővítés hosszú távú gazdaságossága

Habár a teljesítmény bővítés költségei magasnak tűnhetnek, hosszútávon megéri a beruházás. Például, ha egy nagyobb kapacitású rendszerrel kevesebb az áramkimaradás, az jelentős megtakarítást jelenthet. Ezen kívül, ha a rendszer képes több áramot továbbítani, kevesebbet kell fizetni a túlterhelésért.

Itt egy példa a költségekre, amiket számítani lehet a 3x32 a teljesítmény bővítés esetén

Elem

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összesen (Ft)

Munkadíj

8 óra

8.000

64.000

Vezeték

20 m

500

10.000

Biztosíték

3 db

3.000

9.000

Kapcsoló

1 db

5.000

5.000

Csatlakozó

3 db

1.000

3.000

Túlterhelés elleni védelem

1 db

15.000

15.000

Áramszünet elleni védelem

1 db

20.000

20.000

Árammérő doboz

1 db

30.000

30.000

Szállítási költség

1 alkalom

5.000

5.000

Összesen

 

 

161.000

Kérlek, vedd figyelembe, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a szolgáltatóktól és a régiótól függően. Mindig érdemes több árajánlatot is bekérni, mielőtt döntést hoznál.

 

Kérjen ingyenes árkalkulációkat a környék villanyszerelőitől.
 

 

Hogyan függ össze az ár és a teljesítmény növekedése?

Végül nézzük meg, hogyan befolyásolják az áram, az amper és az áramellátás bővítés költségei a teljesítmény növelését.

Az áram bővítés költségei és a teljesítmény növelés

Ahogy korábban említettem, az áram bővítés általában a legolcsóbb megoldás a teljesítmény növelésére, az ára 50.000-150.000 Ft között mozog. Azonban a magasabb áram bővítési költségek is megtérülhetnek, ha nagyobb teljesítményt szeretnénk elérni.

Az amper bővítés költségei és a teljesítmény növelés

Az amper bővítés drágább, mint az áram bővítés, de nagyobb kapacitásnövekedést tesz lehetővé. Ha nagyobb teljesítményű eszközöket szeretnénk használni, az amper bővítés lehet a legjobb megoldás, annak ellenére, hogy az ára gyakran eléri a 200.000-300.000 Ft-ot.

Az áramellátás kapacitás bővítés költségei és a teljesítmény növelés

Az áramellátás kapacitás bővítése a legdrágább megoldás, de a legnagyobb kapacitásnövekedést teszi lehetővé. Az ára gyakran eléri a 500.000 Ft-ot vagy afeletti összeget, de hosszútávon megéri a beruházás.

Teljesítmény bővítés

Sikeres teljesítmény bővítés a Qjob.hu segítségével

Sziasztok! Én Eszter vagyok, és Pécsen élek. Mindig is voltak kisebb áramproblémáim otthon, de amikor megvásároltam az új, nagy energiaigényű légkondicionálómat, a problémák még komolyabbakká váltak. A túlterheléstől gyakran elment az áram, ami nagyon zavaró volt, különösen a forró nyári napokon.

Elhatároztam, hogy ideje megnövelni az otthoni villamosenergia-rendszerem kapacitását. Mindig fontosnak tartottam, hogy jó szakemberrel dolgozzam együtt, ezért nagyon óvatos voltam a kiválasztásnál. Ekkor találtam rá a Qjob.hu oldalra.

Az oldal rendkívül könnyen használható volt. Csak beírtam a keresőbe, hogy teljesítmény bővítés, és számos szakember profilja jelent meg. Minden profilon láttam az értékeléseket és a korábbi munkáikat is.

Végül egy Gábor nevű szakembert választottam, aki Pécsen dolgozott, és remek értékelésekkel rendelkezett. Gábor nagyon szakszerűen és udvariasan dolgozott. Minden lépést megmagyarázott, és segített abban, hogy a legjobb döntést hozzam.

Az ára is elfogadható volt - összesen 165.000 Ft-ot fizettem a munkáért és az anyagokért, amit Gábor hozott. Ez magában foglalta a vezetékek cseréjét, új biztosítékok és kapcsolók telepítését, valamint egy új árammérő dobozt.

Azóta nem voltak problémáim az árammal, még a legmelegebb napokon is nyugodtan használhatom a légkondicionálót. Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, és biztosan a Qjob.hu-t fogom használni a jövőben is. Köszönöm, Gábor! Köszönöm, Qjob.hu!

Következtetés

Összefoglalva, a villamosenergia-rendszer kapacitásának növelése sok előnnyel jár, beleértve a nagyobb teljesítményt és a kevesebb áramkimaradást. Habár a költségek magasnak tűnhetnek, hosszútávon megtérül a beruházás. Mindig érdemes szakemberrel konzultálni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást. Ne feledjük, a biztonság és a kényelem sosem túl drága!

Baranyai János a cikk szerzője
Regisztrált villanyszerelő
Üdvözöllek kedves leendő ügyfél! Nincs melegvíz? Villog a lámpa? Serceg a konnektor, vagy a villanyórájával akadt probléma? Keressen bátran bizalommal akár hétvégén is. ELMŰ - szerelőként mindent megteszek azért hogy Ön elégedett legyen! Gyors és precíz munkavégzés garanciával. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal, leinformálható referenciákkal rendelkezek Ingyenes helyszíni felmérést kapsz tőlem - kötelezettség nélkül! Lakossági épületek teljes körű VILLANYSZERELÉSÉVEL és KLIMATIZÁLÁSÁVAL foglalkozunk mint cég. A klíma- és villanyszerelés minden területén állunk szíves rendelkezésére. Minőségi klíma, hőszivattyú és légtechnikai berendezések értékesítésével, telepítésével foglalkozok garánciával.

Hagyj megjegyzést