Article Image

Mennyibe kerül a betört képernyő javítása? Teljes áttekintés

Tudja meg, hogyan befolyásolják az alkatrész költségek, a munkadíjak és a készülék típusa a telefon képernyő javításának árát. Hasznos tippeket is talál itt.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Tört már be valaha telefonja képernyője? Ha igen, akkor bizonyára tudja, milyen frusztráló lehet a javítási folyamat, főleg, ha nem tudja, mennyibe fog kerülni. Ebben a cikkben segítünk megérteni a javítás árát.

Gyorsmenü:

Miért fontos a telefon betört képernyőjének megjavítása?

Az életünk egyik legfontosabb tárgyává váltak a mobiltelefonok, legyen szó munkáról, szórakozásról, vagy a személyes kapcsolatok ápolásáról. Ennek fényében nem meglepő, hogy egy betört képernyőjű telefon komoly kellemetlenséget okozhat a mindennapokban. De miért is olyan fontos a képernyő mielőbbi javítása? Nézzük meg részletesen!

A betört képernyő kockázatai

A képernyő az egyik legfontosabb része a telefonnak, amelynek meghibásodása számos problémát okozhat. Ezen felül vannak bizonyos kockázatok is, amelyekkel szembe kell néznünk, ha eltört a telefonunk képernyője.

Biztonsági aggodalmak

Először is, a betört képernyő biztonsági veszélyt jelent. A kijelző üvegszilánkjai könnyen megsérthetik a kezünket, ami fájdalmas és kellemetlen lehet. Ezen túlmenően, ha a képernyő repedésein keresztül víz vagy por kerül a telefon belsejébe, az komoly károsodást okozhat a belső alkatrészekben, ami további költségeket ró ránk.

A képernyő javításának költsége azonban gyakran sokkal alacsonyabb, mint a készülék teljes cseréje. Például egy iPhone 12 képernyőcseréjének ára körülbelül 60.000 és 100.000 forint között mozog, míg egy új iPhone 12 ára a 300.000 forintot is meghaladhatja.

Működési problémák

Másodszor, a betört képernyő működési problémákat okozhat. A repedések és a szilánkok nehezítik az érintőképernyő használatát, ami gyakran frusztráló lehet, főleg ha gyakran használod a telefonodat munkára vagy szórakozásra.

Továbbá, a sérült képernyő befolyásolhatja a telefon érzékelőit is, ami további problémákat okozhat, például a hívások, az alkalmazások vagy a kamera működésének zavarait.

Végül pedig, ne felejtsük el, hogy a telefon esztétikai állapota is számít. Egy sérült telefon nem csak bosszantó, de rontja a készülék általános megjelenését is. Szóval, ha fontos számodra a telefonod kinézete, akkor érdemes minél hamarabb megjavíttatni a képernyőt.

Az következőkben bemutatjuk, hogy a telefon kijelzőjének javítása hogyan történik, és milyen tényezők befolyásolják az árát.

Ne hagyd, hogy egy betört kijelző akadályozza a mindennapjaidat. 

Keress egy profi szakembert még ma, és élvezd újra a telefonod zavartalan használatát!

   Képernyő szerviz

Betört a telefon képernyő? Akkor cseréld ki!

A betört telefon képernyő soha sem kellemes élmény! De mindig van megoldás!

Hogyan működik a telefon képernyőjének javítása?

Az ember könnyen elveszítheti a fejét, amikor meglátja a telefonja törött kijelzőjét, de szerencsére a javítása ma már gyors és viszonylag egyszerű folyamat. De hogyan is történik a telefon képernyőjének javítása? Vegyük sorra a folyamat lépéseit!

A probléma diagnosztizálása

Az első és egyben legfontosabb lépés a hiba diagnosztizálása. Ezt általában a szerviztechnikusok végzik, akik a telefonon található különböző tesztek segítségével állapítják meg a képernyő állapotát. Itt derül ki, hogy csak a kijelzőt kell-e cserélni, vagy esetleg más alkatrészek is sérültek-e. Ezen függ a végleges javítási ár is, amely így nagyjából 30.000 és 100.000 forint között lehet.

A javítás és az alkatrészek beszerzése

A diagnózis után következik a javítás és az alkatrészek beszerzése. Ha csak a képernyő sérült, akkor ez általában gyorsan elvégezhető, de ha más alkatrészek is sérültek, akkor azok cseréje további időt vesz igénybe. A szervizközpontok a leggyakoribb telefonmodellekhez tartanak készleten alkatrészeket, így ebben az esetben a javítás azonnal megkezdődhet.

A kijelző cseréje

Ezt szakemberek végzik, akiknek különös figyelmet kell fordítaniuk a telefon belsejében található érzékeny alkatrészekre. Egy iPhone képernyőcseréje például kb. 20.000 és 100.000 forint között mozog, míg egy Samsung modell esetében ez az összeg 20.000 és 60.000 forint között változhat.

A javítási folyamat tehát a sérülés mértékétől és az adott modelltől függ . A következő részben bemutatjuk, hogy mely tényezők határozzák meg a telefon kijelzője javításának árát.

Betört telefon képernyő javítás ár

A képernyőjavítás ára sok tényezőtől függ, vajon melyek ezek? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

Mi határozza meg a képernyő javításának árát?

A javítás ára általában az adott modell alkatrész költségeiből, a munkadíjból adódik össze. Lássuk ezeket részletesebben!

Alkatrész költségek

A javítás árának jelentős része az alkatrész költségekből adódik össze. Az új képernyő ára nagyban függ a telefon modelljétől és a képernyő minőségétől. Például egy eredeti iPhone képernyő ára jelentősen magasabb lehet, mint egy másolaté. Ezenfelül, ha további alkatrészek is sérültek (például a hangszóró, az akkumulátor vagy az érintőpanel), azok cseréje további növeli a költségeket.

Átlagos eredeti és utángyártott képernyő árak különböző telefon márkákhoz

Telefon Márka

Eredeti Képernyő Átlagára (Ft)

Utángyártott Képernyő Átlagára (Ft)

iPhone

90.000 - 150.000

35.000 - 65.000

Samsung

85.000 - 125.000

30.000 - 60.000

Huawei

80.000 - 110.000

25.000 - 50.000

Xiaomi

75.000 - 105.000

20.000 - 45.000

OnePlus

85.000 - 115.000

30.000 - 55.000

Sony

80.000 - 110.000

25.000 - 50.000

Leírás: A táblázat az átlagos eredeti és utángyártott képernyő árakat jeleníti meg forintban a népszerű telefon márkák számára. Az eredeti képernyők általában magasabbak, mivel azokat a gyártó vagy hivatalos szolgáltatók biztosítják, míg az utángyártott képernyők olcsóbbak, de ezek minősége és megbízhatósága változó lehet. F

Munkadíj

A munkadíj a másik eleme a javításának árának. A telefonok bonyolult eszközök, szerelése komoly szakértelmet igényel. Ezenfelül, a javítási folyamat hossza is számít, például egy bonyolultabb javítás magasabb munkadíjjal járhat.

A készülék típusa és modellje

Végül, de nem utolsósorban, a készülék típusa és modellje is befolyásolja a javítás árát. Például, egy prémium kategóriás telefon, mint az iPhone vagy a Samsung Galaxy, drágábban javítható, mint egy kevésbé ismert márkájú készülék. Emellett a régebbi modellek javítása általában olcsóbb, mivel az alkatrészek ára idővel csökken.

Összefoglalva, a telefon képernyő javításának ára több mindentől függ, ezért érdemes előzetesen tájékozódni a várható költségekről. Az alábbiakban néhány tippet adunk a költségek csökkentésére.

A telefon képernyőjének javítási költségei különböző modellek esetén

Telefonmodell

Alkatrész ára

Munkadíj

iPhone 12 Pro

80.000 Ft

15.000 Ft

Samsung S20

70.000 Ft

15.000 Ft

Huawei P30 Pro

60.000 Ft

15.000 Ft

Xiaomi Mi 10

50.000 Ft

15.000 Ft

Nokia 9 PureView

55.000 Ft

15.000 Ft

Sony Xperia 1 II

60.000 Ft

15.000 Ft

Ez a táblázat bemutatja a különböző telefonmodellek képernyőcseréjének költségét. Az árakat az alkatrész ára és a munkadíj összege adja. A konkrét árak változhatnak a piacon elérhető alkatrész áraktól és a szolgáltató munkadíjától.

Szeretnéd, ha a telefonod újra úgy működne, mint régen?

Lépj kapcsolatba egy hozzáértő szakemberrel, és tedd rendbe a képernyődet!

    Javíttasd meg most!

Telefon képernyő javítását jobb megbízható szervizekre bízni!

Telefon képernyő javítását jobb megbízható szervizekre bízni!

Tippek a javítási költségek csökkentésére

A betört telefon képernyő javítás ára igen magas lehet, de vannak lehetőségek az ár mérséklésére. Ebben a részben néhány tippet adunk erre vonatkozóan.

Miért érdemes garanciát kérni?

A garancia egy fontos eleme a javítási költségek csökkentésének. A garancia azt jelenti, hogy ha a javítás után újra probléma adódik, akkor a szervizközpont ingyen megjavítja a telefonunkat. Ezáltal a további költségeket jelentősen csökkenthetjük.

Mire figyeljünk oda a garancia-szerződésben?

Amikor garanciát kérünk, fontos odafigyelni a szerződés részleteire. Például néhány garancia csak a munkadíjat fedezi, míg mások az alkatrészek költségeit is magukban foglalják. Ezenkívül néhány garancia csak bizonyos típusú javításokra vonatkozik.

Telefonbiztosítás előnyei

A telefonbiztosítás egy másik nagyszerű módja a javítási költségek csökkentésének. Sok biztosító kínál olyan csomagokat, amelyek lefedik a képernyőtörést és más sérüléseket. Egy jó biztosítás megóvhat minket a váratlan költségektől.

Hogyan működik a biztosítás képernyőtörés esetén?

Ha van telefonbiztosításunk, és a képernyőnk eltörik, a biztosító általában fedezi a javítási költségeket. A biztosítók általában megtérítik a javítás költségeit, de néha az önrész megfizetését is elvárják tőlünk.

Javítás sajátkezűleg: Mire figyeljünk a javításnál?

Egy másik lehetőség a betört telefon képernyő javítás ár csökkentésére, ha mi magunk javítjuk meg a készüléket, azonban komoly károk keletkezhetnek a telefonban, ha nem vagyunk tapasztaltak. Ezenkívül szükségünk lesz az alkatrészekre és a szükséges eszközökre, ami további kiadásokkal járhat.

Milyen eszközökre van szükségünk?

Szükségünk lesz egy csavarhúzóra, egy nyitó eszközre a képernyő eltávolításához, valamint a megfelelő alkatrészekre. Ezenkívül hasznos lehet egy online útmutató vagy videó, amely lépésről lépésre bemutatja a javítási folyamatot.

Összefoglalva, a javítás költségeinek mérséklésére több módszer is létezik. A legfontosabb, hogy tájékozottak legyünk, és megfelelő döntéseket hozzunk a folyamat során.

Végső tanácsok a javításhoz

Ebben a szakaszban néhány hasznos tanácsot adunk a telefon képernyő javításával kapcsolatban. De hogyan válasszuk ki a megfelelő szolgáltatót? Ez a kérdés nagyon fontos, mert a szolgáltatótól függ a javítás minősége és költsége.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szolgáltatót?

Fontos, hogy alaposan kutassunk, olvassuk el a szakértői véleményeket és az ügyfelek értékeléseit. A jó értékelések és a pozitív visszajelzések jelezhetik, hogy a szolgáltató megbízható és minőségi munkát végez.

Szolgáltatások összehasonlítása

Egy másik jó taktika az, hogy összehasonlítjuk a különböző szolgáltatók árait és szolgáltatásait. Nézzük meg, milyen garanciát kínálnak, mennyibe kerül a javítás, és milyen további szolgáltatásokat kínálnak. Ezzel a módszerrel megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányt.

Összefoglalva, a telefon képernyőjének javítása fontos és költséges folyamat, de megfelelő kutatással és elővigyázatossággal csökkenthetjük a költségeket megtartva a minőséget. Legyünk tájékozottak és elővigyázatosak, és válasszuk ki a legjobb szolgáltatót a telefonunk számára.

Ne bízd a véletlenre a telefonod javítását!

Fordulj szakemberhez, aki gyorsan és hatékonyan orvosolja a problémádat.

   Javíttasd meg most!

Gyakran Ismételt Kérdések 

Mennyibe kerül a betört telefon képernyő javítása általában?

Az árakat befolyásolja a telefon modellje, a képernyő típusa és a munkát végző szolgáltató. Általánosságban elmondható, hogy a javítás ára több ezer forinttól akár több tízezer forintig is terjedhet.

Hogyan határozzák meg a képernyő javításának árát?

Számításba veszik az alkatrész költségét, a munkadíjat, valamint a telefon modelljét. Minél drágább és komplikáltabb egy telefon, általában annál magasabb a javítási díj.

Mit tehetek, ha a képernyőm megsérült, de nincs pénzem a javításra?

Számos lehetőség áll rendelkezésre, ha a javítás költségei magasak. Például, a Qjob.hu egy olyan platform, ahol szakértőket találhatunk, akik megjavítják a telefonunkat kedvező áron. Ezenkívül érdemes lehet megfontolni a telefonbiztosítást vagy a kérni garancia szolgáltatásokat.

Megéri saját magamnak megjavítani a betört telefon képernyőjét?

Ez egy remek lehetőség a költségek csökkentésére, de nagyon fontos, hogy csak akkor végezzük, ha van megfelelő ismeretünk és eszközünk a feladathoz. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, akkor jobb, ha szakemberhez fordulunk, hogy elkerüljük a további károkat.

Összefoglalás

A telefon eltörött képernyőjének javítása nem egyszerű feladat, és több dolog is befolyásolja a javítás költségét, ideértve a telefon modelljét, a képernyő típusát, és a javítást végző szolgáltatót. Fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a javítás folyamatáról, a lehetséges költségekről, és a szolgáltatókkal kapcsolatban.

Megfontolandó a garancia, a biztosítás, vagy akár a sajátkezű javítás lehetősége is, amennyiben rendelkezünk a megfelelő ismeretekkel és eszközökkel. A Qjob.hu egy olyan platform, ahol szakértőket találhatunk, akik megjavítják a telefonunkat kedvező áron. Mindig olvassuk el a szakértői véleményeket és az ügyfelek értékeléseit, és hasonlítsuk össze a különböző szolgáltatók árait és szolgáltatásait, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy a megelőzés a legjobb védekezés a telefonképernyő sérülései ellen. Használjunk mindig védőtokot és képernyővédőt, hogy megóvjuk telefonunkat a sérülésektől.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a betört telefon képernyő javítása ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést